بیمه آتش سوزی و زلزله

پوشش‌های بیمه آتش سوزی ‌فروشگاه یا مغازه در سال ۱۴۰۳

بیمه آتش سوزی فروشگاه برای مغازه‌ها، فروشگاه‌ها و مراکز تجاری و اداری بهترین شرایط را ایجاد می‌کند تا در صورت بروز حادثه آتش‌سوزی در مورد جبران هزینه‌ها نگران نباشند. آتش سوزی فرآیندی است که با یک جرقه کوچک آغاز می‌شود و ممکن است تا روزها ادامه داشته باشد. هر چه مدت زمان آتش سوزی بیشتر باشد به طور حتم میزان خسارت وارد شده هم افزایش پیدا می‌کند. احتمالا در مورد حادثه آتش‌سوزی در ساختمان فروشگاهی-تجاری پلاسکو اطلاع دارید. این آتش‌سوزی متاسفانه خسارات جانی و مالی زیادی را به فروشندگان و افراد حاضر در ساختمان وارد کرد. هر چند که خسارت جانی کارکنان فروشگاه تحت پوشش این بیمه‌نامه نیست اما با خرید بیمه آتش‌سوزی می‌توان خسارات مالی ایجاد شده را تا حد زیادی جبران کرد. در این مطلب سعی داریم درباره مزیت‌ها و پوشش‌های بیمه آتش سوزی فروشگاه‌ و محل کسب و کار توضیحاتی را برای شما ارائه کنیم پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

بیمه آتش سوزی مغازه چیست؟

در بیمه آتش‌سوزی مغازه، خسارت‌های وارد شده ناشی از آتش‌سوزی بر اموال و دارایی‌های منقول و غیرمنقول بیمه‌گزار جبران خواهد شد. بیمه حوادث مغازه یا بیمه آتش سوزی مغازه در دسته بیمه‌نامه‌های اموال قرار می‌گیرد. دقت داشته باشید که در این بیمه نامه خسارت‌های مالی وارد شده جبران می‌شوند و بیمه آتش سوزی در برابر خسارت‌های جانی وارد شده هیچ گونه تعهدی ندارد. این بیمه‌نامه دو دسته پوشش‌های اصلی و اضافی را به بیمه‌گزاران ارائه می‌دهد. پوشش‌های اضافی خطرات بیشتری را تحت پوشش قرار می‌دهند و برای تهیه آن‌ها باید حق بیمه بیشتری را پرداخت کرد.

با توجه به این‌که هزینه حق بیمه آتش‌سوزی زیاد نیست، به صاحبان کسب و کارها توصیه می‌شود که این بیمه‌نامه را خریداری کنند تا در صورت بروز حادثه نگران جبران هزینه‌ها و خسارات وارد شده، نباشند. دقت کنید که در سازه‌های قدیمی ‌و شهر‌های بزرگ بهتر است که بیمه آتش سوزی خریداری شود، زیرا در مناطق قدیمی‌تر و پرتراکم احتمال بروز خطرات بیشتر خواهد بود. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این بیمه‌نامه، مطالعه راهنمای بیمه آتش سوزی را از دست ندهید.

انواع بیمه آتش سوزی

همانطور که گفته شد، بیمه آتش سوزی خسارت‌های مالی را پرداخت می‌کند و به طور کلی ۳ نوع بیمه نامه آتش سوزی داریم.

انواع بیمه آتش‌سوزی

بیمه آتش‌سوزی منازل مسکونی ویلا، آپارتمان و انواع خانه و مجتمع‌های مسکونی
‌بیمه آتش‌سوزی مراکز غیرصنعتی فروشگاه‌ها، پاساژ‌ها (بیمه پاساژ)، سوله‌ها (بیمه سوله)، دفاتر و انبار‌ها (ایمنی انبار)
بیمه آتش‌سوزی مراکز صنعتی کارگاه‌ها (بیمه کارگاه)، نیروگاه‌ها و کارخانه‌ها (بیمه کارخانه)

لازم است بدانید که برای انبارها باید از بیمه آتش سوزی شناور استفاده کرد، چرا که موجودی انبارها همیشه در حال تغییر است. بیمه آتش‌سوزی فروشگاه یا بیمه مغازه در دسته بیمه آتش‌سوزی مراکز غیر صنعتی قرار می‌گیرد.

استثنائات بیمه آتش سوزی مغازه

در بیمه مغازه تجاری برخی اموال تحت پوشش قرار نمی‌گیرند و با توجه به میزان ریسکی که دارند از استثنائات این بیمه‌نامه هستند. استثنائات بیمه آتش‌سوزی تجاری به شرح زیر هستند:

  • طلا، مسکوکات و اوراق بهادار
  • فلزات قیمتی
  • آثار هنری، نسخه‌های خطی و تاریخی
  • هزینه‌های بازسازی و جمع آوری اطلاعات
  • پوشش خسارت جنگ و شورش و جنگ داخلی و بلوا
  • مواد رادیواکتیو
  • امواج صوتی
  • استهلاک
  • خسارت‌های ناشی از نفوذ حشرات و حیوانات موذی

پوشش‌های بیمه آتش‌سوزی ‌فروشگاه‌ها

هر بیمه‌نامه‌ای با توجه به قوانین و مقرراتی که دارد، پوشش‌ها و خطراتی مختلفی را شامل می‌شود تا تحت شرایط و مقررات بیمه‌نامه به جبران خسارت بپردازد. در بیمه‌نامه آتش‌سوزی فروشگاه نیز دو دسته پوشش‌های اصلی و اضافی وجود دارد که در ادامه آن‌ها را شرح می‌دهیم.

پوشش‌های اصلی بیمه آتش‌سوزی مغازه

هنگامی‌ که بیمه آتش سوزی فروشگاه یا مغازه را خریداری می‌کنید، از مزایای پوشش‌های اصلی این بیمه‌نامه برخوردار می‌شوید. این پوشش‌ها به شرح زیر هستند:

  • آتش‌سوزی
  • صاعقه
  • انفجار

دقت داشته باشید که پوشش‌های اصلی برای انواع بیمه آتش‌سوزی یکسان است و این خطرات در انواع بیمه‌نامه‌های آتش‌سوزی تحت پوشش قرار می‌گیرند. برای تحت پوشش قرار دادن خطرات بیشتر می‌توانید پوشش‌های اضافی بیمه آتش‌سوزی مغازه را خریداری کنید.

پوشش‌های اضافی بیمه آتش‌سوزی مغازه

هر یک از خطراتی که جزو پوشش‌های اصلی قرار نمی‌گیرد را با توجه به میزان ریسک آن می‌توان به عنوان خطرات اضافی تحت پوشش قرار داد. با پرداخت حق بیمه و تایید کارشناس بیمه آتش‌سوزی، پوشش‌های درج شده در جدول زیر به بیمه‌نامه اضاف خواهند شد.

پوشش‌های اضافی بیمه آتش‌سوزی

بیمه سیل، طغیان آب و بیمه طوفان بیمه زلزله
بیمه آتشفشان ضایعات ناشی از برف و باران
سقوط هواپیما شکست شیشه
بیمه سقوط بهمن سرقت با شکست حرز
رانش زمین، نشست زمین و بیمه ریزش کوه هزینه پاک‌سازی
خودسوزی خسارت‌های ناشی از نوسان برق (بیمه برق)

دقت داشته باشید که برای خرید پوشش‌های اضافی بیمه آتش سوزی ‌فروشگاه‌ها و مغازه‌ها نیازی نیست که تمام این موارد را خریداری کنید. بلکه تنها مواردی که برای موقعیت مکانی و شرایط مورد بیمه شده قابل استفاده است، کفایت می‌کند. به طور مثال: اگر مورد بیمه شده شما که همان فروشگاه یا مراکز تجاری است، در نزدیکی فرودگاه نباشد نیازی به خرید پوشش سقوط هواپیما ندارید یا اینکه اگر در مناطقی از کشور هستید که به طور سالانه میزان بارش و احتمال سیل در آن‌جا کمتر است باز هم نیازی به خرید این پوشش وجود ندارد. به طور کلی هنگام خرید خطرات اضافی که تحت پوشش قرار می‌گیرند، بهتر است که از کارشناس بیمه اطلاعات دقیقی دریافت کنید.

مزیت‌های خرید بیمه آتش سوزی فروشگاه چیست؟

برخی از حوادث غیر قابل پیش‌بینی مانند داغ شدن سیم برق هم می‌تواند منجر به ایجاد یک حادثه فاجعه‌‌آمیز شود. در چنین حوادثی ممکن است تمام اجناس و وسایل یک فروشگاه خاکستر شود و تمام دارایی یک مغازه و فروشگاه از بین برود. با خرید بیمه آتش سوزی می‌توان خسارت‌ها و ضررهای مالی ایجاد شده را جبران کرد.

از جمله مهم‌ترین مزیت‌های خرید بیمه آتش سوزی ‌فروشگاه‌ها این است که نیازی نیست حتما مالک باشید تا مغازه خود را بیمه کنید؛ بلکه بیمه آتش سوزی مغازه توسط مستاجر هم قابل خریداری است و شما می‌توانید به عنوان مستاجر تمام اموال منقول و غیر منقول فروشگاه خود را بیمه کنید.

آیا خرید بیمه آتش سوزی فروشگاه اجباری است؟

برای خرید بیمه آتش سوزی هیچ گونه اجبار قانونی وجود ندارد و افراد با توجه به مزیت‌ها و ریسک‌های موجود، این بیمه‌نامه را خریداری می‌کنند. اگر شما هم جزو افرادی هستید که دارای ملک و مغازه است باید بدانید که طبق قوانین بیمه مرکزی، مسئولیت جبران خسارت‌های ایجاد شده ناشی از حادثه آتش سوزی بر عهده شما خواهد بود. بیمه کردن مغازه یا فروشگاه یک راهکار مناسب برای پیشگیری از حوادثی مانند آتش سوزی است.

البته آن‌هایی هم که مستاجر هستند، ‌می‌توانند اجناس را هم بیمه کنند. برای آگاهی درمورد خرید بیمه آتش سوزی مغازه توسط مستاجر مقاله مرتبط با آن را مطالعه کنید.

نحوه محاسبه قیمت بیمه آتش‌سوزی مغازه‌ها

هزینه بیمه آتش سوزی مغازه هم مانند سایر بیمه‌نامه‌ها به عوامل مختلفی مانند متراژ واحد تجاری، سیستم اطفاء حریق، اشتعال‌زا بودن کالاها و موجودی کالاها بستگی دارد.

عوامل موثر بر قیمت بیمه آتش سوزی فروشگاه
عوامل موثر بر قیمت بیمه آتش سوزی مغازه

هرچه شما در واحد‌های تجاری خود مواد اشتعال‌زا بیشتری را نگهداری کنید، احتمال بروز حادثه بیشتر می‌شود و متقابلا قیمت بیمه مغازه نیز افزایش خواهد یافت. از این رو بهتر است که هنگام خرید این بیمه‌نامه با دقت زیادی اموال خود را بررسی کنید تا در صورت بروز حادثه بیشترین خسارت را دریافت نمایید. به طور کلی میزان ریسک به طور مستقیم بر قیمت بیمه فروشگاه و ملک‌های تجاری تاثیر می‌گذارد. البته قوانین قیمت بیمه آتش سوزی برای بیشتر ملک‌ها با فرمول یکسانی پیش می‌رود.

منظور از میزان ریسک در بیمه آتش سوزی چیست؟ (قیمت)

میزان ریسک به دو نوع عامل بستگی دارد که به شرح زیر است.

ریسک مورد بیمه شده:

ریسک مورد بیمه شده با توجه به نوع فروشگاه و ملک تجاری مشخص می‌شود. بدین گونه که اگر قرار است یک فروشگاه یا ملک تجاری را با مواد اشتعال‌زا بیمه کرد باید حق بیمه بیشتری نسبت به یک ملک یا انبار پوشاک پرداخت کرد. در این حالت ریسک مورد بیمه به طور مستقیم بر قیمت بیمه‌نامه تاثیر خواهد گذاشت. به طور کلی در بیمه نامه‌های صنعتی و غیر صنعتی آتش سوزی موارد زیر در تعیین احتمال بروز حادثه تاثیرگذار هستند:

  • جنس مصالح ساختمان
  • مشاعات آپارتمان
  • سن بنا
  • نوع کاربری اماکن غیرصنعتی و صنعتی
  • نوع فعالیت
  • منابع گرمایش و سرمایش
  • وضعیت سیم‌کشی

ریسک منطقه مورد بیمه شده:

در ریسک منطقه عوامل محیطی برای میزان ریسک بروز حادثه، مورد بررسی قرار می‌گیرد. به طور مثال: در مناطق با تراکم بالای جمعیت میزان ریسک حادثه بیشتر خواهد بود. مناطقی مانند بازار تهران جزو مواردی است که از لحاظ ریسک حق بیمه بیشتری دارد.

مدارک لازم برای دریافت خسارت بیمه آتش‌سوزی مغازه

برای دریافت خسارت آتش‌سوزی مغازه یا فروشگاه، بیمه‌گزار باید مدارکی مانند گزارش آتش‌نشانی، هواشناسی و نیروی انتظامی را به شرکت بیمه تحویل دهد. همچنین ارائه تصاویر محل آسیب دیده و فهرست کالاها و وسایل سالم اجباری است.

مدارک مورد نیاز برای دریافت خسارت از بیمه آتش سوزی
مدارک مورد نیاز برای دریافت خسارت از بیمه آتش سوزی

خرید بیمه آتش سوزی از بیمه دات کام

به طور کلی با خرید آنلاین بیمه آتش سوزی می‌توان خسارت‌های ایجاد شده را جبران کرد. هنگام خرید بیمه آتش‌سوزی هدف از خرید بیمه‌نامه با توجه به شرایط مورد بیمه شده و درخواست بیمه‌گزار مشخص می‌شود. اهمیت پوشش‌های بیمه‌ای و میزان ریسک مشخص شده در شرکت‌های بیمه بر نحوه قیمت گذاری تاثیر خواهد گذاشت. انتخاب پوشش‌ها با توجه به الویت بیمه‌گزار بوده و این موارد، میزان پرداخت خسارت را مشخص خواهند کرد.

برای این‌که بتوانید به‌راحتی بیمه آتش سوزی را در زمان کوتاهی خریداری کنید، پیشنهاد می‌کنیم که از طریق وب سایت‌های آنلاین خرید بیمه اقدام کنید. بیمه دات کام یکی از سامانه‌های آنلاین خرید بیمه است که شرایط استعلام، مقایسه و خرید انواع بیمه را فراهم کرده است. کافی است که به صفحه اصلی سایت بیمه دات کام مراجعه کرده و در منوی محصولات، بر روی بیمه مورد نظر خود کلیک کنید.

در این مطلب سعی کرده‌ایم درباره بیمه آتش سوزی ‌فروشگاه، پوشش‌ها و میزان ریسک آن توضیحاتی را ارائه کنیم. با توجه به این توضیحات اگر سوال یا ابهامی ‌وجود دارد که در این متن به آن اشاره نشده است، در قسمت نظرات همین مقاله سوالات خود را با کارشناسان بیمه‌دات‌کام در میان بگذارید.

نوشته های مشابه

‫۲ دیدگاه ها

    1. سلام دوست عزیز بله مستاجر می تواند برای مغازه و مایملک درون آن بیمه آتش سوری خریداری نماید. شما برای خرید بیمه آتش سوزی از سایت بیمه دات کام با ارزان ترین قیمت می توانید به https://bimeh.com/fire مراجعه نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا