استعلام و خرید بیمه زلزله
یکی دیگر از بیمهها، بیمه زلزله است که پوششی فرعی از بیمه آتش سوزی محسوب میشود. این بیمه خسارات ناشی از زلزله را پوشش میدهد. برای ساختمانهایی که در مناطق زلزله خیز قرار دارند، خرید بیمه زلزله راهی برای کاهش خسارات و جبران صدمات به حساب میآید.
پوششهای بیمه زلزله
بیمه زلزله خود زیرپوششی از بیمه آتش سوزی است. در حقیقت، هر فرد در قدم اول باید به خرید بیمه آتش سوزی بپردازد و بعد پوشش خسارات ناشی از زلزله را به بیمهنامه خود بیفزاید. این زیرپوشش فقط خسارات مالی وارد شده به ملک، اثاث و لوازم را جبران میکند. خسارات جانی تحت پوشش بیمه زلزله و در حالت کلی بیمه آتش سوزی و زلزله قرار ندارند.
بیمه آتش سوزی چیست؟
بیمه آتش سوزی و زلزله خسارات ناشی از آتش سوزی، صاعقه و انفجار وارد بر ساختمان، اسباب و لوازم را پوشش میدهد. این سه پوشش اصلی هستند و بقیه موارد از جمله بیمه زلزله از پوششهای فرعی به حساب میآیند.
تعهد شرکت بیمهگر
در صورتی که بیمهگزار بیمه آتش سوزی را خریداری و پوشش بیمه زلزله را اضافه کند، متعهد به پرداخت خسارت بر اساس شرایط بیمهنامه خواهد بود. بیمهگزار لازم است تا قبل از خرید بیمهنامه شرایط را بررسی و در صورت تأییدیه، اقدام به پرداخت حق بیمه آن کند.
نکته مهم در خصوص تعهد بیمه زلزله این است که شرکت بیمه باید خسارات مربوط به ساخت خانه یا بازسازی و تعمیرات آن را به طور کامل و بر اساس تعهدات بیمهنامه بپردازد. تعیین هزینه جبران خسارت بعد از بازدید کارشناس و بر اساس گزارشهای دیگر سازمانها اعلام خواهد شد.
عوامل موثر بر استعلام قیمت بیمه زلزله
عوامل موثر بر قیمت بیمه زلزله در حقیقت همان عوامل مربوط به بیمه آتش سوزی هستند. درجه ریسک هر یک از این عوامل بر افزایش یا کاهش قیمت بیمه زلزله موثر هستند. عوامل تاثیر گذار بر قیمت بیمه زلزله عبارتند از:
- نوع سازه
- نوع ملک
- متراژ ملک
- هزینه ساخت و بازسازی هر متر مربع
- موقعیت جغرافیایی یا شهری ملک
- ارزش لوازم منزل
در ادامه به توضیح بیشتر هرکدام از این موارد میپردازیم.
نوع سازه
سازههای ساختمانها به چهار نوع بتنی، آجری، فلزی، خشتی وگلی تقسیم میشوند. در حال حاضر، ساختمانهایی با سازههای خشتی و گلی به هیچ وجه تحت پوشش بیمه زلزله قرار نمیگیرند. برای اینکه ریسک خرابی این ساختمانها بیشتر است.
نوع ملک
نوع ملک عامل دیگری است که بر قیمت بیمه زلزله میتواند تأثیر بگذارد. برای ملکهایی که میزان آسیبپذیری بالاتری نسبت به بقیه دارند، حق بیمه بیشتری باید پرداخت شود. مسلماَ ساختمانهایی با کاربری تجاری میزان ریسک بیشتری دارند و از این رو بیمهگزار باید حق بیمه اضافهتری را پرداخت کند.
متراژ ملک
یکی دیگر از عوامل تأثیرگذار بر قیمت بیمه زلزله متراژ ملک است. هرچه متراژ ملک بیشتر باشد، حق بیمه اضافهتری را باید پرداخت کرد. برای مثال، قیمت بیمه زلزله ساختمان 50 متری با ساختمانی 500 متری متفاوت است.
همچنین اینکه چند واحد تحت پوشش بیمه زلزله قرار میگیرند، بر قیمت آن تاثیرگذار است. برای مجتمعهای مسکونی بسته به تعداد واحدها، حق بیمه هم بیشتر خواهد شد. نکته بعد اینکه فقط بعضی شرکتها، پوشش زلزله را برای مجتمعهای مسکونی دارند.
هزینه ساخت و بازسازی هر متر مربع
از مولفه های دیگر بر قیمت بیمه زلزله، هزینه بازسازی و ساخت است. هرچه قیمت متراژ بازسازی ساختمان یا بنا بیشتر باشد، بیمه گزار باید حق بیمه بالاتری را پرداخت کند. در نظر داشته باشید که قیمت بازسازی باید بر اساس قانون باشد و به هیچ وجه نمیتوان به هر صورتی عددی را برای آن انتخاب کرد.
موقعیت جغرافیایی یا شهری ملک
برخی از نقاط کشور بیشتر در معرض زلزله هستند. مناطق جغرافیای کشور به 5 دسته زیر تقسیم میشوند:
درجه و میزان ریسک | شهرهای منطقه |
---|---|
منطقه 1 (حداقل خطر) | اصفهان، اراک، همدان، سنندج و … |
منطقه 2 | یزد، شهرکرد، ابهر، سوسنگرد و … |
منطقه 3 (خطر متوسط) | اهواز، مشهد، بوشهر، فریمان و ... |
منطقه 4 (خطر بالا) | شیراز، زاهدان، زنجان، ایلام، تبریز، گرگان، رشت، خرم آباد، ساری، کیش،… |
منطقه 5 (حداکثر خطر) | تهران، کرج، قم، قزوین، کرمان و … |
ارزش لوازم منزل
لوازم منزل بعد از تخریب بنای ناشی از زلزله به شدت آسیب میبینند. در این بیمه نامه، لوازم تحت پوشش بیمه قرار میگیرند و بیمهگر متعهد است تا خسارات وارد شده را بر اساس تعهدات بیمهنامه و تا مبلغ مشخص پوشش دهد. فقط در نظر داشته باشید لوازمی از جمله پول نقد، مسکوکات و اسناد تحت پوشش بیمه زلزله و حتی آتش سوزی نیستند.
عوامل موثر بر تایید بیمه زلزله
به غیر پوشش، عوامل دیگری هم وجود دارند که بر اساس آنها، شرکت میتواند بیمه شدن یا نشدن ساختمان و بنا را تعیین کند. این عوامل شامل موارد زیر هستند:
- همانطور که در بالا هم نوشتیم، برای ساختمانهایی با سازههای خشت و گلی بیمه نامهای صادر نخواهد شد.
- در صورتی که ساختمان در مناطق به شدت زلزلهخیز و غیر ایمن باشد، احتمال رد شدن درخواست برای خرید بیمه زیاد خواهد شد. اگر هم شرکتی این شرایط را بپذیرد، حق بیمه بیشتری دریافت خواهد کرد.
- در صورت نداشتن مدارک و گزارشها به طور کامل، شرکت میتواند تا کامل شدن آنها برای پرداخت خسارت صبر کند. همچنین امکان رد پرداخت خسارت در این حالت وجود خواهد داشت.
- برای ساختمانهایی با سال ساخت قدیمی، احتمال تغییر در شرایط بیمه نامه وجود خواهد داشت. هرچند سال ساخت اطلاعاتی نیست که در هنگام خرید باید وارد کرد.
نکته مهم دیگر اینکه امکان خرید بیمه زلزله به صورت تکی وجود ندارد. همانطور که در ابتدا اشاره کردیم، بیمه زلزله یکی از پوششهای فرعی بیمه آتش سوزی است. در ابتدا فرد باید این بیمه نامه را خریداری و حق بیمه مربوط به پوشش زلزله را اضافه کند.
نحوه پرداخت خسارت بیمه زلزله
در زمان وقوع حادثه بیمه گزار موظف است ظرف 5 روز کاری وقوع زلزله و میزان خسارت را به شرکت بیمهگر اعلام نماید و لیست اموالی که به خسارت خوردهاند همراه با ارزش آنها مطابق با لیست اعلام شده بیمهگزار در زمان صدور بیمه نامه توسط کارشناسان واحد خسارت ارزیابی میشود. علاوه بر این برای دریافت خسارت گزارش مرکز زمینشناسی، فرمانداری، استانداری، وزارت کشور و بخشداری هم الزامی است.
استعلام، تمدید و خرید بیمه زلزله از بیمه دات کام
برای استعلام، تمدید و خرید آنلاین بیمه زلزله از بیمه دات کام، شما میتوانید از طریق انجام مراحل زیر اقدام کنید:
- در ابتدا باید وارد صفحه بیمه زلزله در سایت bimeh.com شوید.
- بعد از ورود به این صفحه نیاز است تا نوع ملک و سازه را مشخص کنید. دقت داشته باشید که این انتخاب باید دقیق باشد.
- ضروری است که متراژ، ارزش لوازم (به قیمت روز) و قیمت بازسازی هر متر مربع را کامل مشخص کنید. در صورتی که فقط قصد بیمه کردن بنا بدون لوازم را دارید، لازم است تا در این بخش مقدار ارزش صفر وارد شود.
- در مرحله بعد نیاز است تا پوششهای اضافی را انتخاب کنید. البته پوشش اضافی انتخابی در این بخش، پوشش زلزله است.
- بعد از تأیید، فهرستی از شرکتهای بیمه نشان داده خواهند شد. در بین آنها میتوانید شرکت متناسب با شرایط خود را انتخاب کنید.
- بعد از پرداخت حق بیمه، بیمه زلزله ساختمان شما صادر خواهد شد.
برای دریافت مشاوره و پاسخ سوالات خود در خصوص خرید بیمه زلزله میتوانید با کارشناسان بیمه دات کام تماس بگیرید تا کامل شما را راهنمایی کنند.
قیمت بیمه زلزله چقدر است؟
هزینه بیمه زلزله بر اساس فاکتورهایی از قبیل نوع سازه، نوع ملک، متراژ، موقعیت جغرافیایی، ارزش لوازم منزل، هزینه ساخت و بازسازی ملک محاسبه میشود و برای هر سازه متفاوت است.
بیمه زلزله بر عهده مالک است یا مستاجر؟
مالک میتواند ملک خود را بیمه زلزله کند و پوشش لوازم منزل را روی حداقل انتخاب کند، مستاجر هم میتواند بیمه زلزله را خریداری کند و هزینه بازسازی را روی حداقل قرار دهد.
بیمه زلزله چیست؟
بیمه زلزله زیرپوششی از بیمه آتش سوزی است؛ در واقع شما برای خرید بیمه زلزله باید بیمه آتش سوزی را خریداری کنید و پوشش اضافی زلزله را به آن اضافه کنید.