بیمه دات کام

استعلام و پرداخت عوارض آزادراهی

شماره پلاک خودرو را وارد کنید

I.R.
IRAN
ایـــران

پرداخت عوارض آزادراهی برای دریافت بیمه شخص ثالث

برای نگهداری هرچه بهتر از جاده‌های کشور، باید تمام شهروندان پرداخت عوارض آزادراه‌ها را به موقع انجام دهند. این مبالغ برای ارائه خدماتی نظیر ترمیم خرابی‌های جاده و اضافه کردن امکانات رفاهی مسیر، هزینه می‌شود. بر همین اساس، پرداخت عوارض آزادراهی برای تمامی خودروهایی که قصد تمدید بیمه شخص ثالث خود را دارند، از سوی بیمه مرکزی اجباری اعلام شده است. شرکت‌های بیمه، باید از تاریخ ۱۷ تیر ۱۴۰۲، این قانون را در صدور بیمه‌نامه‌‎های خود در نظر بگیرند.

با توجه به ارائه تمام خدمات بیمه‌ای از سوی سامانه بیمه دات کام، این کارگزاری برای رفاه و آسایش کاربران خود، امکان پرداخت اینترنتی عوارض آزادراهی را به خدمات خود اضافه کرده است. از طریق این صفحه، شما می‌توانید نسبت به استعلام عوارض آزادراهی با جزئیات و سوابق تردد آزادراهی خودروی خود اقدام کرده و آن را در کمتر از ۲ دقیقه پرداخت کنید. بیمه دات کام هیچ هزینه‌ای برای این خدمت از کاربران خود دریافت نخواهد کرد.

پرداخت عوارض بزرگراهی از طریق سایت بیمه دات کام

در عوارضی‌ها چندین مسیر برای عبور و پرداخت عوارض تردد در اتوبان وجود دارد؛ در سال‌های اخیر، خیلی از بزرگراه‌ها به سیستم پرداخت الکترونیک مجهز شده‌اند؛ به لطف این سیستم، شهروندان می‌توانند بدون توقف از عوارضی اتوبان عبور کنند. برای استفاده از سیستم پرداخت آسان عوارض جاده‌ای، باید حتماً از جایگاه‌های مشخص شده عبور کرد؛ در غیر این صورت، راننده دچار تخلف شده و برای پلاک ماشین جریمه ثبت می‌شود.

روش‌های مختلفی برای پرداخت عوارض الکترونیک وجود دارد که آسان‌ترین و سریع‌ترین آنها، استفاده از وب‌سایت بیمه دات کام است. برای این کار کافی است پلاک خود را وارد کرده و پس از مشاهده لیست موارد تردد، نسبت به پرداخت عوارض بزرگراهی اقدام کنید.

عوارض آزادراهی، یکی از راه‌های کمک به توسعه شهرسازی کشور است. به همین دلیل پرداخت عوارض جاده‌ای یکی از مهم‌ترین وظایف شهروندی است. هزینه دریافت شده در بزرگراه‌ها، صرف مجتمع‌های بین راهی و ساخت مسیرهای جدید، همچنین تعمیر و نگهداری جاده‌های قدیمی می‌شود. طبق گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، در نوروز 1402، تعداد 45،833،849 وسیله نقلیه بین استان‌های کشور تردد داشته‌اند که این آمار در سال 1403 حدود 26 درصد افزایش یافت. این آمار به خوبی نشان می‌دهد که در صورت واریز به موقع عوارض بزرگراهی، مبلغ بسیار زیادی برای تعمیر جاده‌ها، ساخت تونل‌ها و معابر جدید جمع‌آوری می‌شود.

طریقه پرداخت عوارض الکترونیکی به صورت آنلاین

هنگام عبور از محل‌های عوارض الکترونیک آزادراهی، تردد شما به وسیله دوربین ثبت می‌شود. برای پیگیری و پرداخت آنلاین این مبالغ، باید پس از مراجعه به صفحه مربوطه در وب‌سایت بیمه دات کام، شماره پلاک خود را وارد کرده و بر روی دکمه «استعلام عوارض آزادراهی» کلیک کنید؛ بعد از تأیید شماره پلاک وارد شده، نتیجه استعلام بدهی با جزئیات مکان و زمان نمایش داده می‌‌شود.

اگر خودروی شما فاقد عوارض باشد، پیامی مبنی بر عدم وجود بدهی نمایش داده می‌شود؛ در این حالت شما می‌‌توانید بدون نگرانی نسبت به خرید بیمه شخص ثالث اقدام کنید. در صورتی که پلاک شما دارای عوارض آزادراهی باشد، لیست کامل آنها با جزئیات کامل نمایش داده می‌شود. پس از بررسی و تأیید اطلاعات، کافی است بر روی دکمه «پرداخت» کلیک کنید و هزینه تعیین شده را بپردازید. حال می‌توانید فرآیند خرید بیمه‌نامه خود را تکمیل کنید.

استعلام عوارض آزادراهی و صدور بیمه شخص ثالث

از آنجا که اهمیت پرداخت عوارض بزرگراهی برای سالم‌سازی و نگهداری جاده‌ها بسیار مهم است، استعلام و پرداخت هر چه سریع‌تر این مبلغ اهمیت زیادی دارد. به همین جهت بیمه مرکزی در همکاری با دولت، در صورت داشتن سابقه عوارض اتوبانی، صدور بیمه‌نامه ثالث را تأیید نمی‌کند. البته این کار هم به نفع دولت است، هم به نفع شهروندان. با این روش، دولت به موقع بودجه خدمات جاده‌ای را دریافت می‌کند؛ شهروندان هم از شر جریمه عدم پرداخت به موقع عوارض راحت می‌شوند.

مهلت تسویه و محاسبه جریمه عدم پرداخت عوارضی خودرو

افرادی که از محل پرداخت الکترونیک عوارضی آزادراه عبور می‌کنند، دو هفته مهلت دارند تا مبلغ مورد نظر را پرداخت کنند. در صورتی که این مهلت به پایان برسد، مالک خودرو جریمه خواهد شد. این مبلغ به صورت پلکانی محاسبه می‌شود تا شهروندان به پرداخت هرچه سریع‌تر آن تشویق شوند.

میزان جریمه عدم پرداخت به موقع عوارض آزادراهی به شرح زیر است:

نوع خودرومبلغ جریمه عدم پرداخت عوارض
سواری40 هزار تومان
اتوبوس و کامیون دو محور 50 هزار تومان
تریلی، نفتکش و کامیون سه محور90 هزار تومان

سایر روش‌های پرداخت الکترونیک عوارض آزادراهی بدون توقف

به جز پرداخت آنلاین که ساده‌ترین و سریع‌ترین راه تسویه عوارض آزادراهی است، شیوه‌های دیگری نیز برای صفر کردن آن وجود دارد. اکثر این روش‌ها نیازمند پیش نیاز هستند و باید از قبل اقداماتی انجام دهید. به طور کلی، شیوه‌های پرداخت عوارض آزادراهی خودرو بدون توقف شامل موارد زیر می‌شود:

  • پرداخت به صورت آنلاین
  • اتصال حساب بانکی به سیستم عوارض کشور جهت پرداخت خودکار
  • استفاده از اپلیکیشن‌های (برنامه‌های) استعلام و پرداخت عوارض خودرو
  • استفاده با برچسب پرداخت آنی
  • پرداخت با دستگاه‌های خودپرداز و کارت‌خوان
  • پرداخت دسته جمعی (مخصوص شرکت‌های حمل و نقل)

در کدام آزادراه‌ها امکان پرداخت عوارض الکترونیکی وجود دارد؟

هر نوع عوارض الکترونیکی را می‌توان از طریق سامانه بیمه‌دات‌کام پرداخت کرد. در حال حاضر، آزادراه‌های زیر به سیستم پرداخت بدون توقف عوارض جاده‌ای مجهز شده‌اند:

  • آزادراه تهران - پردیس
  • آزادراه تهران - ساوه
  • تونل البرز آزادراه تهران - شمال
  • آزادراه قزوین - رشت
  • آزادراه قزوین - زنجان
  • آزادراه کرج - قزوین
  • آزادراه باغچه - مشهد
  • آزادراه شرق استان اصفهان
  • قطعه شماره 4 آزادراه ارومیه - تبریز
  • آزادراه بندرعباس - بندر شهید رجایی
  • آزادراه همت - کرج
  • آزادراه کاشان - نطنز - اصفهان

نرخ عوارض آزادراهی

عوارض اتوبان‌ها و بزرگراه‌های مختلف با یکدیگر یکسان نیست؛ مبلغ قابل پرداخت توسط هر وسیله نقلیه، بر اساس عواملی مثل طول اتوبان، امکانات مورد نیاز مسیر، درجه سختی مراقبت و نگهداری جاده تعیین می‌شود. در جدول زیر، نرخ عوارض برخی اتوبان‌های پر رفت و آمد کشور با سیستم پرداخت الکترونیکی را مشاهده می‌کنید:

نام آزادراهنام قطعه (پیمایش)نرخ عوارض خودرو سواری (تومان)
تهران – شمال (قسمت اول)قسمت اول۳۰.۰۰۰ (روزهای عادی)
۵۰.۰۰۰ (روزهای اوج سفر)
تهران – قم۱.۲۰۰
تهران – ساوهتهران – رباط کریم۲.۲۰۰
رباط کریم – ساوه۲.۲۰۰
همت – کرجهمت – کرج۷.۵۰۰
گرمدره۴.۰۰۰
تهران – پردیس۷.۵۰۰
کرج – قزویننیک کالا۴۰۰
آبیک۴۰۰
محمدیه۴۰۰
کنارگذر قزوین (برگشت)۲.۲۰۰
قزوین – رشتقزوین – رودبار۱۱.۵۰۰
رستم آباد – امامزاده هاشم۵.۰۰۰
قم – کاشان (امیرکبیر)۶.۵۰۰
ساوه – همدانقطعه یک۹.۰۰۰
تبریز – سهندتبریز۴۰۰
سهند۴۰۰
ارومیه – تبریزقطعه چهار۸.۵۰۰
شرق سپاهان۱۵.۰۰۰
باغچه – مشهدباغچه – مشهد۵.۰۰۰
فریمان۲.۵۰۰
بندرعباس – شهید رجاییایسین۱.۲۰۰
کاشان – نطنز – اصفهانکاشان – نطنز۵.۰۰۰
نطنز – اصفهان۶.۵۰۰
قزوین – زنجانکنارگذر قزوین۲.۲۰۰
قزوین (سلطان آباد) – زنجان۳.۸۵۰
تاکستان – زنجان۲.۷۵۰
قزوین – ابهر – خرم‌دره۲.۷۵۰
ابهر – خرم‌دره – زنجان۲.۷۵۰
تاکستان – ابهر – خرم‌دره۱.۶۵۰
قزوین – تاکستان۱.۶۵۰
زنجان – تبریززنجان – سرچم۷.۰۰۰
سرچم – هشترود۷.۰۰۰
هشترود – بستان آباد۷.۰۰۰
زنجان – هشترود۹.۰۰۰
سرچم – بستان آباد۹.۰۰۰
زنجان – بستان آباد۱۲.۰۰۰
بستان آباد – تبریز۶.۰۰۰
سرچم – میانه – میاندوآب۴.۵۰۰
هشترود – میانه – میاندوآب۴.۵۰۰
زنجان – میاندوآب۷.۰۰۰
بستان آباد – میانه – میاندوآب۷.۰۰۰

توجه: ممکن است قیمت‌های بالا به روز نباشد؛ در صورت اعلام نرخ جدید از سوی سازمان راه و شهرسازی، سریعاً این جدول به روز رسانی خواهد شد.

چگونه عوارض آزادراهی خود را پرداخت کنم؟

برای پرداخت عوارض جاده‌ای در قسمت ابتلایی همین صفحه، شماره پلاک خود را وارد کنید و روی دکمه «استعلام عوارض آزادراهی» کلیک کنید. پس از مشاهده لیست عوارض بزرگراهی، بر روی دکمه «تأیید سفارش» کلیک کنید. در ادامه یکی از روش‌های پرداخت را انتخاب کرده و مراحل تسویه را انجام دهید.

آیا پرداخت عوارض جاده‌ای اجباری است؟

بله؛ تمامی خودروهایی که از اتوبان‌ها و بزرگ‌های بین شهری استفاده می‌کنند، موظف به پرداخت عوارض آزادراهی هستند؛ در صورت سرپیچی از این قانون، علاوه بر جریمه نقدی، امکان تمدید بیمه شخص ثالث از افراد سلب می‌شود.

میزان جریمه دیرکرد پرداخت عوارض جاده‌ای چقدر است؟

در سال 1403، این مبلغ بسته به نوع وسیله نقلیه، بین ۴۰ الی ۵۰ هزار تومان متغیر است.

عوارض آزادراهی را باید چند روزه پرداخت کنیم؟

برای این کار ۲ هفته فرصت دارید؛ بعد از این زمان، شامل قانون جریمه دیرکرد خواهید شد.

از کجا بدانیم عوارض آزادراهی داریم؟

با وارد کردن شماره پلاک خود در ابتدای همین صفحه، می‌توانید نسبت به استعلام عوارض آزادراهی اقدام کرده و جزئیات آن را به طور کامل مشاهده کنید.

چه زمانی باید نسبت به پرداخت عوارض بزرگراهی اقدام کرد؟

بهترین زمان برای پرداخت عوارض آزادراهی، 24 ساعت اول عبور از عوارضی است. در صورت عدم پرداخت، پلیس پیامکی جهت اعلام ثبت عوارض برای مالک ارسال می‌کند.

آیا پرداخت عوارض در بیمه دات کام کارمزد دارد؟

خیر؛ تسویه و پرداخت عوارض آزادراهی از طریق این سامانه کاملاً رایگان است. برای این کار کافی است، فقط مبلغ عوارض ثبت شده را پرداخت کنید.

آیا امکان پرداخت قسطی عوارض جاده‌ای وجود دارد؟

خیر؛ متاسفانه عوارض بزرگراهی باید فقط به صورت یکجا پرداخت شود.