پس از اینکه کارگاه یا شرکت خود را ثبت کردید، میتوانید بیمه کارگاهی یا همان کد کارگاهی خود را دریافت کرده تا کارمندان خود را بیمه تامین اجتماعی کنید. نماینده شرکت باید برای بیمه کردن کارمندها به نزدیکترین شعبه سازمان تامین اجتماعی مراجعه کند و مدارک را برای تشکیل پرونده تحویل شعبه دهد. در ادامه با ما همراه باشید تا در این باره بیشتر برای شما توضیح دهیم.
این بیمه در حقیقت همان بیمه اجباری کارمندان است که باید بعد از ثبت شرکتها انجام شود. بیمه کردن کارمندان مراحل مختلفی دارد که به شرح زیر است:
مواردی که گفته شد، جزو الزامات این بیمه است. نام نویسی هم برای کارمندهایی انجام خواهد شد که برای اولین بار مشمول بیمه کارگاهی میشوند. دقت کنید که این مرحله برای افرادی که سابقه پرداخت حق بیمه ندارند، الزامی است. با ارائه مدارک شناسایی کارمند به شعبه مربوطه کارگاه مراجعه کرده تا مراحل نام نویسی انجام شود.
این کد در واقع یک عدد 10 رقمی است که اداره بیمه سازمان تامین اجتماعی به کارگاه یا شرکت اعطا میکند. اهمیتی ندارد که فعالیت شما کارگاهی یا شرکتی باشد، اگر تعدادی نیروی کار دارید که برای شما و در محیط شرکت یا کارگاه شما کار میکنند، به این کد نیاز خواهید داشت.
گرفتن کد کارگاهی بیمه
توجه کنید که اگر کسب و کاری راه اندازی کردهاید و کارمندان خود را بیمه نکرده باشید، دچار تخلف شده و باید جریمههای سنگینی پرداخت کنید. با توجه به این موضوع بهتر است که بعد از ثبت شرکت یا ثبت کارگاه خود، برای دریافت کد کارگاهی مراجعه کنید تا بتوانید کارمندان خود را جزو بیمه گارگاهی قرار دهید و در آینده دچار مشکلات نشوید.
به این مورد دقت کنید که کارفرما کد کارگاهی بیمه را دریافت میکند. کارفرماهای عزیز به دو صورت حقوقی و حقیقی میتوانند کد کارگاهی خود را دریافت کنند. کارفرما حقوقی در حقیقت به این معنا است که یک شرکت به عنوان کارفرما معرفی شود و کارفرما حقیقی یعنی یک شخص به عنوان کارفرما مشخص شود.
قبل از هر اقدامی برای دریافت کد کارگاهی و استفاده از بیمه کارگاهی باید موضوع حقیقی و حقوقی بودن خود را مشخص کنید. در این دو مورد باید مدارک مختلف و متفاوتی را به بیمه سازمان تامین اجتماعی تحویل دهید.
شاید برای شما هم سوال پیش آید که گرفتن این کد کارگاهی و استفاده از این بیمه چه مزیتی دارد؟
بیمه شدن در تمام دنیا یک کار بسیار مهم است که نباید از آن غافل شد. از این رو بیمه کارگاهی مزیتهای گوناگونی دارد که به شرح زیر است:
برای اینکه کارمندان بتوانند جزو این بیمهنامه باشند، باید کارفرما کد کارگاهی را دریافت کرده باشد. بعد از ارائه مدارک و تکمیل مراحل بازرسی، در نهایت و حداکثر تا 30 روز کد کارگاه به آدرس شرکت ارسال خواهد شد.
کارفرما باید هرماه، لیست کارگرهای مشمول قوانین بیمه تامین اجتماعی را به این سازمان ارسال کند تا هرچه سریع تر کارکنان، مشمول این بیمهنامه شوند و از خدمات سازمان بیمه تامین اجتماعی استفاده کنند. دقت کنید که نوع قرارداد و ترتیب استخدام کارمندان ربطی به ارسال لیست کارکنان ندارد.
برای ارسال لیست بیمه تامین اجتماعی چه مراحل و مدارکی مورد نیاز است؟ برای کسب اطلاعات جامع در این باره، مقاله لیست بیمه تامین اجتماعی بیمه دات کام را بخوانید.
هنگامی که اولین لیست بیمه را تحویل سازمان بیمه تامین اجتماعی میدهید، باید اصل و تصویر شناسنامه تمام کارکنان خود را به واحد نام نویسی شعبه تحویل دهید تا شماره بیمه کارکنان را دریافت کنید. با این کار تمام کارکنان جزو بیمه کارگاهی خواهند شد و از خدمات آن بهره مند میشوند. اگر کارمند شما از قبل شماره بیمه داشته باشد، کافی است که تنها فرم درخواست بیمه را تکمیل کرده و شماره بیمه خود را درج کند.
شماره بیمه تامین اجتماعی یک کد 8 رقمی است که برای شناسایی افراد بیمهشده است.
هر فرد در بیمهی کارگاهی برای اینکه بتواند سابقه بیمهای خود را داشته باشد و طبق آن از خدمات بازنشستگی و پوششهای بیمه تامین اجتماعی استفاده کند، یک کد بیمه مخصوص به خود دارد. کافی است که به سایت سازمان تامین اجتماعی مراجعه کند و با نام کاربری و رمز ورود، سابقه بیمهای خود را ببیند.
توجه کنید، برخی موارد وجود دارد که باعث میشود کد کارگاهی تغییر کند که در ادامه به شرح آنها میپردازیم.
کد کارگاهی حقیقی یا شخصی با تغییر فعالیت شخص یا تغییر آدرس، تغییر میکند. باید در صورت وقوع این دو مورد، کارفرما به شعبه تامین اجتماعی مراجعه کند و کد کارگاهی جدید اخذ کند.
کد کارگاهی حقوقی عوض نمیشود. در حقیقت به این معنی است که شما با نخستین کد کارگاهی که دریافت میکنید تا انحلال شرکت خود، یک کد کارگاهی خواهید داشت. لازم است یادآوری شود که به هنگام نقل و انتقالات کارگاه، دریافت مفاصاحساب از شعبه تامین اجتماعی لازم است.
برای اطلاعات بیشتر در مورد مراحل گرفتن کد کارگاهی بیمه به اینجا مراجعه کنید.
همچنین برای مقابله با مشکلات احتمالی در رد شدن بیمه های کارگران و پرسنل، بیمه تامین اجتماعی از بازرسی تامین اجتماعی استفاده می کند تا بدین ترتیب بیمه ها راحت تر برای تمامی اعضا رد شود. در چنین شرایطی بازرس با چک کردن کد کارگاهی و مشخصات شما اعتبار بیمه شما را می سنجد.
شرایط دریافت بیمه کارگاهی برای پیمانکاران
در مواردی که یک کارفرما، انجام کار را به پیمانکار میسپارد، رعایت مواردی بر اساس قانون و ماده 38 تامین اجتماعی ضروری است. این موارد شامل:
مطالبی که گفته شد بسیار مهم است و کارفرما بعد از ثبت شرکت و تاسیس کارگاه خود باید به آنها دقت کند. اگر برای دریافت کد گارگاهی با مشکلات مختلفی روبه رو شدهاید و هنوز بعد از ثبت شرکت خود نتوانستهاید کد کارگاه خود را دریافت کنید باید با مشاورههای بیمه در ارتباط باشید تا در کوتاهترین زمان اطلاعات تخصصی دریافت کنید. تمام کارمندها جزو بیمه کارگاهی خواهند بود تا علاوه بر سابقه کار، میزان هزینهها و مالیات کارفرما هم مشخص شود. اگر شما به عنوان کارمند یا کارفرما درباره بیمه کارگاهی سوالی دارید که در متن این مطلب به آن اشاره نشده است، میتوانید در قالب کامنت و زیر همین مطلب سوالات خود را بازگو کنید تا کارشناسهای بیمه دات کام در کوتاهترین زمان سوالات شما را پاسخ دهند.
سلام من خودم در یک شرکتی مشغول به کار هستم، از طرفی یک کارگاه هم دارم که چندین کارگر فعالند. الان من کدکارگاهی گرفتم و کارمندامو بیمه کردم، با بیمه خودم منافات داره؟
سلام بیمه کردن کارگران منافاتی با بیمه خود کارفرما و کار کردن او در جای دیگر ندارد
با سلام ، منظور از بیمه تجهیز کارگاه در پروژه عمرانی چیست ؟
سلام قاسم عزیز بله بیمه تجهیز کارگاه وجود دارد . تجهیز کارگاه، عبارت است از عملیات، اقدامها و تدارکاتی که باید به صورت موقت برای دوره اجرا انجام شود؛ تا آغاز کردن و انجام دادن عملیات موضوع پیمان، طبق اسناد و مدارک پیمان، میسر شود.به منظور نصب تجهیزات و ماشین الات کارخانه وتاسیسات از هنگام تجهیز کارگاه تا پایان عملیات نصب وکارهای ساختمانی ، آزمایش و راه اندازی طرحهایی نظیر کارخانه های صنعتی و تولیدی، نیروگاهها ، خطوط انتقال نیرو ، تاسیساتمخابراتیوتلوزیونی،ذوب اهن،فولادسازی راه آهن ،خطوط لوله نفت وگاز،پتروشیمی،پالایشگاه و…این بیمه نامه صادر می گردد. بيمه تمام خطر نصب پوشش بيمه اي گسترده اي را فراهم مي آورد اين بيمه نامه نيز همانند بيمه تمام خطر مقاطعه كاران از جمله بيمه هاي تمام خطر مي باشد كه تقريباً هرگونه زيان يا خسارت ناگهاني يا غير قابل پيش بيني كه در طول مدت بيمه به اموال بيمه شده وارد مي آيد مشروط به اينكه به نحوي مشخص در بيمه نامه مستثني نشده باشد را تحت پوشش قرار مي دهد كه مهمترين آنها عبارتند از : آتش سوزي ، صاعقه ، انفجار، سقوط هواپيما ، همچنين خسارت ناشي از كاربرد آب و يا ساير اقداماتي كه به منظور اطفاء حريق صورت مي گيرد .
سلام آیا تعریف بیمه در هر رشته ای متفاوت است؟
سلام دوست عزیز، خیر تفاوتی در اصل تعریف بیمه وجود ندارد اما هر کدام از رشته ها در نوع پوشش و خدمات باهم اختلاف دارند.
سلام من برای عقد قرارداد مشاوره با استان قدس طبق تاکید این سازمان کد کارگاهی گرفتم و دو ماه کار کردم و فعالیتم تموم شد. الان بعد دو سال یک برگه اومده دم خونه م که باید 4 ملیون حق بیمه پرداخت کنم در حالی که من این دو سال نه میدونستم بیمه م و نه وقتی رفتم دکتر و کد ملی م رو وارد کرد بیمه بودم یعنی حتی دکتر هم رفتم ازاد حساب کردن. باید چیکار کنم بابت این جریمه وقتی هیچ فعالیتی انجام نشده
سلام دوست عزیز، وقتی قرارداد منعقد کردید استان قدس یک برگ از قرارداد را به تامین اجتماعی ارسال کرده است و تامین اجتماعی هم محاسبه کرده لذا اگر کار مشاوره انجام نشده به تامین اجتماعی مراجعه کنید وگرنه باید حق بیمه را واریز کنید