هر کسی که بیمه تامین اجتماعی داشته باشد، بعد از پرداخت حق بیمه تا تعداد سال مشخص یا رسیدن به سن مشخصی میتواند تقاضای بازنشستگی کند. استفاده از مزایای بازنشستگی در کنار خدمات درمانی، مهمترین دلیلی است که بسیاری ترجیح میدهند تا در هر شرایطی، حق بیمه خود را پرداخت کنند. البته از طرفی، بیمه تامین اجتماعی برای مشاغل اجباری بوده و همه کارگران باید توسط کارفرما بیمه شوند که جزو سنوات بیمه افراد هم به حساب میآید. یکی از مهمترین دلایل ترغیب بیمهشدگان برای استفاده از خدمات بازنشستگی، دریافت مستمری و کاهش هزینه خدمات درمانی است؛ اما کمتر کسی از بیمه عمر تامین اجتماعی خبر دارد. این بیمه از خدمات سازمان تامین اجتماعی است که برای بازنشستگان و مستمریبگیران عرضه شده است؛ اما این بیمه چیست و چه مزایایی را برای این گروه از افراد دارد؟ با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتری در این باره کسب کنید.
قبل از اینکه بخواهیم وارد بحث بیمه عمر تامین اجتماعی شویم، بهتر است که در ابتدا تعریف و تفاوتی از بیمه زندگی و تامین اجتماعی بدانیم.
بیمه عمر در حقیقت یک روش سرمایهگذاری است که با نام بیمه آتیه یا بیمه زندگی هم شناخته میشود، از روشهای سرمایه گذاری بلند مدت به حساب میآید که بیمهگزار با واریز حق بیمه، ماهیانه میتواند از مزایای آن استفاده کند. به این صورت که بیمه شده با خرید بیمه عمر و پرداخت مبلغی در هر ماه به نوعی در یک حسابی پسانداز و سرمایهگذاری میکند و بعد از سال مشخصی (اصول از سال پنجم به بعد) میتواند، اصل سرمایه و سود آن را به صورت یکجا یا مستمری دریافت کند. البته برای اینکه مبلغ دریافتی بالا باشد، بهتر است که بیمهگزار تعداد سالهای بیشتری را حق بیمه بپردازد.
بیمه تامین اجتماعی، نوعی بیمهنامه است که هزینههای درمانی را تا سقف مشخصی برای بیمهشدگان خود پوشش میدهد. بیمهشدگان باید تا 30 سال، حق بیمه را به سازمان تأمین اجتماعی بپردازند تا بتوانند از مزایا و خدمات این سازمان بهره ببرند. بیمه تأمین اجتماعی هم به صورت اجباری و هم به صورت اختیاری است. در نوع اجباری، تمامی کارفرمایان باید کارگران و کارمندان خود را بیمه کنند. در این حالت بیمه شده باید 30% از حقوق خود را به سازمان تأمین اجتماعی به عنوان حق بیمه بپردازد که البته کارفرما باید 23% را بدهد و کارگر باید 7% بقیه را بدهد. نوع اختیاری هم به صورت خویشفرما است که خود بیمهگذار باید تمامی هزینه را بدهد.
سازمان تامین اجتماعی برای حمایت از همه کارکنان و مزدبگیران است. بیمه تامین اجتماعی نیز برای تمام شاغلان اجباری میباشد. هر شخصی در هر شغلی که مشغول به کار است، میتواند از مزایای این بیمهنامه بهرهمند شود.برای اطلاعات بیشتر در مورد بیمه تامین اجتماعی به اینجا مراجعه کنید.
تمام مزایا و پوششهای بیمه زندگی سازمان تامین اجتماعی
این دو با هم تفاوتهایی دارند که به صورت خلاصه شامل موارد زیر است:
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد تفاوت بیمه عمر و تامین اجتماعی به اینجا مراجعه کنید.
حالا باید به این پرسش جواب داد که بیمه عمر سازمان تامین اجتماعی چیست؟ این نوع بیمه چه تفاوتی با خود بیمه عمر دارد؟
باید گفت که ماهیت بیمه زندگی این سازمان با دیگر بیمههای عمر یکسان است؛ اما با این تفاوت که فقط بازنشستگان و مستمریبگیران میتوانند از این بیمهنامه استفاده کنند.
بر اساس قرارداد کانون عالی بازنشستگان و مستمریبگیران تامین اجتماعی و شرکت بیمه ایران، تمامی افراد عضو این کانون میتوانند از بیمه آتیه تامین اجتماعی استفاده کنند. حق بیمه پرداختی 36 هزار تومان است که 24 هزار تومان آن را سازمان و 12 هزار تومان آن را خود بیمهگزار باید پرداخت کند.
مشمولین این بیمهنامه شامل:
در صورت فوت فرد بازنشسته، به بازماندگان او مبلغ سه میلیون تومان پرداخت خواهد شد.
همانطور که در بالا هم نوشتیم، تفاوتی بین بیمه عمر تامین اجتماعی با دیگر بیمههای عمر وجود ندارد. در حقیقت نوعی کمک هزینه و سرمایهگذاری برای بازنشستگان است تا هم خود آنها و هم افراد تحت تکفلشان بتوانند استفاده کنند. مسئله اصلی اینجاست که این مستمری همیشه جوابگوی هزینههای فرد نیست. بیمه تکمیلی هم که داشته باشد، فقط هزینههای درمانی او را پوشش میدهد. چیزی به او پرداخت نمیشود. در صورت داشتن بیمه عمر، مزایای آن به فرد بازنشسته تعلق خواهد گرفت.
برخی از مزایای بیمهنامه زندگی این سازمان، شامل موارد زیر است:
روش خرید بیمه عمر تامین اجتماعی
بازنشستگان و مستمریبگیران جدید حداکثر سه ماه بعد از شروع تاریخ دریافت مستمری فرصت دارند تا درخواست بیمه تکمیلی و عمر خود را ثبت کنند. این گروه از افراد برای ثبت نام باید به دفاتر کانون بازنشستگی شهر خود مراجعه کنند. بعد از ثبت نام، حق بیمه تکمیلی و عمر از مستمری آنها به صورت خودکار کسر خواهد شد.
باید گفت که بیمه تامین اجتماعی به تنهایی فقط هزینههای درمانی را پوشش میدهد. بعد از اینکه بیمهشده به سن بازنشستگی رسید، به او مستمری از طرف سازمان تعلق میگیرد. این مستمری بعد از فوت او قطع خواهد شد؛ اما با بیمه عمر تامین اجتماعی، به نوعی بیمهگزار در حال سرمایهگذاری برای سالهای بعد خود است. همچنین اینکه از خدمات و مزایای بیشتری میتواند بهرهمند شود.
اصغر حقیقت
سلام، ببخشید تنها مزیتش این است که خدای نکرده اگر طرف فوت شد، فقط 6 میلیون تومان میدن؟
کارشناس بیمه
سلام دوست عزیز، خیر. از مهم ترین مزایای این بیمه استفاده از خدمات درمانی برای بازنشستگان است.
حامد الوندی
با سلام برای ثبت نامه بیمه عمر چه کار باید کرد؟
کارشناس بیمه
با سلام، برای ثبت نام بیمه عمر تامین اجتماعی باید به کارگزاری یا سامانه خود تامین اجتماعی و کانون بازنشستگی مراجعه کنید.
فاطمه
سلام خسته نباشید، یک سوال داشتم؛ آیا مزایای بیمه عمر تامین اجتماعی (مانند وام) برای افراد تحت تکفل فرد بازنشسته هم قابل استفاده است؟
کارشناس بیمه
سلام وقت بخیر فاطمه عزیز همان طور که در متن مقاله عنوان شده است : مشمولین این بیمهنامه شامل:
مستمریبگیران بازنشسته
همسر و افراد تحت تکفل
هستند.
بهروز
سلام
خدمات درمانی را که از بیمه تکمیلی استفاده میکنیم.
خدمات بیمه عمر چیست؟
آیا فقط دریافت وجه است؟
آیا با فوت فرد تخت تکفل وجه فوق به مستمری بگیر تعلق میگیرد؟
بعد از فوت چه مبلغی دریافتی برای امسال پرداخت میشود؟ تشکر
کارشناس بیمه
با سلام ماهیت بیمه زندگی این سازمان با دیگر بیمههای عمر یکسان است؛ اما با این تفاوت که فقط بازنشستگان و مستمریبگیران میتوانند از این بیمهنامه استفاده کنند.
بر اساس قرارداد کانون عالی بازنشستگان و مستمریبگیران تامین اجتماعی و شرکت بیمه ایران، تمامی افراد عضو این کانون میتوانند از بیمه آتیه تامین اجتماعی استفاده کنند. حق بیمه پرداختی ۳۶ هزار تومان است که ۲۴ هزار تومان آن را سازمان و ۱۲ هزار تومان آن را خود بیمهگزار باید پرداخت کند ، برای اطلاعات بیشتر نیز میتوانید با شماره ۰۲۱۷۵۰۱۳ تماس بگیرید.
ناشناس
سلام. پدر من فوت شدن، بیمه تکمیلی هم داشتن، تامین اجتماعی یه پایه حقوق برای فوت به ما پرداخت کردن، آیا این همون مبلغ هست یا جداگانه پرداخت میکنن؟ البته مبلغ پرداختی تامین اجتماعی کمتر از 6 میلیون بود. تو فیش حقوق مادرم دیدم که بیمه عمر درج شده که همون حقوق پدر هست که به ایشون منتقل شده، برای اطلاع از این موضوع باید کجا مراجعه کنم؟
کارشناس بیمه
با سلام بعد از فوت مستمریبگیران بیمه اجباری و اختیاری در صورت درخواست در سایت es کمک هزینه ای تحت عنوان کفن و دفن معادل حداقل دستمزد ماهیانه مصوب در سال فوت به بازماندگان (همسر بیمه شده ، فرزندان بیمه شده ، پدر و مادر) با توجه به شرایط تعلق میگیرد. بیمه عمر نیز بدین شکل است که از طریق کانون بازنشستگان تامین اجتماعی در سامانه kabta.ir درخواست داده و مبلغی تحت عنوان بیمه عمر به بازمانده تعلق میگیرد.
برادران
سلام ،خسته نباشید، مطلب که من متوجه شدم ابن هست که مثلا اگر کسی سی سال بیمه عمر داشته باشد و در طی اینمدت ۳۰×۱۲× ۱۰
(البته عدد ۱۰هزار را فرضی انتخاب کردم )پرداخت کند در زمان فوت مبلغ سه میلیون به بازمانده میدهند.
ممکنه در مورد این برداشت راهنمایی بفرمائید.
کارشناس بیمه
سلام دوست عزیز، این سوال را باید دقیقا از خود کارشناسان شرکتتان بپرسید.
ژينا
با سلام
پدرم قرارداد بيمه عمر خودشون رو به ايم مادرم و برادر بزرگ نوشتن يعني قيد كردن كه مبلغ به اونها تعلق بگيره ولي الان بعد از فوت پدرم صندوق ميگه كه بايد تمامي بازماندگان بيان و مبلغ خودشون رو بگيرن، واسم جاي سواله كه اگر شما تو قرار داد قيد ميكنيد كه به اسم يكي باشه چرا موقع اجرا حرف موتوفي و قرارداد رو قبول نداريد و داريد كار خودتون رو انجام ميدين. اين كارتون چه معني داره؟؟؟ اگر شما قراره كه هرطور دوست داريد انجام بدين پس چرا اصلا قراردادي با بيمه شده ميبنديد و بندي كه اصلا اجرا نميشه رو تو قرارداتون گذاشتين؟؟؟
کارشناس بیمه
سلام دوست عزیز، این قوانین مربوط به خود تامین اجتماعی یا شرکت مربوطه است. می توانید اعتراض خود را به بیمه مرکزی اعلام کنید.
جبار
باسلام
من مادرم مستمری بگیر بوده الانم فوت کرده وتو فیش حقوقی بیمه عمر کسر میشد ایا این بیمه عمر همان حق دفن کفن هست یا مثل بقیه بیمه های عمر هست
کارشناس بیمه
سلام دوست عزیز هزینه کفن و دفن را تامین اجتماعی پرداخت میکند برای دریافت مبلغ فوت که جدا از آن است باید به کانون بازنشستگان یا بیمه آتی سازان مراجعه کنید
فرهمند
سلام مدارک لازم برای ثبت نام بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی چیست؟
کارشناس بیمه
سلام دوست عزیز، برای ثبت نام باید با خود کارگزاری ها تماس بگیرید.
پدرام
سلام آیا تامین اجتماعی مستمری آنی هم دارد؟
کارشناس بیمه
سلام دوست عزیز، منظورتان از مستمری آنی چیست؟ برای جوابتان بهتر است تا با کارگزاری تامین اجتماعی تماس بگیرید.
A
سلام روز بخیر پدر من بازنشسته تامین اجتماعی هستش و توی فیش حقوقی ذکر شده که یک مبلغی برای بیمه عمر کم میشه اما پدر من یادش نمیاد بیمه عمر رو به نام چه کسی کرده از کجا باید متوجه این موضوع بشه؟؟؟
کارشناس بیمه
سلام دوست عزیز، باید به کارگزاری مراجعه کنید.
خداترس
سلام برای خرید بیمه عمر مستمری بگیران تامین اجتماعی باید چه کار کنم؟ کدوم کارگزاری برم؟
کارشناس بیمه
سلام شما برای خرید باید به نزدیکترین کارگزاری بیمه تامین اجتماعی خود مراجعه کنید.
حسین متمکن
سلام
در متن خرید بیمه عمر تامین اجتماعی آورده اید مبلغ مستمری بعد از فوت فرد بازنشسته قطع خواهد شد لطفا در مورد این موضوع توضیح بیشتری بدید
سپاسگزارم
کارشناس بیمه
سلام دوست عزیز، همانطور که در مقاله هم نوشتیم، مبلغ مستمری بعد از فوت قطع نمی شود. اما شرایط خاصی دارد تا به فرد پرداخت شود. این شرایط در مقاله هم آورده شده است.
بختیاری
سلام.من پدرم تازه فوت شده و تحت تکفل ایشون نیستم.بیمه ی عمر تامین اجتماعی بودن.الان به من از بیمه ی عمر چیزی تعلق میگیره؟
کارشناس بیمه
سلام خیر
حسین ,مستمری بگیر تامین اجتماعی
سلام منظور از این پاراگراف چیست؟ بعد از فوت مستمری قطع میشود!!!
بعد از اینکه بیمهشده به سن بازنشستگی رسید، به او مستمری از طرف سازمان تعلق میگیرد. این مستمری بعد از فوت او قطع خواهد شد
کارشناس بیمه
سلام دوست عزیز، این کاملا مشخص است. البته باید دید این شخص چه نوع قراداد بیمه ای منعقد کرده و سپس با توجه به نوع بیمه اش تعهدات بیمه فرق میکند.
فرناز
با سلام و خسته نباشید
پدر من بازنشسته فرهنگی هستن و ۱سال و ۳ ماه هستش که فوت شدن،منتها ما به تازگی مدارک لازم رو برای دریافت بیمه عمر پدرم به اداره بیمه دادیم و گفتن بعد گذشت ۳ماه از فوت شخص بیمه عمر به وراث تعلق نمیگیره چون زمان زیادی گذشته از فوتشون و شما دیر اقدام کردین،
سوال من اینه که میشه کاری کرد؟یا اعتراض کرد؟
و اینکه مبلغ بیمه عمر یک معلم بازنشسته چقدر هستش؟
ممنون از لطف و همکاری شما
کارشناس بیمه
سلام دوست عزیز، شما باید به دیوان عدالت اداری شکایت کنید.
ملازاده
با عرض سلام �در من مستمریبگیر بوده دو سال و ۵ ماه فوت کرده آیا بعد از دو سال بیمه عمر بهشون تعلق نمیگیره
کارشناس بیمه
سلام دوست عزیز، در خصوص فوت، حقی به ورثه تعلق می گیرد اما به شرایط بستگی دارد. و همچنین اینکه قانون آن شرکت چه چیزی بوده است.
سیدحسین
آیا مبلغ بیمه عمر جزو ارث حساب میشود یاخیر درضمن بنده تنها فرزند خانواده میباشم وپدرم درسال ۹۸تجدید فراش کرده اند آیا بیمه عمر به وراث تعلق میگیرد وهمسر دوم سهمی دارد
کارشناس بیمه
سلام دوست عزیز، بیمه عمر فقط برای آن فرد است و در صورت فوت به ورثه بازپرداختی وجود دارد. این سوال بیشتر جنبه حقوقی دارد. نکته بعدی اینکه باید دقیقش را از شرکت بیمه بپرسید.
اکبر
سلام خسته نباشید .من پدر بیمه عمر بوده و منم تحت تکلف پدرم بودم اما من دگ بعد سن ۱۸ سالگی برای خودم بیمه جدا شدم ایا پدرم که ۱۰ سال موقع تکلفم برای من هم بیمه عمر ریخته رو میتونم از تامین اجتماعی بگیرم یا نه؟
کارشناس بیمه
سلام دوست عزیز، شما از طریق پدرتان فقط تحت تکفل بودید و از درمان استفاده کردید سابقه ای برای شما ثبت نشده که بخواهید آن را انتقال بدهید
طاهره
سلام مادرم مستمری بگیر تامین است بعد از فوت مادرم حقوق مستمری به خواهرم میرسد میخواهد خودش رو بیمه عمر ایران کند ایا میتواند همزمان در اینده دو نوع مستمری بگیرد؟
کارشناس بیمه
سلام دوست عزیز، اگر خواهرتان ازدواج نکند، میتواند از دو مستمری استفاده کند.
طاهره
سلاگ میشه همزمان دو مستمری دریافت کرد هم از تامین اجتماعی هم از بیمه ایران با گذراندن مراحلش
کارشناس بیمه
سلام دوست عزیز، تامین اجتماعی ی بازنشستگی دارد و بیمه عمر ایران هم حقوقی تحت نام حقوقی بازنشستگی دارد. این دو متفاوت است.
کریمی
سلام ..بنده پدرم بیمه گذار اصلی هست ومادرم تحت بیمه پدرم بوده الان مادرم فوت شده و پدرم درقید حیات هست آیا بیمه عمر به مادرم تعلق میگیره؟
کارشناس بیمه
سلام دوست عزیز، منظورتان دقیقا چیست؟ بعد هر شرکتی ممکن است که قواانین مخصوص به خود را داشته باشید که باید از نمایندگی بپرسید.
مستمری بگیر هفتاد بی ورثه
باسلام
مستمری بگیر هستم با یازده سال سابقه
مجرد صفر کیلومتر یعنی بدون ورثه
بیمه عمر بچه درد من میخورد
با مستمری ماهانه یک میلیون و سیصد و پنجاه
کارشناس بیمه
سلام دوست عزیز، این دیگر چیزی است که خود تامین اجتماعی در نظر گرفته است.
مستمری بگیر
ممنونم که پاسخ دادید
موفق باشید
مهران
سلام پدر ۳ماهه فوت کردن وبازنشسته تامین اجتماعی ومستمری بگیربودن و۱۱سال هم بیمه عمر داشتن و الان مادرم مستمری دریافت میکنن خواستم بدونم باتوجه به اینکه پدرم ۱۱سال بیمه عمر داشتن چه مبلغی به مادرم ازطرف بیمه عمرتعلق میگیره
کارشناس بیمه
سلام دوست عزیز، هر چه چقدر که پدر شما در زمان بازنشستگی دریافت میکرده همان مبلغ هم مادرتان دریافت میکند