مقالات بیمه بدنه

تعداد دفعات استفاده از بیمه بدنه، چند بار در یک سال است؟

شاید بتوان گفت تعداد دفعات استفاده از بیمه بدنه، با نحوه‌ی رانندگی و میزان سرعت رابطه‌ی مستقیم دارد. اما بیمه بدنه نهایتاً سالی چند بار خسارت فرد آسیب دیده را پرداخت می‌کند؟ اینکه تعداد دفعات استفاده از بیمه بدنه در طول یک سال چند مرتبه است، سؤال خیلی از مردم است که شاید به خاطر آن، گاهی اقدام به استفاده‌ی چندباره از بیمه بدنه خود نکنند. به نظر شما چند بار در سال می‌توان از بیمه بدنه استفاده کرد؟ آیا برای دریافت خسارت بیشتر از یک بار مبلغ اضافه‌ای دریافت می‌شود؟ در این مطلب راجع به تعداد دفعات مجاز استفاده از بیمه بدنه در یک سال صحبت کرده‌ایم. تا پایان همراه ما باشید تا جواب این سؤالات را بگیرید.

بیمه بدنه بر خلاف بیمه شخص ثالث یک بیمه اجباری نیست اما همیشه استقبال از آن زیاد است. این موضوع دلایل مختلفی دارد که مهم‌ترین آنها می‌تواند افزایش هزینه‌ها جهت تأمین خسارت تصادفات باشد. همان‌طور که می‌دانید، اگر در یک تصادف فردی مقصر اعلام شود، بیمه شخص ثالث فقط خسارت وسیله نقلیه مقابل را پرداخت می‌کند. در این حالت اگر خسارت سنگینی به خودروی شما وارد شده باشد، جبران آن بدون استفاده از بیمه بدنه بسیار سخت است.

کمپین برات گرون تموم میشه

چرا باید بیمه بدنه بخریم؟

در سال‌های اخیر با توجه به افزایش نرخ تورم و دلار، هزینه خرید قطعات و تعمیرات خودرو به شدت افزایش پیدا کرده است. اگر روزی شخصی دچار حادثه شود، پرداخت یک خسارت سنگین به صورت یک جا بسیار دشوار است. به علاوه اگر شما خودروی گران قیمتی دارید، حتی اگر در یک تصادف مقصر هم نباشید، بیمه شخص ثالث طرف مقابل خسارت خودروی نامتعارف را به طور کامل پرداخت نمی‌کند. در چنین شرایطی می‌توانید از استفاده همزمان از بیمه بدنه و بیمه شخص ثالث بهره‌مند شوید یا خودتان باقی هزینه‌ها را پرداخت کنید که احتمالاً خیلی هم سنگین خواهد بود.

سقف دفعات استفاده از بیمه بدنه در یک سال
تعداد دفعات استفاده از بیمه بدنه در یک سال چقدر است؟

تعداد دفعات مجاز استفاده از بیمه بدنه در یک سال چقدر است؟

افرادی که بیمه بدنه خریداری می‌کنند، بدون محدودیت می‌توانند از بیمه خسارت دریافت کنند. هیچ محدودیتی در تعداد دفعات استفاده از بیمه بدنه وجود ندارد، فقط بعد از خسارت اول، مبلغی تحت عنوان جریمه بر روی فرانشیز بیمه بدنه افزوده می‌شود. این مبلغ به صورت پلکانی با هر خسارت افزایش پیدا می‌کند.

فرانشیز بیمه، مبلغی است که علاوه بر تحت پوشش بوده، بیمه‌گزار موظف به پرداخت آن است. در هنگام خرید بیمه، این عدد تعیین می‌شود و در طول زمان بیمه‌نامه ثابت است مگر اینکه شامل جریمه شود. فرانشیز در شرکت‌های بیمه مختلف متفاوت است ولی معمولاً برای بیمه بدنه فرانشیز در خسارت اول ۱۰%، در خسارت دوم ۲۰% و در خسارت سوم به بعد ۳۰% محاسبه می‌شود. این اعداد برای حالتی است که خسارت در اثر تصادف ایجاد شده باشد.

مسابقه کمپین 360 بیمه دات کام

بیمه بدنه چند درصد خسارت را میدهد؟

تمام فرانشیزهای بیمه بدنه، مرتبط با تعداد دفعات استفاده از بیمه بدنه به شرح زیر است:

  • اعمال خسارت: اولین بار: ۱۰%، دومین بار: ۲۰%، سومین بار و بیشتر: ۳۰%
  • آتش سوزی و حادثه خودرو: اولین بار: ۱۰%، دومین بار و بیشتر: ۲۰%
  • سرقت کلی خودرو: ۲۰%
  • بلایای طبیعی: ۲۰%
  • واژگونی خودرو: ۱۰%
  • شکست شیشه: ۱۰%
  • کشیدن میخ روی بدنه خودرو: ۱۰%

خرید و قیمت بیمه بدنه

در این لیست که بر اساس تعداد دفعات مجاز استفاده از بیمه بدنه در یک سال تهیه شده، مشاهده می‌شود که فرانشیز دومین و سومین خسارت به ترتیب ۲۰ و ۳۰ درصد است. این به معنای آن است که در صورت مراجعه برای دریافت دومین خسارت، فرانشیز از ۱۰% افزایش یافته و ۲۰% محاسبه می‌شود. برای دفعه سوم و بیشتر نیز به همین ترتیب. در سرقت کلی خودرو نیز اگر بعد از پیگیری‌های نیروی انتظامی، ماشین پس از ۶۰ روز ماشین پیدا نشود، بیمه سرقت خودرو با کسر ۲۰% فرانشیز، ۸۰% مبلغ خودرو را به صاحب آن پرداخت می‌کند.

علاوه بر موارد بالا، شرایط دیگری نیز وجود دارد که در صورت درخواست دریافت خسارت بعد از بار اول، بر اساس قوانین بیمه بدنه به مبلغ فرانشیز افزوده می‌شود. اگر سن راننده کمتر از ۲۵ سال باشد یا از تاریخ صدور گواهینامه راننده کمتر از ۳ سال گذشته باشد، ۱۰% به مبلغ فرانشیز اضافه می‌شود. همچنین اگر طی حادثه منجر به دریافت اولین خسارت، بیمه‌گزار مقصر حادثه نباشد، میزان فرانشیز طبق قوانین بیمه مرکزی  به ۵% کاهش پیدا می‌کند. اما این فقط برای حالتی است که تعداد دفعات استفاده از بیمه بدنه یک بار باشد.

توجه داشته باشید برای جبران هزینه‌ی قسمت‌های آسیب دیده بیشتر از سه بار در سال، جبران خسارت بیمه بدنه با کروکی امکان پذیر است.

تخفیف بیمه بدنه برای مشتریان قانون‌مند

در مقابل جریمه‌ی خسارات دوم به بعد، برای تشویق مردم به رانندگی قانون‌مند و کاهش حوادث جاده‌ای، مبلغی تحت عنوان تخفیف بیمه بدنه از حق بیمه کسر می‌گردد. این کار علاوه بر تشویق مردم به رانندگی بهتر، موجب انگیزه بیشتر جهت خرید بیمه بدنه خودرو هم می‌شود.

تخفیفات در صورت صفر بودن تعداد دفعات استفاده از بیمه بدنه به شکل زیر محاسبه می‌شود:

  • یک سال عدم استفاده از بیمه بدنه: ۲۵% تخفیف
  • دو سال عدم استفاده از بیمه بدنه: ۳۵% تخفیف
  • سه سال عدم استفاده از بیمه بدنه: ۴۵% تخفیف
  • چهار سال و بیشتر عدم استفاده از بیمه بدنه: ۶۰% تخفیف

البته میزان تخفیفات در شرکت‌های مختلف متفاوت است و امکان دارد تا ۷۰ درصد هم ادامه داشته باشد.

دریافت تخفیف بیمه بدنه با عدم دریافت خسارت
در صورت عدم دریافت خسارت از تخفیفات بیمه بدنه بهره‌مند شوید

بیمه بدنه چه حوادثی را پوشش می‌دهد؟

پوشش های بیمه بدنه به دو بخش اصلی و اضافه تقسیم می‌شوند. از موارد پوشش بیمه بدنه اصلی می توان به مواردی نظیر سرقت کلی ماشین، خسارت تصادفات، خسارت حوادث، خسارات وارد شده به لاستیک و چرخ اشاره کرد. در کنار این موارد، پوشش‌های اختیاری نیز برای این بیمه‌نامه در نظر گرفته شده است که مبلغ حق بیمه را بیشتر می‌کند. با اینکه در چنین حالتی باید هزینه بیشتری پرداخت کرد اما خیال صاحبان خودرو را راحت می‌کند؛ مخصوصاً زمانی که تعداد دفعات استفاده از بیمه بدنه بیشتر از یک بار باشد.

موارد اضافی که برای این بیمه قابل اعمال است، شامل مواردی نظیر پوشش کشیدن میخ (در تعداد محدودی از شرکت بیمه‌ها)، حذف فرانشیز، پوشش ایاب و ذهاب، پوشش نوسان قیمت خودرو و… می‌شود. (جهت خرید و استعلام بیمه بدنه، همچنین مشاهده تمام پوشش‌ها می‌توانید به صفحه مربوطه مراجعه نمایید.)

بیمه بدنه؛ بدون محدودیت پرداخت خسارت

همان‌طور که در این مطلب بررسی کردیم، تعداد دفعات استفاده از بیمه بدنه در طول یک دوره یک ساله نامحدود است. تنها تفاوتی که بین دریافت خسارت اول و خسارت‌های بعدی ایجاد می‌شود، در میزان فرانشیز بیمه است. بیمه بدنه یکی از پر اهمیت‌ترین بیمه‌ها به حساب می‌آید؛ چه برای خودروی متعارف باشد چه گران قیمت.

این نکته را هم در نظر بگیرید که در صورت عدم دریافت خسارت، هنگام خرید بیمه بدنه تخفیفات خوبی شامل حال شما می‌شود. پس اگر خسارت ناچیزی به شما وارده شده، بهتر است از بیمه بدنه استفاده نکنید تا از تخفیف‌ها بهره‌مند شوید. در این مقاله سعی شد تمام مطالب در مورد تعداد دفعات استفاده از بیمه بدنه به شکلی ساده بیان شود. اگر هنوز سؤالی در ذهن شما باقی مانده است، حتماً در بخش کامنت‌ها آن را ثبت کنید تا کارشناسان بیمه دات کام در اسرع وقت جواب سؤال‌هایتان را بدهند. همچنین مطالعه‌ی راهنمای بیمه بدنه و نکات خرید بیمه بدنه هم می‌تواند خیلی از سؤالات شما را پاسخ دهد.

نوشته های مشابه

‫۱۰ دیدگاه ها

  1. سلام ، بیمه بدنه های تمام شرکت ها سقفی برای پرداخت خسارت دارند؟ یا همه آنها به میزان خسارت خودرو تمام مبلغ را پرداخت میکنند

    1. درود. سقفی برای پرداخت خسارت در بیمه بدنه وجود ندارد. تنها مبلغی تحت عنوان فرانشیز از مبلغ خسارت کسر می‌شود که در قرارداد نیز ذکر شده است.

  2. با سلام من حدود ۱۱ ساله که ماشینمو بیمه بدنه میکنم امسال تصادف کردم برای اولین بار تمام تخفیفم صفر شد آیا این بیمه کردن ایجوری درست است

  3. سلام. ببخشید من خودروی خودمو بیمه بدنه اسیا کردم. تا حالا ۳ بار خسارت دریافت کردم که دفعه دوم مقصر حادثه نبودم و خودروی که باعث حادثه شد به علت عدم پوشش کامل باعث شد من مابقی هزینه رو از بیمه بدنه خودم استفاده کنم. الان بیمه اسیا بهم گفته اصل بیمه بدنه خودرو رو بیار که ما بیمه بدنه ماشینتو باطل کن، با اینکه ۳ ماه از مدت بیمه باقی مونده. میخوام بدونم واقعا با ۳ بار استفاده بیمه بدنه باطل میشه؟

  4. باسلام ماشین دارای تخفیفات بالای ۵سال است بایک بار استفاده ازبیمه بدنه وضعیت تخفیفات
    به شکل میشود؟
    فرانشیزاز۱۰به۲۰درصدتغییرمیکندبعدازاستفاده ازبیمه برای برگشتن به ۱۰درصدبایدچه کارکرد؟

  5. باسلام ماشین من طی یک شب دوبار خسارت دید یکبار خارج از شهر دنده عقب زدم به شاخه درخت شیشه عقب شکست بعد ازین چون حواسم به این حادثه بود با ماشین جلویی تصادف کردم که چون اون ماشین خسارت کمی داشت گذشت کرد و رفت ولی ماشین خودم هم کاپوت ضرب خورد هم جلو پنجره ‌و یکی از چراغها شکست وبه چراغ دیگه از هم پاشید یعنی طلق جدا شد محفظه داخلی هم از جاش دراومد با کارشناس که صحبت کردم گفتن چون بیشتر از سه بار خسارت دیدین و دفعه اول کروکی داشتین البته سال گذشته بود و‌این دفعه کزوکی ندارید فقط از یکی از خسارت‌ها میتونین استفاده کنین غیر این وارد لیست سیاه بیمه ایران می‌شوید در صورتیکه تو بیمه نامه همچین چیزی نوشته نشده محبت میفرمایید راهنمایی کنین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا