۱۸ آذر ۱۴۰۲

پوشش های بیمه بدنه اصلی و اضافی چه مواردی را شامل می‌شود؟

بیمه بدنه یکی از انواع بیمه‌های اختیاری خودرو است. پوشش‌های بیمه بدنه به دو بخش اصلی و اضافی تقسیم می‌شوند. آگاهی از انواع پوشش‌های بیمه بدنه به افراد کمک می‌کند تا در زمان خرید بیمه بدنه با دقت بیشتری پوشش‌های مد نظر خود را انتخاب کنند. در این مقاله قصد داریم در مورد پوشش‌های بیمه بدنه با شما صحبت کنیم. بنابراین اگر شما هم سوالاتی مانند؛ چه خسارت‌هایی تحت پوشش بیمه بدنه هستند؟ بیمه بدنه شامل چه مواردی نیست؟ پوشش‌های اصلی بیمه بدنه چیست؟ پوشش‌های اضافی بیمه بدنه شامل چه مواردی است؟ و چرا باید بیمه بدنه بخریم؟ دارید، با ما همراه باشید تا پاسخ این سوالات را با هم بررسی کنیم.

پوشش های بیمه بدنه چیست؟

افراد در طول سال‌ها رانندگی معمولا یک حادثه رانندگی را تجربه می‌کنند. حوادث رانندگی می‌تواند شامل تصادف یا سرقت قطعات خودرو باشد. بنابراین قبل از این‌که در مورد پوشش‌های بیمه بدنه صحبت کنیم، بهتر است با مفهوم بیمه بدنه آشنا باشید و در مورد پوشش‌های این بیمه اطلاعاتی کسب کنید.

بیمه بدنه در دسته بیمه‌نامه‌های اختیاری خودرو است که خسارات وارد شـده به خودرو را جبران می‌کند. پیشنهاد می‌کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد بیمه بدنه خودرو، مقاله راهنمای بیمه بدنه را مطالعه نمایید.

 پوشش‌های اصلی و الحاقی بیمه بدنه به خودروی آسیب‌دیده تعلق می‌گیرد، این آسیب‌های می‌توانند بسیار گسترده باشند. بیمه بدنه هزینه‌های مختلفی را تحت پوشش خود قرار می‌دهد. این پوشش‌ها در بین حوادث طبیعی قرار می‌گیرند که از آن‌ها می‌توان به گزینه‌هایی همچون زلزله، صاعقه و آتش سوزی اشاره کرد.

 

 جبران خسارات آتش سوزی از پوشش های بیمه بدنه ماشین است.

جبران هزینه‌های آتش سوزی از پوشش های بیمه بدنه است.

اگر زمانی که ماشین شما دزدیده و در همین حین دچار صدمه نیز شده باشد، در آن صورت بیمه بدنه اقدام به پرداخت هزینه‌های مربوطه می‌نماید. اگر شما نیز صاحب یک خودرو هستید، با پوشش‌های بیمه اتومبیل خود باید به طور کلی آشنایی داشته باشید که در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت.

قبل از ارائه پوشش‌های بیمه بدنه، لازم است بدانید که این بیمه دارای دو نوع پوشش اصلی و فرعی‌ست. در زیر هریک از خدمات بیمه بدنه را به طور کامل توضیح می‌دهیم.

پوشش‌ های بیمه بدنه اصلی شامل چه مواردی می‌شوند؟

موارد مختلفی وجود دارند که در دسته بندی پوشش اصلی بیمه بدنه جای گرفته‌اند. به عنوان مثال، هنگامی که خودرو شما به سرقت رفته باشد و در حین نجات آن، خودرو صدمه دیده باشد، در آن صورت خودرو تحت پوشش اصلی قرار می‌گیرد. پوشش های اصلی بیمه بدنه شامل موارد زیر هستند:

  • حوادثی همچون آتش سوزی
  • برخورد صاعقه به وسیله نقلیه
  • ایجاد خسارت به چرخ ها و تایر خودرو
  • انفجار

پوشش‌های اصلی همیشه تحت پوشش بیمه بدنه قرار می‌گیرند. بنابراین با تهیه بیمه بدنه بخش زیادی از نگرانی شما برطرف می‌شود. اما در ادامه باید ببینیم که پوشش‌های اضافی یا پوشش‌های فرعی بیمه بدنه شامل چه مواردی می‌شوند؟

پوشش‌ های اضافی بیمه بدنه خودرو چه مواردی را به خود اختصاص داده‌اند؟

پوشش‌های بیمه بدنه شامل موارد گسترده‌ای در بخش پوشش‌های اضافی یا پوشش‌های فرعی می‌شود. هر کدام از این پوشش‌ها اهمیت زیادی دارند که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

۱. پوشش شکستن شیشه

شکست شیشه در بین پوشش‌های اضافی بیمه بدنه جای گرفته است. شکستن شیشه یکی از خسارات فرعی به حساب می‌آید. از این رو برای این‌که بتوانید بخشی از این آسیب‌ها و هزینه‌ها را جبران کنید، می‌توانید از خدمات اضافی بیمه بدنه بهره ببرید. پوشش‌های اضافی موجب می‌شود، که اگر به هر دلیلی با این مشکل مواجه شدید، نگران تامین هزینه‌های آن نباشید. شکست شیشه خیلی وقت‌ها با قصد قبلی افراد صورت می‌گیرد که در این مورد هم جبران خسارات عمدی بیمه بدنه، این خسارت‌های خودرو را تحت پوشش قرار می‌دهد.

۲. رنگ ها و مواد شیمیایی و اسید پاشی؛ از موارد نادر

خیلی کم پیش می‌آید که خودروی شما با این دسته از مشکلات روبه رو شود؛ ولی در صورت مواجه شدن نیز نگران نباشید. چون این خسارات را هم، پوشش‌های اضافی بیمه بدنه تحت پوشش قرار می‌دهند. این دسته از موارد همانطور که اشاره شد بسیار نادر می‌باشند ولی حادثه هیچ وقت خبر نمی‌کند. به همین دلیل بهترین کاری که می‌توانید به انجام دهید، این است که پوشش‌های اضافی بیمه بدنه خودرو را تهیه کنید. امروزه شرکت‌های بیمه مختلفی وجود دارند که این پوشش‌ها را عرضه می‌کنند، بیمه دات کام هم یکی از این شرکت‌ها است.

خرید بیمه بدنه

پوشش بیمه بدنه و ترانزیت خودرو

ترانزیت و جابه‌جایی خودرو نیز در بین پوشش‌های اضافی بیمه بدنه قرار می‌گیرند. این پوشش زمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد که خودروی شما در خارج از کشور با مشکل روبه‌رو شود. از این رو اگر جزو افرادی هستید که همواره نشستن پشت فرمان را در هر جایی و مکانی ترجیح می‌دهید، از داشتن پوشش ترانزیت در بیمه بدنه نیز غافل نشوید.

از دیگر پوشش‌های بیمه بدنه اضافی می توان به گزینه های زیر اشاره داشت:

  1. پوشش های اضافی مربوطه به نوسانات بازار
  2.  پوشش ایاب و ذهاب (پیشنهاد می‌کنیم که مقاله خسارت خواب خودرو را هم مطالعه کنید.)
  3. پوشش های مربوط به خسارت کشیده شدن میخ بر روی خودرو
  4. پوشش های مربوط به حذف استهلاک
  5. خسارت های وارده در اثر کاهش ارزش خودرو
  6. شکست شیشه
  7. پاشیدن مواد اسیدی روی بدنه
  8. حذف فرانشیز بیمه بدنه
  9. ترانزیت
  10. خواب خودرو

لازم است بدانید پوشش‌های اضافی بیمه بدنه، بخش زیادی از نگرانی‌های افراد را برطرف می‌کند. بنابراین در زمان انتخاب پوشش‌های اضافی بیمه بدنه به این موارد هم توجه نمایید.

خساراتی که مشمول پوشش‌های بیمه بدنه نمی شوند

گزینه های متنوعی وجود دارند که در بین پوشش های اصلی و اضافی قرار نمی‌گیرند که به عنوان یک راننده بد نیست با آن ها آشنایی داشته باشید.

  1. آسیب در شرایطی که راننده گواهینامه نداشته باشد.
  2. آسیب دیدن زمانی که انفجارهای هسته ای رخ می‌دهد.
  3. وارد شدن هر گونه خسارت زمانی که از دست پلیس در حال فرار هستید.
  4. در صورتی که از عمد به خودروی خود آسیب وارد کنید نیز مشمول پوشش‌های بیمه بدنه نخواهید شد.
  5. اگر در خودرو خود بیش از حد توان بار سوار کرده باشید و هر گونه آسیبی نیز به آن وارد گردد، در آن صورت بیمه به شما تعلق نخواهد گرفت.

بیمه بدنه کوتاه مدت، یکی از راه‌های خرید بیمه بدنه به‌صرفه‌تر و ارزان‌تر است که برخی از رانندگان ترجیح می‌دهند این نوع بیمه را تهیه کنند. اگر می‌خواهید اطلاعات بیشتری در این مورد کسب کنید، پیشنهاد می‌کنیم مقاله بیمه بدنه کیلومتری را مطالعه نمایید.

تفاوت کارت طلایی و بیمه بدنه

کارت طلایی مخصوص ماشین های ایران خودرو می باشد و انواع مختلفی دارد. ضمن اینکه پوشش و امکانات برای همه ماشین ها یکسان نیست. در مقابل بیمه بدنه برای تمامی ماشین ها شرایط یکسانی دارد و می تواند در کسری از زمان خسارت شما را جبران کند. در حالتی که امدادهای سیار برایتان اهمیت بیشتری دارد می توانید از کارت طلایی استفاده کنید.

خطراتی که به موجب آن می‌توانید از پوشش‌ های بیمه بدنه استفاده کنید

همانطور که می‌دانید رانندگی در کنار هیجانات بسیار بالایی که دارد می‌تواند بسیار پرخطر باشد. در واقع حین رانندگی آدرنالین و خطر در یک ترازوی هم وزن قرار می‌گیرند.در زیر به برخی از خطراتی که به موجب آن می‌توانید از پوشش‌های بیمه بدنه استفاده کنید آورده شده است.

درست مانند پوشش‌ های بیمه بدنه که دو دسته اصلی و فرعی دارند. خطرات نیز با این دو نوع پوشش شناخته می‌شوند:

۱. خطرات اصلی پوشش‌های بیمه بدنه

همان‌طور که گفتیم پوشش‌های بیمه بدنه دارای دو نوع خطرات اصلی وفرعی هستند که خطرات اصلی را در این قسمت مقاله با هم بررسی می‌کنیم.

حادثه

تصور کنید که خودرویی حین رانندگی دچار حادثه شود. در چنین شرایطی بیمه موظف است خسارت ناشی از این حادثه را بپردازد.چنانچه بیمه‌گزار مقصر حادثه شناخته شود، بیمه بخشی از خسارتی که به خودروی وی وارد شده را پرداخت می‌کند. چنانچه بیمه‌گزار با جسمی ساکن برخورد کرده و خودرویش گرفتار آسیبب شود، بیمه بدنه باز هم حامی آن خواهد بود.هم‌چنین سقوط خودرو و واژگونی آن تحت پوشش بیمه بدنه قرار خواهد گرفت.

خطرات اصلی پوشش‌های بیمه بدنه و آتش سوزی

خطرات آتش سوزی مقوله‌ای گسترده است.اما در حالت کلی هیچ‌گاه خوشایند نبوده و نیست.برای جبران هزینه‌های آتش سوزی بیمه‌ی بدنه پوششی را به پوشش‌های خودش اضافه کرده است.در واقع حوادثی از جمله صاعقه زدن که منجر به آتش سوزی خودرو شود، تحت پوشش بیمه بدنه قرار خواهد گرفت.

سرقت کلی یکی از خطرات اصلی پوشش‌های بیمه بدنه

 قربانی سرقت خودرو بودن ضربه‌ی رقت‌آور است. نداشتن نوع مناسب بیمه برای جبران خسارت نیز اوضاع را بدتر می کند.با داشتن بیمه‌ بدنه می‌توانید هزینه‎‌ی سرقت خودر از شرکت بیمه دریافت کنید.تحت پوشش قرار گرفتن‌ سرقت خودرو مستلزم وجود شرایط زیر است:

 

سرقت درجا از پوشش های بیمه بدنه است.

سرقت در جا ماشین از پوشش های بیمه بدنه است.

۱.وسایل جانبی خودرو تحت پوشش بیمه بدنه قرار نمی‌گیرد

۲. بیمه‌گزار به منظور داشتن پوشش وسایل جانبی خودرو می‌تواند قطعات خودرویش را تا سقف معینی بیمه کند و در صورت سرقت رفتن، خسارت را از بیمه بدنه دریافت کند.

در زمان انتخاب پوشش های اصلی بیمه بدنه بهتر است به خطرات اصلی و هزینه‌های آن توجه کنید.

خطرات فرعی پوشش‌های بیمه بدنه

در زیر به خطرات فرعی و پوشش‌هایی که برای آن درنظر گرفته شده است اشاره می‌کنیم:

۱.سرقت لوازم جانبی خودرو

همانطور که در پاراگراف بالا به آن اشاره کردیم بیمه‌گزاران می‌توانند قطعات خودروی خویش را تا مقدار معینی بیمه کنند.در چنین شرایطی وی می‌تواند علاوه بر خرید پوشش اصلی بیمه بدنه برای لوازم جانبی خودروی خود مثل : (رینگ و لاستیک، سیستم صوتی) بیمه بخرد.حال اگر در طی حادثه‌ای این لوازم دزدیده شوند، بیمه بخشی از خسارت آن را پرداخت می‌کند.

۲. هزینه‌ی رفت و آمد

گاهی پیش می‌آید که بیمه‌گزار در اثر اتفاقاتی که تحت پوشش بیمه بدنه است نتواند از خودروی خود استفاده کند. در چنین حالتی بیمه بدنه هزینه‌ی روزانه‌ای را برای مدتی مشخص به منظور رفت و آند بیمه‌گزار درنظر می‌گیرد. لازم به ذکر است که تنها خودروهای سواری می‌توانند از این پوشش استفاده کنند.

۳. هزینه‌‎ی مربوط به توقف

تا به حال بارکش‌ها و اتوکارها را از نزدیک دیده‌اید؟! به این فکر کرده‌اید که این خودروها نیز می‌توانند از بیمه بدنه استفاده کنند یا خیر؟! متوقف شدن آن‌ها تحت پوشش قرار می‌گیرد؟ در جواب همه‌ی این سوال‌ها باید گفت که پوشش هزینه‌ی مربوط به توقف برای بارکش‌ها و اتوکارها درنظر گرفته شده است. هنگامی‌که صاحبام این وسایل نقلیه اقدام به خرید این پوشش بیمه کنند، اگر به دلیل هریک از خطرات بیمه بدنه، دچار توقف شوند، بیمه خسارات ناشی از آن را پرداخت خواهد کرد.

۴.خطرات فرعی پوشش‌های بیمه بدنه و بلایای طبیعی

بلایای طبیعی در کنار خانمان‌سوز بودنشان، منجر به خسارات زیادی می‌شوند. چنانچه به خودروی شما در اثر بلایای طبیعی از جمله سیل و زلزله دچار آسیب وارد شود، می‌توانید خسارت را  از بیمه دریافت کنید.

۵.حذف استهلاک

تمامی خودروها بعد از گذشت مدت زمان مشخصی دچار استهلاک می‌شوند، پوشش حذف استهلاک در زمان بروز خسارت به کمک بیمه‌گزاران می‌آید. به عبارتی اگر خودروی شما در حادثه‌ای دچار آسیب شود و پوشش حذف استهلاک را نداشته باشید، بیمه خسارت را با کسر استهلاک قطعات خودرو به شما پرداخت می‌کند. اما در صورت داشتن این پوشش، شرکت بیمه تمام مبلغ خسارت را به شما پرداخت خواهد کرد.

تنها خودروهایی می‌توانند از این پوشش استفاده کنند که تخفیف بالای ۴۵ درصدی عدم خسارت را داشته باشند.<<لازم به ذکر است که استهلاک باتری و لاستیک‌ها را این پوشش جبران نخواهد کرد>> دریافت خسارت ناشی از افت قیمت یکی از مواردی است که با فعال سازی پوشش حذف استهلاک برای بیمه‌گزار فعال می‌شود. اگر راننده مقصر یا شرکت بیمه‌گر او از پرداخت غرامت کاهش قیمت ماشینتان خودداری کرد، می‌توانید به صورت قانونی نسبت به دریافت این هزینه‌ها اقدام کنید؛ چگونگی دریافت خسارت افت قیمت خودرو را در این مقاله مطالعه کنید.

۶.پوشش نوسانات قیمت بازار

پوششی که این روزها بیمه بدنه را به نسبت قبل برجسته‌تر کرده است، پوشش نوسانات قیمت بازار است. همانطور که می‌دانید در چندسال اخیر شاهد افزایش چشمگیر قیمت خودرو بوده‌ایم و قرین رحمت قیمت‌های فضایی‌شان قرار گرفته ایم. اما با داشتن این پوشش نامبرده خسارت دریافتی را تا بیست درصد سرمایه بیمه شده افزایش خواهد یافت.

پوشش بیمه بدنه اهمیت بسیار بالایی را به خود اختصاص داده است و در دو گروه اصلی و اضافی تقسیم بندی می‌شود. این پوشش‌ها موارد مختلفی را شامل می‌شوند که هر کدام از آن ها نیز به نوبه خود از اهمیت دارند. از این رو نیاز است تا به عنوان یک راننده با تمامی آن ها آشنایی داشته باشید. چون هر کدام از آن ها می‌توانند تاثیرگذاری ویژه خود را داشته باشند. همچنین برای خرید بیمه بدنه خودرو که در بالا یاد شد، می‌توانید از bimeh.com به صورت آنلاین، در کمترین زمان ممکن و با چند کلیک ساده اقدام نمایید!

آخرین مقالات مرتبط با این مطلب مشاهده آرشیو مقالات مشاهده آرشیو
فرم ارسال دیدگاه پیرامون این مطلب

دیدگاه کاربران بیمه دات کام
person
علی
۱۹ فروردین ۱۴۰۳

سلام در صورتی که با عبور از مسیر نامناسب به زیر خودرو آسیب وارد شود آیا بیمه بدنه هزینه هارا جبران میکند

    person
    نویسنده بیمه
    ۱۹ فروردین ۱۴۰۳

    سلام دوست عزیز
    این موضوع به شرایط بیمه نامه بستگی دارد. در حالت کلی خیر، بیمه بدنه خسارت را پرداخت نمی کند. برای دریافت اطلاعات دقیق تر لطفا با پشتیبانی بیمه دات کام تماس بگیرید.

person
مرتضی میری
۰۲ دی ۱۴۰۲

سلام علیکم ،بنده چندسالی هست ک بیمه بدنه ی هر دو دستگاه خودروی خودم رو واریز میکنم ،سوالم این هست ک ایا میشه بیمه اتش سوزی و خسارات جزیی رو اضاف کنم یا خیر چون طرفی ک برام بیمه کرده از دو دستگاه خودروم رو یکی رو میگفت قبول نکرده سیستم و به ناچار خسارات جزیی و اتش سوزی رو نزدم ایا الان میشه کاریش کرد یا باید تا شب یلدای سال بعد ک بیمه بدنه ی ماشینم تمام بشه صبر کنم خواهش میکنم اگر کسی میدونه یا ادمین محترم میدونم راهنماییم کنن خیلی نگرانم بابت این مسایل .
با تشکر.

    person
    نویسنده بیمه
    ۰۲ دی ۱۴۰۲

    سلام دوست عزیز
    شما می توانید برای اضافه کردن پوشش به بیمه بدنه، از الحاقیه استفاده کنید. کافی است به شرکت بیمه مورد نظر مراجعه و پوشش های موردنظرتان را به بیمه نامه اضافه کنید.

person
علیرضا
۱۳ آذر ۱۴۰۲

سلام یه ماه پیش تصادف کردم با یک بلریانس اتومات ۹۶ که در عقب سمت شاگرد و گلگیرش آسیب دیده حالا طرف رفته شکایت کنه بابت افت قیمت من هم بیمه بدنه دارم هم ثالت جفتش ایران هستش آیا میتونم بابت پرداخت افت قیمت از بیمه استفاده کنم و اگه میشه استفاده کنم، ممنون میشم یکم راهنمایی کنید چجوری از بیمه استفاده کنم ؟

    person
    نویسنده بیمه
    ۱۸ آذر ۱۴۰۲

    سلام دوست عزیز
    باید به بیمه خود مراجعه کنید و مدارک را ارائه دهید. همچنین خودرو را برای بازرسی به بیمه ببرید.

person
محسن
۲۷ شهریور ۱۴۰۲

بیمه بدنه شامل سپر می شود؟

    person
    نویسنده بیمه
    ۲۷ شهریور ۱۴۰۲

    سلام دوست عزیز
    بله بیمه بدنه خسارات وارد شده به قطعات خودرو را جبران می‌کند.

person
محمدرضا
۲۵ تیر ۱۴۰۲

سلام من برنامه نویس هستم

    person
    قربانی
    ۱۱ دی ۱۴۰۲

    سلام من ماشینم بیمه بدنه ایران کردم ولی یک ماشین بهم زده وماشینم مدل ۱۴۰۲می بازداشت قیمت داردآیا می توانم ازبیمه بدنه خود برای افت قیمت استفاده کنم

      person
      نویسنده بیمه
      ۱۲ دی ۱۴۰۲

      سلام دوست عزیز
      در صورتی که پوشش افت قیمت را داشته باشید می توانید از بیمه بدنه استفاده نمایید.

عضویت در خبرنامه برای اطلاع از تخفیف های ماهانه در خبرنامه بیمه دات کام عضو شوید