14 بهمن 1401

چگونه برای دریافت خسارت ناشی از افت قیمت خودرو اقدام کنیم؟

یکی از موضوعاتی که بعد از تصادف دو طرف حادثه به آن فکر می‌کنند این است که دریافت خسارت ناشی از افت قیمت خودرو از بیمه امکان پذیر است یا خیر؟ افت قیمت خودروها یکی از مواردی است که باید به آن توجه ویژه‌ای داشت. اینکه وسایل نقلیه برخی از افراد بعد از تصادف‌های رانندگی دچار افت قیمت می‌شود، اتفاقی تلخ برای مالک خودرو است. فکر کنید که شما خودرویی با قیمت بالا خریداری کرده‌اید اما در یک تصادف ارزش آن کاهش پیدا می‌کند و دیگر نمی‌توان به قیمت روز، خودرو را معامله کرد. دریافت خسارت ناشی از افت قیمت یکی از امکانات شرکت‌های ارائه دهنده بیمه خودرو است که در این مقاله به آن می‌پردازیم.

شرکت‌های بیمه‌ای علاوه بر تأمین هزینه‌های تعمیرات خودرو، افت قیمت خودرو را هم جزء پوشش‌ها قرار داده‌اند؛ بیمه‌گزار می‌تواند برای دریافت خسارت ناشی از افت قیمت خودرو به شرکت بیمه‌گر خود مراجعه کند و بعد از ارائه مدارک لازم، هزینه‌های ایجاد شده را کاهش دهد. از طرف دیگر برخی از افراد سوال دارند که برای جبران افت قیمت خودرو باید از چه بیمه‌نامه‌ای استفاده کنند؟ برای پاسخ به این سوال و شرایط گرفتن خسارت ناشی از افت قیمت خودرو تا انتهای متن همراه ما باشید.

منظور از افت قیمت خودرو چیست؟

بیشتر اوقات تصادف باعث می‌شود که خودروها آسیب‌های جزئی و کلی داشته باشند، در برخی از موارد نیز ممکن است که قطعات اصلی خودروها تعویض شوند. اگر شما هم تجربه خرید خودروی دسته دوم را داشته باشید، به طور حتم با کلماتی مانند: خط و خش جزئی یا تعویض قطعات ماشین روبه رو شده‌اید. تمام این موارد هنگامی ‌در آگهی خودرو قید می‌شود که تصادفی رخ داده باشد و همین موضوع باعث کاهش قیمت خودرو هم می‌شود.

بگذارید با یک مثال این مسئله را توضیح دهیم؛ اگر خودروی 206 مدل 90 تصادفی را با خودروی 206 مدل 90 سالم مقایسه کنید، خواهید دید که از نظر قیمتی تفاوت‌هایی وجود دارد. البته که عوامل دیگری هم باعث افت قیمت خودرو خواهد شد. هرچه سال تولید ساخت خودرو بیشتر باشد به طور حتم با افت قیمت خودرو مواجه خواهد بود. همچنین میزان کارکرد خودرو یا همان عدد کیلومتر شمار، نشان دهنده میزان کارکرد بوده و هرچه بیشتر باشد، کاهش قیمت نیز محسوس‌تر خواهد بود.

دریافت خسارت ناشی از افت قیمت

گرفتن خسارت ناشی از افت قیمت

به طور کلی دلایل افت قیمت خودرو عبارت‌اند از:

  • سال ساخت و کارکرد خودرو
  • قیمت روز ماشین
  • داخلی یا وارداتی بودن خودرو
  • سابقه خسارت
  • میزان خسارت
  • رنگ شدگی
  • نیاز یا عدم نیاز به تعویض قطعات (آپشن ماشین‌های لاکچری به طور معمول بسیار گران هستند و اگر آسیب ببیند باعث افت قیمت می‌شوند.)
  • قسمت آسیب دیده (به طور معمول درب‌ها، کاپوت، صندوق عقب و سپرها بیشترین قسمت‌های آسیب دیده هستند.)

چه کسی مسئول افت قیمت خودرو است؟

برخی از افراد این سوال را می‌پرسند که چه کسی مسئول افت قیمت ماشین است؟ برای پاسخ به این سوال بهتر است که از قانون و ماده‌های آن اطلاعاتی در اختیار شما قرار دهیم. “با توجه به ماده ۲ قانون رسیدگی فوری به خسارت ناشی از تصادفات رانندگی، کارشناس فنی باید میزان خسارت اعم از هزینه تعمیر و کسر قیمت را مشخص کند.”

“همچنین بر اساس ماده 1 و 2 قانون مسئولیت مدنی هر کسی که به مال یا آبروی طرف دیگر خسارتی وارد کرده باید آن را جبران کند.”

از این رو می‌توان برای دریافت خسارت ناشی از افت قیمت اقدام کرد. اما دقت کنید برای اینکه بتوان خسارت افت قیمت را از شرکت بیمه دریافت کرد، نیاز است که پوشش انتخابی افت قیمت را در بیمه‌نامه خریداری کرده باشید.

در صورت وقوع سانحه‌های رانندگی مانند تصادف، تصادم، واژگونی، آتش سوزی یا سایر سوانح با خسارت مالی برای افراد یا اشیاء ثالث، با توجه به قوانین، جبران خسارت بر عهده شرکت ارائه دهنده بیمه شخص ثالث بوده که تا سقف تعهدات جبران هزینه خواهد شد.

از طرف دیگر اگر خسارت‌های مالی ایجاد شده برای افراد زیان دیده در حادثه بیش از سقف خسارت بیمه شخص ثالث باشد، باید از بیمه بدنه استفاده کرد. در سال 1401 مبلغ تعهدات مالی در بیمه شخص ثالث حداقل معادل 20 میلیون تومان و حداکثر 400 میلیون تومان است.

نکته مهم این است که با خرید بیمه بدنه می‌توان علاوه بر جبران هزینه‌های مازاد مالی، پوشش افت قیمت خودرو را هم خریداری کرد تا جبران هزینه‌ها به طور کامل انجام شود.

تأثیر مستقیم حادثه رانندگی بر میزان افت قیمت خودرو

به طور معمول صدمه‌هایی که برای خودرو در تصادف ایجاد می‌شود، می‌تواند در قسمت‌های مختلف خودرو رخ دهد که نتیجه آن افت قیمت خودرو خواهد بود. دریافت خسارت ناشی از افت قیمت هم با توجه به صدمه ایجاد شده انجام می‌شود.

به طور کلی می‌توان آسیب‌های وارد شده به خودرو که باعث افت قیمت می‌شوند را اینگونه بیان کرد:

  • در صورتی که آسیب وارد شده به قطعاتی باشد که با پیچ و مهره به هم وصل می‌شوند، باعث افت قیمت خودرو خواهد شد؛ مانند گلگیرهای جلو و درب‌ها حدود چهار درصد
  • اگر تصادف باعث آسیب به قسمت عقب ماشین شود، پنج درصد برای خودرو ایجاد می‌کند. مانند گلگیرهای عقب تا افت قیمت خودرو
  • شاسی و سینی بغل شاسی ماشین اهمیت زیادی دارند؛ اگر این قسمت‌ها دچار آسیب شوند به طور حتم کارکرد و سلامت خودرو را با خطر روبه‌رو خواهند کرد و هر کدام از این موارد می‌توانند 5 درصد افت قیمت خودرو را افزایش دهند.
  • اگر به سقف ماشین هم آسیبی وارد شود تا 10 درصد باعث افت قیمت خودرو خواهد شد. البته اگر آسیب مربوط به ستون‌های بغل سقف (کلاف‌ها) باشد، افت قیمت خودرو فقط حدود 5 درصد است.

نکته مهم دیگر این است که اگر خودرویی بعد از تصادف به طور کامل رنگ شود، به این معنا است که آسیب جدی دیده و می‌توان تا 60 درصد افت قیمت خودرو را شاهد بود.

تأثیر رنگ ماشین در افت قیمت خودرو

همان‌طور که اشاره شد، رنگ شدگی یکی از مواردی است که در افت قیمت خودرو تأثیر به سزایی دارد. اگر قسمت‌های ماشین مانند: شاسی، سقف، ستون‌ها و کاپوت صدمه ببینند به طور حتم هنگام معامله خودرو با مشکل روبه‌رو خواهید بود.

معمولاً افت قیمت در بخش رنگ شدگی خودرو به صورت زیر است:

  • رنگ ‌شدگی گلگیر ۲ تا ۳ درصد افت قیمت
  • رنگ ‌شدگی کاپوت ۳ تا ۴ درصد افت قیمت
  • رنگ شدگی درب‌ها ۳ تا ۴ درصد افت قیمت
  • رنگ ‌شدگی صندوق ۳.۵ تا ۴.۵ درصد افت قیمت

نکته: این درصد‌ها ممکن است که با کارشناسی خودرو کمی تفاوت داشته باشد.

چگونه از افت قیمت خودرو جلوگیری کنیم؟

تا اینجای متن با عوامل تأثیرگذار در افت قیمت خودرو آشنا شده‌ایم. اما بهتر است راه کارهایی را انجام دهیم که میزان کاهش قیمت را کمتر کنیم. به طور کلی هر خودرویی با گذشت زمان به دلیل گذشت سال تولید و میزان کارکرد دچار افت قیمتی خواهد شد؛ اما مهم‌ترین نکته این است که هنگام معامله خودرو، بدنه و کابین خودرو سالم باشد.

از این رو می‌توان برای سالم نگه داشتن بدنه یا داخل کابین، خودرو را زیر نور مستقیم آفتاب پارک نکرد و از پارکینگ‌های سقف دار استفاده شود. حتی اگر محل پارک خودروی شما بر زیر درختان است، در صورت رویت فضله پرنده‌ها یا شیره درختان بلافاصله برای پاک‌سازی آن اقدام کنید.

به طور کلی نحوه نگهداری ماشین برای اینکه از افت قیمت جلوگیری کنیم روش‌های گوناگونی دارد که عبارتند از:

  • تعویض روغن و آب ماشین در زمان مشخص
  • تعویض فیلترهای ماشین سر وقت
  • رعایت مقررات راهنمایی رانندگی برای جلوگیری از تصادف

پوشش دریافت خسارت ناشی از افت قیمت در بیمه بدنه

بیمه بدنه یک بیمه‌نامه اختیاری است که افراد با توجه به نیاز خود این بیمه‌نامه و پوشش‌های آن را تهیه می‌کنند. توافق خریدار بیمه‌نامه یا همان بیمه‌گزار با شرکت بیمه بدین گونه است که با پرداخت حق بیمه می‌توان در برابر خطرات انتخابی تحت پوشش قرار گرفت. پوشش افت قیمت نیز یکی از پوشش‌های اضافی بیمه بدنه است. بیشتر شرکت‌های بیمه، پوششی تحت عنوان پوشش افت قیمت خودرو ارائه می‌کنند. تنها نکته مهم در دریافت خسارت ناشی از افت قیمت بیمه بدنه این است که قبل از جبران خسارت باید کارشناس بیمه ارزش دقیق روز خودرو را محاسبه کند.

اگر تمایل دارید اطلاعات بیشتری در رابطه با سایر پوشش‌های این بیمه اختیاری بدست آورید، مطالعه‌ی راهنمای بیمه بدنه و پوشش های بیمه بدنه می‌تواند بهترین گزینه باشد.

گرفتن خسارت ناشی از افت قیمت

دریافت خسارت ناشی از افت قیمت

آیا می‌توان از بیمه شخص ثالث دریافت خسارت ناشی از افت قیمت داشت؟

بیمه شخص ثالث یک بیمه‌نامه اجباری است که برای خسارت‌های جانی و مالی متعهد به جبران خسارت خواهد بود. از طرفی هم جبران خسارت افت قیمت ماشین نوعی از خسارت مالی غیر مستقیم و قابل جبران است. با این شرایط بیمه موظف است که خسارت افت قیمت افراد زیان دیده در حادثه را پرداخت کند. البته که برخی از شرکت‌های بیمه‌ای این خسارت را پرداخت نمی‌کنند. در چنین شرایطی می‌توانید به شورای حق اختلاف مراجعه کنید تا از مقصر حادثه و شرکت بیمه‌گر او برای عدم پرداخت افت قیمت خودرو شکایتی تنظیم نمایید. البته معمولاً برای خودروهایی که از سال ساخت آنها زمان زیادی نگذشته است، حکم به نفع زیان دیده صادر می‌شود.

با تمام این توضیحات پیشنهاد می‌دهیم که اگر مبلغ خسارت افت قیمت خودرو کمتر از 20 میلیون تومان است، با توافق این موضوع را حل کنید؛ زیرا روند شکایت از راننده مقصر و اقدام قانونی بسیار زمان بر خواهد بود. پیشنهاد می‌کنیم برای آشنایی بیشتر با این بیمه‌نامه، مقاله بیمه شخص ثالث چیست، را مطالعه کنید.

چه مدارکی برای دریافت خسارت افت قیمت خودرو نیاز است؟

برای دریافت خسارت افت قیمت خودرو و طرح شکایت از بیمه به یکسری مدارک نیاز است که عبارتند از:

  • کروکی تصادف
  • گزارش پلیس
  • مدارک شناسایی مالک و خودرو

دقت کنید که اگر در تصادف‌هایی امکان ارائه کروکی نیست، دادگاه طبق توضیحات ارائه شده کروکی را رسم خواهد کرد.

با بیمه‌های خودرو، دیگر نگران افت قیمت ماشینتان نباشید

این مطلب سعی کردیم توضیحاتی درباره اهمیت خرید بیمه شخص ثالث و بیمه بدنه ارائه کنیم. دریافت خسارت ناشی از افت قیمت خدمتی است که هر دو بیمه ثالث و بدنه آن را ارائه می‌دهند؛ البته دریافت آن از بیمه بدنه بسیار آسان‌تر است. به هر حال پیشنهاد ما استفاده همزمان از بیمه بدنه و بیمه شخص ثالث است. این پوشش جزء پوشش‌های اضافی بیمه بدنه است که باید هنگام خرید آن را انتخاب کنید. اگر هر سوالی درباره گرفتن خسارت ناشی از افت قیمت دارید که در این متن به آن اشاره نشده است، در انتهای همین مطلب و در قالب کامنت ابهامات خود را مطرح کنید تا کارشناس‌های بیمه دات کام سوالات شما را پاسخ دهند.

آخرین مقالات مرتبط با این مطلب مشاهده آرشیو مقالات مشاهده آرشیو
05 فروردین 1402 / بیمه بدنه / بیمه شخص ثالث

بهترین پکیج بیمه شخص ثالث و بدنه برای ماشین توسط کدام شرکت ارائه می‌شود؟

برای تهیه بهترین پکیج بیمه شخص ثالث و بدنه برای ماشین، نیاز است سقف تعهدات هر دو بیمه‌نامه را در نظر گرفت؛ بهترین پکیج بیمه خودرو را در این مقاله بیابید.

02 فروردین 1402 / بیمه بدنه / بیمه شخص ثالث

بهترین بیمه خودرو را از کدام شرکت بیمه بخریم؟

بهترین بیمه خودرو چه ویژگی‌هایی دارد؟ کدام شرکت بهترین بیمه را ارائه می‌دهد؟ برای اطلاع از ویژگی‌های بهترین بیمه بدنه و بهترین بیمه ثالث خواندن این مقاله را توصیه می‌کنیم.

01 فروردین 1402 / بیمه بدنه / بیمه شخص ثالث

استفاده همزمان از بیمه بدنه و بیمه شخص ثالث چگونه ممکن است

آیا می‌توان از بیمه بدنه و شخص ثالث همزمان استفاده کرد؟ در چه صورت می‌توان از مزایای هر دو بیمه بهره برد؟ با خواندن این مقاله پاسخ سوالات خود را بیابید.

01 فروردین 1402 / بیمه شخص ثالث / بیمه بدنه

آدرس مراکز پرداخت خسارات بیمه شخص ثالث و بدنه (فروردین 1402)

اگر می‌خواهید از شرکت بیمه شخص ثالث یا بدنه خسارات خود را دریافت کنید، اما نمی‌دانید به کدام مرکز مراجعه نمایید، این مقاله برای شما نوشته شده است.

05 اسفند 1401 / بیمه بدنه / بیمه شخص ثالث

قوانین دریافت خسارت از تصادفات صحنه بهم خورده به چه صورت است؟

برای آشنایی با نکات مهم در دریافت خسارت با صحنه تصادف بهم ریخته، نکات نوشته شده این مقاله را رعایت کنید.

22 بهمن 1401 / اطلاعات خودرو و موتور / بیمه بدنه

بهترین روش گرم کردن موتور ماشین و مراقبت از آن در فصل سرما

گرم کردن موتور ماشین در زمستان، چه مسائلی برای خودرو به وجود می‌آورد؟ برای اطلاعات جامع کلیک کنید!

فرم ارسال دیدگاه پیرامون این مطلب

دیدگاه کاربران بیمه دات کام
محمد خرمی
06 فروردین 1402

بنام خدا سال نو شما مبارک احتراما پنج ماه پیش تصادف کردم و سرعتی نداشتم که به عقب خودرو رانا زدم طبق توافق افسر محترم اعلام داشت کروکی لازم نیستبنده مقصر حادثه شدم و با مراجعهبه واحد خسارت بیمه معلم طرف حادثه مبلغ سه میلیون پانصد خسارت گرفته و خودرو تعمیر شده یکماه پیش جهت افت قیمت مراجعه کرده بدون کروکی کارشناسی شده و مقصر که بنده بودم را بع پرداخت ۳۰ میلیون افت طبق کارشناس گفتند بدهید ولی دادگاه کارشناس معرفی کرده ولی گفته شش میلیون باستانشناسی بدهم راهنمای فرماید

    کارشناس بیمه
    07 فروردین 1402

    سلام دوست عزیز می توانید به حکم داده شده اعتراض کنید.

عضویت در خبرنامه برای اطلاع از تخفیف های ماهانه در خبرنامه بیمه دات کام عضو شوید