۱۵ مهر ۱۴۰۳

چگونه افت قیمت ماشین را ندهیم؟

افزایش وسایل نقلیه و ترافیک موضوعی است که این روزها بیش از گذشته به چشم می‌آید. افت قیمت خودرو در تصادفات نیز از مواردی است که نمی‌توان آن را نادیده گرفت. از طرفی بنابر آمار اعلام شده، تعداد تصادفات درون شهری و برون شهری در حال افزایش است. افزایش آمار تصادفات موجب نگرانی بسیاری از مردم و مسئولین شده است. در نتیجه برای آسایش خاطر مردم و به حداقل رساندن خسارت تصادفات، طرح بیمه شخص ثالث و بیمه بدنه خودرو تصویب و اجرا شد. این بیمه‌ها مزایای زیادی از جمله پوشش افت قیمت خودرو را به بیمه‌گزاران ارائه می‌دهند.

بنابراین در صورتی که فردی دچار حادثه شود و از پیش بیمه خودروی خود را خریداری کرده باشد، دیگر لازم نیست نگران باشد چرا که شرکت بیمه‌گر موظف به پرداخت تمامی خسارت وارده است. البته لازم به ذکر است که تمامی خسارات شامل بیمه نمی‌شوند و برخی از خسارات شامل پوشش‌های اضافی بیمه هستند که فرد می‌تواند برای آرامش خیال و امنیت بیشتر خود، آن‌ها را خریداری نماید. از جمله این موارد، افت قیمت ماشین است که اکثر شرکت‌های بیمه آن را پرداخت نمی‌کنند و فرد خاطی، ملزم به پرداخت آن است. البته شرایطی وجود دارد که می‌توان از پرداخت خسارت افت قیمت ماشین امتناع کرد، که در ادامه به بررسی این موضوع و شرایط آن می‌پردازیم. پس تا انتهای این مقاله از مجله بیمه با ما همراه باشید.

افت قیمت خودرو چیست و چگونه محاسبه می‌شود؟

پرداخت افت قیمت خودرو با تهیه پوشش مربوط به آن

پوشش افت قیمت خودرو

تصادفات به نسبت شدتی که دارند منجر به ایجاد آسیب‌های جزئی و کلی می‌شوند. برخی از این آسیب‌ها پس از تعمیر نیز مشکلاتی را برای خودرو ایجاد می‌کنند که یکی از این مشکلات کاهش قیمت خودرو است. در واقع تعویض قطعه، خط‌ ‌‌‌‌وخش یا رنگ‌ شدگی ماشین، از مواردی هستند که پس از تصادف به وجود می‌آیند و باعث افت قیمت خودرو می‌شوند. به طور کلی دلایل افت قیمت خودرو به شرح زیر هستند:

  • سال ساخت و کارکرد خودرو
  • قیمت روز ماشین
  • داخلی یا وارداتی بودن خودرو
  • سابقه خسارت
  • میزان خسارت
  • رنگ شدگی
  • نیاز یا عدم نیاز به تعویض قطعات (آپشن ماشین‌های لاکچری به طور معمول بسیار گران هستند و اگر آسیب ببینند باعث افت قیمت می‌شوند)
  • قسمت آسیب دیده

کمپین برات گرون تموم میشه

همان‌طور که اشاره شد، معمولا افت قیمت خودرو توسط شخص مقصر پرداخت می‌شود و شرکت بیمه آن را تقبل نمی‌کند. برای محاسبه میزان افت قیمت خودرو، جدول افت قیمت خودرو اعلام شده در آن سال، ملاک نظر کارشناس قرار می‌گیرد که البته درصد های آن نسبی بوده و در نهایت کارشناس دادگستری با در نظر گرفتن سایر عوامل نظیر سال ساخت خودرو، قیمت روز بازار، داخلی یا خارجی بودن ماشین و مواردی از این دست، نظر خود را اعلام می‌کند. جدول افت قیمت خودرو در تصادف برای سال ۱۴۰۳، به شرح زیر است:

رنگ شدگی گلگیرهای خودرو۲ تا ۳ درصد افت قیمت
رنگ شدگی درب‌های خودرو۳ تا ۴ درصد افت قیمت
رنگ شدگی صندوق خودرو۴ تا ۵ درصد افت قیمت
رنگ شدگی درب موتور خودرو۵ تا ۷ درصد افت قیمت
تعویض درب‌های خودرو۴ تا ۵ درصد افت قیمت
تعویض گلگیرهای خودرو۳ تا ۴ درصد افت قیمت
تعویض درب موتور خودرو۶ تا ۸ درصد افت قیمت
تعویض درب صندوق خودرو۵ تا ۶ درصد افت قیمت

مراجع رسیدگی به افت قیمت خودرو

همانطور که اشاره شد، تعیین میزان افت قیمت خودرو فقط توسط کارشناس انجام می‌شود. چنان‌چه میزان خسارت کمتر از ۴۰ میلیون تومان باشد، در شورای حل اختلاف مورد بررسی قرار می‌گیرد. اگر میزان خسارت بیش از ۴۰ میلیون تومان باشد، باید در دادگاه رسیدگی شود.

چگونه می‌توان افت قیمت ماشین را پرداخت نکرد؟

پرداخت افت قیمت خودرو

در صورت مقصر بودن فرد منجر به حادثه و نظر کارشناس، به ماشین آسیب‌ دیده خسارت افت قیمت داده می‌شود. چنان‌چه این شرایط برقرار باشد و شکایت از راننده مقصر در شورای حل اختلاف پیگیری شود، فرد مقصر ملزم به پرداخت خسارت افت قیمت خودرو است.
در صورت رضایت مالک خودرو زیان دیده بر عدم دریافت خسارت افت قیمت، یا عدم تعلق افت قیمت طبق نظر کارشناس، می‌توان افت قیمت ماشین را پرداخت نکرد. اما در صورت درخواست صاحب خودروی دچار افت قیمت شده، فرد مقصر موظف است خسارت افت قیمت را پرداخت کند.

شرایط پرداخت نکردن افت قیمت خودرو

اکثر شرکت‌های بیمه، خسارت مربوط به افت قیمت را پوشش نمی‌دهند و افت قیمت ماشین را جزو خسارات مالی غیر مستقیم لحاظ می‌کنند که خود راننده مقصر، ملزم به پرداخت آن است.
شرط تعلق افت قیمت، نظر کارشناس دادگاه و مطالبه آن از سمت راننده خودروی دچار افت قیمت است. با توجه به این موضوع، شرایط پرداخت نکردن افت قیمت ماشین، تنها در صورتی است که مطابق نظر کارشناس به خودروی آسیب دیده، افت قیمت تعلق نگیرد یا صاحب خودرو رضایت دهد که افت قیمت را دریافت نکند.

مسابقه کمپین 360 بیمه دات کام

پرداخت نکردن افت قیمت ماشین چه عواقبی دارد؟

اگر فرد ملزم به پرداخت افت قیمت ماشین باشد و از پرداخت آن امتناع کند منجر به توقیف اموال و صدور حکم جلبش می‌شود، زیرا پرداخت نکردن افت قیمت ماشین سرپیچی از قانون محسوب می‌شود.
فرد زیان دیده می‌تواند برای توقیف اموال راننده مقصر با مراجعه به اجرای احکام شعبه صادر کننده رای، تقاضای استعلام و سپس توقیف اموال فرد مقصر را داشته باشد.

آیا می‌توان خسارت افت قیمت ماشین را از بیمه شخص ثالث دریافت کرد؟

خسارت افت قیمت خودرو خدمتی است که هر دو بیمه شخص ثالث و بدنه آن را ارائه می‌دهند. اما در هر دو این موارد نیاز است تا پوشش افت قیمت خودرو خریداری شود. زیرا افت قیمت خودرو جزو پوشش‌های اضافی است. لازم است بدانید دریافت خسارت افت قیمت خودرو از بیمه بدنه بسیار آسان‌تر از بیمه شخص ثالث است. برای خرید این پوشش می‌توانید همین حالا از طریق بیمه دات کام اقدام نمایید. در صورتی که در مورد پوشش افت قیمت خودرو و چگونگی تهیه این پوشش، سوال یا ایهامی دارید، از قسمت نظرات این مقاله با ما در ارتباط باشید تا در سریع‌ترین زمان ممکن پاسخ خود را دریافت نمایید.

لیست برچسب ها
آخرین مقالات مرتبط با این مطلب مشاهده آرشیو مقالات مشاهده آرشیو
فرم ارسال دیدگاه پیرامون این مطلب

دیدگاه کاربران بیمه دات کام
person
محمدرضاصفری
۱۰ مهر ۱۴۰۳

سلام
بنده با نیسان زدم به یه پرشیا ۱۴۰۲که ۳۳میلیون خسارتش شده و ۶۰میلیون افت قیمت زدن واسش
حداکثر تعهد بیمه من ۳۰میلیونه الان بیمه افت قیمت تصادفم را میده؟؟

    person
    کارشناس بیمه
    ۲۰ مهر ۱۴۰۳

    با توجه به اینکه سقف تعهد بیمه شما ۳۰ میلیون تومان است، شما باید ۳ میلیون تومان از خسارت و ۶۰ میلیون افت قیمت را خودتان پرداخت کنید.

person
زهره
۰۴ اردیبهشت ۱۴۰۳

سلام من یک ماه پیش با یک تیبا تصادف کردم ایشون پول بیمه رو گرفته و خرج کرده ماشینشو درست نکرده حالا رفته برای افت قیمت ماشینش شکایت کرده تقریبا سرگلگیرش یک دست رنگ میشه تقریبا هزینه ش چقد میشه؟بیمه ی من ایران میتونم از بیمه این هزینه رو مطالبه کنم؟

    person
    کارشناس بیمه
    ۲۲ شهریور ۱۴۰۳

    بله؛ بیمه شخص ثالث شما باید خسارت افت قیمت را هم پرداخت کند.

person
امانی
۲۴ دی ۱۴۰۲

سلام من چند روز پیش تصادف کردم مقصر اصلی هم منم ماشینی که خسارت دیده بیمه ماشین من از عهده آن برنمی‌آید میخواستم بدونم نتیجه آن چه میشود

    person
    نویسنده بیمه
    ۲۵ دی ۱۴۰۲

    سلام دوست عزیز
    بخشی از خسارت توسط بیمه پرداخت می شود و مابقی آن را باید خودتان پرداخت کنید.

عضویت در خبرنامه برای اطلاع از تخفیف های ماهانه در خبرنامه بیمه دات کام عضو شوید