بیمه آتش سوزی و زلزله

بیمه زلزله چیست؟ آشنایی با بهترین بیمه زلزله و نحوه دریافت خسارت آن

کشور ما در منطقه جغرافیایی زلزله‌خیزی قرار دارد. به عبارتی بیشتر شهرهای ایران در مجاورت یا روی گسل‌ها قرار گرفته‌اند و امکان وقوع زلزله با قدرت بالا در آن‌ها وجود دارد. با فعال شدن این گسل‌ها و وقوع زلزله معمولا خسارات مالی و جانی زیادی به ساکنین مناطق زلزله‌خیز وارد می‌شود. با توجه به این موضوع خرید بیمه زلزله می‌تواند بخشی از خسارات وارد شده به افراد را جبران نماید. بیمه زلزله در واقع یکی از پوشش‌های فرعی بیمه آتش‌سوزی است و خسارات ناشی از زلزله را تحت پوشش قرار می‌دهد. در ادامه این مقاله می‌خواهیم در مورد مناطق زلزله‌خیز در ایران، بیمه زلزله و مزایای آن با شما صحبت کنیم. پس تا انتهای این مقاله از مجله بیمه با ما همراه باشید.

۱۰ شهر بزرگ ایران روی بزرگترین گسل‌ها قرار دارند

زلزله یکی از بلایای طبیعی غیرقابل پیش‌بینی است که باعث ایجاد آسیب‌های زیادی به ساکنین مناطق مختلف می‌شود. کویر لوت و کویر مرکزی ایران از مناطقی هستند که احتمال وقوع زلزله در آن‌ها بسیار کم است. البته این مناطق خالی از سکنه هستند. اما در سایر مناطق ایران ریسک وقوع زلزله بسیار زیاد است. مناطقی که احتمال وقوع زلزله در آن‌ها کم است به شرح زیر هستند:

  • نوار سنندج – سیرجان: این نوار شامل استان‌های اصفهان، سنندج، اراک و همدان است.
  • ناحیه جنوب اهواز به سمت آبادان و خرمشهر نیز از مناطقی هستند که ریسک بروز زلزله در آن‌ها کم است.

سایر مناطق ایران در دسته مناطق زلزله‌خیز قرار می‌گیرند و بهتر است ساکنین این مناطق برای خرید بیمه زلزله اقدام نمایند.

خطرناک‌ترین گسل‌های ایران

لازم است بدانید که ۱۲۰ گسل خطرناک و چند سامانه گسلی در ایران وجود دارد. در جدول زیر گسل‌های خطرناک ایران را مشاهده می‌کنید:

گسل‌های خطرناک ایران

یک سامانه گسلی از مرز ایران و عراق در مریوان آغاز می‌شود و تا شمال بندرعباس ادامه دارد. (طولاترین سامانه‌های گسلی ایران) گسل مکران که در ساحل دریای عمان و در جنوب شرقی ایران قرار گرفته است.
گسل قطر – کازرون که دارای چند گسل دیگر مانند گسل‌ههای برازجان، کنارتخته، کازرون و دنا است. گسل البرز – مشا: که شامل مناطق ایوانکی، کهریزک، پیشوا و رباط کریم است.
گسل تبریز – شمال تبریز گسل کوه خضر که از شهر قم عبور می‌کند.
گسل اصلی جوان زاگرس که از کنار شهر مریوان عبور می‌کند. گسل غربی فروافتادگی دریاچه ارومیه که از کنار شهر ارومیه عبور می‌کند.
گسل بافران که از جنوب شهر نایین عبور می‌کند. گسل هیرمند که از نزدیکی شهر زاهدان عبور می‌کند.
گسل مکران که از نزدیکی شهرهای جاسک و چابهار عبور می‌کند. گسل ساحلی بندرعباس که از شهر بندرعباس عبور می‌کند.

همچنین توجه داشته باشید که شهرهای تهران، تبریز و مشهد در زمان وقوع زلزله، ریسک و خطرپذیری بالاتری نسبت به سایر شهرها دارند. سلسله کوه‌های البرز نیز با توجه به سوابق لرزه‌ای قبلی مانند زلزله منجیل، شمیرانات و البرز، مناطق خطرناک و زلزله‌خیزی هستند. برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد محل قرار گیری گسل‌های تهران مقاله نقشه گسل‌های تهران را مطالعه بفرمایید.

بیمه زلزله چیست؟

بیمه زلزله یکی از پوشش‌های فرعی بیمه آتش‌سوزی است. به عبارتی یک بیمه مجزا به نام بیمه زلزله وجود ندارد. در واقع بیمه‌گزاران با خرید بیمه آتش‌سوزی می‌توانند پوشش زلزله را نیز انتخاب نمایند و از مزایای آن برخوردار شوند. این بیمه خسارات مالی ناشی از زلزله و آتش‌سوزی را تحت پوشش قرار می‌دهد. خسارات جانی تحت پوشش بیمه زلزله و آتش‌سوزی نیستند. با توجه به زلزله‌خیز بودن ایران خرید بیمه آتش‌سوزی با پوشش زلزله یک اقدام هوشمندانه است.

بیمه زلزله یکی از پوشش‌های فرعی بیمه آتش‌سوزی است.
بیمه زلزله یکی از پوشش‌های فرعی بیمه آتش‌سوزی است.

در کشورهای زلزله‌خیز خرید بیمه زلزله و آتش‌سوزی امری رایج است و افراد با خرید این بیمه‌نامه خانه و اثاثیه خود را بیمه می‌کنند. از آن‌جایی که برای خرید بیمه زلزله باید حتما بیمه آتش سوزی منازل را نیز خریداری کنید و در بیمه‌نامه خود پوشش زلزله را انتخاب نمایید، بهتر است در مورد بیمه آتش‌سوزی منزل نیز اطلاعاتی داشته باشید. برخی از بیمه‌نامه‌های عمر نیز پوشش زلزله را به بیمه‌گزاران ارائه می‌دهند. (برای آشنایی با بیمه عمر و پوشش‌های آن راهنمای بیمه عمر را مطالعه کنید)

تعهد بیمه برای جبران خسارات

با خرید بیمه آتش‌سوزی و پوشش زلزله در زمان بروز حادثه، شرکت بیمه‌گر متعهد می‌شود که خسارات مالی وارده شده به خانه و سایل شما را بر اساس تعهدات خود جبران نماید. داشتن بیمه زلزله و آتش‌سوزی یک پشتوانه مالی برای جبران خسارات و بازگشت سریع‌تر به روند عادی زندگی است. البته در زمان بروز حادثه کمک‌های زیادی از طرف دولت و ارگان‌های خیریه برای افراد زلزله‌زده ارسال می‌شود اما با توجه به میزان خسارت و تعداد افراد زیان‌دیده این کمک‌ها کافی نیست. بنابراین خرید بیمه زلزله یک راهکار کاربردی برای جبران خسارت در چنین مواقعی است.

پوشش‌های بیمه زلزله و آتش‌سوزی

بیمه آتش سوزی و زلزله شامل دو دسته پوشش‌های اصلی و اضافی است. برای برخورداری از مزایای بیمه آتش‌سوزی با پوشش زلزله شما باید با این پوشش‌ها آشنایی داشته باشید.

پوشش‌های اصلی بیمه آتش‌سوزی

پوشش‌های اصلی یا اجباری بیمه زلزله و آتش‌سوزی شامل موارد زیر است:

  • آتش‌سوزی
  • صاعقه
  • انفجار

پوشش‌های اختیاری یا اضافی بیمه آتش‌سوزی و زلزله

پوشش‌های اختیاری بیمه‌نامه آتش سوزی شامل موارد زیر است:

پوشش‌های اضافی بیمه آتش‌سوزی و زلزله

بیمه زلزله پوشش سیل
بیمه طوفان و تندباد پوشش ترکیدگی لوله آب
بیمه سقوط هواپیما در مناطق پر خطر پوشش آتشفشان
ضایعات ناشی از برف و باران شکست شیشه در اثر برخورد خارجی
برداشت و پاکسازی ضایعات ناشی از حوادث سرقت در صورت شکست حرز یا بیمه سرقت منزل
انفجار ظروف تحت فشار صنعتی بیمه سقوط بهمن
بیمه ریزش کوه پوشش ریزش سقف ناشی از برف سنگین
نشست و رانش زمین پوشش برخورد جسم خارجی به ساختمان

موارد ذکر شده در جدول بالا اختیاری هستند و شما می‌توانید با پرداخت هزینه بیشتر و انتخاب پوشش زلزله، خانه و اموال خود را در برابر خسارات احتمالی ناشی از زلزله نیز بیمه نمایید. برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد بیمه خانه، مطالعه مقاله مرتبط با آن توصیه می‌شود.

هزینه بازسازی و تعمیر بخش‌های آسیب دیده منزل در زلزله به عهده شرکت بیمه گر است.
هزینه بازسازی و تعمیر بخش‌های آسیب دیده منزل در زلزله به عهده شرکت بیمه گر است.

شرایط بیمه زلزله؛ بیمه زلزله چه چیزهایی را پوشش می‌دهد؟

نحوه پرداخت خسارت بیمه زلزله: وقتی بیمه‌‍‌‌گزار به عنوان مالک، خانه یا ساختمان خود را بیمه می‌کند، شرکت بیمه‌گر موظف است، مسئولیت پرداخت هزینه ساخت مجدد خانه یا آسیب وارد شده به بخش‌های مختلف خانه را به عهده بگیرد. مستأجران هم می‌توانند، وسایل خانه خود را بیمه کنند. در بیمه‌نامه زلزله خریداری شده توسط مستاجران ارزش وسایل تخمین زده می‌شود و حق بیمه با توجه به آن تعیین می‌شود. شرکت بیمه‌گر نیز در صورت بروز حادثه با توجه به ارزش مالی درج شده در بیمه‌نامه و سقف تعهداتش، خسارات وارد شده را جبران می‌کند.

عوامل تأثیرگذار بر حق بیمه آتش‌سوزی و زلزله

عوامل مختلفی بر میزان نرخ بیمه زلزله تأثیرگذار هستند:

  • نوع ملک
  • نوع سازه (مقاله انواع سازه را مطالعه کنید.)
  • مشخصات ملک بیمه‌شده
  • میزان خطرپذیری منطقه محل بیمه شده
  • متراژ ساختمان (مطالعه مقاله محاسبه متراژ ساختمان پیشنهاد می‌شود.)

در ادامه به شرح هر یک از این موارد می‌پردازیم.

نوع ملک

نوع ملک (خانه ویلایی، آپارتمان، مجتمع) در حق بیمه زلزله تاثیر دارد. سن بنا تاثیری بر قیمت ندارد؛ اما برای بناهای قدیمی بهتر است که از قبل استعلام بگیرید.

نوع سازه

یکی دیگر از عواملی که بر قیمت بیمه‌نامه زلزله تاثیر دارد، نوع سازه و مصالح به کار رفته در ساختمان است. قیمت حق بیمه بناهای: بتنی، فلزی، خشت و گل یکسان نیست. ساختار سازه تاثیر زیادی در مقاومت آن در برابر زلزله دارد و یکی از موارد مهم در تعیین قیمت بیمه‌نامه است. مطالعه مقالات زیرسازی و شیب بندی و بتن خود تراکم برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد استحکام ساختمان می‌توانند مفید باشند.

مشخصات ملک بیمه شده

  • متراژ ملک: هر چه ملک بزرگ‌تر باشد، خسارت وارده بیشتر می‌شود و هزینه بیمه‌نامه هم بالاتر می‌رود.
  • ارزش لوازم منزل: ارزش اثاثیه و لوازم موجود در ملک بیمه شده بر روی حق بیمه تاثیر می‌گذارند.
  • هزینه بازسازی هر متر مربع ملک در اثر حوادث تحت پوشش بیمه: هر چه هزینه ساخت هر متر از بنا بیشتر باشد باید حق بیمه بیشتری پرداخت نمایید.
  • میزان خطرپذیری منطقه محل بیمه شده: هر چه ریسک بروز زلزله در منطقه بالاتر باشد، هزینه بیمه‌نامه هم بیشتر می‌شود.

چرا بیمه زلزله بخریم؟

دولت آیین‌نامه‌های مختلفی، مبنی بر رعایت مقررات ساخت و سازهای اصولی بر اساس شاخص‌های نوین مهندسی ارائه داده‌است. اما هنوز حجم بسیار بالایی از سازه‌های مسکونی، تجاری و اداری، در برابر زلزله مقاوم نیستند و در مقیاس استاندارد جهانی، ایمن سازی بسیار ضعیفی دارند. متأسفانه در زمین لرزه‌ها و یا حوادث دیگر نمی‌توان به این سازه‌ها اعتماد کرد. البته اگر به تعمیر و نگهداری ساختمان توجه شود، خسارات ناشی از زلزله کاهش می‌یابد.

با خرید بیمه زلزله بخش زیادی از نگرانی و فشار مالی بیمه‌گزاران در زمان بروز حادثه کاهش می‌یابد. این بیمه‌نامه خسارات مالی ناشی از زلزله و آتش‌سوزی را جبران می‌کند. فراموش نکنید که بیمه آتش‌سوزی و زلزله فقط خسارات مالی را تحت پوشش قرار می‌دهد.

برای دریافت اطلاعات تکمیلی در مورد بیمه آتش سوزی مطالعه مقاله‌های بیمه آتش سوزی چیست؟ و مزایای بیمه آتش سوزی پیشنهاد می‌شود.

شرکت‌های بیمه‌ای ارائه دهنده بیمه آتش‌سوزی و زلزله

شرکت‌های مختلفی هستند که بیمه آتش‌سوزی و زلزله را ارائه می‌دهند. شما بر اساس هزینه، خدمات و کیفیتی که انتظار دارید می‌توانید از هر کدام از این شرکت‌ها، بیمه آتش‌سوزی خود را با پوشش زلزله خریداری کنید:

  • بیمه معلم
  • بیمه آسیا
  • شرکت بیمه ایران
  • بیمه سرمد
  • بیمه پارسیان
  • شرکت بیمه پاسارگاد
  • بیمه البرز
  • بیمه ملت
  • شرکت بیمه دانا
  • بیمه کوثر
  • بیمه تعاون
  • شرکت بیمه سامان
  • بیمه کارآفرین
  • بیمه سینا

توجه: وقتی که می‌خواهید برای خرید بیمه زلزله و بهترین بیمه آتش‌ سوزی اقدام کنید، به توانگری مالی آن شرکت هم توجه داشته باشید. توانگری مالی نشان‌دهنده توانایی شرکت بیمه در پرداخت خسارات است. اگر در یک منطقه که تمام ساکنین بیمه آتش‌سوزی با پوشش زلزله را خریداری کرده‌اند زلزله رخ دهد، خسارات تمام افراد جبران خواهد شد. چرا که شرکت‌های بیمه زیر نظر بیمه مرکزی فعالیت می‌کنند و اگر شرکت بیمه‌ای توانایی جبران هزینه را نداشته باشد، بیمه مرکزی خسارات وارد شده را تحت پوشش قرار می‌دهد.

بهترین بیمه زلزله و آتش‌سوزی را چگونه تهیه کنیم؟

در این مقاله در مورد بیمه زلزله، پوشش‌ها و مزایای آن با شما صحبت کردیم. برای خرید بهترین بیمه آتش‌سوزی و زلزله می‌توانید از سامانه‌های آنلاین مانند بیمه دات کاماقدام نمایید. با مراجعه به سامانه بیمه‌دات‌کام از قسمت بیمه آتش سوزی و زلزله، امکان استعلام، مقایسه و بررسی بیش از ۲۰ شرکت بیمه را دارید. علاوه بر این کارشناسان و مشاوران بیمه‌دات‌کام به صورت ۲۴ ساعته و در تمام ایام هفته آماده پاسخگویی به سوالات بیمه‌ای شما هستند. در صورتی که بعد از مطالعه این مقاله در مورد بیمه زلزله و نحوه خرید آن سوال یا ابهامی داشتید، از قسمت نظرات همین مقاله با ما در ارتباط باشید.

نوشته های مشابه

‫۱۰ دیدگاه ها

  1. سلام. در صورتیکه واحدی د یک اپارتمان واحد خود را شخصا بیمه کند. در بحث خسارلت وارده به مشاعات آپارتمان بیمه چگونه عمل میکند؟ پرداخت خسارت به واحد بصورت نقدی و بدون شرط است یا در قبال ساخت مجدد واحد و بصورت مرحله ای هست؟

      1. منظور بنده بیمه آتش سوزی با پوشش زلزله بیمه ایران بود. یک واحد در یک اپارتمان شخصا واحدش را بیمه زلزله نماید،….

        1. سلام والا دوست عزیز، شرکت ها هر کدوم رویه خاصی برای پرداخت دارند. در خصوص بیمه ایران هم اطلاعات دقیقی نداریم و واقعا اینکه چگونه در آن لحظه عمل می کنند، مشخص نیست.مسلما باید خسارت را هم در همان اول بدهند … اگر بدهند.

          1. احتمالا شما کارشناس بیمه نیستید. اگر هستید فاتحه بیمه ای رو باید خوند که کارشناسش از روند اداری خبر نداره.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا