بیمه آتش سوزی و زلزله

قانون زمین شهری: هر آنچه لازم است قبل از خرید زمین بدانید

یکی از راه‌های سرمایه‌گذاری در ایران خرید زمین است. اگر قصد دارید بخشی از سرمایه‌تان را برای اینکار صرف کنید؛ باید برای پرسش‌های زیر پاسخ روشنی داشته باشید. آیا انواع اراضی را می‌شناسید؟ آیا با قوانین مربوط به خرید زمین آشنایی دارید؟ قانون زمین شهری در سال ۱۳۶۶ تصویب شد. با اطلاع از جزییات این قانون می‌توانید پاسخ پرسش‌های خود را بیابید. در نهایت، با اطمینان بیشتری روی زمین مدنظر خود سرمایه‌گذاری کنید. در این مقاله قصد داریم به کلیات قانون مذکور و تاثیر آن بر تامین رفاه عمومی و اجتماعی بپردازیم.

کلیات قانون زمین شهری

قانون زمین شهری در سال ۱۳۶۶ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید. این قانون ۱۶ ماده و ۲۶ تبصره دارد. آیین‌نامه اجرایی قانون ذکر شده در سال ۱۳۷۱ پایه‌گذاری شد. اهدف تصویب این قانون به شرح زیر است:

  • تسهیل اجرای اصل ۳۱ قانون اساسی
  • نائل شدن به اصول ۴۳، ۴۵ و ۴۷ قانون اساسی
  • ایجاد نظم عمومی
  • مشخص کردن مالکیت اراضی کشور
  • حل مسائل مربوط به امور زمین
  • تعدیل و تثبیت قیمت
  • حل مسائل ازدیاد عرضه

اصل ۳۱ قانون اساسی و قانون زمین شهری

طبق اصل ۳۱ قانون اساسی، داشتن مسکن به عنوان حق قانونی هر فرد و خانواده ایرانی شناخته می‌شود. البته در این اصل، اولویت با افراد نیازمند یعنی طبقه کارگر و روستانشینان است. ساخت‌وسازهای مربوط به مسکن مهر در راستای اجرای این اصل در کشور آغاز شد.

اصول ۴۳، ۴۵ و ۴۷ قانون اساسی

طبق این اصول، تامین نیازهای اساسی مردم به عهده جمهوری اسلامی است. نیازهای اساسی شامل موارد زیر می‌شود:

مسکن، خوراک، پوشاک، بهداشت، درمان، آموزش و پرورش و امکانات لازم برای تشکیل خانواده

قانون زمین شهری مربوط به چه زمین‌هایی است؟

اراضی شهری طبق ماده ۲ این قانون اینگونه تعریف می‌شوند:

«زمین‌های موجود در محدوده قانونی و حریم استحفاظی شهرها و شهرک‌ها»

انواع زمین‌های شهری

زمین‌های شهری به سه دسته تقسیم می‌شوند. انواع زمین شامل موارد زیر هستند:

  1. اراضی موات شهری: زمین‌هایی که سابقه عمران و احیا ندارند. مالکیت این زمین‌ها در اختیار دولت جمهوری اسلامی است. در صورتی که فرد یا افرادی در احیاء این زمین‌ها موفق شوند؛ حقی مبنی بر مالکیت برای آنها بوجود نمی‌آید.
  2. اراضی بایر شهری: زمین‌هایی که عملیات عمران و احیا داشتند اما به مرور زمان به حالت موات برگشتند. این زمین‌ها در صورت نداشتن مالک مشخص، در اختیار ولی‌فقیه است.
  3. اراضی دایر شهری: زمین‌های که عملیات عمران و احیا روی آن صورت گرفته است. در حال حاضر هم آباد هستند و هم مالکین آنها از آن بهره‌برداری می‌کنند. اراضی کشاورزی در این دسته قرار دارند.

همچنین پیشنهاد می‌کنیم که مقاله ویژگی‌ های عرض و طول جغرافیای تهران را هم مطالعه کنید.

آیا به تازگی در اراضی شهری صاحب زمین شده‌اید و قصد ساخت‌وساز دارید؟ آیا می‌دانید اکثر شهرهای ایران در خطر حوادث غیرمترقبه مانند زلزله قرار دارند؟ کارشناسان توصیه می‌کنند برای جبران خسارت‌های احتمالی ناشی از زمین‌لرزه از بیمه زلزله استفاده نمایید. شما با داشتن این بیمه‌نامه می‌توانید منزل مسکونی و اثاثیه درون آن را در مقابل مخاطرات زمین‌لرزه بیمه کنید. بیمه زلزله در شرکت‌های بیمه بصورت مستقل عرضه نمی‌شود. اگر قصد دارید دارایی‌های خود را تحت پوشش آن قرار دهید باید بیمه آتش‌سوزی با پوشش زلزله را انتخاب کنید.

انواع زمین‌های شهری
بدانید قبل از نقل و انتقال، خرید یا درخواست مجوز ساخت‌وساز نمی‌توان از ماهیت زمین مدنظر خود اطلاع یابید

استعلام زمین شهری

قبل از نقل‌و انتقال، خرید یا درخواست مجوز ساخت‌وساز نمی‌توان از ماهیت زمین مدنظر خود اطلاع یابید. در صورت نیاز به بهره‌برداری یا خرید و فروش زمین، باید از وزارت مسکن و شهرسازی استعلام بگیرید. این قاعده مشخصا در ماده ۶ قانون زمین شهری عنوان شده است.

مرجع تشخیص دهنده نوع زمین شهری

ماده ۱۲ قانون زمین شهری، مرجع تشخیص دهنده نوع زمین را مشخص کرده است. طبق این ماده، وزارت مسکن و شهرسازی موظف به تشخیص موارد زیر است:

  • تشخیص عمران و احیا زمین
  • تشخیص تاسیسات متناسب زمین
  • تشخیص نوع زمین دایر و تمیز بایر از موات

نکته: این وزارتخانه موظف است نسبت به موارد بالا نظر دهد. مالکین نیز تا سه ماه فرصت دارند روی این حکم اعتراض بگذارند و موارد اعتراضی خود را به مراجع ذی‌صلاح ارجاع دهند.

مدارک لازم جهت ارائه به کمیسیون ماده ۱۲

برای ارائه درخواست بررسی نوع زمین باید مدارک زیر را ارائه دهید:

  • فتوکپی سند مالکیت، مدارک مالکیت در صورت دسترسی، آخرین استعلام ثبتی
  • دو نسخه رونوشت یا فتوکپی نقشه ثبتی: در صورت نبود نسخه مذکور، وجود کروکی دقیق ملک لازم است.
  • انعکاس موقعیت ملک بر روی نقشه هوایی با مقیاس متناسب

سند زمین شهری

اسناد به دو دسته عادی و رسمی طبقه‌بندی می‌شوند. اسناد رسمی، اسنادی است که در دفتر اسناد رسمی تنظیم می‌شود. سایر اسناد در دسته عادی قرار می‌گیرند. طبق قانون زمین شهری مسئولیت صدور اسناد مالکیت اراضی به عهده وزارت مسکن و شهرسازی است. طبق این قانون فرقی بین زمین‌های موات و غیر موات شهری وجود ندارد. البته سایر دستگاه‌های ذی‌ربط هم می‌توانند درباره این زمین‌ها درخواست بدهند. از این‌ رو باید به یکی از دو مورد زیر برای ثبت اسناد مالکیت اقدام کنند:

  • ابطال سند مالکیت قبلی و صدور سند جدید: بر حسب نیاز به نام دولت یا شهرداری‌ها، به نمایندگی مراجع قانونی درخواست‌کننده سند
  • در صورت فقدان سابقه ثبتی برای زمین: اگر زمین در دسته موات قرار بگیرد؛ سند ثبتی به نام دولت صادر می‌شود.
سند زمین شهری
بیمه آتش‌سوزی یکی از انواع بیمه اموال است

خرید بیمه آتش‌سوزی با پوشش زلزله

هزینه‌های ساخت‌وساز در کشور ما بسیار بالا است. از طرف دیگر طبق نظر کارشناسان بالا بودن ریسک مخاطرات طبیعی ایران بر این هزینه‌ها می‌افزاید. در چنین شرایطی عقل سلیم حکم می‌کند تا قبل از وقوع حوادثی چون سیل، زلزله و آتش‌سوزی به فکر راه چاره باشیم. استفاده از خدمات شرکت‌های بیمه می‌تواند در این شرایط راه‌گشا باشد. بیمه آتش‌سوزی یکی از انواع بیمه اموال است( شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این بیمه نامه، به راهنمای بیمه آتش سوزی مراجعه نمایید.

 

این بیمه خسارت‌های مالی ناشی از حوادث آتش‌سوزی، صاعقه و انفجار را تحت پوشش‌های اصلی خود دارد. البته بنا به توافق بیمه‌گزار و بیمه‌گر حوادث زیر هم می‌تواند در قالب پوشش‌های فرعی این بیمه‌نامه قرار گیرد:

شما می‌توانید با پرداخت مبلغ ناچیزی افزون‌بر پوشش‌های اصلی، ملک خود را در برابر موارد ذکر شده هم بیمه نمایید.

بیمه دات کام و خرید بیمه آتش‌سوزی

امروزه امکان استفاده از خدمات آنلاین در بین مردم محبوبیت خاصی دارد. پیشرفت تکنولوژی، فراگیری تلفن‌های هوشمند در کنار شرایط کرونا این گزینه را به ضرورتی برای حفظ سلامتی تبدیل کرده است. در این شرایط کارگزاری‌ها آنلاین استعلام و خرید بیمه رشد قابل توجهی داشتند. بیمه دات کام، یکی از معتبرترین کارگزاری‌های استعلام قیمت و خرید انواع بیمه‌ها است. شما می‌توانید برای خرید بیمه آتش سوزی با پوشش زلزله به صفحه محصولات سایت بروید. مشخصات ملک خود را وارد کرده و پوشش‌های فرعی مدنظر خود را انتخاب نمایید.

طبق اصل ۳۱ قانون اساسی هر فرد ایرانی حق داشتن مسکن متناسب با نیاز خود را دارد. مطابق اصول ۴۳، ۴۵ و ۴۷ همین قانون، تامین نیازهای اساسی مردم، به عهده نظام جمهوری اسلامی است. ازاین‌روی در سال ۶۶ قانونی با عنوان قانون زمین شهری برای تامین مسکن مردم به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید. در این مقاله به بررسی کلیات و تاثیرات آن بر رفاه عمومی پرداختیم. اگر درباره آن پرسش یا ابهامی دارید در پایین صفحه کامنت بگذارید. کارشناس‌های بیمه دات کام در اولین فرصت پاسخگوی شما هستند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا