عوارض نوسازی شهرداری؛ عواملی که بر محاسبه آن تاثیرگذار است
قانون عوارض نوسازی شهرداری با هدف تامین نیازمندیهای شهری و توسعه معابر، ایجاد پارک، پارکینگ، توقفگاه و میدانها در سال ۱۳۴۷ تدوین و تصویب شد. اجرای این برنامهها، هزینههای زیادی دارد که با دریافت عوارض نوسازی تامین میشود. دقت کنید که عوارض نوسازی و عمران شهری در ابتدای سال یا در تاریخی که وزارت کشور تعیین میکند به ملک تعلق خواهد گرفت. مبالغ اعلام شده باید توسط صاحبهای خانه و مغازهها پرداخت شود. در این مطب سعی داریم، نکاتی درباره عوارض شهرداری ارائه کنیم تا انتهای متن همراه ما باشید.
تفاوت عوارض شهرداری با مالیات
در اینجا بهتر است که توضیح دهیم عوارض چیست؟ عوارض، مبلغی است که شهروندان برای خدماتی که شهرداری ارائه میکند، پرداخت خواهند کرد. این خدمات شامل: ایجاد خیابانها، کوچهها، نظافت و حفظ و توسعه خدمات شهری است و افراد موظف به پرداخت آن هستند. دقت کنید که تفاوتی بین املاک مسکونی و تجاری وجود ندارد و باید در اسرع وقت این عوارض پرداخت شوند.
مالیات یک نوع هزینه اجتماعی است که شهروندها برای بهره برداری بهتر از منابع یک کشور، موظف به پرداخت آن هستند. مالیات را دولت اخذ میکند و به طور مستقیم فقط مختص به املاک تجاری خواهد بود.
عوارض نوسازی شهرداری چیست؟
عوارض نوسازی شهرداری، تنها برای املاک نوساز نیست و سایر املاک تکلیفی هم جزو پرداخت عوارض قرار میگیرند. در حقیقت تمام املاک واقع در یک شهر، باید این عوارض را پرداخت کنند.
عوارض نوسازی برای بهسازی معابر و توسعه فضای شهری استفاده خواهد شد. به طور مثال: شهرداری برای درختکاری در خیابانها و معابر اقدام میکند یا در صورت نیاز به آسفالت خیابانها میپردازد، این نوع خدمات همگی با دریافت عوارض شهرداری انجام میشود. البته این را نباید با عوارض شهرداری ملک اشتباه بگیرید.
چه عواملی در عوارض نوسازی تاثیر دارد؟
میزان عوارض نوسازی شهرداری در شهرها و استانهای مختلف، تفاوتهایی دارد. در حقیقت عواملی وجود دارند که به طور مستقیم بر این میزان تاثیر گزار باشد که عبارتند از:
- موقعیت ملک
- مساحت زمین (مطالعه مقاله محاسبه متراژ ساختمان توصیه می شود.)
- پهنه ملک
- مساحت جبهه و پشت جبهه(تا سال ۹۱)
- مشخصات ساختمان شامل: سن ساختمان، تعداد طبقات، متراژ، نوع کاربری
توجه کنید که منظور از جبهه، همان عمق است که عمیقترین خطوط خط ممتدی است که حداکثر پنجاه یا بیست متر از بر خیابان یا کوچه و به طور کل از معبر میتوان به داخل ملک پیشروی داشت.
برای آنهایی که قصد ساختمان از ابتدا را دارند، مطالعه مقاله اخذ و پیگیری دستور نقشه شهرداری را مطالعه کنند.
تعیین میزان عوارض با توجه به فرمول و ضابطه مشخص، توسط وزارت کشور، مشخص میشود؛ اما این موارد هم در مبلغ نهایی تاثیر گزار خواهند بود.
روش محاسبه عوارض نوسازی شهرداری
فرمول محاسبه عوارض از سوی وزارت کشور تعیین شده و شورای اسلامی آن را تایید میکند. توجه کنید که عدد فرمول در هر سال به روز خواهد شد و فرمولها نرخ پایه دارند. در اینجا برخی از فرمولها نوشته شده است:
- % ۱.۵ × ارزش ملک = عوارض نوسازی
- ارزش زمین + ارزش ساختمان = ارزش ملک
- قیمت منطقهای × مساحت زمین = ارزش زمین
- (قیمت بنا × % ۳۰ ارزش معبر) × مساحت مشمول ساختمان = ارزش ساختمان
پیامدهای عدم پرداخت عوارض نوسازی شهرداری چیست؟
به طور کلی پرداخت به موقع عوارض نوسازی شهرداری، باعث میشود که خدمات شهری بهبود داشته باشد و در قبضهای دیگر، شامل تخفیفهای مختلف باشید. بهتر است بدانید که عدم پرداخت به موقع عوارض نوسازی مطابق با قانون، اختیاراتی را برای شهرداری خواهد داشت که میتواند از آن طریق برای وصول آن اقدام کند.
جریمه ۹ درصدی به مبلغ اصلی در عوارض شهرداری جزو اولین اقدامات برای عدم پرداخت به موقع عوارض است. اگر این روند در طی سالهای متوالی انجام شود، شهرداری میتواند با اختیارات گفته شده در قانون، اخطاریه برای ادارههای آب، برق، گاز و فاضلاب مالک داشته باشد تا از این خدمات برای ملک جلوگیری شود.
چه کسی باید عوارض شهرداری را پرداخت کند؟
سوالی که برای بسیاری از افراد به خصوص مستاجرها به وجود میآید، این است که چه کسی باید این عوارض را پرداخت کند؟ در پاسخ باید گفت که پرداخت عوارض نوسازی شهرداری و عوارض خدمات مدیریت پسماند بر عهده مالک است و مستاجر هیچ وقت مشمول پرداخت این عوارض نخواهد بود. البته در صورتی که توافقی بین مالک و مستاجر به صورت کتبی توافق شده باشد، این عوارض بر عهده مستاجر خواهد بود.
پرداخت قبوض عوارض نوسازی شهرداری
به طور معمول قبوض عوارض نوسازی در ماههای پایانی سال برای صاحبهای املاک فرستاده میشود و باید توسط مالک پرداخت شود. راههای مختلفی برای پرداخت این قبوض وجود دارد که میتوان به روش پرداخت آنلاین و اینترنتی اشاره کرد. کافی است که به وب سایت عوارض شهرداری مراجعه کرده و با وارد کردن شماره شناسایی ملک خود از مبلغ آن مطلع شده و پرداخت انجام دهید.
دقت کنید که شناسایی ملک یک کد ۱۵ رقمی است و اگر در مشخصات ملک شما مغایرتی وجود دارد، باید به اداره شهرداری منطقه خود مراجعه کنید و برای اصلاح مشخصات با مدارک ارائه شده انجام پذیر است.
البته که پرداخت قبوض عوارض شهرداری را هم میتوانید به شکل حضوری و مراجعه به بانکها و دستگاهها ATM پرداخت کنید. این کار ممکن است با صرف انرژی و زمان همراه باشد که ما به شما پیشنهاد میدهیم از طریق اپلیکیشنها و موبایل بانک پرداخت کنید. همچنین میتوانید، مبلغ عوارض نوسازی و عمران شهرداری را در یک یا حداکثر پنج قسط پرداخت کرد که هر کدام از این اقساط فیش جداگانهای به شما دادهمیشود.
چگونه میتوان به مبلغ عوارض نوسازی شهرداری اعتراض کرد؟
با توجه به ماده قانون ۷۷ شهرداری، اختلاف بین مودی و شهرداری به کمیسیونی ارجاع میشود که نماینده دادگستری استان محل سکونت و نماینده شهرداری محل سکونت و نماینده شورای شهر در آن حضور دائمی دارند. کمیسیون ماده ۷۷ در مرجع اداری غیر قضایی بوده و به اختلافها رسیدگی خواهد کرد. برای اینکه به مبلغ عوارض نوسازی و عمران شهرداری تهران اعتراض کنید، باید شماره پیگیری را به همراه خود داشتهباشید.
دقت کنید که شهروندان تنها افرادی نیستند که به کمیسیون ماده ۷۷ شکایت میکنند. شهرداریها هم میتوانند به این کمیسیون برای عدم پرداخت عوارض اشخاص حقیقی و حقوقی اعتراض کنند.
درست است که ارگانها و نهادهای مختلف، برای خدمات رسانی در برقراری نظم، حفظ و صیانت اموال عمومی موظف هستند؛ اما شهروندان هم برای دریافت خدمات بهتر، موظف به پرداخت برخی از هزینهها از جمله عوارض نوسازی شهرداری خواهند بود. همچنین شهروندان میتوانند با برخی از اقدامات، مانند خرید بیمه آتش سوزی یا بیمه ساختمان، برای خود آسودگی و امنیت خاطر فراهم کنند. اما این بیمهنامه چه پوششهایی دارد و چرا منجر به امنیت خاطر شهروندان میشود؟
خرید بیمه آتش سوزی برای ساختمان مسکونی
با خرید بیمهنامههای مرتبط با ساختمان و منازل مسکونی به راحتی میتوانید، امنیت سرمایه خود را تامین کنید. موارد تحت پوشش بیمه آتش سوزی و زلزله با توجه به قرارداد بیمه و سقف تعهدات بیمهگر مشخص میشود. پوششهای اصلی بیمه آتش سوزی، بیمه زلزله، صاعقه و انفجار بوده که تحت پوشش قرار خواهند گرفت. همچنین خسارتهای اضافی هم در این بیمه نامه وجود دارد که باعث میشود در صورت بروز وقوع حادثه، جبران خسارت انجام شود. با پرداخت حق بیمه بیشتر پوششهای اضافی قابل خریداری است که به شرح زیر است:
- بیمه زلزله و بیمه آتشفشان
- بیمه سیل و طغیان آب
- پوشش طوفان و تندباد
- بیمه ترکیدگی لوله آب
- ضایعات آب برف و باران
- سقوط هواپیما(در این حالت فاصله مورد بیمه از فرودگاه مهم است.)
- هزینه پاکسازی و برداشت ضایعات
- شکست شیشه
- سرقت با شکست حرز یا بیمه سرقت منزل
- انفجار ظروف تحت فشار صنعتی
- ریزش سقف ناشی از سنگینی برف
- ریزش، فروکش کردن و رانش زمین
- نشت دستگاه آبافشان
- بیمه ریزش کوه و بیمه سقوط بهمن
- مسئولیت خسارت ناشی از انفجار و آتشسوزی وارد شده به همسایگان
- برخورد اجسام خارجی به ساختمان
بیمه دات کام و خرید بیمه آتش سوزی
بیمه دات کام یک سامانه آنلاین استعلام، مقایسه و خرید انواع بیمه است و کافی است که به صفحه اصلی سایت bimeh.com مراجعه کرده و در منوی محصولات بر روی بیمه آتش سوزی و زلزله مورد نظر خود کلیک کنید تا در کوتاهترین زمان، مقایسه و استعلام بیمه آتش سوزی شرکتهای مختلف را انجام دهید و پس از انتخاب پوششهای مورد نظر خود، اقدام به خرید بیمه آتش سوزی نمایید.
در این مطلب سعی کردهایم درباره عوارض نوسازی شهرداری و پوششهای بیمه آتش سوزی توضیحاتی ارائه کنیم. اگر سوال یا ابهامی وجود دارد که در این متن به آن اشاره نشدهاست، میتوانید در قالب کامنت و در انتهای این متن با کارشناسهای ما در ارتباط باشید. کارشناسهای بیمهای در بیمه دات کام به صورت ۲۴ ساعته و در طول ۷ روز هفته آماده پاسخگویی به سوالات بیمهای شما عزیزان هستند.