آیا قصد احداث بنایی را دارید؟ اگر پاسختان مثبت است؛ احتمالا میدانید که برای گام اول باید در دفاتر خدمات الکترونیک شهرداری تشکیل پرونده دهید. در گام دوم نیز پس از تشکیل پرونده ساختمانی باید برای صدور دستور نقشه از شهرداری اقدام کنید. یکی از ابلاغیههای شهرداری در روند ساختوساز، دستور نقشه است. در این مقاله میخواهیم به مهمترین بخشِ احداث بنا یعنی راهنمای جامع اخذ و پیگیری دستور نقشه شهرداری بپردازیم. پس با ما همراه باشید.
گفتیم که شهرداری پس از دریافت درخواست صدور دستور نقشه از طرف مالک، آن را بررسی میکند. سپس از طریق دفاتر خدمات الکترونیک ابلاغیهای در این باره صادر مینماید. این ابلاغیه در چند برگ صادر میشود. درنهایت نیز دستور مذکور از طریق دفاتر خدمات الکترونیک به مالک یا وکیل قانونیاش ابلاغ میگردد. مالک پس از دریافت دستور نقشه میتواند برای زمین خود درخواست طراحی نقشه نماید. البته او باید در طراحی نقشه ضوابط شهرداری، مفاد ابلاغیه و طرح تفصیلی را مدنظر قرار دهد. گاه نیز ممکن است این پروسه با مشکل مواجه شود. در ادامه علاوهبر نکات اخذ این ابلاغیه، به روال قانونی پیگیری دستور نقشه شهرداری هم میپردازیم.
در دستور نقشهای که به مالک یا وکیل قانونیاش ابلاغ میشود، اطلاعات زیر دیده میشود:
یکی از خوشایندترین تجربههای زندگی، سکونت در خانهای است که مطابق میل خود آنرا طراحی کرده و ساخته باشید. هرچند سکونت در خانه رویاییتان بسیار لذتبخش است؛ اما همواره احتمال رخدادن حوادث غیرمنتظره نیز آنرا را تهدید میکند. آیا برنامهای برای مواجه با این حوادث دارید؟ کارشناسان در این موارد توصیه به بیمه کردن ملک در اولین فرصت دارند. پوشش های بیمه آتش سوزی یکی از بهترین پوشش های بیمههای اموال است. این بیمهنامه پوششهای خوبی برای مدیریت مالی هزینههای ناشی از حوادثی چون آتش سوزی، زلزله، سیل و… دارد.
برای اخذ دستور نقشه مالک باید مدارک زیر را ارائه دهد:
مراحل صدور و پیگیری دستور نقشه شهرداری به شرح زیر است:
در هنگام تشکیل پرونده کارشناس موظف است مدارک ذکرشده را بررسی کند. پس از تطبیق با اصل مدارک و تایید درستی آنها درخواست متقاضی را ثبت نماید. سپس رسید را به فرد تحویل دهد. این رسید حاوی مواردی چون: شماره پرونده، تاریخ ثبت، نام بازدیدکننده و زمان بازدید است.
کارشناس تعیین شده موظف است در تاریخ مقرر از ملک مدنظر بازدید کند. گزارشهای لازم را تنظیم کرده و در سیستم ثبت نماید. توجه کنید که مسئولیت تاخیر در پروسه پرونده بر اثر آماده نبودن شرایط بازدید در موعد مقرر به عهده مالک است.
مطالعه مقاله سامانه مهندسین ناظر شهرداری تهران را هم مطالعه کنید.
گفتیم که گزارش کارشناس به شهرداری منتقل میشود. مسئول مربوطه بر اساس گزارش واصله، طرح تفصیلی، بر و کف را از شهرداری اخذ مینماید. در نهایت پرونده را تکمیل و به مرحله بعدی یعنی صدور دستور نقشه ارسال میکند.
گزارش کارشناس به مسئول صدور دستور نقشه انتقال مییابد. در صورت تایید مسئول مربوطه، دستور نقشه به دفتر خدمات الکترونیک شهرداری فرستاده میشود. ابلاغیه مذکور در این دفاتر چاپ و تحویل فرد متقاضی میگردد. توجه کنید که دستور نقشه دریافتی با اطلاعات ملک شما منطبق باشد.
حال این پرسش مطرح میشود؛ مسئول پیگیری دستور نقشه شهرداری در صورت بروز مشکل یا تاخیر در روند پرونده کیست؟ مسئول دفتر خدمات الکترونیک موظف به پیگیری پرونده است. او باید بر نحوه پیشرفت پرونده ذکر شده از طریق شهرداری منطقه نظارت کند.
برای طراحی ملک خود باید بر اساس دستور نقشه اخذشده مراحل زیر را انجام دهید:
بیمه آتش سوزی یکی از انواع بیمههای اموال است. این بیمهنامه خانه رویایی شما را در برابر حوادث غیرمنتظره تحت پوششهای اصلی و فرعی خود قرار میدهد. پوششهای بیمه آتش سوزی به قرار زیر است:
شما میتوانید سالانه با صرف هزینه اندک، منزل مسکونی نوساز خود را در مقابل حوادث غیرمنتظره بیمه کنید. در صورت خرید پوششهای فرعی در کنار پوششهای اصلی این بیمهنامه، میتوانید بخش قابل توجهی از خسارات را جبران نمایید. در هنگام بستن قرارداد با شرکتهای بیمه توجه کنید که سقف پرداخت خسارتها توسط این شرکتها، به توافقهای اولیه بستگی دارد.
اگر مایل به خرید بیمه آتشسوزی هستید؛ به شما خرید آنلاین از طریق کارگزاری بیمه دات کام را توصیه میکنیم. برای خرید این بیمهنامه کافی است به بخش محصولات سایت بروید. استعلام بیمه آتش سوزی را انتخاب نمایید. سپس اطلاعات خواسته شده را در قسمتهای تعیین شده وارد کنید. پس از طی مراحل سایت، در کوتاهترین زمان ممکن از معتبرترین شرکتهای بیمه کشور استعلام بگیرید. در نهایت نیز با مقایسه پیشنهادات ارائه شده، بیمه مناسب خود را انتخاب نمایید.
گفتیم که، مالکین قبل از شروع ساختوساز باید به دفاتر خدمات الکترونیک شهرداری منطقه خود بروند. آنها باید در آنجا به صورت سیستمی پرونده تشکیل بدهند. سپس برای اخذ و پیگیری دستور نقشه شهرداری نیز از همین طریق اقدام نمایند. در این مقاله مراحل و جزییات آن را بیان کردیم. اگر درباره آن پرسش یا ابهامی دارید در پایین صفحه کامنت بگذارید. کارشناسهای بیمه دات کام در اولین فرصت پاسخگوی شما هستند.