حادثه همیشه در کمین است و در صورت هرگونه بی دقتی و سرعت بالا ممکن است برای همه ما پیش بیاید. در صورت بروز تصادفات امکان آسیب دیدگی افراد در هر سن و شرایطی وجود دارد. داستان جایی غم انگیز تر میشود که حرف از نوزاد یا جنین میشود. اگر مادر یا سایر اعضای سرنشین مونث ماشین دارای جنین باشند، امکان فوت جنین در صورت تصادف هم وجود دارد؛ اما دیه جنین در تصادف پرداخت می شود؟ یا اینکه دیه فوت یا سقط جنین در تصادف را کدام بیمه پرداخت میکند؟ در ادامه این مقاله در مورد تمامی شرایط و احتمالات دیه جنین در تصادف صحبت میکنیم.
دیه جنین در تصادف، هزینه یا مبلغی است که از طرف بیمه با توجه به شرایط و سن جنین پرداخت میشود.
در محاسبه میزان دیه سقط جنین، سن و شرایط جنین بسیار تاثیرگذار است. براساس سن جنین در سال ۱۴۰۲، مبلغ خسارات زیر پرداخت میشود:
توجه داشته باشید که بر اساس نظر مشورتی قوه قضاییه، حکم تبصره ماده ۵۵۱ قانون مجازات اسلامی مبنی بر یکسان سازی دیه زن و مرد در مورد جنین نیز، قابل اجرا بوده و با عنایت به اطلاق این تبصره، می بایست، تفاوت دیه جنین دختری که روح در آن دمیده شده است تا سقف دیه مرد، از صندوق تامین خسارت های بدنی پرداخت شود.
دیه جنین سه ماهه یا روح دار بدون آنکه جنسیت آن مهم باشد، باید پرداخت شود. میزان دیه جنین ۶ ماهه برابر با یک انسان کامل است که در سال جاری ۱۴۰۲ دیه فوت جنین در تصادف ۹۰۰ میلیون و برابر دیه انسان کامل در ماه غیرحرام است.
اهمیت بیمه شخص ثالث جایی بیشتر میشود که متوجه میشویم این بیمه نامه حتی جبران دیه جنین فوت شده در تصادف را نیز بر عهده دارد. همانطور که همیشه گفتهایم بیمه شخص ثالث هرگونه خسارت به شخص سوم را جبران میکند و دیه جنین نیز از این قاعده مستثنی نیست! اگر علاوه بر فوت جنین؛ مادر نیز صدمه ببیند، بیمه آن را نیز باید جبران کند. برای آشنایی بیشتر با این بیمهنامه، راهنمای بیمه شخص ثالث را مطالعه کنید!
دیه جنین در تصادف در سفر زمانی مورد پرداخت است که توسط پزشکی قانونی تایید شود؛ اما چه شرایطی لازم است تا پزشکی قانونی فوت جنین در تصادف را تایید کند؟
طبق قوانین سازمان بیمه مرکزی، زمانی نسبت به پرداخت دیه جنین فوت شده در اثر تصادف اقدام میکند که فرد متضرر شده دارای مدارک زیر باشد:
برای شکایت از راننده مقصر برای دریافت دیه سقط جنین در تصادف بهتر است طبق مراحل زیر پیش بروید:
یکی از نکات مهم برای شکایت از راننده مقصر همراه داشتن کروکی تصادف است. در برخی شرایط نیز می توانید در خواست کروکی فرضی کنید تا پروسه شکایت با مشکل مواجه نشود.
بعد از تهیه کروکی باید به پاسگاه یا کلانتری بروید تا شما را برای حضور در پزشکی قانونی راهنمایی کنند. در چنین شرایطی ممکن است که فرم یا شکایت نامه پر کنید.
بعد از حضور در پزشکی قانونی مراحل لازم برای تایید شدن سن دقیق و شرایط جنین انجام میشود. در پزشکی قانونی علاوه بر سن، چگونگی وقع حادثه نیز بررسی میشود.
بعد از تایید پزشکی قانونی، پرونده شاکی توسط دادسرا بررسی و بعد از آن نرخ دیه و دیگر شرایط آن مشخص میشود.
بعد از صحبت در مورد شرایط و مدارک لازم برای گرفتن دیه جنین در تصادف قصد داریم ۳ نکته را به شما بگوییم. در نظر گرفتن این نکات برای جلوگیری از حوادث در حین سفر های کوتاه و بلند مدت به آنها توصیه میشود:
مادران باردار بهتر است در صورت رخداد هرگونه حادثه و وارد شدن ضربه به شکم، سریعاَ به پزشک مراجعه کنند تا از بروز اتفاقهای بد جلوگیری کنند.
اگر در صورت صلاحدید پزشک معالج راهی خانه شدید همچنان به علائم و دردهای آن توجه کنید. در صورت تشدید شدن آنها به پزشک مراجعه یا با وی تماس بگیرید.
مادر باردار بهتر است برای جلوگیری از حوادث پیشبینی نشده، بلافاصله بعد از سوار ماشین شدن کمربند خود را ببندد.
به صورت کلی یک سوم به مادر و مابقی آن به پدر تعلق میگیرد. البته اگر در صورتی که قصور آنها در وقوع حادثه محرز شود، هیچ مبلغی از سمت بیمه شخص ثالث به آنها تعلق نمی گیرد. برای مثال اگر در یک مسافرت پدر خانواده راننده باشد و او مقصر حادثه و سقط جنین در تصادف شناخته شود، هیچ هزینهای به وی نیز پرداخت نمیشود.
در تصادفاتی که علاوه بر جنین، مادر نیز فوت کند، شرایط کمی تغییر میکند. علاوه برای دیه مادر باید حق رشد جنین با توجه میزان سنش پرداخت شود. شما در چنین شرایطی می توانید با توجه شرکت بیمه، ضمن مطالعه مراکز پرداخت خسارت بیمه شخص ثالث، به نزدیک ترین شعبه مراجعه فرمایید.
سریع ترین راه برای دریافت دیه جنین کدام است؟
بلا به دور، اما اگر خدایی نکرده تصادفی را پشت سر گذاشتید که منجر به فوت و خسارات جانی شد، بهتر است با سریع ترین راه برای دریافت دیه آشناییت داشته باشید تا چالشی دیگر به مشکلات شما در چنین شرایطی اضافه نشود.
یکی ز مهمترین بیمهنامهها برای هر رانندهای بدون شک بیمه شخص ثالث است. این بیمه میتواند تا حدودی حتی در صورت تصادف نیز استرس بیش از حد را از شما دور کند. در صورتی که تصادف کنید و مقصر باشید و جنینی هم بر اثر حادثه فوت کند، پرداخت دیه جنین در تصادف ضروری خواهد بود. در اینجا خیلی مهم است که از شرکت معتبر بیمه ثالث خودروی خود را انتخاب کنید. بهترین راه برای استعلام، مقایسه و خرید بیمه شخص ثالث از طریق سایت بیمه دات کام است. در صورتی که پرسشی هم در خصوص بیمه خودرو داشتید، میتوانید در بخش کامنت بنویسید تا کارشناسان ما در سریعترین زمان ممکن پاسخ دهند.
فرشته
سلام وقت بخیر
دیه جنین ۱۷هفته دختر توی تصادف چقدر هست؟
ایا ۱۷هفته ولوج روح هست؟و ولوج روح توی دیه تاثیری دارد؟؟
نویسنده بیمه
سلام دوست عزیز
از ۱۶ الی ۲۰ هفتگی جنین رسیده یا بالغ محسوب میشود و باید دیه کامل برای آن پرداخت شود. اگر پسر باشد، دیه کامل و اگر دختر باشد نصف آن. اگر جنسیت جنین مشخص نباشد، سه چهارم دیه کامل.
kYAN
سلام ،عرض ادب خدمت کارشناس بیمه ،من مسافرت بودم ومتاسفانه مانع اومد جلوم و ترمز ناگهانی زدم که از برخورد جلوگیری کنم خانمم که یه جنین ۷ماهه داشت متاسفانه کیسه ابش پاره میشه ،مجبور میشین زایمان کنن ولی بعداز۷روز فوت میکنه ،خاستم بدونم میتونم از بیمه درخواست خسارت کنم یا نه
نویسنده بیمه
سلام دوست عزیز
بخاطر حادثه پیش آمده متاسفیم. می توانید درخواست خود را ثبت کنید.
آرش
سلام.دیه جنین ۷هفته ای که در صتصادف سقط گردد چقدر میشود
نویسنده بیمه
سلام. با نظر قاضی مبلغ دقیق را مشخص می کنند.
شهرام
دکتر با سهل انگاری بچه ۳۲ هفته منو کشت شکایت کردم نظام پزشکی ۵۰ درصد دکتر محکوم کرد خواستم بدونم ۵۰ درصدنوزاد دختر چقدر میشه
کارشناس بیمه
سلام دوست عزیز. دیه جنین در ۳۲ هفتگی فارغ از جنسیت برابر یک انسان و معادل ۶۰۰ میلیون که ۵۰% آن ۳۰۰ میلیون میباشد.
حامی طغرایی
درتصادف جنین ۸ ماهه سقد شده و مادرش زنده است دیه جنین دختر چقدره؟
کارشناس بیمه
سلام به همان اندازه فرد است و تفاوتی در جنسیت ندارد.
حسن
سلام من درحال برگشت به خانه بودم که ماشینی پیچید جلوم خانوم با دختر دوماهم داخل ماشین بودن که متاسفانه دخترم تو حادثه فوت کرد مقصر راننده جلوی بود دیه دخترم چقعدر میشه
نویسنده بیمه
سلام دوست عزیز
از حادثه اتفاق افتاده متاسفیم. دیه زن و مرد در تصادف برابر است.
امید
اگر پدر مقصر باشد مادر سرنشین دبه جنین گیر هر دو نمی آید
کارشناس بیمه
سلام دوست عزیز، سوالتان واضح نیست.
رضا
سه ماه بعد این که صیغه ۹۹ ساله کردیم خانومم حامله شد و بچه مون در ۵ ماهکی از بین رفت در تصادف
سوال من اینه که ما فقط صیغه نامه داریم و عقد داعم نداریم دیه به ما تعلق میگیره؟؟؟؟؟
نویسنده بیمه
سلام دوست عزیز. خیر تعلق نمیگیرد.