۱۳ مرداد ۱۴۰۳

همه چیز در رابطه با رانا | آپشن ها، معایب و مشخصات ماشین رانا

خودرو رانا از تولیدات شرکت ایران خودرو است. رانا در واقع یک نسخه ارزان‌سازی شـده از پژو ۲۰۶ اس دی است. این سدان جمع و جور از ابتدای تولید در دو تیپ EL و LX عرضه شـد، اما در حال حاضر فقط تیپ LX آن در خط تولید ایران خودرو قرار دارد. در ادامه این مقاله می‌خواهیم به بررسی مشخصات فنی و ظاهری رانا بپردازیم، همچنین اطلاعاتی در مورد آپشن‌ها و امکانات رانا در اختیار شما قرار می‌دهیم.

رانا؛ سومین خودروی ملی ایران خودرو

شرکت خودروسازی ایران خودرو پس از عرضه سمند و تیبا، سومین خودروی ملی خود را با نام رانا در سال ۸۸ رونمایی کرد. این خودرو که قرار بود در همان سال عرضه شود، سرانجام در سال ۹۱ و با قیمتی بالاتر از آنچه از پیش قرار بود عرضه شود، مورد پیش فروش قرار گرفت. تیپ EL اولین تیپ این خودرو بود که به بازار عرضه شد و یکسال پس از آن، ایران خودرو رانای LX را هم به سبد محصولاتش اضافه کرد.

 

خودروی رانا پلتفرم مشترک با پژو ۲۰۶ اس دی یا صندوق دار دارد و به همین دلیل بسیاری از قطعات آن با این خودرو یکسان است. ناگفته نماند که در حال حاضر فقط تیپ LX این خودرو تولید می‌شود. بیایید با هم نگاهی به مشخصات و ویژگی‌های این خودروی ملی بیاندازیم.

اگر می‌خواهید اطلاعاتی در خصوص خودرو رانا پلاس کسب کنید؛ حتما مقاله آن را مطالعه نمایید.

 بررسی طراحی داخلی و ظاهری ماشین رانا

صحبت کردن در مورد آپشن‌های رانا و مشخصات رانا کار را برای ما راحت‌تر می‌کند. با نگاهی به طراحی ظاهری خودرو رانا متوجه می‌شوید که این محصول در واقع فیس لیفت پژو ۲۰۶ صندوق‌دار است. رانا در بخش‌های جلو و عقب بدنه با تغییرات اساسی رو به رو شده است اما نمای جانبی آن تغییر چندانی نسبت به پژو ۲۰۶ صندوقدار نکرده است.

خودروی رانا قرمز

نمای بغل و جلوی رانا

رانای نقره ای

طراحی و تولید رانا در رنگ های مختلف

خودروی رانا که بر پلتفرم X12 یعنی همان پلتفرم پژو ۲۰۶ صندوقدار ساخته شده‌است به لحاظ طراحی به این خودرو شباهت زیادی دارد. البته بیشتر این شباهت در نمای جانبی مشاهده می‌شود. جلو و عقب خودرو به واسطه تغییر در طراحی چراغ‌ها، جلو پنجره و سپر تفاوت‌هایی اساسی با پژو ۲۰۶ اس دی دارد.

در قسمت جلو خودرو رانا شاهد چراغ‌های تقریبا کشیده چهارضلعی طور در دو طرف جلوپنجره مشبک هستیم. بین چراغ‌ها تا مه‌شکن‌ها فضای خالی زیادی مشاهده می‌شود. مه‌شکن‌ها با زاویه مایل در امتداد چراغ‌های جلو قرار دارند و بین آن‌ها مجراهای هوای افقی قرار گرفته‌اند.

بخش جانبی ماشین رانا  تغییرات چندانی نداشته‌اند؛ جز اینکه آینه بغل‌ها و زه‌های کنار درها از نو طراحی شده و زیبایی بیشتری به این خودرو بخشیده‌اند. بخش عقبی هم با چراغ‌های متفاوت چهارضلعی  که دور ستون صندوق عقب انحنا یافته‌اند و سپر جدید ظاهر جالب‌تری به رانا داده‌اند.

با نگاهی به داخل ماشین رانا به خوبی متوجه می‌شویم که داخل کابین چندان دلچسب نیست. استفاده از پلاستیک خشک و بی‌کیفیت ذوق آدم را کور می‌کند. کابین رانا چندان شباهتی به پژو ۲۰۶ ندارد. داشبورد و رویه درها تغییر کرده و خبری از جذابیت ۲۰۶ نیست. غربیلک فرمان دارای طرح سه شاخه است و پنل پشت فرمان المان‌ها و طراحی خاص و چشم‌نوازی ندارد. فضا برای سرنشینان جلو کافی است ولی جا پای مناسبی در اختیار سرنشینان عقب قرار نمی‌دهد. ظرفیت صندوق این خودرو ۴۰۰ لیتر است.

ظاهر داشبورد و داخل خودروی رانا

طراحی داخلی رانا

جدول ابعاد و اندازه‌های خودرو رانا

۴۲۹۲ میلیمتر

طول
۱۶۸۴ میلیمترعرض
۱۴۵۳ میلیمترارتفاع
۲۴۴۵ میلیمترفاصله بین محور جلو و عقب
۱۱۰۹ کیلوگرموزن خالص
۵۰ لیترحجم مخزن سوخت
۱۴ اینچقطر رینگ
R14 185/65چرخ جلو و عقب
۴۰۰ لیترحجم صندوق عقب
۵ نفر

تعداد سرنشین

 

در ادامه در مورد موتور رانا، مشخصات فنی رانا، ابعاد رانا و طول رانا هم صحبت خواهیم کرد.

خودروی رانا که بر پلتفرم X12 یعنی همان پلتفرم پژو ۲۰۶ صندوقدار ساخته شده‌است به لحاظ طراحی به این خودرو شباهت زیادی دارد. البته بیشتر این شباهت در نمای جانبی مشاهده می‌شود. جلو و عقب خودرو به واسطه تغییر در طراحی چراغ‌ها، جلو پنجره و سپر تفاوت‌هایی اساسی با پژو ۲۰۶ اس دی دارد.

خرید بیمه شخص ثالث

مشخصات فنی ماشین رانا

همان‌طور که پیش‌تر اشاره کردیم، رانا در دو تیپ EL و LX عرضه می‌شد که هر دوی این خودروها به لحاظ فنی مشابه همدیگر هستند و تفاوتشان در آپشن‌ها و امکاناتشان است. در جدول زیر مشخصات فنی این خودرو را مشاهده می‌کنید:

مدل خودرورانا LX
موتورTU5
حجم موتور۱۵۸۷ سی سی
حداکثر توان۱۰۵ اسب بخار در ۵۸۰۰ دور در دقیقه
حداکثر گشتاور۱۴۲ نیوتن متر در ۴۰۰۰ دور در دقیقه
سوپاپ۱۶
نوع سوختبنزین
سیستم انژکتوریپاشش چند نقطه‌ای
حداکثر سرعت۱۹۰ کیلومتر در ساعت
شتاب ۰-۱۰۰۱۲ ثانیه
سیستم انتقال قدرت۵ سرعته دستی
ظرفیت باک۵۰
مصرف سوخت ترکیبی۶.۶ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر
ابعاد خودروطول: ۴۲۹۲ میلیمتر

عرض: ۱۶۸۴ میلیمتر

ارتفاع: ۱۴۵۳ میلیمتر

فاصله محورهای عقب و جلو: ۲۴۴۵ میلیمتر

وزن خودرو۱۱۰۹ کیلوگرم
حجم صندوق عقب۴۰۰ لیتر

امکانات رفاهی، ایمنی و آپشن‌های خودروی رانا

از  لحاظ ایمنی این ماشین مجهز به ایموبیلایزر، قفل مرکزی با ریموت، کمربندهای ایمنی سرنشینان جلو ۳ نقطه‌ای با قابلیت تنظیم ارتفاع می‌باشد. علاوه بر این‌ها، رانای ایران خودرو دارای سنسور دنده عقب، فرمان تلسکوپی و سیستم قطع خودکار سوخت و کیسه هوای راننده و سرنشین جلو نیز هست.

رانا مجهز به سیستم ترمز ضد قفل ABS و EBD است. ترمز جلو این خودرو از نوع دیسکی خنک‌شونده و ترمز عقب آن دیسکی است. البته در کد کلاس ۶۱۰۱۴ و ۶۱۰۱۳ ترمز عقب از نوع کاسه‌ای است.

در بخش آپشن‌ها و امکانات رفاهی باید بگوییم که رانای ایران خودرو دارای امکانات زیر است:

  • سیستم صوتی رادیوپخش
  • آینه‌های جانبی برقی
  • شیشه بالابر برقی درها
  • صفحه نمایشگر روی داشبورد
  • نمایشگر دمای محیط
  • بازکن در صندوق عقب از داخل

تنظیم صندلی راننده و سرنشین جلو به صورت مکانیکی انجام می‌شود و پشت سری صندلی‌های جلو قابل تنظیم هستند. این نکته را هم بگوییم که تفاوت تیپ EL و LX در همین آپشن‌ها است. کیفیت کابین در ال ایکس بهتر از ای ال است و سنسور عقب، شیشه بالابر برقی عقب، نمایشگر کامپیوتر سفری روی داشبورد و بلندگوهای روی درب عقب به تیپ ال ایکس اضافه شده‌اند.

بررسی مشخصات رانا

آپشن های رانا

بررسی مزایا و معایب رانا ایران خودرو

خودرو رانا هم مانند سایر تولیدات داخلی دارای مزایا و معایبی است. مزایای رانا شامل موتور خوب، طراحی مناسب نسبت به رقبای موجود، خدمات پس از فروش گسترده و در دسترس، آپشن‌های متنوع، سواری خوب و مصرف کم سوخت می‌شود. اگر بخواهیم در مورد معایب ماشین رانا صحبت کنیم، می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • استهلاک زیاد
  • ضعف سیستم برق در خودرو رانا
  • فضای عقب کابین رانا جای زیادی ندارد
  • محدودیت میدان دید در عقب خودرو
  • متریال بی کیفیت
  • سیستم تعلیق خشک
  • فضای کم صندوق عقب

بخاطر داشته باشید با وجود تمام معایب گفته شده رانا طرفداران خودش را دارد.

نمای پشت رانا قرمز

خودروی رانا با مصرف سوخت پایین

بررسی رقبای رانا در بازار ایران

اگر شرایط کشور و محدودیت‌های ورود خودروهای خارجی را در نظر بگیریم، ماشین رانا در مقایسه با خودروهای خارجی و چینی قابل قیاس نیست. از نظر فنی محصولات ایران خودرو تقریبا مشخصات یکسانی دارند و انتخاب افراد بیشتر به سلیقه آن‌ها و امکانات مدنظرشان بستگی دارد. رانا به دلیل پلتفرم مشترکی که با پژو ۲۰۶ صندوق‌دار دارد، معمولا با همین خودرو مورد مقایسه قرار می‌گیرد. بهتر است بدانید بزرگترین تفاوت رانا و ۲۰۶ صندوق دار در ظاهر آن‌ها است.

این نکته را هم باید خاطر نشان کنیم که افراد زیادی طراحی قدیمی ۲۰۶ صندوق‌دار را به رانا ترجیح می‌دهند. معمولا علاقمندان به ۲۰۶ در صورتی به رانا ایران خودرو می‌اندیشند که به دنبال آپشن‌های بیشتری باشند. رانا در مقایسه با ۲۰۶ صندوقدار، تندر ۹۰ و پژو پارس فروش کمتری را در بازار به خود اختصاص داده است.

بررسی خودرو رانا از نظر ایمنی

رانا دارای دو ایربگ برای راننده و سرنشین جلو است. این ماشین ایران خودرو از سیستم ترمز ABS به همراه سیستم ترمز EBD بهره می‌برد. در مجموع ایمنی رانا هم مانند سایر محصولات ایران خودرو در حد پایه قرار دارد.

بررسی وضعیت ایمنی رانا

خودروی رانا، مجهز به سیستم ترمز ABS

بیمه خودروی رانا ایران خودرو

حالا که با ویژگی‌های این محصول شرکت ایران خودرو آشنا شدید، وقت آن است که کمی راجع به بیمه رانا صحبت کنیم. همانطور که می‌دانید بیمه شخص ثالث و بیمه بدنه از واجبات خودرویی است که بیمه شخص ثالث اجباری و بیمه بدنه اختیاری است ولی به شدت توصیه می‌شود که آن را هم داشته باشید.

در بحث بیمه شخص ثالث که واجب‌ترین بیمه خودرو است باید بگوییم که این بیمه هزینه‌هایی که در اثر تصادف وارد شده را جبران می‌نماید. در رابطه با بیمه، مالک وسیله نقلیه شخص اول، شرکت بیمه شخص ثانی و فرد زیان‌دیده شخص ثالث محسوب می‌شود. قیمت بیمه شخص ثالث خودرو به موارد گوناگونی از جمله: نوع خودرو، برند، کاربری، تخفیفات بیمه و… بستگی دارد.

خرید بیمه بدنه

مطالعه‌ی مقالات بیمه شخص ثالث چیست و راهنمای بیمه بدنه، به شما پیشنهاد می‌شود.

بیمه بعدی بیمه بدنه است که با پرداخت حق بیمه آن، می‌توانید خودروی خود را در برابر حوادث و آسیب‌های احتمالی بیمه کنید. در صورت بروز خسارت، شرکت بیمه‌گر بر اساس شرایط مندرج در بیمه‌نامه، خسارت وارده را جبران می‌نماید. برای خرید بیمه شخص ثالث رانا و بیمه بدنه رانا، می‌توانید از سایت bimeh.com استعلام قیمت شرکت‌های مختلف را بگیرید و مناسب‌ترین بیمه را برای خودتان انتخاب کنید.

خودرو رانا محصولی اقتصادی و پرتیراژ در بازار ایران

خودروی رانا از نظر ظاهری طراحی مناسبی دارد و به دلیل مصرف سوخت پایین، قیمت تقریباً مناسب و در دسترس بودن قطعات جز خودروهای اقتصادی و تا حدی پرفروش محسوب می‌شود. در این مقاله در مورد مشخصات فنی و ظاهری رانا صحبت کردیم و به بررسی کامل این خودرو پرداختیم. همچنین اطلاعاتی در مورد بیمه‌های شخص ثالث و بدنه خودرو را هم در اختیار شما قرار دادیم. در صورتی که در مورد بیمه‌های خودرویی سوالی داشتید، می‌توانید از قسمت نظرات این مقاله با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

آخرین مقالات مرتبط با این مطلب مشاهده آرشیو مقالات مشاهده آرشیو
فرم ارسال دیدگاه پیرامون این مطلب

دیدگاه کاربران بیمه دات کام
person
rubi
۰۲ خرداد ۱۴۰۲

به نطرتون رانا خوبه یا ۲۰۶ SD ؟

    person
    نویسنده بیمه
    ۰۳ خرداد ۱۴۰۲

    سلام. در این مقاله ما مشخصات فنی و ظاهری رانا را بررسی کردیم. رانا و ۲۰۶ را هم باهم مقایسه کردیم. انتخاب خودرو بعد از مقایسه فنی و امکاناتش آن یک موضوع سلیقه ای است.

    person
    محمد می‌گوید
    ۲۱ دی ۱۴۰۲

    رانا عالی ترین ماشین است

person
علی
۰۲ خرداد ۱۴۰۲

رانا عالیه

عضویت در خبرنامه برای اطلاع از تخفیف های ماهانه در خبرنامه بیمه دات کام عضو شوید