بیمه عمر

بیمه فوت؛ تمام پوشش‌ها و خدمات این بیمه در یک جا

همیشه افراد در طول مدت زمان زندگی خود به دنبال راه حلی برای یک آینده بی دغدغه هستند. با تهیه بیمه فوت یا همان بیمه عمر می‌توانید آینده فرزندان خود را بسازید. پدران و مادران در برخی از مواقع نگران این موضوع هستند که اگر بر اثر سانحه‌ای فوت کنند، سرپرستی و مشکلات فرزندان آن‌ها بر عهده چه کسی خواهد بود؟

بیمه فوت برای این نگرانی‌ها پوشش‌های گوناگونی را در نظر گرفته تا سرپرست خانواده با تهیه این بیمه‌نامه، زندگی و آینده آسوده‌ای داشته باشد. به طور حتم شما هم بیمه عمر را می‌شناسید و در مورد پوشش‌ها و سرمایه گذاری آن  اطلاعاتی دارید. شاید کمتر کسی این بیمه نامه را به عنوان بیمه فوت بشناسد. فوت یکی از پوشش‌های این بیمه‌نامه ارزنده عمر است. ادامه درباره شرایط و انواع بیمه فوت توضیحاتی خواهیم داد با ما همراه باشید.

بیمه عمر و سرمایه گذاری

بیمه عمر و سرمایه گذاری همان‌طور که از اسم آن هم مشخص است، برای آینده بیمه شده بسیار مفید خواهد بود. به طوری که یک فرد حقیقی یا حقوقی این بیمه‌نامه را به نام بیمه‌گزار تهیه می‌کند و ذینفع‌های مختلفی را برای آن به بیمه‌گر معرفی خواهد کرد. بیمه‌گذار می‌تواند مبلغ حق بیمه عمر را به صورت ماهانه، سه ماه، شش ماهه و سالانه پرداخت کند. همچنین بیمه‌گر در ازای دریافت حق بیمه خدمات و پوشش‌های گوناگونی را ارائه می‌کند.

فوت، حوادث و بیماری‌ها یکی از پوشش‌های بیمه عمر است که بیمه‌گر باید به ذینفعان خسارات ناشی از این موارد را پرداخت کند.

بیمه فوت
در نبودمان حامی مالی فرزندانمان باشیم.

بیمه فوت(بیمه عمر) هر ساله تمام حق بیمه‌های پرداختی را که از بیمه‌گذار دریافت کرده، به صورت سود تضمینی و سود حاصل از مشارکت اندوخته می‌کند و در پایان قرارداد به ذینفعان پرداخت خواهد کرد.

برای آشنایی با پوشش‌های بیمه عمر، مطالعه مقاله بیمه عمر چیست را پیشنهاد می‌کنیم.به هر حال یکی از عوامل موثر در خرید بهترین بیمه عمر، پوشش فوت است.

پوشش‌های فوت در بیمه عمر و سرمایه گذاری

پوشش فوت از مهترین پوشش‌های بیمه عمر است که با توجه به آن در زمانی که بیمه‌گزار فوت کند،  بیمه‌گر موظف است خسارت فوت را به بازماندگانِ مشخص در بیمه‌نامه، پرداخت کند. در زمان عقد قرارداد بیمه فوت، کارشناس‌های بیمه‌ای درباره دو نوع پوشش فوت توضیح خواهند داد تا بیمه‌گذار با توجه به شرایط خود از این پوشش‌ها استفاده کند. پوشش فوت عادی و پوشش سرمایه فوت در اثر حادثه، دو موضوع مهم بیمه فوت است. توضیح کوتاهی درباره آن‌ها می‌دهیم تا بیشتر با این اصطلاحات آشنا شوید.

پوشش سرمایه فوت عادی

سرمایه فوت چیست؟ در پوشش فوت عادی اگر در طول قرارداد بیمه‌شده‌ فوت کند، بیمه‌گر باید مبلغی را به عنوان غرامت ناشی از فوت به صورت عادی به بازماندگانِ مشخص در بیمه‌نامه پرداخت کند

پوشش فوت در اثر حادثه

در بیمه‌نامه عمر برای حوادث و سانحه‌های ناگهانی تمهیداتی در نظر گرفته‌ شده‌ است. اگر فرد بیمه‌شده به صورت اتفاقی یا در اثر حادثه‌ای فوت کند، در این شرایط بیمه‌گر باید، مبلغ سرمایه فوت عادی را پرداخت کند. علاوه بر آن پوشش سرمایه فوت ناشی از حادثه را هم به این مبلغ اضافه کند. ذینفعان در بیمه عمر، علاوه بر خسارت فوت عادی، خسارت فوت در اثر حادثه را نیز دریافت خواهند کرد.

یکی از تفاوت های بیمه عمر با بانک در همین مورد است؛ اینکه سرمایه گذاری در بانک پوششی برای بیمه فوت ندارد. برای اطلاعات بیشتر در خصوص تفاوت ها، این مقاله را مطالعه کنید.

در بیمه فوت، به چه کسی ذینفع گفته‌می‌شود؟

بیمه عمر متوفی به چه کسانی تعلق می گیرد؟ در بیمه‌نامه یک بخش بسیار مهم به ذینفع و ذینفعان تعلق دارد. بهتر است که توضیح کوتاهی درباره ذینفع داده‌شود. در این بیمه، ذینفع بیمه عمر هر فرد حقیقی یا حقوقی است که در صورت فوت فرد یا در پایان قرارداد بیمه‌نامه، سرمایه حاصل از قرارداد بیمه عمر به او تعلق می‌گیرد.

مثال: هنگامی که فردی بیمه‌نامه را تهیه می‌کند به عنوان بیمه‌گزار و بیمه‌شده معرفی می‌شود، اما اگر فردی را به عنوان ذینفع در بیمه عمر ذکر کند، بعد از فوت او سرمایه بیمه به ذینفع تعلق خواهد گرفت.

 در بیمه فوت چند نفر ذینفع می‌توان انتخاب کرد؟

با معنی کلمه ذینفع آشنا شدید. در بیمه عمر و سرمایه گذاری می‌توان تعداد ذینفع‌ها را مشخص کرد. نکته مهم این است زمانی که اگر ذینفع‌ها چند نفر باشند، الویت بندی انجام می‌شود. این کار توسط بیمه‌گزار انجام می‌شود که هر ذینفع چند درصد سود حاصل از بیمه را دریافت کند. به طور کلی تعداد افراد ذینفع حداکثر ۶ نفر می‌باشد.

مبلغ بیمه تامین اجتماعی بعد از فوت  به چه کسی تعلق می گیرد؟

از خدمات بیمه تامین اجتماعی این است که به بازماندگان در صورت داشتن شرایط، مستمری پرداخت می‌کند؛ اما مبلغ بیمه تامین اجتماعی بعد فوت فرد چه می‌شود و به چه کسی می‌رسد؟

اگر فرد فوتی مستمری بگیر بیمه تامین اجتماعی باشد، آن مبلغ به وارث فرد از دنیا رفته می‌رسد. این مبلغ به همسر فرد در صورت عدم ازدواج و فرزندان زیر ۱۸ سال تعلق می‌گیرد. در مورد بیمه عمر هم این موضوع تا حدودی صدق می کند و فرد می تواند ذینفعانی را در بیمه‌نامه مشخص کند تا بعد از سرمایه لازمه به آن‌ها انتقال پیدا کند. البته به این نکته دقت داشته باشید که مستمری فوت در بیمه عمر و تامین اجتماعی متفاوت است. برای اینکه تفاوت این دو را بدانید، مقاله بیمه عمر و تامین اجتماعی را مطالعه کنید.

آیا امکان دریافت حقوق پدر توسط فرزند پس بعد از فوت مادر وجود دارد؟

قوانین بیمه تامین اجتماعی بعد از فوت پدر و مادر برای فرزند پسر چیست؟ در شرایط عادی، امکان رسیدن حقوق به پسر خانواده بسیار و بعید و سخت است. اما در صورتی که بعد از فوت مادر، فرزند پسر با بیماری سختی دست و پنجه نرم کند و یا از کار افتاده باشد و این موضوع را شواری پزشکی نیز تایید کرده باشد، فرزند پسر می‌تواند مستمری پدر خانواده را دریافت کند. اگر بیمه شده تامین اجتماعی فوت کند اولین مورد برای دریافت حقوق وی توسط فرزند پسر وجود یک دلیل محکمه پسند است. در چنین شرایطی بیمه بعد از فوت موظف به پرداخت مستمری به پسر است.

مزیت استفاده از بیمه عمر

بیمه عمر برای افرادی که سرپرستی خانواده را برعهده دارند، بسیار اهمیت دارد. چون این افراد حمایت مالی خانواده را قبول کرده‌اند، به طور حتم خانواده خود را به عنوان ذینفعان انتخاب می‌کنند. در صورت فوت عادی یا فوت بر اثر حادثه،  مشکل مالی برای ذی نفعان وجود نخواهد داشت. در حقیقت، اساس و اصل بیمه عمر به گونه‌ای است که باید پوشش‌های آن به کمک  خانواده داغدار بشتابد تا سنگینی هزینه‌های خانواده را کمتر کند و به پرداخت غرامت بپردازد.

مبلغ قابل پرداخت در بیمه فوت

کارشناسان بیمه‌ای در زمان عقد قرارداد بیمه به طور کامل درباره میزان سرمایه پس از اتمام قرارداد توضیح خواهند داد. قرارداد بیمه عمر بین ۵ تا ۳۰ سال منعقد می‌شود که با توجه به شرایط بیمه‌گذار انتخاب خواهد شد.

میزان مبلغ  قابل پرداخت به ذینفعان بیمه عمر در صورت فوت، مجموع سرمایه فوت به علاوه اندوخته بیمه‌نامه است، این مبلغ در صورت فوت بیمه شده و به ترتیب اولویت و درصد مشخص به افراد ذینفع پرداخت می‌شود. برای دانستن راهکار افزایش اندوخته بیمه عمر، این مقاله را مطالعه کنید.

آیا بیمه تامین اجتماعی بیمه فوت دارد؟

بیمه تامین اجتماعی هم مانند بیمه عمر شرایط خاصی برای پرداخت بیمه عمر دارد. بازماندگان در صورت شرایط زیر شامل دریافت مستمری بیمه تامین اجتماعی  خواهند شد:

  • در صورتی که فرد بیمه شده تامین اجتماعی بازنشسته و دارای بیمه باشد، بازماندگان آن فرد، حقوق مستمری را به ارث می‌برند.
  • فرد بیمه شده، مستمری بگیر از کارافتاده باشد.
  • بیمه شده در ده سال آخر زندگی خود، حداقل یکسال حق بیمه پرداخت کرده باشد.
  • بیمه شده در ده سال آخر حیات خود حداقل حق بیمه یکسال کار، مشروط بر اینکه ظرف آخرین سال حیات، حق بیمه ۹۰ روز کار را پرداخت کرده‌باشد.

دریافت حقوق مستمری توسط بازماندگان

بعد فوت بیمه‌شده‌ بازماندگان و وارثان وی می‌توانند، طبق قانون حقوق و مستمری بیمه‌شده را دریافت کنند. دریافت این مستمری دارای شرایط خاصی است که این شرایط به شرح زیر است:

  • فرزندان متوفی در صورتی که سن آن‌ها کمتر از هجده سال باشد و مشغول به تحصیل باشند.
  • فرزندان متوفی در صورتی که بیماری یا نقص عضو داشته باشند و این موضوع به اطلاع کمیسیون پزشکی رسیده‌باشد.
  • پدر و مادر متوفی در صورتی که تحت تکلف بیمه‌شده‌ باشند. سن پدر از شصت سال و سن مادر از پنجاه و پنج سال بیشتر باشد.
  • پدر و مادری که طبق کمیسیون پزشکی ماده ۹۱ ازکارافتاده باشند و مستمری از سازمان تامین اجتماعی و بیمه فوت دریافت نکرده باشند.
  • دختران بازماندگان تا زمانی همسر و شغلی نداشته باشند، می توانند از مستمری فرد بهره مند شوند.

مستمری پدربزرگ خانواده به چه کسانی می‌رسد؟

بیمه بازماندگان تامین اجتماعی در مورد فوت پدربزرگ چگونه انجام می‌شود؟ در صورتی که پدربزرگ خانواده فوت کند و وی دارای بیمه تامین اجتماعی باشد، متسمری فقط و فقط به فرزندان وی آن هم با رعایت قوانین و شروطی تعلق می‌گیرد.

لازم به ذکر است که نوه‌های خانواده از لحاظ قانونی نمی‌توانند صاحب مستمری پدربزرگ شوند. به صورت خلاصه باید بگوییم که حقوق بازنشستگی بعد از فوت فقط به فرزندان یا همسر تعلق می‌گیرد.

فوت بیمه شده قبل از بازنشستگی

آیا بیمه عمر بعد از فوت و قبل از بازشنستگی بصورت کامل پرداخت می‌شود؟ در صورت فوت بیمه شده تامین اجتماعی قبل از بازنشستگی امکان پرداخت حق و حقوق وی به بازماندگان با توجه به یک سری قوانین و شرایط وجود دارد:

اگر فردی دارای سابقه بیمه بیشتر از ۱ سال باشد بر اساس هر سال حقوق مستمری پرداخت می‌شود. جدا از پرداخت هزینه فوت بیمه تکمیلی تامین اجتماعی، بیمه بعد از فوت در شرایطی که متوفی از تاریخ فوت تا یکسال قبل سه ماه سابقه داشته باشد و از تاریخ فوت تا ۱۰ سال قبل ۱ سال سابقه بیمه داشته باشد، حقوق بصورت کامل به بازماندگان پرداخت می‌گردد.

اگر فرد بیمه شده تامین اجتماعی فوت کند آیا حقوق به همسری که مجدد ازدواج کرده پرداخت می‌شود؟

با توجه به تغییر قوانین فوت بیمه شده تامین اجتماعی، مستمری همسر متوفی بعد از ازدواج مجدد دیگر قطع نمی شود و بیمه تامین اجتماعی بعد از فوت موظف به پرداخت حق و حقوق ایشان به همسر است.

نکته دیگر با توجه به قوانین بیمه تامین اجتماعی بعد از فوت این است که مستمری بگیران لازم است تا هر سال به سامانه غیرحضوری سازمان تامین اجتماعی مراجعه کنند و فرم تعهد را تکمیل کنند. در صورت تکمیل نکردن، پرداخت مستمری به صورت تعلیق درآمده تا وضعیت آن ها مشخص شود. سازمان تامین اجتماعی اطلاعات را به صورت برخط از ثبت نام دریافت می کنند. به صورت کلی و خلاصه اگر بیمه شده تامین اجتماعی فوت کند همه حق و حقوق او به اعضای درجه یک خانواده می‌رسد که اولویت با همسر او است.

نحوه بررسی حقوق بیمه فوت تأمین اجتماعی
حقوق بیمه فوت تأمین اجتماعی

نحوه بررسی حقوق بیمه فوت تامین اجتماعی

مبلغ بیمه عمر بعد از فوت چقدر است؟ میزان مستمری بازماندگان از یک سی ام مزد با حقوق متوسط بیمه شده ضربدر سنوات پرداخت حق بیمه است. این محاسبه مشروط بر اینکه پنجاه درصد مزد یا حقوق متوسط ماهانه بیمه شده کمتر و از ۱۰۰ درصد بیشتر نباشد. مبلغ بیمه تامین اجتماعی بعد از فوت فرد به همسر بیمه شده فوت شده چیزی حدود ۵۰% مستمری استحقاقی است. در صورتی هم که فرد دارای چند زن باشد، این حقوق بین آنها تقسیم می‌شود. غرامت فوت تامین اجتماعی در بعضی شرایط همراه با هزینه کفن و دفن نیز پرداخت می‌شود.

سهم اعضای خانواده در بیمه فوت سازمان تامین اجتماعی

سهم همسر متوفی معدل ۵۰ درصد کل مستمری استحقاقی است. البته اگر بیمه شده مرد چند همسر دائم داشته باشد، مستمری سازمان تامین اجتماعی بین آن‌ها به مساوات تقسیم می‌شود.

سهم هر فرزند متوفی معادل ۲۵ درصد مستمری استحقاقی است. در صورتی که فرزندان هم پدر و هم مادر خود را از دست داده باشند، سهم آن‌ها دو برابر است.

سهم پدر و مادر متوفی، معادل ۲۰ درصد مستمری استحقاقی می‌باشد.

مبلغ بیمه تکمیلی بعد از فوت

بعد از مبلغ بیمه عمر تامین اجتماعی بعد از فوت، یکی از سوالاتی که برای افراد بعد از فوت پدر خانواده با آن روبرو می‌شوند مبلغ بیمه تکمیلی است. لازم به ذکر است که برعکس بیمه عمر فوت شدگان تامین اجتماعی، مبلغی از بیمه تکمیلی به خانواده و دیگر اعضا انتقال پیدا نمی‌کند.

در بیمه عمر قضیه فرق می کند و اعضای درجه یک خانواده می‌توانند برای دریافت بیمه عمر متوفی تامین اجتماعی وارد عمل شوند.

مدارک مورد نیاز برای دریافت بیمه فوت

سازمان تامین اجتماعی باید هر سهم از بیمه فوت را تایید کند و برای این منظور نیاز به مدارک مختلفی است. این مدارک شامل موارد زیر است:

  • گواهی فوت بیمه‌شده از سوی سازمان ثبت احوال
  • اصل و کپی شناسنامه متوفی و بازماندگان
  • اصل و کپی کارت ملی متوفی و بازماندگان
  • اصل‌و کپی عقدنامه همسر فرد فوت شده
  • گواهی تحصیل فرزندان پسر بالای ۱۸ سال
  • صورت‌جلسه کمیسیون پزشکی در صورت ازکارافتادگی پدر و مادر متوفی
  • صورت‌جلسه کمیسیون پزشکی در صورت ازکارفتادگی فرزندان متوفی
  • مدارک کفالت پدر و مادر بیمه شده
  • دریافت فرم درخواست برقراری مستمری بازماندگان
  • اصل و کپی انحصار وراثت
  • تایید حادثه متوفی در صورت فوت ناشی از حادثه

یکی از شرکت‌هایی که پوشش بیمه فوت را ارائه می‌دهد بیمه کارآفرین‌ است. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد بیمه عمر کارآفرین، مقاله ما را در اینجا بخوانید.

در این مقاله با دو نوع بیمه فوت آشنا شدید. بیمه عمر و بیمه تامین اجتماعی هر دو بیمه فوت را متناسب با شرایط خاص تحت پوشش قرار می‌دهند تا بیمه شده و سرپرست خانواده برای آینده عزیزان خود نگرانی نداشته‌باشد. پیشنهاد ما برای افرادی که بیمه تامین اجتماعی یا بیمه عمر ندارند، تهیه این بیمه است. زیرا این بیمه می‌تواند خدماتی را ارائه دهد که در نهایت منجر به دریافت مستمری بازماندگان متوفی شود.

نوشته های مشابه

‫۱۲۷ دیدگاه ها

  1. سلام شوهر دخترم فوت شده سابقه بیمه او حدود شش سال است و حدود دو سال قبل از فوتش بیمه پرداخت نکرده و یک ماه و نیم پیش از فوتش سر کاری بوده که برایش بیمه پرداخت نکردن آیا میتونیم از آنجا شکایت کنیم که حقوقش را کامل بگیریم

    1. اگر مدارکی دارید که ایشان در محل ذکر شده اشتغال به کار داشته است، می‌توانید در اداره کار از کارفرما شکایت کنید تا کارشناسان این موضوع را پیگیری کنند.

  2. سلام پدر من در اثر بیماری سرطان در سال ۷۹ فوت نموده. قبل از فود بمدت ۲۲سال که دوسال در آبادان و ۲۰ سال در کویت مشغول به کارهای ساختمانی بود. و زمان جنگ به ایران برگشت. و با زدن یک مغازه لباس فروشی و لوازم برقی و خلاصه لوازم کلی یه فروشگاه بزرگ در زمان خودش مشغول به کاسبی در شهر پدر نمود. ولی بعد فوت من سن کمی داشتم. و اطلاعاتی از بیمه و شرایط دریافت بیمه نداشتم.‌تابحال هیچ حقی از بیمه دریافت ننموده این. آیا الان بعد گذشت۲۴ سال مشمول دریافت بیمه لااقل برای عمربازمانده مادران که همسر محرومه بوده است میشد. لطفاً راهنمایی کنید. لازم داریم که پیگیری میکنم
    درضمن دوتا از برادران نوجوان و کودک من که در سنین ۱۲ سالگی و ۵/۵ سالگی که در اثر صحنه تصادف با عابر پیاده. توسط ماشینی که بار گوسفند و قاچاق مواد داشته و و بعد از اثبات اینکه راننده در حالت عادی نبوده و و محکوم به پرداخت دیه شد. و ما از گرفتن آن امتناع کردیم. آیا اکنون مادر پیروان مشمول دریافت بیمه یا مستمری برای حق فرزندان خود بعد از گذشت ۲۷سال میباشد

    1. باید با مدارک و مستندات پدرتان در خصوص پرداخت حق بیمه در آن زمان به تامین اجتماعی آخرین شهری که بیمه پرداخت کرده‌اند مراجعه کنید تا کارشناسان وضعیت پرونده شما را بررسی کنند که آیا حق بیمه آن زمان پرداخت شده است یا خیر.
      اگر حق بیمه پرداخت شده باشد، می‌توانید از مستمری استفاده کنید.
      در خصوص دریافت دیه بعد از ۲۷ سال باید از مراجعه قضایی سوال بفرمایید.

  3. اصغر_باسلام وخسته نباشدسوال بنده ازکارشناسان اینه که پسربنده درسال ۸۲ براثربیماری فوت کرد نامه فوتی ثبت واحوال روبه تامین اجتماعی شهرستان تحویل دادم وگفتندمبلغی به حساب شما پرداخت میکنیم آگاهی مبلغی واریزنشد ضمناکارمندهم بودم وبیمه تکمیلی اتیه سازان هم باخانواده بودم لازم به ذکراست که بیمه تکمیلی هم هیج پولی واریز نکردند آیا الان بعدازچندسال میتوانم پیگیری کنم راهنمایی کنید٪ باتشکر

  4. سلام من شوهرم اتباع افغانستان بود و فوت شده من ایشون رو بیمه عمر کردم الان یک ساله که بیمه عمر بوده تازه فوت شده حقوق من به چه صورت هست و آیا اینکه مستمری هم دارم؟

    1. بفروزان عزیز؛ به شرکتی که ایشان را بیمه کرده‌اید مراجعه کنید. بر اساس مفاد قراردادی که منعقد کرده‌اید، مستمری شما محاسبه می‌شود.

  5. اردیبهشت ۱۴۰۳
    سلام، ایا به کسی که ۳سال سابقه بیمه تامین اجتماعی خویش فرما دارد هزینه دفن وکفن تعلق میگیرد، وهمچنین مستمری به بازماندگان تعلق میگیرد یانه؟

  6. ببخشید من خواهرم هفده ساله ازدواج کرده و همسرش پنج سال بیمه تامین اجتماعی ریخته ولی در ده سال اخیر حق بیمه نریخته الان فوت کرده و خواهرم هیچ حقوقی ندارد آیا حقوق به خواهرم تعلق می‌گیرد و حدوداً چقد

    1. سلام دوست عزیز
      باید به یکی از شعب تامین اجتماعی مراجعه نمایید و استعلام سوابق همسر مرحوم خواهرتان را دریافت کنید. با توجه به حق بیمه پرداختی و سال های بیمه پردازی، به ایشان مستمری تعلق می گیرد.

      1. سلام
        برادر بنده ۵۷سال سن دارد وکمرش رو عمل کرده
        دیابت دارد ویک چشمش از کار افتاده
        ودرباره بستری است.هرجا رفتیم بازنشسته نکردن
        واز کارافتادگی ندادن چکارکنیم؟

        1. اگر شرایط بازنشستگی را نداشته باشند که امکان این کار وجود ندارد. اما برای از کار افتادگی باید از پزشک نامه دریافت کنید و به تامین اجتماعی مراجعه کنید تا هیئت داوری در این خصوص تصمیم‌گیری کند.

  7. سلام من میخواستم بدونم بیمه فردی که بازنشستگی میگرفته به صورت کامل و الان فوت شده هست چه مقدار بهش تعلق میگیره شخص متونی بازنشسته خدمات درمانی می‌باشد

    1. اگر بیمه‌شده از سوی شرکت بیمه‌گر مستمری دریافت می‌کرده، به وارثین ایشان هم حقوق مستری تعلق می‌گیرد.

  8. با سلام و عرض ادب
    دایی بنده ۱۸سال بیمه داشت و ۴ساله مبتلا به بیماری
    سرطان شدن.شیمی درمانی و پیوند مغز و استخوان را انجام داده
    ولی از قبل بیماری از سن نوجوانی دچار بیماری قلبی شدن.و یکسال
    پیش که به دکتر مراجعه کردن.دوتا از دریچه ها قلبش گشاد شدن
    قلبش هم بزرگ شده بود.و حالا فوت کرده مجرد هم بودن.
    و تو این چند سال بیماری با ما زندگی میکردن.
    خواستم ببینم الان بعد از فوت بیمه به چه کسی تعلق میگیرد؟؟

    1. کاربر گرامی؛ در زمان تهیه بیمه عمر، بیمه‌گزار ذی‌نفع یا ذی‌نفعان را مشخص می‌کند. در نتیجه مبلغ بیمه فوت به شخص یا اشخاصی که توسط دایی شما از پیش مشخص شده اند،‌ تعلق می‌گیرد.

  9. همسر من ۱۷ سال سابقه کار داره با حقوق ۱۵ میلیون الان مدتی هست فوت شده چه مبلغ بیمه به من و پسر هفت سالم تعلق میگیره

    1. سلام دوست عزیز
      باید پرونده شما مطالعه و براساس متوسط دستمزد دو سال آخر محاسبه شود بعد نظر بدهیم.

  10. سلام
    بنده ۱۸ سال سابقه تامین اجتماعی دارم. من مشکل قلبی دارم. در صورتیکه برای من اتفاقی بیافتد، چند درصد از حقوق کنونی بنده بعنوان بازنشستگی به خانواده ام تعلق میگیرد؟

      1. سلام ، پدرم سال ۱۳۵۶سه سال بیمه تامین اجتماعی داشت بعد از آن تا سال ۱۴۰۰کار آزاد داشت و بعد فوت نمود همان سال ۱۴۰۰، آیا الان همسر عقدی ایشان که ۸۰سال دارد میتواند مستمری بگیرد؟

  11. سلام
    همسربنده ۴ ماهه فوت کردند،ازایشون یک دختر ۱۳ ساله ویک پسر۱۸ ساله باقی مانده
    همسرم حدود ۵ سال ،مدتها قبل حق بیمه پرداخت کرده،حدود ۱۸ سال پیش که در سوابقشون موجود هست
    خواستم بپرسم الان مستمری به دخترم تعلق میگیره؟یا به وراث بالای ۱۸ سال ،بعنوان مثال مادرشون که البته ایشون مستمری ارتش مدر شوهرم رومیگیرن، نیز تعلق میگیره؟

    1. سلام دوست عزیز
      اول باید پرونده بررسی شود که آیا مستمری تعلق می گیرد یا خیر. اگر تعلق گرفت دختر تا زمانی که ازدواج نکند و پسر تا زمانی که تحصیل می کند، می توانند از مستمری مادر استفاده کنند.

  12. سلام وقتتون بخیر
    پدر و مادر من ۴۴ سال پیش خارج از ایران ازدواج کردن و در شناسنامه‌ها ثبت شده ولی سند ازدواج ندارن. آیا بعد از فوت پدر، مادر بدون سند ازدواج نمیتونن حقوق بازنشستگی پدر رو دریافت کنن؟!! الان مادرم تحت تکفل تامین اجتماعی پدرم هستن

    1. سلام دوست عزیز
      برای دریافت مستمری عقدنامه الزامی است اگر عقدنامه ندارند بروند محضری مجددا عقد کنند یا افراد زوجیت بگیرند.

  13. سلام پدرم بیمه عمرش و بنام پرستارش کرده و پرستارش الان ۵سالی هست فوت شده یعنی فوتش قبل از فوت پدرم بوده میخوام ببینم الان بینه عمر به کی میرسه

  14. سلام شخصی بعنوان مثال پنج ماه سابقه بیمه داشته باشد و فوت کند آیا حقوقی به خانواده فوت شده تعلق میگیرد

  15. سلام مادربزگ من مادرشهید است ودایی من بازرنگی تمام حقوق ومزایا رابرای خودبرداشته وبه مادرمن وخواهرهای دیگرش چیزی نداده میخواستم بدونم آیا دولت بعدازمرگ مادربزرگم که بیمه تامین اجتمایی هست به همه فرزندانش حق ببمه میدهدیافقط به پسرش میدهند درضمن پدربزگ من خیلی وقت پیش فووت کرده وفقط فرزندانش هستند دوپسر وچهاردختر

    1. سلام دوست عزیز
      بعد از فوت مادر بزرگ چون همه بچه ها بزرگ و کبیر هستند به هیچ کدام مستمری تعلق نمی گیرد و پرونده بعد از فوت مادر بزرگ مختومه می شود.

  16. اگر فردی با ۵۶ سال سن و۲۳ سال سابقه بیمه خویش فرما حداقل ؛ اکنون پرداخت مبلغ حق بیمه را قطع کندولی قبل از سن بازنشستگی فوت کند(مثلا ۳ سال دیگر )آیا حقوق مستمری کامل به همسر اوتعلق میگیرد ؟

    1. سلام دوست عزیز
      چون بالای ۲۰ سال بیمه دارید وقتی فوت کنید حداقل مستمری را خانواده شما دریافت میکنند.

  17. سلام عموم هشت سال در بستر بوده و چندروز پیش فوت کرده مستمر بگیر بود که ماهی۱۵۰۰بهش میدادم الان که فوت کرده است حقوق برای زن عمو که همون هست یا بیشتر میشه لطفاً راهنمایی کنید

  18. درود ۳۳ سال پیش پدر که شاغل نیروهای مسلح بودند فوت شدن و مادر و من مستمری بگیر بودیم تیر ماه امسال مادر هم فوت شدن یاد آور شوم که بیمه عمر پدر را نگرفتیم آیا پس از فوت مادر برای دو بیمه عمر جداگانه اقدام کنیم یا فقط بیمه عمر مربوط به پدر است؟ سپاس

    1. سلام دوست عزیز
      اگر هر دو نفر بیمه عمر مجزا داشته اند می توانید برای دریافت هر دو بیمه اقدام کنید.

  19. سلام من پدرم ۳۲ ساله فوت کرده و مادرم و خواهرم حقوقشون رو میگرفتند من با اینکه بیست ساله طلاق گرفتم چون خودم کار میکردم نخواستم حقوق مامانم کم بشه و اقدام نکردم الان که مامان فوت کرده اند من میتونم اقدام کنم که حقوق بابا رو بگیرم و حق بیمه های خودم هم بهش اضافه بشه و ترک کار بزنم تا بیشتر بشه؟

    1. سلام دوست عزیز
      شما میتوانید درخواست بدهید تا بازرس تامین اجتماعی بررسی و تایید کند ولی مستمری پدر شما ربطی به سوابق شما ندارد.

  20. َسلام پدرم بیست ساله فوت کرده بیمه تامین اجتماعی داشته مامانم مستمری بگیر بوده که یکساله فوت کرده ایا بیمه چیزی به عنوان غرامت فوت به وراث پرداخت میکنه

  21. سلام من پدرم ۶ سال فوت کردن قبلا برادرم بیمه اشون رد میکردن من میتونم الان از بیمه پولی دریافت کنم مطلقه هستم ۴۴سالمه شغل اداری هم ندارم چون برادرم گفته خودش داره میگیره به من تعلق نمیگیره و اینکه هیچ مدرکی از پدر و مادرم بهم نمیده که برم بیمه چی کار باید انجام بدم ممنون میشم راهنماهایی کنید

    1. سلام دوست عزیز. اگر برادر شما به سن قانونی رسیده باشد مستمری پدرتان به ایشان تعلق نمیگیرد. به سازمان تامین اجتماعی مراجعه نمایید و موضوع را پیگیری کنید.

  22. سلام
    من از مستمری بگیران بیمه تامین اجتماعی هستم، همسرم چندسال پیش فوت شدن، آیا در صورت ازدواج مجدد حقوق مستمری من قطع میشود؟

    1. سلام دوست عزیز. بله بیمه پدرتان به شما تعلق میگیرد. باید به شعبه تامین اجتماعی مراجعه کنید و طلاق نامه و شناسنامه و کارت ملی خودت را ارائه دهید سپس درخواست برقراری مستمری بدهید.

  23. سلام پدرم ۶ سال بیمه تامین اجتماعی داشته و الان ۸ سال است فوت شده و مادرم درآمدی ندارد آیا میتوان کاری در این زمینه انجام داد ؟

    1. سلام. باید به آخرین شعبه ای که پدر شما حق بیمه واریز کرده با مدارک و مستندات مراجعه کنید و درخواست مستمری بازماندگان بدهید تا همکاران بررسی کنند بله مبلغی تعلق میگیرد.

  24. سلام مردی ک متاهل هس و در عین حال پدر و مادرش رو هم بیمه کرده آیا بعد از فوتش حق بیمه پرداختی اش به پدرو مادرش میرسه یا همسرش؟؟

    1. کاربر گرامی؛ اگر منظور شما فوت بیمه‌گزار تأمین اجتماعی است، باید بگوییم که حقوق مستمری ایشان بعد از فوت، به همسرشان (در صورت عدم ازداج مجدد) تعلق می‌گیرد.

  25. سلام من۴۴سالمه فرزندذکورم.مادرم سال ۸۸با ۲۵سال سابقه بیمه فوت کرد قبل از بازنشسته شدن من تکفرزندم وهیچگونه مبلغی بابت غرامت یا عمریا مستمری نگرفتم ایابه بنده چیزی تعلق میگیرد ازکجا اقدام کنم درضمن پدرم هم فوت شده

    1. سلام دوست عزیز. خیر چیزی تعلق نمیگیرد فقط اگر بیمه عمر از مستمری ایشان کسر میشده باید به کانون بازنشستگان جهت دریافت مبلغ بیمه عمر اون هم به نرخ سال ۸۸ را دریافت کنید.

  26. ‘ سلام من مادرم سال۸۸فوت شده،۲۵سال حق بیمه پرداخت کرده،آیامن میتوانم سنوات یا غرامت دریافت کنم فرزند پسرفوت شده میباشم. ۴۴سالمه هیچ پولی تابحال کر بیمه دریافت نکردم

    1. سلام. برای پیگیری باید به شعبه ای مراجعه کنید که مادرتان حق بیمه را پرداخت کرده است تا آن‌ها موضوع را پیگیری کنید. اگر تنها فرزند پسر باشد و بیشتر از ۱۸ سال سن داشته باشد هیچ مبلغی به او تعلق نمی گیرد.

  27. شوهرم بیمه کرد خودشو پول یه سال و هم یکجا ریخت و پسرم و معرف بعد از خودش نوشت تو بیمه نامه متاسفانه شوهرم فوت کرده علت فوتش ایست قلبی هم بیمارستان هم پزشک قانونی تایید کرده ولی بیمه حق دیه شوهرم و پایمال کرده و میگن شوهرم مواد استفاده کرده خدا جای حق نشسته

    1. سلام دوست عزیز شما می توانید شرایط خود را از شرکت بیمه ای که همسرتان بیمه فوت تهیه کرده اند ، پیگیری نمایید. در غیر این صورت به بیمه مرکزی شکایت نمایید.

  28. سلام خاستم بگم بنده ۱۸ سالمه و میتونم تا زمانی که ازدواج نکردم پول رو برداشت کنم؟ و آیا پول قطع میشه اگه برداشت کنم؟

  29. سلام.وقت بخیر.میخواستم بدونم برای فرد فوت شده طبق قانون جدید میشه حق سربازی وسابقه بیمه خرید ؟

  30. سلام من خواهرم فوت کرده ۱۳سالشه دختر از بیمه تامین اجتماعی واسه فوتش پول میدن یا ن بابام بیمه تامین اجتماعی داره بازنشستس.مرسی.

  31. سلام، پدرم با سن بالای ۶۰ سال فوت شدن، ۳ سال و ۱۱ ماه پرداخت بیمه تامین اجتماعی داشتن ۳ماه آخر عمرشون و در ده سال اخیر یکسال کامل پرداخت شده مستمری و هزینه کفن و دفن به دختر بازمانده تعلق میگیرد؟

      1. سلام وقت بخیر
        چنانچه شخصی که بیمه دارد و مدت ۵ سال یا کمتر یا بیشتر از آخرین بیمه پردازی گذشته باشد فوت کند به خانواده مستمری تعلق میگیره همسر و فرزندان

        1. سلام هادی عزیز. مستمری کامل تعلق نمیگیرد چون اون یکسال آخر قبل از فوت را سابقه ندارد به اندازه اون ۵ سال سابقه بیمه مستمری تعلق میگیرد یعنی پنج روز حقوق دریافت میکند.

          1. سلام بطور مثال من ۲۲ سال سابقه دارم اگر چنانچه نتوانم دیگه حق بیمه بپردازم مثلا از آخرین سال پرداخت بیمه تا فوت چند سال بگذره آنوقت چقدر به خانواده تعلق میگیره

          2. سلام. اگر یکسال قبل از فوت سه ماه سابقه داشته باشید مستمری کامل دریافت میکنید ولی اگر نداشته باشید با ۲۲ سال سابقه بیمه ۲۲ روز مستمری تعلق میگیرد.

          3. سلام اگر شخصی ۲۲ سال سابقه بیما دارد و چند سال بیمه پردازی نداشته باشد بعد فوت به خانواده بر اساس ۲۲ سال مستمری تعلق میگیره

  32. مبلغ بیمه عمر مستمری بگیران تامین اجتماعی بعد از فوت چجوری حساب میشه؟ کل حقوق آخر فرد فوتی رو میزنن؟

  33. سلام قوانین فوت بیمه شده تامین اجتماعی چیست؟من پسرم و سربازی نرفتم و هنوز دانشجوام. پدرم فوت شده، باید چه کار کنم؟

  34. باسلام
    شخص متوفی مجردی که خودپیمان بوده و حق بیمه تامین اجتماعی واریز کرده و پدرو مادر تحت تکفلش نبودن ، ایا به بازماندگانش چیزی تعلق میگیره ؟

      1. سلام ینی طبق گفته شما نمیشه آدم خودش مشخص کنه اگه چیزیش شد ذینفعش پدر مادرش باشن ؟ اینطوری پس پولی که اون فرد مجرد داده این همه چی میشه؟!!

  35. سلام برای شخصی که چندین سال حق پرداخت بیمه اجباری داشته و فوت کرده، چقدر مستمری به خانواده اش تعلق میگیره؟

    1. سلام دوست عزیز مستمری بر اساس سنوات پرداخت حق بیمه مشخص می شود که همچنین بر اساس بند ۱۲ بخشنامه بازماندگان در سال ۹۵ مستمری برابر است

      متوسط دستمزد ماهیانه = (مجموع دستمزد ۷۲۰ روز قبل از فوت تقسیم بر روزهای کارکرد)ضربدر ۳۰

      مستمری استحقاقی =( متوسط دستمزد ضربدر سنوات پرداخت حق بیمه ) تقسیم بر ۳۰

      1. سلام کارشناسی محترم
        شخصی تازه فوت شدن در سن ۶۱سالگی در تصادف
        حدودا ده سال سابقه بیمه اجباری دارن ولی خیلی وقته دیگه براشون پرداخت نشده به علت شرایط بدنی قادر به کار کردن نبودن برای اون ده سال حقوق مستمری به همسر ایشان تعلق میگیره ؟اگر تعلق میگیرین از کجا باید اقدام بشه ممنونم

        1. سلام دوست عزیز
          بله مستمری بازنشستگی ده ساله به همسرشان تعلق میگیرد. از طریق سازمان تامین اجتماعی برای این مورد اقدام نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا