همیشه افراد در طول مدت زمان زندگی خود به دنبال راه حلی برای یک آینده بی دغدغه هستند. با تهیه بیمه فوت یا همان بیمه عمر میتوانید آینده فرزندان خود را بسازید. پدران و مادران در برخی از مواقع نگران این موضوع هستند که اگر بر اثر سانحهای فوت کنند، سرپرستی و مشکلات فرزندان آنها بر عهده چه کسی خواهد بود؟
بیمه فوت برای این نگرانیها پوششهای گوناگونی را در نظر گرفته تا سرپرست خانواده با تهیه این بیمهنامه، زندگی و آینده آسودهای داشته باشد. به طور حتم شما هم بیمه عمر را میشناسید و در مورد پوششها و سرمایه گذاری آن اطلاعاتی دارید. شاید کمتر کسی این بیمه نامه را به عنوان بیمه فوت بشناسد. فوت یکی از پوششهای این بیمهنامه ارزنده عمر است. ادامه درباره شرایط و انواع بیمه فوت توضیحاتی خواهیم داد با ما همراه باشید.
بیمه عمر و سرمایه گذاری همانطور که از اسم آن هم مشخص است، برای آینده بیمه شده بسیار مفید خواهد بود. به طوری که یک فرد حقیقی یا حقوقی این بیمهنامه را به نام بیمهگزار تهیه میکند و ذینفعهای مختلفی را برای آن به بیمهگر معرفی خواهد کرد. بیمهگذار میتواند مبلغ حق بیمه عمر را به صورت ماهانه، سه ماه، شش ماهه و سالانه پرداخت کند. همچنین بیمهگر در ازای دریافت حق بیمه خدمات و پوششهای گوناگونی را ارائه میکند.
فوت، حوادث و بیماریها یکی از پوششهای بیمه عمر است که بیمهگر باید به ذینفعان خسارات ناشی از این موارد را پرداخت کند.
در نبودمان حامی مالی فرزندانمان باشیم.
بیمه فوت(بیمه عمر) هر ساله تمام حق بیمههای پرداختی را که از بیمهگذار دریافت کرده، به صورت سود تضمینی و سود حاصل از مشارکت اندوخته میکند و در پایان قرارداد به ذینفعان پرداخت خواهد کرد.
برای آشنایی با پوششهای بیمه عمر، مطالعه مقاله بیمه عمر چیست را پیشنهاد میکنیم.به هر حال یکی از عوامل موثر در خرید بهترین بیمه عمر، پوشش فوت است.
پوشش فوت از مهترین پوششهای بیمه عمر است که با توجه به آن در زمانی که بیمهگزار فوت کند، بیمهگر موظف است خسارت فوت را به بازماندگانِ مشخص در بیمهنامه، پرداخت کند. در زمان عقد قرارداد بیمه فوت، کارشناسهای بیمهای درباره دو نوع پوشش فوت توضیح خواهند داد تا بیمهگذار با توجه به شرایط خود از این پوششها استفاده کند. پوشش فوت عادی و پوشش سرمایه فوت در اثر حادثه، دو موضوع مهم بیمه فوت است. توضیح کوتاهی درباره آنها میدهیم تا بیشتر با این اصطلاحات آشنا شوید.
سرمایه فوت چیست؟ در پوشش فوت عادی اگر در طول قرارداد بیمهشده فوت کند، بیمهگر باید مبلغی را به عنوان غرامت ناشی از فوت به صورت عادی به بازماندگانِ مشخص در بیمهنامه پرداخت کند
در بیمهنامه عمر برای حوادث و سانحههای ناگهانی تمهیداتی در نظر گرفته شده است. اگر فرد بیمهشده به صورت اتفاقی یا در اثر حادثهای فوت کند، در این شرایط بیمهگر باید، مبلغ سرمایه فوت عادی را پرداخت کند. علاوه بر آن پوشش سرمایه فوت ناشی از حادثه را هم به این مبلغ اضافه کند. ذینفعان در بیمه عمر، علاوه بر خسارت فوت عادی، خسارت فوت در اثر حادثه را نیز دریافت خواهند کرد.
یکی از تفاوت های بیمه عمر با بانک در همین مورد است؛ اینکه سرمایه گذاری در بانک پوششی برای بیمه فوت ندارد. برای اطلاعات بیشتر در خصوص تفاوت ها، این مقاله را مطالعه کنید.
بیمه عمر متوفی به چه کسانی تعلق می گیرد؟ در بیمهنامه یک بخش بسیار مهم به ذینفع و ذینفعان تعلق دارد. بهتر است که توضیح کوتاهی درباره ذینفع دادهشود. در این بیمه، ذینفع بیمه عمر هر فرد حقیقی یا حقوقی است که در صورت فوت فرد یا در پایان قرارداد بیمهنامه، سرمایه حاصل از قرارداد بیمه عمر به او تعلق میگیرد.
مثال: هنگامی که فردی بیمهنامه را تهیه میکند به عنوان بیمهگزار و بیمهشده معرفی میشود، اما اگر فردی را به عنوان ذینفع در بیمه عمر ذکر کند، بعد از فوت او سرمایه بیمه به ذینفع تعلق خواهد گرفت.
با معنی کلمه ذینفع آشنا شدید. در بیمه عمر و سرمایه گذاری میتوان تعداد ذینفعها را مشخص کرد. نکته مهم این است زمانی که اگر ذینفعها چند نفر باشند، الویت بندی انجام میشود. این کار توسط بیمهگزار انجام میشود که هر ذینفع چند درصد سود حاصل از بیمه را دریافت کند. به طور کلی تعداد افراد ذینفع حداکثر 6 نفر میباشد.
از خدمات بیمه تامین اجتماعی این است که به بازماندگان در صورت داشتن شرایط، مستمری پرداخت میکند؛ اما مبلغ بیمه تامین اجتماعی بعد فوت فرد چه میشود و به چه کسی میرسد؟
اگر فرد فوتی مستمری بگیر بیمه تامین اجتماعی باشد، آن مبلغ به وارث فرد از دنیا رفته میرسد. این مبلغ به همسر فرد در صورت عدم ازدواج و فرزندان زیر ۱۸ سال تعلق میگیرد. در مورد بیمه عمر هم این موضوع تا حدودی صدق می کند و فرد می تواند ذینفعانی را در بیمهنامه مشخص کند تا بعد از سرمایه لازمه به آنها انتقال پیدا کند. البته به این نکته دقت داشته باشید که مستمری فوت در بیمه عمر و تامین اجتماعی متفاوت است. برای اینکه تفاوت این دو را بدانید، مقاله بیمه عمر و تامین اجتماعی را مطالعه کنید.
قوانین بیمه تامین اجتماعی بعد از فوت پدر و مادر برای فرزند پسر چیست؟ در شرایط عادی، امکان رسیدن حقوق به پسر خانواده بسیار و بعید و سخت است. اما در صورتی که بعد از فوت مادر، فرزند پسر با بیماری سختی دست و پنجه نرم کند و یا از کار افتاده باشد و این موضوع را شواری پزشکی نیز تایید کرده باشد، فرزند پسر میتواند مستمری پدر خانواده را دریافت کند. اگر بیمه شده تامین اجتماعی فوت کند اولین مورد برای دریافت حقوق وی توسط فرزند پسر وجود یک دلیل محکمه پسند است. در چنین شرایطی بیمه بعد از فوت موظف به پرداخت مستمری به پسر است.
بیمه عمر برای افرادی که سرپرستی خانواده را برعهده دارند، بسیار اهمیت دارد. چون این افراد حمایت مالی خانواده را قبول کردهاند، به طور حتم خانواده خود را به عنوان ذینفعان انتخاب میکنند. در صورت فوت عادی یا فوت بر اثر حادثه، مشکل مالی برای ذی نفعان وجود نخواهد داشت. در حقیقت، اساس و اصل بیمه عمر به گونهای است که باید پوششهای آن به کمک خانواده داغدار بشتابد تا سنگینی هزینههای خانواده را کمتر کند و به پرداخت غرامت بپردازد.
کارشناسان بیمهای در زمان عقد قرارداد بیمه به طور کامل درباره میزان سرمایه پس از اتمام قرارداد توضیح خواهند داد. قرارداد بیمه عمر بین 5 تا 30 سال منعقد میشود که با توجه به شرایط بیمهگذار انتخاب خواهد شد.
میزان مبلغ قابل پرداخت به ذینفعان بیمه عمر در صورت فوت، مجموع سرمایه فوت به علاوه اندوخته بیمهنامه است، این مبلغ در صورت فوت بیمه شده و به ترتیب اولویت و درصد مشخص به افراد ذینفع پرداخت میشود. برای دانستن راهکار افزایش اندوخته بیمه عمر، این مقاله را مطالعه کنید.
بیمه تامین اجتماعی هم مانند بیمه عمر شرایط خاصی برای پرداخت بیمه عمر دارد. بازماندگان در صورت شرایط زیر شامل دریافت مستمری بیمه تامین اجتماعی خواهند شد:
بعد فوت بیمهشده بازماندگان و وارثان وی میتوانند، طبق قانون حقوق و مستمری بیمهشده را دریافت کنند. دریافت این مستمری دارای شرایط خاصی است که این شرایط به شرح زیر است:
بیمه بازماندگان تامین اجتماعی در مورد فوت پدربزرگ چگونه انجام میشود؟ در صورتی که پدربزرگ خانواده فوت کند و وی دارای بیمه تامین اجتماعی باشد، متسمری فقط و فقط به فرزندان وی آن هم با رعایت قوانین و شروطی تعلق میگیرد.
لازم به ذکر است که نوههای خانواده از لحاظ قانونی نمیتوانند صاحب مستمری پدربزرگ شوند. به صورت خلاصه باید بگوییم که حقوق بازنشستگی بعد از فوت فقط به فرزندان یا همسر تعلق میگیرد.
آیا بیمه عمر بعد از فوت و قبل از بازشنستگی بصورت کامل پرداخت میشود؟ در صورت فوت بیمه شده تامین اجتماعی قبل از بازنشستگی امکان پرداخت حق و حقوق وی به بازماندگان با توجه به یک سری قوانین و شرایط وجود دارد:
اگر فردی دارای سابقه بیمه بیشتر از 1 سال باشد بر اساس هر سال حقوق مستمری پرداخت میشود. جدا از پرداخت هزینه فوت بیمه تکمیلی تامین اجتماعی، بیمه بعد از فوت در شرایطی که متوفی از تاریخ فوت تا یکسال قبل سه ماه سابقه داشته باشد و از تاریخ فوت تا 10 سال قبل 1 سال سابقه بیمه داشته باشد، حقوق بصورت کامل به بازماندگان پرداخت میگردد.
با توجه به تغییر قوانین فوت بیمه شده تامین اجتماعی، مستمری همسر متوفی بعد از ازدواج مجدد دیگر قطع نمی شود و بیمه تامین اجتماعی بعد از فوت موظف به پرداخت حق و حقوق ایشان به همسر است.
نکته دیگر با توجه به قوانین بیمه تامین اجتماعی بعد از فوت این است که مستمری بگیران لازم است تا هر سال به سامانه غیرحضوری سازمان تامین اجتماعی مراجعه کنند و فرم تعهد را تکمیل کنند. در صورت تکمیل نکردن، پرداخت مستمری به صورت تعلیق درآمده تا وضعیت آن ها مشخص شود. سازمان تامین اجتماعی اطلاعات را به صورت برخط از ثبت نام دریافت می کنند. به صورت کلی و خلاصه اگر بیمه شده تامین اجتماعی فوت کند همه حق و حقوق او به اعضای درجه یک خانواده میرسد که اولویت با همسر او است.
حقوق بیمه فوت تأمین اجتماعی
مبلغ بیمه عمر بعد از فوت چقدر است؟ میزان مستمری بازماندگان از یک سی ام مزد با حقوق متوسط بیمه شده ضربدر سنوات پرداخت حق بیمه است. این محاسبه مشروط بر اینکه پنجاه درصد مزد یا حقوق متوسط ماهانه بیمه شده کمتر و از ۱۰۰ درصد بیشتر نباشد. مبلغ بیمه تامین اجتماعی بعد از فوت فرد به همسر بیمه شده فوت شده چیزی حدود 50% مستمری استحقاقی است. در صورتی هم که فرد دارای چند زن باشد، این حقوق بین آنها تقسیم میشود. غرامت فوت تامین اجتماعی در بعضی شرایط همراه با هزینه کفن و دفن نیز پرداخت میشود.
سهم همسر متوفی معدل 50 درصد کل مستمری استحقاقی است. البته اگر بیمه شده مرد چند همسر دائم داشته باشد، مستمری سازمان تامین اجتماعی بین آنها به مساوات تقسیم میشود.
سهم هر فرزند متوفی معادل 25 درصد مستمری استحقاقی است. در صورتی که فرزندان هم پدر و هم مادر خود را از دست داده باشند، سهم آنها دو برابر است.
سهم پدر و مادر متوفی، معادل 20 درصد مستمری استحقاقی میباشد.
بعد از مبلغ بیمه عمر تامین اجتماعی بعد از فوت، یکی از سوالاتی که برای افراد بعد از فوت پدر خانواده با آن روبرو میشوند مبلغ بیمه تکمیلی است. لازم به ذکر است که برعکس بیمه عمر فوت شدگان تامین اجتماعی، مبلغی از بیمه تکمیلی به خانواده و دیگر اعضا انتقال پیدا نمیکند.
در بیمه عمر قضیه فرق می کند و اعضای درجه یک خانواده میتوانند برای دریافت بیمه عمر متوفی تامین اجتماعی وارد عمل شوند.
سازمان تامین اجتماعی باید هر سهم از بیمه فوت را تایید کند و برای این منظور نیاز به مدارک مختلفی است. این مدارک شامل موارد زیر است:
یکی از شرکتهایی که پوشش بیمه فوت را ارائه میدهد بیمه عمر کارآفرین است. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد بیمه عمر کارآفرین، مقاله ما را در اینجا بخوانید.
در این مقاله با دو نوع بیمه فوت آشنا شدید. بیمه عمر و بیمه تامین اجتماعی هر دو بیمه فوت را متناسب با شرایط خاص تحت پوشش قرار میدهند تا بیمه شده و سرپرست خانواده برای آینده عزیزان خود نگرانی نداشتهباشد. پیشنهاد ما برای افرادی که بیمه تامین اجتماعی یا بیمه عمر ندارند، تهیه این بیمه است. زیرا این بیمه میتواند خدماتی را ارائه دهد که در نهایت منجر به دریافت مستمری بازماندگان متوفی شود.
سلام برای شخصی که چندین سال حق پرداخت بیمه اجباری داشته و فوت کرده، چقدر مستمری به خانواده اش تعلق میگیره؟
سلام دوست عزیز مستمری بر اساس سنوات پرداخت حق بیمه مشخص می شود که همچنین بر اساس بند 12 بخشنامه بازماندگان در سال 95 مستمری برابر است
متوسط دستمزد ماهیانه = (مجموع دستمزد 720 روز قبل از فوت تقسیم بر روزهای کارکرد)ضربدر 30
مستمری استحقاقی =( متوسط دستمزد ضربدر سنوات پرداخت حق بیمه ) تقسیم بر 30
باسلام
شخص متوفی مجردی که خودپیمان بوده و حق بیمه تامین اجتماعی واریز کرده و پدرو مادر تحت تکفلش نبودن ، ایا به بازماندگانش چیزی تعلق میگیره ؟
سلام دوست عزیز، شما میفرمایید مجرد پس بازماندگانی ندارد ولی اگر در زمان حیات درخواست کفالت برای پدر و مادرش میداد الان آنها مستمری دریافت میکردند
سلام ینی طبق گفته شما نمیشه آدم خودش مشخص کنه اگه چیزیش شد ذینفعش پدر مادرش باشن ؟ اینطوری پس پولی که اون فرد مجرد داده این همه چی میشه؟!!
سلام به هر حال باید مشخص کند.
مبلغ بیمه تکمیلی بعد از فوت چی میشه؟ چیزی به خانواده میرسه؟
سلام خیر.
بیمه فوت بعد از فوت پدر به پسر ناتنی هم حق و حقوقی میده؟
سلام باید از دفتر بیمه شرکت خود بپرسید. هر شرکتی برنامه خاص خود را دارد.
سلام یعنی بیمه فرد فوت شده به نوع ارتباط با شخص هم بستگی دارد؟
سلام بله
سلام مبلغ بیمه عمر بازنشستگان تامین اجتماعی بعد از فوت چقدر میشه؟ اصلا چطوری حساب میشه؟
سلام مانند بقیه است اما فرمول دقیقترش را می توانید از کارگزاری بپرسید.
آیا امکانش هست بعد از فوت قبل ۵۵ سالگی به بچه های اون فرد مستمری تعلق بگیره ؟
سلام شرایطش باید بله می شود.
سلام مبلغ بیمه عمر بعد از فوت تامین اجتماعی بر اساس چه درصدی است؟
سلام فرمول دقیق را باید از خود دفتر بیمه بپرسید.
سلام قوانین فوت بیمه شده تامین اجتماعی چیست؟من پسرم و سربازی نرفتم و هنوز دانشجوام. پدرم فوت شده، باید چه کار کنم؟
سلام باید به کارگزاری مراجعه کنید.
بیمه عمر بازنشستگان تامین اجتماعی بعد از فوت امکانش هست به نوه برسه؟
سلام خیر
بیمه عمر تامین اجتماعی بعد از فوت به چه کسی میرسه؟
مبلغ بیمه عمر مستمری بگیران تامین اجتماعی بعد از فوت چجوری حساب میشه؟ کل حقوق آخر فرد فوتی رو میزنن؟
سلام دوست عزیز بر اساس میزان حقوق سال های اخر است.
مراحل دریافت بیمه عمر متوفی رو میشهبگید؟ از کجا باید شروع کنم؟
سلام باید با خود دفتر بیمه تماس بگیرید.
مبلغ غرامت فوت تامین اجتماعی فقط به همسر میرسه یا به بچه ها هم امکانش هست؟
سلام به همسر و فرزندان هم می رسد.
مبلغ بیمه عمر بازنشستگان کشوری بعد از فوت تا چه زمانی به همسر میرسه؟ مادامالعمره؟
سلام تا زمان فوت همسر
بیمه تامین اجتماعی برای فوت شدگان همه مبلغ کفن و دفن رو میده؟
سلام اطلاعی نداریم.
بیمه عمر تامین اجتماعی بعد از فوت چقدر است ؟
سلام به زمان پرداخت دارد.
علت بد روشن شدن پژو 405 در صبح چی میتونه باشه؟ الان یه هفتس همچین مشکلی دارم
سلام خیلی چیزها
بیمه عمر بعد از فوت به چه کسانی تعلق می گیرد
سلام به ذی نفعانی که در قرار داد نوشته است.
تکلیف حقوق مادر بعد از فوت چیه؟ به پسر خانواده میرسه؟
سلام باید در قرارداد مشخص شود.
سلام، پدرم با سن بالای ۶۰ سال فوت شدن، ۳ سال و ۱۱ ماه پرداخت بیمه تامین اجتماعی داشتن ۳ماه آخر عمرشون و در ده سال اخیر یکسال کامل پرداخت شده مستمری و هزینه کفن و دفن به دختر بازمانده تعلق میگیرد؟
سلام بله تعلق میگیرد چون با توجه به گفته های شما شرایط ماده ۷۵ را دارد
سلام من خواهرم فوت کرده 13سالشه دختر از بیمه تامین اجتماعی واسه فوتش پول میدن یا ن بابام بیمه تامین اجتماعی داره بازنشستس.مرسی.
سلام خیر نمیدهند
سلام.وقت بخیر.میخواستم بدونم برای فرد فوت شده طبق قانون جدید میشه حق سربازی وسابقه بیمه خرید ؟
سلام خیر نمیشود
سلام خاستم بگم بنده 18 سالمه و میتونم تا زمانی که ازدواج نکردم پول رو برداشت کنم؟ و آیا پول قطع میشه اگه برداشت کنم؟
سلام باید از دفتر خود بیمه بپرسید.
شوهرم بیمه کرد خودشو پول یه سال و هم یکجا ریخت و پسرم و معرف بعد از خودش نوشت تو بیمه نامه متاسفانه شوهرم فوت کرده علت فوتش ایست قلبی هم بیمارستان هم پزشک قانونی تایید کرده ولی بیمه حق دیه شوهرم و پایمال کرده و میگن شوهرم مواد استفاده کرده خدا جای حق نشسته
سلام دوست عزیز شما می توانید شرایط خود را از شرکت بیمه ای که همسرتان بیمه فوت تهیه کرده اند ، پیگیری نمایید. در غیر این صورت به بیمه مرکزی شکایت نمایید.