مقالات بیمه شخص ثالثاطلاعات بیمه ای

بعد از تصادف چکار کنیم؟ راهنمای اقدامات ضروری پس از تصادف رانندگی

تصادف کردن یکی از تجارب تلخی است که ممکن است برای هر راننده‌ای اتفاق بیفتد. این تجربه برای قدیمی‌ترین راننده هم استرس و ترس را به همراه دارد. اقدامات پس از تصادف از مسائل مهمی است که نقش بسیار پررنگی در روند گرفتن خسارت از بیمه دارد. در ادامه این مقاله از مجله بیمه، شما را راهنمایی کردیم تا در زمان تصادف ضمن حفظ آرامش خود، اقدامات لازم را انجام دهید تا دچار مشکل نشوید.

اقدامات ضروری پس از تصادف چیست؟

مهمترین اقدامات بعد از بروز تصادف

مهم‌ترین اقدام پس از تصادف این است که آرامش خود را حفظ کنید و سرنشینان دیگر را نیز به آرامش دعوت کنید. طبیعی است که در آن لحظه احساسات متفاوتی را همزمان تجربه نمایید، اما حفظ خونسردی برای تصمیم‌گیری صحیح بسیار مهم است. در قدم بعدی مراحل زیر را به ترتیب طی کنید.

۵ اقدام مهم پس از تصادف رانندگی

بعد از تصادف چه کنیم؟ بعد از تصادف این ۵ اقدام را باید انجام دهید:

  1. اعلام تصادف به پلیس (در صورت آسیب‌دیدگی با اورژانس نیز تماس بگیرید)
  2. از صحنه تصادف فیلم و عکس بگیرید
  3. ماشین‌ها را به حاشیه مسیر و مکانی امن منتقل کنید
  4. شماره بیمه‌نامه و مدارک لازم را از راننده مقصر بگیرید
  5. در یک جای امن بایستید

نکته: هنگام تصادف با چه شماره ای تماس بگیریم؟ برای اعلام تصادف به پلیس، علاوه بر ۱۱۰ می‌توانید با شماره ۱۲۰ نیز تماس بگیرید. در صورتی که به دنبال شماره افسر برای تصادف هستید، بهتر است با شماره ۱۲۰ تماس بگیرید.

اگر نمی‌دانید چه کسی در تصادف رانندگی مقصر شناخته می‌شود، بهتر است مقاله ۹ روش تشخیص مقصر تصادفات رانندگی را بخوانید. چنانچه قصد شکایت دارید نیاز است تا راهنمای شکایت از راننده مقصر در تصادفات رانندگی را مطالعه کنید تا به درستی مراحل را انجام دهید. البته ممکن است افسر راهنمایی رانندگی هر دو طرف تصادف را مقصر بشناسد که در این صورت، تصادف را ۵۰ ۵۰ اعلام می‌کند. قوانین و دیه تصادف ۵۰ ۵۰ متفاوت است.

کمپین برات گرون تموم میشه

آیا جابه‌جایی ماشین‌ها پس از تصادف مشکل ساز است؟

طبق آخرین قوانین تصادفات، چنانچه خسارت مالی تصادف کمتر از ۴۰ میلیون تومان باشد، می‌بایست ماشین‌ها به سمت راست جاده منتقل شوند. البته پیش از این کار نیاز است تا از زاویه‌های متفاوت محل تصادف فیلم و عکس تهیه کنید. اگر به هر دلیلی امکان جابه‌جایی وجود نداشت، باید از علائم ترافیکی جهت هشدار به رانندگان دیگر استفاده نمایید. البته اگر تصادف در مکان‌های حساس و پرتردد اتفاق نیفتد و ماشین‌ها به حاشیه مسیر منتقل نشوند، پلیس می‌تواند هر دو طرف حادثه را جریمه نماید.
تنها در شرایط زیر نیاز به جابه‌جایی ماشین ندارید:

در زمان تصادف با ماشین سنگین نباید خودرو را جا به جا کرد.

  • تصادف زنجیره‌ای
  • تصادف با ماشین سنگین
  • تصادف با خودروی متوقف و بدون سرنشین
  • تصادف با عابرپیاده
  • تصادف جرحی

لازم به ذکر است که تشخیص مقصر در تصادفات زنجیره‌ای متفاوت است. اگر شما جزئی از تصادف زنجیره‌ای بودید، بهتر است مطلب مقصر تصادف زنجیره‌ای را مطالعه کنید.

مسابقه کمپین 360 بیمه دات کام

۵ اقدام مهم پس از تصادف جرحی

  1. فوراً با اورژانس تماس بگیرید (۱۱۵ شماره اورژانس)
  2. با پلیس ۱۱۰ تماس بگیرید و وضعیت خود را شرح دهید (حضور پلیس نیروی انتظامی و راهنمایی و رانندگی در تصادفات جرحی الزامی است)
  3. اطلاعات و مشخصات راننده مقابل را یادداشت کنید
  4. از محل حادثه فیلم و عکس بگیرید
  5. مدارک بیمه یکدیگر را بگیرید

پلیس به محض رسیدن اقدام به کشیدن کروکی تصادف می‌کند. در تصادفات جرحی و منجر به فوت حتما نیاز است که کروکی غیر سازشی دریافت کنید. اگر صحنه تصادف پس از برخود، بهم خورد و شما عکس و فیلمی نداشتید شرایط متفاوت است. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه بهتر است مقاله، قوانین دریافت خسارت از تصادفات صحنه بهم خورده در ۱۴۰۳ را بخوانید.

آیا جابه‌جایی عابر پس از تصادف ممکن است؟

اقدامات پزشکی بعد از تصادف چیست؟ ممکن است عابر با جابه‌جایی شما دچار آسیب جدی‌تری شود؛ پس بهتر است فورا با اورژانس تماس بگیرید و تا رسیدن آن‌ها عابر را تکان ندهید. بهتر است بدانید گاهی یک جا به جایی ساده عواقب جبران ناپذیری را به دنبال دارد. بنابراین سریعا با اورژانس تماس بگیرید. حتی در صورت امتناع فرد آسیب دیده نیز بهتر است معاینات پزشکی انجام شود تا در صورت نیاز بتوانید به موقع از بیمه استفاده کنید. اطلاع از قوانین تصادف با عابر پیاده امری ضروری است. جالب است بدانید، آمار‌های رسمی ‌کشور نشان می‌دهد که عامل حدود ۳۰ درصد از تصادفات درون شهری و ۱۰ درصد تصادفات برون شهری، عابران پیاده هستند که در این موارد و طبق قوانین، حق به طور کامل به راننده داده می‌شود.

مدارک مورد نیاز در هنگام تصادف رانندگی

برای گرفتن خسارت نیاز است تا مدارک مختلفی را از راننده بگیرید که در ادامه به آن شاره کرده‌ایم.

چه مدارکی را باید به پلیس راهنمایی رانندگی بدهیم؟

  • کارت ماشین
  • گواهینامه
  • کارت شناسایی
  • کارت بیمه

چه مدارکی نیاز است تا از فرد مقابل بگیریم؟

  • نام کامل و اطلاعات تماس
  • کارت ملی
  • کارت ماشین
  • شماره بیمه‌نامه
  • گواهینامه رانندگی و شماره پلاک
  • نوع، رنگ و مدل خودرو

تحت چه شرایطی امکان مراجعه به بیمه وجود دارد؟

شرایط مراجعه به بیمه بعد از تصادف
مراجعه به بیمه بعد از تصادف

تنها در صورت داشتن کروکی، می‌توانید به بیمه مراجعه کنید. پس از تشکیل پرونده در شرکت بیمه، خودرو به پارکینگ شرکت بیمه و یا تعمیرگاه‌های مجاز منتقل می‌شود. کارشناسان پس از بررسی خودرو، اقدام به تعمیر آن می‌کنند. پس از تایید سلامت ماشین، می‌توانید چک خسارت را دریافت نمایید. برای اطلاع از پرداخت هزینه پارکینگ توصیه می‌شود مقاله، چه کسی باید هزینه پارکینگ در تصادف را پرداخت کند؟ را مطالعه نمایید.

مهلت مراجعه به بیمه بعد از تصادف

بهتر است نهایتا تا ۵ روز بعد از تصادف به شرکت بیمه مراجعه نمایید و پرونده دریافت خسارت تشکیل دهید.

چگونه می‌توان خسارت گرفت؟

برای دریافت خسارت از بیمه باید مدارک را به صورت کامل به شرکت بیمه تحویل دهید.

برای دریافت خسارت از شرکت بیمه لازم است تا مدارک زیر را تحویل دهید:

  • کارت ملی، بیمه‌نامه و گواهینامه راننده‌ها
  • کارت ماشین‌ها
  • سند مالکیت ماشین
  • حضور راننده و ماشین آسیب‌دیده در شرکت بیمه
  • اصل کروکی (موارد سازشی)
  • کپی برابر اصل کروکی (موار غیرسازشی)

برای دریافت دیه در تصادف‌های رانندگی، باید با مدارک لازم به دادسرا مراجعه نمایید.

خرید بیمه شخص ثالث

مدارک مورد نیاز برای دریافت خسارت‌های جانی

در صورتی که می‌خواهید برای دریافت خسارات جانی تشکیل پرونده بدهید، باید مدارک زیر را ارائه دهید:

  • مدارک راننده مقصر (کارت ملی، گواهینامه و کارت خودرو)
  • کروکی تصادف
  • پرینت بیمه شخص ثالث راننده مقصر
  • گزارش بازجویی از هر دو راننده
  • گواهی پزشکی قانونی
  • گزارش رای قاضی
  • مدارک شناسایی مجروحان یا اشخاص متوفی
  • گزارش پرونده پزشکی افراد بستری شده
  • گواهی فوت
  • گواهی انحصار وراثت اشخاص فوت شده به همراه مدارک شناسایی وراث

در چه صورت و چه کسانی می‌بایست در دادگاه حضور داشته باشند؟

اگر شدت تصادف زیاد باشد و یا فردی آسیب دیده باشد، امکان توافق وجود ندارد. در این شرایط نیاز است که در دادگاه پرونده تشکیل دهید و در تاریخ مورد نظر مراجعه نمایید. مراحل گرفتن دیه پس از صدور حکم قاضی شروع می‌شود. به مجازات تصادف منجر به فوت و جرم تصادف ساختگی نیز تنها در دادگاه رسیدگی می‌شود.

فرار از صحنه تصادف، نداشتن بیمه و عواقب آن

بعد از صحبت در مورد اقدامات ضروری بعد از بروز تصادف لازم است بدانید فرار از صحنه تصادف و نداشتن بیمه چه عواقبی دارد؟ براساس ماده ۷۱۹ قانون مجازات اسلامی اگر راننده مقصر از صحنه تصادف فرار کند، شامل ضمانت کیفری است. بر اساس این قانون اگر در تصادف جرحی، مصدوم به کمک نیاز داشته باشد و راننده مقصر با وجود امکان کمک رسانی به مصدوم صحنه تصادف را ترک کند، بر اساس مورد به بیش از دو سوم حداکثر مجازات ذکر شده، محکوم می‌شود. در این شرایط دادگاه هم نمی‌تواند به راننده مقصر تخفیف دهد.

لازم است بدانید پرداخت خسارت در تصادفات جرحی با بیمه شخص ثالث راننده مقصر انجام می‌شود. در تصادفات منجر به فوت، مجازات راننده متواری بسیار سنگین است. ممکن است به ۶ ماه تا ۳ سال حبس و پرداخت دیه نیز محکوم شود. در چنین شرایطی بیمه بدنه هیچ گونه تعهدی در مورد پرداخت دیه ندارد و خسارت فرد فوت شده توسط بیمه شخص ثالث پرداخت خواهد شد.

بهترین بیمه را از بیمه دات کام بخرید

همانطور که گفته شد، تصادف ممکن است هر لحظه و برای هر شخصی پیش بیاید. با توجه به خبری که در روز شنبه ۴ آذر ۱۴۰۲ از سوی معاون آموزش و فرهنگ ترافیک پلیس راهور اعلام شد؛ ۲۶% تصادفات در تهران از ساعت ۱۵ تا ۱۸ و ۲۴ % درصد دیگر از ساعت ۶ تا ۹ صبح اتفاق می‌افتند. این موضوع به خوبی لزوم داشتن بیمه را به مخاطبان نشان می‌دهد. بنابراین بهتر است برای پوشش خسارت‌های احتمالی، به دنبال بهترین و مناسب‌ترین بیمه باشید. در بیمه دات کام، می‌توانید تمام بیمه‌ها را با یکدیگر مقایسه کرده و با خرید بیمه شخص ثالث و بیمه بدنه، در زمان تصادف با آرامش بیشتری برخورد کنید.

نوشته های مشابه

‫۱۵ دیدگاه ها

  1. سلام.بنده برج ۶سال گذشته با یک دوچرخه تصادف کردم که منجر به صدمه شدید دوچرخه سوار شد که قبل ازچند روز رای نهایی دادگاه صادر شد الان باید دفتر بیمه مراجعه کنم؟کلا بنده دفتر بیمه مراجعه نکردم الان مشکلی برای بنده پیش نمیاد؟باتشکر

    1. اگر حکم دادگاه به شکلی است که دیه به صورت مستقیم از شرکت بیمه به زیان‌دیده پرداخت شود، نیازی به مراجعه شما نیست. اما می‌توانید جهت اطمینان این کار را انجام دهید.

  2. سلام
    چند وقت پیش در جاده ای مربوط به یک استان دیگه به جز استان خودم تصادف جرحی کردم و طرف مقابل تقصیر کار ۱۰۰٪ شد هزینه آمبولانس بعد از ترخیص تا خونه ام و این که مجبور شدم ۱ هفته خانه ای در آن شهر اجاره کنم چون دکتر اجازه برگشت به دلیل خطر آنبولی را به من نمیداد و هزینه برگشت بقیه سرنشینان که همه حدود ۶۰ میلیون شده را از جیبم دادم میخواستم ببینم چجوری باید از بیمه یا طرف مقابل این هزینه ها رو خواست

    1. فاکتور تمامی هزینه‌های درمانی را به شرکت بیمه ثالث فرد مقصر ارائه دهید تا تعیین خسارت شود. اما هزینه بازگشت سرنشینان و اجاره خانه بر عهده شرکت بیمه نیست. شرکت بیمه هزینه بستری در بیمارستان را پرداخت می‌کند.

  3. سلام من موقع خروج از کوچه ۴متری به ۶ متری به دلیل بد پارک کردن همسایه موقع خروج اصابت جزئی داشتم
    بعدمدتهابا دوربین رفته شکایت خودرو منوتوقیف کرده
    رای دادگاه به نفع ایشانه وخسارت زیادی وافت میخواد
    رای نهایی داده من چیکار میتونم انجام بدم؟

  4. سلام من در آبان ماه براثر ریختن گازوییل اتوبوس شرکت واحدولیز خوردن موتور زمین خوردم ودچار شکستگی پا و سر شدم و حدود ،پانزده روز بیمارستان بستری بودم و بدلیل شوکه وارده همچنین دچار فلج باز شدم و تا الان درگیر درمان بودم آیا الان با توجه به مدارک پزشکی میتونم برای گرفتن دیه و شکایت از شرکت واحد اقدام کنم

  5. سلام ۳ روز پیش من ماشینم پارک بود سمندی دنده عقب امد زد به ماشینم بیمه نامه کارت ماشین دست منه گوشیشو جواب نمیده البته همون موقه به ۱۱۰ زدم

  6. سلام.آدرس محل دفاتراصلی شرکت شمابرای تشکیل پرونده تصادفات درشهرهای مختلف ایران را چگونه پیداکنیم. لیست کامل آدرسها را، منتشرکنید.باتشکر

    1. سلام دوست عزیز
      نیازی به مراجعه حضوری نیست. شما باید به یکی از دفاتر بیمه تان مراجعه کنید. مثلا اگر بیمه آسیا را خریداری کرده اید به یکی از دفاتر بیمه آسیا مراجعه نمایید.

      1. باسلام درود بنده ۴روز پیش از خیابانی با عرض ۱۱هفتاد رسیدم سر چهارا ه که باسرعت مطمئن البته با موتور سیکلت یک تاکسی با سرنشینی یک کودک دختر ۱۲ساله که سر چهار راه هز سمت راست من می‌آمد منم گردش براست داشتم اما ایشون کاملا آمده بود سمت چپ خیابان بهرعرض۱۲نیم زده به جاهایی موتور سیکلت من پا ه من صورت خیلی داغون کرده بعد فرار کرد رفت با پدرش آماده سر صحنه منم حالم خراب بردنم بیمارستان آمده ماشین جابجا کرده آن اگرم بخاطر عرض خیابان من زده مقصر صد درصد بعد پدرش نشسته جای دخترش گفته من زدم چکار میتونم انجام بدم لطفا راهنماییم کنید البته همراه من پسرم که ۳سال داره هم بود که خدار شکر آسیب جدی ندیده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا