02 مرداد 1402

قوانین دریافت خسارت از تصادفات صحنه بهم خورده در 1402 چگونه است؟

آمار بالای تصادفات در ایران باعث شده است که همه‌ی ما نیاز به داشتن آگاهی کافی در مورد شرایط و قوانین حاکم بر صحنه تصادفات داشته باشیم. در این صورت، هنگام بروز حادثه می‌دانیم که چه کاری باید انجام دهیم. در بسیاری از تصادفات پیش می‌آید که بنا به دلایل مختلف، صحنه تصادف به هم می‌ریزد. در این‌گونه مواقع و با توجه به این‌که برای دریافت خسارت نیاز به ارائه کروکی از صحنه تصادف است، چه باید کرد؟ چگونه می‌توانیم خسارت خود را از بیمه دریافت کنیم؟ در این مقاله قصد داریم شما را از شرایط دریافت خسارت از تصادفات صحنه بهم خورده آگاه کنیم. با ما همراه باشید.

تصادفات صحنه بهم خورده

فرض کنید که در بزرگراه و یا خیابانی تصادفی اتفاق افتاده باشد. اگر یکی یا هر دو طرف حادثه بنا به دلایلی همچون:

  • فرار راننده مقصر از صحنه تصادف
  • رساندن افراد مصدومی که نیاز فوری به رسیدگی پزشکی دارند به مراکز درمانی (در تصادفاتی که منجر به آسیب جسمی شده باشد)
  • جلوگیری از ایجاد ترافیک شدید

 

دریافت خسارت از تصادفات صحنه بهم خورده چندین حالت دارند

دریافت خسارت از تصادفات صحنه بهم خورده چندین حالت دارند

حال با ترک صحنه تصادف توسط هر دو طرف حادثه یا فرار از صحنه تصادف خسارت مالی یا جانی توسط یکی از طرفین، صحنه تصادف به هم بریزند؛ در این شرایط افسر پلیس راهور قادر نیست کروکی تصادف دقیقی از صحنه حادثه ترسیم کند. این تصادفات را در اصطلاح، تصادف صحنه بهم خورده می‌نامند. برای دریافت خسارت از تصادفات صحنه بهم خورده، با استناد به اظهارات طرفین تصادف، جای لاستیک یا فیلم و عکس‌های گرفته شده کروکی فرضی به صورت فرم یا غیرفرم، ترسیم می‌شود.

در صورت بهم خوردن صحنه تصادف، چگونه مقصر حادثه مشخص می‌شود؟

زمانی که به هر دلیلی صحنه تصادف ماشین خراب می‌شود، باید به دنبال بازسازی صحنه تصادف باشید؛ درخواست بازسازی صحنه تصادف توسط راننده آسیب دیده موجب می‌شود تا پلیس راهور و کارشناس بیمه تصادفات به دنبال پیدا کردن دلیل و مقصر حادثه باشند. اگر قبل فرار راننده مقصر، عکس صحنه تصادف را گرفته باشید یا در محل وقوع تصادف دوربین وجود داشته باشد، فرآیند پیدا شدن مقصر حادثه سریع‌تر انجام می‌شود.

کروکی غیر فرم

کروکی غیر فرم یا غیرسازشی، وقتی است که افراد بنا به دلایلی مانند بالا زدن میزان خسارت از سقف خسارت بیمه شخص ثالث، خسارت جانی  یا افت قیمت خودرو و …  درخواست رسیدگی قضایی دارند؛ در این شرایط، شرح حادثه و ترسیم کروکی در سربرگ‌های کارشناس دادگستری ثبت می‌شود. این نوع کروکی چون شماره سری و سریال ندارد، در سامانه راهور ثبت نمی‌شود. تأیید اصالت و یا رد این کروکی بستگی به نظر افسر ترسیم‌کننده کروکی دارد.

بیمه و دریافت خسارت از تصادفات صحنه بهم خورده

با توجه به هزینه‌های بالایی که در نتیجه تصادف به بار می‌آید، برخی از رانندگان با کوچکترین تصادفی اصرار بر ماندن در صحنه تصادف و بهم نزدن آن تا رسیدن مأمور راهور دارند. در بسیاری از موارد، به ویژه در شهرهای شلوغ، این مسئله باعث به وجود آمدن ترافیک سنگین و راه‌بندان می‌شود.

طبق قانون جدید بیمه، در تصادفاتی که میزان خسارت کمتر از 20 میلیون تومان است، نیاز است که قبل از به هم ریختن، صحنه از محل عکس بگیرید. اگر جای ترمز باشد، پلیس می‌تواند از جای ترمز تشخیص دهد. به هرحال در این موارد شرکت بیمه بدون نیاز به کروکی، خسارت را جبران می‌نماید. در این‌گونه مواقع طرفین می‌توانند با توافق با یکدیگر مدارک بیمه و کارت خودروی خود را تعویض کنند و با این مدارک به نمایندگی بیمه مراجعه کرده و خسارت خود را دریافت کنند. مطالعه مقاله باید و نبایدهای خسارت بدون کروکی پیشنهاد می‌شود.

قانون ذکر شده در بالا برای تصادفاتی است که خسارت آن مالی باشد نه جانی. در تصادفات جرحی، یعنی تصادفاتی که منجر به آسیب بدنی و یا فوت شده باشد، به هم زدن صحنه تصادف می‌تواند مشکل‌ساز و دردسر آفرین باشد. در این شرایط، بهتر است در صورت امکان صحنه تصادف دست ‌نخورده باقی بماند. چون در این تصادفات افراد از میزان جراحت و آسیب‌های وارده به مصدومین آگاهی ندارند و بهتر است مجروحین تکان داده نشوند تا خدایی ناکرده شدت آسیب بیشتر نشود. بهتر است تا آمدن پلیس راهور و اورژانس صحنه تصادف دست‌نخورده باقی بمانید.

پرداخت خسارت در تصادفات جرحی با بیمه شخص ثالث راننده مقصر انجام می‌شود. میزان پوشش این خسارت هر سال بر اساس دیه ماه حرام و ماه عادی آن سال محاسبه شده و از طرف بیمه مرکزی به شرکت‌های بیمه اعلام و روی بیمه شخص ثالث اعمال می‌شود. اگر راننده مقصر از صحنه تصادف فرار کرده و شناسایی نشده باشد، این خسارت از طریق صندوق تأمین خسارت‌های بدنی جبران می‌شود.

اگر درباره صندوق تامین خسارات بدنی نیازمند اطلاعات بیشتر هستید، این مقاله را از دست ندهید.

*نکته: در تصادفاتی که در بزرگراه، تقاطع‌ها و داخل تونل‌های شهری که مجهز به دوربین‌های نظارتی هستند، اتفاق می‌افتد، و هیچ کدام از رانندگان تقصیر را بر عهده نمی‌گیرند، پلیس می‌تواند با استفاده از تصاویر ثبت شده توسط دوربین‌های نظارتی، مقصر حادثه را شناسایی کند.

 

استفاده از بیمه در تصادفات صحنه بهم ریخته شرایط خاصی دارد

استفاده از بیمه در تصادفات صحنه بهم ریخته شرایط خاصی دارد

آیا بیمه به راننده متواری تعلق می‌‎گیرد؟

در صورتی که راننده مقصر صحنه تصادف موتور یا ماشین را ترک کند، باز هم بیمه شخص ثالث او خسارات ایجاد شده در تصادف را پرداخت می‌کند اما جریمه‌هایی که به دلیل فرار از صحنه تصادف برای راننده مقصر در نظر گرفته می‌شود، باید توسط خودش پرداخت شود. به همین دلیل بهتر است به جای فرار از صحنه تصادف و بهم زدن آن، به دنبال توافق در صحنه تصادف باشید تا درگیر مراجع قضایی و پرداخت جریمه نشوید.

فرایند دریافت خسارت از تصادفات صحنه بهم خورده

در تصادفاتی که صحنه حادثه بهم خورده است، بسته به شرایط یکی از راه‌های زیر در پیش گرفته می‌شود:

  • در صورتی که پلیس راهور قبلاً در محل حادثه حضور داشته باشد، کافی است طرفین به پلیس راهنمایی و رانندگی منطقه مربوط به تصادف مراجعه کنند و ادامه مراحل تا دریافت خسارت را طی کنند.
  • در صورتی که تصادف توسط مأمور کارشناس بازدید نشده باشد، طرفین تصادف باید به شورای حل اختلاف محل تصادف برای پیگیری‌های بعدی و دریافت نظر کارشناسی مراجعه کنند.
  • در صورتی که تصادف باعث مجروح شدن یا فوت شده و راننده مقصر فرار کرده باشد، نیاز به کسب دستور مقام قضایی مبنی بر ترسیم کروکی و گرفتن تصویر از پرونده تشکیل‌شده در کلانتری است. این پرونده تشکیل شده شامل اظهارات شاکی و شهود، فیلم و عکس ارائه شده از صحنه تصادف، برگه اورژانس و بیمارستان، دستور قضایی و … می‌باشد.

بیمه بدنه و دریافت خسارت از تصادفات صحنه بهم خورده

وقتی تصادفی حادث می‌شود که صحنه آن بهم خورده و مقصر هم متواری شده است، می‌توانید خسارت وارده به خودروی خود را از بیمه بدنه‌تان با ارائه مدارک زیر دریافت کنید:

  • کروکی غیرسازشی
  • صورت جلسه کلانتری
  • اوراق بازجویی تنظیم‌شده در یگان انتظامی و مرجع قضایی
  • اصل و کپی بیمه بدنه و شخص ثالث
  • اصل و کپی گواهینامه راننده یا مالک خودرو
  • اصل و کپی کارت خودرو
  • اصل و کپی شناسنامه مالکیت خودرو
  • تکمیل فرم واگذاری حقوق قانونی بیمه گزار به شرکت بیمه

با ارائه این مدارک به شرکت بیمه، پرونده تشکیل شده و پس از کارشناسی، خسارت به فرد زیان‌دیده پرداخت می‌شود.

حوادث طبیعی و بیمه بدنه؛ قانون جدید 1402 درباره تصادفات با خساراتی تا سقف 30 میلیون تومان

براساس اعلام راهنما و رانندگی حوادث رانندگی که به علت حوادث طبیعی اتفاق بیفتند جز تصادفات به حساب نمی‌آید. در نتیجه پلیس نمی‌تواند برای آن‌ها کروکی بکشد. در چنین مواردی در صورتی که خودرو دارای بیمه‌نامه بدنه باشد و پوشش‌هایی مانند سیل، زلزله و حوادث طبیعی را انتخاب کرده باشد، می‌تواند از بیمه بدنه خود استفاده کند.

در صورتی که خودرو بیمه‌نامه بدنه نداشته باشد پلیس کروکی را تهیه می‌کند اما خودرو به پارکینگ منتقل می‌شود.

بر اساس ماده ۸ قانون بیمه در تصادفات بحث خودروی متعارف و نامتعارف وجود دارد. در چنین حوادثی قانون خسارت را بر اساس خودروی متعارف پرداخت می‌کند و مابقی را باید راننده پرداخت نماید. همچنین در سال ۱۴۰۱ اعلام شد در تصادفاتی که خسارات وارد شده تا ۲۰ میلیون تومان است نیازی به کشیدن کروکی نیست. اما در تصادفات جرحی و فوتی باید حتما کروکی کشیده شود. در سال ۱۴۰۲ هم برای تصادفاتی که مبلغ خسارت کمتر از ۳۰ میلیون تومان است نیازی به کشیدن کروکی نیست.

همچنین در مورد تصادفاتی که علت حادثه مشخص نیست و رانندگان باهم اختلاف نظر دارند اعلام شد که باید حتما کروکی کشیده شود.

خرید بیمه بدنه و بیمه شخص ثالث

همانطور که می‌دانید، وقتی که تصادفی اتفاق می‌افتد، شرکت بیمه خسارت‌های افراد متضرر از تصادف را جبران می‌کند و حتی تحت شرایط گفته شده در بالا، دریافت خسارت از تصادفات صحنه بهم خورده هم از شرکت بیمه امکان‌پذیر است. مزایای داشتن بیمه این روزها دیگر بر کسی پوشیده نیست. اهمیت بیمه به ویژه شخص ثالث به اندازه‌ای بالاست که افراد بدون داشتن بیمه‌نامه حتی یک دقیقه هم در خیابان ظاهر نمی‌شوند.

بیمه شخص ثالث، هزینه‌های مربوط به افراد ثالث یعنی اشخاص زیان‌دیده در حادثه، به غیر از راننده مقصر، را جبران می‌کند. آسیب‌های وارده به خودروی راننده مقصر هم توسط بیمه بدنه وی جبران می‌شود. با این اوصاف، داشتن بیمه باعث اطمینان خاطر هر چه بیشتر راننده و آسایش روانی اوست. مطالعه مقاله راهنمای بیمه شخص ثالث توصیه می‌شود.

هزینه بیمه شخص ثالث و بیمه بدنه با توجه به سال ساخت خودرو، کاربری، مدل خودرو و غیره متفاوت است. برای این‌که از هزینه بیمه خودروی خود آگاهی داشته باشید می‌توانید از سامانه بیمه دات کام استفاده کنید. بیمه دات کام معتبرترین سامانه آنلاین بیمه‌ای کشور است که اکثر بیمه‌های موجود را تحت پوشش خود دارد. با استفاده از این سامانه، علاوه بر استعلام هزینه بیمه، می‌توانید شرکت‌های بیمه‌ای مختلف را با هم مقایسه کنید و بر این اساس بهترین بیمه‌ای که مناسب حال شماست را انتخاب و اقدام به خرید بیمه شخص ثالث کنید.

بدانید  که همیشه لازم نیست صحنه تصادف را دست‌نخورده حفظ کنید. خصوصاً زمانی که تصادف جزئی است و خسارت زیادی به بار نیامده، می‌توانید با عکس یا فیلم گرفتن از صحنه، صحنه تصادف را بهم زده و خودروها را به کنار مسیر ببرید و منتظر آمدن پلیس راهور شوید. نگران دریافت خسارت از تصادفات صحنه بهم خورده نباشید. قانون برای این مسئله هم راه کار در نظر گرفته است. خونسردی خود را حفظ کرده و مراحل گفته شده در این مقاله را طی کنید.

 

  • + آیا همیشه صحنه تصادف را باید دست نخورده حفظ کرده؟
  • + دریافت خسارت از تصادفات صحنه بهم خورده چگونه است؟
  • + درخواست کروکی بعد از تصادف چگونه است؟
آخرین مقالات مرتبط با این مطلب مشاهده آرشیو مقالات مشاهده آرشیو
اقدامات مهم بعد از تصادف
30 شهریور 1402 / مقالات بیمه شخص ثالث / اطلاعات بیمه ای

بعد از تصادف چکار کنیم؟ راهنمای اقدامات ضروری پس از تصادف رانندگی

تصادف کردن یکی از تجارب تلخی است که ممکن است برای هر راننده‌ای اتفاق بیفتد. این تجربه برای قدیمی‌ترین راننده هم استرس و ترس را به همراه دارد. اقدامات پس از تصادف از

بیمه ماشین آلات و تجهیزات پیمانکاران
25 شهریور 1402 / مقالات بیمه شخص ثالث

بیمه ماشین آلات و تجهیزات پیمانکاران؛ صفر تا صد بیمه لیفتراک، جرثقیل، لودر و…

بیمه ماشین آلات و تجهیزات پیمانکاران یکی از زیرشاخه‌های بیمه مهندسی است. اجاره‌کنندگان و یا صاحبان این ماشین آلات، می‌بایست این بیمه را خریداری کنند تا با خیالی آسوده از این وسایل پر خطر استفاده نمایند.

فرم ارسال دیدگاه پیرامون این مطلب

دیدگاه کاربران بیمه دات کام
person
حسین
05 تیر 1402

سلام پسرم داشت توی کوچه دوچرخه سواری می‌کرد و یک پراید با اون برخورد کرد و متواری شد من بچه رو بردم بیمارستان بدون اینکه بد پلیس و فوریت‌های پزشکی تماس بگیرم نه دوربین توی کوچه هست و نه شاهد دارم چون تنها تو کوچه بود آیا دیه از صندوق خسارت‌های بدنی به پسرم تعلق میگیرد؟

    person
    نویسنده بیمه
    12 تیر 1402

    سلام به صورت قانونی اقدام کنید. در این موارد باید حتما با پلیس و اورژانس تماس بگیرید.

person
حجت
25 خرداد 1402

سلام . توی میدان با یک ماشین تصادف کردم، اون خودرو با نوک راست سپر زده به در عقب سمت چپ ماشین من ، اون لحظه گفت ماشین من طوریش نیست و من چیزی نمیخوام ومنم که به نظرم مقصر بودم و درب ماشینم داغون شده بود گفتم خودم درستش میکنم ،لذا زنگ به پلیس نزدیم و جریان تمام شد ،دو روز بعد راننده زنگ زده که من سپرم از زیر شکسته و … و باید حتما قطعات نو بر ام بخری، منم گفتم فایبر میکنم قبول نکرد ،الان حکم چیه .گفتم شکایت کن، طبق قانون در خدمتم

    person
    نویسنده بیمه
    25 خرداد 1402

    سلام. شکایت کنید.

person
بهروز
12 اردیبهشت 1402

ایا به من هم خسارت تعلق میگیرد یا خیر ؟

    person
    نویسنده بیمه
    16 اردیبهشت 1402

    سلام. بله

person
بهروز
12 اردیبهشت 1402

سلام اگه تصادف کنیم و مقصر من باشم اما فرد دیگه به هر دلیلی از صحنه متواری بشه ایا در خسارت دین ما تاثیری دارد ؟

    person
    نویسنده بیمه
    16 اردیبهشت 1402

    سلام. بستگی به نظر کارشناس بیمه دارد

person
معین
29 فروردین 1402

سلام خسته نباشید تصادفی داشتم زیر ۲۰میلون خسارت دید خودرو طرف مقابل ولی برای بیمه بدنه خودرو خودم میگن کروکی لازم فیلم از صحنه تصادف هم دارم چیکار باید کنم راهنمایی کنید؟

    person
    نویسنده بیمه
    29 فروردین 1402

    سلام. مدارک و فیلم خود را به بیمه ارائه دهید و از افسر راهنمایی و رانندگی کمک بگیرید.

person
خانی
25 اسفند 1401

سلام من ماشینی خریدم که بیمه بدنه داره ومالک قبلی گواهی بیمه بدنه رابه من داده اصل بیمه بدنه راندارم ایا باید ماشین راخودم بیمه بدنه جدید بگیرم یاهمان گواهی کفایت میکنه وبیمه بدنه محسوب میشه ممنون

    person
    کارشناس بیمه
    26 اسفند 1401

    سلام. باید بیمه بدنه را به شما منتقل کنند.

person
مهران قهرمانى
22 اسفند 1401

درودبرشما.در يك تصادف زنجيره اى در جاده يخ زده، مقصر حادثه كيست و بفرضِ برهم نخوردنِ صحنه، تعيينِ مقصر چگونه صورت ميگيرد؟

    person
    کارشناس بیمه
    23 اسفند 1401

    سلام. مامور راهنما رانندگی مقصر را مشخص می کند.

      person
      مهران قهرمانى
      24 اسفند 1401

      سپاس از پاسخ شما. آيا در شرايط يخ زدگى جاده و بروز تصادف زنجيره اى اصولاً مالكان خودروها مى توانند از هم شكايت كنند يا اينكه در چنين شرايطى نميتوان كسى را مقصر قلمداد كرد؟

        person
        کارشناس بیمه
        24 اسفند 1401

        سلام دوست عزیز. در این شرایط افسر راهنمایی رانندگی بهتر می‌تواند به شما کمک کند.

person
فرهاد تشیعی
18 بهمن 1401

سلام وقت بخیر. اگر تصادف کنیم و فرار کنیم چه مجازاتی داره؟

    person
    کارشناس بیمه
    19 بهمن 1401

    سلام دوست عزیز. فرار از صحنه تصادف جرم است و مجازات آن را ارگان مربوطه با توجه به میزان خسارات وارد شده معین می کند.

person
زیا نفسی
10 مهر 1401

ببخشید من دیروز یه ماشین از پشت زد به ماشینم ولی بهم دروغ گفت و صحنه تصادف ه بهم زدیم الان جوابمم نمیده، میتونم الان اقدامی کنم؟

    person
    کارشناس بیمه
    11 مهر 1401

    سلام باید با یک وکیل مشورت کنید ولی باید مدرک داشته باشید.

      person
      خسارت زیر بیست تومن
      27 آذر 1401

      سلام
      ببخشید من و برادرم در یه مسیر پشت سر هم رانندگی میکردیم که باهم تصادف کردیم و اون از پشت بمن زد اولش پلیس رو خبر نکردیم صبح روز بعد رفتیم بیمه گفت خسارت های زیر بیست تومن نیازی به کروکی پلیس نمیباشد ولی وقتی پرونده رفت برای واریز بیمه گفت چون خسارتتون بیست تومه باید کروکی داشته باشید چکار کنیم؟؟

        person
        خسارت زیر بیست تومن
        27 آذر 1401

        کارشناس هم از طرف همراه بیمه خلیج فارس اومدن ماشین هارو کارشناسی کردند و مقصر و زیاندیده هم مشخص کردن و پرونده تایید شد اما الان بیمه گیر داده

        person
        کارشناس بیمه
        28 آذر 1401

        سلام گفتند که زیر 20 تومان نمی خواهد.

عضویت در خبرنامه برای اطلاع از تخفیف های ماهانه در خبرنامه بیمه دات کام عضو شوید