۰۸ آبان ۱۴۰۲

مجازات فرار راننده مقصر از صحنه تصادف چیست؟ + روش‌های پیگیری خسارت

فرار راننده مقصر از صحنه تصادف یکی از رفتارهای نسنجیده بعد از وقوع یک حادثه‌ی ترسناک است. یکی از تلخ‌ترین مواردی که همواره رانندگان و مردم را تهدید می‌کند، تصادف رانندگی است. هر تصادفی یک مقصر دارد و یک زیان دیده. فرد مقصر در تصادفات می‌تواند از بیمه شخص ثالث برای جبران خسارت استفاده کند.

فرار راننده مقصر از صحنه تصادف نه تنها دردی را دوا نمی‌کند بلکه می‌توانید شروعی تازه برای اتفاقات غیرقابل پیش‌بینی و جبران‌ناپذیر باشد. جدا از بیشتر شدن جرم او، این امکان وجود دارد تا در تصادفات جرحی، فرد به دلیل دیر رسیدن به بیمارستان فوت کند. اما در صورت وقوع چنین اتفاقی، مجازات فرار از صحنه تصادف چیست؟ یا بعد از آن باید چه کرد؟ برای گرفتن پاسخ چنین سوالاتی و آشنایی هرچه بیشتر با چنین شرایطی، تا پایان مقاله همراه ما باشید.

اولین کار بعد از فرار راننده مقصر از صحنه تصادف چیست؟

در صورت روبرو شدن با چنین شرایطی، اول از همه به خودتان مسلط شوید تا بتوانید از ناحق شدن حقتان جلوگیری کنید. همانند دیگر انواع تصادفات، بعد فرار راننده مقصر از صحنه تصادف ابتدا با پلیس ۱۱۰ تماس بگیرید و واقعه را برای آنها شرح دهید. اولین مرحله برای رساندن فرد متواری به سزای عملش حضور مأمور آگاهی و داشتن صورت جلسه است.

بعد از تشکیل صورت جلسه، فرد زیان داده می‌بایست در کلانتری حاضر شود و با طرح دعوی و تنظیم شکایت نامه این موضوع را پیگیری کند. اگر فرد زیان دیده تنها ماشینش صدمه دیده باشد، وجود کروکی تصادف به همراه بیمه نامه می‌تواند مشکل را حل کند. اما در صورتی که آسیب بدنی رخ داده باشد، زیان دیده باید با حضور در پزشکی قانونی این مشکل را پیگیری نماید.

فرار راننده مقصر از صحنه تصادف

فرار کردن از صحنه تصادف

ترسیم مجدد صحنه تصادف و فرار راننده مقصر

در صورتی که قبل از حضور مأمور راهنمایی رانندگی صحنه تصادف به هم خورد، لازم است که کارشناسان راهور و دادگستری در محل وقوع حادثه حاضر شوند و به ترسیم مجدد صحنه تصادف بپردازند تا بتوانند مجازات فرار راننده مقصر از صحنه تصادف را با اطلاعات کامل‌تری انجام دهند. بعد از ترسیم صحنه تصادف و تکمیل شدن پرونده، دادسرا باقی ماجرا را پیگیری می‌کند. (مطالعه‌ی مقاله‌ی دریافت خسارت از تصادفات صحنه بهم خورده می‌تواند شما را در این زمینه کمک کند.)

دریافت خسارت فرد زیان دیده از شرکت بیمه

در زمان پیگیری پرونده در دادسرا شکایت نامه و درخواست توسط فرد زیان دیده تنظیم می‌شود. فرد زیان دیده باید واقعه را به صورت کامل تعریف و در برگه بازجویی بنویسد. بعد از آن بررسی‌های نهایی انجام می‌شود و در صورت اثبات جرم راننده مقصر، شرکت بیمه وظیفه دارد خسارت را به فرد زیان دیده پرداخت کند.

شاید از خود بپرسید که ” آمدیم و آن راننده، مقصر شناخته نشد، آن زمان تکلیف چیست؟” آیا خسارت فرد زیان دیده نادیده گرفته می‌شود؟ جواب قطعاً منفی است. چون در چنین شرایطی و بعد از فرار راننده مقصر از صحنه تصادف و گناهکار شناخته نشدن فرد مقصر، خسارت فرد زیان دیده از محل صندوق خسارات پرداخت می‌شود.

پرداخت خسارت فرد زیان در صورت فرار راننده مقصر قطعی است

اگر مراحلی که بالاتر گفته شد را به صورت کامل و با دقت پیگیری شود، دریافت خسارت برای فرد زیان دیده قطعی است. با آماده‌سازی مستندات مربوطه به صحنه تصادف امکان پایمال شدن حق شما ۰ درصد است. به صورت کلی در صورت فرار راننده مقصر از صحنه تصادف، اصلاً نگران نباشید چون به احتمال خیلی زیاد با پیگیری‌ها قانونی خسارت شما از فرد مقصر گرفته می‌شود و در بدترین حالت امکان دریافت هزینه‌های شما از صندوق خسارات فراهم می‌شود.

استعلام بیمه شخص ثالث

۵ مرحله اصلی بعد از فرار راننده مقصر (مراحل شکایت از پلاک خودرو فراری)

اگر از بد روزگار با حادثه رانندگی مواجه شدید که فرد مقصر متواری شد، بهتر است طبق مراحل زیر پیش بروید تا بتوانید در کوتاه‌ترین زمان ضمن رساندن وی به سزای عملش، خسارت خود را نیز دریافت کنید:

  1. آرامش خود را حفظ کنید تا بتوانید شرایط به صورت کامل کنترل کنید
  2. با پلیس آگاهی تماس بگیرید و آنها را از وقوع چنین حادثه‌ای مطلع کنید
  3. تشکیل پرونده و تهیه صورت جلسه با امضای شاهدان و شهادت آنها
  4. در صورت وارد شدن خسارت بدنی یا جرحی، گزارش اورژانس را دریافت کنید
  5. تهیه صورت جلسه و گواهی و گزارش برای ارائه به شورای حل اختلاف و انجام شکایت از فرد متواری

فرار از صحنه تصادف چه عواقبی دارد؟

در مورد فرار از صحنه تصادف، نداشتن بیمه شخص ثالث و عواقب آن چه می‌دانید؟ لازم است بدانید که براساس ماده ۷۱۹ قانون مجازات اسلامی اگر راننده مقصر از صحنه تصادف فرار کند، شامل ضمانت کیفری است. بر اساس این قانون اگر در تصادف جرحی، مصدوم به کمک نیاز داشته باشد و راننده مقصر با وجود امکان کمک رسانی به مصدوم صحنه تصادف را ترک کند، بر اساس مورد به بیش از دو سوم حداکثر مجازات ذکر شده، محکوم می‌شود. در این شرایط دادگاه هم نمی‌تواند به راننده مقصر تخفیف دهد.

همچنین باید بدانید که پرداخت خسارت در تصادفات جرحی با بیمه شخص ثالث راننده مقصر انجام می‌شود. در تصادفات منجر به فوت، مجازات راننده متورای بسیار سنگین است. ممکن است به ۶ ماه تا ۳ سال حبس و پرداخت دیه نیز محکوم شود. در چنین شرایطی بیمه بدنه هیچ گونه تعهدی در مورد پرداخت دیه ندارد و خسارت فرد فوت شده توسط بیمه شخص ثالث پرداخت خواهد شد.

مجازات جرم فرار از صحنه تصادف خسارتی چیست؟

تا به اینجا در مورد چگونگی دریافت خسارت فرد زیان دیده در صورت فرار راننده مقصر از صحنه تصادف صحبت کردیم و متوجه شدیم به هر حال حق فرد زیان دیده در چنین تصادفاتی پایمال نخواهد شد. اما این پایان قصه نیست و قانون شرایطی متفاوتی برای فرد مقصری که از صحنه تصادف فرار کرده را تدارک دیده است. مجازات فرار از صحنه تصادف یکسان نیست به شرایط گوناگونی بستگی دارد.

مجازات برای تصادف منجر به مرگ

در صورتی که بعد از متواری شدن فرد مقصر از صحنه تصادف، یکی از افراد داخل ماشین زیان دیده از دنیا برود و فوت کند، فرد مقصر مرتکب قتل شبه عمد شده و برای او قصاص در نظر گرفته می‌شود.

در صورتی که در چنین حادثه‌ای فرد زیان دیده یا همراهانش آسیب بدنی و جرحی دیده باشند، میزان جرم راننده متواری با بررسی کامل شرایط در نظر گرفته می‌شود. با توجه به قوانین و تبصره‌های مربوطه، مقصر تصادفات رانندگی تنها در شرایطی می‌تواند ماشین را تکان دهد که هدف نجات جان فرد یا افراد ماشین زیان دیده باشد. در صورتی هم که راننده مقصر فرد آسیب دیده را به بیمارستان انتقال دهد، دادگاه در مورد جرایم و مجازات به وی تخفیف خواهد داد.

مجازات فرار از صحنه تصادف غیر جرحی حبس از سه ماه تا دو سال و جریمه نقدی خواهد بود. برای پیگیری فرار از صحنه تصادف نیز بهتر است از مراجع قضایی و سامانه‌های پیگیری شکایات و اعتراضات استفاده کرد.

مجازات فرد متواری در صورت مرگ غیرعمد یا آسیب دیدگی جدی فرد زیان دیده

  • اگر فرار راننده مقصر از صحنه تصادف به خاطر عدم رعایت قوانین و بی‌احتیاطی باعث قتل غیرعمدی شود، بسته به شرایط برای او ۶ ماه تا ۳ سال حبس و پرداخت دیه در نظر گرفته می‌شود.
  • در صورتی هم که فرد زیان دیده با از کار افتادگی عضوی از بدن یا صدمه دیدن حواس ۵ گانه روبرو شود، فرد مقصر به حدود ۲ماه تا یک سال حبس، همچنین پرداخت نرخ دیه مصوب محکوم خواهد شد. وجود بیمه شخص ثالث در چنین شرایطی اهمیت بسیاری دارد.
مجازات برای تصادف منجر به مرگ

مجازات تصادف منجر به مرگ برای راننده متواری چیست؟

چه مواردی جرم راننده متواری شده را افزایش می‌‎دهد؟

برخی شرایط و اتفاقات، می‌تواند مجازات و جرایم راننده مقصر و متواری شده را افزایش دهد. مهم‌ترین این عوامل به شرح زیر هستند:

  • مصرف مواد مخدر یا مشروبات الکلی
  • نداشتن گواهی نامه یا همراه نداشتن آن (مجازات رانندگی بدون گواهینامه را مطالعه کنید)
  • مشکلات فنی ماشین مقصر (در صورتی که این مشکلات باعث تصادف شده باشد)
  • عدم رعایت قوانین و رانندگی با سرعت غیرمجاز

مجازت راننده مست و متواری چیست؟

در صورتی که یک راننده در شرایط غیرعادی مانند مستی باعث تصادف شود و بعد از صحنه تصادف بگریزد، مجازات بیشتری برای وی در نظر گرفته می‌شود. در صورتی که مستی راننده متواری اثبات شود، ممکن است برای مدتی از رانندگی محروم شود و علاوه بر پرداخت جریمه نقدی بیشتر، ۲۰ نمره منفی برایش نیز در نظر گرفته شود. از آنجا که طبق قوانین بیمه مرکزی ، بیمه شخص ثالث الزامی است ، نداشتن بیمه شخص ثالث در چنین شرایطی قطعاً خیلی دردسر ساز خواهد شد.

جای متواری شدن، بیمه معتبر تهیه کنید

اثبات فرار از صحنه تصادف با روش‌های مختلفی امکان‌پذیر است برای مثال در برخی موارد می‌توانید از راننده مقصر عکس بگیرید یا شماره پلاک او را یادداشت نمایید. البته حضور پلیس در صحنه تصادف و رسم کروکی تصادف هم یکی از موضوعات مهمی است که نباید فراموش کنید. در این مقاله به صورت کامل در مورد جرایم و شرایط سخت فرار راننده مقصر از صحنه تصادف صحبت کردیم و بعد در مورد مجازات فرار این افراد اطلاعاتی کسب کردیم. پیشنهاد ما استفاده همزمان از بیمه بدنه و بیمه شخص ثالث است تا در هر شرایطی استرس از شما دور بماند. از صحنه تصادف فرار نکنید که فقط اوضاع را پیچیده و سخت‌تر می‌کند. برای انتخابی مناسب، مقاله بهترین بیمه شخص ثالث را مطالعه کنید.

لیست برچسب ها
آخرین مقالات مرتبط با این مطلب مشاهده آرشیو مقالات مشاهده آرشیو
بخشودگی جرایم دیرکرد بیمه شخص ثالث
۱۳ آذر ۱۴۰۲ / مقالات بیمه شخص ثالث

بخشودگی جرایم بیمه شخص ثالث خودرو و موتور سیکلت از ۱۳ آذر ۱۴۰۲

طرح بخشیده شدن جرایم بیمه شخص ثالث ماشین در سال چند بار و چگونه اجرا می‌شود؟ چه کسانی مشمول این طرح می‌شوند؟ برای کسب اطلاعات جامع در خصوص بخشودگی جرایم این مقاله به شما کمک خواهد کرد.

اقدامات مهم بعد از تصادف
۰۴ آذر ۱۴۰۲ / مقالات بیمه شخص ثالث / اطلاعات بیمه ای

بعد از تصادف چکار کنیم؟ راهنمای اقدامات ضروری پس از تصادف رانندگی

تصادف کردن یکی از تجارب تلخی است که ممکن است برای هر راننده‌ای اتفاق بیفتد. این تجربه برای قدیمی‌ترین راننده هم استرس و ترس را به همراه دارد. اقدامات پس از تصادف از

فرم ارسال دیدگاه پیرامون این مطلب

دیدگاه کاربران بیمه دات کام
person
علی سلجوقی
۰۷ آذر ۱۴۰۲

سلام و وقت بخیر،هفته پیش مورخ ۴۰۲/۸/۲۶ساعت ۷:۵۰ دقیقه شب تصادف کردم راننده خودرو ۴۰۵ که من بودم خط ممتد بین سبقت و لاین وسط رو گرفته بودم که خودرویی کاملا بدون هیچ چراغی از سمت لاین سبقت به من برخورد کرد با سرعت بالا و به ماشین من زد به قدری سرعت داشت ک لحظه برخوردش به من سیبک ماشین من برید و منحرف شد ماشین به راست اون راننده متواری شده و مقصر صد درصد گفتن منم چون موقع برخورد به راننده پراید خوردم میشه لطفا راهنمایی کنید

    person
    نویسنده بیمه
    ۰۸ آذر ۱۴۰۲

    سلام دوست عزیز
    در چنین مواردی مقصر حادثه با نظر افسر راهنمایی و رانندگی مشخص می شود.

person
حسین
۲۴ آبان ۱۴۰۲

سلام هفته پیش همسر من با یه موتور سوار پسر که ترکش دختر خانمی بود تصادف کرد و دختر خانم فرار کرد من خسارت موتور سوار را دادم اما امروز مادر اون دختر زنگ زده و تقاضای ۶ میلیون هزینه درمان کرده میشه راهنمایی کنید

    person
    نویسنده بیمه
    ۲۷ آبان ۱۴۰۲

    سلام دوست عزیز. بهتر است موضوع را به صورت قانونی پیگیری کنید.

person
تینا
۲۰ آبان ۱۴۰۲

سلام من ۴ ماه پیش با موتورم که شارجی بود تعادل خودم و از دست دادم و به زمین خوردم به طوری که چرخ کامیون از روی پام رد شد و باعث خورد شدن استخوان ساق پام و از بین رفتن ماهیچه پام شد
.لطفا منو راهنمایی کنید چون راننده فرار کرد

    person
    نویسنده بیمه
    ۲۰ آبان ۱۴۰۲

    سلام دوست عزیز
    از حادثه پیش آمده برای شما متاسفیم. باید با ارائه کروکی تصادف از راننده متواری شکایت کنید.

person
ابراهیم ایران پور مبارکه
۱۷ آبان ۱۴۰۲

حدود دوماه پیش در حالی که در شهرستان مبارکه محله شیخ آباد نزدیک باوار الزهرا با دوچرخه در حال حرکت بودم وبلاوار الزهرا بدلیل عدم روشنایی لامپ هایش تاریک بود موتور سواری از پشت سر به دوچرخه ام برخورد نمود وبا جمع شدن مردم وتماس با پلیس ۱۱۰واورژانس مرا به بیمارستان الزهرا مبارکه برده که بحمدالله هیچگونه صدمه بدنی ندیده وموتور سوار متواری گشته وارز صحنه تصادف متواری گشته که با شناسایی فرد متواری برای او اظهارنامه فرستاده وبدلیل وارد شدن خسارت به دوچرخه ام از او خواسته که نسبت به تعمیر دوچرخه ام اقدام ننموده وسعی در فرار از واقعیت می نماید .خواهشمند است مرا راهنمایی فرمائید .متشکرم

    person
    نویسنده بیمه
    ۲۰ آبان ۱۴۰۲

    سلام دوست عزیز. در چنین شرایطی باید شکایت کنید و مراحل کار را به صورت قانونی پیگیری نمایید.

person
روزبه
۱۰ آبان ۱۴۰۲

سلام من تصادف کردم و طرف فرار کرد شدیدا مشروبات الکلی مصرف کرده بود از صحنه تصادف فیلم گرفتم الان پیگیر کاراشم فعلا از بیمه استعلام گرفتم تا دوباره برم دفتر قضایی.شک دارم اصلا یادش بیاد تصادف کرده باید از خودشم فیلم میگرفتم.به هرحال با این همه دوندگی و گرفتن مرخصی از کار امیدوارم آخرش خسارتمو منصفانه بگیرم چون زیاد حقمونو خوردن

    person
    نویسنده بیمه
    ۱۰ آبان ۱۴۰۲

    سلام دوست عزیز
    بله، موضوع را از طریق مراجع قضایی پیگیری کنید قطعا جواب می گیرید.

person
Arash
۲۲ مهر ۱۴۰۲

سلام کسی ک از صحنه تصادف فرار کرد برای خسارت ماشین روبرو می‌تونه از بیمه استفاده کنه؟

    person
    نویسنده بیمه
    ۲۲ مهر ۱۴۰۲

    سلام دوست عزیز
    بله اگر بیمه بدنه داشته باشید می توانید برای دریافت خسارت از بیمه بدنه خود استفاده نمایید.

person
امیر
۱۵ مهر ۱۴۰۲

سلام یک ماهپیش یکی از همسایه ها به ماش من زد و به حساب همسایگی زنگ نزدم به ۱۱۰ خواستم بگم الان میتونم ازش شکایت کنم؟؟؟

    person
    نویسنده بیمه
    ۱۶ مهر ۱۴۰۲

    سلام دوست عزیز
    می توانید شکایت کنید اما بدون مدارک مستند کار دشواری است.

person
داریوش
۰۸ مهر ۱۴۰۲

در تاریخ بیست و دوم شهریور ماه ۱۴۰۲ با خودروی شخصی ام در کمربندی خرم آباد به اهواز ماشینی با سرعت بالا و خطر ناک از پشت با خودروی من تصادف نموده و اقدام به فرار کرده و خسارات سنگینی را به ماشین من وارد کرده و نه من بلکه حاضرین در صحنه تصادف نتوانستند شماره پلاک خودرو مقصر را بردارند.
چگونه میتوانم به جبران خسارات وارده به ماشینم دست پیدا کنم.
در ضمن پلیس راهور در صحنه حاضر شده و کروکی تنظیم نکرد،همچنین مأمورین انتظامی هم در صحنه حاضر شده و آنها نیز صورتجلسه ای تنظیم نکردند.
با تشکر

    person
    نویسنده بیمه
    ۰۹ مهر ۱۴۰۲

    سلام دوست عزیز
    باید گزارش تصادف را به بیمه ارائه دهید. گزارش تصادف نیز باید به وسیله پلیس راهور یا انتظامی تهیه شود.

person
حمید
۲۰ شهریور ۱۴۰۲

سلام
برای من اتفاق افتاد و راننده مقصر از صحنه متواری شد.به مامور راهنما رانندگی توضیح دادم اونم گفت من که صحنه رو ندیدم بخوام توی کروکی بنویسم.به پلیس ۱۱۰ هم گقتم اونم گفت ما که هنگام وقوع حادثه نبودیم و ندیدیم توی صورتجلسه هم مشخصات پلاک راننده متواری ننوشتن و فقط نوشتن بنا به گفته زیان دیده مقصر فرار کرده همین.
دادگاه هم گفت چون مامور پلاک راننده مقصر و فراری رو ننوشته توی صورتجلسه پس شکایتت از اعتبار خارج میشه و دستت بجایی بند نیست.
تازه نزدیک ۲ میلیون هم هزینه شکایتم شد.و ۵۰ میلیون هم به ماشینم خسارت وارد شد که از جیبم دادم

    person
    نویسنده بیمه
    ۲۰ شهریور ۱۴۰۲

    سلام دوست عزیز. از تجربه بد شما متاسفیم.

عضویت در خبرنامه برای اطلاع از تخفیف های ماهانه در خبرنامه بیمه دات کام عضو شوید