۳۰ مرداد ۱۴۰۳

بیمه خودروی اجاره ای: انواع و پوشش‌های بیمه ماشین اجاره‌ای در یک جا

این روزها با شرایط بد اقتصادی، با افزایش بی‌سابقه قیمت خودرو مواجه هستیم. به همین علت خرید خودروی باکیفیت برای اکثریت جامعه، آرزویی بیش نیست. پیرو این گرانی، بسیاری از افراد ترجیح می‌دهند خودروها را از شرکت‌ها و موسسات اجاره کنند. به این ترتیب برای سوار شدن ماشین موردعلاقه‌شان نیازی به پرداخت میلیاردها تومان نخواهند داشت. اگر قصد اجاره‌ خودروی گران قیمت دارید، بیمه کردن آن برای استفاده از پوشش‌های بیمه‌ای هنگام خسارات و تصادفات پیشنهاد می‌شود. بیمه خودروی اجاره ای به شما کمک می‌کند در زمان وقوع حادثه نگران خسارت‌های وارده نباشید. زیرا بسته به نوع بیمه‌نامه شما تمامی خسارات را جبران خواهد کرد. برای اطلاعات بیشتر در رابطه با بیمه خودروی اجاره‌ای ادامه مطلب را مطالعه نمایید.

خودروی اجاره‌ای چیست؟

تا به حال برایتان پیش آمده است که قصد شرکت کردن در یک مهمانی را داشتید و نتوانید به خاطر شرایط اقتصادی حاکم در آن مهمانی شرکت کنید؟! یا به یک کنفرانس فوق سری دعوت شده و به علت نداشتن خودروی باکیفیت از رفتن به آن صرف نظر کنید؟! دیگر نیازی به نگرانی در این موارد وجود ندارد. خودروی اجاره‌ای در این شرایط به کمک شما می‌آید.

دریافت لینک دعوت ریفرال بیمه دات کام

چنانچه قصد اجاره‌ی خودرویی را داشته باشید، می‌توانید به شرکت‎های اجاره خودرو مراجعه کرده و خودروی موردنظر را زیر پایتان مشاهده کنید. حال چطور این اتفاق امکان پذیر است؟ صاحبان این خودروهای لوکس و گران قیمت، خودروی خود را در شرکت‌های اجاره‌ خودرو به امانت گذاشته‌اند. به این ترتیب، خودروی لوکس به افراد علاقه‌مند کرایه داده شده و معامله‌ای برد- برد صورت می‌گیرد. هم شما سوار خودروی شیک و گرانقیمت خود می‌شوید؛ از طرف دیگر، این کرایه اتومبیل نوعی منبع کسب درآمد برای صاحب خودرو خواهد بود. شما می‌توانید با گذاشتن ضمانت‌نامه و سند در این شرکت‌ها، خودرو را برای مدتی معین اجاره کنید.

خرید بیمه شخص ثالث

از کجا خودرو اجاره کنیم؟

امروزه شرکت‌های متعددی در اقصی نقاط کشور، خودروهای لوکس را اجاره می‌دهند. برای اطمینان بیشتر، خودرو را از شرکت معتبری اجاره کنید که مجوز رسمی و شرکتی داشته باشد. علاوه بر این شرکت‌ها، برخی سایت‌ها نیز در این حوزه فعالیت خوبی دارند. کافی‌ست عبارت <<سایت اجاره خودرو>> را در جستجوگر گوگل تایپ کرده و با لیستی از وب سایت‌های ارائه دهنده این خدمت مواجه شوید. لازم به ذکر است که در انتخاب سایت معتبر دقت بسیار کرده و از معتبر بودن آن اطمینان حاصل کنید.

مدارک موردنیاز جهت اجاره‌ی خودرو

اجاره‏ خودرو به دو شیوه صورت می‌گیرد:

  1. اجاره خودرو با راننده
  2.  اجاره خودرو بدون راننده.

چنانچه شما قصد اجاره‌ی خوردویی را با هریک از شیوه‌های بالا داشته باشید، باید مدارک متفاوتی برای آن‌ها ارائه دهید.

مدارک لازم برای اجاره خودرو بدون راننده

اگر بخواهید خودرویی را بدون راننده اجاره کنید، ارائه مدارک زیر الزامی‌ست:

  1. کارت شناسایی معتبر
  2. ارائه گواهی‌نامه معتبر
  3. چک بانکی یا سفته با مبلغی معادل ۲۰ درصد بیشتر از قیمت خودرو
  4. سند ملکی
  5. پرداخت ۱۰ میلیون تومان پول نقد بابت خسارت و ۲۰۰ هزار تومان بابت جریمه‌های احتمالی

مدارک موردنیاز برای اجرای خودرو با راننده

اگر بخواهید خودرو را با راننده اجاره کنید، داشتن مدارک زیر الزامی‌ست:

  1. پرداخت مبلغ اجاره خودرو
  2. کارت شناسایی معتبر
  3. لازم به ذکر است که این شرایط بیمه خودروی اجاره ای برای ایرانیان است. چنانچه اتباع خارجی قصد اجاره خوردو را دارند، باید علاوه ‌بر مدارک بالا، پاسپورت را نیز ارائه دهند.

خرید و قیمت بیمه بدنه

قیمت اجاره خودروهای اجاره‌ای

قیمت خودروی اجاره‌ای بر اساس داخلی یا خارجی بودن، مدل و سال تولید متفاوت است. برای مثال اگر قصد اجاره‌ی پژو ۴۰۵ را داشته باشید مبلغ کمتری را نسبت به اجاره‌ی پورشه می‌پردازید. اگر بخواهید خودروی صفر را اجاره کنید، پرداخت بیشتری را به نسبت خودروی سال ۹۵ خواهید داشت. خودروهایی که می‌توانید اجاره کنید در لیست زیر آورده شده اند:

  1. پراید
  2. پژو ۴۰۵
  3. هیوندای
  4. کیا
  5. اپتیما
  6. بنز
  7. BMW
  8. مازراتی
  9. بوگاتی
  10. پورشه
  11. شاسی بلند
  12. کوپه
  13. کروک
  14. خودروهای ارزان قیمت و معمولی

طبق آخرین گزارشات بازار خودرو، قیمت اجاره‌ی خودروها از ۵۰۰ هزار تومان تا ۹ میلیون تومان است.

قوانین تحویل خودرو

بعد از این‌که مدارک بالا فوق را ارائه دادید، شرکت اجاره‌دهنده‌ی خودرو، خوردو را با شرایط زیر به شما تحویل می‌دهد:

  1. باید حین رانندگی گواهی‌نامه معتبر با خود به همراه داشته باشید.
  2. حداکثر میزان سرعت را رعایت نمایید و با سرعت مجاز رانندگی کنید.
  3. به تمامی قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی پایبند باشید.
  4. تخلف نکنید: استعلام خلافی خودرو
  5. خودرو را با همان میزان بنزینی که در باک وجود دارد تحویل دهید.
  6. خودرو را در زمان مشخص تحویل دهید و از تاخیر اجتناب کنید.
  7. در محدوده‌ی مجاز مشخص از خودرو استفاده کنید و خارج از محدوده نشوید.
  8. درصورت خرابی خودرو قبل از این‌که خوردو را به تعمیرگاه ببرید به شرکت اجاره‌ی خودرو اطلاع دهید در غیر این صورت پرداخت تمامی هزینه‌های آن به عهده‌ی شماست.

بیمه خودروی اجاره ای

اکثر خودروهایی که برای اجاره دادن هستند، قیمت بالایی دارند. به همین خاطر است که شرکت اجاره‌ی خودرو، نسبت به بیمه کردن آن‌ها اقدام می‌کند. لازم به ذکر است که تمامی خودروهای موجود در شرکت‌های اجاره‌ی خودرو دارای بیمه شخص ثالث و بیمه بدنه هستند. لطفا هنگام اجاره‌ی خودرو از بیمه بودن آن اطمینان حاصل کنید.

لطفا توجه داشته باشید که بیمه‌ی خودرویی که خریداری می‌کنید، مناسب بیمه خودروی اجاره ای باشد! زیرا پوشش‌ها و خدمات این نوع بیمه به طور کلی با سایر بیمه‌ها متفاوت است.

این بیمه برخلاف بیمه‌های دیگر که ۷۰ درصد از خسارت را پوشش می‌دهند، تمامی خسارات را به طور کامل پرداخت می‌کند. البته اگر خودرو بیمه بدنه و شخص ثالث را به طور کامل داشته باشد.

انواع بیمه خودروی اجاره ای

در زیر با انواع بیمه‌های پوشش دهنده خودروهای اجاره‌ای، آشنا خواهید شد:

  1. بیمه معمولی
  2. بیمه کامل
  3. بیمه‌نامه بدنه خودرو
  4. بیمه شخص ثالث
  5. بیمه‌نامه سرقت
  6. بیمه نامه حوادث شخصی
  7. بیمه‌نامه بین المللی CDW

خرید بیمه بدنه

بیمه‌نامه معمولی برای خودروهای اجاره‌ای چیست؟

این بیمه را معمولا تمامی شرکت‌های اجاره‌ خودرو، برای خودروهای خود خریداری می‌کنند. این بیمه شامل بیمه بدنه و بیمه شخص ثالث است.

بیمه کامل چیست؟

این بیمه کامل ترین بیمه‌ی خودرو برای ماشین هایی است که فرد راننده مالک آن نیست و اجاره ای می باشد. این بیمه‌نامه میزان قابل توجهی از خسارات را کاهش می‌دهد. برای تحت پوشش قرار گرفتن این بیمه، لازم است هنگام عقد قرارداد با شرکت اجاره‌ی خودرو از آن‌ها درخواست بیمه کامل کنید. مزایای این بیمه به شرح زیر است.

  1. این بیمه دارای محدودیت کیلومتر نیست، در واقع پیمودن کیلومتر بیشتر، هزینه‌ی اضافی دریافت نمی‌کنید.
  2. هزینه این بیمه بسیار کم است، شما به ازای پرداخت مبلغ روزانه اجاره خودرو فقط ۴۰ هزار تومان پرداخت می‌کنید.

بیمه بدنه خودروی اجاره‌ای چیست؟

بیمه بدنه خودرو نیز یکی از انواع بیمه است که خسارت‌های انواع اتفاقات از جمله:

  1. تصادف
  2. سقوط
  3. سرقت
  4. انفجار
  5. آتش سوزی
  6. برخورد اتومبیل با هر جسم

را می‌پردازد.

در زمان اجاره‌ی خودرو به ارزش بیمه بدنه خودرو توجه کنید و مطمئن شوید که با ارزش خودرو برابری دارد. اگر ارزش بیمه برابر با ارزش خودرو نباشد و دچار تصادفی شوید، مقدار خسارتی که شرکت بیمه پرداخت می‌کند به اندازه‌ی مبلغ حق بیمه‌‎ای‌ست که می‌پردازید.

مطلب پیشنهادی: راهنمای بیمه بدنه خودرو

بیمه شخص ثالث خودروی اجاره‌ای چیست؟

بیمه‌نامه شخص ثالث از دیگر بیمه‌هایی‌ست که این روزها تمامی رانندگان به علت ضروری بودن این بیمه، آن را برای خودروهای خود خریداری می‌کنند. بیمه‌نامه شخص ثالث خسارات جانی و مالی را که به زیان دیده وارد می‌شود، جبران می‌کند. این بیمه در خودروهای اجاره‌ای زمانی به کار می‌آید که شما هنگامی که سوار این خودرو هستید با خودروی دیگر تصادف کنید و به آن خسارت وارد نمایید.

مطلب پیشنهادی: راهنمای بیمه شخص ثالث

بیمه سرقت چیست؟

تا به حال طعم تلخ مفقود شدن یا دزدیده شدن خودرو را چشیده‌اید؟ این بیمه زمانی کاربرد دارد که خودروی اجاره‌ای شما دزدیده شده باشد! در این صورت اگر بیمه سرقت خودرو را خریداری کرده باشید، می‌توانید از شرکت بیمه خسارت وارده را دریافت کنید. این بیمه زیر مجمومه بیمه بدنه است، برای آشنایی بیشتر با آن، مقاله بیمه بدنه چیست را مطالعه کنید.

بیمه حوادث شخصی

چنانچه این بیمه را خریداری کرده باشید و در اثر سانحه‌ای خود یا عزیزانتان دچار آسیبی شوید، می‌توانید از این بیمه استفاده کرده و جبران خسارت کنید.

بیمه بین المللی CWD چیست؟

یکی دیگر از انواع بیمه که برای خودروهای اجاره‌ای استفاده می‌شود، بیمه بین المللی نام دارد. این بیمه براساس توافقی که بین شرکت اجاره‌دهنده و مشتریان صورت می‌گیرد، پوشش‌های مختلفی را دربر می‌گیرد. لازم به ذکر است که این بیمه فقط برای بدنه‌ی خودرو مورداستفاده قرار می‌گیرد. برخی از شرکت‌ها نیز لاستیک، شیشه، آینه و… را با این بیمه پوشش نخواهند داد.

در حقیقت با پرداخت حق بیمه چنانچه دچار سوانح رانندگی شوید یا خوردوی اجاره‌ای شما به سرقت رود، برایتان مشکلی پیش نخواهد آمد.

استعلام بیمه شخص ثالث

حق بیمه قرارداد اجاره خودرو بر عهده کیست؟

بعد از آشنایی با خودرو اجاره ای زمان پاسخ به سوال پر تکرار؛ حق بیمه قرارداد اجاره خودرو با راننده است یا مستاجر؟ می‌رسد. در همین راستا باید بدانید که هنگامی که از ماشین اجاره ای صحبت می‌شود، باید بدانید رابطه میان مالک و مستاجر، تعهدی در قبال بیمه ایجاد نمی‌کند. اما مساله بیمه خودرو و سرنشینان آن، از موضوعات مهم است. مالک و راننده مستاجر می‌توانند درباره بیمه و کسورات قانونی قرارداد اجاره خودرو، با یکدیگر توافق کنند و این توافق را در متن قرارداد ماشین اجاره ای بنویسند. بنابراین در صورت اجاره ی ماشین باید این موضوع را مد نظر داشته باشید.

لازم است بدانید؛ زمانی که از حق بیمه قرارداد خودرو اجاره ای صحبت می‌شود، منظور بیمه خودرو و بیمه سرنشینان است. اگر قرارداد اجاره برای مدت یک سال یا بیشتر تنظیم شود، به طور معمول مسئولیت بیمه به عهده راننده است.

محاسبه خسارت در اثر بروز سانحه پس از اجاره‌ی خودرو

ممکن است در زمان اجاره‌ی خودرو با برخی حوادث از جمله تصادفات رو‌به‌رو شوید. اگر خودروی شما بیمه نشده باشد، طبیعی‌ست که تمامی هزینه‌ها را شخص خودتان باید پرداخت کنید. اما اگر خودروی اجاره‌ای شما بیمه داشته باشد، با قرار گرفتن در چنین شرایطی خسارات را پرداخت خواهد کرد. این خسارات شامل:

  1. خسارات بالای یک میلیون تومان
  2. خسارات پایین تر از یک میلیون تومان

است. در زیر به توضیح هریک از آن‌ها خواهیم پرداخت:

خسارات بالای یک میلیون تومان اتومبیل اجاره‌ای

اگر خودروی اجاره‌ای شما دچار سانحه‌ای با خسارت بیش از یک میلیون تومان شود، بسته به نوع بیمه‌ای که دارید (معمولی یا کامل) پرداخت خسارت صورت می‌گیرد.

برای مثال: اگر شما بیمه معمولی داشته باشید، بیمه تمامی خسارات شما را پرداخت خواهد کرد. اما فردی که خودرو را اجاره کرده است، باید هزینه افت قیمت خودرو را به شرکت اجاره دهنده بپردازد. خودروهایی که دارای بیمه کامل هستند نه تنها خسارتی برای سانحه نمی‌پردازند، بلکه پرداخت خسارت برای افت قیمت نیز بر دوش آن‌ها نخواهد بود.

خسارت زیر یک میلیون تومان ماشین اجاره‌ای

اگر خاطرتان باشد در مطالب فوق به این موضوع اشاره کردیم که شرکت اجاره‌ی خودرو در زمان عقد قرارداد با مشتری مبلغی را جهت خسارت‌های احتمالی از وی دریافت می‌کند. این مبلغ برای مواردی‌ست که خودرو خسارتی زیر یک میلیون تومان را وارد کرده باشد. در چنین خسارتی فرد اجاره کننده باید یک میلیون تومان بابت خسارت بپردازد. به عبارتی این مقدار از مبلغ پرداختی اولیه وی برداشته می‌شود.

در هنگام اجاره خودرو با راننده، هزینه خسارت تصادف چگونه محاسبه می‌شود؟

اگر شما خودرویی را با راننده اجاره کرده باشید در زمان تصادفات هیچ خسارتی را پرداخت نمی‌کنید و مسئولیت تصادف و هزینه‌های ناشی از آن بر عهده‌ی راننده است. اگر خسارت جانی برای سرنشینان رخ دهد، مسئولیت پرداخت هزینه‌های آن نیز بر عهده‎ راننده خودرو خواهد بود.

خرید آنلاین بیمه، از کجا بیمه بخریم؟

تمامی شرکت‌های اجاره‌ای برای خودروهای خود بیمه خریداری می‌کنند. شما اگر قصد خرید بیمه خودروی اجاره ای خود دارید، می‌توانید در کنار خرید بیمه شخص ثالث (بیمه اجباری)، بیمه بدنه نیز خریداری نمایید تا در زمان وقوع حادثه بتوانید خسارت بیشتری را از بیمه دریافت کنید، برای خرید بیمه بدنه کافی‌ست به سایت بیمه دات کام مراجعه کرده و فرم‌های اطلاعات را تکمیل کنید. پس از ثبت سفارش بیمه‌نامه شما به آدرس مقصد شما ارسال خواهد شد.

آخرین مقالات مرتبط با این مطلب مشاهده آرشیو مقالات مشاهده آرشیو
فرم ارسال دیدگاه پیرامون این مطلب

دیدگاه کاربران بیمه دات کام
person
نوید
۱۱ تیر ۱۴۰۱

کدوم بیمه خسارت ماشین های اجاره ای رو میده؟ من میخوام ماشین تو کیش اجاره کنم میخام بیمه کنم.. میشه؟

    person
    کارشناس بیمه
    ۱۲ تیر ۱۴۰۱

    سلام دوست بیمه شخص ثالث مناسب است. اگر منظورتان کدام شرکت است، اطلاعاتی نداریم.

person
سرمدی
۱۱ تیر ۱۴۰۱

سلام چه شرکت هایی این بیمه رو میفروشن؟

    person
    کارشناس بیمه
    ۱۲ تیر ۱۴۰۱

    سلام دوست عزیز، اطلاعاتی نداریم هر شرکتی ممکن است که در بازه زمانی خاصی این بیمه را بفروشد.

person
صبوری
۲۹ دی ۱۴۰۰

سلام بیمه ماشین آلات خاص هم داریم؟

    person
    کارشناس بیمه
    ۰۲ بهمن ۱۴۰۰

    سلام دوست عزیز، منظورتان از ماشین آلات خاص چیست؟ اگر ماشین های نامتعارف و بزرگ است، بیمه های بدنه و ثالث می توانید استفاده کنید.

عضویت در خبرنامه برای اطلاع از تخفیف های ماهانه در خبرنامه بیمه دات کام عضو شوید