۱۶ تیر ۱۴۰۳

تشخیص رنگ خودرو؛ ۱۱ روش برای تشخیص رنگ شدگی ماشین که نمی‌دانید!

یکی از مواردی که در هنگام خرید و فروش خودروی دست دوم باید به آن توجه داشته باشید، مسئله رنگ‌ شدگی خودرو است. چون این مورد حکایت از آن دارد که احتمالاً خودرو تصادفی و یا چپی است. تشخیص رنگ خودرو، عاملی است که روی افت قیمت خودرو تأثیر چشمگیری دارد. اما چگونه این کار را انجام دهیم؟ در ادامه به بررسی راه‌های مختلف تشخیص رنگ شدگی ماشین می‌پردازیم.

روش‌های تشخیص رنگ‌شدگی خودرو

رنگ شدگی خودرو با ۴ روش قابل تشخیص است که به شرح زیر است:

  1. تشخیص رنگ‌ شدگی خودرو به صورت چشمی
  2. تشخیص رنگ‌ خودرو با استفاده از آهنربا
  3. رنگ‌ شدگی ماشین با دست کشیدن بر روی بدنه
  4. تشخیص رنگ‌ شدگی با استفاده از دستگاه دیجیتال تشخیص رنگ

در ادامه هر کدام از این روش‌ها را به صورت مفصل توضیح می‌دهیم.

تشخیص رنگ خودرو به صورت چشمی

این روش هر چند روش خیلی دقیقی نیست و ممکن است خیلی چیزها از دید بیننده پنهان بماند؛ اما با استفاده از راه‌های زیر تا حد قابل قبولی می‌توانید به این نکته پی ببرید که آیا خودرو رنگ‌شدگی دارد یا خیر؟

تفاوت رنگ در قسمت‌های مختلف خودرو

وقتی قسمتی از خودرو نیاز به رنگ‌شدن دارد، معمولاً قسمت‌های دیگر را می‌پوشانند و فقط همان قسمت را رنگ می‌کنند. رنگی که کارخانه برای خودرو استفاده می‌کند ترکیبی از رنگ‌های کدهای مختلف است و همین باعث می‌شود که رنگی که بعداً به واسطه تصادف یا هر علت دیگری به خودرو زده می‌شود با رنگ فابریک کارخانه تفاوت کند. البته این روزها نقاشان و صافکاران بسیار پیشرفت کرده‌اند و ماهرانه عمل می‌کنند اما باز هم می‌توان تا حدی به صورت چشمی به این مسئله پی برد.
از طرف دیگر، با بررسی پیچ و مهره‌های کاپوت، گلگیر و … می‌توانید به رنگ‌شدگی آن شک کنید. چون بعضی قسمت‌ها برای رنگ‌شدن باز می‌شوند و بعد از نقاشی دوباره نصب می‌شوند. وجود علایم آچارکشی روی پیچ و مهره‌ها می‌تواند اثباتی بر رنگ‌شدگی ماشین باشد.

اگر قصد خرید خودرو دارید، پیشنهاد می‌کنیم، مقاله مراحل خرید خودرو را مطالعه نمایید.

پاشیدگی رنگ به قسمت‌های دیگر

همانطور که در مورد اول گفته شد، نقاشان در هنگام رنگ‌کردن قسمت مورد نظر بقیه قسمت‌ها را می‌پوشانند؛ ولی گاهی اوقات ممکن است مقداری رنگ روی قسمت‌های دیگر پاشیده شود. برای بررسی این مورد، کاپوت را بالا بزنید، درب‌ها را باز کنید. روی لبه داخلی کاپوت و درب‌ها نباید اثری از پاشیدگی رنگ باشد. سیم‌های روی درها را هم بررسی کنید. وجود رنگ در این قسمت‌ها دال بر این است که خودرو رنگ شده است.
لبه داخلی دستگیره‌ها نیز می‌تواند گویای رنگ‌شدگی باشد. با بررسی این قسمت‌ها گاهی می‌توانید اثر پاشش رنگ و یا بَتونه‌کاری را ببینید.

 بررسی لبه کاپوت، صندوق و گلگیرها

علاوه بر پاشیدن رنگ روی قسمت‌های دیگر، از روی موم لبه‌ها هم می‌توانید به رنگ‌شدگی آن پی ببرید. لبه‌های این قسمت‌ها در کارخانه موم‌کشی می‌شود و از موم خاصی برای این کار استفاده می‌شود. در صورت تعمیر یا تعویض بخشی از خودرو، این موم‌کشی‌ها باید کنده شوند. درست است که برخی تعمیرکاران سعی می‌کنند با انجام موم‌کشی مجدد این تفاوت را بپوشانند اما با مقایسه قسمت‌های مختلف با هم می‌توانید تا حدودی به این مورد پی ببرید.

انعکاس تصویر در بدنه خودرو به صورت مواج

با زاویه مایل، در حدود ۱۶۰ درجه، به قسمت‌های مختلف نگاه کنید. انعکاس تصاویر روی بدنه اگر موج‌دار باشد گویای این است که آن قسمت‌ها رنگ شده‌اند. تصویر باید صاف و یکنواخت باشد.

اثر سنباده‌کشی

خودروی تصادفی و رنگ‌شده، ابتدا صافکاری می‌شود تا عیوب آن برطرف شود بعد سنباده‌کشی می‌شود و در نهایت نقاشی صورت می‌گیرد. وقتی خودرو نقاشی می‌شود، سنباده کشی منجر به نمایان شدن خطوط هاشورمانندی روی قسمت‌های رنگ‌شده می‌شود. برای این مورد حتماً گلگیرها مخصوصا لبه‌ها را مورد بررسی قرار دهید.

همان‌طور که می‌دانید بیمه بدنه، یکی از بیمه‌های پرطرفدار بین رانندگان است. هر چند که این بیمه اجباری نیست اما با گران شدن قطعات ماشین و هزینه تعمیرات بیشتر راننده‌ها این بیمه‌نامه را تهیه می‌کنند. برای کسب اطلاعات جامع در این باره به مقاله بیمه بدنه چیست مراجعه نمایید.

از خودرو عکس بگیرید

با تلفن همراه خود از بخش‌های مختلف ماشین عکس بگیرید. برای این کار در فاصله ۳-۲ متری ماشین بایستید و عکس بگیرید. در عکس، بخش‌های رنگ‌شده و فابریک کارخانه به لحاظ شفاف بودن با هم تفاوت دارند.

رنگ‌پریدگی و پوسته پوسته شدن رنگ

رنگ‌های فابریک کارخانه از کیفیت خوبی برخوردار هستند و به راحتی پوسته پوسته نمی‌شوند. اگر در بخش‌هایی از خودرو این رنگ‌پریدگی یا پوسته پوسته شدن را مشاهده کردید به اصل بودن رنگ آن قسمت‌ها شک کنید.

کیلر روی بدنه

بسیاری از نقاشان برای صیقلی کردن سطح رنگ‌شده از کیلر استفاده می‌کنند. کیلری که کارخانه روی خودرو می‌پاشد با کیلری که نقاشان استفاده می‌کنند از نظر بافت متفاوت است. بعضی خودروها را اگر از بغل نگاه کنید خانه‌های شش ضلعی و منظم روی بدنه می‌بینید که در اثر کیلری است که کارخانه روی سطح خودرو پاشیده است. در صورتی‌که کیلرهایی که نقاشان برای همسان‌سازی و صیقلی‌کردن استفاده می‌کنند، یا نامنظم هستند و یا به صورت چهارخانه‌ای و شطرنجی مشاهده می‌شوند و دارای بخش‌های مات و بخش‌های صیقلی است.

البته گاهی ما بعد از خرید ماشین دست دوم متوجه مشکلات آن می‌شویم که شاید منجر به فسخ معامله شود. برای این منظور می توانید مقاله بیمه دات کام با عنوان فسخ معامله ماشین را بخوانید.

تشخیص رنگ‌ خودرو با استفاده از آهنربا

یکی از روش های تشخیص رنگ شدگی خودرو استفاده از آهنرباهای ضعیف است. برای این کار، آهنربا را روی قسمت‌های مختلف ماشین بکشید. اگر تفاوتی در میزان جاذبه آهنربا تشخیص دادید، قطعاً خودرو رنگ‌شدگی دارد. بدنه خودروهایی که از جنس آهن و فولاد هستند آهنربا را جذب می‌کنند. هر چه رنگ روی بدنه بیشتر باشد ربایش آهنربا کمتر می‌شود. برای این کار می‌توانید از آهنرباهای مخصوص تشخیص رنگ‌شدگی ماشین هم استفاده کنید. تغییر عدد میزان جاذبه آهنربا، یعنی وجود رنگ‌شدگی در بدنه

تشخیص رنگ خودرو با دست کشیدن بر روی بدنه

دور خودرو بچرخید و سعی کنید با نوک انگشتانتان روی سطح بدنه دست بکشید. خودروی رنگ‌نشده سطح صیقلی و صافی دارد. در صورتی‌که حالت زبری، ناهمواری و نایکنواختی روی سطح تشخیص دادید، مطمئن باشید که در آن قسمت‌ها خودرو رنگ شده است.

تشخیص رنگ‌خودرو با استفاده از دستگاه

آخرین و مطمئن‌ترین روش، کمک گرفتن از کارشناسان و استفاده از دستگاه دیجیتال برای تشخیص رنگ‌شدگی خودرو است. فاکتورهای مهم در رنگ خودرو، تراکم و ضخامت رنگ است. دستگاه‌های تشخیص رنگ دیجیتال، تراکم و ضخامت رنگ بخش‌های مختلف را اندازه‌گیری می‌کنند؛ با استفاده از این عددها رنگ‌شدگی تشخیص داده می‌شود. حتی اگر کل خودرو مجدداً رنگ شده باشد و ضخامت در بخش‌های مختلف یکی باشد باز هم از روی عدد نشان داده شده می‌توان به قطعیت گفت که خودرو رنگ شده است یا خیر. ضخامت در صورتی‌که از حدود ۴.۷ بالاتر برود، دال بر رنگ‌شدن است. آن‌هایی که قصد خرید خودرو از طریق دلالی ماشین را دارند، باید به تمامی نکات دقت داشته باشند.

در آخر و به عنوان نکته پایانی باید بگوییم که تشخیص رنگ خودرو امری است که نیاز به کارشناسی خودرو و استفاده از کارشناسان خبره و با تجربه دارد. درست است که با روش‌های لمس کردن، چشمی و استفاده از آهنربا می‌توانید تا حدی به رنگ‌شدگی پی ببرید ولی تشخیص دقیق آن را بهتر است به کارشناسان مربوطه بسپارید تا بعداً از این مسئله متضرر نشوید.

آخرین مقالات مرتبط با این مطلب مشاهده آرشیو مقالات مشاهده آرشیو
تاثیر واردات خودرو بر قیمت بعد از آزادسازی واردات
۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ / اطلاعات خودرو و موتور / کارشناسی و معامله

تأثیر واردات خودرو بر قیمت خودرو | عوارض واردات خودرو

با شروع سال 1401 شیب صعودی قیمت ماشین همچنان ادامه دارد. طبق پیش‌بینی کارشناسان، تأثیر واردات خودرو بر قیمت خودروهای داخلی چندان زیاد نیست اما طرفداران واردات نظر دیگری دارند. برای اطلاع از این موضوع این مطلب را تا انتها بخوانید.

فرم ارسال دیدگاه پیرامون این مطلب

دیدگاه کاربران بیمه دات کام
person
علی
۰۲ فروردین ۱۴۰۳

سلام من ماشینم رنگش سفیده و قسمت هایی از بدنه مثل کاپوت،لایه کیلرش از بین رفته ولی خود رنگ سالمه.بنظرتون آیا میشه که اون قسمت ها رنگ نشه و بدون رنگ در بیاد؟

    person
    نویسنده بیمه
    ۰۶ فروردین ۱۴۰۳

    سلام دوست عزیز
    باید خودرو را به یک کارشناس رنگ و بدنه نشان دهید.

person
امیر
۰۹ بهمن ۱۴۰۲

سلام وقت بخیر درب عقب ماشین ضربه خورد بدون رنگ در آمده میخام درب و عوض کنم آیا امکانش هست درب را تعویض کرد و رنگ کارخانه سفارش داد؟

    person
    نویسنده بیمه
    ۱۰ بهمن ۱۴۰۲

    سلام دوست عزیز
    باید از مرکزی که این خدمات را دریافت می کنید سوال بفرمایید.

person
منانه
۲۴ دی ۱۴۰۲

سلام من کاپوت ماشبم سالمه فقط یکم افتاب سوخته شده خودم روش سمباده زدم بدترش کردم ولی میخوام رنگش کنم ،تشخیص رنگ مدرکی به من میده که بعدا نشون بدم که سالم بوده و رنگ کردم؟

    person
    نویسنده بیمه
    ۲۵ دی ۱۴۰۲

    سلام دوست عزیز
    در تشخیص رنگ ذکر می شود که خودرو رنگ شدگی دارد.

    person
    alireza
    ۰۴ اسفند ۱۴۰۲

    سلام من نقاش ماشین هستم اینکه تصادف نداره بخاطر زیبای رنگ شده معلومه اما در کل بابت رنگش افت قیمت شاملش میشه و بستگی به ماشین داره

    person
    محمد
    ۰۹ اسفند ۱۴۰۲

    لیسه گیری کن عزیزم

person
سجاد
۱۸ خرداد ۱۴۰۲

سلام من یک سمند ۸۷ خریدم بردم کارشناسی گفتن بی رنگه ماشین اما بردم تعویض پلاک شهرستان و امکانات برسی زیر ماشین نداشتن کد اتاق مشکلی نداشت اما کف صندوق و صندلی با بدنه متفاوت بوده (کف صندوق و صندلی مایل به سبز) بدنه مشکی متالیک؟!

    person
    نویسنده بیمه
    ۲۰ خرداد ۱۴۰۲

    سلام. سوال شما واضح نیست.

    person
    محمد
    ۰۹ اسفند ۱۴۰۲

    اصالت نداره استر شاسی و کف صندوق باید با استر شاسی یکی باشه

person
حسن
۱۷ خرداد ۱۴۰۲

سلام وقت بخیر.برای هر لکه رنگ چند درصد افت قیمت کم میشود؟

    person
    نویسنده بیمه
    ۱۷ خرداد ۱۴۰۲

    سلام دوست عزیز. باید کارشناس بدنه از ماشین دیدن کند و افت قیمت را مشخص کند.

person
رضا
۱۱ بهمن ۱۴۰۱

رنگ شدگی تکه ای از سپر ماشین قیمت بالا از ارزش خودرو کم میکند؟

    person
    کارشناس بیمه
    ۱۷ بهمن ۱۴۰۱

    سلام دوست عزیز. آسیب به هر قسمت خودرو مقداری از قیمت اصلی آن را کاهش می‌دهد.

person
روشنک .ف
۲۹ دی ۱۴۰۱

با سلام
رنگ شدگی در خودرو ، سمت راننده و ی بخشی از گلگیر نشون دهنده چه چیزایی می تونه باشه ؟

person
حیدری
۲۷ آبان ۱۴۰۱

رنگ مجدد کارخانه هیچ اهمیتی ندارد و اصلا افت قیمت ندارد. حتی لامبورگینی

person
حسین
۱۴ شهریور ۱۴۰۱

سلام تو برگ کارشناسی رنگ نوشته تمام رنگ فابریک کارخانه میباشد یعنی چی ؟؟

    person
    کارشناس بیمه
    ۱۴ شهریور ۱۴۰۱

    سلام یعنی همان رنگ کارخانه زدند و رنگ مجدد نشده است.

عضویت در خبرنامه برای اطلاع از تخفیف های ماهانه در خبرنامه بیمه دات کام عضو شوید