۱۷ مرداد ۱۴۰۲

سفر به خارج از کشور با ماشین شخصی را بدون خواندن این مقاله فراموش کنید!

تجربه‌ی جذاب سفر به خارج از کشور با ماشین شخصی معمولاً نصیب هر کسی نمی‌شود. برخی از افراد ترجیح می‌دهند تحت هر شرایطی با خودروی شخصی خود سفر کنند؛ شاید علت آن ترس از هواپیما یا قطار باشد یا ممکن است که ترجیح دهند از مسیر سفر خود بیشتر لذت ببرند و بتوانند سفر جذاب‌تری را تجربه کنند. اما سوالی که پیش می‌آید این است که آیا می‌توان با ماشین شخصی هر سفری را رفت؟ سفر به خارج از کشور با ماشین شخصی اصلاً امکان پذیر است یا خیر؟

برای رسیدن به پاسخ این سوالات، راهنمای سفر به خارج از کشور با ماشین شخصی را برای شما آماده کرده‌ایم تا در صورت نیاز یا علاقه به سفر با خودروی شخصی اطلاعات کافی داشته باشید. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره سفر با خودرو شخصی تا انتهای متن همراه ما باشید تا به سوالات شما پاسخ دهیم.

رعایت قوانین سفر خارجی با خودروی شخصی

به طور حتم بهتر است که قبل از سفر به خارج از کشور با خودرو شخصی با قوانین آن آشنا شوید. تهیه مدارک، دریافت مجوزها، پرداخت عوارضی‌ها و هزینه‌های سفر می‌تواند بخش مهمی از یک سفر را تشکیل دهد. همچنین با توجه به قوانین رانندگی و گمرک کشور ایران یا کشورهای مقصد باید بدانید که ممکن است برخی از ضوابط و قوانین در سایر کشور‌ها متفاوت باشد. به طور حتم سفر به خارج از کشور با ماشین شخصی زمان طولانی‌تری را نسبت به سایر وسایل نقلیه نیاز دارد. از این رو بهتر است که احترام و رعایت به تمام قوانین را در نظر گرفت.

اگر به قوانین و شرایط کشور‌های خارجی احترام گذاشته نشود، ممکن است که با رعایت نکردن یک قانون کوچک، ممنوع الخروج شوید و مجوز بازگشت به کشور را دریافت نکنید. بهتر است بدانید نکاتی وجود دارد که حمل کالاهایی را ممنوع کرده و در صورت رویت پلیس با توقیف خودرو مواجه خواهید شد؛ یا در کمترین حالت با جریمه سنگین همراه خواهد بود.

سفر به خارج از کشور با ماشین شخصی

رعایت قوانین سفر خارجی با خودروی شخصی

مدارک لازم برای سفر به خارج از کشور با ماشین شخصی

مدارک مورد نیاز، اولین مواردی هستند که باید هنگام سفر به خارج از کشور همراه خود داشته باشید. اهمیت مدارک به قدری زیاد خواهد بود که می‌توان گفت با تکمیل مدارک، نصف بیشتر راه سفر خود را طی کرده‌اید. نکته مهم این است که بدانید مدارک مورد نیاز تنها مدارک ماشین و خودروی شخصی نیست، بلکه برای خروج از کشور و ورود به سایر کشورها نیاز به یکسری مدارک و مجوزها الزامی است. به طور کلی مدارک مورد نیاز برای سفر به خارج از کشور با خودرو شخصی عبارت‌اند از:

  • شناسنامه یا کارت ملی
  • پاسپورت و ویزا (برای کشورهای مورد نیاز)
  • پرداخت عوارض خروج از کشور
  • گواهینامه داخلی و بین‌المللی
  • کارت خودرو به همراه بیمه بین‌المللی
  • کاپوتاژ ماشین

توجه کنید که تمامی این مدارک باید ترجمه شده ارائه شود.

پاسپورت یا گذرنامه

پاسپورت یکی از مدارک مهمی است که باید تمام افراد برای خارج شدن از کشور تهیه کنند. به طور کلی فرقی ندارد که شما با خودروی شخصی یا هواپیما قصد خارج شدن از کشور را دارید، در هر دو صورت باید پاسپورت خود را دریافت کرده باشید. برای دریافت پاسپورت هم نیاز است که اقدامات لازم را انجام داد. برای این کار ابتدا به یکی از دفاتر پلیس ۱۰+ مراجعه کرده و با ارائه مدارک منتظر اخذ پاسپورت باشید.

مدارک لازم برای دریافت پاسپورت خانم‌ها عبارتند از:

  • اصل شناسنامه و کارت ملی
  • یک قطعه عکس مخصوص پاسپورت با زمینه سفید
  • اجازه خروج همسر (در صورت تأهل، بانوان مقیم خارج از کشور و خانم‌هایی که همسر آن‌ها تابعیت ایرانی ندارند، اجازه همسر ضروری نیست.)
  • ارائه اصل گواهی فوت همسر ( اگر در صورت فوت همسر به گواهی دسترسی نداشته باشید، می‌توانید اصل شناسنامه باطل شده همسر خود را ارائه دهید.)
  • ارائه اصل طلاق‌‌نامه (در صورت طلاق)

مدارک لازم برای دریافت پاسپورت آقایان عبارتند از:

  • اصل شناسنامه و کارت ملی
  • یک قطعه عکس مخصوص پاسپورت با زمینه سفید
  • ارائه اصل کارت پایان خدمت (در صورت معافیت ارائه اصل مدرک آن الزامی است. همچنین می‌توانید موافقت‌نامه سازمان وظیفه را هم ارائه دهید. آقایان بالای ۵۰ سال نیازی به ارائه این مدارک ندارند.)
  • ارائه مدارک اشتغال به تحصیل به سازمان وظیفه عمودی (برای دانشجویان و دانش آموزان)

نکته مهم هنگام سفر به خارج از کشور با ماشین شخصی این است که ارائه پاسپورت با حداقل ۶ ماه اعتبار مورد تأیید و الزامی ‌خواهد بود. این در شرایطی است که اگر در گذشته برای پاسپورت اقدام کرده‌اید اما اعتبار آن کمتر از ۶ ماه است، باید مجدد برای تمدید پاسپورت خود اقدام کنید.

همچنین کارت‌های پایان خدمت قدیمی ‌در مدارک آقایان مورد تأیید نیست و باید این کارت‌ها در قالب جدید کارت‌های هوشمند ارائه شود. اگر شما هم جزء افرادی هستید که هنوز برای به روز کردن کارت پایان خدمت خود اقدام نکرده‌اید، باید بدانید که سفر به خارج از کشور با خودرو شخصی نیاز به کارت پایان خدمت هوشمند دارد؛ پس هرچه سریع‌تر اقدامات لازم را انجام دهید.

خرید بیمه بدنه

کاپوتاژ ماشین چیست؟

در بین مدارک لازم برای سفر به خارج از کشور با ماشین شخصی، با مدرکی به نام کاپوتاژ ماشین روبه‌رو می‌شویم. کاپوتاژ به معنی اخذ مجوز خروج خودرو‌های شخصی از کشور است. با این توضیح، یکی از مهم‌ترین مدارک که در راهنمای سفر به خارج از کشور با ماشین شخصی باید بدانید، داشتن و اخذ کاپوتاژ است.

برای دریافت مجوز خروج خودروی شخصی، دو روش وجود دارد که عبارت‌اند از:

  • مراجعه به گمرک نزدیک به شهر یا محل سکونت
  • اقدام با کمک یکی از کارگزارهای گمرک

مثال: اگر در شهر تهران یا کرج سکونت دارید، می‌توانید برای دریافت مجوز خروج یا همان کاپوتاژ ماشین مدارک مورد نیاز را همراه خود داشته باشید و به اداره گمرک غرب استان، در جاده قدیم کرج مراجعه کنید. برای دریافت این مجوز با کامل بودن مدارک، تنها ۲ ساعت زمان نیاز خواهید داشت.

مدارک لازم برای اخذ کاپوتاژ خودرو شخصی عبارتند از:

  • مدارک ماشین (برگ سبز، سند، کارت مشخصات)
  • مدارک شناسایی مالک (شناسنامه، کارت ملی، پاسپورت و گواهینامه)
  • فیش‌های پرداختی جهت کاپوتاژ

آیا دریافت کاپوتاژ هزینه دارد؟

بله؛ برای دریافت مجوز خروج از کشور ماشین، علاوه بر ارائه مدارک، نیاز است که هزینه هم پرداخت شود. پس از طی مراحل و کنترل شاسی خودرو هزینه کاپوتاژ در سال ۱۴۰۱ برای برخی از کشورها مانند: ترکیه و ارمنستان یکسان است که حدود ۴۰۰ الی ۸۰۰ هزار تومان خواهد بود. این مبالغ تقریبی است و ممکن است که کمی بالا یا پایین‌تر باشد.

نکته: مرزنشینان می‌توانند با پرداخت ۲۵۰ هزار تومان این عملیات را انجام دهند.

دریافت گواهینامه و پلاک بین‌ المللی

سفر به خارج از کشور با ماشین شخصی به گواهینامه و پلاک بین المللی هم نیاز دارد. سومین مدرکی که برای خروج از کشور با خودروی شخصی دریافت کرد به طور حتم گواهینامه بین المللی و پلاک بین المللی خواهد بود. پس از دریافت کاپوتاژ خودرو، سه مدرک گواهینامه بین المللی، کارت خودرو برون مرزی و پلاک ترانزیت خودرو شخصی نیاز است که باید از کانون جهانگردی و اتومبیل‌رانی اخذ شود.

مدارک لازم برای مراجعه به کانون جهانگردی و اتومبیل‌رانی عبارت‌اند از:

  • برگ کاپوتاژ ماشین
  • پاسپورت معتبر
  • گواهینامه رانندگی
  • دو قطعه عکس

هزینه‌های سفر به خارج از کشور با ماشین شخصی چقدر است؟

برای اینکه بتوان یک سفر بدون دغدغه و با احترام به قوانین داشت، نیاز است که در ابتدا مدارک گفته شده را تهیه کرد و بعد از آن برای سفر اقدامات لازم را انجام داد. اما خب، تهیه برخی از مدارک با هزینه‌های مختلف همراه است که در این قسمت برخی از هزینه‌های سفر به خارج با خودروی شخصی در سال ۱۴۰۱ را بررسی خواهیم کرد.

هزینه‌های سفر به خارج از کشور با ماشین به شرح زیر هستند:

  • پاسپورت: هزینه دریافت پاسپورت در سال ۱۴۰۱ با مبلغ ۲۰۴ هزار تومان محاسبه می‌شود. برای تمدید یا تعویض هم مبلغ ۱۲۰ هزار تومان در نظر گرفته شده است.
  • بنزین: هزینه بنزین در سال ۱۴۰۱ سهمیه‌ای لیتری ۱۵۰۰ تومان بوده و نرخ آزاد ۳۰۰۰ تومان است.
  • عوارض خروج از کشور: در سال ۱۴۰۱ عوارض خروج از کشور برای اولین سفر ۴۰۰ هزار تومان، دومین سفر ۶۰۰ هزار تومان و برای سفرهای بیش از سه بار مبلغ ۸۰۰ هزار تومان خواهد بود. همچنین عوارض خروج از مرز زمینی برای عتبات عالیات در سفرهای اول تا سوم ۱۲۵ هزار تومان، ۱۵۰ هزار تومان و ۱۵ هزار تومان خواهد بود.
  • کاپوتاژ ماشین: هزینه کاپوتاژ خودرو سال ۱۴۰۱ از ۴۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان متغیر خواهد بود.
  • گواهینامه بین‌‌المللی: هزینه دریافت گواهینامه بین‌‌المللی برای یک سال ۱۰۹ هزار تومان است و هزینه آن برای اعتبار سه ساله به مبلغ ۳۳۵ هزار تومان افزایش پیدا می‌کند. همچنین هزینه ترجمه گواهینامه یک ساله خودرو برای عبور از مرز ۱۴۱ هزار تومان و گواهینامه سه سال ۴۱۴ هزار تومان است.
  • بیمه بین ‌المللی: هزینه بیمه بین‌‌المللی ماشین متغیر است و با توجه به مدت اقامت در کشور خارجی مقصد، نوع خودرو، سقف پوشش و میزان تعهد کشور باید بررسی شود. (مطالعه‌ی راهنمای بیمه بدنه به شما توصیه می‌شود.)
  • پلاک بین‌ المللی: هزینه پلاک ترانزیت برای ماشین بین المللی به مبلغ ۴۵۲ هزار تومان است.
  • دفترچه مالکیت: هزینه دفترچه مالکیت خودرو به مبلغ ۱۳۰ هزار تومان است.

راهنمای سفر به خارج از کشور با ماشین شخصی

به طور کلی بهتر است قبل از سفر به هر شهر یا کشوری درباره قوانین، فرهنگ و مکان‌های دیدنی آن منطقه بیشتر اطلاعات داشت. داشتن راهنمای سفر به خارج از کشور با ماشین شخصی می‌تواند تا حدود زیادی از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری کند و لذت سفر را افزایش دهد.

آشنایی با قوانین کشور مقصد

همان‌طور که در ابتدای متن هم اشاره کردیم، برای هر کشوری رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی و موارد دیگر از اهمیت زیادی برخوردار است. بهتر است قبل از سفر قوانین کشور مقصد خود را مطالعه کنید تا در صورت عدم آگاهی با جریمه روبه‌رو نشوید.

شناخت فرهنگ کشور مقصد

اگر شما جزء افرادی هستید که سفر به خارج از کشور با خودرو شخصی را ترجیح می‌دهید، باید بدانید که شناخت درست از شرایط و آداب رسوم هر کشوری باعث می‌شود که راحت‌تر با افراد کشور مقصد ارتباط برقرار کنید و در مقابل احترام بیشتری هم دریافت کنید. به طور حتم اگر با هواپیما و از طریق تورهای گردشگری سفر کنید، نیازی به شناخت آداب و رسوم یا مکان‌های دیدنی کشور مقصد ندارید؛ اما برای سفر با خودروی شخصی بهتر است که اطلاعات جامعی درباره شرایط فرهنگی کشور مقصد داشته باشید.

شناخت دقیق از مسیرهای رانندگی

شناخت مسیرهای سفر می‌تواند علاوه بر اطمینان خاطر در طول سفر به جذابیت‌های سفر هم اضافه کند. اینکه بدانید در مسیر درست رسیدن به مقصد کشور مورد نظر خود هستید یک اطمینان خاطر را فراهم می‌کنند و در این شرایط می‌توانید از زیبایی‌های منظره در طول مسیر لذت ببرید. همچنین استفاده از نقشه‌های مسیریاب باعث می‌شود که خاطره تلخی از گم شدن در مسیر اشتباه نداشته باشید. در کنار مسیر بهتر است که شرایط آب و هوایی را هم بررسی کرد تا در صورت نیاز اقدامات لازم مانند: توقف جاده‌ای را بررسی کرد.

به طور مثال: اگر شناخت دقیقی از مسیر نداشته باشید ممکن است که در جاده بمانید. اینکه محل پمپ بنزین در مسیر مشخص نباشد، یکی از خطرات جدی است که هنگام سفر به خارج از کشور با ماشین شخصی باید در نظر گرفت.

راهنمای سفر به خارج از کشور با ماشین شخصی

سفر به خارج از کشور با خودرو شخصی

جعبه‌ ابزار و وسایل کمی

در صورتی که با خودروی شخصی سفر می‌کنید، چه به صورت داخلی یا خارجی باید همیشه در صندوق عقب خودروی خود وسایل مورد نیاز کمک‌های اولیه و جعبه ابزار را بررسی کنید. داشتن وسایل ضروری مانند: آچار، زنجیر چرخ، لاستیک اضافه، شمع و تسمه دینام برای اتفاق‌های ناگهانی که هنگام سفر رخ می‌دهد، باعث می‌شود که از دردسر دور باشید و تا رسیدن به یک تعمیرگاه معتبر در جاده نمانید.

شناخت اقامتگاه،‌ رستوران و تعمیرگاه‌های معتبر

در راهنمای سفر به خارج از کشور با ماشین شخصی باید توصیه کنیم که علاوه بر شناخت مسیرها باید از وجود مکان‌های اضطراری هم مطلع بود. هر زمان که برای سفر کردن به خارج از کشور با خودروی شخصی فکر می‌کنید باید اطلاعات اقامتگاهی و رفاهی طول مسیر را هم در نظر بگیرید. زیرا سفر به خارج با خودرو شخصی مستلزم زمان خواهد بود و در این مدت باید مکانی برای استراحت در نظر گرفت.

سبک سفر کردن

توصیه آخری که می‌توان برای سفر به خارج از کشور با ماشین شخصی داشت، سبک سفر کردن است. سفر سبک به این معنا که تنها وسایل ضروری خود را بردارید و از بردن بار اضافی خودداری کنید. همان‌طور که می‌دانید داشتن بار اضافی علاوه بر استهلاک ماشین، باعث هدر رفت سوخت شما هم خواهد شد. در نتیجه بهتر است که سبک سفر کنید.

حالا می‌توانید با ماشین خود به خارج از کشور سفر کنید!

در این متن سعی کردیم توضیحاتی درباره اخذ مدارک و شرایط سفر به خارج از کشور با ماشین شخصی ارائه کنیم. همان‌طور که گفتیم، یکی از مدارک مورد نیاز برای سفر به خارج از کشور با خودرو شخصی بیمه بین المللی است. شما می‌توانید این بیمه را از قسمت بیمه بدنه در بیمه دات کام دریافت کنید؛ هنگام خرید این بیمه‌نامه، باید حتماً درخواست نمایید پوشش ترانزیت برای شما فعال گردد. علاوه بر بیمه خودرو، بیمه مسافرتی نیز می تواند برای شما راهگشا باشد. اگر سوالی در زمینه بیمه بین‌المللی و سایر مطالب این متن دارید، کافی است در انتهای بخش، به صورت کامنت با کارشناس‌های بیمه دات کام در ارتباط باشید تا ابهامات شما در خصوص سفر به خارج از کشور با خودروی شخصی را پاسخ دهند.

آخرین مقالات مرتبط با این مطلب مشاهده آرشیو مقالات مشاهده آرشیو
فرم ارسال دیدگاه پیرامون این مطلب

عضویت در خبرنامه برای اطلاع از تخفیف های ماهانه در خبرنامه بیمه دات کام عضو شوید