پرداخت قبوض عوارض شهرداری: آنلاین و حضوری (۱۴۰۳)
عوارض شهرداری به عنوان عوارض نوسازی و عمران شهری تقسیم بندی میشود. همچنین پرداخت عوارض شهرداری از طریق خدمات حضوری و غیر حضوری انجام میشود. به راحتی میتوان پرداخت قبوض عوارض شهرداری را انجام داد. در حقیقت، عوارض بهایی است که ارگانهای مختلف، برای ارائه برخی از خدمات برای عموم مردم در نظر میگیرند. شهرداریها در ابتدا باید اطلاع رسانی مناسبی برای پرداخت عوارض داشته باشند تا اگر با عدم پرداخت مواجه شدند، بتوانند از مراجعه انتظامی و نهادهای اجرایی، برای برخورد با متخلفین کمک بگیرند. همچنین این مراجع باید همکاری لازم را صورت دهد. ممکن است برخی از افراد عوارض را با پرداخت مالیات اشتباه بگیرند که در این مطلب سعی داریم توضیحاتی کوتاهی درباره تفاوت این دو موضوع ارائه کنیم با ما تا انتهای متن همراه باشد.
تفاوت عوارض شهرداری با مالیات
بهتر است در ابتدا با واژه عوارض آشنا شوید! عوارض، مبلغی است که شهروندان برای خدماتی که شهرداری ارائه میکند، پرداخت خواهند کرد. این خدمات شامل: ایجاد خیابانها، کوچهها، نظافت و حفظ و توسعه خدمات شهری است و مردم باید این مبالغ مشخص شده را پرداخت کنند تا از خدمات بهتری استفاده کنند. نکته مهم این است که تفاوتی بین املاک مسکونی و تجاری وجود ندارد و باید در اسرع وقت این عوارض پرداخت شوند.
مالیات یک نوع هزینه اجتماعی است که شهروندها برای بهره برداری بهتر از منابع یک کشور، موظف به پرداخت هستند. مالیات را دولت اخذ میکند و به طور مستقیم فقط مختص به املاک تجاری خواهد بود.
عوارض شهرداری چیست؟
با توجه به قانون ماده ۵۵ شهرداری و مصوب سال ۱۳۳۴ایجاد خیابانها، کوچهها، میدانها، باغهای عمومی و مجاری آب جزو وظایف شهرداری است و شهرداری میتواند، وجوهی برای ارائه این خدمات از شهروندان دریافت کند. توجه داشته باشید که عوارض گفتهشده با عناوین عوارض ساختمان شامل: عوارض نوسازی شهرداری و عمران شهری، عوارض مدیریت پسماند واحدهای مسکونی و غیرمسکونی، عوارض خودرو و موتور سیکلت و عوارض کسب و پیشه تعریف میشود.
روشهای پرداخت قبوض عوارض شهرداری
با توجه به شرایط کرونا در کشور، برای توسعه سرویسهای غیر حضوری و جلوگیری از رفت و آمد شهروندان، شرایطی برای پرداخت غیر حضوری قبوض عوارض شهرداری ملک در نظر گرفته شدهاست. البته همچنان شرایط پرداخت به صورت حضوری هم فعال است.
پرداخت حضوری
این روش برای افرادی است که شرایط پرداخت به صورت آنلاین را ندارند و میخواهد به صورت حضوری عوارض خود را پرداخت کنند. در این روش باید به خودپردازهای بانکی، دفاتر خدمات الکترونیک و ادارات درآمد مراجعه کرد.
پرداخت غیر حضوری
در پرداخت غیر حضوری عوارض شهرداری، میتوان از طریق سامانه تهران من، ارسال کد شناسایی ۱۵ رقمی واحد مسکونی و ۱۲ رقمی واحد غیر مسکونی، به سامانه پیامکی ۱۳۷۰۰۰۰۰۷۰، سامانه تلفنی ۱۳۷ و کد دستوری #۱۳۷* انجام میشود.
همچنین اداره مالیات برای پرداخت مالیات خودرو از طریق سامانههای اینترنتی شرایط را فراهم کرده است. پرداخت عوارض آنلاین خودرو از طریق سایت تهران من به آدرس my.tehran.ir امکان پذیر است. البته که میتوان اپلیکیشن تهران من را هم نصب کرد و از قسمت خودرو و طرح ترافیک عوارض را پرداخت کنید. دقت کنید که پرداخت و استعلام عوارض ماشین را میتوان، از طریق شماره گیری کد دستوری #۳*۳*۱۳۷* نیز انجام داد.
عوارض بهای خدمات مدیریت پسماند غیرمسکونی، بهای خدمات مدیریت پسماند مسکونی، عوارض کسب و پیشه، عوارض نوسازی و عمران نیز از طریق اپلیکیشن و سامانه تهران من، قابل استعلام و پرداخت است.
شهروندان عزیز، میتوانید به راحتی اپلیکیشن تهران من را از طریق سامانه شهرداری راه اندازی کنید و در تلفن همراه خود داشته باشید. همچنین پرداخت عوارض نوسازی و عمران، در سایت شهرداری تهران به آدرس Tehran.ir نیز قابل انجام است.
سامانه پرداخت عوارض شهرداری
همانطور که توضیح داده شد، روشهای مختلفی برای پرداخت قبوض عوارض شهرداری وجود دارد که با توجه به شرایط و نوع عوارض، میتوان به راحتی آنها را پرداخت کرد. همانطور که مشاهده کردید، بیشترین خدماتی که میتوان از روشهای غیر حضوری برای پرداخت عوارض شهرداری در نظر گرفت در سامانه تهران من تعبیه شدهاست.
سامانه تهران من
بهتر است که در اینجا توضیح کوتاهی درباره سامانه تهران من داشته باشیم. در این سامانه، امکانات آنلاین مانند: پرداخت عوارض شهرداری، تسهیل پرداختهای شهری و قبوض، امکان خرید بلیت مترو و شارژ کارت بلیت مترو و اتوبوس، فراهم شدهاست.
خدمات ویژه شهری در حوزه حمل و نقل و پارک حاشیهای از سایر امکانات این سامانه است. همچنین میتوان از خدمات دیگر این سامانه مانند: سامانه سامان بازار، سامانه حمل و نقل بار و کالا، سامانه ثبت نام موسسات کرایه خودرو و فروشگاه و خدمات آنلاین و نقشه تهران نیز در این سایت استفاده کرد.
برای اینکه بهتر بتوانید از سامانه تهران من استفاده کنید به آدرس این سایت مراجعه کرده و ثبت نام خود را تکمیل کنید. در صفحه اصلی این سایت، بر روی گزینه ثبت نام کلیک کرده و گزینه شخص حقیقی را انتخاب کنید. در ادامه باید اطلاعات فردی اعم از کد ملی و تاریخ تولد خود را وارد کنید تا برای شماره هماره شما پیامک ارسال شود. با فعال کردن کاربری خود به راحتی میتوانید اعتبار حساب شهروندی را مشاهده کنید.
خدمات تهران من
خدمات قابل انجام در سامانه تهران من شامل موارد زیر هستند:
- ثبت نام و رزرو طرح ترافیک
- نوبت دهی معاینه فنی
- بستههای ترافیکی
- ثبت موسسات کرایه خودرو
- پرداخت عوارض پارک حاشیه ای
- پرداخت عوارض سالیانه خودرو
- عوارض سالیانه موتورسیکلت
- صدور باربرگ
- پرداخت قبوض عوارض شهرداری
- بلیت برج میلاد
- برج تک سفر
- کارت بلیت
- نوبت دهی ملاقات مردمی
- استعلام شماره شناسایی ملک
- سامانه رسیدگی به مشکلات و مسائل شهری و محیطی (۱۳۷)
- ثبت تقدیر، تشکر و شکایات و انتقادات (۱۸۸۸)
دقت کنید که برای ثبت نام باید شماره همراه وارد شده با نام خودتان باشد و پیامک برای شما ارسال شود.
هنگام پرداخت قبوض عوارض شهرداری بهترین روش را انتخاب کنید تا در کوتاهترین زمان بتوانید از خدمات بهره مند شوید.
پیامدهای عدم پرداخت قبوض عوارض شهرداری چیست؟
پرداخت به موقع عوارض شهرداری، میتواند به خدمات شهری بهتر کمک کند. بهتر است بدانید که عدم پرداخت قبوض عوارض شهرداری، اختیاراتی را به این سازمان میدهد که مطابق با قانون اختیاراتی را برای شهرداری خواهد داشت که میتواند از آن طریق برای وصول آن اقدام کند.
جریمه ۹ درصدی برای عدم پرداخت عوارض شهرداری در نظر گرفته شدهاست و اگر این روند در طی سالهای متوالی انجام شود، این اختیار برای شهرداری وجود دارد که با اخطاریه بتواند برخی از امکانات را از شهروندان سلب کند.
پرداخت قبوض عوارض نوسازی شهرداری
به طور معمول قبوض عوارض نوسازی در ماههای پایانی سال برای صاحبهای املاک، فرستاده میشود و باید توسط مالک پرداخت شود. راههای مختلفی برای پرداخت این قبوض وجود دارد که میتوان به روش پرداخت آنلاین و اینترنتی اشاره کرد. تنها کافی است که به وب سایت عوارض شهرداری مراجعه کنید و با وارد کردن شماره شناسایی ملک خود، از مبلغ آن مطلع شده و پرداخت قبوض را انجام دهید.
البته که پرداخت قبوض شهرداری را هم میتوانید به شکل حضوری و مراجعه به بانکها و دستگاهها ATM پرداخت کنید. البته که این کار ممکن است با صرف انرژی و زمان همراه باشد. همچنین میتوانید مبلغ عوارض نوسازی و عمران شهرداری را در یک یا حداکثر پنج قسط پرداخت کرد که هر کدام از این اقساط فیش جداگانهای به شما دادهمیشود.
به طور کلی پرداخت عوارض شهرداری به دستههای مختلفی تقسیم میشود که میتوان به مهمترین آن یعنی پرداخت عوارض ساختمان اشاره کرد.
در ادامه مطلب درباره بیمه ساختمان و آتش سوزی توضیحاتی میدهیم که اهمیت این بیمه نامه را متوجه شوید.
خرید بیمه آتش سوزی ساختمان
خرید بیمه آتش سوزی میتواند خیال ما را در برابر حادثههای مختلف ایمن کند. بدین گونه که نگرانی برای جبران خسارتهای به وجود آمده برای بیمهگزار وجود ندارد.
انواع بیمه آتش سوزی
بیمهگر در بیمه نامه آتش سوزی با توجه به قرارداد، موظف به پرداخت خسارت برای مکانهای مختلف است. به طور کلی مکانهایی که در بیمه آتش سوزی تحت پوشش قرار میگیرند به سه دسته تقسیم میشوند:
- منازل مسکونی (مطالعه مقاله بیمه آتش سوزی آپارتمان و مجتمع مسکونی پیشنهاد میشود.)
- مراکز صنعتی
- مراکز غیرصنعتی
برای مطالعه بیشتر در مورد بیمه آتش سوزی به مقاله بیمه آتش سوزی چیست؟ مراجعه نمایید.
پوششهای بیمه آتش سوزی
بیمه آتش سوزی هم مانند سایر بیمه نامهها یک قرارداد دو طرفه بین شرکت بیمه و بیمهگزار است. بیمهگر با دریافت حق بیمه از سوی بیمهگزار، موظف به پرداخت غرامت و خسارت تا سقف مشخص شدهاست.
دقت کنید که این بیمهنامه در برابر خسارتهای جانی هیچ گونه تعهدی ندارد و تنها خسارتهای مالی را در دو پوشش اصلی و اضافی جبران خواهد کرد.
پوششهای اصلی
خسارتهای اصلی تحت پوشش در بیمه آتش سوزی جزو موارد مهم و لاینفک بیمهنامه است که عبارتند از:
آتش: ترکیب هر نوع مادهای که با اکسیژن ترکیب شود و تولید شعله کند در دسته بندی آتش قرار خواهد گرفت که بیشتر منشا حوادث در آتش سوزی این مورد است.
صاعقه: این مورد از تخلیه الکتریکی بین دو ابر یا بین ابر و زمین رخ میدهد که در صورت بروز حادثه جزو خسارتهای این بیمه نامه تحت پوشش قرار خواهد گرفت و جبران خسارت خواهد شد.
انفجار: اگر در اثر آزاد شدن انرژی ناگهانی گاز یا بخار خسارتی رخ دهد در دسته انفجار قرار گرفته و تحت پوشش بیمه نامه آتش سوزی، خسارتها پرداخت خواهد شد. البته که هر نوع انفجاری در این بیمه نامه مورد تعهد نیست به طور مثال: انفجار هستهای، جزو موارد تحت پوشش در این بیمه نامه قرار نمیدهند.
پوششهای اضافی
پوشش های اضافی بیمه آتش سوزی به شرح زیر است:
- بیمه زلزله و آتشفشان
- پوشش سیل و طغیان آب دریا یا رودخانه
- بیمه طوفان و گردباد
- پوشش سقوط هواپیما یا قطعات آن
- شکست شیشه ساختمان در اثر برخورد جسم خارجی
- بیمه ترکیدگی لوله آب، تانکرها و فاضلاب دستگاههای آبرسانی
- هزینه برداشت و پاکسازی ضایعات ناشی از حوادث قید شده
- سرقت در صورت شکست حرز
- انفجار ظروف تحت فشار صنعتی
- بیمه ریزش کوه و سقوط بهمن
- ریزش سقف ناشی از بارش برف سنگین
- نشست و رانش زمین ( این مورد باید کارشناسی شود.)
- برخورد جسم خارجی به ساختمان
بیمه دات کام و خرید بیمه آتش سوزی
بیمه دات کام یک سامانه آنلاین استعلام، مقایسه و خرید انواع بیمه است و کافی است که به صفحه اصلی سایت bimeh.com مراجعه کرده و در منوی محصولات بر روی بیمه آتش سوزی و زلزله کلیک کنید تا در کوتاهترین زمان، بتوانید اقدام به خرید بیمه آتش سوزی از شرکتهای مختلف نمایید، حتی ارزانترین و بهترین بیمه را تهیه کنید.
در این مطلب سعی کردهایم درباره پرداخت قبوض عوارض شهرداری و پوششهای بیمه آتش سوزی توضیحاتی ارائه کنیم. قبوض عوارض نوسازی در ماههای پایانی سال برای صاحبهای املاک، فرستاده میشود و باید توسط مالک به صورت آنلاین یا حضوری پرداخت شود. اما اگر سوال یا ابهامیوجود دارد که در این متن به آن اشاره نشده است، میتوانید در قالب کامنت و در انتهای این متن با کارشناسهای ما در ارتباط باشید.
سلام اخر اسفند عوارض شهرداری و پسماند پرداخت شده اما هنوز صفر نشده چه باید کرد؟
جهت پیگیری به پلیس +۱۰ مراجعه کنید.
سلام
وقتتون بخیر
ببخشید من دوبار عوارض شهرداری رو پرداخت کردم
هزینەی یک میلیون و صدهزار تومن
رفتم پس بگیرم
گفتن نمیشە
ولی بەجاش تخلف یک سال ماشینتو
از رو عوارض شهرداری برمیدارن…
خواستم بدونم همچین چیزی میشە…؟
سلام دوست عزیز
در این خصوص اطلاعی نداریم.
آدرس سامانه پرداخت الکترونیکی عوارض شهرداری تهران چیه؟
سلام دوست عزیز. سامانه تهران من را در مرورگر خود جست و جو کنید تا سایت پرداخت عوارض الکترونیکی به شما نمایش داده شود.