۱۵ فروردین ۱۴۰۳

بیمه کارگران ساختمانی: بازنشستگی، پوشش‌ها و قوانین ۱۴۰۳

بهتر است بدانید، در برخی موارد کارفرمایان، به بیمه کارگران ساختمانی توجهی ندارند و خود این افراد هم پیگیر تهیه بیمه نمی‌شوند. بیمه کارگران ساختمانی یکی از بیمه‌نامه‌های مهم است. این قشر زحمتکش با این‌که با خطرات زیادی در حین کار مواجه هستند، اما هنوز بیمه‌ی آن‌ها در بلاتکلیفی به سر می‌برد.

اگر از بخواهیم مشکلات مربوط به بیمه کارگران ساختمانی بنویسیم، باید به قطع شدن بیمه برای کارگرانی که قبلاً جواز داشتند و الان غیرفعال هستند یا قطع شدن بیمه، در صورت پرداخت نکردن حق بیمه تا سه ماه و در نظر نگرفتن فصلی بودن کار این کارگران، اشاره کنیم. به همین دلیل در این مقاله از مجله بیمه دات کام، می‌خواهیم در مورد بیمه کارگران ساختمانی، با شما صحبت کنیم. بنابراین تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

بیمه کارگران ساختمانی چیست؟

اول از همه باید به این نکته توجه داشته باشید که؛ بیمه کارگری و بیمه کارگران ساختمانی، به نوعی شبیه به مجموعه و زیرمجموعه هستند. بیمه کارگران ساختمانی فقط مخصوص به کارگرانی است که در حوزه ساخت‌وساز انواع بناها فعالیت می‌کنند. کارگران شامل تمامی کارگران در صنعت‌های مختلف می‌شوند و دارای قوانین کلی هستند. بیمه مربوط به کارگران ساختمانی علاوه بر قوانین کلی، قوانین خاص مربوط به خود را هم دارد.

کارگران ساختمان در معرض خطرات زیادی هستند و باید بیمه‌نامه‌ای مناسب داشته باشند. بیمه کارگران ساختمانی، یک بیمه‌نامه است که از طرف سازمان تامین اجتماعی برای حمایت از کارگران ساختمانی تعیین شده است. کارگران ساختمانی به دلیل نداشتن امنیت شغلی باید بیمه‌ای داشته باشند که، وضعیت زندگی آن‌ها را بهبود بخشد و مستمری مناسبی برای دوران بازنشستگی آن‌ها، داشته باشد.

تاریخچه قانون بیمه کارگران ساختمانی

تصویب اولیه قانون کارگران ساختمانی، به سال ۱۳۱۱ برمی‌گردد. در آن سال تصویب شد که، غرامتی به کارگران فعال در عملیات ساختمانی و خانواده آن‌ها، در صورت بروز انواع آسیب، ازکارافتادگی و حتی فوت پرداخت شود. تا سال ۱۳۵۲ این قانون فراز و نشیب‌های زیادی را سپری کرد و چند بار اصلاح شد. بر اساس قانون مصوب، تمامی کارگران باید بیمه می‌شدند. در واقع، شرط صدور پروانه، ارائه رسید پرداخت بیمه کارگران بود. برای کسب اطلاعات جامع در خصوص بیمه عملیات ساختمانی، مقاله مربوطه را مطالعه نمایید.

این ماده تاکنون دچار تغییرات زیادی شده‌است. بعد از چند بار اصلاحیه، مقرر شد که در ازای صدور هر پروانه، ۱۵% هزینه به حساب سازمان بابت بیمه کارگران پرداخت شود. مسئله اینجا بود که، سازمان ادعا کرد این مبلغ نمی‌تواند، کفاف هزینه‌های مربوط به ۶۰۰ هزار بیمه‌نامه را دهد. از این رو، در اصلاحیه جدید تعیین شد که، این مبلغ به  ۲۰ درصد افزایش پیدا کند و همچنین ۸ درصد از مزد هر کارگر، به ازای ساخت هر متر مربع با ضریب بین نیم تا ۱۴ درصد، به عنوان سهم خود پرداخت شود. تعیین ضریب بسته به قیمت زمین و شرایط محیطی متفاوت خواهد بود.

در این خصوص هنوز چالش‌ها و مشکلاتی وجود دارد. از طرفی خود تامین اجتماعی هم هنوز نتوانسته به وعده‌های داده شده عمل کند. همچنین باید بدانید که، بخشنامه‌هایی که تامین اجتماعی صادر کرده به نفع خودش بوده و متأسفانه تاکنون تأییدیه‌ای از نمایندگان دریافت نکرده است.

امکان دریافت بیمه سلامت برای ۳ میلیون کارگر تا سال ۱۴۰۳

با توجه به اهمیت بیمه و پوشش‌های بیمه‌ای در زندگی کارگران، در سال ۱۴۰۱، حدود یک میلیون کارگر تحت پوشش بیمه قرار گرفتند. اما نکته مهم در مورد بیمه کارگران این است که، این رقم در همین جا نباید متوقف شود و تا سال ۱۴۰۳ باید به ۳ میلیون کارگر افزایش پیدا کند.

برای این منظور یک سامانه به نام دیده‌بان برای یکپارچه‌سازی فرآیند شناسایی، تاسیس و راه‌اندازی شبکه‌های بهداشتی در بنگاه‌های اقتصادی مانند ایستگاه بهگر، خانه بهداشت کارگری و مراکز بهداشت راه‌اندازی خواهد شد.

سامانه دیده‌بان می‌تواند، مزایایی به شرح زیر برای کارگران داشته باشد:

  • شناسایی فرآیندها، بررسی و رفع ایرادات فرآیندها
  • دریافت ساده‌تر آمار و اطلاعات
  • نظارت بر رتبه‌بندی، ثبت و ضبط کلیه خدمات

با توجه به این‌که بیمه و همچنین پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی موجب ارتقای سلامت روان در جامعه کار و تولید می‌شود، وجود بیمه برای همه کارگران ساختمانی ضروری است. بنابر آمار وزارت کار حدود ۱۴ میلیون کارگر در کشور وجود دارد که، از این میان، حدود یک میلیون و ۹۰۰ هزار بیمه شده جدید به سازمان تامین اجتماعی اضافه شده‌اند و همه این عزیزان به خدمات اجتماعی سلامت نیاز دارند.

اصلاحیه قانون بیمه کارگران در آذر ماه سال ۱۳۹۳ لازم الاجرا شد

در ابتدا و قبل از صحبت در مورد پوشش‌های بیمه کارگران ساختمانی باید بدانید که، قانون بیمه کارگران ساختمانی مصوب سال ۱۴۰۱، به مدت دو سال متوقف شده است. در ۴ تیر سال ۱۴۰۲ مجلش شورای اسلامی و نمایندگان، رای بر توقف، قانون اصلاح ماده ۵، قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی، مصوب ۵ بهمن ۱۴۰۱، را دادند. با توقف قانون سال ۱۴۰۱، ماده ۵ قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی، اصلاحیه ۱۶ آذر سال ۱۳۹۳، باید اجرا شود.

ماده ۵ قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی و تبصره‌های اصلاحی مربوط به این قانون در سال ۱۶/۰۹/۱۳۹۳ به شرح زیر است:

  • ماده ۵: سازمان تامین اجتماعی مکلف است با دریافت ۷ درصد حق بیمه، سهم بیمه شده (از کارگر) و ۱۵ درصد مجموع عوارض صدور پروانه (از مالک)، نسبت به تداوم پوشش بیمه تمامی کارگران ساختمانی اقدام نماید. در صورت عدم تامین منابع لازم برای توسعه پوشش بیمه کارگران ساختمانی، با تصویب هیات وزیران، افزایش سقف مجموع عوارض تا ۲۰ درصد، آزاد است.
  • تبصره اول: در صورت درخواست متقاضی دریافت پروانه، سازمان تامین اجتماعی مکلف است، حق بیمه کارگران ساختمانی را بر مبنای، حق بیمه سهم کارفرما در زمان صدور پروانه ساختمانی، تا مدت سه سال و بدون دریافت سود، قسط بندی نماید. ترتیب پرداخت حق بیمه از طرف دارنده پروانه، به منزله رسید پرداخت حق بیمه و اخد پروانه است. صدور پایان کار منوط به ارائه مفاصا حساب است. تاخیر در پرداخت اقساط حق بیمه، مشمول جریمه می‌شود.
  • تبصره دوم: سازمان تامین اجتماعی مکلف است، گزارش عملکرد خود را، هر سه ماه یک بار به کمیسیون‌های بهداشت و درمان، اجتماعی و برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی ارائه دهد.
  • تمامی مراکز دینی از قبیل مساجد و تکایا، حسینیه‌ها و دارالقرآن‌ها، از پرداخت حق سهم کارفرما معاف هستند و سهم کارفرما از محل ماده ۵ قانون تامین می‌شود.

پوشش های بیمه کارگران ساختمان

بیمه کارگران ساختمانی، مربوط به تحت پوشش قرار دادن خسارت‌های وارد شده به کارگران، در حین عملیات ساخت‌وساز است. پوشش‌های این بیمه، شامل موارد زیر هستند:

  • حوادث کاری و بیماری‌ها
  • غرامت دستمزد
  • ازکارافتادگی
  • بازنشستگی
  • فوت

بیمه کارگران ساختمانی شامل چه کارگرانی است؟

غیر از داشتن لوازم ایمنی ساختمان، وجود بیمه کارگران تا حد زیادی می تواند، دل آنان را قرص کند. این بیمه شامل تمامی کارگران ساختمانی است که از مرحله اولیه تا انتها، در هر یک از مراحل ساخت فعالیت دارند. نکته مهم این است که، تمامی کارگران باید دارای کارت مهارت از  سوی سازمان فنی و حرفه‌ای باشند و در سازمان برای پرداخت حق بیمه کارگران ساختمانی ثبت‌نام کرده‌باشند. کارگران اتباع، باید کارت قانونی اقامت را هم داشته باشند. همان‌طور که مشاهده می‌فرمایید، مشاغل ذکر شده در ادامه از مفاد قوانین بیمه تامین اجتماعی برخوردار خواهند شد:

  • گچ‌کار
  • سنگ کار
  • آرماتور بند
  • اسکلت ساز
  • نقشه بردار
  • کاشی کار
  • نگهداری بتن
  • بنای سفت کار
  • نقاشی ساختمان
  • بتن‌ساز و بتن‌ریز
  • برق کار ساختمان
  • قالب بند و کفراژ بند
  • درب و پنجره ساز پروفیل
  • لوله‌کش گاز خانگی و تجاری
  • لوله کش و نصاب وسایل بهداشتی
  • عایق کار رطوبتی و آسفالت‌کار آبینه

نکته مهم در مورد مشاغل ذکر شـده در بالا این است که، در تمامی این مشاغل، کارگران عمومی، کارگران کمکی و استادکاران، باید از مفاد قوانین بیمه تامین اجتماعی برخوردار شوند. برای اطلاعات جامع در خصوص بیمه اتباع خارجی، مقاله مربوط به آن را مطالعه بفرمایید.

بیمه کارگران ساختمانی

کارگران برای داشتن بیمه، باید کارت مهارت از سازمان فنی و حرفه‌ای داشته باشند.

بازنشستگی بیمه کارگران ساختمانی

شرایط بازنشستگی کارگران ساختمانی، با دیگر کارگران متفاوت است. بر اساس قوانین بیمه تامین اجتماعی، کارگران ساختمانی می‌توانند با ۲۰ سال سابقه کار و ۶۰ سال سن بازنشسته شوند. همچنین اگر این کارگران ۳۵ سال سابقه کار داشته باشند، بدون در نظر گرفتـن شرایط سنی، می‌توانند بازنشسته شوند.

توجه داشته باشید که؛ میزان مستمری بازنشستگی بر اساس قوانین بیمه تامین اجتماعی مشخص می‌شود. همچنین مستمری از کارافتادگی جزئی و کلی، نحوه محاسبه و میزان تغییرات درجه از کارافتادگی جزئی و کلی، تابع مقررات بیمه تامین اجتماعی است. در زمان بازنشستگی، حق اولاد و حق مسکن که در زمان اشتغال به کارگران ساختمانی پرداخت می‌شد، به دلیل نداشتن کارفرما، قطع می‌شود.

نکات مهم برای ثبت نام در بیمه کارگران ساختمانی

برای برخورداری از بیمه کارگران ساختمانی، کارگران ساختمانی باید موارد زیر را در نظر بگیرند:

  • به طور مستقیم در کارهای ساختمانی مشغول باشند یا دارای کارت مهارت کارگران ساختمانی باشند.
  • در هیچ صنف دیگری به جز صنف کارگران ساختمانی، عضو و فعال نباشند.
  • دارای وسایل حمل و نقل عمومی نباشند.
  • دارای کارت بهداشتی که نشان دهنده عضویت فرد در واحدهای زیر نظر وزرات بهداشت است، نباشند، از نظر بیمه و مقررات بازنشستگی تامین اجتماعی، در دسته قوانین دیگر قرار نگیرند.

نحوه ثبت نام در بیمه کارگران ساختمانی ۱۴۰۳

برای ثبت نام در بیمه کارگران با دارا بودن شرایط فوق، می‌توانید به سامانه خدمات حمایتی نظام جمهوری اسلامی ایران مراجعه و مراحل زیر را دنبال کنند:

  1. ابتدا شماره ملی سرپرست خانوار و مقدار تصویر امنیتی را وارد نمایید و سپس روی دکمه گام بعد کلیک کنید. سیستم بعد از بررسی کد ملی وارد شده، شما را به مرحله بعد هدایت می‌کند.
  2. اگر از قبل در سامانه ثبت نام کرده‌اید، روی گزینه ورود کلیک کنید، سپس کد ملی سرپرست خانوار و کد امنیتی مربوطه را وارد نمایید.
  3. در گام دوم لازم است، اطلاعات هویتی سرپرست خانواده و شماره تلفن همراه او را ثبت کنید. دقت داشته باشید که رمز ورود به سامانه و موارد مربوط به پیگیری ثبت نام، فقط از طریق شماره تلفن همراه سرپرست خانوار، امکان‌پذیر است.
  4. گام سوم شامل اطلاعات شهر و استان محل زندگی فرد متقاضی یا سرپرست خانوار است. این اطلاعات را درست و دقیق وارد نمایید.
  5. سپس در گام چهارم از شما اطلاعات پستی فرد متقاضی را می‌خواهند. پس از وارد کردن این اطلاعات روی گزینه گام بعد کلیک کنید.
  6. در این مرحله اطلاعاتی را که از ابتدا وارد کرده‌اید به شما، نشان می‌دهند تا در صورت وجود خطا، آن را اصلاح نمایید.
  7. گام آخر ثبت نام با تایید اطلاعات و فشردن گزینه ثبت نهایی انجام می‌شود. دقت داشته باشید که کد ملی فرد متقاضی، نام کاربری و رمز عبور او نیز، شماره تلفن همراه ثبت شـده، در زمان ثبت نام خواهد بود.

با کامل کردن مراحل فوق، شما می‌توانید به راحتی، برای دریافت بیمه کارگران ساختمانی ثبت نام کنید.

نحوه پرداخت حق بیمه کارگران ساختمانی

از آن‌جایی که بیمه کارگران ساختمانی، زیرمجموعه‌ی بیمه خویش فرما است، خود بیمه‌گزار باید نسبت به پرداخت بیمه کارگران ساختمانی اقدام کند. برای این کار دو راه وجود دارد؛ راه اول این است که کارگر به شعب تأمین اجتماعی به صورت حضوری مراجعه کند، اما راه دوم بسیار سریع‌تر و آسان‌تر است. برای این کار باید به آدرس اینترنتی samt.tamin.ir مراجعه کرد.

بعد از ورود به پنل کاربری، به قسمت عملیات بیمه شدگان خاص بروید و درخواست برگ پرداخت را انتخاب کنید. در صفحه جدیدی که باز می‌شود، کارگر باید تعداد ماه‌هایی که قصد پرداخت حق بیمه آنها را دارد، مشخص کند که برابر ۱ است. پس از صدور قبض، متقاضی باید از طریق درگاه بانگی، مبلغ بیمه کارگران ساختمانی را واریز کند. حق بیمه تامین اجتماعی ۱۴۰۲ کارگران ساختمانی، همانند سال‌های قبل، بر اساس درجه بندی انجام شده متفاوت است.

فواید بیمه کارگران ساختمانی چیست؟

بر اساس بخشنامه جدید بیمه کارگران ساختمانی، افرادی که حق بیمه کارگران ساختمانی را می‌پردازند، از مزیت‌های بیمه تأمین اجتماعی، شامل بیمه درمان و حقوق بازنشستگی بهره‌مند می‌شوند. تنها تفاوت این بیمه‌نامه با بیمه‌نامه اجباری در سقف ارائه خدمات و میزان حقوق مستمری است.

مشکلات بیمه کارگران ساختمانی

برخی مشکلات در خصوص بیمه کارگران ساختمانی وجود دارد که شامل موارد زیر هستند:

  • افرادی جز بیمه کارگران ساختمانی قرار گرفتند که، اصلاً کارگر نبوده‌اند و در عمل بازرسی درستی از آن‌ها صورت نگرفته‌است.
  • بیمه کارگرانی که قبلاً جواز داشته‌اند و اکنون غیرفعال است، قطع شد.
  • در شرایط حاد کرونایی، کارگرانی که به صورت فصلی کار می‌کردند، بیکار شدن و اگر توانایی پرداخت حق بیمه را تا سه ماه نداشتند، بیمه آن‌ها قطع شد. این مسئله باعث ریزش آمار کارگران ساختمانی تحت پوشش شد.
  • قوانین هنوز به درستی اجرا نمی‌شوند.
  • مشکل تامین منابع که به دلیل تعیین و محاسبه نشدن دقیق ضرایب بوده‌است.
  • بازنشستگی ۳۵ ساله کارگران ساختمانی که موجب اعتراض خیلی از کارگران است.
  • بسیاری از کارگران توسط کارفرما بیمه نمی‌شوند و بسیاری نسبت به حقوق خود مطلع نیستند.

تعاریف در سازمان تامین اجتماعی

در بخشنامه‌ای که از طرف مدیر سازمان تامین اجتماعی تهیه شده است، هر مورد به صورت زیر تعریف شده‌اند:

  • کارگر ساختمانی: کسی که به صورت مستقیم در تمامی عملیات ساخت‌وساز مشغول به کار است و مشمول مقررات خاص بیمه‌ای نیست.
  • کارت مهارت فنی: گواهینامه‌ای که شامل اطلاعاتی از جمله: مشخصات اولیه فرد، سطح مهارت، تاریخ صدور، مدت اعتبار و تمدید است که توسط سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور صادر می‌شود.
  • نرخ مبنای کسر حق بیمه برای کارگران: شامل ۷ درصد دستمزد ماهانه که بر اساس ماده ۳۵ قانون تامین اجتماعی، مشخص می‌شود و هرماه باید بیمه‌شده، به سازمان پرداخت کند.
  • ملاک محاسبه حق بیمه: برای تمامی سطوح ملاک متعلقه، حداقل دستمزد سنواتی است.
  • دستمزد مقطوع کارگران: در سه سطح تعریف می‌شود که شامل کارگر درجه ۱ (کارگر ماهر و استادکار) شامل ۱.۴ برابر حداقل دستمزد ماهیانه، کارگر درجه ۲ (نیمه ماهر، کمک استادکار) ۱.۳ برابر حداقل دستمزد ماهیانه و کارگران ساختمانی درجه ۳ (کارگر عمومی) شامل ۱.۲ برابر حداقل دستمزد ماهیانه است.

قوانین بیمه تامین اجتماعی برای کارگران ساختمانی

قوانین بیمه تامین اجتماعی کارگران ساختمانی شامل ۱۴ ماده است. این مواد به صورت زیر تعریف شده‌اند:

ماده ۱

تمامی کارگران ساختمانی فعال در مراحل مختلف پروژه ساخت‌وساز با ثبت‌نام و دریافت کد ملی از سازمان تامین اجتماعی، بیمه خواهند شد.

تبصره: کارگران تا زمان تحت پوشش قرار گرفتن، مشمول قانون بیمه اجباری هستند و در صورت دارا بودن شرایط از مزایای آن، بهره‌مند خواهند شد.

ماده ۲

کارگران فعال و شاغل در وزارتخانه‌ها و سازمان‌های دولتی و وابسته به آن، مؤسسات عمومی غیردولتی، شهرداری‌ها، بانک‌ها، مؤسسات عام‌المنفعه و کارخانه‌های دارای پروانه بهره‌برداری از شمول قانون خارج و تابع قوانین تامین اجتماعی مصوب در سال ۱۳۵۴، هستند. اینکه کار توسط آن‌ها به صورت مستقیم انجام شود یا تحت نظر پیمانکار باشند، تفاوتی ندارد. فقط حق بیمه کارگران پیمانکار بر اساس ماده ۳۸ قانون تامین اجتماعی، خواهد بود.

ماده ۳

وزارت کار و امور اجتماعی وظیفه دارد تا، فراخوان و آموزش کارگران شاغل در کارهای ساختمانی را بر عهده گیرد و برای آن‌ها کارت مهارت فنی صادر کند.

تبصره ۱: زمان‌بندی، شرایط، ترتیب صدور، تمدید و تعلق کارت مهارت فنی و چگونگی شناسایی کارگران و اشتغالشان به صورت مشترک توسط وزارتخانه‌های رفاه و تامین اجتماعی، کار و امور اجتماعی، مسکن و شهرسازی و کشور تهیه شده و باید به تایید هیات وزیران برسد.

تبصره ۲: کارگران شاغل از زمان نام نویسی در سازمان تامین اجتماعی بر پایه کد ملی، مشمول قوانین این سازمان هستند و می‌توانند از تعهدات استفاده کنند.

ماده ۴: تعهدات این قانون شامل حوادث و بیماری‌ها، غرامت دستمزد، ازکارافتادگی، بازنشستگی و فوت است.

تبصره۵: افراد خانواده بیمه شده، برای استفاده از تعهدات مرتبط با حوادث و بیماری‌ها برای ماده ۵۸ و بازماندگان بر اساس مواد ۸۱ و ۸۲ مشخص خواهند شد.

ماده ۵

پروانه در صورتی صادر می‌شود که، فرد متقاضی رسید پرداخت بیمه واریز شده به حساب سازمان تامین اجتماعی را برای هر متر مربع سطح زیربنا، معادل ۴% حداقل دستمزد ماهانه، تحویل دهد.

تبصره ۱: در صورت آسیب‌دیدگی افراد بر اثر حادثه، سازمان تامین اجتماعی علاوه بر دریافت کامل حق بیمه، جریمه معادل ۲۵% اصل حق بیمه را دریافت خواهد کرد.

تبصره ۲: مبلغ‌های دریافتی در محاسبه حق بیمه کارگران پیمانکار در نظر گرفته خواهد شد.

ماده ۶

حق بیمه فرد بیمه‌شده معادل ۷ درصد دستمزد ماهانه است، که بر اساس ماده ۳۵ قانون تامین اجتماعی مصوب سال ۱۳۵۴، مشخص می‌شود.

تبصره: دولت باید ۳% ماخذ کسر حق بیمه را، تحت نام سهم مشارکت خود، به سازمان تامین اجتماعی پرداخت کند.

ماده ۷

هر فرد باید حق بیمه خود را بر اساس ترتیب تعیین شده توسط سازمان تامین اجتماعی پرداخت کند.

تبصره: در صورتی که پرداخت به موقع انجام شود، سازمان می‌تواند، بر اساس اختیارات مندرج در قانون تامین اجتماعی اقدام به دریافت آن کند.

ماده ۸

هرگونه نقل‌ و انتقال سابقه پرداخت حق بیمه بین صندوق‌های بیمه و بازنشستگی بر اساس قوانین انجام خواهد شد.

ماده ۹

چگونگی استفاده از خدمات درمانی‌، مدت، شرایط و میزان غرامت دستمزد، برای حوادث ناشی از کار، تعیین درصد ازکارافتادگی‌، چگونگی تشخیص حوادث ناشی و غیر ناشی از کار، شرایط پرداخت غرامت نقص مقطوع و برقراری مستمری جزئی و کلی‌، نحوه محاسبه، میزان آن و تغییر درجه ازکارافتادگی جزئی و کلی بر اساس قوانین تامین اجتماعی مشخص خواهند شد.

ماده ۱۰

در این ماده مشخص می‌شود که، بیمه کارگران ساختمانی چند سال است. بر اساس این ماده، کارگران ساختمانی با داشتن حداقل سابقه مقرر و داشتن سن بازنشستگی کارگران ساختمانی، یعنی ۶۰ سال تمام، یا پرداخت حق بیمه به مدت ۳۵ سال، می‌توانند درخواست بازنشستگی بدهند.

تبصره: میزان مستمری و تعیین درجات ازکارافتادگی بر اساس قوانین بیمه تامین اجتماعی تعیین می‌شود.

ماده ۱۱

شرایط بیمه شده متوفی‌، بازماندگان واجد شرایط بیمه شده متوفی‌، چگونگی برقراری مستمری بازماندگان و سهم مستمری هر یک از آنان بر اساس قوانین تامین اجتماعی مشخص می‌شود.

ماده ۱۲

در صورت محرز شدن حادثه ناشی از رعایت نکردن اصول ایمنی، سازمان تامین اجتماعی بر اساس قوانین، هزینه‌های مربوط را بر اساس ماده ۵۰، از کارفرما دریافت خواهد کرد.

ماده ۱۳

تمامی سازمان‌ها و دستگاه‌های دولتی (نوشته‌شده در بالا) و شرکت‌های مشمول این قانون، باید با مجریان این قانون همکاری داشته‌باشند.

ماده ۱۴

از تاریخ تصویب این قانون، آن دسته از مواد قانون بیمه اجباری کارگران ساختمانی مصوب ۱۳۵۲ و سایر قوانین مغایر لغو خواهند شد.

 

بیمه کارگر ساختمان

حق بیمه فرد بیمه‌شده معادل ۷ درصد دستمزد ماهانه است

 

البته اگر شخصی کارفرما باشد، می‌تواند از بیمه مشاغل آزاد یا مسئولیت هم استفاده کند. بیمه مشاغل آزاد مخصوص افرادی است که، خود کارفرما هستند و شغل آزاد دارند. برای کارگرانی که شغل آزاد دارند، این بیمه نامه می‌تواند، مناسب باشد.

همچنین بیمه مسئولیت برای کارگرانی است که، خودشان به صورت مستقل کار می­‌کنند. به این صورت می‌­توانند، خسارات وارد شده به اشخاص ثالث را در حین کار خود جبران کنند.

بیمه کارگران ساختمانی و تمام نکات مرتبط با آن

به هر حال باید گفت که بیمه کارگران ساختمانی، ضروری است و همه کارفرمایان باید کارگران خود را بیمه کنند. بیمه کارگران ساختمانی، به کارگران ساختمانی کمک می‌کند، تحت پوشش بیمه از برخی مزایای ضروری برخوردار شوند. متاسفانه بیشتر کارگران فعال در ساخت‌وسازها بیمه نمی‌شوند و از این رو اگر برای آن‌ها اتفاقی هم بیفتد، کسی حاضر به جبران خسارت نیست. ما در این مقاله از بیمه دات کام، سعی کرده‌ایم تا به صورت کلی بیمه کارگران ساختمانی، را توضیح دهیم. در صورتی که بعد از مطالعه این مقاله، هنوز هم در مورد بیمه کارگران ساختمانی سوال یا ایهامی دارید، از قسمت نظرات این مقاله، با کارشناسان بیمه دات کام در ارتباط باشید.

آخرین مقالات مرتبط با این مطلب مشاهده آرشیو مقالات مشاهده آرشیو
فرم ارسال دیدگاه پیرامون این مطلب

دیدگاه کاربران بیمه دات کام
person
ناشناس
۰۱ فروردین ۱۴۰۳

آیا کارگر ساختمانی با پنجاه و شش سال سن و سی سال سابقه میتوان بازنشسته شد یا نه ؟

    person
    نویسنده بیمه
    ۰۶ فروردین ۱۴۰۳

    سلام دوست عزیز
    با ۶۰ سال سن می توانید بازنشسته شوید.

person
محسن
۱۵ اسفند ۱۴۰۲

سلام، وقت بخیر
بنده چند سال است که کارت مهارت فنی جوشکاری درب و پنجره دارم، ولی بعضی مواقع بیکار هستم، از طرفی چند حرفه دیگر ساختمانی هم بلدم مثل بنای سفت‌کار، آیا می‌توانم با گرفتن کارت مهارت فنی بنای سفت‌کار، آن شغل را برای بازرسی از طرف بیمه اعلام کنم؟

    person
    نویسنده بیمه
    ۱۶ اسفند ۱۴۰۲

    سلام دوست عزیز
    خیر نمی شود.

person
شوکآن
۰۳ اسفند ۱۴۰۲

آیا کارگرآی ساختمانی جزو مشاغل سخت هست ،و ممکن بعدا تسویب بشه

    person
    نویسنده بیمه
    ۰۵ اسفند ۱۴۰۲

    سلام دوست عزیز
    خیر جز کارهای سخت و زیان آور نیست.

      person
      محمد
      ۰۷ اسفند ۱۴۰۲

      بیمه کارگران ساختمانی جز مشاغل سنگین میباشد فقط شرایط سنی دارد ۸

        person
        نویسنده بیمه
        ۰۹ اسفند ۱۴۰۲

        سلام دوست عزیز
        خیر جز کارهای سخت و زیان آور نیست.

عضویت در خبرنامه برای اطلاع از تخفیف های ماهانه در خبرنامه بیمه دات کام عضو شوید