تخفیف بیمه ثالث
اطلاعات بیمه ای

دیه شکستگی بینی چقدر است؟ نرخ دیه انواع شکستگی بینی در سال ۱۴۰۵

در شرع و قانون مجازات اسلامی، جان و بدن تمام افراد دارای حرمت است و هیچ‌کس حق ندارد به جان و بدن دیگری تعرض و سوءقصد یا آسیبی وارد کند. این موضوع آنقدر حائز اهمیت است که قانون، برای این نوع جرایم، مجازات در نظر گرفته است. در رابطه با آسیب‌های جسمی نیز پرداخت دیه شکستگی بینی و ارش در نظر گرفته شده است، تا جبرانی برای آسیب وارد شده باشد. یکی از مهم‌ترین اعضای بدن که درگیر حادثه‌های فراوانی می‌شود، بینی است. خوشبختانه برای این عضو دیه مشخص شده است و میزان آن با توجه به شدت و نوع آسیب متفاوت است. در این مقاله از مجله بیمه به بررسی میزان دیه انواع صدمات وارد شده به بینی و شکستگی بینی در سال ۱۴۰۵ می‌پردازیم.

دیه بینی در سال ۱۴۰۵

دیه بینی با توجه به نوع و آسیب وارد شده، می‌تواند متفاوت باشد.
دیه بینی با در نظر گرفتن نوع و شدت آسیب تعیین می‌شود.

مبلغ نرخ دیه ۱۴۰۵ در ۲۲ اسفند ۱۴۰۴ اعلام شد. بر اساس اعلام قوه قضاییه، مبلغ دیه سال ۱۴۰۵ در ماه حرام برابر با ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان و برای ماه غیرحرام ۲ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان است. در واقع دیه انسان کامل در سال ۱۴۰۵، نسبت به سال ۱۴۰۴، با افزایش ۳۱ درصدی همراه بوده است.

براساس قانون دیه اعضای بدن در تصادفات و حوادث مختلف دارای مقدار مشخصی دیه است. دیه قتل و منافع اعضا؛ در دیه قتل شخص باید دیه کامل را بپردازد. در محاسبه دیه منافع اعضا نیز در نظر می‌گیرند، که چه منفعتی از عضو ساقط شده است. معمولا هنگام محاسبه دیه، دادگاه مبلغ را به شکل درصدی از دیه کامل انسان تعیین می‌کند و آن را با توجه به نرخ دیه در آن سال مورد محاسبه قرار می‌دهد. همانطور که گفته شد برای بینی، دیه تعیین شده است. ممکن است در تصادف و یا دعوا، بینی آسیب ببیند که با توجه به نوع و میزان آسیب، دیه متفاوتی دارد. دیه از بین رفتن بینی در سال ۱۴۰۵، همچنین دیه شکستن بینی و استخوان آن، در صورتی که موجب از بین رفتن بینی شود، برابر با دیه یک انسان کامل است. از بین رفتن هریک از پره‌های بینی یا پرده میان دو سوراخ نیز موجب یک سوم دیه کامل و پارگی بینی، در صورتی که باعث از بین رفتن بینی یا نوک آن نشود، یک سوم دیه کامل است.

بیشتر بخوانید: صفر تا صد دیه | نرخ دیه + جدول قیمت + محاسبه و قوانین دیه

۱- دیه قطع کردن بینی

ممکن است در یک درگیری و یا تصادف، بینی فرد به شکلی مورد آسیب قرار گیرد که کاملا قطع شود و یا نرمه‌ای که پایین استخوان بینی است از بین برود. مطابق ماده ۵۹۲ قانون مجازات اسلامی، دیه بینی، در مواردی که بینی قطع شود یا نرمه پایین استخوان بینی از بین برود، دیه کامل است. بنابراین، بر اساس نرخ دیه کامل در سال ۱۴۰۵، در صورتی که بینی فرد قطع شود و یا نرمه استخوان آن از بین برود، دیه بینی او ۲ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان می شود.

۲- دیه شکستن بینی

در برخی موارد صدمات وارد شده به بینی، در اتفاقاتی نظیر تصادف و یا دعوا، منجر به شکستگی دماغ می‌شود. مطابق ماده ۵۹۳ قانون مجازات اسلامی، دیه شکستن بینی، در سه حالت بررسی می‌شود:

  • اگر شکستگی استخوان بینی یا غضروف، باعث فساد بینی یا از بین رفتن آن شود، دیه کامل انسان به فرد تعلق می‌گیرد. البته در صورتی که بتوان، شکستگی استخوان را بدون اینکه عیب و نقصی در آن بماند اصلاح نمود، یک دهم دیه کامل به آن تعلق می‌گیرد که بر اساس نرخ دیه ۲۱۰ میلیون تومان است.
  • در صورتی که شکستگی بهبود یابد، اما همراه با عیب و نقص در بینی باشد، موجب ارش می شود. ارش دیه شکستن دماغ، ۴ درصد دیه انسان کامل در نظر گرفته می شود. البته این میزان، بسته به نظر قاضی و میزان آسیب، متغیر است.
  • چنانچه بر اثر شکستن بینی، بویایی فرد از دست برود، دیه از دست دادن حس بویایی، به وی تعلق خواهد گرفت. از بین رفتن کامل بویایی، دیه کامل دارد و از بین بردن قسمتی از آن شامل ارش می‌شود.

۳- دیه پاره شدن بینی

ممکن است بر اثر حادثه تصادف یا دعوا، بینی پاره شود. این صدمه چه به صورت عمدی باشد، چه به صورت غیر عمدی، شامل دیه می‌شود. چنانچه پارگی بینی، موجب از بین رفتن بینی یا نوک آن نگردد، یک سوم دیه کامل که ۷۰۰ میلیون تومان است، به فرد تعلق می‌گیرد و در صورتی که پارگی بهبود پیدا کند، یک دهم دیه کامل، یعنی ۲۱۰ میلیون تومان به فرد تعلق می‌گیرد. چنانچه پارگی بینی نیاز به بخیه داشته  باشد، دیه هر بخیه متفاوت خواهد بود.

۴- دیه فلج کردن بینی

طبق ماده ۵۴۶ قانون مجازات اسلامی، میزان دیه فلج کردن بینی، دو سوم دیه کامل است. در صورتی که در یک دعوا یا تصادفی، بینی فرد فلج شود، وی مشمول یک سوم دیه کامل خواهد شد.

۵- دیه از بین رفتن نوک بینی

بر اساس ماده ۵۹۹ قانون مجازات اسلامی، دیه بینی، در مورد از بین بردن نوک آن که محل چکیدن خون است، نصف دیه کامل است که بر اساس متن مقرر در قانون و مبلغ دیه کامل انسان در سال ۱۴۰۵، ۱ میلیارد و ۵۰ میلیون تومان محاسبه می‌گردد.

۶- دیه از بین رفتن پرده میانی یا پره‌های بینی

یکی از صدمات پر تکرار برای بینی، از بین رفتن پرده میان دو سوراخ یا پره‌های بینی است.
آسیب به بینی

یکی از صدمات پر تکرار برای بینی، از بین رفتن پرده میان دو سوراخ یا پره‌های بینی است. مطابق ماده ۵۹۴ قانون مجازات اسلامی، دیه از بین رفتن پره‌های بینی، به این صورت است:

از بین رفتن هریک از پره های بینی یا پرده میان دو سوراخ، موجب یک سوم دیه کامل است که میزان آن، بر اساس نرخ دیه ۱۴۰۵، ۷۰۰ میلیون تومان است.

۷- دیه از بین رفتن نرمه بینی

در برخی موارد ممکن است صدمات وارد شده به بینی موجب از بین رفتن تمام نرمه بینی یا از بین رفتن مقداری از استخوان دماغ شود. طبق ماده ۵۹۲ قانون مجازات اسلامی، میزان دیه از بین رفتن نرمه بینی، عبارت است از:

اگر از بین بردن تمام نرمه با تمام یا مقداری از استخوان بینی، در یک دفعه اتفاق افتاده باشد، موجب دیه کامل است. بنابراین اگر نرمه بینی، در یک دفعه و تمام یا مقداری از استخوان بینی، در دفعه دیگر از بین برود، برای نرمه، دیه کامل و برای استخوان، ارش تعیین می شود.

۸- دیه کبودی و ورم بینی

کبودی و ورم بینی، مسئله‌ای است که ممکن است در هر دعوا و درگیری برای افراد پیش بیاید. بنابر ماده ۷۱۴ قانون مجازات اسلامی، دیه کبود شدن صورت، سه هزارم دیه کامل است.

۹- دیه کوفتگی بینی

دیه کوفتگی بینی از دیگر انواع دیه دماغ است. گاه ممکن است بر اثر صدمه وارد شده به بینی، فرد دچار کوفتگی شود و هیچ‌گونه شکستگی نداشته باشد. طبیعتا در این مورد نیز شخص مستحق دریافت دیه است ولی به دلیل اینکه، کوفتگی میزان و تعریف مشخصی ندارد، نیاز است تا پس از بررسی پزشکی قانونی، مطابق نظر قاضی ارش در نظر گرفته شود.

۱۰- دیه خراشیدگی بینی

اگر خراشیدگی بینی بدون خونریزی باشد، حارصه نام دارد و قانون‌گذار در ماده ۷۰۹ قانون مجازات اسلامی، اقدام به تعیین دیه، برای صدمات وارد شده به سر و صورت نموده و میزان دیه آن را یک صدم دیه کامل تعیین کرده است که بر اساس نرخ دیه کامل سال ۱۴۰۵، ۲۱ میلیون تومان است.

۱۱- دیه انحراف و کج شدن بینی پس از عمل جراحی

امروزه تعداد عمل‌های جراحی بینی بسیار افزایش یافته است، در مواردی این عمل‌ها دچار خطا می‌شوند و نتیجه مطلوبی را برای فرد ندارند. طبق ماده ۵۹۳ قانون مجازات اسلامی: «در کج شدن بینی یا شکستن استخوان بینی که منجر به فساد آن نشود، ارش ثابت می شود.» بنابر این ماده، در صورتی که بینی در اثر عمل جراحی یا هر اقدام دیگری، دچار کجی و انحراف شود، با نظر کارشناس دادگستری ارش داشته و دارای دیه مقدر نمی‌باشد.

۱۲- دیه سوراخ کردن بینی

بر اساس ماده ۵۳۶ قانون مجازات اسلامی، میزان دیه، اگر سوراخ کردن دو سمت بینی و پرده فاصل میان آن‌ها باعث از بین رفتن بینی یا نوک آن نشود، یک سوم دیه کامل است؛ طبق ماده ۵۳۷ قانون مجازات اسلامی، اگر یک سمت بینی سوراخ شود و بهبود نیابد، مشمول دیه می‌شود و مقدار آن یک نهم دیه کامل است که بر اساس میزان دیه در سال ۱۴۰۵، ۲۳۳ میلیون تومان است.

۱۳- دیه دامیه بینی

بنابر ماده ۷۰۹ قانون مجازات اسلامی، در بحث جراحات سر و صورت و دیه آن‌ها: «دامیه، جراحتی است که اندکی وارد گوشت شود و همراه با جریان کم یا زیاد خون باشد» بر اساس همین ماده قانونی، دیه چنین جراحتی در بینی، دو صدم دیه کامل است که بر اساس میزان دیه در سال ۱۴۰۵، ۴۲ میلیون تومان است.

دیه بینی در ماه حرام

برخی افراد دچار این اشتباه می‌شوند که دیه شکستگی دماغ در ماه‌های حرام بصورت دو برابر محاسبه می‌شود. اما در ماه‌های حرام یعنی ماه محرم، رجب، ذی‌القعده و ذی‌الحجه نحوه محاسبه دیه بینی دارای شرایط دیگری است.
مطابق با قانون مجازات اسلامی، چنانچه بینی شخص در یکی از چهار ماه حرام دچار شکستگی شود، شامل یک دیه کامل به اضافه یک سوم دیه کامل است.

چگونه می‌توان هزینه عمل بینی را از شرکت بیمه دریافت کرد؟

دریافت هزینه عمل بینی از بیمه در شرایط خاصی امکان‌پذیر است.

شرکت بیمه تکمیلی هزینه‌های عمل زیبایی بینی را پرداخت نمی‌کند، اما اگر بینی شما طی حادثه‌ای مثل زمین خوردن و ضربه خوردن دچار انحراف شده باشد برای دریافت هزینه عمل آن از شرکت بیمه تکمیلی‌ باید اسناد و مدارک لازم را جهت اثبات عمل بینی به پزشک مربوطه ارائه دهید. این اسناد شامل عکس قبل از جراحی، تصویر ام آر آی، تاییدیه پزشک جراح و… است. برای دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه و در خصوص بیمه عمل زیبایی، می‌توانید مقاله هزینه عمل زیبایی بینی با بیمه تکمیلی را بخوانید. اگر قصد خرید بیمه تکمیلی را دارید، می‌توانید از کارشناسان بیمه دات کام مشاوره و راهنمایی بگیرید.

گرفتن دیه تصادف چقدر طول می‌کشد؟

لازم است بدانید که مدت زمان پرداخت دیه در تصادفات و آسیب به بینی بعد از بررسی پزشکی قانونی و رای نهایی دادگاه ۱۵ روز است. اما این مدت زمان با توجه به شرایط شرکت‌های بیمه‌گر می‌تواند متفاوت باشد. گاهی پرداخت دیه توسط شرکت‌های بیمه‌گر ۲ الی ۳ ماه و در برخی موارد نیز یک سال ممکن است زمان ببرد. بنابراین نمی‌توان یک زمان مشخص را در این باره اعلام کرد.

دیه قصور پزشکی عمل جراحی بینی چگونه تعیین می‌شود؟

اگر بینی شما به دلیل قصور پزشکی و در حین جراحی دچار آسیب و مشکل شده است باید برای دریافت خسارت و شکایت از پزشک با ارائه مدارک و مستندات به پزشکی قانونی مراجعه کنید. لازم است بدانید در چنین مواردی همه چیز به شواهد، مستندات و نظر پزشکی قانونی بستگی دارد. در صورت تایید توسط پزشکی قانونی و اثبات قصور پزشکی، شما می‌توانید خسارت خود را مطابق با آن‌چه مراجع قضایی تعیین می‌کنند، دریافت نمایید.

آیا بیمه دیه بینی را پرداخت می‌کند؟

احتمالا می‌پرسید آیا بیمه هزینه جراحی بینی را پرداخت می‌کند؟ پزشک تحت پوشش این بیمه قرار می‌گیرد یا بیمار؟ در پاسخ به این سوال و در همین ابتدا باید بدانید که بیمه تکمیلی هزینه جراحی‌های زیبایی را به عهده نمی‌گیرد. اما اگر بینی شما دچار آسیب شده است و مشکل خاصی دارد، در صورت تایید و ارائه مدارک می‌توانید با بیمه مربوطه برای انجام اعمال درمانی اقدام نمایید.

بیمه تکمیلی وظیفه‌ای در قبال قصور پزشکی ندارد اما پزشکان می‌توانند از بیمه مسئولیت پزشکان برای پرداخت دیه در چنین مواردی استفاده کنند. بیمه مسئولیت پزشکان خسارات وارد آمده به بیماران را تا سقف تعهداتش جبران می‌کند. در بیمه مسئولیت پزشکان، هم پزشک و هم بیمار تحت پوشش بیمه قرار دارد. به عبارتی شرکت بیمه‌گر با پرداخت خسارت بیمار هم از بیمار و هم از پزشک حمایت می‌کند.

اگر بینی شما در تصادف رانندگی آسیب ببیند شرایط چگونه است؟ لازم است بدانید بیمه شخص ثالث خسارات مالی و جانی اشخاص ثالث را جبران می‌کند. بر اساس قوانین بیمه مرکزی، این بیمه دیه آسیب‌های جانی ایجاد شده در تصادفات را بر اساس نرخ دیه به زیان‌دیدگان پرداخت می‌کند. در مورد راننده مقصر نیز در صورت داشتن پوشش تعهدات راننده، بیمه شخص ثالث خسارات جانی او را جبران می‌کند.

همه چیز در مورد دیه شکستگی بینی

صحبت کردن در مورد دیه شکستگی بینی باید با در نظر گرفتن نوع، میزان آسیب و علت ایجاد آن آسیب باشد. تعیین دیه شکستگی بینی و به طور کلی در مورد تعیین میزان دیه بدون نظر پزشکی قانونی و رای نهایی مراجع قضایی نمی‌توان مبلغ مشخصی را بیان کرد. بر اساس آن‌چه در مقاله گفته شد برای دریافت دیه شکستگی بینی بر اثر قصور پزشکی نیز به مدارک و مستندات لازم نیاز است. در این مقاله سعی کردیم به طور کامل در مورد دیه شکستگی بینی با شما صحبت کنیم. چنان‌چه در مورد بیمه‌های شخص ثالث، بیمه مسئولیت پزشکان و دیه شکستگی بینی سوال یا ابهامی داشتید، از قسمت نظرات همین مقاله با کارشناسان بیمه دات‌کام در ارتباط باشید.

دیه دماغ به طور کلی چگونه محاسبه می‌شود و دیه شکستگی دماغ در تصادف چقدر است؟

دیه دماغ بسته به نوع آسیب از کمتر از ۱٪ تا ۱۰۰٪ دیه کامل متغیر است. میزان دقیق آن بر اساس شدت صدمه و نظر پزشکی قانونی تعیین می‌شود. در مقاله میزان دیه هر آسیب آمده است.

دیه شکستگی بینی در سال 1405 چقدر است؟

دیه شکستن بینی در سال 1405 در صورتی که بدون نقص بهبود یابد چقدر است؟

دیه از بین رفتن بینی در 1405 چقدر است؟

‫۱۴۵ دیدگاه ها

  1. سلام
    دیه بینی که شکستگی جوریه که قسمت بالا کاملا جدا شده استخوان وچند شکستگی دیگر هم دارد ب صورتی که حتی یک مقدار از اسخوان دریک نقطه اصلا نیست
    و بعد از عمل نیز هم کجه هم انحراف داره هم هر شب تا صبح اعضا خانواده از صدای خروپف نمیتونند بخوابند
    خرو پف از بعد از شکستگی اتفاق افتاد

    کارشناس محترم ایا میتونم براتون عکس رایولوژی ارسال کنم

  2. سلام.
    فرق بین شکستگی و خورد شدن ببنی چیه؟

    بنده بینیم چند شکستگی همزمان اتفاق افتاد
    و درون عکس رادیولوژی با این که عمل کردم بازم معلومه که چندین جاش شکسته
    و بینی را از قیافه انداخته یعنی نیازمند عمل زیبایی
    میباشد
    دیه اش چگونه محاسبه میشود
    چون تو قانون۵۶۹ نوشته طبق نظر قاضی

    1. کاربر گرامی، خردشدگی به این معنا است که استخوان ها به تکه های بسیار کوچک تقسیم شده و غیر قابل بازسازی باشند.
      اگر تعداد شکستگی‌های شما خیلی زیاد باشد، احتمالا مشمول خردشدگی است که یک سوم دیه بینی است. دیه بینی نیز معادل دیه کامل است.
      اما اگر شکستگی بینی برای شما تایید شود، ۱۰ درصد از دیه کامل به شما تعلق می‌گیرد.

    2. سلام کاربر عزیز. در قانون، بین شکستگی بینی و خرد شدن یا له‌شدگی بینی تفاوت وجود دارد. شکستگی یعنی استخوان بینی ترک بردارد یا در یک یا چند نقطه بشکند، اما ساختار کلی آن هنوز قابل ترمیم باشد. اما خرد شدن زمانی است که استخوان بینی به چند تکه تبدیل شود و آسیب شدیدتری به ساختار بینی وارد شود. به همین دلیل معمولاً دیه خرد شدن از شکستگی ساده بیشتر در نظر گرفته می‌شود. در مورد محاسبه دیه هم اگر بینی شکسته شود و بعد از درمان بدون عیب و کجی کامل جوش بخورد، معمولاً حدود یک‌دهم دیه کامل در نظر گرفته می‌شود. اما اگر بعد از درمان کجی، تغییر شکل ظاهری یا مشکل تنفسی باقی بماند، میزان دیه بیشتر می‌شود و ممکن است تا چند دهم دیه کامل هم برسد. در مواردی که آسیب دقیقاً در قانون درصد مشخصی ندارد، طبق ماده ۵۶۹ قانون مجازات اسلامی میزان آن به صورت «ارش» تعیین می‌شود؛ یعنی پزشکی قانونی میزان آسیب و اثر آن بر ظاهر یا عملکرد بینی را بررسی می‌کند و قاضی بر اساس همان نظر، مبلغ دیه را تعیین می‌کند.

  3. سلام اگر بینی از سه ناحیه شکسته شود
    و نیاز به عمل زیبایی نیز داشته باشد دیه ی ان چقدر است؟
    واگر در سال ۱۴۰۴این اتفاق بیفتد و درسال۱۴۰۵ بخواهند دیه را بدهند با کدام سال محاسبه میشود؟

    1. کاربر گرامی، دیه شما بر اساس نرخ ۱۴۰۵ محاسبه و پرداخت می‌شود که معادل ۸ الی ۱۰ درصد دیه کامل (۱۶۸ میلیون الی ۲۱۰ میلیون تومان) است.

        1. سلام و وقت بخیر.

          ۱. اگر کجی فقط ظاهری باشد (بدون اختلال تنفسی): ارش تعیین می‌شود و معمولاً ۵٪ تا ۱۰٪ دیه کامل در نظر گرفته می‌شود. یعنی حدود: ۱۰۵ تا ۲۱۰ میلیون تومان.

          ۲. اگر کجی باعث اختلال در تنفس یک سمت بینی شود: این حالت یک‌سوم دیه کامل و حدود ۷۰۰ میلیون تومان است.

          ۳. اگر هم کجی ظاهری وجود داشته باشد هم کاهش تنفس دوطرفه: در برخی موارد مجموع نزدیک به نصف دیه کامل می‌شود. حدود ۱ تا ۱.۰۵ میلیارد تومان.

          ۴. اگر بینی به‌خوبی جوش نخورده باشد و تغییر شکل واضح داشته باشد: پزشکی قانونی معمولاً ارش بین ۱۰٪ تا ۲۰٪ تعیین می‌کند. یعنی حدود ۲۱۰ تا ۴۲۰ میلیون تومان.

        2. سلام تو تصادف بینیم شکست و متخصص برام زد Greenstick fracture مشاهده میشود در گرافی
          پزشک قانونی میگفت دیه شکستگی تعلق نمیگیره ب آیت نوع درسته؟

  4. سلام ببخشید استخوان نازال بینی بنده از دو طرف در تصادف شکسته آیا دیه به اون تعلق میگیره
    و اینکه دیه اون ۱۰ درصد هستش؟

  5. سلام بینی من توی دعوا شکسته پزشکی قانونی هم شکستگی رو تایید کرده شاهد هم داشتم و در دادسرا حضور داشته. متهم بازداشت شد با وثیقه ازاد شد..قرار داداگاه کیفری صادر شد در دادگاه حضور داشتم من ولی متهم در دادگاه حضور پیدا نکرد .وقت نظارت برای دو هفته دیگه صادر شد .در کل حکم دادگاه چی میشه آیا امکانش هست در حکم قاضی دیه ای صادر نشه و یا قاضی هر مقداری که میخواد دیه رو صادر کنه؟یا دیه صد در صد برابر قانون باید پرداخت بشه یا قاضی میتونه هر چی که میخواد صادر کنه؟چون که متهم به من گفته مقداری از پول دیه رو میدم رضایت بده ممکنه که قاضی دیه صادر نکنه که من دیه بینی شکستم رو از متهم بگیرم؟

  6. باسلام من اولین روز ماه محرم از روی سقف افتادم ارماتور بندم بینی من شکستگی و پارگی شدیدی دچار شد وهمچنین لب بالای من بسیار شدید پاره شد وهمچنین من دندونامو کلش رو روکش کرده بودم که در اثر این صانحه یکی از دندونام که پایه برای دوتا از روکشام بود شکسته فقط ریشه دندونم مانده داخل لثه واینکه موقعی که افتادم جراحت لبو بینی اینقدری زیاد بود که اصلآ متوجه شکستن دندونم نشدم آیا الان که هنوز دادگاه ما تشکیل نشده موضوع دندونم هم میتونم تو دادگاه مطرح کنم واینکه محبت کنید بفرمایید که دیه خسارت وارده به بنده چقدر میشه ممنون

    1. امیراصغر عزیز، پیش از دادگاه حتما به پزشکی قانونی مراجعه کنید تا وضعیت دندان شما هم بررسی شود.
      دیه بینی شما حدودا ۱۰ درصد از دیه کامل می‌شود. برای سایر آسیب‌ها باید منتظر نظر قاضی باشید.

  7. سلام.۱۰درصد دیه کامل +۰/۵۳درصد دیه کامل +۰/۳درصد دیه کامل چقدر میشه؟تصادف کردم سقف تعهد راننده هم ۲۱۳۰۰۰۰۰۰۰تومن هستش

    1. سلام کاربر گرامی؛ مجموع دیه شما ۱۰.۸۳ درصد است که بر اساس نرخ سال ۱۴۰۴، در ماه غیرحرام ۱۷۳،۲۸۰،۰۰۰ تومان و در ماه حرام ۲۳۱،۰۴۰،۰۰۰ تومان محاسبه می‌شود. توجه داشته باشید که طبق قانون، افزایش دیه در ماه‌های حرام (تغلیظ) فقط مختص موارد فوت است و برای جراحات، دیه در تمام ماه‌های سال بر اساس همان نرخ ماه غیرحرام محاسبه می‌شود.

      1. سلام وقت به خیر دو ماه پیش دعوا کردم شاکی شدم رفتم پزشک قانونی در نامه اولش نوشته بر خورد با جسم سخت شکستن تیغ استخوان بینی رفتم برای دکتر گفت انحرافی هم ایجاد شده و باید غزوف از پشت گوش یا دنده برات بزاریم در ضمن بینی هم از بیرون یکمی پاره شده و از بیرون خونریزی داشت الان میخوام ببینم دیه بنده چقدر است لطفا راهنمایی کنید

  8. سلام دادا خوبی من یدونه سوال دارم هرکس یک چیزی میگه من گیر کردم به جواب پزشک قانونی لطفا کمک کن اگر میدونی من توی یک درگیری بینی شکسته در معاینه اول و عکس نوشته شده شکستگی بینی و خورد شده تیغه میانی بینی و شکستگی سمت راست صورت منقله. در معاینه مجدد نوشته شکستگی بینی مشمول دیع مقدر ارش بد شکلی خفیف بینی به میزان نیم درصد دیه کامل.شکستکی استخوان تیغه میانی بینی مشمول ارش به میزان یک درصد دیه کامل انسان این کلا چقدر تعلق میگیره کلا بینی من. برگ اول پزشک قانونی کلا دیه اش جداس با معاینه مجدد سوالم اینه خورد شدن بینی و شکستگی چجور حساب میکنن؟

    1. کاربر گرامی، دیه شما بین ۹.۵ الی ۱۱.۵ درصد از دیه کامل متغیر است که مبلغ ریالی آن، حداقل ۱۵۲ میلیون و حداکثر ۱۸۴ میلیون تومان است.

  9. سلام
    من عمل جراحی انحراف بینی رفتم بعد آن تیغه بینی ام از دو محل سوراخ شد و مشکل تنفسی پیدا کردم از پزشک ثبت شکایت کردم دیه تعلق میگیره؟

    1. کاربر گرامی، متأسفیم که چنین تجربه‌ای داشته‌اید. بله؛ در صورت تأیید قصور پزشک توسط پزشکی قانونی، دیه به شما تعلق می‌گیرد. دیه سوراخ‌شدن هر دو طرف بینی و تیغه میان آن (در صورتی که باعث از بین رفتن بینی نشود)، معادل «یک‌سوم دیه کامل» است. اگر این آسیب بهبود یابد، دیه آن «یک‌پنجم دیه کامل» خواهد بود. همچنین برای مشکلات تنفسی ممکن است «ارش» جداگانه‌ای تعیین شود.

    2. سلام ودرو من یه سال پیش تصادف کردم استخون بینی ام شکسته الان هرجا برا عمل زیبایی میرم دکترا میگن عضروف نداره نمیتونیم عمل کنیم یعنی همین جوری باید بمونه یه بار عملش کردم وقت تصادف ولی خرابه کچ گرفته بنظرتون چقدر دیعه اش میشه

  10. درود من توی درگیری بینی ام شکسته چهارتا بخیه بینی و سه تا بخیه بالای ابروی راستم خورده که در نامه زده برخورد با جسم سخت و دامیه بعد از اینکه بخیه ها رو کشیدم بینی ام رو گچ گرفتم خواستم ببینم دیه ش چقدره

    1. کاربر گرامی، بر اساس نرخ دیه سال ۱۴۰۴، دیه شکستگی استخوان بینی (در صورت درمان بدون عیب) ۱۰ درصد دیه کامل معادل ۱۶۰ میلیون تومان است. همچنین دیه جراحت دامیه (جراحت با خونریزی) در ناحیه سر و صورت، ۲ درصد دیه کامل معادل ۳۲ میلیون تومان می‌باشد.

  11. سلام وقت بخیر من توی درگیری بینی ام شکسته چهارتا بخیه بینی و سه تا بخیه بالای ابروی راستم خورده که در نامه زده برخورد با جسم سخت و دامیه بعد از اینکه بخیه ها رو کشیدم بینی ام رو گچ گرفتم خواستم ببینم دیه ش چقدره

    1. سلام و عرض ادب؛ متاسفیم بابت حادثه‌ای که برایتان پیش آمده.

      بر اساس نرخ دیه سال ۱۴۰۴ (۱ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان) و توضیحات شما، محاسبه حدودی دیه موارد ذکر شده به شرح زیر است:

      ۱. شکستگی بینی: اگر بینی گچ گرفته شده و امیدواریم بدون عیب درمان شود، دیه آن ۱۰ درصد دیه کامل معادل ۱۶۰ میلیون تومان است.

      ۲. دامیه (جراحت همراه با خونریزی): طبق قانون، دیه دامیه برای صورت (شامل بینی و ابرو) ۲ درصد دیه کامل است.
      – اگر جراحت بالای ابرو و جراحت بینی دو زخم جداگانه محسوب شوند، برای هر کدام ۳۲ میلیون تومان محاسبه می‌شود.
      – اگر در نامه پزشکی قانونی فقط یک مورد دامیه ذکر شده باشد، همان ۳۲ میلیون تومان خواهد بود.

      نکته مهم: تعداد بخیه‌ها (۴ یا ۳ عدد) به تنهایی معیار محاسبه نیست و «نوع جراحت» (دامیه) ملاک است. همچنین افزایش دیه در ماه‌های حرام (تغلیظ) فقط شامل فوت می‌شود و در جراحات و شکستگی‌ها اعمال نمی‌شود.

      مبلغ نهایی پس از معاینه مجدد و صدور رای دادگاه مشخص خواهد شد.

  12. سلام بینی من از سه جا شکسته و انحرافی هم داره عمل کردم اما انحرافی جزی مونده و دور چشمانم هم کبود شده بود . حال دیه من چقدر است.

      1. سلام وقت بخیر من بینیم بعد از جراحی دچار نکروز شد و گوشت اضافه اورد و الانم روش قوز درومده و جای زخم بعد ۵ ماه مونده دیه تعلق میگیره؟

        1. بله؛ کاربر گرامی، این موارد مشمول دیه است. اگر برای این موارد دیه برای شما در نظر گرفته نشده است، مجدد ثبت شکایت کنید تا مورد بررسی قرار گیرد.

    1. س من تقریبا دوسال نیم پیش عمل زیبایی بینی انجام دادم انطور ک ب دکتر گ عمل نکرد پره بینیم بالا پایینه داخلش یکی گوشت اضافه اورده سوراخ داخل بینی معلوم نیست چکار کرده استخوانا هنوز جوش نگرفتن استخوان جای پیشانی خراب موقعه ای که دست میزنم انگار غده ماننده من چون از قبل هم تنگی نفس داشتم هر چی به پزشکم گ هیچ مشکلی پیش نمیاد گ چیزی نمیشه ولی حین عمل گ دو ساعت رفته بودی توی کما صبر کردیم تا به حالت نرمال برگردی تا عملت کنیم یه غده هم جای بینیم بود گفت اونو برداشتیم از اون موقع صورتم بیش از حد چرب شده پوستم چرب ولی نه اینقدر زیاد صورتمو حین عمل یکم با تیغ بریده بعد میگه اشتباه شد کلا خیلی بد در آورده اگه نظر من افتضاح چون یه روز در میان سردرد میگیرم از ورزش هم افتادم از قبل سینوزیت هم داشتم ولی درمانش کردم خوب شد اما دوباره با شاهکار دکتر به لطفش سینوزیتم برگشت لبم کج شد به نظر شما دیه این کاری ک چقدر باید پرداخت میشه ممنونم میشم راهنماییم کنی

      1. آرسین عزیز، از مشکلی که برای شما ایجاد شده بسیار متاسفیم. دیه (ارش) شما میزان مشخصی ندارد و باید با تشخیص پزشکی قانونی تعیین شود.
        در مرحله اول شما ثبت شکایت کرده و پس از آن به پزشکی قانونی مراجعه کنید.

        1. من تو شرکت با ضربه محکم دماغم میخوره به میز و شکسته میشه هزینه بینی رو شرکت میده ؟ بیمه تکمیلی و تامین اجتماعی دارم

  13. سلام. من دوسال پیش عمل کردم ولی سوراخای بینی نامتقارن یکی گشاد یعنی تنگ برا تنفس مشکل دارم به طوری ک شب موقع خواب ک از بینی نفس میکشم گلوم خشک میشه در حدی ک گلوم درد میگیره .تیغه ی بینی جلو.انحراف هم ظاهر بینی داره
    آیا دیه تعلق میگیره و مبلغش چقدر ؟

    1. کاربر گرامی، به پزشکی قانونی مراجعه کنید تا شما را معاینه کنند. اگر ایرادات قابل تشخیص بود، ثبت شکایت کنید تا میزان دیه شما بررسی شود.

  14. ۱_سه دهم از دیه کامل بابت آرش تورم بینی ۲-یک دهم از دیه کامل بابت شکستگی بدون عیب بینی۳-یک در صد از دیه کامل بابت حارثه پل بینی چقدر می شود

    1. سلام خسته نباشید
      دیه شکستگی از نوع خُردشدگی استخوان کتف دست چپ (دست غالب) با محدودیت حرکتی ماندگار چقدر میشه؟

  15. سلام خسته نباشید پزشک قانونی زده انحراف تیغه بینی و شکستگی غضروف بینی با ارش دو درصد چقدر دیه این میشه ؟

    1. حسین عزیز، ۲ درصد از دیه کامل برای شما در نظر گرفته شده است که معادل ۳۲ میلیون تومان است.

    2. حسین عزیز، این مورد مشمول ارش است. میزان دیه فقط با نظر پزشکی قانونی و قاضی تعیین می‌شود.

  16. با سلام
    من در یک تصادف مصدوم شدم و مطابق نظرپزشک قانونی، بینی من دچار شکستگی شد که با درمان مناسب اصلاح پذیر و بدون فساد هست، کبودی ناحیه چشم چپ و راست، کبودی قدامی ناحیه کتف، حارصه پشت دست گزارش شده، دیه من چقدر میشه؟

  17. بینی من بعد عمل تقارن ندارد یعنی دو سوراخ کاملا متفاوت همراه با مشکلات تنفسی و از همه بدتر دچار افتادگی دریچه بینی هم شده است. ایا امکان شکایت هست؟ درصورت تعلق گرفتن دیه، میزان ان چقدر است؟

    1. درود.
      بله؛ اگر خطای پزشکی به سلامتی شما آسیبی وارد کرده باشد، می‌توانید از طریق سازمان نظام پزشکی و مراجع قضایی از پزشک شکایت کنید.

      1. سلام تو درگیری ضربه به استخوان بینی واسیب به فوقانی نسج بینی درماه سفر.. برام ۲نیم درصد زده چقد میشه؟

        1. کاربر گرامی، به نظر دیه شما به درستی محاسبه شده است. در صورت تمایل می‌توانید حکم قاضی و گزارش پزشکی قانونی را به یک وکیل مجرب نشان دهید.

    1. سلام در درگیری نامه پزشک قانونی نوشته برخورد جسم سخت به استخوان بینی و اسیب به شریان فوقانی واسیب به نسج بینی نوشته است و ۲نیم درصد دیه نوشته ..چقد میشه؟؟

    2. سلام منم همین اسیبی که دیدی در ماه سفر دیدم میشه اخه پزک قانونی ۲نیم درصد نوشه نمیدونم چقده …بعد برا شما چند درصد زدن چقدشد

    1. سلام من پارسال بخاطر پلیپ و انحرافی عمل کردم بعد عمل داخل بینیم یه توده وجود اومده با تیغه بینی دکتر از بین برده دیه این چطور هست

      1. کاربر گرامی، این مورد مشمول ارش است و میزان آن باید توسط پزشکی قانونی و قاضی محاسبه شود.

    1. کاربر گرامی، برای شکستگی بیمه ۸ الی ۱۰ درصد دیه در نظر گرفته می‌شود که کارفرما نصف این مبلغ را باید به شما پرداخت کنند.

  18. سلام وقت بخیر من بینی خودمو عمل‌کردم ۶سال میش امروز تصادف کردم و بینیم ترک گرفته و روش هم پاره شده در حد سه تا بخیه خوردن هزینه دیه رو لطف میکنید؟ و اینکه توی تصادف بوده

    1. درود.
      خیر؛ دیه شما بر اساس نرخ دیه در ماه عادی محاسبه می‌شود که احتمالا ۱۰% دیه کامل (۱۶۰ میلیون تومان) است.

  19. سلام و خسته نباشید
    اگه فردی بینی رو غیر عمد بزنه، و فردی که بینیش آسیب دیده بره سریع عمل کنه، آیا همچنان میشه اون فردی که آسیب دیده شکایت کنه یا خیر؟

    1. زهرا عزیز، باید پیش از عمل بینی فرد آسیب دیده توسط پزشکی قانونی مورد بررسی قرار بگیرد.
      بهتر است پیش از درمان ثبت شکایت کنید و جهت بررسی به پزشکی قانونی مراجعه کنید.

      1. درود
        بینی بنده در درگیری، در ماه محرم دچار شکستگی شده و شکایت کردم. چقدر طول میکشه و چقدر دیه تعلق میگیره؟
        سپاس

        1. امیر عزیز، بین ۸ الی ۱۰ درصد دیه بهش ما تعلق می‌گیرد.
          مدت زمان رسیدگی به پرونده به وضعیت دستگاه قضا بستگی دارد. اما در کمترین حالت ۶ الی ۸ ماه زمان لازم می‌برد.

  20. سلام در تصادف بینی ام شکسته و ۸تا بخیه خورده و کبودی و ….. رفتم پبزشک قانونی یک درصد زده این درسته یا باید اتراز بزنم

        1. کاربر گرامی، اگر میزان پارگی زیاد باشد، ۱۰% دیه به شما تعلق می‌گیرد.
          در غیر این صورت، مبلغ کمتری برای شما در نظر گرفته می‌شود.

  21. سلام کسی زمین بخوره و استخون بینی اش بشکنه و کج باشه دیه تعلق میگیره و چطور باید دریافت کنیم و باید بیمه داشته باشه یا نه

    1. درود.
      دیه‌ای به شما پرداخت نمی‌شود. اما اگر بیمه تکمیلی یا بیمه حوادث انفرادی داشته باشید، هزینه درمان آن توسط بیمه پرداخت می‌شود.

  22. سلام من توی دعوا استخون دماغم از دو جا شکسته و انحراف هم داشته که اینو پزشک قانونی هم توی حکمش ذکر کرده ولی هنوز پرونده ب مراجع قضایی و رای و حکم اصلی نرسیده در این صورت دیه دماغ بنده چقدر میشود؟

        1. سمیه عزیز، اگر بینی فرزند شما دچار شکستگی یا ترک خوردگی شده باشد، دیه به ایشان تعلق می‌گیرد.

        2. سلام ،من دماغم در ماه محرم حین کار آجر خورد و شکست ، الان از ناحیه وسط کج شده و قوص داره ، از بیمه چن درصد دیه تعلق میگیره ؟

    1. بله؛ می‌توانید از بیمه ورزشی باشگاه استفاده کنید. اگر باشگاه بیمه نداشته باشد، می‌توانید از مدیر مجموعه شکایت کنید.

      1. سلام وقتتون بخیر تصادف کردم
        دماغم شکسته و نوک دماغم چاک خورده
        دماغم انحراف و قوز گرفته عمل کردم و نیاز به عمل زیبایی هم داره
        پارکی نوک دماغمم ۱۰ تا بخیه خورده
        دیه کل صدمه به دماغم چقد میشه ؟

        1. کوثر عزیز، معمولا در چنین مواقعی اگر با عمل زیبایی بتوان مشکل را برطرف کرد، ۱۰% دیه کامل به فرد آسیب دیده پرداخت می‌شود.

          1. یعنی پارگی دماغم و شکستگی باهم محاسبه میشود ؟
            چون پارگی نوک دماغم شدتش خیلی زیاد بوده
            و شکستگی هم خیلی زیاد بوده
            و باعث شده که به دوبار عمل احتیاج داشته باشم
            روی لبم چاک خورده و دو تا بخیه هم خورده
            کل دیه ۱۶۰ تومان تعلق میگیرد ؟

            1. درود.
              اگر پارگی نوک بینی زیاد باشد، ۱۰ درصد دیه بابت پارگی نوک بینی به شما تعلق می‌گیرد.
              با توجه به کوچک بودن پارگی لب، احتمالا دیه‌ای به آن تعلق نمی‌گیرد.
              در نتیجه احتمالا ۲۰ درصد دیه معادل ۳۲۰ میلیون تومان به شما تعلق می‌گیرد.

    1. تفاوتی بین دیه اتفاق عمدی یا غیر عمدی وجود ندارد. با توجه به آسیب وارده باید دیه پرداخت شود.

    1. میزان آسیب باید توسط پزشکی قانونی تعیین و حکم دیه توسط قاضی صادر شود. به این شکل نمی‌توان در خصوص میزان دیه اظهار نظر کرد.

  23. سلام
    اگر در تصادف استخوان بینی جوری بشکنه که حفره های بینی مشخص باشند و بعد عمل انحراف داشته باشه، و نرمه بینی هم نصفش بهم بچسبونن دیه اش چقده ؟؟

    1. به این شکل نمی‌توان در خصوص میزان دیه اظهار نظر کرد. باید پزشکی قانونی میزان آسیب را مشخص کرده و قاضی دیه‌ای متناسب با آن را صادر کند.

  24. سلام من تصادف کردم بینیم شکسته و عمل سرپایی داشتم مستندات هم دارم، چنددرصد دیه شاملم میشه؟

    1. به این شکل نمی‌توان در خصوص میزان دیه اظهار نظر کرد. باید پزشکی قانونی میزان آسیب را مشخص کرده و قاضی دیه‌ای متناسب با آن را صادر کند.

    1. به این شکل نمی‌توان در خصوص میزان دیه اظهار نظر کرد. باید پزشکی قانونی میزان آسیب را مشخص کرده و قاضی دیه‌ای متناسب با آن را صادر کند.

  25. سلام وقت بخیر ببخشید ی درگیری داشتیم که هیچکس اسیب ندید بعدازتمام شدن دعوا طرف دماغ خودشه شکسته و زنگ زده پاسگاه اومده و گفتن دعوا کردیم و فلانی زده بهم بدونه هیچکونه شاهدوکسی نبوده تو درگیری الانم شکایت کرده.چجوررمیشه چیکارباید کرد الان

    1. حمید عزیز، ایشان باید جرم شما را ثابت کند. اگر شاهدی دارید که این صحنه را دیده است، ایشان را به دادگاه معرفی کنید تا جهت شهادت خوانده شوند.

  26. جراحت (دامیه)تیغه بینی با بجای گذاشتن اثر معیوب التیام یافته واجد دیه مقدر است چند درصد دیه میشه ممنون

    1. قاضی باید بر اساس قانون روی این نظر پزشکی قانونی دیه را صادر کند. ما نمی‌توانیم مبلغی برای آن اعلام کنیم.

  27. سلام خسته نباشید.اگر پدر به بینی دخترش اسیب زده باشه دیه دامیه بینی بهش تعلق میگیره؟و اینکه اگر توی یک درگیری شخص شروع کننده درگیری بینیش بشکنه و بعد بخواد گردن یکی دیگه بندازه و ازش شکایت کنه قضیه دیه چطور میشه؟

    1. بله؛ به فرزند دیه تعلق می‌گیرد.
      اگر شخصی بخواهد به دروغ از کسی شکایت کند، باید ادعای خود را ثابت کند.

  28. سلام خسته نباشین من از ساختمان اوفتادم بینی ومهره کمرم شکسته ولی شکایت نکردام اما از روز اول در بیمه پرونده شده

      1. سلام من دیشب تصادف کردم سرنشین بودم الان گردنم کبوده نمیتونم گردنمو بچرخونم ودماغم زربه خورده کج شده بیمارستان نضام مافی عکس گرفتن گفتن که بینیت ترک داره بعدش امدم خونه اورژانسی بودم الانم پرونده دارم توبیمارستان میخام برگردم اینش نیست بروخونه من دماغم ورم کرده گردنم میسوزه چکارکنم

        1. درود.
          به دفاتر خدمات قضایی مراجعه کنید و برای دریافت دیه شکایت کنید.
          سپس به پزشکی قانونی مراجعه کنید تا شما را معاینه کرده و میزان آسیب را بررسی کند.

  29. با سلام
    بینی من در عمل جراحی دچار نقص تنفس شد که قصور زشک بوده. که ۲درصد دیه براش در نظر گرفته شد
    عمل من در ماه حرام انجام شده
    آیا مبلغ قانونی هست که با استناد به ماه حرام مبلغ دیه افزایش پیدا کند؟

      1. لطفا در صورت اطلاع نداشتن از مباحث حقوقی دیگران را دچار اشتباه نفرمایید …دیه جنایت بر نفس در ماه حرام و تغلیظ دیه انجام می‌شود…دیه جراحت مادون نفس محسوب شده و شانل اعمال تغلیظ نخواهد شد .

      2. سلام من با ماشین بودم یه عابر پیاده اومد تو خیابون فرمون برگردوندم که به عابر نخورم به جدول کنار خیابون زدم که بینی من خورد شده زیر چشم مانم سیاه شده واز دو گوش خون زده بیرون و بینی عمل شده با ده بخیه خورده دیه چقدر میشه

        1. کاربر گرامی، احتمالا دیه بینی شما ۱۰ درصد اعلام می‌شود. برای چشم و گوش باید منتظر نظر قاضی و پزشکی قانونی باشید.

      1. بله؛ کاربر گرامی، اگر بینی درمان شده باشد اما دوباره آسیب بینید، دیه به آن تعلق می‌گیرد.

  30. سلام دیه شکستگی در ماه حرام باعث تغلیظ نمیشه
    تغلیظ دیه در ماهذحرام فقط شامل فوت میشه به این صورت که چنانچه صدمه و فوت هر دو در ماه حرام صورت بگیره دیه فرد متوفی یک سوم افزایش پیدا میکنه

    1. سلام دوست عزیز
      ارش دیه شکستگی بینی ۴ درصد دیه انسان است. میزان دیه شکستگی بیمه را به صورت کامل در این مقاله برای شما شرح داده ایم. همچنین باید بدانید تشخیص دیه و ارش به عهده پزشکی قانونی است و میزان دقیق دیه شکستگی بینی نیز توسط مراجع قضایی تعیین می شود.

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا