اطلاعات بیمه ای

۸ اشتباه رایج در خرید بیمه را بشناسید و از آنها دوری کنید!

خرید بیمه  از جمله مواردی است که اگر در آن دقت کافی به خرج ندهید، می‌تواند پس از بروز حادثه به یک دردسر بزرگ تبدیل شود. بسیاری از افراد هنگام خرید این نوع بیمه به دلیل عدم آگاهی از نکات کلیدی و تکرار اشتباهات رایج، ممکن است با مشکلات حقوقی و مالی مواجه شوند و حتی شرکت بیمه را مقصر بدانند. در حالی که اگر از همان ابتدا اطلاعات کافی داشته باشید و با دقت بیشتری عمل کنید، می‌توانید ریسک‌ها و چالش‌های احتمالی را به حداقل برسانید. در این مقاله به بررسی اشتباهات متداول در خرید بیمه می‌پردازیم و در انتها راهکاری ارائه می‌دهیم تا از این اشتباهات دوری کنید. با ما همراه باشید.

اشتباهات رایج در خرید بیمه

همه ما می‌دانیم که خرید هر بیمه‌نامه‌ای باید با توجه به نیاز بیمه‌گزار انجام شود؛ پس نیاز است که قبل از خرید به نکات مهمی ‌توجه داشت تا دچار اشتباه در خرید بیمه نامه نشوید. اینکه از مشاوره و کارشناس بیمه کمک بگیریم می‌تواند تا حدود زیادی به ما کمک کند، اما به طور کلی در برخی از مواقع اشتباهاتی صورت می‌گیرد که باعث دردسر و نارضایتی خواهد شد.

۱- عدم مقایسه شرکت‌های بیمه و مشاوره از کارشناس

به طور حتم سوال از یک مشاور بیمه می‌تواند تا حدود زیادی از اشتباهات رایج در خرید بیمه نامه جلوگیری کند. اینکه بتوان قبل از خرید بیمه‌نامه شرایط مقایسه و استعلام شرکت‌های بیمه‌ای را فراهم کرد، نکته‌ای است که بیشتر پلتفرم‌های آنلاین مانند بیمه دات‌کام در اختیار افراد قرار می‌دهند تا کوچکترین هزینه اضافی برای بیمه‌گزار‌ها ایجاد نشود.

۲- انتخاب بیمه نامه با قیمت نامناسب

از دیگر اشتباهات رایج در خرید بیمه را می‌توان عدم آگاهی در قیمت بیمه نامه دانست. برخی از افراد فکر می‌کنند که هر چقدر بیمه گران‌تری را خریداری کنند برای آن‌ها بهتر است؛ یا در نقطه مقابل برخی دیگر معتقد هستند که تنها خرید برخی از پوشش‌ها با سقف پایین که منجر به قیمت ارزان می‌شود، کفایت می‌کند.

همانند بیمه ثالث، بیمه آتش سوزی هم اینگونه است که اگر نیاز به خرید خطرات اضافی وجود دارد، باید از قبل آن را بررسی کرده و برای خرید اقدام کرد نه اینکه هر بیمه‌ای با پوشش اضافی را خریداری کنیم. زیرا ممکن است که برخی از پوشش‌ها برای بیمه‌گزار لازم نباشد. به طور مثال: مورد بیمه شده در  بیمه آتش سوزی اگر نزدیک فرودگاه نیست، نیازی به خرید پوشش خطرات سقوط قطعات و هواپیما ندارد. پس دقت کنید که نباید با توجه به قیمت خرید کنید، بلکه باید نسبت به پوشش‌ها و سقف تعهدات آن را بررسی کرد.

۳- عدم انتخاب سقف تعهدات بیمه‌نامه

تمام شرکت‌های بیمه‌ای موظف هستند که در برابر حق بیمه دریافتی از بیمه‌گزار، خدمات و جبران هزینه‌های ایجاد شده تحت پوشش بیمه‌نامه را بر عهده بگیرند. اما برخی از بیمه‌نامه‌ها دارای حداقل و حداکثر تعهدات هستند. به طور مثال دو بیمه نامه مسافرتی و بیمه شخص ثالث را بررسی خواهیم کرد:

  • بیمه شخص ثالث:

برای خرید بیمه شخص ثالث می‌توان حداقل مبلغ را برای جبران هزینه‌های ایجاد شده، ناشی از حادثه رانندگی در نظر گرفت، اما می‌توان با پرداخت حق بیمه بیشتر، سقف خسارت بیمه شخص ثالث را انتخاب کرد و نگرانی برای جبران خسارت‌های احتمالی نداشت. حداقل تعهدات مالی در بیمه شخص ثالث برای سال ۱۴۰۳ مبلغ ۴۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده است. همچنین می‌توان با پرداخت سقف تعهدات مالی بیمه شخص ثالث، خسارات تصادفات تا ۸۰۰ میلیون تومان را جبران کرد. حتما هنگام خرید از شرایط بیمه‌نامه و سقف پوشش‌های آن به طور کامل اطلاع پیدا کنید.

استعلام بیمه شخص ثالث

  • بیمه مسافرتی:

بیمه مسافرتی جزء آن دسته از بیمه‌نامه‌هایی است که بهتر است سقف تعهدات را در آن انتخاب کرد. البته که این بیمه‌نامه جزئیات و تعهدات متفاوتی دارد. از طرف دیگر هنگام خرید، باید با دقت به شرایط عمومی ‌و خصوصی بیمه نامه توجه داشت. این موضوع تنها برای بیمه‌نامه‌های مسافرتی نیست بلکه باید برای تمام بیمه‌نامه‌ها به آن توجه داشت.

بیمه‌گزار زمان پرداخت حق بیمه باید بداند که تا چه میزان هزینه برای جبران خسارت دریافت می‌کند. به طور مثال در پوشش‌های بیمه مسافرتی ممکن است که پوشش دندانپزشکی جزء پوشش‌های اضافی باشد و با پرداخت حق بیمه بیشتر شرایط تحت پوشش بودن وجود داشته باشد. از این رو دقت کنید که سقف تعهدات را برای بیمه نامه‌های خود انتخاب کنید.

مقاله پیشنهادی: بیمه مسافرتی چیست؟ پوشش‌ها، خدمات و انواع بیمه سفر

۴- خرید بیمه‌نامه بعد از وقوع حادثه

ساز و کار شرکت‌های بیمه‌ای بدین گونه است که قبل از وقوع حادثه بیمه‌نامه را برای بیمه‌گزار صادر می‌کنند. در حقیقت افراد احتمال وقوع حوادثی را می‌دهند که در بیمه‌نامه‌های مختلف مانند: بیمه سفر، بیمه عمر، بیمه شخص ثالث، بیمه بدنه، بیمه مسئولیت و سایر بیمه نامه‌ها تحت پوشش بوده و به صورت ماهانه یا سالانه برای آن‌ها حق بیمه پرداخت می‌کنند تا در صورت بروز حادثه مرتبط، از شرکت‌های بیمه‌ای غرامت دریافت کنند.

اشتباه در خرید بیمه نامه مسافرتی

بسیاری از افراد فکر می‌کنند هنگامی‌ که از مرز‌های ایران خارج می‌شود و عازم کشور مقصد خود هستند، نباید بیمه‌نامه ایرانی داشته باشند و باید از کشور مقصد بیمه مسافرتی را تهیه کرد که این یک طرز تفکر اشتباه است. شرکت‌های بیمه‌ای با توجه به قرارداد‌های بین المللی که با شرکت‌های کمک رسان دارند، بیمه‌نامه اعزام مسافر به خارج از کشور را صادر می‌کنند. از این رو عدم خرید بیمه‌نامه قبل از وقوع حادثه، بیشتر در بیمه‌نامه‌های مسافرتی دیده می‌شود.

همچنین شروع اعتبار بیمه‌نامه مسافرتی با درج مهر خروج مسافر در پاسپورت وی شروع خواهد شد. بنابراین از لحظه شروع سفر خود تحت پوشش بیمه نامه مسافرتی خواهید بود. البته که بیشتر شرکت‌های بیمه‌ای ایرانی با شرکت‌های بیمه‌ای کشور‌های مختلف قرارداد مستقیم ندارند و باید از طریق شرکت‌های بیمه‌ای کمک رسان برای جبران حادثه‌های تحت پوشش بیمه‌نامه اقدام کنند. بنابراین نکته بسیار مهمی ‌که میزان اشتباه فردی در خرید بیمه نامه مسافرتی را کاهش می‌دهد، خرید بیمه نامه قبل از وقوع حادثه است.

خرید بیمه مسافرتی

۵- عدم انتخاب آگاهانه در پوشش‌های بیمه‌ای

انتخاب درست پوشش‌های بیمه‌ای یکی از مهم‌ترین مواردی است که باید به آن دقت ویژه داشت. در حقیقت جبران خسارت با توجه به پوشش‌های بیمه‌نامه مورد بررسی قرار خواهد گرفت. بیمه‌نامه‌های مختلفی هستند که علاوه بر پوشش‌های اصلی، دارای پوشش‌های فرعی یا اضافی هستند تا بیمه‌گزار با پرداخت حق بیمه بیشتر بتواند هنگام بروز حادثه تحت پوشش خطرات بیشتری هم باشد. برای عدم اشتباه در خرید بیمه نامه، دقت کنید که پوشش‌ها را به طور دقیق انتخاب شوند، در غیر این صورت ممکن است هنگام بروز حادثه‌های مختلف بر عهده بیمه‌گزار باشد.

برای مثال پوشش‌های بیمه بدنه را بررسی خواهیم کرد:

پوشش‌های بیمه بدنه

پوششهای بیمه بدنه در دو نوع اصلی و اضافی طراحی شده که با توجه به نیاز بیمه‌گزار قابل خریداری است. در این بیمه‌نامه بهتر است که پوشش‌های اضافی را هم خریداری کرد تا تحت پوشش خطرات بیشتری قرار گرفت. با پرداخت حق بیمه پایه خطرات اصلی این بیمه‌نامه که شامل: آتش سوزی، حادثه، سرقت کلی و صاعقه می‌شود را می‌توان تهیه کرد. اما با پرداخت حق بیمه بیشتر هم پوشش‌های زیر قابل خریداری است:

خرید بیمه بدنه

با توجه به اینکه انتخاب پوشش‌ها بر عهده بیمه‌گزار است، ممکن خواهد بود که اشتباه فردی در خرید بیمه نامه صورت گیرد که همین موضوع باعث ضرر به افراد می‌شود. دقت کنید که اشتباه در خرید بیمه نامه تنها در شرایطی کاهش پیدا می‌کند که از یک کارشناس یا متخصص در حوزه بیمه کمک گرفت. از طرفی هم برخی افراد زمان کافی برای مراجعه حضوری به شعب بیمه ندارند تا سوالات خود را از کارشناس بیمه بپرسند؛ برای حل این مشکل، به سامانه بیمه دات کام مراجعه کنید تا در زمان کوتاهی، تنها با چند کلیک بدون محدودیت زمانی و مکانی، شرایط بیمه‌نامه مد نظر خود را بررسی کنید.

در بیمه دات کام با استعلام و مقایسه‌ای که برای شرکت‌های بیمه‌ای فراهم شده، دیگر نگرانی برای جبران اشتباه فردی در خرید بیمه نامه ندارید و می‌دانید که تمام عوامل را بررسی خواهید کرد.

۶- فراموش کردن تاریخ سر رسید بیمه

اگر شما تاریخ تمدید بیمه‌نامه خود را فراموش کنید، به طور حتم با عواقب سنگینی روبه رو خواهید بود. به طور مثال: بیمه شخص ثالث را در نظر گیرید. این بیمه نامه یک بیمه اجباری است و در صورت عدم تهیه آن با جریمه دیرکرد بیمه شخص ثالث و توقیف وسیله نقلیه زمینی مواجه خواهد شد. شرایط بیمه ثالث به گونه‌ای است که اگر حتی خودروی شما از داخل پارکینگ خانه بیرون نیاید باز هم بعد از گذشت تاریخ انتقضای بیمه‌نامه، مشمول جریمه خواهید بود.

از طرف دیگر اگر خودرو یا موتورسیکلتی بدون بیمه ثالث در خیابان‌ها تردد داشته باشد با توقیف وسیله نقلیه زمینی توسط پلیس مواجه خواهد شد. از این رو تمدید بیمه‌نامه در سررسید آن از نکات مهم و اصلی خرید است. توصیه می‌کنیم برای جلوگیری از فراموشی تاریخ بیمه‌نامه، از سیستم یادآور تمدید بیمه نامه بیمه دات کام استفاده کنید.

۷- عدم توجه به استثنائات بیمه‌ای

تا اینجای متن توضیح دادیم که به پوشش‌ها در انتخاب بیمه‌نامه باید دقت زیادی داشت. اما از طرف دیگر هم باید به استثنائات بیمه‌ای هم توجه کرد. همه‌ی بیمه‌نامه‌ها با توجه به خطرات تحت پوششی که دارند یکسری استثنائات هم خواهند داشت که از سوی بیمه مرکزی اعلام می‌شود.

در حقیقت، سازمان بیمه مرکزی با توجه به میزان ریسک، برخی از خطرات را تحت پوشش قرار نمی‌دهد. البته بیشتر خطرات در بیمه نامه‌ها یکسان است اما خب برخی از بیمه‌نامه‌ها هم استثنائات مرتبط با خود را دارند.

خطراتی که در همه‌ بیمه‌نامه‌ها تحت پوشش نیستند عبارتند از:

  • خسارات ناشی از تشعشعات هسته‌ای یا موارد مربوط به آن
  • خسارات ناشی از جنگ، شورش، اعتصاب و قیام
  • خسارات ناشی از مصرف مواد مخدر، نوشیدنی‌های الکلی و مواد روانگردان

۸- خرید بیمه بدون مطالعه نظرات و تجربیات مشتریان 

خرید بیمه بدون مطالعه نظرات و تجربیات مشتریان قبلی می‌تواند منجر به انتخاب نادرست بیمه‌نامه یا مواجهه با شرکت‌هایی شود که در زمان پرداخت خسارت یا ارائه خدمات پس از فروش، عملکرد ضعیفی دارند. این اشتباه، به ویژه در خریدهای حضوری و سنتی، به دلیل محدودیت در دسترسی به تجربیات دیگران، رایج‌تر است. در این شرایط، خریدار تنها بر اساس تبلیغات شرکت بیمه یا توصیه‌های شخصی اقدام به خرید می‌کند، بدون اینکه از نحوه برخورد شرکت با مشتریان، سرعت پاسخگویی یا تجربه‌های منفی احتمالی آگاه باشد.

سامانه‌های آنلاین خرید بیمه، مانند بیمه‌دات‌کام این امکان را فراهم می‌کند که خریداران بتوانند به راحتی و به صورت شفاف، نظرات و تجربیات دیگران را مشاهده و بررسی کنند.

معرفی 8 اشتباه رایج در خرید انواع بیمه

خرید انواع بیمه‌نامه از بیمه‌دات‌کام

آیا بیمه آنلاین معتبر است؟ در پاسخ به این سوال باید بدانید در صورت خرید آنلاین بیمه، احتمال اینکه اشتباهات رایج ذکر شده در این مقاله گریبان شما را بگیرد، کمتر است. با این حال باید حتما بیمه آنلاین را از سامانه‌های دارای مجوز از بیمه مرکزی تهیه کنید.

بیمه‌دات‌کام سامانه آنلاین استعلام، مقایسه و خرید بیمه است و شرایطی را فراهم کرده است که تمام افراد بتوانند قبل از خرید، برای جلوگیری از اشتباه در خرید بیمه نامه، بررسی‌های لازم را انجام دهند. بیمه دات کام شرایط خرید انواع بیمه را برای تمام افراد فراهم کرده است تا در زمان کوتاهی بتوان شرایط مقایسه‌ای شرکت‌های بیمه‌ای را انجام داد و بیمه‌نامه مدنظر شما صادر شود.

در این مطلب سعی شد که برخی از اشتباهات رایج در خرید بیمه و دیگر اشتباه در خرید بیمه‌نامه را شاهد نباشیم. اگر سوالی دارید که در این متن به آن اشاره نشده، کافی است در انتهای همین مطلب و در قالب کامنت با کارشناسان بیمه دات‌کام در ارتباط باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا