بیمه درمان و تکمیلیبیمه عمر

دوره انتظار بیمه در بیمه تکمیلی و بیمه عمر چه مدت است؟

شرکت‌های بیمه‌گر در هنگام انعقاد قراردادهای بیمه با بیمه‌گزاران، معمولا یک بازه زمانی انتظار تعیین می‌کنند. این شرکت‌ها، طی دوران ذکرشده، تعهدی برای پرداخت غرامت به بیمه‌گزاران ندارند. دوره انتظار بیمه همان محدوده زمانی مورد توافق است که در قراردادهای بیمه‌های درمان تکمیلی و بیمه‌های عمر لحاظ می‌شود. اغلب شرکت‌های بیمه، قواعد مشترکی برای قراردادهای بیمه درمان تکمیلی دارند؛ اما در بیمه‌های عمر شرایط کمی متفاوت است. در این مقاله به سواالات دوره انتظار بیمه تکمیلی تامین اجتماعی چقدر است؟ آیا با دوره انتظار بیمه تکمیلی متفاوت است؟ چند ماه بعد از بیمه تکمیلی میتوان استفاده کرد؟ و مواردی از این قبیل پاسخ می‌دهیم. همچنین به بیان ضروریات، جزییات و طول دوره انتظار در قراردادهای بیمه می‌پردازیم. پس با ما همراه باشید.

دوره انتظار بیمه در بیمه درمان تکمیلی

بیمه‌های پایه مانند بیمه تامین اجتماعی، بیمه سلامت، بیمه نیروهای مسلح و… نمی‌توانند تمام هزینه‌های درمان بیماران را پوشش بدهند. به همین دلیل بیمه درمان تکمیلی توسط شرکت‌های بیمه طراحی شد. بخش قابل توجهی از هزینه درمان افراد، تحت پوشش این بیمه‌ها توسط شرکت‌های بیمه در ازای دریافت حق‌بیمه، پرداخت می‌شود.

دوره انتظار بیمه
دوره انتظار بیمه در انواع بیمه، متفاوت است.

شرکت‌های مذکور برای کاهش ریسک مالی خود، محدوده زمانی را تحت عنوان دوران انتظار بیمه، تعریف کردند. در این محدوده زمانی بیمه‌گر هیچ تعهدی در قبال جبران خسارت بیمه‌گزار ندارد. به بیان دیگر فرد بیمه‌شده بلافاصله بعد از انعقاد قرارداد، نمی‌تواند از برخی پوشش‌های مورد توافق تا پایان دوره انتظار استفاده نماید.

دوره انتظار بیمه تکمیلی برای جراحی و بیماری‌های مزمن حدود ۳ ماه است. همچنین دوره انتظار در پوشش زایمان، اغلب اوقات ۹ ماهه است. برخی بیمه‌های گروهی اگر تعداد متقاضیان بین ۲۵۰ تا ۱۰۰۰ نفر باشد، این مدت را به ۶ ماه کاهش می‌دهند. در تعداد متقاضی بالای ۱۰۰۰ نفر هم که کلا دوره انتظار حذف می‌شود. شرایط بیمه های مختلف برای دوره انتظار متفاوت است. در ادامه در مورد محدودیت ها و مدت انتظار بیمه تکمیلی صحبت می‌کنیم.

البته محدودیت ذکر شده، معمولا برای پوشش‌های زیر اعمال می‌شود:

  • زایمان
  • جراحی و بستری
  • خدمات دندان‌پزشکی
  • خدمات پاراکلینیکی

نکته: برخی شرکت‌ها در خریدهای گروهی با تعداد بالا دوره انتظار ندارند.

کدام بیمه تکمیلی دوره انتظار ندارد؟

همان‌طور که گفتیم همه شرکت‌های بیمه مدت زمانی را تحت عنوان دوره انتظار برای ارائه برخی خدمات درمانی در نظر می‌گیرند. اما در برخی بیمه‌نامه‌های گروهی که تعداد بیمه‌شدگان بالای ۱۰۰۰ نفر است، دوره انتظار بیمه تکمیلی از طرف شرکت بیمه‌گر حذف می‌شود. همچنین در صورتی که افراد از قبل بیمه تکمیلی داشته باشند، در بیمه‌نامه جدید دوره انتظار بیمه برای آن‌ها حذف می‌شود.

ضرورت تعیین دوره انتظار بیمه درمان تکمیلی

گفتیم که یکی از علل تعیین دوره انتظار بیمه در بیمه تکمیلی کاهش ریسک مالی شرکت است. علت مهم بعدی به ایجاد شرایط برابر در استفاده از خدمات بیمه تکمیلی برای همه‌ی بیمه‌گزاران برمی‌گردد. برای همین همه شرکت‌ها دارای دوره انتظار در بیمه هستند.

تعیین دوره انتظار بیمه ضرورتی در ایجاد شرایط یکسان برای بیمه‌گزاران

پرداخت حق‌بیمه در اصل به معنای پس‌انداز بخشی از دارایی‌هایتان برای زمانی است که به بیمه نیازمند می‌شوید. از طرف دیگر، تجمیع پس‌اندازهای تمام بیمه‌گزاران در شرکت‌های بیمه است که امکان جبران خسارت افراد تحت پوشش را می‌دهد. پس در هنگام نیاز به پوشش‌های بیمه تکمیلی، شرکت برای ارائه خدمات به شما از پس‌اندازهای دیگران نیز استفاده می‌کند. حال چه می‌شود اگر فردی بدون پرداخت حق بیمه در محدوده زمانی مشخص- برای پوشش هزینه‌هایش اقدام به خرید بیمه تکمیلی نماید. در شرایط مذکور اگر خدمات بیمه‌ای برای این فرد فعال گردد آیا در حق سایر بیمه‌گزاران که ماه‌ها حق‌بیمه پرداخته‌اند، اجحاف نمی‌شود؟ تصور کنید به مرور تعداد این افراد هم افزایش یابند. قطعا دیگر صنعت بیمه هم نمی‌تواند به تعهدات خود در پوشش هزینه‌های درمانی عمل کند.

علت حذف دوره انتظار در برخی بیمه‌های درمان تکمیلی

بیمه‌های درمان تکمیلی به سه صورت ارائه می‌شود. بیمه تکمیلی انفرادی، بیمه تکمیلی خانواده و بیمه تکمیلی گروهی برخی شرکت‌ها در بیمه درمان گروهی وقتی تعداد متقاضیان از یک حدی -معمولا ۱۰۰۰ نفر- بالاتر رود دوره انتظار بیمه را حذف می‌کنند. طبق محاسبات مالی شرکت، افزایش تعداد بیمه‌گزاران، هزینه‌های احتمالی را در دراز مدت پوشش می‌دهد. برخی دیگر از شرکت‌ها هم در صورت حذف دوره انتظار، حق‌بیمه بیشتری از بیمه‌گزاران مطالبه می‌کنند. در این شرایط نیز ریسک مالی شرکت پوشش داده می‌شود.

مقاله پیشنهادی برای شما: بیمه تکمیلی چیست؟

دوره انتظار بیمه درمان تکمیلی معمولا چقدر طول می‌کشد؟

شرکت‌ها مختلف، دوره انتظار بیمه متفاوتی دارند. حتی این دوره در پوشش‌های گوناگون مثل خدمات درمانی یا کلینیکی هم ثابت نیست. معمولا دوره انتظار برای پوشش‌هایی چون عمل جراحی، خدمات بستری، پاراکلینیکی و بیماری‌های مزمن مانند دیابت، ۳ ماهه تعیین می‌شوند. موارد زیر نیز در دسته بیماری‌های مزمن قرار می‌گیرند:

  • کاتاراکت، استرابیسم، پولیپ و انحراف بینی، جراحی سینوس و لوزه
  • جراحی قلب باز، نارسایی‌های مزمن کلیه، دیسک ستون فقرات
  • جراحی‌های پروستات، واریکوسل، میومکتومی و هیسترکتومی، سیستول، رکتوسل، آنتروسل
  • خسارت‌های ناشی از بیماری‌هایی قبل از تاریخ شروع اولین پوشش بیمه

دوره انتظار در پوشش زایمان، اغلب اوقات ۹ ماهه است. برخی بیمه‌های گروهی اگر تعداد متقاضیان بین ۲۵۰ تا ۱۰۰۰ نفر باشد، این مدت را به ۶ ماه کاهش می‌دهند. در تعداد متقاضی بالای ۱۰۰۰ نفر هم که کلا دوره انتظار حذف می‌شود.

بیمه درمان تکمیلی را از کجا بخریم؟

بیمه دات کام کارگزاری آنلاین استعلام و خرید انواع بیمه از معتبرترین شرکت‌های بیمه با رتبه توانگری مالی یک است. اگر قصد خرید بیمه تکمیلی دارید، به آدرس https://bimeh.com/health بروید. همچنین مقاله نکات خرید بیمه تکمیلی را مطالعه کنید.

دوره انتظار بیمه
در اغلب شرکت‌های بیمه عمر، دوره انتظار ۳ تا ۶ ماه است.

دوره انتظار بیمه در بیمه عمر

بیمه عمر در دنیا به عنوان یک سرمایه‌گذاری امن و بدون ریسک شناخته می‌شود. شرکت‌های بیمه مختلف طرح‌های متنوعی در این رشته بیمه ارائه می‌دهند. اما به طور کلی افراد با پرداخت حق بیمه سالانه تحت پوشش‌هایی چون: فوت، ازکارافتادگی، بیماری‌های خاص، بازنشستگی و… قرار می‌گیرند. همچنین در صورت فوت فرد بیمه‌شده، سرمایه فوت این بیمه‌نامه پشتوانه مالی مناسبی برای وراث قانونی‌اش خواهد بود. علاوه بر موارد گفته شده بیمه عمر چون ماهیت سرمایه‌گذاری دارد به سه دسته کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت تقسیم می‌شود.

بنا به انتخاب فرد متقاضی افزون‌بر پوشش‌های ذکر شده می‌تواند از سود سرمایه‌گذاری خود در قالب سود تضمینی و مشارکت نیز استفاده کند. دوره انتظار بیمه در بیمه عمر نیز مانند بیمه تکمیلی به پوشش انتخابی متقاضی بستگی دارد. برخی پوشش‌های در این بیمه‌نامه فاقد دوره انتظار است. اما برای حوادثی مانند فوت در اثر خودکشی، غرامت ازکارافتادگی و پوشش بیماری‌های خاص معمولا دوره انتظار تعریف می‌شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این نوع بیمه، راهنمای بیمه عمر را مطالعه کنید

دوره انتظار بیمه عمر چقدر است؟

دوره انتظار بیمه عمر در شرکت‌های بیمه مختلف بنابه سیاست‌های مالی شرکت محاسبه می‌شود. اما اغلب شرکت‌های برای پوشش ازکارافتادگی و بیماری‌های خاص ۳ تا ۶ ماه دوره انتظار تعیین می‌کنند. برخی شرکت‌ها مرگ با خودکشی را پوشش نمی‌دهند. برخی دیگر هم دوره انتظار ۲ ساله برای آن درنظر گرفته‌اند. در هنگام بستن قراردادهای بیمه عمر، حتما به این نکات دقت کنید.

داشتن اطلاعات بیمه‌ای از ضروریات دنیای امروز است. بیمه عمر و بیمه درمان تکمیلی دو بیمه ضروری هستند که نقش مهمی در بعد سلامتی و مالی زندگی افراد دارند. دوره انتظار بیمه یکی از مهم‌ترین اصطلاحات تخصصی موجود در قرارداد بیمه‌های مذکور است. در این مقاله تلاش کردیم به توضیح این اصطلاح و جزییات مربوط به آن بپردازیم. اگر درباره آن پرسش یا ابهامی دارید در پایین صفحه کامنت بگذارید. کارشناس‌های بیمه دات کام در اولین فرصت پاسخگوی شما هستند.

نوشته های مشابه

‫۷۶ دیدگاه ها

  1. سلام من و همسرم بیمه تکمیلی دانا هستیم همسرم زایمان زود رس داشت و بچه مشکله ریه داره که مجبور شدیم ببریم بیمارستان خصوصی الان که بچه به دنیا اومده شرکت میکه با بیمه تا آخر سال تسویه حساب کردیم و امکان اضافه کردن فرزندت رو نداریم
    آیا راه دیگه ای وجود نداره که من فرزندم رو بیمه تکمیلی کنم؟

  2. سلام من ۲ سال گذشته بیمه تکمیلی گروهی بودم و الان حدودا ۲ ماهه تموم شده و پنج هفته باردارم میتونم دوباره بیمه بشم و از خدماتش برای بارداری استفاده کنم؟

    1. سلام دوست عزیز
      بله، می توانید مدارک خود مبنی بر داشتن بیمه تکمیلی در گذشته را به شرکت بیمه ارائه دهید و از خدمات بیمه تکمیلی بدون دوره انتظار استفاده نمایید. لطفا قبل از خرید بیمه نامه این موضوع را با شرکت بیمه مطرح نمایید.

  3. سلام اگر مثلا همین امروز بیمه تکمیلی ثبت نام کنیم بعد دو سه ماه دیگه ک دکتر واسه سونوگرافی و غربالگری مینویسه میتونیم استفاده کنیم؟

    1. سلام دوست عزیز
      خیر بیمه تکمیلی برای استفاده از خدمات مختلف یک دوره انتظار دارد که با توجه به نوع بیمه مدت زمان آن متفاوت است.

  4. سلام. حدود ۴سال بیمه عمر دارم . ۲ماه هست که بیمه تکمیلی گروهی ملت پرداخت میکنم . دچار نارسایی ناگهانی شدم. یک هفته آی سی یو بستری شدم .دوتا عمل جراحی و در حال دیالیز هستم . آیا قانونی برای موارد خاص این چنینی جهت پرداخت هزینه ها قبل از پایان دوره انتظار هست؟

  5. سلام خسته نباشید دوره انتظار که می‌فرماید برای زایمان ، شامل سونوگرافی های قبل زایمان هم میشه یا نه فقط خود هزینه سزازین

  6. سلام وقت بخیر
    دوره انتظار برای پرتودرمانی بیمه تکمیلی آرمان رو میخواستم بدونم چقدر هست
    ممنون میشم کمکم کنید

    1. سلام دوست عزیز
      دوره انتظار معمولا به پوشش زایمان و پوشش جراحی و بستری تعلق می‌گیرد. دوره انتظار زایمان در بیمه تکمیلی آرمان حداکثر ۹ ماه است.

  7. سلام وقت بخیر
    من حدودا ۱۵ روز پیش بیمه تکمیلی اتیه سازان حافظ ( تحت پوشش بیمه و مستمعری پدرم ) شدم
    برای سونوگرافی نیاز به وقفه هست یا میتونم انجام بدم؟

    1. سلام دوست عزیز
      بله؛ می توانید از بیمه تکمیلی استفاده نمایید. دوره انتظار شامل این مورد نمی شود.

  8. ایا بیمه تکمیلی سامان، جرالحی پولیپ و یا انحراف بینی یا بطور کلی بیماری مزمن را نیز پوشش میده و هزینه پرداخت می کنه یا خیر ؟ این موارد غیرقابل پرداخت است ؟!

  9. سلام وقت بخیر من قبلاً سابقه بیمه دانا ب مدت ۱الی۲سال توسط شرکتی ک همسرم قبلاً اونجا بود داشتم الان باردارم و بیمه تکمیلی نداریم میخواستم بدونم ب صورت خصوصی میتونم بیمه تکمیلی کنم خودمو یا باید حتما از جانب یک ارگان باشه؟

  10. سلام وقت بخیر میخواستم بپرسم برای انجام سونوگرافی دوره انتظار باید باشه یا بیمه تکمیلی که انجام بدی نیاز به دوره انتظار دارد ممنون میشم راهنمایی بفرمایید

      1. سلام من بیمه مشاغل آزاد ۱۸درصد پرداخت میکنم حدرد

        1ماه است براه کی میتونم از درمان استفاد کنم و براه مشاغل آزاد چرا نمیشه بیمه تکمیلی پرداخت کرد

        1. برای استفاده از خدمات درمانی، باید حق بیمه مشاغل آزاد را اول هر ماه واریز کنید؛ در واقع یک ماه جلوتر.
          بیمه تکمیلی تامین اجتماعی شامل حال شما نمی‌شود و باید از بیمه‌های تکمیلی شرکت‌های خصوص استفاده کنید. برای دریافت راهنمایی رایگان در این خصوص، با کارشناسان ما در بخش پشتیبانی تماس بگیرید تا شما را راهنمایی کنند.

  11. سلام میبخشین خانم من دوماهه باردارن و میخواییم بیمه تکمیلی انجام بدیم ایا امکان استفاده از بیمه برای سونوگرافی و زایمان هست؟

    1. سلام دوست عزیز
      این موضوع را باید از بیمه تکمیلی مربوطه بپرسید. دوره انتظار بیمه های تکمیلی برای برخی خدمات ۶ الی ۹ ماه است. بهتر است قبل از تهیه بیمه از شرایط آن مطلع شوید.

    1. سلام دوست عزیز. دوره انتظار برای خدماتی مانند جراحی بین ۶ الی ۹ ماه است. اما در این مورد خاص بهتر است از بیمه تکمیلی دانا سوال بفرمایید.

  12. سلام عمل بای پس معده دوره انتظار داره؟
    من هنوز بیمه تکمیلی نکردم اگه بیمه کنم چقدر زمان میبره؟

  13. سلام من دو سه ساله که از بیمه تکمیلی استفاده میکنم .الانم دوماه از قرار داد جدیدمون میگذره و ماهانه شرکت مبلغی رو بابت بیمه تکمیلی از روی حقوقمون برمیداره‌.الان من اگه از اون شرکت به هر نحوی بیام بیرون ادامه بیمه تکمیلیم چی میشه ایا میتونم استفاده کنم؟؟

  14. سلام همسرمو شرکت یکساله بیمه تکمیلی کرده بیمه دانا هستش منو هم همسرم بیمه کرد
    ازامروز بیمه دانا تموم شده وشرکت بیمه تکمیلی را به بیمه دی تغییر داده آیا برای زایمان دوره انتظار خواهد داشت؟

  15. سلام و درود. من دوماه بیمه تکمیلی همسرمو از کارخانه محل کارم گرفتم گرفتم. توی قرارداد نوشته بود بدون دوره انتظار ولی دیروز که زایمان کردن بیمه قبول نمیکنه و میگه دوره انتظار به شرطی حذف میشه که قبلاً بیمه تکمیلی می‌بودیم. این درسته؟

        1. سلام دوست عزیز
          ابتدا باید یک بیمه پایه مانند تامین اجتماعی یا بیمه سلامت را خریداری نمایید سپس از سایت بیمه تکمیلی مدنظرتان برای خرید بیمه تکمیلی اقدام نمایید. البته می توانید به صورت حضوری به یکی از شعب شرکت بیمه مدنظرتان نیز مراجعه نمایید.

  16. سلام من بیمه تامین اجتماعی دارم.و چند روز پیش یه توده روی لب داشتم که در مطب جراحی کردم و بردم برای پاتولوژی .آیا میتوانم بیمه تکمیلی خریداری کنم و چون جراحی که انجام دادم نسبت به جواب پاتولوژی که شاید بدخیم باشه زیر پوشش قرار میدهند یا نه .ممنونم از شما

    1. سلام. بیمه تکمیلی ربطی به تامین اجتماعی ندارد و باید بروید بیمه خصوصی مثل بیمه دانا ۰ بیمه ایران ۰ و یا غیره بیمه تکمیلی شوید.

  17. سلام.. برای عمل لیزیک چشم هم دوره انتظار هست؟؟
    ویا میتوان با پرداخت چند ماهه حق بیمه این دوره انتظار رو کم کرد؟

  18. من یک ماهه که باردارم و حدودا یک ماه ونیم که بیمه تکمیلی هستم آیا میتونم در آزمایشات و سونوگرافی ازبیمه م استفاده کنم؟ یا باید برای سونو و آزمایش دوره انتظار سپری بشه؟

    1. سلام دوست عزیز. دوره انتظار به خدماتی که می خواهید دریافت کنید بستگی دارد. بیمه تامین اجتماعی برای انجام عمل های جراحی و خدمات درمانی دوره انتظار ندارند و این یکی از بهترین خدمات تامین اجتماعی است . اما برخی از اعمال جراحی دوره‌های انتظار طولانی مدت دارد مثلاً تعویض مفصل یا تعویض لگن ۵ سال سابقه نیاز است . یک سری اعمال جراحی قلب سابقه نیاز است . معمولاً بستگی به عمل مورد نیاز یکسری سوابق مورد نیاز می باشد.

  19. سلام. دوره انتظار برای بیماری های مزمن ۳ ماهه است. دوره انتظار در پوشش زایمان، اغلب اوقات ۹ ماهه است. برخی بیمه‌های گروهی اگر تعداد متقاضیان بین ۲۵۰ تا ۱۰۰۰ نفر باشد، این مدت را به ۶ ماه کاهش می‌دهند. در تعداد متقاضی بالای ۱۰۰۰ نفر هم که کلا دوره انتظار حذف می‌شود. شرایط بیمه های مختلف برای دوره انتظار متفاوته.

    1. تمام شرکت های بیمه ای که بیمه درمان انفرادی ارائه می دهند جهت پوشش های جراحی عمومی و تخصصی و زایمان و درمان نازایی دوره انتظار دارند که مدت دوره ها در اکثر شرکتها برای جراحی ها ۳ ماه و برای زایمان و درمان نازایی ۹ ماه می باشد.

  20. سلام. بیمه تکمیلی بعد از چند ماه تعلق میگیرد به افراد؟ قانون خاصی داره؟ من تازه امروز ثبت نام کردم و میخام بدونم شرایط خاصی داره؟

    1. سلام دوست عزیز
      از روز صدور بیمه تکمیلی خود می توانید از پوشش های آن بهره مند شوید مگر برای جراحی یا زایمان که نیاز به دوره انتظار دارد.

  21. سلام
    بتازگی تشخیص بیماری ام اس برای من داده شده
    اگر بخوام بیمه تکمیلی یا عمر بگیرم وضعیت دوره انتظار برای من چگونه است؟
    این دوره انتظار، برای قبل از تشخیص بیماری هست یا زمان استفاده از بیمه؟
    چنانچه در هنگام خرید بیمه وضعیت بیماری را اعلام کنم در آینده و برای پرداخت جهت این بیماری مشکلی پیش نمی آید؟

  22. سلام من سال قبل بیمه تکمیلی داشتم ولی امسال نتونستم حدود ۶ماه هم ازش گذشته که دیگه تکنیلی ندارم الانم ۳ماه باردارم می تونم دوباره برا زایمان بیمه تکمیلی انفرادی انجام بدم

  23. سلام پدرم تاریخ ۱۵/۹/۱۴۰۱بیمه تکمیلی تامین اجتماعی (مستمری بگیران) قرارداد بستند، عمل فوری نخاع گردن دارند. از چه تاریخی میتونند از مزایای تکمیلی استفاده کنند؟

    1. سلام عمل جراحی دارای دوره انتظار سه ماهه هستند. البته بیمه تکمیلی گروهی با تعداد بالا دارای دوره انتظار نیست. بهتر است که در این خصوص از خود شرکت طرف قرارداد بپرسید.

  24. سلام
    دوره انتظار جراحی لاپاروسکوپی میومکتی برای بیمه تکمیلی گروهی بالای هزار نفر هم چنان وجود دارد ؟ چون برای زایمان نوشته شده بالای هزار نفر دوره انتظار ندارد!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا