بیمه آتش سوزی و زلزله

بیمه آتش سوزی کارگاه؛ راهکاری برای کاهش خسارت وارد شده به مراکز غیرصنعتی

هر ساله در کشور ایران و به ویژه شهر بزرگ تهران ۵۰ هزار آتش سوزی رخ می‌دهد که با بروز خسارت همراه است. با توجه به اینکه حوادث ناشی از آتش سوزی خسارت‌های زیادی دارد؛ اما همچنان بیمه آتش سوزی بین سایر بیمه نامه‌های عمومی ‌با استقبال کمتری مواجه شده است. در سال ۹۵ یکی از غم انگیز‌ترین حادثه‌های آتش سوزی را مشاهده کردیم که سوختن ساختمان پلاسکو بود. برخی از صاحبان مغازه‌های این پاساژ اگر می‌دانستند که با مبلغ ناچیزی می‌توانند کارگاه‌ها و مغازه‌های خود را بیمه آتش سوزی کنند، شاید خسارت کمتری را متحمل می‌شدند. بیمه آتش سوزی برای مکان‌های مختلف پوشش‌هایی را در نظر گرفته است که در این مطلب درباره بیمه آتش سوزی کارگاه‌ اطلاعاتی در اختیار شما قرار می‌دهیم. با ما تا انتهای متن همراه باشید.

بیمه آتش سوزی چیست؟

بیمه ماهیت حمایتگر و پشتوانه دارد، ‌قرارداد بیمه آتش سوزی بین بیمه‌گزار و بیمه‌گر است که با توجه به پرداخت حق بیمه از سوی بیمه‌گزار، شرکت بیمه متعهد به پرداخت خسارت تا سقف تعهدات خواهد شد. در صورت بروز حادثه برای مورد بیمه شده که منجر به خسارت شود،‌ بیمه‌گر موظف است تا پایان قرار داد بیمه نامه خسارت‌های ایجاد شده را جبران کند.

همچنین در بیمه آتش سوزی خطرات مختلفی تحت پوشش است تا بتوان میزان خسارت‌های رخ داده را جبران کرد. بیمه آتش سوزی کارگاه، بیمه آتش سوزی آپارتمان یا ساختمان‌ها،‌ بیمه آتش سوزی فروشگاه‌ها و موارد دیگر جزو انواع بیمه نامه‌های آتش سوزی هستند.  برای آشنایی بیشتر، مقاله راهنمای بیمه آتش سوزی را مطالعه کنید.

بیمه آتش سوزی خسارات ناشی از آتش، صاعقه و انفجار را پوشش می دهد
بیمه آتش سوزی خسارات ناشی از آتش، صاعقه و انفجار را پوشش می دهد

پوشش‌های بیمه آتش سوزی کارگاه

خسارت‌ها در بیمه آتش سوزی به دو دسته بندی اصلی و اضافی تقسیم می‌شوند که با توجه به انتخاب بیمه‌گزار قابل خریداری است. دقت کنید که با پرداخت حداقل بیمه،‌ پوشش‌های اصلی بیمه آتش سوزی کارگاه برای بیمه‌گزار در نظر گرفته شده و جزو لاینفک بیمه نامه است.

خطرات اصلی

  • آتش: ترکیب هر نوع ماده‌ای با اکسیژن که باعث شعله شود، ‌در دسته بندی آتش قرار گرفته و منشا بیشتر حوادث را می‌توان آتش دانست.
  • صاعقه: صاعقه از تخلیه الکتریکی بین دو ابر و زمین ایجاد می‌شود که در صورت بروز حادثه،‌ خسارت‌های ایجاد شده جزو پوشش‌های این بیمه نامه است.
  • انفجار: اگر به صورت ناگهانی انرژی گاز یا بخار خسارتی ایجاد کند،‌ در دسته انفجار قرار گرفته و در بیمه آتش سوزی کارگاه تحت پوشش قرار خواهد گرفت. دقت کنید که هر نوع انفجاری در این بیمه نامه تحت پوشش قرار نگرفته و جزو استثنائات بیمه آتش سوزی قرار می‌گیرد.

خطرات اضافی

برخی از حوادث در بیمه آتش سوزی کارگاه و سایر بیمه نامه‌های آتش سوزی جزو پوشش‌های اضافی بوده و با پرداخت حق بیمه اضافی می‌توان این خسارت‌ها را خریداری کرد. پوشش‌های اضافی عبارتند از:

 

هنگام خرید بیمه آتش سوزی بهتر است که با یک کارشناس بیمه مشورت کرده تا در صورت نیاز، پوشش‌های اضافی خریداری شوند.

استثنائات بیمه آتش سوزی

در هر بیمه نامه‌ای برخی از خطرات هستند که تحت پوشش این بیمه نامه نبوده و با توجه به میزان ریسک بالا تحت پوشش قرار نمی‌گیرند. این استثنائات در بیمه نامه آتش سوزی عبارتند از:

  • طلا، مسکوکات و اوراق بهادار
  • فلزات قیمتی
  • آثار هنری، نسخه‌های خطی و تاریخی
  • هزینه‌های بازسازی و جمع آوری اطلاعات
  • جنگ، شورش، جنگ داخلی و بلوا (مطالعه مقاله پوشش خسارت جنگ پیشنهاد می‌شود.)

 

  • مواد رادیواکتیو
  • امواج صوتی
  • آتش ‌فشان
  • استهلاک
  • خسارت‌های ناشی از نفوذ حشرات و حیوانات موذی

بیمه آتش سوزی کارگاه جزو کدام یک از انواع بیمه نامه آتش سوزی است؟

بیمه آتش سوزی به طور کلی به سه دسته بندی اصلی تقسیم می‌شود که عبارتند از:

  • مسکونی
  • صنعتی
  • غیر صنعتی

هر یک از موارد گفته شده با توجه به مفاد مندرج در بیمه نامه بررسی خواهد شد. بیمه آتش سوزی کارگاه در دسته بندی غیر صنعتی قرار گرفته است. حال سوالی که پیش می‌آید این است که منظور از بیمه آتش سوزی غیر صنعتی چیست؟

بیمه نامه غیر صنعتی به طور معمول برای مواردی مانند: فروشگاه‌ها، ‌ساختمان‌های اداری،‌ مطب پزشکان،‌ مراکز درمانی،‌ واحد‌های آموزشی و واحد‌های تولید کننده کوچک از قبیل کارگاه‌ها و تولیدی‌ها مرتبط است.

داشتن بیمه آتش سوزی کارگاه برای مراکز غیر صنعتی
داشتن بیمه آتش سوزی کارگاه برای مراکز غیر صنعتی ضروری است

مزیت‌های خرید بیمه آتش سوزی کارگاه

می‌دانید که برخی از حوادث غیر قابل پیش بینی بوده و می‌توانند یک فاجعه سنگین برای کارگاه‌ها و تولیدی‌های کوچک به وجود آورند. برای اینکه بتوان از بین رفتن اجناس یا دستگاه‌های تولیدی که در کارگاه خاکستر شده را جبران کرد، بهتر است که از قبل بیمه نامه آتش سوزی را خریداری کنید. با خرید بیمه آتش سوزی می‌توان تا حدود زیادی خسارت‌های ایجاد شده را جبران کرد.

از جمله مهم‌ترین مزیت‌های خرید بیمه آتش سوزی کارگاه این است که نیازی نیست شما مالک ساختمان باشید، ‌به راحتی می‌توانید با نام مستاجر تمام اموال کارگاه و تولیدی خود را بیمه کنید.

آیا خرید بیمه آتش سوزی کارگاه اجباری است؟

هیچ گونه اجبار قانونی برای خرید بیمه آتش سوزی وجود ندارد؛ اما بیشتر تولید کننده‌ها بر این باور هستند که برای جبران خسارت‌های ایجاد شده، بهتر است که از قبل این بیمه نامه را خریداری کرد. همانطور که می‌دانید مسئولیت جبران خسارت‌های ایجاد شده در حوادث بر عهده شما خواهد بود،‌ پس با توجه به این موضوع بهتر است که بیمه آتش سوزی را با سقف تعهدات خریداری کرد و از بروز خسارت‌های سنگین جلوگیری کرد.

بیمه آتش سوزی کارگاه‌ ها چه قیمتی دارد؟

حق بیمه برای کارگاه‌ها مانند سایر بیمه نامه‌ها با توجه به عوامل مختلف مشخص می‌شود. اینکه متراژ واحد تجاری چقدر است؟ یا آیا سیستم اطفاء حریق در ساختمان وجود داشته یا خیر؟ این موارد به طور کامل بر روی قیمت بیمه آتش سوزی تاثیر دارد. دقت کنید که هرچه شما در واحد‌های تجاری خود مواد اشتعال‌زا قرا دهید احتمال بروز حادثه بیشتر بوده و همین موضوع نرخ حق بیمه را افزایش می‌دهد.

توصیه می‌کنیم که بیمه آتش سوزی غیر صنعتی را با سقف تعهدات خریداری کرده تا در صورت بروز حادثه بیشترین خسارت را دریافت کنید. به طور کلی میزان ریسک به طور مستقیم بر قیمت بیمه آتش سوزی کارگاه‌ ها و ملک‌های تجاری تاثیر می‌گذارد.

میزان ریسک در بیمه آتش سوزی به چه معنا است؟

میزان ریسک در بیمه آتش سوزی به دو نوع عامل بستگی دارد که عبارتند از: ریسک مورد بیمه شده و ریسک منطقه مورد بیمه شده.

ریسک مورد بیمه شده:

ریسک مورد بیمه شده در کارگاه‌ها به این صورت است که اگر یک فروشگاه یا ملک تجاری با مواد اشتعال‌زا نسبت به یک کارگاه تولید لباس بالاتر بوده و حق بیمه بیشتری باید پرداخت شود. در حقیقت در بیمه آتش سوزی صنعتی و غیر صنعتی عوامل مختلف مانند: جنس مصالح ساختمان، مشاعات آپارتمان، عمر بنا، نوع کاربری اماکن غیرصنعتی و صنعتی، نوع فعالیت، منابع گرمایش و سرمایش و وضعیت سیم‌کشی در تعیین احتمال بروز حادثه تاثیر خواهند گذاشت.

ریسک منطقه مورد بیمه شده:

در ریسک منطقه مورد بیمه شده، عوامل مختلفی وجود دارد که باید به آن توجه داشت. تراکم بالای جمعیت بر میزان ریسک حادثه تاثیر خواهد گذاشت و مطابق با آن حق بیمه تغییر خواهد کرد.

خرید بیمه آتش سوزی کارگاه

به طور کلی با خرید بیمه آتش سوزی خسارت‌های ایجاد شده تا سقف تعهدات بیمه‌گر جبران خواهد شد. هدف از خرید بیمه نامه آتش سوزی این است که هنگام بروز حادثه بتوان بار سنگین هزینه‌های ایجاد شده را به شرکت بیمه منتقل کرد. پوشش‌های بیمه‌ای با توجه به میزان ریسک آن‌ها قیمت گذاری شده و اولویت پوشش‌ها برای بیمه‌گزار اهمیت بسیاری دارد.

شاید برخی از افراد زمان کافی برای مراجعه به نمایندگی‌های فروش بیمه  نداشته باشند و از این رو برای خرید بیمه آتش سوزی کارگاه کوتاهی کنند. بنابراین ما پیشنها می‌کنیم که از طریق وب سایت‌های آنلاین خرید بیمه اقدام کرده و در زمان کوتاهی بدون صرف انرژی این بیمه نامه را خریداری کنید.

همچنین در این مطلب سعی شد که اطلاعاتی درباره بیمه آتش سوزی کارگاه به شما عزیزان ارائه شود تا با خیالی راحت بتوانید به خرید این بیمه نامه اقدام کنید. اگر سوالی یا ابهامی ‌دارید که در این مطلب به آن اشاره نشده است کافی است که در انتهای همین مطلب و در قالب کامنت سوالات خود را با ما در میان گذاشته تا کارشناس‌های بیمه دات کام به سوالات شما پاسخ دهند.

نوشته های مشابه

‫۴ دیدگاه ها

  1. سلام کارگاه تولیدی چوب ما واقع در چهاردانگه دوماه پیش دچار اتش سوزی شد وخسارت وارده حدود دو نیم میلیارد است که بیمه هفته پیش یک و هشتصد نوشته بود که الان میگه یک میلیارد میشه بقیشو بنا بدلایل خودشون کم کرده بنظرتون چیکار میشه کرد جبران خسارت نمیشه الان☹️☹️

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا