بیمه آتش سوزی و زلزله

مراحل ثبت گزارش مرحله ای ناظر به سازمان نظام مهندسی

مهندس ناظر وظیفه دارد، انطباق یا عدم انطباق عملیات اجرایی پروژه‌های عمرانی را با پروانه ساخت و نقشه‌های مصوب بسنجد. سپس به صورت مرحله‌ای آن را به سازمان نظام مهندسی گزارش دهد. در گذشته گزارش‌نویسی به صورت کاغذی انجام می‌شد. ناظرین در پایان، این گزارشات را با مراجعه حضوری به مراجع ذی‌صلاح تحویل می‌دادند. اما چند سالی است که روال تغییر کرده‌است. هر ناظر موظف است، پس از انجام هر مرحله، در سامانه مهندسین ناظر شهرداری تهران گزارش خود را ثبت کند. در این مقاله قصد داریم به نحوه ارسال گزارش مرحله ای ناظر به سازمان نظام مهندسی بپردازیم. پس با ما همراه باشید.

گزارش مرحله ای ناظر به سازمان نظام مهندسی

گفتیم که مهندس ناظر بر حسن اجرای پروژه های عمرانی نظارت دارد. طبق بند ۱۳-۷-۲ قانون ساخت‌وساز ناظر باید علاوه‌بر نظارت، به سازمان نظام مهندسی گزارش بدهد. گزارش مرحله‌ای ناظر به سازمان مهندسی باید در پایان هر بخش ارسال شود.

مراحل نوشتن گزارش مرحله ای ناظر به سازمان نظام مهندسی

پروژه های عمرانی بر اساس وسعت به پروژه‌های تک ناظره و ۴ ناظره تقسیم می‌شوند. در پروژه‌های بزرگ، مهندس ناظر برق، مهندس ناظر معماری، مهندس ناظر مکانیک و مهندس ناظر عمران بر مراحل مختلف کار نظارت دارند. در پروژه‌های تک ناظره همه‌ی مسئولیت‌های حرفه‌ای کار به عهده یک نفر است. مطالعه مقاله قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان پیشنهاد می شود.

گزارش مرحله ای ناظر به سازمان نظام مهندسی
مراحل گزارش مرحله ای ناظر به سازمان نظام مهندسی

پروژه‌های ۴ ناظره معمولا مهندس عمران یا معماری به عنوان ناظر هماهنگ‌کننده انتخاب می‌شود. مهندس ناظر یا ناظرین در پایان مراحل زیر باید به نظام مهندسی گزارش دهند:

  • گزارش وضعیت همجواری‌ها و اعلام شروع عملیات ساختمانی
  • گزارش تایید، تحکیم و پایداری‌سازی هم‌جواری‌ها و پایان پی‌سازی
  • گزارش‌ پایان اسکلت و سقف‌های ساختمان
  • گزارش پایان سفت‌کاری ساختمان
  • گزارش پایان عملیات تاسیسات مکانیکی و تاسیسات برقی
  • گزارش‌ پایان عملیات نازک‌کاری
  • گزارش پایان عملیات روکار تاسیسات مکانیکی و تاسیسات برقی ساختمان
  • گزارش پایان نماسازی خارجی
  • گزارش‌ پایان عملیات نازک‌کاری داخلی
  • گزارش پایان عملیات اجرایی ساختمان

تعداد گزارش مرحله‌ای ناظر به سازمان نظام مهندسی

هر مهندس ناظر باید حداقل ۱۰ گزارش در سامانه ثبت کند. لازم به ذکر است موارد گفته شده، حداقلِ تعداد گزارش مرحله‌ای ناظر به سازمان نظام مهندسی است. مهندس ناظر در صورت مشاهده هرگونه تخلف توسط مجری یا کارفرما بهتر است به آنها هشدار دهد. اگر تغییری حاصل نشد، باید تخلفات را به نظام مهندسی اطلاع دهد وگرنه شریک جرم قلمداد می‌شود.

راهنمای ثبت گزارش مرحله ای ناظر به سازمان نظام مهندسی

همان‌طور که اشاره شد؛ چند سالی است که ارسال گزارش‌های مهندسین ناظر آنلاین شده است. برای ارسال گزارش به نظام مهندسی، سامانه‌های http://urban.tehran.ir/ و https://observer.tceo.ir/ در نظر گرفته شده‌ است.

مراحل ثبت گزارش مرحله ای ناظر به سازمان نظام مهندسی

برای ثبت گزارش مرحله ای ناظر به سازمان نظام مهندسی باید مراحل زیر در سامانه مهندسین ناظر شهرداری تهران انجام گیرد:

  • ورود به سامانه با اطلاعات نظام مهندسی: شامل پروانه اشتغال به کار برای نام کاربری و پسورد سامانه ارجاع برای بخش رمز عبور
  • انتخاب گزینه مهندسین ناظر از آیتم‌های سمت راست کارتابل
  • انتخاب کارتابل کارهای نظارتی در دست اقدام
  • انتخاب‌ پرونده مورد نظر
  • انتخاب گزارش مدنظر از لیست گزارشات
  • پاسخ به پرسش‌های هر بخش
  • جمع‌بندی گزارش در انتهای هر صفحه و انتخاب یکی از موارد: خلاف دارد یا خیر، تاریخ خلاف، توضیحات
  • ثبت گزارش به یکی از صورت‌های: ثبت موقت گزارش، تایید گزارش و ارسال آن به سامانه‌های مربوطه و حذف اطلاعات ثبت شده

نکات تکمیلی ثبت گزارش مرحله ای ناظر به سازمان نظام مهندسی

نکات تکمیلی ثبت گزارش در سامانه مهندسین ناظر شهرداری تهران به شرح زیر است:

  • در هر مرحله مهندس ناظر قادر به ثبت موقت گزارش است. درصورت نبودن مشکل می‌تواند آن را تایید نهایی نماید.
  • در پروژه‌هایی که به صورت تک ناظره مدیریت می‌شوند؛ همۀ گزارشات باید توسط ناظر ملک تنظیم شود.
  • برخی از املاک قبل از اخذ پروانه، نیازمند کنترل و تایید نقشه ملک توسط آتش‌نشانی هستند. سامانه در حین ثبت گزارش مرحله‌ای این املاک، از مهندس ناظر درباره اخذ یا رویت دستورالعمل آتش‌نشانی سوال می‌پرسد. درصورت تایید، مهندس می‌تواند به مرحله بعد برود در غیراین‌صورت دستورالعمل آتش‌نشانی توسط سامانه به او نمایش داده‌ می‌شود.
  • در املاکی که به صورت ۴ ناظره مدیریت می‌شوند؛ هر ناظر فقط موظف به ارسال گزارشات حوزه تحت نظارت خود است.
  • در املاکی که ۴ ناظر دارند؛ گزارش هر مرحله، ابتدا باید توسط ناظر هماهنگ‌کننده ثبت شود. سپس آن را به کارتابل سایر مهندسان بفرستد. این مرحله به سایرین از طریق پیامک اطلاع‌رسانی می‌شود.
  • در املاکی که ۴ ناظر دارند: بعد از ثبت گزارش ناظر هماهنگ‌کننده، سایر مهندسین ۷۲ ساعت فرصت دارند تا گزارش خود را در سامانه ثبت کنند.
  • املاکی که ۴ ناظر دارند: چنانچه سایر مهندسین گزارشات خود را تا رسیدن به مرحله سفت‌کاری ثبت نکنند؛ ناظر هماهنگ‌کننده موظف است گزارشش را ثبت کند. ایشان باید بدون در نظر گرفتن سوالات بی‌پاسخ هر رشته نسبت به ثبت گزارش خود اقدام نماید. بعد از مرحله سفت‌کاری، اگر سایر ناظرین گزارش مرحله‌ای خود را ثبت نکردند؛ او می‌تواند با مسئولیت خود گزارش‌ها را ثبت نماید.

تدابیری برای ایمنی ساخت و ساز

ساخت‌وساز یک ساختمان همیشه با حوادث پیش‌بینی نشده همراه است. اما می‌توان از قبل برای مواجه با آن آمادگی کسب کرد. حوادثی مانند آتش سوزی و زلزله از این دست هستند. اگر ساکن مناطق لرزه‌خیز کشور مثل شهر تهران هستید، این خطر بیشتر از سایرین اموال شما را تهدید می‌کند. زیرا طبق نقشه گسل های تهران اکثر مناطق شهر در محاصره گسل های تهران قرار دارند. ازاین‌روی کارشناسان پیشنهاد می‌دهند؛ قبل از ساکن شدن در خانه رویایی‌تان آن را تحت پوشش بیمه زلزله قرار دهید. این بیمه‌نامه یکی از پوشش‌های بیمه آتش سوزی است.

بیمه دات کام کارگزاری آنلاین استعلام قیمت و خرید انواع بیمه‌ها است. شما می‌توانید برای خرید بیمه آتش سوزی با پوشش زلزله به بخش محصولات سایت بروید. مشخصات ملک خود را وارد کنید و از شرکت‌های معتبر بیمه استعلام بگیرید. سپس برای خرید مناسب‌ترین بیمه‌نامه اقدام نمایید.

مهندس ناظر ساختمان بر انطباق یا عدم انطباق اجرای پروژه‌های عمرانی با پروانه ساخت و دستورالعمل‌های سازمان نظام مهندسی نظارت دارد. او باید در پایان هر مرحله به سازمان مربوطه گزارش دهد. ارسال گزارش مرحله ای ناظر به سازمان نظام مهندسی در حسن اجرای پروژه‌های عمرانی نقش مستقیم دارد. در این مقاله شرح وظایف مهندسین ناظر و نحوه ارسال گزارش‌های محوله به ایشان از طریق سامانه سازمان نظام مهندسی را بیان کردیم. اگر درباره آن ابهام یا پرسشی دارید برای ما کامنت بگذارید. کارشناس‌های بیمه دات کام در اولین فرصت پاسخگوی شما هستند.

نوشته های مشابه

‫۴ دیدگاه ها

  1. سلام
    اکنون که ناظرین معماری میتواند هماهنگ کننده شوند و ارسال گزارشات فقط در اختیار هماهنگ کننده است. ناظر سازه گزارشات شروع تا پایان اسکلت را چگونه انجام میدهد؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا