یادگرفتن روشهای باز کردن درب آسانسور برای افرادی که هر روز با این وسیله سر و کار دارند، شاید یک امر الزامی باشد. امروزه با توجه افزایش زندگیهای آپارتمانی، ساختن ساختمان بدون آسانسور تقریبا نشدنی است. تقریباً همه با مزایای انواع آسانسور آشنا هستیم. یکی از بیشترین اتفاقاتی که به صورت ناگهانی در آسانسور گریبان افراد را میگیرد، گیر کردن است. این اتفاقات غیر قابل پیش بینی ممکن است برای همه پیش بیاید. معمولاً در چنین شرایطی درب آسانسور نیز قفل میشود و افراد با ترس و استرس فراوانی روبرو میشوند. اما دیگر جای ترس نیست، چون میخواهیم روش باز کردن درب آسانسور را باهم یاد بگیریم؛ تا پایان همراه ما باشید.
مهمترین کاربرد دربهای آسانسور، جلوگیری از سقوط افراد داخل آسانسور، همچنین زیبایی و تزیین ظاهری است. در زمان نصب آسانسور نیاز به دقت ویژه در قسمت درب است. یکی از جمله مشکلاتی که افراد را غافلگیر میکند باز نشدن کامل درب آسانسور است. آیا این اتفاق برای شما افتاده؟ اولین کاری که بعد از آن انجام دادید چه بوده؟
بهترین کار این است که اول از همه نفس عمیقی بکشید و آرامش خود را حفظ کنید. در چنین شرایطی از باز کردن درب با زور جلوگیری کنید. نباید به درب فشارهای غیرمنطقی وارد کنید یا از وسایل مختلف برای باز کردن درب آسانسور استفاده نمایید. بهترین کار در چنین شرایطی تماس با کارشناس یا سرویس کاران آسانسور است. آنها هستند که میتوانند در زمانی کوتاه و به درستی مشکل را حل کنند.
مطالعه مقاله سقوط آسانسور پیشنهاد میشود.
قبل از اینکه به فکر باز کردن درب آسانسور باشید، میبایست دلیل آن را بدانید. باز نشدن درب آسانسور دلایل مختلفی دارد که مهمترین آنها به شرح زیر هستند:
یکی از مشکلاتی که در زمینه آسانسور و باز نشدن درب آن پیش میآید این است که در طبقه توقف نموده اما درب اتوماتیک باز نمیشود. مهمترین علت این امر لتهها هستند. در چنین شرایط لتههای درب به ریلها چسبیده شده یا اینکه احتمال ضعیف شدن سر درب کابین نیز وجود دارد. تعمیرکاران معمولاً در چنین شرایطی به بررسی سیمهای c و com میپردازند. یکی دیگر از دلایلی که از باز شدن درب ممانعت میکند، تنظیمات KP است. این مشکل نیز نیاز به حضور تعمیرکار دارد. در چنین شرایطی باز کردن درب آسانسور فقط از دست این افراد برمیآید.
مطالعه شرایط بیمه آسانسور به شما پیشنهاد میشود.
همانطور که گفتیم درب آسانسور به دلایل مختلفی خرابی میشود. به همین خاطر قبل از انتخاب روش بازکردن درب آسانسور، باید دلیل آن بررسی و مشخص شود. مهمترین دلایل خرابی درب آسانسور به شرح زیر است:
برای آشنایی با راههای جلوگیری از خرابی آسانسور این مقاله را مطالعه کنید.
قطع به یقین یکی از عوامل خرابی درب آسانسور و باز نشدن آن رفتارهای نامناسب است. رفتارهای نامناسب و شیطنت ها باعث فرسودگی و خرابی درب قسمتهای مختلف آسانسور میشود. رفتارهای نامناسب جدا از خرابی قطعات، منجر به کاهش عمر مفید آسانسور میشود.
در صورت باز نشدن درب آسانسور و حضور تعمیرکار، میبایست وی را از شیطنت و رفتارهای نامناسبی که با آسانسور انجام شده مطلع سازید تا وی بتواند از بهترین راه برای باز کردن درب آسانسور استفاده کند.
همانطور که گفته شد مهمترین علت باز نشدن درب آسانسور، استفاده از قطعات تقلبی و بها ندادن به سرویسهای دورهای است. به همین خاطر باید در زمینه نگهداری و استفاده درست از درب آسانسور تلاش کرد. برای نگهداری درست از درب، نکات زیر را در دستور کار خود قرار دهید:
در صورتی که آسانسور در زمان قطعی برق متوقف شود، میتوانید درب آسانسور را در جهات باز شدن فشار دهید تا درب به آرامی باز شود. بعد از رسیدن کامل کابین آسانسور روبروی درب باید اهرم مربوط به ترمز را رها کنید. در چنین شرایطی افرادی که داخل آسانسور گیر کردهاند، میتوانند به باز کردن درب آسانسور اقدام کنند و از آن خارج شوند.
دربهای لولایی دارای پیچیدگی خاصی نیستند و میتوان به راحتی آنها را با استفاده از دست باز کرد. این نوع درب از قطعات چارچوب، لته، دستگیره، لولاها، دیکتاتور و کنتاکت تشکیل شده که ارزانترین و سادهترین درب آسانسور محسوب می شود. درب لولایی فقط برای درب طبقات به کار میرود و باید دارای قفل جداگانه و آرام بند باشد. در ساخت این درب از یک چارچوب ساده و یک درب استفاده شده و به همین علت این نوع دربها جای بسیار کمی را به خود اختصاص میدهد. درب لولایی از استیل، چوب، شیشه و سایر متریال با کیفیت ساخته می شود. باز کردن درب آسانسورهای لولایی از همه موارد آسانتر است.
خالی از لطف نیست که قبل از انتخاب بهترین روش باز کردن درب آسانسور، با نحوه کارکرد درب آسانسور آشنا شوید. بهصورت کلی درب آسانسور از یک بازو درون چاه آسانسور، ضمان، زبانه و میکرو سوییچ تشکیل شده است. مگنتهای این قطعاتروی چهارچوب قابل مشاهده هستند. در زمان بسته شدن درب، مگنت نقش مهمی را ایفا میکند و به انتقال برق و مدار میپردازد. میکروسوئیچ دیگر با استفاده از ضامن قفل کار میکند.
مقاله پیشنهادی: ضوابط چاله آسانسور
در زمان رسیدن کابین به تراز طبقه متوقف شده و کمان مربوط به درب بهوسیله تابلو فرمان آسانسور فاقد برق میشود. در چنین شرایطی کمان توسط جک روغنی خود که زیر فشار است، تحت تأثیر قرار گرفته، باز شده و ضربهای به اهرم قفل وارد مینماید. اهرم باعث آزاد شدن ضامن و زبانه قفل گردیده و در نتیجه درب لولایی آسانسور برای باز شدن آزاد میگردد؛ همزمان میکروسوئیچ ضامن که جزء مدار سری استپ است نیز عمل کرده جریان برق فرمان آسانسور را از مدار خارج میکند.
در این مقاله ما در مورد اتفاقات غیر منتظرهای که میتواند هرکسی را در آسانسور غافلگیر کند، صحبت کردیم. همچنین در مورد علت باز نشدن درب آسانسور نیز توضیحاتی دادیم. بهصورت خلاصه در زمان انتخاب بهترین روش باز کردن درب آسانسور باید ابتدا دلیل آن را جویا شوید. جدا از آن بهتر است برای بیشتر شدن امنیت آسانسور و همچنین جبران راحتتر خسارات مالی و جانی، از بیمه آسانسور استفاده نمایید. برای خرید این بیمهنامه با بهترین پوششها و مناسبترین قیمت بهتر است مقاله نکات خرید آسانسور را مطالعه کنید. بر اساس قانون آسانسور و قوانین بیمه مرکزی خرید این بیمه نامه اول از همه بر عهده مدیر ساختمان یا مجموعه است.