معرفی کامل مراحل اعتراض به تعیین خسارت بیمه
افراد خسارت دیده بعد از تصادف میتوانند نسبت به میزان خسارت دریافتی خود از شرکت بیمه اعتراض کنند. شورای حل اختلاف به عنوان مرجع قانونی رسیدگی به این نوع شکایات تعیین شده است. اگرچه شرکتهای بیمه سعی میکنند مقادیر خسارت را به دقت و با توجه به معیارهای معتبر تعیین کنند، اما گاهی اوقات مقدار پرداختی آنها ناکافی است.
نحوه اعتراض به حکم نظریه کارشناسی پلیس درباره مقصر حادثه
پس از تصادف باید با پلیس ۱۱۰ تماس گرفت تا با بررسی صحنه تصادف مقصر حادثه تشخیص داده شود. پس از کارشناسی پلیس و تعیین فرد مقصر، در صورتی که او نسبت به مقصر شناخته شدن خود اعتراض داشته باشد باید به افسر کارشناس پلیس این موضوع را اطلاع دهد. در این صورت افسر کروکی تصادف به همراه گزارش و تمامی شواهد را به صورت مستند جمع آوری می کند و به طرفین حادثه تحویل میدهد. طرفین با در دسترس داشتن این مدارک باید به شورای حل اختلاف مراجعه کنند. در این موقعیت ۳ نفر از کارشناسان رسمی دادگستری با مشاهده کامل ادله و شواهد نظر خود را اعلام خواهند کرد. این نظریه ملاک پرداخت خسارت توسط شرکت های بیمه است.
اعتراض به خسارت پرداختی شرکت بیمه توسط زیاندیده
پس از تصادف و تشکیل پرونده توسط شرکت بیمه، مراحل تعیین خسارت پرداختی آغاز میشود. در این مرحله، ارزیاب خسارت از طرف شرکت بیمه مسئولیت دارد تا مبلغ خسارت وارده به وسیله نقلیه را تعیین کند. زیاندیده میتواند در صورت موافقت با مبلغ تعیین شده آن را دریافت کند و خودروی خود را به تعمیرگاه دلخواه خود منتقل کند. در صورتی که زیاندیده با مبلغ تعیین شده موافقت نکند، شرکت بیمه موظف است وسیله نقلیه را به تعمیرگاه مجاز یا تعمیرگاهی که زیاندیده انتخاب کرده، منتقل کند تا خسارت وارد شده بررسی و تعمیر شود. پس از تعمیر هزینهی آن توسط شرکت بیمه پرداخت میشود.
در صورت عدم توافق میان شرکت بیمه و زیاندیده در مورد مبلغ خسارت، یک ارزیاب خسارت دیگر تعیین میشود تا وسیله نقلیه را بررسی و مبلغ خسارت را مجدداً تعیین کند. این مرحله امکان مذاکره و توافق بین طرفین را فراهم میکند و در صورت عدم توافق، مسئله به شورای حل اختلاف ارجاع داده میشود تا پرونده بررسی و حکم نهایی صادر شود.
اعتراض به نظریه کارشناسی افت قیمت خودرو
فرد خسارت دیده علاوه بر هزینه تعمیر خودروی خود، میتواند از راننده مقصر برای دریافت هزینه افت قیمت خودروی خود نیز شکایت کند. فرد زیان دیده برای تعیین مقدار خسارت و ارزیابی افت قیمت خودرو باید به شورای حل اختلاف مراجعه کند. شکایت برای دریافت افت قیمت خودرو بهتر است قبل از هرگونه تعمیر خودرو و توسط کارشناس رسمی صورت گیرد. در نهایت، در صورت اخذ نظریه کارشناس میزان خسارت توسط شورا یا دادگاه تعیین میشود که باید توسط راننده مقصر پرداخت شود، در صورت عدم رضایت طرفین، هر کدام از آنها میتوانند به حکم کارشناسی اعتراض نمایند تا پرونده دوباره بررسی شود.
نکته: در حال حاضر در صورت داشتن بیمه بدنه با پوشش اضافه افت قیمت، پرداخت افت قیمت توسط بیمه انجام میشود. همچنین طبق قانون جدید افت قیمت خودرو بیمه شخص ثالث به زودی خسارت افت قیمت را جبران خواهد کرد.
مدارک مورد نیاز برای دریافت خسارت افت قیمت
- گزارش پلیس راهور
- کروکی تصادف
- مدارک شناسایی صاحب خودرو
- مدارک خودرو برای اثبات مالکیت خودرو
مهلت شکایت افت قیمت خودرو
اعلام شکایت برای دریافت خسارت افت قیمت خودرو محدودیت زمانی خاص ندارد. اما اثبات آسیبها و صدمات وارده به خودرو در زمان معقول بعد از وقوع تصادف باید صورت بگیرد. به همین دلیل پس از وقوع تصادف، زیاندیده باید سریعاً به شورای حل اختلاف مراجعه کند و درخواست دریافت خسارت افت قیمت را اعلام کند. این اقدام نه تنها به تسریع در رسیدگی به پرونده کمک میکند بلکه میتوان از دسترس بودن آثار و صدمات خودرو نیز اطمینان حاصل کرد.به طور کلی باید گفت مهلت شکایت افت قیمت خودرو بر پایه اثبات صحت واقعیت آسیبها و صدمات وارده شده بر خودرو است و بر اساس یک محدودیت زمانی مشخص تعیین نمیشود.
چه زمانی باید به سراغ اعتراض برای دریافت خسارت و افت قیمت برویم؟
تعیین میزان خسارت در تصادفات رانندگی به عوامل مختلفی وابسته است و معمولا توسط اشخاص صورت میگیرد. با توجه به این موضوع ممکن است در هر مرحله یکی از طرفین نسبت به حکم ابلاغ شده اعتراض داشته باشد. در بیشتر مواقع شورای حل اختلاف مسئول رسیدگی به پروندههای خسارتی بیمه است. نکته مهمی که باید قبل از وارد شدن به مراحل اعتراض به خسارت توجه کرد، سخت و زمان بر بود فرایندهای اعتراض و شکایت است. با در نظر گرفتن تمامی این جوانب برای اعتراض به افت قیمت خودرو اقدام کنید.
سلام وقت بخیر
من طی تصادفی که داشتم به بیمه شخص مقصر رفتم و از اونجا ۱۷ میلیون خسارت دریافت کردم و پرونده تو بیمه بسته شد.
بعد درخواست تعیین خسارت و تعیین افت کردم و خسارتی که برام زده شده ۲۹ میلیون تومنه.
حالا ۱۲ میلیون باقی مانده رو میتونم با حکم قاضی از بیمه بگیرم؟ با توجه به اینکه پرونده بسته شده.
بله؛ میتوانید به مراجع قضایی مراجعه کنید و با طرح شکایت، مجدد پرونده را به جریان بیندازید.
سلام وقتتون بخیر بیمه دانا هنوز خسارت منو نداده گفتن ده روز الان یک ماه شده چیکار کنم توروخدا کمکم کنید شبی خدا تومن باید پول پارکینگ بدم صافکارم میگه تا پول نیاری ماشین نمیدم خیلی بیمه دانا اذیت میکنه خواهش میکنم کمک کنید
باید از طریق شعبه مرکزی بیمه دانا اقدام کنید. اگر جواب نگرفتید، از طریق بیمه مرکزی و در نهایت مراجع قضایی پیگیری کنید.
سلام من دیه دریافت کردم مهره کمرم شکسته وچندتا دیسک جابجا شده حدود۱۰۰میلیون گرفتم ولی کمرم بعدازگذشت یکسال دردش کم نشده ایامیشه به میزان دیه که گرفتم اعتراض کرد
اگر نسبت به رای پزشکی قانونی شکایت دارید، میتوانید مجدد شکایت خود را به جریان بیندازید. اما اگر فقط بر سر مبلغ شکایت دارید، دیگر نمیتوانید هزینه درمان دریافت کنید.
با سلام در صورتیکه خودروی با دو خودرو که در پارک میباشند تصادف کرده به طوریکه به پشت خودرو اولی زده و با به جلو پرت شدن ان باعث برخورد این خودرو با خودروی پر پارک جلویی می شود اولا نسبت به هر دو خودرو مقصر است یا خیر فقط، خودروی که از پشت به ان زده ودووما اگر سقف بیمه خودویی مقصر جوابگویی دو خودرو نباشد وچیکار باید کرد
بله؛ خودروی در حال حرکت نسبت به هر دو خودرو مقصر است.
اگر سقف تعهدات بیمه این خودرو کمتر از خسارت وارد شده باشد، مالک باید باقیمانده خسارت را خودش پرداخت کند.
سلام .من ماشینم را فروختم ولی بیمه بدنه را ندادم به خریدار چطور میتونم انتقالش بدم به خودم .الان ماشین ندارم ..
بیمه بدنه قابل انتقال نیست. باید برای خودروی خود یک بیمهنامه جدید تهیه کنید. البته میتوانید تخفیفات بیمه بدنه قبلی خود را به خودروی جدید منتقل کنید.