انواع فرم ثبت نام بیمه تکمیلی؛ از ثبت نام تا دریافت خسارت
وقتی قصد ثبت نام یا دریافت خسارت از بیمه تکمیلی دارید، اولین کاری که باید انجام دهید، تکمیل چندین فرم است. اولین فرم، مربوط به ثبت نام است که باید اطلاعات شخصی خود را وارد کنید و بعد فرمهای دیگر که شامل اطلاعات مربوط به پزشکی و همچنین چگونگی دریافت خسارت خواهد بود. به این فرمها که فرم بیمه تکمیلی میگویند، باید در هر مرحله و بر حسب نیاز تکمیل و به شرکت بیمهگر ارسال شوند. در این مقاله انواع فرم بیمه تکمیلی که همه شما حداقل باید همه آنها را در هنگام خرید پر کنید، برای شما نوشتهایم.
فرم بیمه تکمیلی چیست؟
فرم بیمه تکمیلی در حقیقت فرمی است که هر فردی باید هنگام ثبت نام یا دریافت خسارت به صورت فیزیکی یا الکترونیکی آن را پر کند. ساختار کلی فرمها بین شرکتهای بیمهگر یکسان است؛ اما ممکن است که تفاوت جزئی با هم داشته باشند. همچنین اینکه پر کردن همه فرمها به ویژه فرم دریافت خسارت در تمامی شرکتهای بیمهگر الزامی نیست. به هر حال، همه بیمه شدگان باید سه فرم ثبت نام، پیشنهاد بیمه و پرسشنامه سلامت را پر کنند. فرمهای معرفینامه و ارسال مدارک ممکن است که در بین همه شرکتها الزامی نباشند. در حال حاضر، برای دریافت فرمها نیازی به مراجعه حضوری به شرکتهای بیمهگر نیست و میتوان از طریق سایت، آنها را پر و ارسال کرد. البته برای امضا نیاز به پرینت و اسکن آنها است.
برای اطلاعات جامع در مورد این بیمه، راهنمای بیمه تکمیلی درمان را مطالعه نمایید.
انواع فرم ثبت نام بیمه تکمیلی
فرمهای بیمه تکمیلی به چند نوع تقسیم میشوند که در ادامه به شرح هر کدام میپردازیم.
فرم ثبت نام و پرسشنامه سلامت
اینکه چه نوع بیمهنامهای (انفرادی یا گروهی) را خریداری کنید، تفاوتی نخواهد داشت. در هر حالت، باید اول اطلاعات فردی و سلامتی خود یا افراد گروه را وارد کنید. بعد از تکمیل فرم پرسشنامه سلامت است که شرکت بیمهگر تصمیم به تحت پوشش قرار گرفتن فرد متقاضی میگیرد.
در تکمیل فرم ثبت نام بیمه تکمیلی انفرادی، فرد علاوه بر تکمیل فرم، باید مدارکی از جمله:
- کپی کارتملی (پشت و رو)
- کپی شناسنامه
- صفحه دفترچه یا شماره بیمه پایه
را در سایت بیمه گر یا کارگزاری مانند بیمه دات کام وارد کند. در ثبت نام بیمه تکمیلی گروهی، سرپرست یا مفرم دیر شرکت یا سرپرست خانواده نخست باید در فرمی، اطلاعات اصلی کارمندان یا اعضای خانواده را بنویسد. بعد به تعداد اعضا باید فرم پر کند. در صورتی که فردی نیاز به چکاپ داشته باشد، پزشک مورد اعتماد شرکت باید از نزدیک او را معاینه کند.
نمونه فرم پیشنهاد درمان بیمه تکمیلی سامان به صورت زیر است:
نمونه فرم پرسشنامه سلامت بیمه تکمیلی انفرادی سامان به صورت زیر است:
فرم پیشنهاد بیمه تکمیلی بیمه تعاون به صورت زیر است:
پرسشنامه سلامت بیمه تکمیلی تعاون به صورت زیر است:
همچنین نمونه قراردادی از طرف شرکتهای بیمهگر به متقاضیان داده میشود که باید آنها را مطالعه و تکمیل کنند. نمونه قرارداد بیمه انفرادی تکمیلی به صورت زیر است:
فرم معرفی نامه
از دیگر انواع فرم بیمه تکمیلی مربوط به فرم معرفی نامه است. البته به این فرم، فرم دریافت خسارت هم میگویند. فرم معرفی نامه به دو صورت داده میشود. در صورتی که به مراکز طرف قرارداد با شرکت بیمهگر مراجعه کنید و آن مرکز دارای قابلیت صدرو معرفی نامه آنلاین را داشته باشد، نیازی نیست که از قبل خودتان اقدامی انجام دهید. فقط کافی است تا با داشتن کارت ملی و اصل نسخه به مرکز مراجعه کنید. در آنجا دیگر خود مرکز به صورت آنلاین همه کارها را انجام خواهد داد.
اگر به مرکزی مراجعه کردید که قابلیت معرفی نامه آنلاین را نداشت، باید از قبل و از طریق سایت مخصوص معرفی نامه آنلاین را دریافت کنید. نمونه معرفی نامه شرکت سامان به صورت زیر است:
در صورتی که مراکز غیرطرف قرارداد مراجعه میکنید، باید تمامی هزینهها را در ابتدا از جیب خودتان بپردازید. سپس باید فاکتور پرداختی خود را همراه با دیگر مدارک بیمه تکمیلی به شرکت بیمهگر خود ارسال کنید. بعد بر اساس میزان پوشش، مقداری از هزینه درمانی به شما پرداخت خواهد شد. اصل مدارکی که باید ارسال کنید، بیشتر شامل رسید پرداخت است. البته ممکن است که مدارک دیگری هم نیاز باشد که در هر شرکت بیمهگری این مدارک متفاوت خواهند بود. به هر حال، لازم است تا قبل از ارسال، در خصوص مدارک ارسالی مورد نیاز از شرکت خود سؤال بپرسید.
چند نکته مهم در خصوص فرم بیمه تکمیلی
در هنگام تکمیل و ارسال فرم بیمه تکمیلی باید چند نکته زیر را در نظر بگیرید:
- تمامی اطلاعات شخصی افراد باید دقیق، درست و مطابق با شناسنامه باشد.
- تمامی اطلاعات باید درست و واقعی باشند. نوشتن اطلاع خلاف واقع، باعث میشود در آینده دچار مشکلاتی در دریافت کمک هزینههای درمانی شوید.
- در صورتی که سؤال یا ابهامی در خصوص بعضی از بخشهای فرم داشتید، قبل از پر کردن، با شرکت بیمهگر تماس بگیرید.
- اطلاعات باید به صورت خوانا و بدون خط خوردگی پر شوند.
- فرم پرسشنامه سلامت، اهمیت زیادی برای شرکتهای بیمهگر دارد. در واقع شرکت بیمهگر بر اساس اطلاعات فرم تصمیم میگیرد که آیا فرد تحت پوشش بیمه تکمیلی قرار میگیرد یا خیر.
همانطور که در بالا هم نوشتیم، تکمیل فرم ثبت نام و پرسشنامه سلامت، اهمیت زیادی دارد. بدون تکمیل این دو، امکان دریافت و خرید بیمه تکمیلی وجود ندارد. شما عزیزان میتوانید برای خرید بیمه تکمیلی از سایت بیمه دات کام از منو محصولات اقدام کنید. در صورتی که در خصوص انواع فرم بیمه تکمیلی پرسشی داشتید، میتوانید در انتهای همین مطلب پرسشهای خود را مطرح نمایید تا کارشناسان ما در اسرع وقت، پاسخگوی شما باشند.
در صورت داشتن سابقه بیماری قلبی مانند فنر زدن انجام بیمه تکمیلی انفرادی کمکی به پرداخت هزینه های بعدی بیمار دارد یا خیر؟
خیر؛ اگر بیماری قبلی داشته باشید، بیمه تکمیلی انفرادی هیچگونه پرداختی در رابطه با بیماریهای مشابه انجام نمیدهد.
سلام. میشه لطفا فرم اعلام خسارت بیمه درمان تکمیلی اتیه سازان حافظ رو برای دانلود بزارید؟
سلام. روی سایت آتیه سازان فرم موجود است.
سلام خسته نباشید. آیا فرم بیمه تکمیلی تامین اجتماعی با فرم سایر بیمه های تکمیلی تفاوت دارد؟
سلام. بله تفاوت دارد.
سلام وقت بخیر بنده یک عمل جراحی باید انجام بدهم اگر بیمه تکمیلی خریداری کنم و ۳ماه دیگه اقدام کنم برای عمل بیمه هزینه اشو میدهد؟ یا اگر در فرم سلامت عمل رو قید کنم بیمه هزینه رو نمیدهد؟ و اینکه بند از کودکی تا به امروز از عینک استفاده کردم و الان دکتر دستور عمل رو دادن
سلام دوست عزیز، ممکن است که قبول نکنند.
سلام ببخشیدمن به تازگی عضوصندوق هنرمندان شدم قراره یکی دوماه دیگه بیمه بشم..من درجایی دیدم فکرکنم بیمه دی بود که ماهی۵۰۰هزاز تومن باید پرداخت شود..آیا واقعا بیمه تکمیلی اینقد زیاده؟ ونظر شما درمورد بیمه سامان چیست؟ وشما چه نوع بیمه تکمیلی برای من صلاح میدانید که هزینش بالا نباشد. خیلی ممنون
سلام دوست عزیز. هزینه بیمه تکمیلی به دلیل پوشش های زیادی که دارد بیشتر است. شما باید بیمه های مختلف را بررسی کنید و با توجه به شرایطتتان یک بیمه متناسب را انتخاب کنید. برای مشاوره در این مورد با کارشناسان بیمه دات کام هم می توانید تماس بگیرید.
سلام آیا بیمه تکمیلی هزینه جراحی دیسک کمرو پرداخت می کند؟
سلام دوست عزیز، هزینه جراحی دیسک کمر جزو استثنائات است و پرداخت نمی شود. البته فقط می توانید هزینه بستری را دریافت کنید.