بیمه آتش سوزی و زلزله

چگونه اموال خود را تحت پوشش بیمه سیل، طغیان آب رودخانه و دریاها قرار دهیم؟

سیل بعد از زلزله به عنوان فاجعه‌آمیزترین بلای طبیعی در دنیا شناخته می‌شود. هرچند ایران در دوره خشکسالی به‌سر می‌برد؛ اما چند سالی است که این فاجعه در صدر اخبار کشور قرار دارد. غالبا هم ساکنین استان‌های شمالی، جنوبی و غربی کشور از خسارات ناشی از سیل و طغیان رودخانه‌ها در امان نمانده‌اند. برخی از متخصصان علت سیل‌های اخیر را به پدیده ال‌نینو نسبت می‌دهند. برخی نیز این وقایع را شواهدی برای شروع دوره تَر سالی در کشور می‌دانند. علت هر چه که باشد علاج واقعه قبل از وقوع باید کرد. بیمه سیل پوشش‌های خوبی برای مدیریت هزینه‌های ناشی از این واقعه طبیعی دارد. برای اطلاع از جزییات آن با ما همراه باشید.

بیمه سیل، طغیان آب رودخانه و دریاها

خارج شدن ناگهانی آب‌های سطحی از مسیر طبیعی و عادی را سیل می‌گویند. این اتفاق معمولا ناشی از ریزش و بارش باران، برف، طغیان رودخانه یا دریاها و شکستن سدها ایجاد می‌شود. سالانه آمار خسارات ناشی از سیل در دنیا بالا می‌رود. دانشمندان عواملی چون گرم شدن زمین، فرسایش خاک و تغییرات آب و هوایی را تشدیدکننده این بلایای طبیعی می‌دانند.

بیمه سیل
بیمه سیل از پوشش‌های اضافی بیمه آتش سوزی است

بیمه سیل یکی از پوشش‌های فرعی بیمه آتش سوزی است. در هیچ یک از شرکت‌های بیمه، این بیمه‌نامه به صورت مستقل به فروش نمی‌رسد.

اصطلاحات تخصصی بیمه سیل

در متن قرارداد بیمه سیل اصطلاحات تخصصی زیادی وجود دارد. در این بخش قصد داریم، معانی این اصطلاحات بیمه را به ساده‌ترین شکل ممکن برای شما بیان کنیم که به شرح زیر است:

  • بیمه: قراردادی است که طی آن بیمه‌گر متعهد می‌شود در قبال دریافت حق‌بیمه از بیمه‌گزار خسارت‌های مورد توافق را جبران می‌کند. قرارداد بیمه دوره زمانی مشخصی دارد و تعهد بیمه‌گر در همان بازه تعیین‌شده قابل پیگیری است.
  • بیمه‌گر: شخصیتی حقوقی است که در ازای دریافت حق‌بیمه از بیمه‌گزار مطابق قرارداد بیمه، خسارات ناشی از حادثه را جبران می‌کند.
  • بیمه‌گزار: شخصیتی حقیقی یا حقوقی است که با پرداخت حق‌بیمه به بیمه‌گر، هزینه‌های احتمالی ناشی از حوادث آینده را مدیریت می‌کند.
  • موضوع بیمه: آنچه بیمه می‌شود را موضوع بیمه می‌گویند. در مورد بیمه سیل، اموال فرد شامل: خانه، مغازه و… موضوع بیمه است.
  • حق‌بیمه: مقدار هزینه‌ای است که بیمه‌گزار در ازای پوشش‌های بیمه‌ای مدنظر خود به بیمه‌گر می‌پردازد.
  • فرانشیز: درصدی از هزینه‌های خسارت است که طبق قرارداد بیمه توسط بیمه‌گزار پرداخت می‌شود.

مطالعه مقاله بیمه آتش سوزی چیست پیشنهاد می‌شود.

بیمه سیل را از کجا بخریم؟

بیمه دات کام کارگزاری آنلاین خرید بیمه است. برای خرید بیمه سیل که از پوشش‌های اضافی بیمه آتش سوزی است به صفحه محصولات سایت بروید. نوع ملک و سازه مورد استفاده در بنای خود را وارد کنید. سپس سایر مشخصات موضوع بیمه را انتخاب نمایید و پوشش‌های مدنظرتان را تیک بزنید. در کمتر از چند ثانیه قادرید قیمت این بیمه‌نامه را با اطلاعات شخصی‌سازی شده خود از شرکت‌های مختلف استعلام بگیرید. همین حالا برای یک خرید مطمئن کلیک کنید. مطالعه مقاله محاسبه قیمت بیمه آتش سوزی پیشنهاد می شود.

حق‌بیمه سیل چگونه تعیین می‌شود؟

مبلغ حق بیمه سیل به متراژ ساختمان، نوع سازه بنا -بتنی/فلزی-، ارزش ساختمان، اثاثیه و اموال موجود در ساختمان بستگی دارد.

چه مکان‌هایی تحت پوشش بیمه سیل قرار می‌گیرد؟

مکان‌های تحت پوشش بیمه سیل شامل موارد زیر است:

  • منازل مسکونی: ساختمان، اثاثیه
  • مراکز صنعتی: تمام ساختمان، تاسیسات، ماشین‌آلات، مواد اولیه موجود و محتویات کارخانه
  • مراکز غیرصنعتی: ساختمان‌های غیرتجاری، اداری، رفاهی، آموزشی، خدماتی، انبارها
    پوشش‌های بیمه سیل

همان‌طور که اشاره شد، بیمه سیل به صورت مستقل ارائه نمی‌شود. به همین دلیل پوشش‌های آن نیز در چارچوب بیمه آتش سوزی تعیین می‌گردد. همچنین اگر شما در مغازه‌ای مشغول فعالیت هستید که برای خودتان نیست، بهتر است بدانید بیمه آتش سوزی مغازه توسط مستاجر هم وجود داد و شما می‌توانید لوازم و اجناس فروشگاه خود را بیمه کنید.

خسارت‌های خارج از شمول تعهدات بیمه‌گر

بیمه‌گر در موارد زیر خسارتی به بیمه‌گزار پرداخت نمی‌کند:

  1. زیان و خسارات وارد شده به حصارهای اطراف محوطه و درهای ورودی (البته برای داربست می توانید از بیمه داربست استفاده کنید.)
  2. هزینه‌های تخلیه و تعمیر آبروها، لوله‌های آب: خواه بر اثر سیل ایجاد شده خواه سایر عوامل
  3. خسارت‌های ناشی از سیل‌های زیرزمینی و جزر و مد
  4. خسارت‌های ناشی از پیشروی آب دریا: مگر در اثر طوفان و خروج از بستر متعارف آن باشد.
  5. زیان و خسارت‌های ناشی از رانش یا لغزیدن طبقات زمین
  6. هزینه جبران خسارت‌های ناشی از یخ‌زدگی لوله‌ها و آبروها
  7. خسارات ناشی از جنگ (برای آشنایی بیشتر با پوشش خسارات ناشی از جنگ و شورش، این مقاله را مطالعه کنید.)
  8. خسارت‌های وارده به اماکن ناشی از نشست بر اثر بارش شدید باران

نکته: مطابق قرارداد بیمه‌ی سیل، فرانشیز این بیمه‌نامه، ۱۰ درصد از مبلغ هر خسارت تعیین شده است.

برای خرید بیمه سیل که از پوشش‌های اضافی بیمه آتش سوزی است به اینجا مراجعه نمایید. مطالعه مقاله مزایای بیمه آتش سوزی پیشنهاد می‌شود.

سیل یکی از خسارت‌بارترین بلایای طبیعی است. بلای طبیعی را نه می‌توان پیش‌بینی کرد و نه می‌توان جلوی وقوع آن را گرفت. تنها کاری که از دست ما برمی‌آید، داشتن تدبیری برای مدیریت هزینه‌های ناشی از آن است. بیمه سیل ذیل پوشش‌های فرعی بیمه آتش سوزی در شرکت‌های بیمه به فروش می‌رسد. در نتیجه برای خرید بیمه سیل از بیمه دات کام، کافی است وارد صفحه بیمه آتش سوزی شوید و در قسمت پوشش‌های اضافی، گزینه سیل را انتخاب کنید. در این مقاله به بیان جزئیات، شرایط دریافت خسارت و… پرداختیم. اگر ابهام یا پرسشی درباره آن دارید برای ما کامنت بگذارید. کارشناس‌های بیمه دات کام در اولین فرصت پاسخگوی شما هستند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا