۰۸ آذر ۱۴۰۱

بیمه هیئت مدیره ساختمان؛ بیمه‌ای برای کاهش استرس مدیران ساختمان‌ها

با توجه به تغییر سبک زندگی و روی آوردن افراد به آپارتمان نشینی و برج‌های چند طبقه، مسئولیت تعدادی از امور ساختمان بر عهده مدیر ساختمان خواهد بود. امروزه هر ساختمان دارای  واحد‌های متعدد با مدیریت یک شخص از اهالی ساختمان اداره می‌شود. برای جبران خسارت‌هایی که رخ می‌دهد باید از بیمه هیئت مدیره ساختمان استفاده کرد. اگر شما مدیر ساختمان باشید، به طور حتم سوالاتی ذهنتان را مشغول کرده است. اینکه اگر برای نظافتچی ساختمان اتفاقی رخ دهد، اگر سنگ نمای ساختمان بر سر یک رهگذر سقوط کند، در صورت خرابی تاسیسات و آسانسور اگر برای تعمیرکار اتفاقی رخ دهد چگونه باید خسارات را جبران کرد؟ تمام این سوال‌ها را در ادامه متن بیمه هیئت مدیره ساختمان خواهیم داد. با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.

بیمه مسئولیت چیست؟

با توجه به قانون مسئولیت مدنی و قوانین بیمه مرکزی، تمام افرادی که در جامعه به صورت حقیقی یا حقوقی در حال فعالیت هستند، در قبال ضرر و زیان‌هایی که به دیگران وارد می‌کنند، مسئول خواهند بود و باید جبران خسارت کنند. موضوع انواع بیمه نامه‌های مسئولیت مدنی، جبران خسارت‌‌‌های وارد شده‌ای است که بر اثر تقصیر یا خطای بیمه‌گزار متوجه دیگران شده است.

 

بیمه مسئولیت در ساختمان برای هر مدیری ضروری است

بیمه مسئولیت در ساختمان برای هر مدیری ضروری است

 

دقت کنید که بیمه مسئولیت یکی از حرفه‌ای‌ترین و مهم‌ترین بیمه نامه‌هایی است که برای جبران خسارت‌های مختلف طراحی و اجرا شده است. یکی از انواع بیمه مسئولیت را می‌توان بیمه مسئولیت هیئت مدیره ساختمان دانست. برای اینکه بتوانید بهترین بیمه نامه را خریداری کنید باید هنگام انتخاب پوشش‌ها با کارشناس بیمه مشورت داشته باشید.

بیمه هیئت مدیره ساختمان

بیمه هیئت مدیره ساختمان یا همان بیمه مسئولیت مدنی هیئت مدیره ساختمان، مسئولیت بیمه‌گزار در قبال ساکنین و اشخاص ثالث که در ساختمان تردد دارند. در حقیقت چنانچه در نتیجه استفاده از پارکینگ، ریزش نمای سنگ ساختمان در محوطه و اطراف آن، حوادث آسانسور، نشست و ریزش چاه، قصور نظافتچی و سرایدار، هرگونه خسارت وارده به ساکنین و اشخاص ثالث وارد آید، تمام خسارت‌های وارد شده بر عهده بیمه نامه مسئولیت هیئت مدیره ساختمان خواهد بود.

بیمه هیئت مدیره ساختمان چه پوشش‌هایی دارد؟

میزان پوشش‌های بیمه هیئت مدیره ساختمان با توجه به درخواست هیئت مدیره مشخص می‌شود. هیئت مدیره خسارات جانی و مالی را که برای اشخاص ثالث رخ می‌دهد، با بیمه مسئولیت بر عهده بیمه‌گر خواهد گذاشت. خسارت‌هایی مانند: ریزش نمای ساختمان در محوطه و اطراف آن، ایجاد خسارت به ساختمان مجاور، آتش سوزی ساختمان مجاور، ترکیدگی لوله و نشت آب، ریزش چاه ساختمان، خسارت‌های آسانسور، خسارت‌های استخر و سونا به افراد و آسیب به نظافتچی و کارمندان ساختمان همگی تحت پوشش این بیمه نامه است. شرکت بیمه تا سقف تعهدات خود، خسارت‌ها را جبران خواهند کرد.

به طور کلی این بیمه نامه در قبال خطراتی که ساکنین و اشخاص ثالث را تهدید می‌کند، جبران خسارت خواهد کرد. این خطرات ممکن است از طریق موارد زیر رخ دهند که عبارتند از:

  • آسانسور و پله برقی
  • استخر و سونا
  • پارکینگ ساختمان
  • آتش سوزی مشاعات
  • کارکنان (نظافتچی و سرایدار)
  • سقوط اشیا در محوطه ساختمان و اطراف آن
  • ایجاد خسارت به ساختمان‌های مجاور ناشی از آتش سوزی، ترکیدگی لوله آب، نشت و ریزش چاه

نکته‌ای که در پوشش‌ها حائز اهمیت است در رابطه با پوشش پارکینگ است. بدین گونه که باید پارکینگ ساختمان دارای دوربین و نگهبان باشد. هرگونه خسارت ناشی از تصادف و سرقت و خط و خش و خوردگی جزو استثنائات است. همچنین تعهدات بیمه هیئت مدیره ساختمان با توجه به درخواست بیمه‌گزار برای غرامت فوت، نقص عضو، هزینه‌های پزشکی و خسارات مالی مشخص می‌شود.

به طور معمول حداکثر تعهدات شرکت‌های بیمه صرف از تعداد واحد‌های مسکونی و تجاری، ۵ برابر تعهدات در حادثه‌های جانی و مالی تعیین می‌شود.

 

بیمه مسئولیت هیئت مدیره ساختمان حوادث به دیگران را پوشش می دهد

بیمه مسئولیت هیئت مدیره ساختمان حوادث به دیگران را پوشش می دهد

استثنائات بیمه مسئولیت مدنی هیئت مدیره ساختمان

هر بیمه نامه‌ای با توجه به میزان ریسک برخی از پوشش‌ها یکسری استثنائات دارند. این استثنائات از سوی بیمه مرکزی که یک مرجع قانون گزار در صنعت بیمه است، اعلام می‌شود. در بیمه هیئت مدیره ساختمان هم این موارد ذکر شده که عبارتند از:

  • خسارت وارد شده بر اثر فعالیت‌های نماکاری، نقاشی، احداث یا اضافه بنا و تعمیرات اساسی در ساختمان (در این مواقع باید بیمه نامه جداگانه‌ای را برای فعالیت ساختمان خریداری کنید.)
  • خسارت‌های وارد شده از راننده وسیله نقلیه ناشی از تصادم، تصادف و برخورد به اجسام ثابت
  • خسارت‌های وارد شده به وسایل نقلیه زمینی مستقر در پارکینگ‌های عمومی، تجاری و اداری
  • هزینه‌های ناشی از تقلب بیمه‌گزار
  • خسارت‌های وارده ناشی از انفجار هسته‌ای و تشعشعات رادیواکتیو
  • هزینه‌های ناشی از جنگ، انقلاب، شورش و بلوا (البته پوششی داریم با نام پوشش بیمه جنگ که با مطالعه این مقاله می توانید اطلاعات زیادی به دست بیاورید.)
  • خسارت‌هایی که منشا آن خارج از اختیار بیمه‌گزار است مانند: حوادث و بلایای طبیعی
  • تمام حوادث خارج از مسئولیت بیمه گزار از نظر مراجع قانونی
  • جرائم، تخلفات و مطالبات شهرداری
  • خسارت‌های ناشی از حوادث ورزشی در سالن ورزشی مورد بیمه
  • خسارت‌های وارد شده به وسیله نقلیه موتوری ناشی از برخورد، تصادم، تصادف، سرقت کلی، سرقت جزئی و خط کشی روی بدنه
  • هزینه‌های ناشی از مسئولیت غیر از بیمه‌گزار مانند: مسئولیت پیمانکار
  • تمام خسارت‌های خارج از شرایط بیمه نامه و مسئولیت قانونی تملک آپارتمان
  • خسارت وارد شده به کارکنان و نگهبان‌های بیمه‌گزار در مراکز تجاری و اداری

نکته: خسارت‌های مالی وارد شده به اتومبیل‌های مستقر در پارکینگ ساختمان‌های مسکونی که حادثه از مشاعات ساختمان باشد، مطابق با شرایط این بیمه نامه بوده و پرداخت خسارت انجام می‌شود.

وظایف بیمه‌گزار و بیمه‌گر در بیمه مسئولیت هیئت مدیره ساختمان

بیمه یک قرارداد دوطرفه بین بیمه‌گر و بیمه‌گزار است. ارائه پوشش‌ها و جبران خسارت از سوی بیمه‌گر، منوط بر پرداخت حق بیمه از سوی بیمه‌گزار است. از این رو زمانی که بیمه‌گزار حق بیمه خود را پرداخت نکند، بیمه‌گر می‌تواند بر اساس مفاد قرارداد بیمه‌‌نامه، نسبت به فسخ یا تعلیق قرارداد اقدام کند.

اگر میزان ریسک برخی از پوشش‌ها تغییر کند، بیمه‌گزار این موضوع را باید به شرکت بیمه خود اطلاع دهد.

اگر بیمه‌گزار به پرداخت دیه محکوم شود، بیشترین تعهد بیمه‌گر برابر با ارزان‌ترین نوع دیه برای هر یک از آسیب دیدگان است.

در بیمه مسئولیت هیئت مدیره ساختمان، بیمه‌گزار موظف است که در صورت وقوع حادثه، حداکثر تا ۵ روز بعد از آسیب وارد شده، بیمه‌گر را مطلع کند. این کار باید سریع انجام شود تا مراحل کاری و اداری پرداخت خسارت انجام شود.

هزینه بیمه مسئولیت هیئت مدیره ساختمان چقدر است؟

میزان هزینه بیمه مسئولیت مدیر ساختمان با توجه به مشخصات، میزان و تعداد پوشش‌های مورد درخواست بیمه‌گزار بررسی و محاسبه خواهد شد. به طور کلی در هر بیمه نامه هیئت مدیره باید مواردی را در نظر گرفت که به شرح زیر است:

  • متراژ کل زیر بنا، این متراژ شامل جمع کل زیر بنا و شامل واحد‌های مسکونی، راه پله‌ها و پارکینگ می‌شود. مطالعه مقاله محاسبه متراژ ساختمان پیشنهاد می شود.
  • نوع کاربری ساختمان با توجه به اداری، تجاری و مسکونی اهمیت دارد.
  • میزان تردد افراد ثالث در ساختمان و بخش مشاعات باید مشخص شود.
  • برای پوشش پارکینگ باید میزان ظرفیت پارکینگ و ورود و خروج به پارکینگ با دوربین مدار بسته کنترل شود.
  • مدت بیمه نامه با توجه به درخواست بیمه‌گزار و پرداخت حق بیمه مشخص می‌شود.
  • میزان پوشش‌های مالی و جانی مورد بیمه با درخواست بیمه‌گزار است.
  • بیمه آتش سوزی و بیمه آسانسور محل مورد بیمه باید خریداری شود.

به طور کلی خرید بیمه مسئولیت هیئت مدیره ساختمان باعث می‌شود که در برابر خطرات احتمالی که مرتبط با ساختمان و مشاعات می‌شود، بیمه شوید. این بیمه تا سقف تعهدات، مسئولیت جبران خسارت‌های ایجاد شده را به بیمه‌گر منتقل کنید. همچنین برای ساختمان خود هم می‌توانید اقدام به خرید بیمه آتش سوزی کنید. اگر ابهام یا سوالی درباره بیمه مسئولیت دارید، می‌توانید در انتهای این مطلب و در قالب کامنت برای ما بنویسید تا کارشناسان تا حد ممکن پاسخ دهند.

آخرین مقالات مرتبط با این مطلب مشاهده آرشیو مقالات مشاهده آرشیو
فرم ارسال دیدگاه پیرامون این مطلب

دیدگاه کاربران بیمه دات کام
person
بخشی نیا
۲۷ آبان ۱۴۰۲

با درود و عرض ادب از اطلاعات کامل شما
لطفا در خصوص هزینه ی بیمه ی مسولیت که با مالک میباشد یا مستاجر در آپارتمان توضیح دهید.
با تشکر

    person
    نویسنده بیمه
    ۲۷ آبان ۱۴۰۲

    سلام دوست عزیز
    این موضوع کاملا توافقی است. یعنی شما باید با مالک ساختمان در این خصوص توافق کنید.

person
میهن راپل
۰۲ مهر ۱۴۰۲

بسیار عالی توضیح دادی بیمه حوادث نمارو.پیچ و رولپلاک سنگ نما

عضویت در خبرنامه برای اطلاع از تخفیف های ماهانه در خبرنامه بیمه دات کام عضو شوید