مقالات بیمه شخص ثالث

آیا بیمه شخص ثالث باید به نام صاحب ماشین باشد؟

بیمه شخص ثالث، برای تمام دارندگان وسایل نقلیه زمینی اجباری است و تمامی اشخاصی که در یک حادثه تصادف، زیان مالی و جانی می‌بینند، تحت پوشش بیمه شخص ثالث قرار می‌گیرند. این بیمه هزینه‌های مربوط به درمان، فوت و خسارات وارد شده به اموال را جبران می‌کند. در این بیمه منظور از اشخاص ثالث کلیه سرنشینان مجاز وسیله نقلیه بیمه ‌شده هستند. اما آیا ارتباطی بین بیمه شخص ثالث و صاحب ماشین است؟ اگر راننده شخص دیگری باشد تکلیف چیست؟
در خیلی از تصادفات، راننده صاحب ماشین نبوده و بیمه شخص ثالث به نام صاحب آن است و یا خود صاحب ماشین هنگام تصادف راننده بوده اما بیمه‌نامه به نام شخص دیگری است. در اینجا سوالی مهم پیش می‌آید، که آیا بیمه شخص ثالث باید به نام صاحب ماشین باشد؟ در ادامه با مجله بیمه همراه باشید تا پاسخ سوال خود را دریافت نمایید.

آیا نام ثبت شده در بیمه‌نامه شخص ثالث مهم است؟

رابطه بیمه شخص ثالث و صاحب ماشین
رابطه بیمه شخص ثالث و صاحب خودرو

تکلیف بیمه شخص ثالث راننده غیر مالک چیست؟ بر اساس قوانین بیمه شخص ثالث هیچ فرقی ندارد که بیمه‌نامه شخص ثالث به نام چه کسی ثبت شده است و لزومی بر ثبت آن به نام صاحب ماشین نیست؛ در هنگام تصادف نیز تفاوتی ندارد که راننده مقصر صاحب ماشین باشد یا نه؛ تنها با بیمه بودن ماشین می‌تواند خسارت را دریافت کند. البته داشتن گواهینامه معتبر مرتبط با وسیله نقلیه شرط پرداخت خسارت است. پس اگر دچار حادثه شدید و ماشین به نام خودتان نیست، اصلا نگران پرداخت خسارات نباشید زیرا فقط با داشتن بیمه شخص ثالث می‌توانید از شرکت بیمه درخواست خسارت نمایید و بیمه‌گر توجهی به اینکه راننده مقصر تصادف چه شخصی است، نمی‌کند.

برای آشنایی با نحوه تعیین مقصر حادثه، پیشنهاد می‌کنیم مقاله «۵ روش تشخیص مقصر تصادفات رانندگی» را مطالعه کنید.

از نظر قانون بیمه شخص ثالث، دارنده وسیله نقلیه، صاحب آن است. پس هر کسی که مالک خودرو است یا کسی که صرفا خودرو در اختیار او است و از آن استفاده می‌کند، طبق قانون باید وسیله نقلیه را تحت پوشش بیمه شخص ثالث قرار دهد.

نکات مهم در خرید بیمه شخص ثالث

بهتر است پیش از خرید هر چیزی در رابطه با آن آگاه باشید. لازم است قبل از خرید بیمه شخص ثالث نیز که بسیار مهم است مواردی را بدانید تا دچار مشکل نشوید.

امکان انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث

پیش از اعلام قانون جدید، امکان انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث، به مالک جدید خودرو وجود داشت؛ یعنی اگر حین فروش خودرو بیمه را به دارنده جدید خودرو منتقل می‌کردند، او از ثمره تلاش مثبت مالک قبلی خودرو بهره‌مند می‌شـد. ولی از اواخر سال ۹۹، قانون انتقال بیمه شخص ثالث تغییر یافت.
طبق این قانون فروشنده خودرو می‌تواند انتقال سوابق بیمه شخص ثالث را فقط برای خودروی خود یا اعضای درجه یک خانواده‌اش انجام دهد. پس در واقع کلیه سوابق تخفیفات عدم خسارت، متعلق به انتقال دهنده است و می‌تواند این سوابق را به خودرویی با کاربری یکسان و متعلق به خود، همسر، فرزندان یا والدین منتقل کند.

کمپین برات گرون تموم میشه

انتقال بیمه شخص ثالث به مالک جدید خودرو

طبق قوانین جدید، اعتبار باقی‌مانده از بیمه شخص ثالث ماشین، به مالک جدید آن منتقل می‌شود. هنگام ثبت سند خودرو به نام خریدار، انتقال بیمه هم انجام می‌گیرد. اما این انتقال فقط مربوط به مدت زمان بیمه‌نامه است و تخفیف بیمه شخص ثالث آن برای فروشنده خودرو محفوظ باقی می‌ماند.

امکان تمدید بیمه شخص ثالث با شرکت دیگر

ممکن است از خدمات شرکت بیمه خود راضی نباشید؛ برای حل این مشکل امکان تغییر شرکت بیمه شخص ثالث فراهم شده است. برای این کار تنها نیاز است تا تمامی مدارک اصلی خودرو، کارت شناسایی و بیمه‌نامه قبلی را به شرکت جدید تحویل دهید. در این شرایط نگران تخفیف‌ها هم نباشید؛ چون از بین نمی‌روند و به بیمه‌نامه جدید منتقل می‌شوند.

مسابقه کمپین 360 بیمه دات کام

نکات مهم در استفاده از بیمه شخص ثالث

نیاز است تا هر شخصی در رابطه با این مسائل آگاه باشد تا هنگام تصادف ضمن حفظ خونسردی، بتواند تصمیم درستی بگیرد.

سقف پرداخت دیه در تصادفات منجر به جرح

نحوه محاسبه دیه تصادف رانندگی با سایر دیه‌ها تفاوتی ندارد و اگر تصادف منجر به فوت یا جرح جدی مضروب شود، نرخ دیه هر کدام از اعضاء، بر اساس قانون مجازات اسلامی و نرخ مصوب تعیین شده در ابتدای هر سال شمسی محاسبه می‌گردد. چنانچه در یک تصادف فرد مسبب حادثه محکوم به پرداخت بیش از یک دیه به هر کدام از زیان دیدگان گردد، شرکت بیمه مکلف به پرداخت کل خسارت بدنی ایجاد شده است.

برابری دیه بانوان و آقایان

تمام شرکت‌های بیمه موظف هستند، خسارت وارده به زیان‌دیده را تا سقف تعهدات خود پرداخت کنند. جنسیت و دین زیان‎‌دیده تاثیری بر میزان مبلغ دیه ندارد.

تصادف در زمان تعیلم رانندگی

بیمه شخص ثالث خسارات وارد شده را تا سقف تعهداتش جبران می‌کند.
در صورت تصادف ماشین تعلیم رانندگی، شرکت بیمه باید خسارت را پرداخت کند.

زمانی که فردی در حال آموزش و یا آزمون رانندگی زیر نظر موسسات دارای مجوز باشد و در این حین باعث بروز تصادف شود؛ شرکت‌های بیمه‌گر باید فرد آموزش دهنده یا آزمون گیرنده را به عنوان راننده در نظر بگیرند و برای خسارت پرداختی به فرد تحت آموزش مراجعه کنند.

اگر صاحب ماشین هستید و هنوز اطلاعاتتان در خصوص بیمه شخص ثالث کامل نیست، برای آشنایی بیشتر با شرایط و پوشش‌های این بیمه‌نامه، به صفحه بیمه شخص ثالث چیست مراجعه کنید. اگر هم اطلاعات کافی دارید اما نمی‌دانید کدام شرکت بیمه بهتر است، پیشنهاد می‌کنیم حتما مطلب مربوط به بهترین بیمه ماشین۰۷ را مطالعه کنید. اگر همچنان در خصوص رابطه بیمه شخص ثالث و صاحب ماشین ابهامی دارید، آن را در قسمت دیدگاه‌ها با ما در میان بگذارید. کارشناسان ما در اولین فرصت به شما پاسخ می‌دهند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا