سامانه مهندسین ناظر شهرداری تهران؛ وظایف مهندسان ناظر
معاونت شهرسازی و معماری شهر تهران در پاییز ۹۷ بخشنامهای را به شهرداری مناطق ۲۲ گانه تهران ابلاغ کرد. طی این بخشنامه، مهندسین ناظر ملزم استفاده از سامانه مهندسین ناظر شهرداری تهران شدند. مهندس ناظر باید در این سامانه گزارشهای مرحلهای مربوط به پروژهها ساختمانی را ثبت کند. ثبت مرحلهای گزارشهای مهندسان ناظر در یک سامانه آنلاین بازنگری، اصلاح و بروزرسانی آن را آسانتر میکند. بازنگری در این گزارشها نیز موجب افزایش کیفیت ساختوساز و جلوگیری به موقع از تخلفات احتمالی میشود. در این مقاله قصد داریم به معرفی این سامانه بپردازیم پس با ما همراه باشید.
مهندس ناظر کیست؟
قبل از معرفی سامانه مهندسین ناظر شهرداری تهران؛ میخواهیم درباره نقش مهم این مهندسان در پروژه های عمرانی صحبت کنیم. مهندس ناظر ساختمان، فردی است که از طرف سازمان نظام مهندسی ساختمان برای نظارت بر پروژههای عمرانی – ساختمانی انتخاب میشود. این فرد باید در یکی از رشتههای مهندسی عمران، معماری و رشتههای مرتبط دیگر تحصیل کرده و پروانه کار داشته باشد. حداقل مدرک قابل پذیرش، لیسانس است. البته مهندس ناظر باید با روند اخذ و پیگیری دستور نقشه شهرداری هم آشنا باشد.
وظایف مهندس ناظر ساختمان
در دو مرحله پیش از عملیات اجرایی طرح و حین آن مسئولیت نظارت بر ساختمان به عهده مهندس ناظر است. این مسئولیت در قالب نظارت بر: سازه، معماری، تاسیسات مکانیکی، تاسیسات برقی و نقشهبرداری تعریف میشود. معمولا بر اساس وسعت پروژه یک یا ۴ ناظر بر پروژهها نظارت دارند.
مهندس ناظر عمران، مهندس ناظر مکانیک، مهندس ناظر معماری و مهندس ناظر برق این ۴ ناظر را تشکیل میدهند. از بین مهندس عمران و معماری یکی به عنوان مهندس ناظر هماهنگکننده تعیین میشود. در پروژههای کوچک یک ناظر همه مسئولیتهای کار را به عهده دارد. شرح وظایف مهندس ناظر ساختمان به قرار زیر است:
- برنامهریزی و سازماندهی مراحل کار
- راهنمایی و بررسی کار بخش دائمی یا واحد موقت در کارگاه
- کنترل و بررسی نقشههای معماری و سازه
- رعایت اصول ایمنی در کارگاه
- هماهنگی بین سازمانی برای اخذ مجوزهای لازم
- تذکر کتبی به سازنده و کارفرما در صورت عدم اجرای صحیح نقشههای سازه
- بررسی مهندسی زمین و خاکبرداری
- کنترل مسائل مربوط به فوندانسیون، آماتوربندی و قالببندی
- نظارت بر اجرای انواع سقف، سفتسازی و نازککاری
- نظارت بر بتنریزی همه بخشهای سازه و طرح اختلاط
- کنترل کیفیت مصالح ساختمانی
- نظارت بر تاسیسات ساختمان و لولهکشی آن
- ارزیابی روشهای ساختوساز
- دستور انجام آزمایش از کیفیت بتن و مصالح ساختمانی
- تعیین مقرونبهصرفه بودن طرحهای اجرایی
- بررسی برنامههای تفصیلی مهندسی
- خدمات مشاوره و نظارت در ساخت
در اصل مهندس ناظر، نماینده سازمان نظام مهندسی ساختمان در پروژههای عمرانی است. این فرد بر حسن انجام کار توسط مجری طرح و کارفرما نظارت دارد.
آیا به تازگی مشغول ساختوساز ملک خود شدهاید؟ آیا میدانید برخی از ساختمانها در مرحله ساخت دچار حریق میشوند؟ اگر میخواهید با خاطری آسوده روی ساخت خانه رویاییتان تمرکز کنید، به شما خرید بیمه آتش سوزی را پیشنهاد میدهیم. برای اطلاع از جزییات و پوششهای بیمه آتش سوزی به اینجا مراجعه فرمایید.
سامانه مهندسین ناظر شهرداری تهران
مهندسین ناظر موظف به ارائه گزارش مراحل کار به سازمان نظام مهندسی هستند. در سیستم گزارشدهی سابق مهندسان مجبور بودند برای ارائه گزارش به دفاتر خدمات الکترونیک و شهرداری مناطق مراجعه کنند. مهندسین هم بخاطر مشغله، سختی کار و… معمولا بعد پایان مراحل کار برای گزارش دادن به این مراکز مراجعه میکردند. برخی از ناظران نیز با مجری طرح و کارفرما تبانی میکنند تا استانداردهای مدنظر نظام مهندسی را دور بزنند. بالاخره بعد از ۲۰ سال، سیستم کاغذی در سال ۹۷ منسوخ شد. اکنون هر مهندس ناظر باید در سامانه مهندسین ناظر شهرداری تهران عضو شود. پیشنهاد میکنیم مقاله سازمان مشاور فنی و مهندسی شهر تهران را مطالعه کنید.
آدرس سامانه مهندسین ناظر شهرداری تهران
مطابق بخشنامه معاونت شهرسازی و معماری شهر تهران، سامانه مهندسین ناظر شهرداری تهران به دو آدرس http://urban.tehran.ir و https://observer.tceo.ir/ در دسترس است. مهندسان ناظر موظفاند گزارش مرحله ای ناظر به سازمان نظام مهندسی را در این سامانه بارگذاری کنند. همچنین آنها میتوانند، بوسیله سامانه مذکور از سوابق ملک تحت نظارت خود، مطلع شوند. همچنین میتوانند به جدیدترین دستورالعملهای مصوب نظام مهندسی در مورد روند کنترل نقشههای اجرایی، بخشنامهها و… دسترسی داشته باشند.
مهندس ناظر ساختمان یکی از مهمترین سمتها در اجرای پروژههای عمرانی است. او را به عنوان نماینده سازمان نظام مهندسی در حسن اجرای پروژه بر اساس دستورالعملهای مصوب میشناسند. این فرد موظف است گزارش مراحل انجام کار را به سازمان مذکور ارائه دهد. سابق بر این، گزارشها بهصورت کاغذی و حضوری ارسال میشد. تا اینکه در سال ۹۷ معاونت شهرسازی و معماری سامانه مهندسین ناظر شهرداری تهران را راهاندازی کرد. در این مقاله به معرفی جزییات آن پرداختیم. اگر ابهام یا پرسشی دارید برای ما کامنت بگذارید. کارشناسهای بیمه دات کام در اولین فرصت پاسخگوی شما هستند.
سلام دسترسی نام کاربری و رمز عبور ندارم قبلا داشتم پاک شده برای گزارش مرحله ای پروژه لطفا راهنمایی فرمایین.
سلام دوست عزیز
بهتر است برای حل این مشکل به شهرداری یا سازمان های مربوطه مراجعه نمایید.
باسلام
اینجانب عظیم یمانی سال ۱۳۸۹نظارت درمنطقه ۱۸به شماره پرونده۱۸۰۰۵۰۱۶۸گرفتم مالک ۹ماه بعدش بعلت تجمیع درخوات ابطال پروانه نموده است وازان زمان تاکنون این پرونذه ازسهمیه نظارتم خارج نشده مقدورهست ازاد کنید ممنونم
سلام دوست عزیز. این موضوع را از طریق نظام مهندسی پیگیری کنید.
سلام. وقتتون بخیر. من رمز سایت شهرداری رو فراموش کردم. برای پزارشات مرحله ای. میشه راهنمایی بفرمایید؟
سلام دوست عزیز. در قسمت ورود کاربران سایت شهرداری به جای وارد کردن رمز خود فراموشی گذرواژه را بزنید.
سلام ، ساختمان نوساز تحویل گرفتم متاسفانه سقف آخر آب میده، ساختمان هنوز پایان کار نگرفته ،یا به عبارتی ایزوگام سوراخ است آیا به مهندس ناظر مربوط میشه ، چکار باید بکنم که بتوانم مهندس ناظر ساختمان را پیدا کنم
سلام این را باید از یک فرد آشنا بپرسید
سلام خسته نباشید. میخواستم بدونم برای مهندس های ناظر هم بیمه خاصی وجود داره که در صورت اشتباه کردن یا اتفاق سر ساختمان بیمه پولش رو پرداخت کنه؟
سلام بیمه مسئولیت میگیرند.