۰۲ مرداد ۱۴۰۳

پارس تندر: همان تندر نود با نمای عقب متفاوت + مشخصات فنی

امان از دست خودروسازهای داخلی! پارس تندر یکی از محصولات شرکت پارس خودرو است که با تغییرات کوچکی در نمای پشتی رنو ال ۹۰ طراحی و به بازار عرضه شد. حتماً همگی با تندر ۹۰ یا همان ال ۹۰ رنو آشنایی دارید. همان‌طور که می‌دانید، یکی از معایب این خودرو بخش عقبی آن است. شرکت پارس خودرو که زیرمجموعه سایپا است، برای رفع این عیب، تلاش خود را انجام داد و به همین جهت در این مقاله به بررسی پارس تندر می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

نگاهی کلی به پارس تندر

یکی از محصولات شرکت سایپا سدان خانوادگی پارس تندر می‌باشد. برای آشنایی با پیشینه تاریخی این خودرو باید به سال ۸۶ برگردیم؛ زمانی که تندر ۹۰ برای اولین بار وارد خاک کشورمان شد. شرکت رنو خودروی داچیا لوگان را سال ۲۰۰۴ به عنوان یک خودروی اقتصادی تولید کرد. این خودرو که در ایران آن را با نام ال ۹۰ یا تندر ۹۰ می‌شناسیم، توسط شرکت‌های ایران خودرو و پارس خودرو مونتاژ می‌شوند.

تندر ۹۰ یا همان ال ۹۰ یک مشکل بزرگ داشت، علاوه بر این‌که طراحی قسمت عقب آن خوب نبود، دید عقب کافی هم برای راننده فراهم نمی‌کرد. شرکت پارس خودرو، سال ۹۲ با ایجاد تغییرات کمی در نمای عقبی خودرو، فیس‌لیفتی از ال ۹۰ را با نام پارس تندر به بازار خودرو عرضه کرد.

پارس تندر

ماشین پارس‌تندر از جلو کاملا شبیه ال ۹۰ است.

پارس تندر در بخش فنی همان ویژگی‌های تندر ۹۰ را دارد. به لحاظ ظاهری هم غیر از نمای عقبی که به دلیل طراحی متفاوت چراغ‌ها کمی تغییر کرده، شبیه به تندر ۹۰ E2 است. این نکته را اضافه کنیم که این ماشین به لحاظ کیفی از تندر ۹۰ بهتر است. تندر ۹۰ دارای ۳ ستاره ایمنی خودرو است ولی پارس‌تندر ۴ ستاره کیفی دارد. در ادامه بیشتر در مورد ویژگی‌های این خودرو صحبت می‌کنیم.

مشخصات فنی پارس تندر

اگر بین خرید پارس تندر و تندر ۹۰ گیر کرده‌اید، بدانید که این دو خودرو حداقل از نظر فنی، کاملاً مشابه یکدیگر هستند. همان پیشرانه ۱.۶ لیتری تندر ۹۰ روی پارس تندر هم سوار شده‌است. در جدول زیر مشخصات فنی این خودرو را مشاهده می‌کنید:

مدل خودروپارس تندر
شرکت تولید کنندهپارس خودرو
موتورK4MA6-  خطی
حجم موتور۱۵۹۸ سی سی
حداکثر توان۱۰۵ اسب بخار در ۵۷۵۰ دور در دقیقه
حداکثر گشتاور۱۴۰ نیوتن متر در ۳۷۵۰ دور در دقیقه
سوپاپ۱۶
نوع سوختبنزین
حداکثر سرعت۱۷۵ کیلومتر در ساعت
شتاب ۰-۱۰۰۱۰.۵ ثانیه
گیربکس۵ سرعته دستی- کلاچ هیدرولیکی
ظرفیت باک۵۰
مصرف سوخت ترکیبی۶.۸۲ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر
سیستم تعلیقجلو: مک فرسون

عقب: تیر پیچشی با مقطع Hو فنر مارپیچ

ابعاد خودروطول: ۴۲۴۷ میلیمتر

عرض: ۱۷۴۰ میلیمتر

ارتفاع: ۱۵۳۴ میلیمتر

وزن خودرو۱۱۰۰ کیلوگرم

 

از حق نگذریم، موتور K4M که روی این خودرو قرار گرفته در این رنج قیمتی موتوری با کیفیت و قوی محسوب می‌شود. این موتور که روی رنو تندر ۹۰، ساندرو و تندر ۹۰ پلاس هم به کار رفته، طی سال‌های فعالیتش تا کنون عملکردی خوب از خود نشان داده‌است.

خرید بیمه بدنه

طراحی پارس تندر

اگر با خودروی ال ۹۰ آشنایی داشته‌باشید که حتماً دارید، در صورتی که از جلو و بغل به دو خودروی پارس‌تندر و تندر ۹۰ نگاه کنید، متوجه تفاوت آن‌ها نخواهید شد. البته اگر آدم خیلی دقیقی باشید شاید متوجه شوید که زه‌های جانبی در پارس‌تندر کمی پهن‌تر شده‌اند. چراغ‌های جلو و جلو پنجره دارای همان طراحی تندر ۹۰ هستند.

تفاوت عمده پارس تندر و تندر ۹۰ در بخش پشتی آن‌ها است. چراغ‌های عقب که در تندر ۹۰ عمودی و یک تکه بود در مدل پاس دو تکه شده و طراحی بهتری پیدا کرده‌است. محل نصب پلاک هم از روی سپر به روی در صندوق عقب منتقل شده؛ ضمن این که یک چراغ هم در قسمت عقب برای هشدار دنده عقب اضافه شده‌است.

شرکت پارس خودرو برای کابین این ماشین خود را به زحمت نیانداخته؛ همان کابین تندر ۹۰ را برای پارس تندر هم به کار برده‌است. کابین این خودرو بسیار ساده بوده و طراحی داشبورد آن ابتدایی به نظر می‌رسد. همان داشبورد، همان کنسول میانی، همان پلاستیک‌های خشک را دارد. به علاوه گفته می‌شود که صندلی‌های عقب آن هم راحتی چندانی در مسافت‌های طولانی ندارند.

اما در کل، فضای کابین بزرگ و جادار است و برای ۵ سرنشین، مناسب به نظر می‌رسد. این خودرو صندوق عقب جاداری هم دارد که برای مسافرت خوب ارزیابی می‌شود.

امکانات و آپشن‌های پارس‌تندر

در بخش امکانات رفاهی و ایمنی این خودرو، باید گفت اگر کیسه هوای راننده و سرنشین جلو و سیستم ترمز ضدقفل ABS آپشن محسوب می‌شود، پارس تندر مجهز به این آپشن‌ها است. سیستم تهویه این اتومبیل دستی است و سیستم صوتی مولتی مدیا به همراه سیستم رهیاب دارد. آینه‌های جانبی این آن برقی است و این آینه‌ها مجهز به گرم‌کن هستند. شیشه بالابرهای جلو و عقب برقی است و چراغ مه‌شکن جلو نیز دارد.

پارس تندر

نمای داخلی خودرو پارس‌تندر

پارس‌تندر خودروی کم مصرفی محسوب می‌شود که دارای استاندارد آلایندگی یورو ۴ است. امکانات و آپشن‌های این خودرو محدود به همین چند مورد ذکر شده در بالا بود.

بیمه‌ی خودرو پارس‌تندر

حالا که پارس تندر را بیشتر شناختید، نوبتی هم که باشد نوبت به بحث بیمه‌های این خودرو می‌رسد. همان‌طور که می‌دانیدبیمه شخص ثالث و بیمه بدنه از اقلام ضروری برای یک خودرو محسوب می‌شوند.

اولین و ضروری‌ترین بیمه، بیمه شخص ثالث است. این بیمه هزینه‌هایی که در اثر تصادف وارد شده را جبران می‌نماید. در رابطه با بیمه، مالک وسیله نقلیه شخص اول، شرکت بیمه شخص ثانی و فرد زیان‌دیده شخص ثالث محسوب می‌شود. قیمت بیمه شخص ثالث خودرو به موارد گوناگونی از جمله: نوع خودرو، برند، کاربری، تخفیفات بیمه و …  بستگی دارد. جهت خرید و استعلام بیمه شخص ثالث تندر ال ۹۰ می‌توانید به سایت bimeh.com مراجعه کنید.

خرید بیمه شخص ثالث

بیمه بعدی که اختیاری است ولی به شدت توصیه می‌شود، بیمه بدنه است که با پرداخت حق بیمه آن، می‌توانید خودروی خود را در برابر حوادث و آسیب‌های احتمالی بیمه کنید. در صورت بروز خسارت، شرکت بیمه‌گر بر اساس شرایط مندرج در بیمه‌نامه، خسارت وارده را جبران می‌نماید. برای خرید بیمه بدنه تندر ال ۹۰ نیز می‌توانید از سایت bimeh.com استعلام بگیرید.

پارس تندر، خانوادگی و اقتصادی

در مجموع باید بگوییم که پارس تندر یک خودروی اقتصادی محسوب می‌شود که از پیشرانه خوبی برخوردار است. این خودرو فضای کافی برای سرنشینان فراهم می‌کند. در بازار داخلی این خودرو رقبایی مانند پژو پارس، تندر ۹۰، دنا و پژو ۲۰۶ صندوقدار دارد. اگر در مورد بیمه‌های پارس تندر نیاز به توضیحات بیشتری دارید، پیشنهاد می‌کنیم مقالات بیمه شخص ثالث چیست و بیمه بدنه چیست را مطالعه کنید.

آخرین مقالات مرتبط با این مطلب مشاهده آرشیو مقالات مشاهده آرشیو
فرم ارسال دیدگاه پیرامون این مطلب

عضویت در خبرنامه برای اطلاع از تخفیف های ماهانه در خبرنامه بیمه دات کام عضو شوید