۰۵ آذر ۱۴۰۲

ال ۹۰: خودرویی مقرون به صرفه، پرطرفدار و ایمن در ایران

بی‌شک یکی از خودروهای اقتصادی در کشور ما، خودروی تندر ۹۰ یا همان ال ۹۰ است. این خودرو که البته ظاهر زیبایی ندارد، از نظر فنی عملکرد مناسبی از خود نشان داده‌است. همین امر باعث مقبولیت این خودرو محسوب می‌شود. ال ۹۰ محصولی از شرکت فرانسوی رنو است که از سال ۸۶ در ایران مونتاژ می‌شود. هم اکنون شرکت‌های پارس خودرو و ایران خودرو این محصول فرانسوی را تولید می‌کنند. در این مقاله به معرفی ماشین ال ۹۰ می‌پردازیم و شما را با مزایا و معایب آن آشنا می‌کنیم.

رنو ال ۹۰ را با نام داچیا لوگان می‌شناسند که یک خودرو کامپکت اقتصادی است. در حقیقت کمپانی رنو بعد از این که فروش بالای محصولاتی مانند لادا را در روسیه مشاهده کرد متوجه شد که به یک محصول ارزان قیمت که برای بازار کشورهای در حال توسعه مناسب باشد، نیاز دارد. این ایده اولیه رنو ال ۹۰ بود. احتمالا پاسخ سوال ال ۹۰ ساخت کدام کشور است را به سادگی در ابتدا مقاله متوجه شده‌اید.

رنو تندر ال ۹۰ یا ال نود یکی از خودروهایی است که در خیابان‌های ایران بسیار زیاد به چشم می‌خورد. در این مقاله در مورد مشخصات ال ۹۰، وزن ال ۹۰، ابعاد ال نود، عرض ال ۹۰، قدرت موتور ال ۹۰ و مشخصات فنی و ظاهری ال ۹۰ با شما صحبت می‌کنیم و با هم می‌بینیم رنو تندر۹۰ چیست؟ ال نود ساخت کدام کشور است؟ وزن ال نود چقدر است و

ابعاد ال ۹۰ را بررسی کنیم؟ همچنین در مورد طراحی داخل ماشین ال ۹۰  و  عمر مفید موتور ال نود هم صحبت خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

مروری بر تاریخچه ال ۹۰

پروژه تولید خودروی ال ۹۰ به سال ۱۹۹۹ برمی‌گردد. یکسال پیش از این تاریخ، شرکت رنو، شرکت داچیا را خریداری کرده‌بود.

در جریان سفر رئیس جمهور فرانسه، ژاک شیراک به روسیه، لوئیس شوایتزر متوجه شد که خودروهای لادا که قیمت پایینی دارند، خیلی خوب فروش می‌روند؛ حال آن‌که، خودروهای آنتیک رنو در نمایشگاه‌ها می‌مانند. این مسئله آن‌ها را به فکر فرو برد؛ لازم نیست پیشرفت فنی را نادیده بگیریم، اما باید تلاش کنیم خودرویی مقرون به صرفه تولید کنیم؛ خودرویی که اکثریت توان خرید آن را داشته باشند. به این ترتیب طراحی خودروی مقرون به صرفه به نام لوگان کلید خورد.

لوگان نتیجه همکاری رنو و زیرمجموعه آن، یعنی داچیا بود. طراحی این خودرو در سال ۹۹ انجام شد. در سال ۲۰۰۴ شرکت داچیای رومانی این خودرو را تولید کرد و پس از آن ال ۹۰ به کشورهای دیگر رسید. برزیل، آرژانتین، ترکیه، روسیه، کلمبیا، ایران و هند از جمله کشورهایی هستند که داچیا لوگان را مونتاژ می‌کنند. این خودرو در جهان با نام‌های مختلفی از جمله ال ۹۰، تندر ۹۰ و داچیا لوگان شناخته می‌شود. تندر ۹۰ تا کنون در سه نسل تولید شده است. آخرین نسل این خودرو در سال ۲۰۲۰ روانه بازار شد.

رنو پارس به عنوان یک شرکت مشارکتی، هماهنگ‌کننده همکاری بین renault  فرانسه با خودروسازی ایران است. شرکت‌های ایران خودرو و پارس خودرو (سایپا) تولید و مونتاژ این خودرو را بر عهده دارند. گفتنی است که ایران خودرو هم اکنون تولید ال ۹۰ را متوقف کرده‌است. از این رو، دیگر امکان خرید ال نود صفر، وجود ندارد. ال ۹۰ در میان ایرانیان خودرویی محبوب است. بهترین سال تولید ال ۹۰ تا همان حدود سال ۹۰ بود. در ادامه بیشتر با مشخصات فنی ال نود آشنا می‌شویم.

مدل‌های ماشین ال نود

تندر ۹۰ یا همان ال ۹۰ در مدل‌های مختلف از جمله ماشین ال ۹۰ دنده دستی، تندر ۹۰ دنده اتومات و تندر ۹۰ پلاس تولید می‌شد. این خودرو در تیپ‌های E0، E1 و E2 به بازار عرضه شده‌است. این تیپ‌ها از لحاظ ظاهری و امکانات کمی با هم تفاوت دارند. تیپ E2 مجهزترین تیپ است.  همان‌طور که مشاهده کردید ماشین ال ۹۰  دارای مدل‌های مختلفی است.

با هم نگاهی به این خودرو از ابعاد مختلف می‌اندازیم.

طراحی ال ۹۰

همان‌طور که اشاره شد، قرار بود داچیا لوگان یا همان ال ۹۰ خودروی اقتصادی و مقرون به صرفه باشد. این امر در طراحی داخلی و خارجی این خودرو بسیار مشهود است. برای همین در اوایل شاهد قیمت ال ۹۰ بسیار مناسب بودیم.

نمای خارجی این خودرو هیچ بویی از ظرافت نبرده و با آن خط‌های صاف، ظاهری زمخت و ساده دارد. چراغ‌ها و جلوپنجره ساده این خودرو، عاری از زیبایی‌های بصری است.

ال ۹۰

تصویری از پهلوی خودروی ال ۹۰

برای این‌که تفاوت تیپ‌های مختلف ال ۹۰ را متوجه شوید، کافیست به جلوپنجره و سپر آن‌ها دقت کنید. تیپ E0 دارای جلوپنجره و سپر مشکی رنگ است. در تیپ E1 رنگ سپر با رنگ بدنه خودرو یکی است. تیپ E2 دارای سپر و جلوپنجره همرنگ بدنه است و از خطوط استیلی موازی روی جلوپنجره استفاده شده‌است.

مشکل طراحی تندر ۹۰ بیشتر به دلیل صندوق عقب آن است که به دلیل ارتفاع زیاد، دید راننده را محدود می‌کند. البته این مشکل در ماشین پارس تندر که در شرکت خودرو سازی پارس خودرو تولید می‌شود برطرف شده‌است.

طراحی داخلی ماشین تندر ۹۰

داخل ال ۹۰ هم تعریف چندانی ندارد. صندلی‌های داخل کابین، راحت نیستند و در مسافت‌های طولانی شما را خسته می‌کنند. داشبورد تندر ۹۰ هم بسیار ساده طراحی شده و باید گفت که جنس پلاستیک‌ها خشک و بی‌کیفیت است. اما نکته مثبت در مورد کابین، جادار بودن آن است. این خودرو فضای کافی برای ۵ سرنشین دارد. علاوه بر این‌ها، صندوق عقب این خودرو بسیار بزرگ و جادار است.

مشخصات فنی ال ۹۰

ال ۹۰ به واسطه داشتن موتور K4M، به عنوان یک خودروی اقتصادی، بسیار قوی و پرشتاب است. این خودرو در دو مدل دنده دستی و اتومات تولید می‌شده که اکنون تنها مدل دنده دستی آن توسط پارس خودرو تولید می‌شود.

جدول مشخصات تندر۹۰

در جدول زیر مشخصات فنی تندر ۹۰ را مشاهده می‌کنید:

مدل خودروتندر ۹۰ (ال ۹۰، داچیا لوگان)
شرکت تولید کنندهرنو فرانسه
شرکت داخلیپارس رنو (تولیدشده توسط ایران خودرو و پارس خودرو (سایپا))
موتورK4M
حجم موتور۱۶۰۰ سی سی
حداکثر توان۱۰۵ اسب بخار در ۵۷۵۰ دور در دقیقه
حداکثر گشتاور۱۴۰ نیوتن متر در ۳۷۵۰ دور در دقیقه
سوپاپ۱۶
نوع سوختبنزین بدون سرب
سیستم انژکتوریپاشش چند نقطه‌ای
حداکثر سرعت۱۷۵ کیلومتر در ساعت
شتاب ۰-۱۰۰۱۱.۷ ثانیه (دنده اتومات)، ۱۰.۲ ثانیه (دنده دستی)
گیربکس۵ سرعته دستی، ۴ سرعته دنده اتومات
ظرفیت باک۵۰ لیتر
مصرف سوخت ترکیبی۶.۹ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر (دنده دستی)، ۸.۳ لیتر (دنده اتومات) (ایران خودرو)

۶.۸۲ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر (سایپا)

ابعاد خودروطول: ۴۲۵۰ میلیمتر (ایران خودرو)، ۴۲۴۷ میلیمتر (سایپا)

عرض: ۱۷۴۰ میلیمتر

ارتفاع: ۱۵۲۵ میلیمتر (ایران خودرو)، ۱۵۳۴ (سایپا)

فاصله محورهای عقب و جلو: ۲۶۳۰ میلیمتر

وزن خودرو۱۱۱۵ کیلوگرم (ایران خودرو)، ۱۱۰۰ کیلوگرم (سایپا)
حجم صندوق عقب۵۱۰ لیتر

 

ترمز جلوی تندر ۹۰ از نوع دیسکی و ترمز عقب آن از نوع کاسه‌ای است.

امکانات رفاهی و ایمنی ال ۹۰

باز هم می‌گوییم که در ال ۹۰ نباید به دنبال آپشن‌ها و امکانات فوق‌العاده باشید. به این نکته توجه کنید که با یک خودروی اقتصادی مواجه‌اید. این خودرو دارای: کیسه هوای راننده و سرنشین جلو است. سیستم صوتی این خودرو مجهز به رادیوپخش و CD Player است. تهویه دستی، فرمان هیدرولیک، آینه جانبی برقی به همراه گرمکن و شیشه بالابرهای برقی نیز از دیگر امکانات این خودرو محسوب می‌شوند.

ال ۹۰ دارای استاندارد آلایندگی یورو ۴ است. به لحاظ ایمنی هم این خودرو توانسته امتیاز ۳ ستاره ایمنی خودرو از موسسه ایمنی اروپا کسب کند. این امتیاز برای یک خودروی اقتصادی امتیاز خوبی است.

آپشن‌های ذکر شده برای مدل دنده دستی تیپ E2 تندر ۹۰ است. تیپ E0 که تیپ پایه محسوب می‌شود، فاقد فرمان هیدرولیک، شیشه بالابر برقی و پشت سری صندلی‌های عقب بود. تولید این تیپ از اوایل دهه ۹۰ متوقف شد. تیپ E1 یک کیسه هوا برای راننده داشت و تیپ E2 به عنوان فول آپشن‌ترین، دارای امکانات بیشتری از جمله دو کیسه هوا است. البته مدل دنده اتومات این خودرو هم به نسبت دنده دستی آن از امکانات بیشتری بهره‌مند است. در کل، ال ۹۰ خودرویی با امکانات رفاهی و ایمنی زیاد نیست.

بیمه خودروی ال ۹۰

حال که با ویژگی‌های ماشین ال ۹۰ محصول مونتاژی ایران خودرو و سایپا آشنا شدید، وقت آن است که کمی راجع به بیمه این خودرو صحبت کنیم. بیمه‌های خودرو شامل بیمه شخص ثالث (اجباری) و بیمه بدنه (اختیاری) است.

بیمه شخص ثالث تندر ۹۰

بیمه شخص ثالث: این بیمه هزینه‌هایی که در اثر تصادف وارد شده را جبران می‌نماید. در رابطه با بیمه، مالک وسیله نقلیه شخص اول، شرکت بیمه شخص ثانی و فرد زیان‌دیده شخص ثالث محسوب می‌شود. قیمت بیمه شخص ثالث خودرو به موارد گوناگونی از جمله: نوع خودرو، برند، کاربری، تخفیفات بیمه و …  بستگی دارد. جهت خرید و استعلام بیمه شخص ثالث تندر ال ۹۰ می‌توانید به سایت bimeh.com مراجعه کنید.

بیمه بدنه ال ۹۰

بیمه بدنه: با پرداخت حق بیمه بدنه، می‌توانید خودروی خود را در برابر حوادث و آسیب‌های احتمالی بیمه کنید. در صورت بروز خسارت، شرکت بیمه‌گر بر اساس شرایط مندرج در بیمه‌نامه، خسارت وارده را جبران می‌نماید. هزینه بیمه بدنه ال ۹۰ را نیز می‌توانید از سایت bimeh.com استعلام بگیرید.

در کل، خودروی ال ۹۰ یا همان تندر ال ۹۰ به دلیل مزایایی همچون: موتور پر قدرت و پرشتاب، مصرف سوخت پایین، استهلاک کم و ایمنی مناسب، خودروی خوبی در رنج قمیتی خود است. البته در کنار مزایا باید به معایب هم اشاره کرد. صندلی‌های این خودرو راحت نیستند و طراحی داخلی و خارجی آن هم به خوبی صورت نگرفته‌است. ال ۹۰ امکانات و آپشن‌های کمی دارد و مهم‌تر از همه میدان دید عقب آن ناکافی است. درست است که این خودرو استهلاک کمی دارد و اگر بازدیدهای دوره‌ای به موقع صورت گیرد تا مدت‌ها نیاز به تعمیرگاه ندارید، ولی باید بدانید که هزینه قطعات یدکی تندر ۹۰ به نسبت بالاست.

آخرین مقالات مرتبط با این مطلب مشاهده آرشیو مقالات مشاهده آرشیو
فرم ارسال دیدگاه پیرامون این مطلب

دیدگاه کاربران بیمه دات کام
person
علی رضا تقی زاده
۳۰ خرداد ۱۴۰۱

هزینه بیمه بدنه ال ۹۰ سال ۸۷ چقدر درمیاد؟

    person
    کارشناس بیمه
    ۳۱ خرداد ۱۴۰۱

    سلامم دوست عزیز، باید شرایط دیگر را هم در نظر بگیرید تا بتوان قیمت داد.

person
موسوی
۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۱

با سلام
تندر یک خودروی کم استهلاک کم مصرف با کیفیت عالی و موتور قوی و شتاب قوی کابین بی صدا و بزرگ مخصوص خواننده صندوق هم جادار طراحیش هم اصلا زشت نیست خیلی هم متین و اقتصادی یه ما که راضی راضی راضی هستیم ۱ سال هست که خریده ایم اصلا به مکانیک نبردیم

person
صمدی
۱۲ بهمن ۱۴۰۰

سلام برای خرید l90 باید به کجا مراجعه کنیم؟ شما کارشناس مطمئن میشناسید؟

    person
    کارشناس بیمه
    ۱۳ بهمن ۱۴۰۰

    سلام باید به ایران خودرو مراجعه کنید. کارشناسی خودرو را در اینترنت جست وجو کنید، سایت هایی هستند که این کار را انجام می دهند.

person
کارجو
۱۲ بهمن ۱۴۰۰

سلام قیمت l90 به روز رو از کجا باید بگیرم؟

    person
    کارشناس بیمه
    ۱۳ بهمن ۱۴۰۰

    سلام قیمت به روز خودروها را می توانید از خود نمایندگی ها دریافت کنید.

عضویت در خبرنامه برای اطلاع از تخفیف های ماهانه در خبرنامه بیمه دات کام عضو شوید