هاچبک دوستداشتنی و پرطرفدار فولکس واگن، یعنی گلف جی تی آی، یکی از پرفروشترین خودروهای جهان است. این خودرو که توسط شرکت ماموت خودرو به کشورمان وارد میشود؛ طرفداران زیادی دارد. گلف GTI که اکنون در هشتمین نسل خود قرار دارد، خیال ترک بازار خودرو را ندارد و همچنان با قدرت به فروش عالی خود ادامه میدهد. با هم به تاریخچه این خودروی محبوب فولکس واگن، سری میزنیم. با ما همراه باشید.
دهه ۷۰ میلادی، برای تاریخ خودرو دهه پر استرسی بود؛ اما دری به روی اولین هاچبک داغ جهان یعنی گلف جی تی آی باز کرد. خودرویی که در شمار محبوبترین خودروهای اسپرت و ارزانقیمت جهان به شمار میرفت. مقرراتهای جدید آلایندگی، خودروسازان را مجبور کرد که قدرت خودرو را نادیده بگیرند و این مسئله آنها را دچار تشویش کرد. اما فولکس واگن اروپایی، ابتدا به قدرت فکر نمیکرد و کاربردی بودن خودرو برایش اهمیت داشت، تصمیم گرفت نسخه اسپرت خودروهای گلف را تولید کند. نتیجه این تصمیم گلف GTI بود.
در پی تصمیم شرکت فولکس واگن، برای تولید نسخه اسپرت خودروی گلف، نمونه اولیهای در سال ۱۹۷۴ ساخته شد. این نمونه اولیه موتور کاربراتوری با قدرتی نزدیک به ۱۰۰ اسب بخار داشت. مارچ سال ۷۵، تولید این خودرو از سوی مدیران فولکس واگن مورد تأیید قرار گرفت. در نهایت این خودرو در نمایشگاه موتور بینالمللی فرانکفورت با موتور تزریقی ۱۱۰ اسب بخار به نمایش گذاشتهشد. نامهای مختلفی برای این خودرو پیشنهاد شد و در نهایت GTI برای آن برگزیدهشد.
نسل اول خودرو گلف جی تی ای ساخت فولکس واگن
با نمایش این خودرو در نمایشگاه بینالمللی فرانکفورت، اشتیاقی در بین خودروبازان برای داشتن این خودرو، پدیدار شد. سرانجام گلف جی تی آی MK1 در ژوئن ۱۹۷۶ ابتدا در آلمان و کمی بعد به جهان عرضه شد. در کمال ناباوری، تقاضا برای این خودرو که حداکثر سرعتی معادل ۱۸۲ کیلومتر بر ساعت داشت، بالا گرفت. گلف GTI دارای قاب مشکی دور تا دور شیشه جلو، لبههای سرخ دور جلوپنجره رادیاتور، گلگیر لاستیک مشکی و صندلیهای اسپرت تارتان بود. آخرین تغییری که در خودروهای این نسل داده شد بالا بردن توان خودرو به ۱۱۲ اسب بخار بود. این اولین فصل از تاریخ موفقیتآمیز گلف جی تی آی بود.
سال ۱۹۸۴ نوبت به تولید نسل دوم گلف جی تی آی فولکس واگن رسید. نسل دوم در ابتدا ۱۱۲ اسب بخار قدرت داشت. همان خطوط قرمز دور جلوپنجره و صندلیهای اسپرت در این نسل هم دیده میشد. با معرفی مبدل کاتالیزوری، کمی از قدرت خودرو کاستهشد و به ۱۰۷ اسب بخار رسید. دو سال بعد، فولکس واگن این کاهش قدرت را با قرار دادن موتور ۱۶ سوپاپه که ۱۲۹ اسب بخار، قدرت داشت و به همراه مبدل کاتالیزوری بود، جبران کرد. سال ۱۹۹۰ سوپر شارژر G-Lader در گلف GTI G60 توان را به ۱۶۰ اسب بخار رساند.
سال ۱۹۹۱ فولکس واگن، موفقیت گلف جی تی آی را به نسل بعد منتقل کرد. چراغهای جلو گرد و دوتایی نسل دوم جی تی آی حالا در یک جا قرار گرفتند و شکل آنها تغییر کرد. جی تی آی نسل سوم موتور ۲ لیتری چهار سوپاپه خطی با ۱۱۵ اسب بخار قدرت داشت و حالا این خودرو نسبت به مدلهای پیشین فرزتر شدهبود. یکسال بعد، خروجی موتور به ۱۵۰ اسب بخار، افزایش یافت.
سال ۹۶ با قرار دادن یک موتور دیزلی توربوشارژ که توان ۱۱۰ اسب بخار داشت، جی تی آی ارتقا داده شد.
نسل چهارم گلف جی تی آی، سال ۱۹۹۸ اولین و تنها مدل جی تی آی بود که خط قرمز دور جلوپنجره را نداشت. این نسل تغییرات زیادی در ظاهر خود ایجاد کرده بود و عصر جدیدی از طراحی جی تی آی را آغاز کرد. از لحاظ تکنولوژی هم این نسل نسبت به خودروهای زمان خود، سرآمد بود. این خودرو، دارای ۱۵۰ اسب بخار قدرت بود. البته موتورهای بنزینی آن با چهار یا پنج سیلندر قدرتی معادل ۱۷۰ اسب بخار و مورتورهای دیزلی ۱۵۰ اسب بخار داشتند. سال ۲۰۰۱ فولکس واگن، ۲۵ سالگی جی تی آی را با موتور توربوشارژ ۱۸۰ اسب بخار جشن گرفت.
سپتامبر سال ۲۰۰۳، فولکس واگن، بازگشت شکوهمندی به نمونه اولیه کلاسیک خود که در نمایشگاه فرانکفورت به نمایش گذاشته شده بود داشت. سال ۲۰۰۴، نسل پنجم گلف GTI در نمایشگاه موتور پاریس، رونمایی شد. ظاهر این خودرو حتی نسبت به نسل قبل هم تفاوتهای بیشتری کردهبود. علاوه بر ظاهر، موتور توربوشارژ با توان ۲۰۰ اسب بخار توان این خودرو را افزایش دادهبود. چرخهای طرح دنور مشکی، جلوپنجره رادیاتوری V- شکل از تغییرات عمده طراحی خارجی نسل پنجم جی تی آی بودند. سرعت ۰-۱۰۰ این خودرو فقط ۷.۲ ثانیه طول میکشید. با قرار دادن جعبه دنده کلاچ دوگانه این زمان کوتاهتر هم شد.
گلف جی تی آی نسل پنجم، خیلی سریع بود. سرعت آن تا ۲۳۵ کیلومتر در ساعت هم میرسید.
نسل پنجم تا سال ۲۰۰۹ که نسل جدید وارد بازار شود، تولید میشد. شاید هیچکس به اندازه هانس جوچیم استاک در تنظیمات نسل ششم تأثیرگذار نبوده است. این نسل از گلف GTI مجهز به قفل دیفرانسیل الکترونی بود. نسل ششم که موتور توربوشارژی با قدرت ۲۱۰ اسب بخار داشت، حداکثر سرعتی معادل ۲۴۰ کیلومتر در ساعت دارا بود و رانندگی را بسیار هیجانانگیز میکرد. این نسل مجهز به یک مولد صدا و سیستم اگزوز جدید با لولههای اگروز در سمت چپ و راست خودرو بود.
سال ۲۰۱۱ برای اولینبار، گلف جی تی آی به صورت کانورتیبل (تغییرپذیر به حالت روباز) هم عرضه شد. سال ۲۰۱۱ زمان آن بود که فولکس واگن ۳۵ سالگی گلف GTI را با خروجی ۲۳۵ اسب بخار که سرعتی معادل ۲۴۷ کیلومتر در ساعت داشت، جشن بگیرد. نسبت توان به وزن این خودرو ۶ کیلوگرم بر اسب بخار بود که این خودرو را چابکتر از قبل کرده بود. شتاب ۰ تا ۱۰۰ این خودرو به ۶.۶ ثانیه رسیده بود.
بهار ۲۰۱۳، آغاز نسل هفتم گلف GTI بود. در این نسل دو نسخه متفاوت عرضه شد. نسخه اول توان ۲۲۰ اسب بخار داشت. نسخه دوم ۲۳۰ اسب بخار و دارای قفل دیفرانسیل برای محور جلو محرک بود که بر روی MQB ساخته شد. این پلتفرم جدید وزن خودرو را تا ۴۲ کیلوگرم کاهش داد. نسخه ۲۳۰ اسب بخار، گیربکس دستی داشت که برای اولینبار به سرعت ۲۵۰ کیلومتر در ساعت هم میرسید.
سال ۲۰۱۵ هم گلف جی تی آی، کلاب اسپرت برای مسابقه Partimao ارائه شد که ۲۹۰ اسب بخار قدرت داشت. این خودرو که یکسال بعد به بازار عرضه شد، شتاب ۰-۱۰۰ معادل ۵.۹ ثانیه داشت.
سال گذشته، نسل هشتم گلف جی تی آی رونمایی شد. این خودرو دارای موتور ۲ لیتری چهار سیلندر خطی با توان ۲۴۱ اسب بخار و گشتاور ۲۷۳ پاوند فوت است.
نسل هشتم ماشین گلف
شرکت ماموت خودرو در ایران نماینده فولکس واگن در ایران است و خودروهای این شرکت را وارد میکند. این شرکت هم اکنون گلف جی تی آی ۲۰۱۸ را در سبد محصولات وارداتی خود دارد. این نسخه از گلف جی تی آی دارای موتور ۲ لیتری توربوشارژ ۴ سیلندر است.
و اما میرسیم به بحث بیمه خودرو. همان طور که میدانید، بیمه شخص ثالث مهمترین بیمهای است که هر خودرو باید داشته باشد. قیمت این بیمه به موارد گوناگونی از جمله: نوع خودرو، برند و دیگر موارد، بستگی دارد. جهت خرید و استعلام بیمه شخص ثالث گلف GTI، میتوانید به سایت bimeh.com مراجعه کنید. پیشنهاد میکنیم پیش از خرید، مقاله بیمه شخص ثالث چیست را مطالعه کنید.
بیمه دیگری که برای خودروها وجود دارد، بیمه بدنه است؛ حتی اگر شما مقصر باشید، این بیمه هزینههای شما را جبران خواهد کرد. بیمه بدنه پوششهای مختلفی مثل پوشش سیل، دزدی لوازم، شکست شیشه، سرقت کلی گلف GTI و… را ارائه میدهد. برای اطلاع از تمامی پوششها، راهنمای بیمه بدنه را مطالعه کنید.