۰۵ آذر ۱۴۰۲

پژو پارس؛ خودروی پر فروش در ایران + جدول مشخصات فنی

وقتی سال ۱۳۷۹ پژو پارس یا همان پژو پرشیا به بازار عرضه شد، با توجه به لوکس بودن نسبت به زمان خود، با استقبال زیادی رو به رو شد. اکنون پس از گذشت بیش از بیست سال از عمر این خودرو، پژو پارس همچنان در خط تولید ایران خودرو قرار دارد. پژو پرشیا اکنون در تیپ‌های: اتوماتیک، سال، ال ایکس و دوگانه سوز عرضه می‌شود. اما پژو پارس ایران خودرو چیست؟ پرفروش ترین مدل پژو پارس کدام است؟ در مورد طراحی پژو پارس، تاریخچه پژو پارس، ابعاد پژو پارس چه چیزهایی باید بدانیم؟ معایب پژو پارس دو گانه سوز چیست؟ کد کلاس خودروهای ایران خودرو برای ماشین پژو پارس چگونه است؟ در این مقاله قصد داریم، بیشتر به این سدان محبوب ایران خودرو بپردازیم. در ادامه مطلب ما را همراهی کنید.

پژو پارس: سدان محبوب و پرفروش ایران خودرو

ایران خودرو تا کنون از پلتفرم پژو ۴۰۵ در بسیاری از محصولات خود استفاده کرده‌است. سال ۷۹ وقت آن بود که از این پلتفرم برای تولید پژو پارس استفاده کند. ایران خودرو با ایجاد تغییراتی در ظاهر، امکانات و مشخصات فنی پژو ۴۰۵، محصولی جدید ارائه داد. این خودرو در ابتدا با نام پژو پرشیا در اختیار عموم قرار گرفت و کمی بعد به پژو پارس تغییر نام داد و تا کنون به این نام عرضه می‌شود.

پژو پارس

تصویری از نمای جلوی پژو پارس

پژو پرشیا از ابتدا تا اکنون در تیپ‌های مختلفی تولید و عرضه شده است. پژو پارس ای ال ایکس، ای ال ایکس با موتور XUM، اتوماتیک، ال ایکس، پارس سال و پارس دو گانه سوز از مدل‌های عرضه شده این خودرو هستند. در حال حاضر تولید ای ال ایکس و ای ال ایکس با موتور XUM در ایران خودرو متوقف شده‌است.

طراحی پژو پارس

پژو پرشیا از لحاظ طراحی خارجی تفاوت‌های چندانی با پژو ۴۰۵ قدیمی ندارد؛ اما همین تغییرات اندک باعث زیباتر شدن این خودرو نسبت به ۴۰۵ شده‌‌است. البته به لحاظ طراحی، در مقایسه با خودروهای امروزی، پژو پارس هیچ حرفی برای گفتن ندارد؛ ولی در ابتدای تولیدش خودرویی لوکس به نظر می‌آمد.

چراغ‌های جلو و گرافیک داخلی این چراغ‌ها در پژو پارس کمی تغییر کرده و مجموعه سپر نیز طراحی متفاوت‌تری از پژو ۴۰۵ دارد. زه‌های جانبی این خودرو کمی پهن‌تر شده و آینه‌های بغل نیز تغییرات اندکی داشته‌است. خطوط روی کاپوت جلو ظاهر عضلانی‌تری نسبت به پژو ۴۰۵ به این خودرو داده‌است. در بخش عقبی خودرو هم شاهد تغییرات اندکی در طراحی چراغ‌ها و در صندوق عقب هستیم. با وجود این‌که شاهد تغییرات فاحشی نسبت به ۴۰۵ نیستیم ولی همین تغییرات هم ظاهر جذاب‌تری به پژو پرشیا داده‌اند.

مشخصات فنی پژو پرشیا

وقت آن است که ببینیم زیر کاپوت این خودرو چه موتور و مشخصاتی نهفته‌است. البته نباید انتظار تفاوت‌های آشکاری با سایر محصولات ایران خودرو داشته باشید. موتورهای XU7 و TU5 موتورهای معروف ایران خودرو هستند که در پژو پارس هم از همین موتورها استفاده شده‌است.

 

جدول مشخصات پژو پارس

اما در مورد مشخصات فنی پژو پارس باید به چیزهایی توجه کنیم؟ حجم صندوق پرشیا چقدر است؟ در جدول زیر مشخصات فنی تیپ‌های مختلف پژو پرشیا آورده شده‌است:

 پژو پارس (پرشیا)
شرکت سازندهایران خودرو
تیپ خودرواتوماتیکال ایکسسالدوگانه سوز
موتورTU5XU7JP/L3

کد ۲۸۲۴۱: XU7 P

XU7JP/L3

 

حجم موتور۱۵۸۷ سی سی۱۷۶۱ سی سی
حداکثر توان۱۰۵ اسب بخار در ۵۸۰۰ دور در دقیقه۱۰۵ اسب بخار در ۵۶۰۰ دور در دقیقه۱۰۰ اسب بخار در ۶۰۰۰ دور در دقیقه۱۰۰ اسب بخار (بنزین)

۸۳ اسب بخار (گاز)

حداکثر گشتاور۱۴۲ نیوتن متر در ۴۰۰۰ دور در دقیقه۱۵۳ نیوتن متر در ۳۰۰۰ دور در دقیقه۱۵۳ نیوتن متر (بنزین)

۱۳۵ نیوتن متر (گاز)

سوپاپ۱۶۸
نوع سوختبنزینگاز CNG + بنزین
سیستم انژکتوریپاشش چند نقطه ای
حداکثر سرعت۱۸۰ کیلومتر در ساعتصدونود کیلومتر در ساعت۱۹۰ کیلومتر در ساعت۱۹۰ کیلومتر بر ساعت (بنزین)

۱۸۰ کیلومتر بر ساعت (گاز)

شتاب ۰-۱۰۰۱۵ ثانیه۱۳.۲ ثانیه۱۱ ثانیه۱۳.۸ ثانیه
سیستم انتقال قدرتاتوماتیک۵ سرعته دستی BE3پنج سرعته دستی۵ سرعته دستی BE3
ظرفیت باک۶۶۶۶ (بنزین)، ۷۵ (گاز)
مصرف سوخت ترکیبی۸.۱۵ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر۷.۵ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر۹.۱ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر۹.۱ لیتر (بنزین)

۹.۶۹ لیتر (گاز)

ابعاد خودروطول: ۴۴۹۸ میلیمتر

عرض: ۱۷۰۴ میلیمتر

ارتفاع: ۱۴۱۰ میلیمتر

فاصله دو محور جلو و عقب: ۲۶۶۹ میلیمتر

وزن خودرو۱۲۱۴ کیلوگرم۱۱۸۵ کیلوگرم۱۱۶۵ کیلوگرم۱۲۴۸ کیلوگرم
حجم صندوق عقب۴۷۰ لیتر۳۹۵ لیتر

خرید بیمه شخص ثالث

همان‌طور که در جدول بالا مشاهده کردید، موتور XU7 قدیمی است و مصرف سوخت بالایی دارد. استاندارد آلایندگی این خودرو یورو ۳ می‌باشد.

ترمزهای جلوی این خودرو از نوع دیسکی با سیستم خنک‌شونده و ترمز عقب آن‌ها از نوع کاسه‌ای است. البته پژو پارس اتوماتیک و کد کلاس‌های ۲۸۵۱۳، ۲۸۵۱۵، ۲۸۵۱۶ و ۲۸۵۱۷ پژو پرشیا ال ایکس دارای ترمز عقب دیسکی هستند.

از سال ۱۳۷۹ تا کنون، ایران خودرو پژو پارس را در مدل‌های مختلفی نظیر ELX-TU5 ،ELX-TU7 ،ELX-XUM ،ELX-XU7 ،LX ،XU7، اتوماتیک و دوگانه سوز تولید کرده‌است. در ۹ ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۱، آمار تولید پرشیا ۱۵۹,۱۷۴ دستگاه محاسبه شده‌است. بر اساس آمارنامه صنعت خودرو، این خودرو پرفروش‌ترین این شرکت تا شروع فصل زمستان بوده است. هر کدام از این مدل‌ها ویژگی و امکانات خاص خود را دارند و بر همین اساس قیمت‌گذاری می‌شوند.

طراحی داخلی پژو پارس

در مورد طراحی داخلی این خودرو باید بگوییم که غربیلک فرمان و سردنده بخشی از تفاوت‌های این خودرو با پژو ۴۰۵ هستند. استفاده از طرح چوب در برخی قسمت‌های داشبورد و روی درها هم ظاهر متفاوت‌تری به کابین این خودرو داده‌است. البته از این مسئله هم نباید بگذریم که ایران خودرو در سال‌های اخیر، مجموعه داشبورد جدیدی برای ۴۰۵ و پرشیا به کار برده که نمای بهتری به کابین این خودروها داده‌است. کیفیت مواد مورد استفاده در داخل کابین، مانند بسیاری از محصولات این خودروسازی پایین است.

پژو پرشیا

طراحی داخلی پژو پرشیا

گفتنی است که فضای کابین این خودرو برای ۵ سرنشین کافی به نظر می‌رسد و صندوق عقب بزرگ و مناسبی دارد. ایران خودرو در طی دو دهه تولید پژو پرشیا، تغییرات چشمگیری در طراحی این خودرو ایجاد نکرده‌است. پژو پارسی که زمانی لوکس و زیبا بود، حالا دیگر خسته و دمده شده‌است.

امکانات ایمنی و رفاهی پژو پارس

بحث ایمنی خودرو از مهم‌ترین مسائل مربوط به یک ماشین است. پژو پارس از نظر ایمنی دارای کیسه هوای راننده و سرنشین جلو، ایموبیلایزر و قفل مرکزی با ریموت است. در ضمن کمربندهای ایمنی سرنشینان جلو قابلیت تنظیم ارتفاع دارند. این خودرو مجهز به سنسور دنده عقب است. فرمان پژو پرشیا هیدرولیکی است و دکمه‌های کنترلی روی فرمان قرار داده شده‌است.

به لحاظ امکانات رفاهی هم تیپ‌های مختلف این خودرو دارای امکانات زیر هستند:

  • تهویه اتوماتیک
  • سیستم صوتی رادیوپخش
  • چراغ مه‌شکن جلو و عقب
  • چراغ نقشه‌خوان
  • آینه‌های جانبی برقی راهنمادار
  • شیشه بالابر برقی درها
  • دماسنج روی داشبورد
  • بازکن در صندوق عقب از داخل
  • مالتی پلکس

همچنین پژو پرشیا موفق به کسب سه ستاره ایمنی خودرو شده‌است.

پژو پارس دوگانه‌سوز در مقایسه با تیپ‌های دیگر پارس، کمترین امکانات را دارا است. تنظیم پشتی صندلی‌های جلو در پارس سال و پارس دوگانه سوز  به صورت دستی است و در پارس LX و پارس اتومات به صورت برقی انجام می‌شود. به غیر از پارس دوگانه‌سوز، سایر تیپ‌ها دارای سیستم اتولاک، مسترلاک و اتوفلاشر نیز می‌باشند.

استعلام بیمه بدنه

بیمه خودروی پژو پارس

اما در آخر به مسئله بیمه‌ی ماشین پژو پارس می‌پردازیم. همان‌طور که می‌دانید بیمه‌های مربوط به خودرو شامل بیمه‌ شخص ثالث و بیمه‌ی بدنه می‌باشند.

بیمه‌ی شخص ثالث و بیمه‌ بدنه، خودروی شما را در برابر حوادث و خسارات احتمالی و حتی دزدیده شدن بیمه کرده و هزینه‌های شما را جبران می‌کنند. با توجه به هزینه‌های بالای تعمیرات و جبران خسارات داشتن این بیمه‌ها بسیار کارآمد و ضروری می‌نماید.

در بحث بیمه‌ی شخص ثالث و بیمه بدنه باید بگوییم که قیمت این بیمه‌ها به مواردی مانند: سال تولید و مدل خودرو و… بستگی دارد. برای خرید بیمه شخص ثالث پژو پارس می‌توانید به سایت bimeh.com مراجعه کنید. با درج اطلاعات درخواست شده در سایت می توانید هزینه بیمه‌ی پژو پارس خود را استعلام بگیرید. همچنین از طریق همین سایت می‌توانید اقدام به خرید بیمه بدنه پژو پارس کنید.

اگر نمی‌دانید تفاوت بیمه ثالث و بدنه در چیست و هر کدام چه خساراتی را جبران می‌کنند، پیشنهاد می‌کنیم مقالات بیمه شخص ثالث چیست و بیمه بدنه چیست را به دقت مطالعه کنید.

رقبای پژو پارس در بازار ایران، پژو ۲۰۶ اس دی، رانا و سمند هستند. این خودرو به دلیل هزینه تعمیر و نگهداری نسبتاً پایین، در دسترس بودن قطعات و خدمات پس از فروش، خودروی معقولی در رنج قمیتی خود به حساب می‌آید. کابین و صندوق جادار این پژو پرشیا باعث شده‌است که گزینه مناسبی برای خانواده‌ها باشد. این خودرو به دلیل قیمت تقریباً پایینی که دارد دارای بازار فروش پررونقی بین خودرو‌های شرکت پژو دارد.

 

آخرین مقالات مرتبط با این مطلب مشاهده آرشیو مقالات مشاهده آرشیو
فرم ارسال دیدگاه پیرامون این مطلب

عضویت در خبرنامه برای اطلاع از تخفیف های ماهانه در خبرنامه بیمه دات کام عضو شوید