استفاده از ماشین برای رفت و آمد و انجام کارهای مختلف، به یک ضرورت در زندگی تبدیل شدهاست. گاز نخوردن ماشین یکی از اتفاقهای ناخوشایندی است که برخی اوقات برای خودرو رخ میدهد. دلایل مختلفی وجود دارد که میتواند، باعث اختلال و مشکل برای گاز خوردن ماشین باشد. هر چقدر که بیشتر درباره امور فنی ماشین اطلاعات داشته باشید، راحتتر میتوانید در صورت بروز مشکلات آنها را برطرف کنید. در این مطب سعی داریم درباره مشکلات فنی که باعث گاز نخوردن ماشین میشود، اطلاعاتی را ارائه کنیم با ما همراه باشید.
اصطلاح گاز نخوردن ماشین به این معنی است که خودرو برای حرکت، شتاب کافی ندارد و هر چقدر پای شما پدال گاز را فشار میدهد، عکس العملی مناسب و سرعت مورد نظر را از خودرو شاهد نیستید. البته که اگر سبک رانندگی شما جزو افرادی باشد که با سرعت بالا تردد میکنید، به طور حتم زودتر از مشکل گاز نخوردن خودرو خود اطلاع پیدا میکنید.
اگر راهکارهایی میخواهید که شتاب خودرو خودرو را افزایش دهید، پیشنهاد میکنیم مقاله بیمه دات کام با عنوان افزایش شتاب خودرو را مطالعه نمایید.
عوامل مختلفی وجود دارد که باعث میشود، ماشین از جای خود کنده نشود و در حقیقت گاز نخورد. در ادامه این عوامل را بررسی خواهیم کرد.
همانطور که گفتهشد، گاز نخوردن ماشین میتواند دلایل مختلفی داشته باشد و برای اینکه بتوان این مشکلات را برطرف کرد، باید اطلاعات کافی درباره مشکلات فنی داشت. در خودروهای انژکتوری و کاربراتی علتهای گوناگون وجود دارد که باعث خرابی موتور و مشکلات گاز نخوردن خودرو میشوند. در ماشینهای کاربراتی این موارد عبارتند از:
فیلتر هوا خودرو در ماشینهای کاربراتوری و ماشینهای انژکتوری، نقش محافظتی برای ورود اجزای خارجی دارد تا جریان ورودی هوا به داخل خودرو کنترل شود. دقت کنید که سرویس فیلتر هوا میتواند در سلامت خودرو نقش مهمی ایفا کند. در صورت گرفتگی و آلودگی فیلتر هوا، اختلال در عملکرد ماشین به وجود میآید.
در صورت گرفتگی و اشکال در فیلتر هوا، سوخت کافی به موتور ماشین نمیرسد و همین موضوع علتی برای گاز نخوردن ماشین است. با توجه به این موضوع، کارشناسها و مکانیکهای خودرو توصیه میکنند که فیلتر هوای ماشین را به صورت دورهای تعویض کنید تا عملکرد خودرو دچار مشکل نشود.
دیسک و صفحه پس از مدتی میتواند، دچار فرسایش شود و تمام شدن یا فرسودگی قطعات ماشین، دلیل دیگری برای گاز نخوردن ماشین است. بهترین راه برای تست سلامت دیسک و صفحه این است که خودرو را در دنده چهار قرار دهید و پای خود را از روی کلاچ بردارید، اگر ماشین خاموش نشود، باید بدانید که دیسک و صفحه شما معیوب است.
استپر یک قطعه مهم در ماشین است که عملکرد نامطلوب آن میتواند، تاثیر مستقیم بر کارکرد خودرو داشته باشد. شمعها و کوئل وایر شمع به استپر وابسته است و اگر این موارد دچار اختلال شوند، مشخص است که موتور ماشین هم به خوبی کار نخواهد کرد و میتواند یکی از دلایل گاز نخوردن خودرو این موضوع باشد.
گاز نخوردن ماشین
کمپرس سیلندر ماشین بر روی سوپاپها و رینگهای خودرو تاثیر دارد و عملکرد درست این بخشها باعث میشود که موتور عملکرد بهتری داشته باشد؛ اما اگر کمپرس سیلندر دچار مشکل شود، گاز نخوردن ماشین را به همراه دارد. به طور کلی بهتر است که معاینه این قطعات را دست کم نگیرید.
خرید روغن موتور مناسب که برای خودرو شما عملکرد بهتری داشته باشد؛ یک ضرورت است. افرادی که سالهاست رانندگی میکنند و خودرو دارند، اهمیت خرید روغن موتور مناسب را بهتر درک میکنند. کیفیت پایین و مرغوب نبودن روغن موتور میتواند، عملکرد موتور خودرو را تضعیف کند و علتی برای گاز نخوردن ماشین باشد. برای اینکه بتوانید یک روغن موتور مناسب تهیه کنید باید از راهنمای خرید روغن موتور ماشین بهرهمند شوید.
اگر پمپ بنزین، صافی تمیز نداشته باشد و خراب باشد، میتواند موتور را با مشکل روبه رو کند و گاز خودرن ماشین را با اختلال مواجه کند. پمپ بنزین همان قطعه ضروری است که سوخت را به باک منتقل میکند.
مواردی که گفته شد برای خودروهای کاربراتی است و علت گاز نخوردن ماشینهای انژکتوری میتواند، پیچیدهتر باشد که برخی از این موارد را هم توضیح خواهیم داد.
علت گاز نخوردن ماشینهای انژکتوری عبارتند از:
خودروهای انژکتوری قطعهای با نام ECU دارند که این قظعه میتواند واکنشهای سنسورها یا همان حسگرهای موتور خودرو را کنترل کند. این قسمت از خودرو که نقش اساسی در موتور ایفا میکند، اگر دچار مشکل شود، میتواند یکی از علتهای گاز نخوردن خودرو باشد.
اگر انژکتور خودرو شما آلوده یا کثیف شدهباشد، باید این قطعه را تمیز کرد. انژکتور ماشین یک بخش بسیار حساس و ضروری است که پاکسازی آن باید توسط کارشناسها و افراد مجرب انجام شود تا از گاز نخوردن ماشین جلوگیری شود.
خودروهای اتومات سنسورهای متنوعی دارند که سنسور گاز یکی از آنها است و روی دریچه گاز و در مجاورت استپر قرار دارد. اگر این قسمت دچار اختلال شود، عملکرد پاشش سوخت انژکتور با مشکل روبه رو میشود. مواردی که باعث گاز نخوردن ماشین و خرابی سنسور گاز میشود عبارتند از:
سنسور دور موتور درباره دور لحظهای موتور به قطعه ECU اطلاعاتی را در اختیار میگذارد و اگر این اطلاع رسانی ضعیف باشد در عملکرد خودرو اختلال ایجاد کرده، یکی از دلایل گاز نخوردن اتومبیل میتواند این اختلال باشد.
مپ سنسور هم مانند سایر سنسورها با ECU ارتباط دارد و اطلاعات را در اختیار آن قرار میدهد. این سنسور درباره هوای مکش شده به ECU اطلاعاتی را نشان میدهد و اگر این سنسور دچار مشکل شود، کنترلی بر میزان باز و بسته بودن دریچه هوا وجود نخواهد داشت. در نتیجه گاز خودرن خودرو دچار مشکل میشود.
سنسور پدال گاز در عملکرد گاز خوردن ماشین تاثیر مستقیم دارد. اگر خرابی در سنسور پدال گاز و کلاچ وجود داشته باشد، میتواند گاز خوردن خودرو را با اختلال مواجه کند.
به طور حتم چک کردن و معاینه قطعاتی که به آن اشاره شد، میتواند بر گاز خوردن ماشین تاثیر گزار باشد. اگر در یکی از این موارد گفتهشده اختلال و خرابی رخ دهد، عملکرد خودرو دچار مشکل شده و کارایی سابق را ندارد. به طور کلی استفاده از خودروهای بنزینی باکیفیت میتواند تا حدود زیادی از گاز نخوردن خودرو جلوگیری کند و استفاده از بنزین سوپر این عملکرد را بهتر خواهد کرد. در نظر بگیرید که علت یابی و توضیحاتی که برای خرابی و گاز نخوردن اتومبیل داده شد، به راحتی قابل تشخیص نیست و نیاز دارید که کارشناس و متخصص خودرو این ایرادات را شناسایی و برطرف کند. راههای جلوگیری از گاز نخوردن ماشین عبارتند از:
بی توجهی به علت گاز نخوردن ماشین آن هم به مدت زمان طولانی، میتواند، پیامدهای مخربی برای سلامت فنی خودرو داشته باشد. هزینههای تعمیرات بالا و خرابی کامل قطعات میتواند، جزو این پیامدها باشد. از این رو در صورتی که برای نخستین بار با این مشکل روبه رو میشوید، بهتر است که به تعمیرگاه مجاز و معتبر مراجعه کرده تا در کوتاهترین زمان موارد را بررسی کرده و ایراد خودرو شما برطرف شود. توجه کنید که در صورت عدم توجه به این مشکلات، خرابیهای بیشتر و بزرگتری را تجربه خواهید کرد و مجبور به پراخت هزینههای بیشتری خواهید بود.
اگر همچنان در خصوص گاز نخوردن خودرو سوالی دارید، در زیر همین مطلب پرسشهای خود را قرار دهید تا کارشناسان بیمه دات کام پاسخگوی شما باشند.
با عرض سلام
بعد از تعویض شمعها وشارژ گاز کولر وکارواش خودروی لیفان 620 1800 دچار ایراد شد که خودروی فوق گاز نمیخورد ویا دور موتور در محدوده3000 ثابت میماند
در نمایندگی دریچه گاز /سنسور دور موتور/سنسور کیلومتر/سیم کشی کامل موتور راتعویض کردند که ایراد بر طرف شد اما بعد از 2روز ایرا د قبلی باز ظاهر شد که این بار باز با تعویض چند قطعه دیگر خودرو بعداز روشن شدن وعمل ساسات در دور موتور معمولی دور موتور ماشین قاطی کرده وماشین گاز نمی خورد
با سلام، ماشین من( ٢٠۶) گاهی بمدت خیلی کم حدود چند ثانیه گاز نمیخورد، یکبار به نمایندگی مراجعه کردیم کویل را تعویض کرد ولی اشکال کماکان وجود دارد، ولی همیشگی نیست، حالا، کاری پیش امده که باید با ان به مسافرت بروم ایا میتوانم با وجود چنین اشکالی به مسافرت رفت؟ با سپاس
سلام دوست عزیز، همه راهکارها را امتحان کرده اید؟ بهتر است که به یک تعمیرگاه دیگر هم نشان دهید و سفر نروید.
سلام ماشینم وقتی در حال حرکت هستم دور موتور که از ۳ میگذره ماشین خفه میکنه گاز نمیخوره. دلیلش چیه اساتید؟
سلام موارد زیادی می توان مطرح کرد که باید از نزدیک بررسی کرد.
سلام وقتتون بخیر من پژو تیوفایو دارم مدتیه وسط رانندگی ماشینم گاز خالی میکنه باید خاموش روشن کنم که درست بشه پیش چند نفر بردم دلیلشو پیدا نکردن ممنون میشم راهنمایی کنید.
سلام دوست عزیز ما فقط این مطلب را برایش آشنایی بیشتر شما نوشته ایم و در خصوص تعمیرات خودرو اطلاعاتی نداریم.
سلام. من خودرو دنا پلاس مدل 97 دارم یکسالی هست ابتدای روشن شدن وقتی میخوام راه بیفتم دور گاز میاد پایین و اصلا ماشین گاز نمیخوره و خاموش میشه حتما باید 10 دقیقه ای روشن باشه گاز بدم گرم بشه بعد راه بیفته و حالت خفگی داره ولی گرم بشه مشکلی نداره سنسور اکسیژن بنزین کویل … چک شده هیچکس مشکل ماشینو متوجه نمیشه ممنون میشم راهنمایی کنید اگه ماشین گرم باشه خاموش کنم و دوباره روشن کنم مشکلی نداره ولی اگه بعد 3 ساعت روشن کنم باز این مشکل هست درجا گاز میخوره ولی کلاج بگیرم بخوام حرکت کنم اصلا گاز نمیخوره و خاموش میشه.ممنونم
سلام دوست عزیز، این را باید از تعمیرکار بپرسید. چون باید ماشین بررسی شود.
سلام من حدس میزنم از چشمی روی گیربکس باشه شما پیش یه مکانیک برید بگین چشمی گیربکس رو باز کنه تمیز کنه دوباره ببنده