بدون شک هر دانشجوی پزشکی و دندانپزشکی پس از پشت سر گذاشتن دوران تحصیل خود، به فکر تاسیس مطب پزشکی یا دندان پزشکی میافتد تا در ادامه مسیر زندگی خود، حاشیهی امنی برای درآمد یا حتی کارآفرینی داشته باشد. در ابتدای مسیر نیاز است تا سرمایه اولیه برای راهاندازی مطب پزشکی تامین شود، سپس باقی مسیر گام به گام طی شود تا نتیجه مطلوب حاصل گردد. در این راهنما از مجله بیمه همراه ما باشید تا با صفر تا صد تاسیس مطب دندان پزشکی و پزشکی آشنا شوید.
برای تاسیس هر کدام از مراکز خدمات درمانی نیاز است یک نقشهی راه داشته باشید تا بتوانید در مسیر درست گام بردارید. ما این مسیر را به یازده بخش تقسیم نمودیم و برای هر کدام توضیحات کاملی ارائه دادیم تا کمکی هر چند کوچک، در مسیر موفقیت شما و ارائه خدمات به مردم داشته باشیم.
طرح کسب و کار یا «Business Plan»، تنها برنامهی حرکت شماست و قرار است نقشه راه شما باشد. این نکته را فراموش نکنید که مخاطب اصلی این طرح فقط خود شما هستید پس از عنوان جزئیات بپرهیزید و نکات مهم و اصلی را مطرح کنید. ایجاد یک طرح کسب و کار باعث میشود زاویه دیدی گسترده به مسیر و کار خود داشته باشید.
به طور کلی در مطالعه امکانسنجی، مطلوب است تا اجزای اصلی و پیامدهای تاسیس مطب پزشکی مورد تحلیل قرار گیرد. برای شروع هر کسب و کاری نیاز است تا تمامی ابعاد را بسنجید و از موفقیت آن اطمینان حاصل نمایید تا با ذهنی آسوده کار خود را شروع کنید. برای این کار بهتر است با اساتید و متخصصین رشته خود مشورت نمایید تا با فراز و نشیبهای مسیرتان آشنا شوید. در مطالعه و بررسی امکان سنجی نیاز است تا با محیط کسب و کار خود آشنا شوید و یا حتی به روشهای بازاریابی خود بیاندیشید و آنها را تعیین کنید.
برنامهریزی رکن اصلی رسیدن به هدف شما است. بدون داشتن یک برنامه منظم تاسیس مطب و یا کلینیک پزشکی شما محقق نخواهد شد. در زمان برنامه ریزی نیاز است به جزئیات مالی کسب و کار خود توجه زیادی نمایید تا در طول مسیر با مشکلی مواجه نشوید.
هزینههای شما بنابر انتخابتان برای راهاندازی مطب پزشکی، دندانپزشکی و یا درمانگاه متفاوت است. البته شهری که در آن اقدام به راهاندازی کسب و کار خود مینمایید نیز تاثیر مستقیمی بر میزان هزینههای شما دارد.
میزان هزینه عنوان شده با توجه به نوع کلینیک شما، شهر و منطقهای که در آن قرار دارید متغیر است.
روش های تامین سرمایه لازم جهت راه اندازی مطب
با توجه به هزینههای بالای تاسیس مطب پزشکی، بزرگترین چالش پزشکان تامین سرمایه لازم است. برای صرفهجویی در زمان شما، بهترین روشهای تامین سرمایه جهت این اقدام گردآوری و شرح داده شده است.
با توجه به هزینههای بالای تاسیس مطب پزشکی، بزرگترین چالش پزشکان تامین سرمایه لازم است. برای صرفهجویی در زمان شما، بهترین روشهای تامین سرمایه جهت این اقدام گردآوری و شرح داده شده است.
هزینههای بالای خرید تجهیزات، موجب شده تا بیشتر بانکها تسهیلاتی را برای استفاده پزشکان در نظر بگیرند. البته صندوق تعاون و رفاه سازمان نظام پزشکی نیز طرحهای متنوعی پیشنهاد داده که هر یک دارای شرایط خاص خود هستند. این صندوق امکان دریافت ۵ فقره وام ۱۰۰ میلیون تومانی را فراهم نموده است.
طرحهای تسهیلاتی بانکها برای پزشکان نیز به شرح زیر هستند:
بانک دی، امکان دریافت وام ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومانی با نرخ سود ۱۸ درصد را فراهم نموده است؛ البته مبلغ این وام برای پزشکان عمومی ۲ میلیارد تومان است.
بانک توسعه تعاون، وام ۱ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومانی با نرخ سود ۱۸ درصد ارائه میدهد.
بانک سینا، وام ۵۰۰ میلیون تومانی با نرخ سود ۱۸ درصد جهت خرید تجهیزات برای پزشکان در نظر گرفته است.
بانک شهر، وام ۲۰۰ میلیون تومانی با نرخ سود ۱۸ درصد ارائه میدهد.
اگر مایل به دریافت وام نیستید و یا زمان لازم برای انجام کارهای اداری آن را ندارید، میتوانید به جذب سرمایهگذار فکر کنید. چنانچه روابط گستردهای در حوزه تخصص خود داشته باشید این امر بسیار ساده خواهد بود.
یکی دیگر از روشهای رایج جذب سرمایه، شراکت است. شما میتوانید با دوستان خود توافق کرده و یک کلینیک تاسیس کنید؛ به این ترتیب هر کس بنا بر مبلغی که آورده از سود حاصل شده سهم خواهد داشت.
پس از انتخاب مکان مناسب برای تاسیس مطب پزشکی، انتخاب نام از سختترین مسائل است. داشتن نامی مناسب و کوتاه با آوای زیبا، به شما کمک میکند تا راحتتر در ذهنها بمانید. در انتخاب نام تجاری به این مسئله توجه کنید که تکراری نباشد تا بتوانید آن را ثبت کنید.
شاید این مقاله نیز برای شما مفید باشد: همه چیز در رابطه با قصور پزشکی
تمام پزشکان و دندانپزشکانی که قصد تاسیس مطب را دارند باید عضو سازمان نظام پزشکی باشند. در حال حاضر شهرهای کشور برای اخذ مجوز تاسیس مطب پزشکی به دو دسته شهرهای مجاز و غیرمجاز تقسیم شدهاند که هر کدام شرایط متفاوتی دارند.
شهرهای مجاز کشور، جهت دریافت امتیاز برای تاسیس مطب پزشکی و دندانپزشکی به هفت درجه تقسیم میشوند، که هر درجه دارای امتیاز متفاوت است.
هر کدام از این مناطق امتیاز مختص به خود را به ازای هر سال خدمت دارد و در زمان کسب مجوز مطب پزشکی مورد استفاده قرار میگیرد.
منطقه یک | ۱۴۰ امتیاز |
منطقه دو | ۱۲۰ امتیاز |
منطقه سه | ۱۰۵ امتیاز |
منطقه چهار | ۸۴ امتیاز |
منطقه پنج | ۷۰ امتیاز |
منطقه شش | ۶۰ امتیاز |
منطقه هفت | ۳۰ امتیاز |
پنج کلانشهر که شامل شهرهای تهران، شیراز، اصفهان، تبریز و مشهد میشوند؛ شهر غیرمجاز هستند که از قوانین متفاوتی جهت راهاندازی مطب پزشکی پیروی میکنند و کسب مجوز تاسیس مطب در آنها نیاز به جمعآوری امتیاز مورد نظر دارد.
چنانچه تمام شرایط لازم جهت راهاندازی مطب را دارید، به سایت رسمی نظام پزشکی مراجعه کرده و مدارکی که از شما خواسته شده را بارگذاری کنید.
این مدارک به شرح زیرهستند:
شرایط راهاندازی کلینیک پزشکی موارد بسیاری را شامل میشود و نهادهای مربوطه بسیار سختگیر عمل میکنند که در این رابطه شرایط شهرهای مجاز و غیرمجاز به طور کامل شرح داده شد.
البته برخی پزشکان بدون دریافت امتیاز نیز اجازه تاسیس مطب را دارند:
البته طبق مصوبه جدید وزارت بهداشت، امتیازهای کسب پروانه مطب در شهرهای غیرمجاز از ۳۶۰ به ۲۵۰ و در شهرهای مجاز نیز از ۲۵۰ به ۱۷۰ کاهش یافته است.
امتیاز بازآموزی مورد نیاز جهت تمدید پروانه مطب برای پزشکان بالای ۷۵ سال نیز، پنجاه درصد کاهش یافته است.
صدور و دریافت پروانه مطب برای پزشکان، به صورت الکترونیکی است. ابتدا نیاز است به سامانه parvaneh.irimc.org وارد شده و بر روی گزینه «درخواست پروانه» کلیک نمایید.
سپس، با نام کاربری شماره نظام پزشکی وارد سامانه شوید.
در گام بعد و پس از ورود به سامانه، بر روی گزینه «درخواست پروانه اشتغال» کلیک کنید و متن تعهدنامه را پذیرفته و بر روی مرحله بعد کلیک نمایید. پس از پرداخت حق عضویت سازمان نظام پزشکی و تکمیل تمام مدارک خواسته شده، درخواست شما بررسی شده و پروانه مطب صادر میشود.
مدارک لازم جهت صدور پروانه موقت به شرح زیر است:
برای شروع فرآیند صدور پروانه دائم پزشکی، باید مراحل زیر را سپری کرد:
قبل از راهاندازی مطب پزشکی یا دندانپزشکی خود به این مسئله توجه کنید که بیمه مسئولیت پزشکان شما به اتمام نرسیده باشد. در صوت اتمام آن در اولین فرصت اقدام به تمدید نمایید، زیرا جبران هزینههای احتمالی مسائل پیش آمده بسیار سخت خواهد بود.
پزشکان همواره باری از مسئولیت را بر دوش خود میکشند و زندگی آنها را نگرانی و استرس احاطه کرده است. بیمه مسئولیت پزشکان، تلاش خود را کرده که در این مسیر پزشک را یاری نماید تا این بار مسئولیت و استرس به دوش او نباشد. این بیمه که زیرمجموعهی بیمه حرفهای است، استرس پزشکان را در برابر اشتباهات حرفهای نظیر اشتباه در تشخیص بیماری و تجویز دارو کاهش میدهد. برای اطلاع بیشتر در رابطه با این بیمه، میتوانید به مقاله <بیمه مسئولیت پزشکان چیست> مراجعه کنید.
انتخاب مکان مناسب بسیار حائز اهمیت است. البته که بودجه شما تعیین کننده این موضوع خواهد بود اما بهتر است تمام موارد متناسب با بودجه خود را بررسی کنید و پس از آن مکان مطب خود را انتخاب نمایید. در انتخاب مکان مناسب، به این نکته توجه کنید که دسترسی مردم از تمام شهر به آن نقطه آسان باشد.
پاسخ این سوال به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد. هزینه اجاره یا خرید با توجه به استان و شهر شما متفاوت است، متراژ و منطقه انتخابی شما نیز تاثیر مستقیمی بر هزینه دارد.
بهتر است حداقل ۵۰۰ میلیون تومان برای رهن و ۵ میلیارد تومان را برای خرید در نظر بگیرید.
یکی از مهمترین گامهای تاسیس مطب پزشکی، تامین وسایل مورد نیاز آن است. در ادامه به شرح کامل این وسایل پرداختهایم.
نیروی انسانی مورد نیاز درمانگاه و یا کلینیک پزشکی به شرح زیر است:
قطعا در شروع کار خود، سراغ این گزینه نخواهید رفت. زیرا جذب نیرو به واسطهی دوستانتان کار آسانی خواهد بود. اما در ادامه کارتان یکی از فاکتورهای موفقیت شما آموزش نیروهای کلینیک و مطب است. زیرا نیروهای شما باید آموزشهای لازم در جهت موفقیت کسب و کارتان را ببینند؛ آموزشهایی مانند: آموزش رفتار با بیمار و مراجعه کننده ناراضی.
مدیریت از مهمترین بخشهای هر کسب و کار است. یک مدیریت مناسب میتواند تمامی امور را به سمت و سوی درست سوق دهد و موفقیتهای روزافزون را برای مطب و کلینیک شما به ارمغان آورد. البته پس از گسترش فعالیت شما این امر به تنهایی امکان پذیر نیست و شما به یک مشاور مالی و کسب و کار نیاز خواهید داشت.
پس از گذر از مراحل سخت تاسیس مطب پزشکی و دندانپزشکی، جذب مراجعه کننده، تعیین کننده موفقیت کسب و کار شما خواهد بود. در ادامه به توضیح عوامل تاثیرگذار بر این موضوع پرداختهایم؛ اما اگر خواستار موفقیت در این موضوع هستید بهتر است با یک متخصص بازاریابی مشورت نمایید.
در گام اول نیاز است تا از درست عمل کردن تمام اعضای درونی خود اطمینان حاصل نمایید و تمامی اقدامات را جهت رفاه و آسایش مراجعه کننده در کلینیک فراهم نمایید.
با توجه به ظهور بیشمار سایتهای پزشکی، ملاک سنجش مردم برای انتخاب یک دکتر تغییر کرده است و عموماً با توجه به نظراتی که مردم درون سایتها در رابطه با متخصص میگویند تصمیم به انتخاب و یا عدم انتخاب آن میگیرند. پس بهتر است در این عصر تکنولوژی شما نیز یک سایت برای معرفی تواناییها و کلینیک خود داشته باشید و با سئو آن باعث شوید تا کاربران سایت شما را ببینند.
با یک جستجوی ساده میتوان به این مسئله پی برد که تعدادی از پزشکان تنها با استفاده از اینستاگرام توانستهاند مخاطب میلیونی جذب کنند و نام خود را به یک برند تبدیل کنند.
شما نیز میتوانید با تولید محتوای مناسب در شبکههای اجتماعی، تعداد زیادی مراجعه کننده جذب نمایید.
در حوزه پزشکی بسیاری از مراجعه کنندهها در اثر معرفی پزشکان به سراغ یک پزشک دیگر میروند. از این رو ایجاد ارتباط مناسب با همکاران و کسب اعتماد آنها موجب جذب مراجعه کننده خواهد شد.
همانطور که اشاره شد تبلیغ در شبکههای اجتماعی بازدهی زیادی برای پزشکان دارد، که بهتر است با یک متخصص شبکههای اجتماعی این موضوع را پیش ببرید. البته از معجزات و تاثیرات تبلیغات محیطی نیز غافل نشوید. در ضمن کانالهای متفاوتی برای تبلیغات وجود دارد که میتوانید از آنها نیز استفاده کنید.
Tohid
یه دندان پزشک همزمان در چند شهر یا منطقه شهری متفاوت میتواند مطب تاسیس کند آیا محدودیتی هست؟
نویسنده بیمه
سلام دوست عزیز
خیر محدودیتی وجود ندارد.
سعیدغلامی
سلام چطور میتونم بابیمه های مختلف قرارداد داشته باشیم
نویسنده بیمه
سلام دوست عزیز
با شعب بیمه در این باره صحبت بفرمایید.
مهرداد
پیشنهاد میکنم با کارگزاری های بیمه قرارداد ببندید کارگزار
ی ها اجازه دسترسی به همه شرکتهای بیمه ای رو دارند
شهره
شرایط لازم از جهت متراژ و دیگر شرایط مکان مطب چگونه است؟
نویسنده بیمه
سلام دوست عزیز
در این خصوص اطلاعی نداریم.
مجتبی
سلام وام هایی که اشاره کردین با پروانه موقت قابل دریافت هست ؟
نویسنده بیمه
سلام دوست عزیز
در خصوص این موضوع باید از بانک های ارائه دهنده تسهیلات سوال بپرسید.
سعیدرفیعی کرکوندی
سلام و درود فراوان خدمت شما اطلاعات راخیلی خوب وجالب نشرمیدهید.من پزشک هستم و متوجه دقت ومفیدبودن مطالب میشوم . مانا وسبزوتندرست باشید
نویسنده بیمه
ممنون از شما دوست عزیز.
امیر
سلام وقت بخیر
مدت زمان اقدام تا دریافت پروانه بهره برداری چقدر است؟
نویسنده بیمه
سلام دوست عزیز
از زمان ثبت درخواست تا بررسی شرایط ممکن است مدتی زمان ببرد.
امی
با سلام شما کار های تاسیس کلینیک دندان پزشکی رو که موافقط اصولی هست رو انجام میدین؟
نویسنده بیمه
سلام دوست عزیز
خیر ما کارگزاری فروش اینترنتی بیمه هستیم.
ثریا
مجوز از اماکن یا شهرداری نمیخواد؟
نویسنده بیمه
سلام. بله به مجوز شهرداری و اماکن هم نیاز دارید.
سارا
من دندان پزشک هستم و میخوام مطب بزنم، کسی هست مایل به شراکت باشه ؟؟
آرمین مارابی
سلام کدوم شهر هستین؟
رضا امیدفرد
سلام
آیا مجوز وپروانه تهران دارید؟
baraaaaan606@gmail.com
بله بنده مایل ب همکاری هستم.
۰۹۰۵۴۶۵۱۶۸۶
سام
من دکتر نیستم اما میخواستم بدونم سود کلینیک پزشکی خوبه یا نه ؟ من سرمایه گذار هستم و دوست دارم از افرادی که تجربه دارن در مورد سرمایه گذاری روی تاسیس کلینیک بشنوم
نویسنده بیمه
سلام دوست عزیز. در این زمینه اطلاعاتی نداریم.
محمود
حاشیه سود تاسیس مطب چه قدر هستش؟
نویسنده بیمه
سلام. این موضوع به مسائل مختلفی بستگی دارد.
رقیه
هزینه تجهیزات مطب گاها بیشتر از ۳ میلیارد هم هستش!
رضا
برای تاسیس مطب پزشکی حتما باید پروانه مطب داشته باشیم؟
نویسنده بیمه
سلام. بله باید پروانه نظام پزشکی داشته باشید و مجوز احداث مطب از استانداردهای نظام پزشکی بگذرد و سپس سایر مراحل را انجام دهید.