رنو: خودروسازی بیش از ۱۲۰ سال خلاقیت در تولید انواع ماشین
یکی از خوشنامترین و یکی از قدیمیترینها برندهای خودرو در جهان رنو است. گروه Renault در طول حیات خود محصولات مختلفی از قبیل: خودرو سواری، ون، تراکتور، آمبولانس، تانک و… تولید کردهاست. سال ۲۰۱۶ این شرکت نهمین خودروساز بزرگ دنیا از نظر حجم تولید بود. اما این خودروسازی چگونه به این جایگاه رسید؟ با هم نگاهی به تاریخچه این برند بزرگ خودروسازی میاندازیم.
برند خانوادگی رنو
لوئیس رنو و برادرانش سال ۱۸۹۸ شرکت رنو فررس را تأسیس کردند و خیلی زود توانستند با خودروهای کوچک خود، بردهای متوالی در مسابقات اتومبیلرانی به دست آورند. در ابتدا لوئیس در شرکت به عنوان طراح مشغول به کار شد و مدیریت کارخانه با فرناند و مارسل بود. ماجرای Renault وقتی آغاز شد که لوئیس سوار بر خودروی وویتوریت خود در خیابانهای پاریس دیدهشد. این خودرو جعبه دندههای خارقالعاده داشت : “رانش مستقیم”. این جعبه دنده به نام رنو در تاریخ ثبت شد. همان شب Renault موفق شد ۱۲ عدد از این خودرو را بفروشد و ماجراجویی خود را در دنیای خودروسازی شروع کند.
رنو در ادامه روی موتور خودرو کار میکرد تا اینکه در سال ۱۹۰۲ اولین موتور دو سیلندری خود را تولید کرد. این موتور اساسی شد بر تولید موتور چهار سیلندری که کمی بعد مارسل با آن در مسابقات اتوموبیلرانی پاریس- وین شرکت کرد و به پیروزی دست یافت. سالهای رویایی و موفقیتهای پی در پی، خیلی زود باعث معروف و محبوب شدن این برند خودروسازی شد.
جنگ جهانی و تولید گسترده رنو
با شروع جنگ جهانی اول، وزارت جنگ قراردادهای مختلفی در زمینه: تأمین آمبولانس، موتور هواپیما و ابزارآلات جنگی با Renault منعقد کرد. در آن زمان وزارت جنگ تصمیم گرفت برای اعزام سربازان به خط مقدم از تاکسیهای این شرکت ماشینسازی استفاده کند. بیش از ۴۰۰۰ سرباز با این تاکسیها به خطوط مقدم برای دفاع از کشورشان فرستاده میشدند. از این تاکسیها در تاریخ با عنوان Taxis de la Marne یاد میشود. خیلی زود تاکسیهای Renault خیابانهای پاریس و لندن را تسخیر کرده بودند و مسیر رشد را خیلی سریع طی میکرد.
الماس رنو
اولین بار شکل الماسگونه و لوزی شکل لوگوی رنو، با آن زاویههای تیز در سال ۱۹۲۴ روی خودروی سدان ۴۰ سی وی تایپ ان ام (CV40 Type NM) ظاهر شد. در سالهای بعد این لوگوی اولیه تغییراتی کرد ولی شکل الماس طور آن همچنان حفظ شد.
رنو برندی ملی میشود
جنگ جهانی دوم Renault را دستخوش اتفاقات گوناگونی کرد. پس از جنگ و تا زمانی که رنو تبدیل به برندی ملی شود و در اختیار دولت قرار بگیرد، این شرکت توانسته بود، محصولاتش را به ۴۹ کشور مختلف صادر کند و کارخانههای دیگری نیز بر پا کند. تا اینجا محصولاتش در خیابانهای کشورهای دیگر میتاختند. در نهایت در سال ۱۹۴۵ مالکیت Renault از لوئیس سلب و به دولت رسید و ملی شد.
۵ سپتامبر ۱۹۵۶، روزی تاریخی
Renault که مشغول ساخت ماشینها و موتورهای مختلف بود، موتوری توربینی با قدرت ۲۷۰ اسب بخار تولید کرد. باورکردنی نبود، این شرکت ماشینسازی به لطف این موتور، توانست با خودروی خود که ایتویل فیلانتی نام داشت، چهار رکورد سرعت در بونویل آمریکا را به نام خود ثبت کند. کسب این افتخار Renault را به برندی پیشرو در سطح جهان تبدیل کرد. پس از آن علاوه بر خط تولیدی که داشت، بخشی اختصاصی برای تولید خودروهای اسپرت و مسابقهای در نظر گرفت. سال ۱۹۹۶ این شرکت خودروسازی خصوصیسازی شد.
برخی قراردادهای رنو با شرکتهای دیگر
سال ۲۰۰۰ این شرکت ۷۰.۱% از سهام سامسونگ، موتورز را خرید و رنو سامسونگ موتورز ایجاد شد که همچنان در کره به ساخت و فروش وسایل نقلیه مشغول است. قرارداد دیگر Renault سال ۲۰۱۳ با خودروسازی چینی دانگ فنگ بود که باعث شد کارخانهای از همکاری مشترک این دو خودروساز در شهر ووهان تأسیس شود. Renault هم اکنون با نیسان و میتسوبیشی اتحادیهای تشکیل دادهاند و قرار است روی گسترش خودروهای الکتریکی کار کنند. این شرکت خودروسازی تا کنون توانسته کارخانههای بسیاری را در کشورهای مختلف از جمله: برزیل، کره جنوبی، مکزیک، رومانی و … راهاندازی کند.
خودروهای تاریخ ساز رنو
رنو محصولات زیادی تا کنون تولید کردهاست ولی برخی از ماشینهای آن نقش تأثیرگذاری در سرنوشت این شرکت خودروسازی داشتهاند که در زیر به آنها اشاره شده است:
- وویتوریت (Voiturette) سال ۱۸۹۸
- ایتویل فیلانتی (ETOILE FILANTE) سال ۱۹۵۶
- آر اس ۰۱ (RS01) سال ۱۹۷۷
- زوئی (Zoe) سال ۲۰۱۲
- ترایبر (Triber) سال ۲۰۱۹
رنو در ایران
ورود رنو به ایران به سالهای خیلی دور برمیگردد. اولین بار Renault در سال ۱۲۹۷ به ایران آمد؛ اما پس از امضای قرارداد سازمان گسترش و نوسازی با رنو در سال ۸۱ بود که حضور خوردوهای Renault در ایران پررنگتر شد. در زیر برخی از خودروهای این برند ماشینسازی را در ایران مشاهده میکنید.
- تندر ال ۹۰
- تندر ۹۰ پلاس
- تلیسمان
- ساندرو
- ساندرو استپ وی
- رنو کپچر
- داستر
- کولئوس
- تندر پیکاپ
رنو این شرکت پرطرفدار و موفق همچنان در حال تولید خودرهای باکیفیتی است که در کشور ایران و خارج از ایران طرفداران زیادی دارد. همانطور که میدانید بیمه شخص ثالث از الزامات رانندگی است. برای تهیه این بیمهنامه میتوانید به سایت بیمه دات کام مراجعه کنید و با مقایسه انواع شرکتهای بیمه، اقدام به خرید آن کنید. بیمه بدنه محصولات رنو هم در این سامانه به فروش میرسد که با استفاده از آن، کارشناس بیمه هر کجا که شما مایل باشید، خودش را برای بازدید ماشینتان مراجعه میکند.