رانندههای وسایل نقلیه باید از قوانین تصادف با عابر پیاده اطلاعاتی داشته باشند تا در صورت بروز حادثه برای رفع مشکلات احتمالی اقدامات لازم را انجام دهند. با توجه به قانون تصادفات، عابر پیاده به فردی گفته میشود که بدون هیچگونه وسیله نقلیه موتوری در حال عبور از یک مسیر (پیاده رو و ماشین رو) باشد. دولت همیشه در تلاش است که در وضع قانون تصادفات، شرایطی را ایجاد کند که عابران پیاده حمایت شوند. بنابراین رانندهها هم باید از این قوانین اطلاع داشته باشند.
هنگامی که صحبت از خوردو و قوانین تصادفات با عابر پیاده میشود، بیشتر افراد حق را به عابر پیاده خواهد داد و راننده را مقصر میدانند، اما آمارهای رسمی کشور نشان میدهد که عامل حدود ۳۰ درصد از تصادفات درون شهری و ۱۰ درصد تصادفات برون شهری، عابران پیاده هستند که در این موارد و طبق قوانین حق به طور کامل به راننده داده میشود.
در ادامه درباره قوانین تصادف با عابر پیاده را برای رانندگان توضیحاتی خواهیم داد. با ما همراه باشید.
در قوانین تصادف با عابر پیاده اگر موارد زیر اتفاق بیافتد، راننده مقصر نیست. این موارد شامل:
هنگامی که حادثهای رخ دهد و عابر پیاده یک طرف حادثه است، اگر عابر پیاده از معابر غیر مجاز استفاده کرده باشد و کارشناسهای تصادفات راهور ناجا صحنه را بررسی کنند، سهم تقصیر هر یک از طرفین مشخص میشود.
مواردی که توسط کارشناسها مورد بررسی قرار میگیرد عبارتند از:
دقت کنید که در برخی از تصادفات عابر پیاده مقصر اصلی شناخته شده و راننده هیچ جرمی را مرتکب نشده است.
به طور مثال: هنگامی که عابر پیاده چراغ قرمز عابر را رد کند و تصادف رخ دهد، مقصر خود عابر پیاده است، چون حق تقدم با خودرو و راننده بوده است. بد نیست برای اطلاع از اقدامات لازم بعد از تصادف که باید حتما انجام شود مقاله بعد از تصادف چه کنیم؟ را مطالعه بفرمایید.
قوانین تصادف با عابر پیاده با رعایت اصول و برای رفاه حال راننده و عابر نوشته شده است. از نگاه قانون، عابر پیاده وظایفی دارد که پلیس راهور تهران آن را اعلام کرده است. پلیس راهور اعلام کرده است که جرائمی برای عدم رعایت قوانین عابر پیاده در نظر گرفته، اما هنوز برای اجرایی شدن آن اقدامات انجام نشده است. مواردی که مورد انتظار قانون از عابر پیاده است به شرح زیر میباشد:
قوانین تصادف با عابر پیاده از عابران میخواهد که برای رفت و آمد از مسیرهای مشخص شده استفاده کنند. پیاده روها برای کاهش تصادفات و امنیت بالای عابران در نظر گرفته شده است. در خیابانهایی که پیاده رو ندارند، عابر پیاده باید در مسیر خلاف جهت حرکت خودروها و از منتهیالیه چپ خود از مسیر گذر کند.
همانطور که میدانید در قوانین تصادف با عابر پیاده، طی کردن مسیر، عرض خیابانها، بزرگراهها، آزادراهها و هرگونه مسیر عبور وسایل موتوری، ممنوع است. عابر پیاده باید از خط کشی ویژه یا پلهای هوایی برای عبور از دو طرف خیابان استفاده کند.
توجه کنید که اگر حتی بخشی از مسیر گاردریل، حفاظ، حصار و پوشش گیاهی داشته باشد، باز هم باید عابر پیاده از خط کشی، زیرگذر یا پل هوایی استفاده کند. طبق قانون و ماده۱۴۱ آیین نامه اگر در مسیری چراغ مخصوص عبور عابر وجود نداشته باشد و شرایط خط کشی مهیا باشد، حق تقدم با عابری است که قصد دارد عرض خیابان را طی کند.
عابر پیاده باید مانند رانندهها از قوانین راهنمایی و رانندگی مطلع باشد و طبق قوانین تصادف با عابر پیاده اگر مشکلی برای او به وجود آمد، بتواند از حقوق خود دفاع کند. قانون انتظار دارد هنگامی که عابر پیاده قصد عبور از تقاطعها را دارد به قوانین احترام بگذارد و از خط کشی استفاده کند یا منتظر سبز شدن چراغ عابر باشد.
با رعایت و احترام گذاشتن به قوانین میتوان تصادفات با عابر پیاده را کاهش داد.
در ابتدا توصیه میکنیم، هنگام تصادف با عابر پیاده به هیچ وجه صحنه تصادف را ترک نکنید. بهتر است که بعد از پارک کردن خودرو در مکان مناسب، به سراغ فرد آسیب دیده بروید و اگر جراحتی را مشاهده کردید بلافاصله با اورژانس و پلیس ۱۱۰ تماس بگیرید. تصادفی که منجر به آسیب یا جراحت عابر پیاده شود را تصادف جرحی میگویند.
بعد از رسیدن اورژانس، مصدوم به نزدیک ترین بیمارستان منتقل میشود. همچنین بعد از تماس با ۱۱۰، نزدیکترین مامور راهنمایی و رانندگی در محل حضور خواهد داشت. پلیس کروکی تصادف و اظهارات شما را بررسی میکند و مدارک شما مانند: گواهینامه، کارت ماشین و بیمه شخص ثالث را بررسی خواهد کرد.
مامور کلانتری یک فرم از اطلاعات شما و فرد حادثه دیده را تکمیل کرده و ماشین راننده را به کلانتری و پارکینگ منتقل میکند.
پس از اینکه ماشین راننده به کلانتری منتقل میشود، از شما میخواهند که وسایل با ارزش خود را بردارید و هر صدمهای که روی ماشین وجود دارد را داخل یک فرم یادداشت کنید.
بهتر است که کیلومتر و بنزین ماشین خود را چک کنید. بعد از آن یک برگه سبز رنگ به شما داده میشود که بتوانید ماشین خود را تحویل بگیرید.
بعد از آن باید به افسر نگهبانی کلانتری بروید و تشکیل پرونده دهید. یک فرم به شما داده میشود که اظهارات خود را تکمیل کنید. همچنین کپی مدارک باید در پرونده قرار گیرد و سپس برای دریافت فرم ثنا اقدام کنید.
اگر عابر مقصر حادثه باشید چه اتفاقی میافتد؟ آیا همیشه راننده باید دیه را پرداخت کند؟ چه زمانی به عابر پیاده دیه تعلق نمیگیرد؟ با توجه به قانون و ماده ۳۳۳ مجازات اسلامی در مورد قانون تصادف با عابر پیاده منجر به فوت، اگر عابری از معابری که برای او ممنوع شده است، عبور کند و سانحهای برای وی رخ دهد که منجر به جراحت یا مرگ شود، راننده ضامن خسارت وارده و پرداخت نرخ دیه تصادف با عابر پیاده نیست.
البته این قانون در شرایطی است که راننده با سرعت مطمئن و مجاز رانندگی کرده و وسیله نقلیه او دچار نقص فنی نباشد. پس همیشه مجازات تصادف با عابر پیاده برای مالک خودرو و راننده آن در نظر گرفته نمیشود و دیه عابر پیاده مقصر بر عهده خود او است.
ماده ۳۳۱ یکی دیگر از قوانین تصادف با عابر پیاده است که میگوید:
«هر کس در محلهایی که توقف در آنجا جایز نیست متوقف شده یا شیی یا وسیلهای را در این قبیل محلها مستقر کند و کسی بدون قصد، با شخص یا شیی یا وسیله مزبور برخورد کند و بمیرد، شخص متوقف یا کسی که شیی یا وسیله مزبور را در محل مستقر ساخته عهدهدار پرداخت دیه خواهد بود.
اگر توقف شخص مزبور با استقرار شیی و وسیله مورد نظر موجب لغزش راهگذر و آسیب کسی شود، مسئول پرداخت دیه صدمه یا آسیب وارده است مگر آنکه عابر با وسعت راه و محل، عمدا قصد برخورد داشته باشد که در این صورت نه فقط خسارتی به او تعلق نمیگیرد بلکه عهدهدار خسارت وارده نیز میباشد.»
در صورتی که عابر پیاده خانم باردار بوده و تصادف با او موجب از بین رفتن جنین شود، دیه جنین هم در نظر گرفته خواهد شد. البته اینکه دقیقاَ به چه صورت خواهد بود، دادگاه تعیین خواهد کرد.
بر اساس قوانین تصادف خودرو با عابر پیاده، اگر راننده در حالت مستی و عدم هوشیاری با عابر پیاده تصادف کند، مجرم شناخته میشود؛ حتی اگر عابر در این حادثه مقصر باشد. با توجه به ماده ۷۱۷ قانون مجازات اسلامی، بی احتیاطی و رعایت نکردن قوانین در شرایط تصادف با عابر پیاده، میتواند ۲ تا ۶ ماه حبس را برای راننده به همراه داشته باشد.
قانون مجازات اسلامی در ماده ۷۱۴ به توضیح مسئله رانندگی بدون گواهینامه و بیمهنامه میپردازد. در ماده ۷۱۴ آمده است که اگر شخصی بدون داشتن گواهینامه تصادف کند و در یک حادثه تصادف با عابر پیاده منجر به فوت فرد شود، مجازات قتل غیر عمد برای او در نظر گرفته میشود که شش ماه تا سه سال حبس را به همراه خواهد داشت. همچنین باید دیه عابر پیاده را هم پرداخت کند. علاوه بر این موارد؛ دادگاه میتواند با تشخیص خود، حق رانندگی را بین یک تا پنج سال از مقصر حادثه صلب کند.
قوانین تصادف عابر پیاده با ماشین در هر محل متفاوت است. امکان دارد در دو صحنه کاملاً مشابه، یک بار راننده مقصر اعلام شود و بار دیگر عابر پیاده. برای آشنایی با برخی از این شرایط در ادامه به توصیف شرایط خاصی میپردازیم:
شهرداری با همکاری پلیس راهنمایی و رانندگی در سطح شهر مسیرهایی را برای عبور عابران پیدا در نظر میگیرد تا عابران پیاده راحتتر و ایمنتر از خیابانها عبور کنند. قانون تصادف با عابر پیاده زیر پل عابر اعلام میدارد اگر شخصی در حال عبور از خیابان تصادف کند و در شعاع ۵۰۰ متری او پل عابری وجود داشته باشد، راننده هیچ مسئولیتی در قبال او نخواهد داشت.
در بزرگراهها نیز همانند سایر نقاط شهر، زیرگذر و پل هوایی عابر وجود دارد تا افراد بتوانند به راحتی و بدون خطر تصادف از عرض اتوبان و بزرگراه عبور کنند. با توجه به طول بزرگراهها، این گذرگاهها معمولاً در محلهایی قرار میگیرند که ورودی یک شهرک یا محل سکونت باشد.
تشخیص مقصر تصادف با عابر پیاده در خیابان و کوچه به سادگی موارد بالا نیست و کمی دشوارتر است؛ برای همین نمیتوان قانون خاصی را برای این موضوع در نظر گرفت؛ با توجه به نوع حادثه و شواهد موجود، پلیس راهنمایی و رانندگی با مشاهده صحنه حادثه مقصر حادثه را مشخص خواهند کرد. مواردی که پلیس راهور برای بررسی صحنه تصادف در نظر میگیرد شامل فرعی یا اصلی بودن کوچه، وجود یا عدم وجود چراغ یا علائم راهنمایی و رانندگی، مسکونی یا غیر مسکونی بودن محل حادثه، نحوه ورود عابر به خیابان و وجود یا عدم وجود خط کشی عابر یا پل عابر میشود.
راننده و مالک خودرو میتواند یکسان یا متفاوت باشد. طبق قوانین تصادف با عابر پیاده اگر رانندهای در صحت سلامت بوده و گواهینامه او اعتبار داشته باشد، مسئولیت تصادف متوجه مالک خودرو نمیباشد. رانندههای خودرو از نظر قوانین تصادفات با عابر پیاده موظف به رعایت موارد مختلفی هستند که به شرح زیر است:
به طور کلی میتوان اینگونه بیان کرد که در قوانین تصادف با عابر پیاده باید اطلاعات کاملی را به پلیس ارائه کرد تا اقدامات لازم انجام شود. همانطور که گفته شد در بسیاری از تصادفات، عابر پیاده مقصر است و نمیتوان راننده را مقصر دانست. همچنین در برخی از تصادفات هم هر دو طرف راننده و عابر پیاده مقصر هستند. تشخیص این موضوع با پلیس راهور و بررسی صحنه تصادف است.
به هر حال در صورتی که تصادف کرده و مقصر باشید، با استفاده از بیمه شخص ثالث میتوانید آن را جبران کنید. فقط باید بیمه نامه شما معتبر باشد. بیمه دات کام یک سامانه استعلام، مقایسه و خرید بیمه است که محصولات مختلف بیمه را ارئه میکند. برای خرید بیمه شخص ثالث میتوانید از طریق سامانه بیمه دات کام اقدام کنید. فقط کافی است تا با وارد کردن مشخصات خودرو، متناسبترین را انتخاب کنید.
مهدی محمدی
سلام ببخشید من با یه عابر پیاده زیریه زیر گذر تصادف کردم وبعداز برخورد آیینه ماشین با عابر سریعا ماشینمو یه گوشه خیابان پارک کردم واومدم رو سر عابربه گفته ی خود دستش صربه خورده بود ویه دفعه اون عابر قبل از برخورد زیرپل اومد تو بزرگراه ووقتی که من رفتم پهلوش به من گفت که دمت گرم مرسی از این که اومدی بالا سرم ومن از تو شکایتی ندارم برو منم شمارمو بهش دادم ولی اون از پلاک عکس گرفته بود ومدام منو تهدید میکنه خواستم بدونم ایا میتونه واسم مشکلی درست کنه یا نه مرسی زودتر جواب بدین
نویسنده بیمه
سلام دوست عزیز
در چنین مواردی بهتر است صبر کنید تا افسر راهنمایی و رانندگی به محل مراجعه کند. در صورتی که تصادف زیر پل عابر پیاده اتفاق افتاده باشد احتمالا ایشان مقصر هستند. البته در این خصوص باید با افسران راهنمایی و رانندگی مشورت نمایید. ارائه مدارک نیز برای اثبات نحوه تصادف الزامی است.
محمد
سلام.من از کوچه داشتم میرفتم هنوز ماشین دنده یک بود ۲۰متر آمدم جلو دوتا پسر بچه پریدن جلوماشین من تا اولی را دیدم ترمز کردم ولی پسر بچه دومی به گوشه سپر سمت شاگرد خورد و زمین خورد دوتاپسر بچه پشت ماشین بودن واز هر دو طرف هم ماشین پارک بود مقصر من میشم
نویسنده بیمه
سلام دوست عزیز
مقصر حادثه در چنین مواردی توسط پزشکی قانونی تعیین می شود. احتمالا شما مقصر حادثه هستید.
محمد
تو کوچه همسایه چند بار به پدر و مادرش تذکر دادن که تو حساب بچه ها باشید همیشه جلوی ماشین مردم میپرند بنده خدا هم بلوچ هست یکی بچه ندارن ۵تا داره همیشه دارن تو کوچه مزاحمت ایجاد میکنم آیا با است محلی میشه مقصر شوند کرد
محمد
عرض کوچه ۶متر بوده دوتا ماشین هم کنار هم دوبل پارک بودن من از این وسط چطوری بتونم تشخیص بدم عابر جلوم هست در صورتی که اون خودش با ماشین زد و به زمین خورد
نویسنده بیمه
تشخیص مقصر در چنین حوادثی با پلیس راهنمایی و رانندگی است.
میلاد
با سلام هفته پیش مادرم با یک ماشین تصادف کرده صد متر جلوتر پل عابر پیاده وجود داشته ماشین هم سرعت داشته و ۲۰ متر خط ترمز به جا گذاشته افسر ۵۰ .۵۰ کرده میخاستم ببینم نسبت به اینکه سرعت داشته میتونم به رای داده شده اعتراض کنم در ضمن عابرپیاده که با ماشین تصادف کرده بخاطر آسیب های وارد شده ۶روز هست که تو آی سی یو هست وسطح هوشیاری پایین
نویسنده بیمه
سلام دوست عزیز
خیر؛ چون در نزدیکی محل تصادف پل عابر پیاده وجود داشته، عابر مقصر حادثه است.
محمد
ممنون .از پاسخوگی شما .
محمد
من فروردین ماه بایک عابر پیاده در بزرگراه تصادف کردم که منجر به فوت شد کروکی ۵۰۵۰ زدند باتوجه به اینکه ماشین بیمه دارد رای بدوی امده که با توجه به میزان ۵۰ درصد تقصیر(راننده)نصف دیه مرد مسلمان به مهلت ۲سال از تاریخ فوت و۵۰درصدتقصیر متوفی با توجه به ماده ۲۶ درحق عابر بیمه مربوطه باید پرداخت کند حالا میخواستم بدونم بیمه همه رو پرداخت میکنه یا من هم چیزی باید بدم؟
نویسنده بیمه
سلام دوست عزیز
بیمه شخص ثالث خسارت شما را پرداخت میکند.
زهرا
سلام خسته نباشید من تصادف کردم و اول خیابونی که تصادف کردم خط عابر وجود داشت ولی مسیری که به ایستگاه بی ار تی میخورد در همون خیابون خطر عابر نداشت الان من مقصرم؟
دم خط زرد ایستگاه بی آرتی تصادف کردم
نویسنده بیمه
سلام دوست عزیز
اگر در ایستگاه بی آر تی تصادف کرده اید شما مقصرید. در چنین مواردی نظر افسر راهنمایی و رانندگی ملاک تعیین مقصر است.
علی
سلام چند شب پیش دوست بنده با ماشین به فردی زد با سرعت ۲۰ کیلومتر
و فرد مجرو سرپا شده و گفته مشکلی نیست اما دوست من از رو انسانیت برده بیمارستان و پاش شکسته بود آن فرد میخواستم بدونم وقتی صحنه به هم خورده بوده ایا کروکی کشیده میشود؟
در کلانتری هم صورتجلسه شده و منتظر امضای شکایت نامه هستیم توسط آن فرد برای ادامه روند
نویسنده بیمه
سلام دوست عزیز
در چنین مواردی باید از پلیس راهنمایی و رانندگی کروکی سازشی را دریافت کنید.
ناصر
سلام وقت بخیر.دوستان من از خونه پردم اومدم بیرون سوار شدم ماشین با مادر جلو در خداحافظی کردم اومدم ماشین رو سر تک کنم دنده عقب که گرفتم عقب ماشین سمت شاگرد با خیلی آروم به مادرم برخورد کرد ور خورد زمین و زمین خوردنش منجر ب شکستن مچ دستش شد اولش فکر کردیم چیزی نشده رفتم بعد از نیم ساعت مادر زنگ زد گریه میکرد گفت دستم درد میکنه اومدم برگشتم بردم بیمارستان صورت جلسه کردن بیمارستان مادر شکایت کرد بعد اومدن کروکی کشیدن الان که وقت داده شده نماینده بیمه. اومد پرونده رو بررسی کرده .میگه پرونده باید دوباره بره دادیاری کارشناس بیاد.نامه پزشک قانونی بیاره که بر اثر تصادف دست ت شکسته .و تصادف بین پسر مادر اتفاق افتاده.خواستم کمکم کنید پرونده چی میشه چه کاری باید بکنم.لطفا راهنمایی کنید .با تشکر
nasrshaswnd@gmail.com
نویسنده بیمه
سلام دوست عزیز
باید همین فرایندی که بیمه به شما گفته است را طی کنید.
M.A
سلام من عابر پیاده بودم و نزدیک پل هوایی ولی خودرو سبقت از راست گرفت چون سرعت بالا بود و بزرگراه بود من ندیدمش وبا من تصادف کرد.
افسر بعد از بردن من با امبولانس آمده ،،تو کروکی نوشته با طرفین صحبت کرده و از شوذهد و مدارک جا مونده از من (نمیدونم شیشه پنجرم یا ایینه شکستم افتاده جوری نوشته مدارک جا مونده آخه عابر پیاده مدارک جا موندش چیه نمیدونم!!!!!!) فهمیده من پریدم وسط اتوبان و مقصرم
حالا اصلا به من بیمه تعلق نمیگیره عایا؟؟؟!
نویسنده بیمه
سلام دوست عزیز
اگر شما مقصر شناخته شده اید، خیر بیمه به شما تعلق نمی گیرد.
Amir
همه اینا مزخرفه قانونی وجود نداره
دیروز یه عابری خودش میگه پام گیر کرد به جدول بلوار افتادم رو ماشینت
۱۰ متر عقب تر خط عابر پیاده و ۱۸۲ متر جلوتر پل عابر پیاده وجود داره منم با دنده یک داشتم میرفتم
ولی افسر منو مقصر نوشت و فرمود عابر پیاده از هواهم بیوفته جلوت تو مقصری
تازه جلوم نبود افتاد کنار ماشینم پاشو دراز کرد زیر تایره عقب
نویسنده بیمه
سلام دوست عزیز
در چنین تصادف هایی نظر افسر راهنمایی و رانندگی در تعیین مقصر حرف اصلی را می زند. اما توضیحاتی که ما در مقاله نوشتیم بر اساس قوانین راهور است. در صورتی که مدارکی دارید می توانید اعتراض کنید و مدارک خود را ارائه دهید.
جمشید
سلام مندیشبدقیقازیرپلعابرباماشبنمبهیهعابر
زدمکهعرضخیابانیابهتربگماتوبانروتویتاریکی
ردمیکرددرصورتیکهوسطدولاینخیابانهمنرده
داشتوعابرازنردهردشدهبودشهودهمدارمدوربین
مداربستههمهستالانچیمیشه
نویسنده بیمه
سلام. باید از افس راهنمایی و رانندگی بخواهید مدارک را بررسی کند.
Aein
سلام وقت بخیر. من دیروز در خیابان دو طرفه ک خیلی خیلی تنگ و ترافیک بود ب آرامی در حال حرکت بودم دو جوان هم مسیر خودرو ما به سمت جلو از حاشیه خیابان میرفتند وقتی به آنها نزدیک شدم بوق هم ب نشانه اعتراض زدم که چرا از خیابانی ک تنگ است راه میروند. یهو صدای شکستن پایه آینه بغل ماشین خود شدم نمیدونم به دست پسره خود آینه جمع شد.بعد از آینه ب پسر نگاه کردم سالم بود و من ب مسیر خود ادامه دادم الان مقصر کیه؟ الان عذاب وجدان دارم که چرا توقف نکردم و حال پسر رو نپرسیدم
نویسنده بیمه
سلام. دوست عزیز بهتر است با دقت بیشتری رانندگی کنید.
محمد
سلام من چند روز پیش حین خروج از درب منزل با مادرم که در پیاده رو بود برخورد کردم و بعد از برخورد مادرم داخل جوب کنار خیابون افتاد و پاش شکست دچار سانحه شد و مأمور کلانتری هم آمد و صورت جلسه کرد و مادرم بردیم بیمارستان و عمل شد ولی وقتی خواستیم اون مرخص کنیم بهمون گفتن بیمه حوادث شامل شما نمیشه و هزینه ها آزاد هست وبیمه این حادثه رو قبول ندارن میخواستم ببینم دلیل رد آن چی هست درصورتی که ماشین با دنده عقب درحال حرکت بوده و ایشون دچار سانحه شدن
نویسنده بیمه
سلام. به بیمه خود مراجعه کنید تا قوانین را برای شما توضیح دهد.
محمد
با سلام و عرض ادب
اگر راننده ای با عابر پیاده کاملا مست تصادف کند مقصر کیست
نویسنده بیمه
سلام. افسر راهنمایی و رانندگی باید این موضوع را مشخص کند.
کیان
سلام وقتتون بخیر پسرم ۵ سالش هست هنگام خروج از خانه ماشین دنده عقب در حال عبور بوده که به در برخورد میکنه و درب حیاط به پای پسرم برخورد میکنه و میشکنه بعد از تشکیل پرونده و کروکی ۵۰ درصد مقصر پسر من چون ۵ سالش بوده نوشته بودن قصور پدرومادر خواستم بدونم همچین قانونی هست یانه من هم حرف مامور کلانتری رو باور کردم رضایت دادم آیا میشه بعد از رضایت میشه رضایتم رو پس بگیرم ؟
نویسنده بیمه
سلام. لطفا در این زمینه از یک وکیل کمک بگیرید.
پوراله
باسلام بنده درایست بازرسی پلیس راه بایک سرباز تصادف کردم.سرباز در ماشین کناری درحال صحبت بوده وبنده هم ازکنار سرباز وظیفه باسرعت ۱۰K/H درحال حرکت بوده که به یکبار به عقب آمده وپایش درزیرلاستیک خودرواینجانب رفته.کارشناس راهنمایی و رانندگی بنده رامقصردونسته ومیگه همیشه حق تقدم باعابرپیادس…
حال مقصر کیست؟لطفا اگه مقدوره باماده وتبصره ذکرشود
نویسنده بیمه
سلام دوست عزیز. در چنین مواردی افسر راهنمایی و رانندگی باید نظر دهد. ما نمی توانیم بدون دیدن کروکی تصادف هیچ نظری بدهیم.
ali K8
سلام. میشه بگید مراحل شکایت تصادف با عابر پیاده چیه؟ چند روز پیش یکی خودشو انداخت جلوی ماشین من و الان هر روز داره تماس میگیره اگه دیمو ندی میرم شکایت میکنم. در صورتی که هیچیشم نشده
کارشناس بیمه
سلام دوست عزیز. به پلیس ناجا مراجعه کنید.
محمود
سلام . در صورت تصادف راکب موتور با عابر ، عابر ۱۰۰ مقصر باشه حتی برغم تقصیر عابر بازم دیه اش قابل پرداخته (ماده ۲۶ آیین نامه تخلفات رانندگی)، حالا سوالم اینه اول : دیه راکب زیان دیده از کجا تامین میشه؟ عابر؟ بخش حوادث بیمه نامه ثالث راکب؟ و دوم: اگر راکب بیمه نداشته باشه تکلیف با خسارت بدنی خودش چیه؟ من شنیدم راکب میتونه ازبیمه سرنشین خودش استفاده کنه
کارشناس بیمه
سلام باید این را از یک وکیل بپرسید.
خسرو خیابانی
در تصادف با عابر پیاده در ۱۵۰ متری گذرگاه عبور عابر پیاده مقصر کیه؟
کارشناس بیمه
سلام مقصر اصلی را فقط افسر مشخص می کند.
ممم
سلام جناب خسته نباشید
بنده در یک کوچه ی با تقاطع هم عرض که چهار راه بود
بخاطر همون میگم تقاطع ولی هم عرض بودن
و بدون خط کشیو تابلو و علاعم رانندگی بودن
بنده داشتم میرفتم به طرفین نگاه کردم که چیزی نبود
ولی به از طرف مقابل آفتاب میزد تو چشام که عبارینی هم که وسط تقاطع در حال عبور
بودن رو بخاطر آفتاب ندیدم که خورد به یه نفر سرعتمم
۱۵ الی ۲۰ بود زنه تنها یه خراش رو پاش اوفتاد گفتم که
ببرمت اورژانس گف که نمیخواد و رفت و تا بعد از رفتنش
تا یه بیست دیقه هم وایسادم حالا این میشه که
رضایت گرفتم یا نه با خاسته خودش اونجا رو ترک کردم و رفتم
اگه بعد از رفتنم شکایت کنه قانون به نفع کی خواهد بود
کارشناس بیمه
اگر دوربین در محل حادثه باشد، مشکلی به وجود نمیآید. در غیر این صورت، اگر عابر پیاده از شما شکایت کند، باید اظهارات خود را اثبات کنید.