۲۴ تیر ۱۴۰۳

بیمه شخص ثالث در مناطق آزاد چه شرایطی دارد؟ + بررسی انواع پوشش‌ها

بیمه شخص ثالث در مناطق آزاد برای خودروهایی در نظر گرفته می‌شود که در شهرهای آزاد قشم، کیش، چابهار، ارس، انزلی، اروند و ماکو هستند. از طرفی هم اگر به این شهرها در مناطق آزاد سفر کرده باشید، مشاهده می‌کنید که بیشتر خودروها به صورت وارداتی بوده و جزء خودروهای لوکس و نامتعارف شناخته می‌شوند. همچنین پلاک خودروهای این مناطق با پلاک خودروهای سایر شهرهای کشور متفاوت است.

بیمه شخص ثالث برای این خودروها هم ضروری است؛ البته که قیمت و پوشش‌های بیمه ثالث برای خودروهای مناطق آزاد کمی تفاوت دارد، اما به طور کلی با توجه به قانون، خرید این بیمه نامه الزامی است. در این مقاله سعی داریم برای افرادی که محل زندگی یا کسب و کار آن‌ها در مناطق آزاد است توضیحاتی درباره قوانین بیمه شخص ثالث در مناطق آزاد داشته باشیم تا با این بیمه نامه بیشتر آشنا شوید. با ما تا انتهای متن همراه باشید.

بیمه شخص ثالث چیست؟

بیمه شخص ثالث یکی از پرکاربردترین بیمه نامه‌های صنعت بیمه است؛ این بیمه‌نامه برای تمام خودروها اجباری بوده و تمام صاحبان خودرو باید آن را خریداری کنند. در حقیقت، بیمه شخص ثالث جبران هزینه‌های مالی و جانی که برای اشخاص ثالث در حادثه‌های رانندگی ایجاد می‌شود را انجام می‌دهد. همچنین در صورت عدم تمدید بیمه نامه یا عدم تهیه بیمه ثالث با جریمه و توقیف خودرو مواجه خواهید شد. از این رو اهمیت این بیمه نامه به طور کامل مشخص است.

قیمت بیمه ماشین های خارجی در منطقه آزاد

بیمه شخص ثالث در مناطق آزاد

برخی افراد از نحوه بیمه مناطق آزاد سوال دارند؛ برخی ادیگر هم درباره علت نام گذاری بیمه شخص ثالث سؤال دارند که بهتر است این بیمه نامه سه طرفه را این‌گونه تعریف کنیم؛ در بیمه شخص ثالث به صاحب خودروها (بیمه‌گزار) شخص اول، به شرکت بیمه (متعهد شونده پرداخت خسارت‌ها) شخص ثانی و به اشخاص زیان دیده در حوادث رانندگی شخص ثالث گفته می‌شود. همچنین این بیمه نامه دو نوع پوشش جانی و مالی را برای جبران خسارت‌های ایجاد شده ناشی از حادثه تصادف برای اشخاص ثالث در نظر می‌گیرد. از طرفی هم برای جبران خسارت‌های جانی راننده مقصر، پوششی با عنوان بیمه حوادث راننده در نظر گرفته شده که همراه بیمه نامه شخص ثالث خواهد بود. در حقیقت به عنوان پوشش در نظر گرفته خواهد شد.

منطقه آزاد چیست؟

در کشور ایران، ۷ منطقه آزاد و ۶۴ منطقه اقتصادی وجود دارد که بیشتر این مناطق در بندرها یا نقاط مرزی هستند. با توجه به اینکه نیاز است یک شاه‌راه برای مبادلات اقتصادی با خارج مرزها ایجاد شود، بهتر است که توجه ویژه‌ای به مناطق آزاد داشته باشیم. همان‌طور که در ابتدای متن اشاره شد، مناطق آزاد تجاری، قشم، کیش، چابهار، ارس، انزلی، اروند و ماکو جزء معروف‌ترین و جذاب‌ترین مناطق آزاد ایران هستند.

همچنین به طور معمول برای ایجاد رونق اقتصادی شرایط ویژه‌ای در این مناطق ایجاد می‌شود. به طور مثال: این مناطق می‌توانند از شرایط معافیت‌های مالیاتی استفاده کنند یا نرخ گمرکی متفاوتی پرداخت کنند. از این رو ماشین‌های مناطق آزاد با پلاک تجاری ثبت می‌شوند و تردد با این پلاک‌های ویژه، شرایط بیمه‌ای متفاوتی هم برای شرکت‌های بیمه‌ای ایجاد کرده است.

خرید بیمه شخص ثالث

تفاوت پلاک خودروهای مناطق آزاد با سایر خودروها

همان‌طور که اشاره شد، برای جذب سرمایه‌گذارها در مناطق آزاد، تسهیلات ویژه‌ای در نظر گرفته شده است. همچنین استفاده از خودروهای وارداتی را می‌توان یکی از ویژگی‌های مهم این مناطق دانست. علت اصلی آن هم می‌تواند این باشد که مالیات و گمرکی برای مناطق آزاد نسبت به سایر شهرها کمتر است.

نکته مهم استفاده از خودروهای وارداتی این است که این خودروها هم باید پلاک داشته باشند و نمی‌توانند از مناطق آزاد خارج شوند. در حقیقت اگر خودرویی با پلاک آزاد از این مناطق خارج شود جریمه خواهد شد و پلیس می‌تواند خودرو را توقیف کرده و به پارکینگ منتقل کند. البته که بیمه شخص ثالث در مناطق آزاد هم یکی از شروط اصلی تردد خودروهای وارداتی است.

خرید بیمه شخص ثالث

با پلاک مناطق آزاد تا چه محدوده‌ای می‌توان تردد داشت؟

در قانون راهنمایی و رانندگی تبصره ماده ۱۶ وجود دارد که شرایط تردد ماشین‌های با پلاک مناطق آزاد را تا محدوده‌ای مشخص می‌کند. محدوده‌های تردد خودروهای مناطق آزاد در برخی از شهرها متفاوت است که عبارتند از:

  • پلاک منطقه آزاد انزلی تا شعاع ۵۰ کیلومتر
  • پلاک منطقه آزاد ماکو تا شعاع ۳۰ کیلومتر
  • پلاک منطقه آزاد چابهار تا شعاع ۳۰ کیلومتر
  • پلاک منطقه آزاد اروند تا مرکز استان (حدود ۱۲۰ کیلومتر)
  • پلاک منطقه آزاد ارس تا مرکز استان (حدود ۱۳۰ کیلومتر)

نکته: اگر خودرویی با پلاک مناطق آزاد از محدوده‌های مشخص شده خارج شوند به طور حتم غیر قانونی بوده و حکم ماشین قاچاق را خواهند داشت.

پوشش‌های بیمه شخص ثالث در مناطق آزاد

بیمه شخص ثالث دو نوع پوشش جانی و مالی را برای وسایل نقلیه زمینی در نظر گرفته تا بتواند بهترین خدمات را به بیمه‌گزارها ارائه کند. همچنین قیمت اصلی این بیمه نامه با توجه به نرخ دیه اعلام شده در ابتدای سال و عوامل مختلفی مانند: سال ساخت خودرو، نوع کاربری، تخفیف‌های بیمه‌ای و جریمه تمدید بیمه نامه مشخص می‌شود.

به طور کلی پوشش‌های بیمه شخص ثالث در مناطق آزاد با سایر شهرها تفاوتی ندارند و به شرح زیر هستند:

پوشش خسارت جانی اشخاص ثالث

هنگامی ‌که خسارتی برای جان اشخاص ثالث ایجاد می‌شود در این پوشش تا سقف تعهدات قابل جبران است. خسارت‌هایی مانند دیه فوت، نقص عضو و جراحات بدنی جزء پوشش جانی محسوب خواهد شد.

پوشش خسارت مالی اشخاص ثالث

در حادثه رانندگی ممکن است که خسارتی به اموال منقول یا غیر منقول اشخاص ثالث وارد شود که در این بیمه نامه تا سقف تعهدات شرکت بیمه قابل پرداخت و جبران است. در حقیقت تصادف دو خودرو ممکن است که خسارت‌های مالی به همراه داشته باشد از این رو بهتر است بالاترین سقف خسارت بیمه شخص ثالث را برای خودرو انتخاب کرد.

پوشش سرنشین یا راننده مقصر حادثه رانندگی

با توجه به تعریف بیمه شخص ثالث، راننده مقصر تصادفات رانندگی یا مالک خودرو جزء اشخاص ثالث محسوب نمی‌شود و شرکت بیمه برای جبران خسارت‌های مالی هیچ‌گونه تعهدی ندارد. اما برای خسارت‌های جانی و دریافت غرامت جانی و بدنی می‌توان از پوشش سرنشین راننده استفاده کرد. در این پوشش سقف تعهدات بدنی معادل دیه در ماه‌های عادی سال است.

مقاله پیشنهادی: استعلام خلافی خودرو در منطقه آزاد + جدول جریمه

تعهدات بیمه شخص ثالث در مناطق آزاد چیست؟

شرکت‌های بیمه در بیمه نامه شخص ثالث تعهداتی دارند که به طور معمول به صورت سالانه تمدید می‌شوند. با توجه به قانون بیمه شخص ثالث، میزان تعهدات در این بیمه نامه با توجه به دیه اعلام شده در نظر گرفته می‌شود. دیه در سال ۱۴۰۳ برای ماه‌های حرام مبلغی معادل ۱ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان و برای ماه‌های عادی سال مبلغی برابر با ۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان اعلام شده است. این مبالغ برای پرداخت خسارت‌های جانی در بیمه شخص ثالث است و برای جبران خسارت‌های مالی باید ۲.۵ درصد یا همان یک چهلم مبلغ دیه را در نظر گرفت.

در سال ۱۴۰۳ مبلغ تعهدات خسارت مالی حداقل برابر با ۴۰ میلیون تومان است و این مبلغ با توجه به پوشش‌های انتخابی می‌تواند بیشتر شود. با پرداخت حق بیمه اضافی، استفاده از این بیمه تا سقف تعهدات ۸۰۰ میلیون تومان امکان پذیر است. با توضیحاتی که داده شد، توصیه می‌کنیم بالاترین سقف تعهدات را برای خودروهای وارداتی خریداری کرده تا در بیمه شخص ثالث در مناطق آزاد بتوان خسارت‌های بیشتری دریافت کرد. (برای کسب اطلاعات بیشتر، راهنمای بیمه شخص ثالث را مطالعه نمایید.)

قیمت بیمه شخص ثالث در مناطق آزاد

با توجه به توضیحاتی که داده شد، بیمه شخص ثالث با در نظر گرفتن عوامل مختلفی محاسبه می‌شود که دیه مهم‌ترین آن‌ها خواهد بود. قبل از اینکه بخواهید برای خودروهای پلاک شده مناطق آزاد بیمه نامه ثالث تهیه کنید باید بدانید که نوع خودرو و مدل آن اهمیت ویژه‌ای دارد و در نرخ حق بیمه نامه تأثیر مستقیم خواهد گذاشت، اما به طور پایه‌ای نرخ بیمه شخص ثالث خودرو ۱۴۰۳ با توجه به تعداد سیلندر عبارتند از:

  • ماشین‌های کمتر از ۴ سیلندر: ۴۱۲۹۰۰۰۰ ریال
  • پیکان، پراید و سپند: ۴۸۸۹۹۰۰۰ ریال
  • ماشین‌های چهار سیلندر: ۵۷۴۷۸۰۰۰ ریال
  • سایر ماشین‌های بالای چهار سیلندر: ۶۴۳۳۰۰۰۰ ریال

 

همچنین به طور معمول حق بیمه شخص ثالث در مناطق آزاد حدود ۳۰ درصد بیشتر از سایر شهرهای کشور خواهد بود؛ قیمت ماشین‌ها علت اصلی این افزایش هزینه است، اما توصیه می‌کنیم که با رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی از بروز حادثه جلوگیری کنید تا نیازی به جبران خسارت‌های ایجاد شده وجود نداشته باشد. هرچند که در مناطق آزاد با توجه به لوکس بودن خودروی افراد با دقت بیشتری رانندگی می‌کنند تا خسارتی به خودروی خود و شخص ثالث وارد نکنند.

نکته: با توجه به اینکه موضوع مقاله برای بیمه شخص ثالث در مناطق آزاد است اما بهتر است بدانید که برای خودروهایی مانند: تاکسی‌های داخل شهر، تاکسی‌های اینترنتی و تاکسی‌های خارج از شهر نرخ حق بیمه نامه ۱۰ درصد بیشتر خواهد بود که این موضوع با توجه به میزان ریسک بیشتر خطرات برای این خودروها است.

استثنائات پوشش‌‌های بیمه شخص ثالث در مناطق آزاد

استثنائات بیمه‌ای برای خودروهای تحت پوشش بیمه شخص ثالث تفاوتی ندارد. به علاوه اینکه در مناطق آزاد یا شهرهای دیگر کشور باشید هم تفاوتی ندارد. اگر بیمه مرکزی استثنائاتی را در نظر گرفته باشد، جبران خسارت در آن زمینه نخواهند داشت.

از این رو پوشش‌‌های بیمه شخص ثالث عبارتند از:

  • خسارت‌های وارد شده به وسیله نقلیه راننده مقصر
  • خسارت‌های وارد شده محمولات وسایل نقلیه مقصر حادثه
  • جریمه یا جزای نقدی
  • خسارت‌های مستقیم و غیر مستقیم ناشی از تشعشعات رادیواکتیو و اتمی
  • اثبات قصد زیان دیده در ایراد صدمه به خود (مانند: خودکشی و سقط جنین)
  • خسارت‌های ناشی از حوادث خارج کشور (مگر در صورتی که در متن بیمه‌نامه برای جبران این نوع خسارت بین بیمه‌گزار و بیمه‌گر توافقی صورت گرفته باشد.)
انواع پوشش‌‌های بیمه شخص ثالث در مناطق آزاد

پوشش‌‌های بیمه شخص ثالث در مناطق آزاد

بیمه ماشین های خارجی در منطقه آزاد

همه ما می‌دانیم خودروهای لوکس و وارداتی که در مناطق آزاد هستند قیمت و ارزش بالایی دارند. اما ممکن است خسارت‌هایی به این خودروها در حین رانندگی و بر اثر تصادف ایجاد شود که نیاز به استفاده از بیمه شخص ثالث را لازم کند.

قبل از اینکه درباره دریافت خسارت و مدارک آن توضیح دهیم بهتر است بدانید که طبق قوانین بیمه مرکزی، بیمه شخص ثالث با توجه به حداکثر سقف تعهدات خود، جبران خسارت می‌کند و با توجه به اینکه ماشین‌های مناطق آزاد جزء خودروهای نامتعارف محسوب می‌شوند، استفاده همزمان از بیمه بدنه و بیمه شخص ثالث را توصیه می‌کنیم. با داشتن بیمه بدنه، در صورت بروز حادثه‌های شدید که خسارات مالی آن از سقف تعهدات بیمه نامه ثالث بیشتر است، هزینه‌ها توسط این بیمه‌نامه جبران می‌شود.

پیشنهاد می‌‎کنیم مقاله خسارت خودروی نامتعارف را حتماً مطالعه بخوانید.

به طور کلی برای دریافت خسارت از هر شرکت بیمه‌ی معتبری تنها پنج روز کاری فرصت دارید تا به یکی از نمایندگی‌های بیمه مراجعه کرده و به صورت کتبی اعلام خسارت کنید. پس از آن باید تشکیل پرونده داده و مدارک مورد نیاز را به کارشناس بیمه تحویل دهید. به طور کلی مدارک مورد نیاز برای دریافت خسارت از بیمه شخص ثالث عبارتند از:

  • اصل کارت خودرو و کارت ملی راننده مقصر
  • اصل بیمه نامه و گواهینامه راننده مقصر
  • اصل بیمه نامه و گواهینامه زیان دیده
  • اصل کارت خودروی و کارت ملی زیان دیده
  • کروکی تصادف و یا گزارش مقامات انتظامی و قضائی
  • رأی دادگاه
  • تصویر برابر اصل شده نظریه‌های پزشکی قانونی به همراه خاتمه درمان
  • اصل یا تصویر برابر اصل شده کارت ملی و شناسنامه باطل شده متوفی
  • اصل برگ گواهی فوت، جواز دفن یا معاینه جسد
  • انحصار وراثت
  • تصویر برابر اصل شده خلاصه پرونده بالینی مراکز درمانی

خرید بیمه شخص ثالث در مناطق آزاد از بیمه دات کام

همان‌طور که اشاره شد بیمه شخص ثالث می‌تواند جزء مهم‌ترین بیمه نامه‌های صنعت بیمه باشند. همچنین با توجه به اهمیت این بیمه‌نامه‌ باید در خرید آن هم دقت داشت تا بیشترین خدمات را از شرکت بیمه دریافت کرد. به طور کلی خرید بیمه شخص ثالث در مناطق آزاد با پوشش‌های مختلف و متنوعی همراه است که باید با دقت زیادی انتخاب شوند. از این رو توصیه می‌کنیم که برای کاهش دغدغه خرید بیمه‌نامه، از سامانه کارگزاری آنلاین بیمه دات کام استفاده کنید.

بیمه دات کام یک سامانه آنلاین خرید انواع بیمه است که شرایط استعلام و مقایسه را فراهم کرده تا در کوتاه‌ترین زمان، بیمه‌نامه خود را خریداری کنید. کافی است که به وب سایت bimeh.com مراجعه کرده و در صفحه اصلی و بخش منوی محصولات، بیمه نامه خود را انتخاب کنید. همچنین در صورتی که ابهام یا سؤالی دارید در مورد بیمه شخص ثالث در مناطق آزاد دارید که در این مطلب به آن اشاره نشده، کافی است که در انتهای متن و در قالب کامنت با کارشناس‌های بیمه دات کام در ارتباط باشید تا در زمان کوتاهی پاسخ شما داده شود.

آخرین مقالات مرتبط با این مطلب مشاهده آرشیو مقالات مشاهده آرشیو
دریافت سریع خلافی خودرو
۰۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ / بدهی خودرو / کارشناسی و معامله / مقالات بیمه شخص ثالث

نکات معامله ماشین و روش‌های دریافت سریع خلافی خودرو در ۱۴۰۳

برای اینکه با این مشکل مواجه نشوید بهتر است قبل از نوشتن قولنامه، وضعیت جرائم رانندگی مالک را بررسی کنید. در این مقاله می‌خواهیم شما را با نکات معامله ماشین و روش‌های دریافت سریع خلافی خودرو آشنا کنیم. با ما همراه باشید.

انتقال تخفیفات بیمه شخص ثالث
۰۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ / مقالات بیمه شخص ثالث

انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث به پلاک جدید (قانون انتقال بیمه ثالث ۱۴۰۳)

تخفیفات عدم خسارت هنگام انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث، مهم‌ترین دغدغه رانندگان خودرو است. چون اگر فرد از درصد بالایی تخفیفات به دلیل رانندگی ایمن خود برخوردار باشد، در هنگام خرید بر کاهش قیمت بیمه شخص ثالث تاثیر چشمگیری دارد.

فرم ارسال دیدگاه پیرامون این مطلب

دیدگاه کاربران بیمه دات کام
person
فرانک
۲۱ آذر ۱۴۰۲

سلام،برای خرید بیمه خودرو منطقه آزاد،پلاک رو باید به چه صورت وارد کنیم؟

    person
    نویسنده بیمه
    ۲۲ آذر ۱۴۰۲

    سلام دوست عزیز
    بیمه خودرو در مناطق آزاد فقط در میزان هزینه پرداختی با سایر بیمه ها تفاوت دارد.

person
مهدی
۰۷ آذر ۱۴۰۲

باسلام
درصورتیکه خودرو پلاک منطقه آزاد بصورت غیر قانونی از محدوده منطقه آزاد خارج شده باشد آیا بیمه شخص ثالث تعهدی در قبال پرداخت خسارت دارد؟

    person
    نویسنده بیمه
    ۰۸ آذر ۱۴۰۲

    سلام دوست عزیز
    خیر در صورتی که حادثه در خارج از منطقه مذکور باشد بیمه مسئولیتی را به عهده نمیگیرد.

person
حامد علمی
۲۴ شهریور ۱۴۰۲

اهر جزو منطقه آزاد نیست آیا غیر قانونی ماشین اهر باشه
تصادف کنه بیمه رسیدگی می‌کنه

    person
    نویسنده بیمه
    ۲۶ شهریور ۱۴۰۲

    سلام دوست عزیز
    در صورتی که در مناطق آزاد باشید باید بیمه مناطق آزاد را خریداری کنید در غیر این صورت بیمه شخص ثالث فعلی برای شما کافی است و خسارت شما را پرداخت می کند.

person
میرسعید موسوی
۲۷ تیر ۱۴۰۲

آیا در صورت خسارت در بیرون از سرزمین اصلی ارس پلاک بیمه جبران خسارت میکند یا نه؟

    person
    نویسنده بیمه
    ۲۸ تیر ۱۴۰۲

    سلام. در بیمه‌نامه مناطق آزاد به طور دقیق ذکر می شود در کدام مناطق تحت پوشش بیمه هستید.

person
محمدی پور
۰۲ فروردین ۱۴۰۲

با سلام
آیا امکان استفاده از تخفیف بیمه شخص ثالث و بدنه خودروی مناطق آزاد ،پس از فروش ،به خودروی ملی خریداری شده است

    person
    کارشناس بیمه
    ۰۲ فروردین ۱۴۰۲

    سلام اگر کاربری یکسانی داشته باشند می توانید انتقال دهید.

عضویت در خبرنامه برای اطلاع از تخفیف های ماهانه در خبرنامه بیمه دات کام عضو شوید