بدهی خودرواطلاعات خودرو و موتور

۷ روش استعلام سریع خلافی ماشین سنگین + روش پرداخت اقساطی

اگر شما هم از رانندگان پایه یک باشید، احتمالاً این سؤال برایتان پیش آمده است که چطور باید خلافی ماشین سنگین را پرداخت کرد؟ در صورت عدم پرداخت چه اتفاقی می افتد؟ برای پرداخت قبض جریمه ماشین سنگین روش‌های متنوعی وجود دارد که بسته به اینکه شما با کدام راحت‌تر هستید می‌توانید از آنها استفاده کنید. اطلاع از خلافی ماشین سنگین اهمیت بالایی برای رانندگان دارد. اگر خیلی وقت است که از وضعیت آن بی خبر هستید، پیشنهاد می‌کنیم بلافاصله بعد خواندن این مقاله استعلام جریمه‌ی خودروی خود را بگیرید.

چرا باید جریمه ماشین سنگین را زود پرداخت کرد؟

همیشه توصیه می‌شود دارندگان ماشین‌های سنگین نظیر کامیون‌ها، تریلر، کمپرسی و…، قبوض جریمه وسیله نقلیه خود را در اسرع وقت پرداخت کنند. دلیل این پیشنهاد این است که در صورت عبور میزان جرائم رانندگی شما از مرز یک میلیون تومان، اگر هنگام عبور از مسیرهای شهری و غیر شهری از طرف مأمورین پلیس راهور دستور ایست دریافت کنید، خودروی شما توقیف و به پارکینگ منتقل خواهد شد. در ادامه‌ی این متن چندین روش استعلام خلافی ماشین سنگین نظیر استعلام به کمک پیامک، تماس تلفنی، کدهای دستوری تلفن همراه و … توضیح داده شده‌است. همچنین به آموزش روش‌های مختلف پرداخت آن پرداخته‌ایم که انجام این کار را برای شما آسان می‌کند.

راه‌های مختلف استعلام خلافی خودروهای سنگین و پرداخت آن

در گذشته رانندگان محترم وسایل نقلیه سنگین برای آگاهی از وضعیت جرائم و پرداخت آنها، تنها ملزم به مراجعه حضوری به مراکز مرتبط با پلیس راهور یا دفاتر پلیس +۱۰ بودند. با توجه به گسترش اینترنت در سراسر کشور و به روز شدن نحوه‌ی ارائه خدمات، این امکان برای شهروندان فراهم شده است تا قبوض جریمه را به کمک اینترنت از طریق حساب بانکی پرداخت کنند. با ارائه این توضیحات، زمان این است که با راه‌های جدید پرداخت خلافی ماشین سنگین آشنا شویم:

۱- دریافت خلافی ماشین سنگین با تلفن ثابت

اولین روشی که به آن می‌پردازیم استفاده از سامانه تلفن گویا است. این امکان وجود دارد که برای اطلاع از میزان جرائم رانندگی خود با پلیس راهور به شماره‌ی ۰۲۱۸۸۲۸۸۸۸۸ تماس بگیرید. سپس با اعلام شماره پلاک و مشخصات خود از میزان جریمه‌ی قابل پرداخت خودروی‌تان با خبر می‌‍شوید. در نظر داشته باشید که این شماره تنها برای استعلام جرائم رانندگی نبوده و خدمات دیگری نظیر ارائه اطلاعات در مورد مراکز تعویض پلاک، کارت خودرو و صدور گواهینامه را در بر می‌گیرد.

۲- دریافت قبض جریمه ماشین سنگین از طریق سایت راهور ۱۲۰

وب‌سایت رسمی پلیس راهنمایی و رانندگی تحت عنوان راهور ۱۲۰ آماده‌ی ارائه خدمات گوناگونی است که یکی از آنها پرداخت خلافی ماشین است. با مراجعه به نشانی اینترنتی www.rahvar120.ir، با پیمایش صفحه به سمت پایین، زیر بخش آخرین اخبار، لیست تمامی فعالیت‌ها نمایش داده می‌شود که با انتخاب گزینه‌ی “لیست تخلفات رانندگان”، می‌توانید از وضعیت خلافی خود مطلع شوید. جهت مشاهده‌ی راهنمای تصویری استعلام خلافی خودرو با بارکد، اینجا کلیک کنید.

۳- استعلام خلافی ماشین سنگین با گوشی (کدهای دستوری USSD)

چند سالی است که بازار استفاده از کدهای دستوری داغ شده و بسیاری از کارهایی که شاید قبلاً فکرش را نمی‌کردیم اکنون با شماره گیری چند کد ساده قابل انجام است. پلیس راهور هم از این فرصت استفاده کرده و سرویسی را جهت آگاهی از تخلفات راه اندازی کرده است. برای ورود به سیستم USSD استعلام خلافی ماشین‌های سنگین فقط لازم است کد *۱۱۰# را شماره گیری کرده و اطلاعات درخواستی را وارد کنید.

استعلام خلافی ماشین سنگین با کد USSD

۴- استعلام خلافی ماشین سنگین از طریق VIN (ارسال پیامک)

کد  VIN چیست؟ اگر به دقت کارت ماشین خود را نگاه کرده باشید، متوجه وجود یک کد تحت عنوان VIN (شماره سریال یا شماره شاسی) شامل حروف زبان انگلیسی و اعداد شده‌اید. این کد شناسه منحصر به فرد خودروی شماست و هیچ خودروی دیگری با این کد در کشور وجود ندارد. با ارسال این کد به شماره ۱۱۰۱۲۰۲۰۲۰، تنها پس از چند دقیقه، خلافی خودرو با پیامک برای شما فرستاده می‌شود. جهت آشنایی بیشتر با شماره VIN خودرو اینجا کلیک کنید.

۵- پرداخت خلافی ماشین از طریق اپلیکیشن

علاوه بر اینکه خود پلیس راهور اپلیکیشن “پلیس من” را برای این کار در نظر گرفته است، برنامه‌های متفرقه زیادی هم وجود دارند که به کمک آنها می‌توان این مبالغ را پرداخت کرد. از بین اسامی موجود در این بین می‌شود به نرم افزارهای آپ، تاپ، قبضینو، سکه، فرمان و… اشاره کرد.

۶- پرداخت خلافی با دستگاه ATM

اگر قبض جریمه وسیله نقلیه خود را دارید، با مراجعه به دستگاه‌های ATM بانک‌های سپه، رفاه، صادرات، ملی، حکمت، پارسیان، دی، سینا و توسعه تعاون، با وارد کردن شماره قبض جریمه، امکان پرداخت آن برایتان فراهم می‌شود. در صورتی که قبض جریمه‌تان را گم کرده‌اید یا اصلاً دریافت نکرده‌اید، ۳ روش ساده برای دریافت آن در صفحه‌ی پرداخت خلافی خودرو با شناسه قبض آموزش داده شده که می‌توانید به آن مراجعه کنید.

۷- مراجعه به مراکز پلیس +۱۰

مراجعه حضوری به پلیس +۱۰ آخرین روش و شاید سخت‌ترین راه برای استعلام خلافی کامیون با پلاک است. در صورتی که تمایل به پرداخت جریمه خودرو از هیچ کدام از راه‌هایی که گفته شد را ندارید، با همراه داشتن مدارک شناسایی خود و وسیله نقلیه‌تان به مراکز پلیس +۱۰ مراجعه و اقدام به تسویه نمایید. توجه داشته باشید که برای استعلام از شعب پلیس +۱۰، باید مبلغی را جهت دریافت لیست خلافی خود پرداخت نمایید.

چگونه خلافی ماشین سنگین را اقساطی پرداخت کنیم؟

برای اینکار ۲ روش کلی وجود دارد. روش اول همان چیزی است که در بخش قبل گفتیم؛ با مراجعه به وب‌سایت رسمی راهور ۱۲۰ می‌توانید لیست کاملی از تخلفات رانندگی خود را مشاهده کرده و هر تعداد را بخواهید، پرداخت کنید.

در حالتی که خودروی شما توقیف شده است، دیگر امکان پرداخت بخشی از جریمه‌ها برای کاهش آن به زیر ۱ میلیون تومان وجود ندارد. در این حالت باید تمام خلافی ماشین سنگین پرداخت شود تا خودرو از پارکینگ پلیس ترخیص گردد. اگر وسیله نقلیه شما توقیف شده و در حال حاضر توان پرداخت تمامی جرائم را ندارید، می‌توانید با مراجعه به پارکینگ و ارائه مدارک خودروی سنگین و اسناد شخصی، نحوه‌ی پرداخت خلافی را قسطی کنید.

پرداخت اقساطی خلافی خودرو سنگین شامل حال هر شخصی نمی‌شود. برای پرداخت قسطی مبلغ جریمه، خودرو باید فاقد شکایت قضایی بوده و فرسوده نباشد. در چنین شرایطی اگر جرائم حادثه ساز شما کمتر از ۴۰ درصد باشد، امکان تسویه به صورت اقساط ۱۲ ماهه وجود دارد؛ در غیر این صورت باید به فکر تسویه نقدی باشید.

دقت کنید پلیس راهور برای اطمینان از دریافت کامل مبلغ کامل خلافی ماشین سنگین شما، به عنوان ضمانت با ثبت شکایت بر روی خودروی شما، خرید و فروش آن را تا پایان کامل اقساط غیر ممکن می‌کند.

پرداخت جریمه ماشین سنگین

دلیل توقیف ماشین های سنگین با خلافی بیش از ۱ میلیون تومان چیست؟

با توجه به نرخ جرائم رانندگی، زمانی که یک خودرو بیش از ۱ میلیون تومان جریمه دارد به این معنا است که تعداد تخلفاتش زیاد و بیش از حد مجاز است. پلیس راهور با این تصور که حضور چنین رانندگانی در مسیرهای شهری و بین شهری برای سایر شهروندان پرخطر است، اقدام به توقیف و انتقال چنین خودروهایی به پارکینگ می‌کنند. با این روش سعی بر این است تا رانندگان گرامی در رعایت نکات راهنمایی و رانندگی جهت حفظ جان خود و سایر هم وطنان کوشاتر باشند.

چطور از توقیف خودرو بدون تسویه کامل قبض‌های جریمه جلوگیری کنیم؟

اگر جمع کل خلافی ماشین سنگین کمی بیشتر از ۱ میلیون تومان باشد و قصد تسویه کامل تمامی مبلغ را نداشته باشید، این امکان وجود دارد تا با مراجعه به وب‌سایت راهور ۱۲۰ این عدد را به زیر سقف ۱ میلیون تومان برسانید.

پس از استعلام و دریافت لیست تمامی جرائم رانندگی می‌توانید به انتخاب خود برخی از جریمه‌ها را پرداخت کرده و جمع کل خلافی‌هایتان را از سقف مشخص شده کمتر کنید. در این وضعیت اگر هنگام سفر با پلیس راهنمایی و رانندگی روبه‌رو شوید، اقدامی جهت توقیف ماشین شما صورت نمی‌گیرد.

آیا در صورت عدم پرداخت به موقع جریمه، امکان دو برابر شدن آن وجود دارد؟

تمامی دارندگان وسایل نقلیه می‌بایست از زمان ثبت تخلف تا ۶۰ روز به تسویه جریمه اعمال شده اقدام نمایید. هنگامی که این مهلت به اتمام برسد، مبالغ در نظر گرفته شده ۲ برابر می‌شود. به همین خاطر سعی کنید همیشه ماهی یک بار استعلام خلافی ماشین سنگین را بگیرید که دچار جریمه‌ی دیرکرد نشوید.

دیگر نگران پرداخت قبض جریمه ماشین سنگین نباشید

استعلام خلافی ماشین سنگین یکی از چالش‌هایی بود که در گذشته رانندگان پایه یک با آن مواجه بودند اما امروز ۷ روش مختلف برای انجام این کار خدمت شما عزیزان ارائه شد. در صورتی که هنوز سؤالی برایتان در مورد خلافی انواع خودرو در ذهنتان باقی مانده، می‌توانید به مقاله‌ی استعلام و پرداخت خلافی خودرو مراجعه کنید. همچنین در بخش کامنت‌ها امکان پرسش و پاسخ برای شما عزیزان فراهم است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا