بدهی خودرواطلاعات خودرو و موتور

معرفی بهترین راه پرداخت عوارض آزادراهی+ طریقه پرداخت عوارض الکترونیکی 🚧

امکان پرداخت بدون توقف عوارض آزادراه‌ها، برای راحتی افراد در جامعه ایجاد شده است. پرداخت بدون توقف عوارض در برخی از مسیرهای بین شهری پر تردد امکان‌پذیر است و وزارت راه و شهرسازی در تلاش است، تمام مسیرهای کشور را به این سیستم مجهز کند تا گیت‌‎های سنتی پرداخت عوارض را به طور کامل حذف کند. در حال حاضر حتی آزادراه‌هایی که به این سیستم مجهز هستند، باز هم مسیرهایی برای پرداخت نقدی عوارض دارند. در این مقاله با بهترین راه پرداخت عوارض آزادراهی، اپلیکیشن های کاربردی و نحوه پرداخت عوارض آزادراهی خودرو آشنا خواهید شد. اگر می‌خواهید دیگر در صف نمانید و بدون توقف پرداخت عوارض آزادراهی را انجام دهید، این مقاله را تا انتها بخوانید.

طریقه پرداخت عوارض الکترونیکی آزادراه ها
بهترین راه پرداخت عوارض آزادراهی

پرداخت عوارض الکترونیکی به چه معنا است؟

در گذشته عوارض آزادراه‌ها تنها به صورت نقدی پرداخت می‌شد. برای این کار باید گیت‌هایی با نیروی انسانی در ورودی یا خروجی مسیرهای بین شهری وجود داشته باشند. همین موضوع موجب ایجاد ترافیک در مسیرهای پر تردد می‌شود. برای حل این موضوع، مسیرهایی با امکان پرداخت بدون توقف عوارض ایجاد شدند. وزارت راه و شهرسازی در مسیرهایی که تردد خیلی زیادی دارند، یک یا دو مسیر را به دوربین‌های ویژه مجهز کرد و این امکان را به شهروندان داد تا عوارض خود را به صورت الکترونیکی پرداخت کنند. عوارضی‌های الکترونیکی یا جایگاه عوارض بدون توقف، معمولاً بین یک تا سه لاین را به خود اختصاص می‌دهند و در باقی جایگاه‌ها گیت پرداخت نقدی قرار دارد.

رونمایی از طرح پرداخت الکترونیکی عوارض آزادراه‌ها در راستای برنامه و پروژه‌های وزارت راه و شهرسازی برای توسعه هرچه بیشتر حوزه حمل و نقل انجام شد، تا افراد در هنگام سفر یا رفت و آمد با چالش‌های کمتری روبه‌رو شوند. اما عوارض آزادراهی بدون توقف چگونه پرداخت می‌شود؟ آیا برای پرداخت عوارض بدون توقف باید در سامانه خاصی ثبت‌نام کنیم؟ در صورتی که عوارضی الکترونیکی را رد کنیم و هزینه آن را پرداخت نکنیم، چه اتفاقی می‌افتد؟ طریقه پرداخت عوارض الکترونیکی به چه شکل است؟ در ادامه به تمام این سؤالات پاسخ می‌دهیم.

عوارض آزادراه چیست؟

عوارض مبلغی است که برای مراقبت و ساخت آزادراه که از رانندگان دریافت می‌شود. جدا از عوارض خودرو، برای عبور از آزادراه‌های خارج شهر، باید این مبلغ را پرداخت کرد. این موضوع در تمامی کشورها وجود دارد و رانندگان موظف به پرداخت آن هستند. میزان عوارض در تمامی کشورها و آزادراه‌ها یکسان نیست. قیمت‌گذاری به دشواری و سختی مراقبت از مسیر، همچنین مسافت آزادراه بستگی دارد. به همین دلیل پرداخت عوارض آزادراه‌ها اهمیت بالایی دارد. ناگفته نماند که برخی آزادراه‌ها با مشارکت دولت و بخش خصوصی ساخته می‌شوند. عدم پرداخت عوارض بین راهی معمولا موجب ایجاد جریمه می‌شود، پس نحوه پرداخت عوارض بین راهی یکی از موضوعات مهم برای رانندگان و مالکان وسایل نقلیه است.

نحوه پرداخت عوارض الکترونیکی آزادراه ها

بهترین روش‌های پرداخت عوارض آزادراهی

روش‌های مختلفی برای پرداخت عوارض آزادراهی وجود دارد. با توجه به امکاناتی که در اختیار افراد است، هر فرد روشی که برای او آسان‌تر است را برای پرداخت بدون توقف عوارضی انتخاب می‌کند. فرقی نمی‌کند که طریقه پرداخت چگونه باشد، در صورتی که از سایت‌ها و مراجع رسمی این کار انجام شود، برای وزارت راه و پلیس راهور قابل قبول است. در ادامه روش‌های پرداخت الکترونیک عوارض آزادراهی را بررسی می‌کنیم.

۱- پرداخت بدون توقف عوارض آزادراهی از طریق سایت بیمه‌دات‌کام به صورت رایگان

با توجه به اینکه پرداخت بدون توقف عوارضی یکی از دغدغه‌های کاربران بود، بیمه‌دات‌کام یک سامانه برای پرداخت عوارض الکترونیکی آزادراه‌ها پیاده سازی کرد. شاید این ساده‌ترین و بهترین راه پرداخت عوارض آزادراهی باشد. شما هر زمان می‌توانید در کمتر از ۲ دقیقه، عوارض آزادراهی خودروی خود را بدون کارمزد، تسویه کنید.

طریقه پرداخت عوارض آزادراه و مراحل انجام آن در سامانه بیمه‌دات‌کام به شرح زیر است:

  • به سرویس پرداخت عوارض آزادراهی بیمه دات کام مراجعه کنید.
  • پلاک خود را وارد کرده و بر روی دکمه «پرداخت عوارض آزادراهی» کلیک کنید.
  • در مرحله بعدی، جزئیات عوارض‌های خودرو، شامل تاریخ، نام اتوبان، مبلغ و تعداد کل موارد ثبت شده نمایش داده می‌شود.
  • در صورتی که اطلاعات صحیح بود، بر روی دکمه «تأیید سفارش» کلیک کنید.
  • در مرحله نهایی، یکی از روش‌های پرداخت را انتخاب کنید بر روی دکمه «تأیید و پرداخت» کلیک کنید.

با انجام این مراحل عوارض بزرگراهی خود را به راحتی پرداخت می‌کنید.

۲- استفاده از سایت ها و اپلیکیشن های پرداخت عوارض آزادراهی

برخی از اپلیکیشن‌ها وجود دارند که خدمات مربوط خودرو را انجام می‌دهند. یکی از خدمات این برنامه‌های کاربردی، پرداخت بدون توقف عوارض آزادراهی است. البته توجه کنید به جز بیمه دات کام، اکثر اپلیکیشن‌ها و سایت‌هایی که این خدمت را ارائه می‌دهند، هزینه‌ای را تحت عنوان کارمزد از کاربر دریافت می‌کنند. برخی از سایت‌ها و اپلیکیشن‌های آنلاین پرداخت بدون توقف عوارض آزادراهی به شرح زیر هستند:

روش های پرداخت عوارض آزادراهی در این اپلیکیشن‌ها تقریبا مشابه است.

۳- کد دستوری پرداخت عوارض آزادراهی #۹*۷۲۰*

بهترین راه پرداخت عوارض آزادراهی برای افرادی که به اینترنت و شناسه قبض خود دسترسی ندارند، استفاده از دستوری #۹*۷۲۰* است. بعد از شماره‌گیری این کد، انتخاب گزینه استعلام و ثبت پلاک جدید خودرو، می‌توانید مبلغ عوارض آزادراهی را مشاهده نمایید. البته گاهی این سامانه با مشکلاتی رو به رو می‌شود و نتایج صحیحی را ارائه نمی‌دهد.

۴- اتصال کارت‌های بانکی به سامانه برداشت مستقیم

برخی از شرکت‌ها خدمتی را تحت عنوان برداشت مستقیم عوارض آزادراهی ارائه می‌دهند. شما اجازه دسترسی به حساب‌های خود را می‌دهید و آنها به صورت خودکار، بعد از ثبت عوارض الکترونیکی، مبلغ مورد نظر را از حساب شما کسر می‌کنند. در صورتی که حساب بانکی متصل این سامانه‌ها موجودی کافی نداشته باشد، مسئولیت عدم پرداخت اتوماتیک عوارض آزادراه بر عهده مالک خودرو است. بنابراین باید در صورت نیاز نسبت به افزایش اعتبار خود اقدامات لازم را انجام دهید.

۵- پرداخت الکترونیکی عوارض با شارژ برچسب 

بانک مسکن در همکاری با وزارت راه و شهرسازی، امکانی را برای شهروندان ایجاد کرده‌اند تا با خرید برچسب پرداخت الکترونیکی عوارض، بدون نیاز به توقف، عوارض آزادراهی خود را به صورت الکترونیکی پرداخت کنند. برای استفاده از این روش، باید به سامانه پرداخت الکترونیکی عوارض بانک مسکن مراجعه کنید. پس از انجام خرید، برچسب توسط پست برای شما ارسال می‌شود. برای استفاده از این برچسب، باید آن را شارژ کنید تا عوارض آزادراهی به صورت خودکار از حساب شما کسر شود. پرداخت خودکار عوارض آزادراهی یکی از مزایای این روش است.

۶- پرداخت بدون توقف عوارض آزادراه با خودپرداز

افرادی که به تجهیزات کافی جهت تسویه آنلاین عوارض آزادراهی دسترسی ندارند، می‌توانند با مراجعه به خودپرداز برخی از بانک‌ها عوارض الکترونیکی خود را پرداخت کنند. این یکی از سخت‌ترین روش‌ها است و نسبت به سایر روش‌ها، زمان بیشتری از شما می‌گیرد.

از چه اپلیکیشنی برای پرداخت آنلاین عوارض استفاده کنیم؟

امروزه برنامه و اپلیکیشن های زیادی برای پرداخت الکترونیکی عوارض آزادراه ها وجود دارند، که هرکدام دارای شرایط خاص خود می‌باشد. در حالت کلی، نحوه پرداخت عوارض آزادراهی در این اپلیکیشن‌ها نیز مانند وب‌سایت‌ها است. برای انتخاب بهترین اپلیکیشن می‌بایست شرایط زیر را بسنجید:

  • نوع پشتیبانی آن
  • قابلیت نمایش جزئیات
  • تسویه لحظه‌ای یا با تاخیر
  • امکان دریافت استعلام به صورت آنلاین
  • دیگر امکانات کاربردی اپلیکیشن
اپلیکیشن های پرداخت خلافی چه امکانات دیگری دارند؟

این اپلیکیشن‌ها به غیر از پرداخت الکترونیکی عوارض آزادراه ها امکانات رفاهی زیادی دارند که شما می توانید بسیاری از کارها و پرداخت‌های روزانه خود را با آن انجام دهید. امکاناتی پرداختی که این اپلیکیشن‌ها دارند به شرح زیر می باشد:

  1. عوارض سالیانه
  2. خلافی
  3. قبض آب
  4. قبض گاز و برق
  5. پارک حاشیه ای
  6. قبوض رایتل، همراه اول و ایرانسل
  7. عوارض ملک

بهترین راه پرداخت عوارض آزادراهی چیست؟

معمولاً بهترین بودن، بسته به نیازها و شرایط افراد متفاوت است. اما با توجه به نظر اکثریت جامعه، می‌توان پیشنهاداتی را مطرح کرد. غالباً بهترین‌ها باید مزیت‌های خاصی داشته باشند. توصیه ما به شما برای تسویه پرداخت بدون توقف، سیستم پرداخت عوارض آزادراهی بیمه دات کام است. این سامانه پرداخت الکترونیکی عوارض از مزایای زیر بهره‌مند است:

  1. کارمزد صفر: شما تنها مبلغ عوارض خود را پرداخت می‌کنید و نیازی به پرداخت مبلغ انجام خدمات نیست.
  2. پرداخت آنلاین و سریع: در صورت دسترسی به اینترنت، می‌توانید از هر مکانی عوارض جاده ای ماشین خود را تسویه کنید.
  3. صرفه‌جویی در زمان: سریع‌ترین گزینه بین راه‌های پرداخت عوارض بزرگراهی، استفاده از این سامانه است. در نتیجه می‌توانید باقیمانده زمان خود را صرف انجام کارهای مهم‌تر و مفید‌تر کنید.
  4. امکان پرداخت ۲۴ ساعته: از طریق سامانه عوارض آزادراهی بیمه دات کام می‌توانید، در هر ساعت از شبانه روز نسبت به پرداخت مستقیم عوارض ماشینتان استفاده کنید.
  5. امکان پرداخت اعتباری: در صورتی که کیف پول بیمه‌دات‌کام شما شارژ داشته باشد، می‌توانید از آن برای تسویه حسابتان استفاده کنید.
  6. امکان استعلام میزان عوارض بدون پرداخت: شما می‌توانید تنها استعلام عوارض آزادراهی خودروی خود را مشاهده کنید و نسبت به آن مطلع شوید.

تسویه عوارض آزادراهی؛ شرط جدید تمدید بیمه ثالث

رئیس کل بیمه مرکزی در گفتگویی با اهالی رسانه اعلام کرد، از این پس تمامی وسایل نقلیه باید برای خرید بیمه شخص ثالث، عوارض آزادراهی خود را به طور کامل تسویه کنند. این قانون از اول مرداد ۱۴۰۲ لازم‌الاجرا است و از سوی بیمه مرکزی کنترل خواهد شد.این قانون تنها برای بیمه ثالث است و برای خرید بیمه بدنه، نیازی به تسویه عوارض آزادراهی نیست. البته کاربرانی که بیمه شخص ثالث خود را از سامانه بیمه دات کام خریداری می‌کنند، نیازی به پرداخت عوارض الکترونیکی ندارند!

استعلام بیمه شخص ثالث

 

در کدام جاده‌ها امکان پرداخت بدون توقف عوارض وجود دارد؟

در حال حاضر تعداد کمی از آزادراه‌ها قابلیت پرداخت اتوماتیک را ندارد. اما برای بهینه شدن روند کار، این فرآیند از مسیرهای پر رفت و آمد شروع شده است. اگر شما از آزادراه‌های زیر عبور کنید، می‌توانید پرداخت عوارض آزادراهی بدون توقف را تجربه کنید:

  • آزادراه تهران – قم
  • آزادراه تهران – ساوه
  • آزادراه قزوین – رشت
  • آزادراه قزوین – زنجان
  • آزادراه تهران – پردیس
  • آزادراه تهران – شمال (قطعه ۴)
  • آزادراه تهران – کرج
  • آزادراه قم – کاشان
  • آزادراه قم – گرمسار (حرم تا حرم)
  • آزادراه کاشان – نطنز – اصفهان
  • آزادراه کنارگذر غربی اصفهان
  • آزادراه زنجان – تبریز
  • آزادراه تبریز – ارومیه (پل میانگذر دریاچه ارومیه)
  • آزادراه ساوه – همدان (قطعه اول)
  • آزادراه ساوه – همدان (قطعه دوم -کربلا)
  • آزادراه ساوه – سلفچگان
  • آزادراه کنارگذر شمالی مشهد
  • آزادراه باغچه – مشهد
  • آزادراه پل زال – اندیمشک
  • آزادراه خرم‌آباد – پل زال
  • آزادراه بندرعباس – بندر رجایی
  • آزادراه اهواز – بندر امام

 

مزایای پرداخت آنلاین عوارض آزادراهی چیست؟

راههای پرداخت عوارض آزادراهی
رانندگی بدون اتلاف وقت با عبور از مسیرهای پرداخت بدون توقف عوارض

بدون شک یکی از اولین گزینه‌ها در انتخاب‌ها راحتی است؛ با استفاده از این روش دیگر حتی نیازی به توقف و گیر کردن در ترافیک نیست. پرداخت الکترونیکی عوارض آزادراه‌ها مزیت‌های جدی دیگری را برای رانندگان فراهم کرده که به شرح زیر می‌باشند:

  1. امکان دریافت و مشاهده عوارض + جزئیات مربوط به آن
  2. رانندگی بدون اتلاف وقت و انرژی (به دلیل ترافیک و در صف ایستادن)
  3. امکان دریافت رسید پرداخت و استفاده از آن در صورت لزوم

کد: cptf0dr0

نرخ عوارض الکترونیکی در آزادراه های مختلف

بنا بر میزان مسافت و سختی‌ای که برای نگهداری از مسیر وجود دارد، نرخ عوارض آزادراهی متفاوت است؛ در جدول زیر نرخ عوارض برخی آزادراه‌ها که امکان پرداخت بدون توقف را دارند، مشاهده می‌کنید:

نام آزادراه نام قطعه (پیمایش) نرخ عوارض خودرو سواری (تومان)
تهران – شمال (قسمت اول) قسمت اول ۳۰.۰۰۰ (روزهای عادی)
۵۰.۰۰۰ (روزهای اوج سفر)
تهران – قم ۱.۲۰۰
تهران – ساوه تهران – رباط کریم ۲.۲۰۰
رباط کریم – ساوه ۲.۲۰۰
همت – کرج همت – کرج ۷.۵۰۰
گرمدره ۴.۰۰۰
تهران – پردیس ۷.۵۰۰
کرج – قزوین

 

نیک کالا ۴۰۰
آبیک ۴۰۰
محمدیه ۴۰۰
کنارگذر قزوین (برگشت) ۲.۲۰۰
قزوین – رشت قزوین – رودبار ۱۱.۵۰۰
رستم آباد – امامزاده هاشم ۵.۰۰۰
قم – کاشان (امیرکبیر) ۶.۵۰۰
ساوه – همدان قطعه یک ۹.۰۰۰
تبریز – سهند تبریز ۴۰۰
سهند ۴۰۰
ارومیه – تبریز قطعه چهار ۸.۵۰۰
شرق سپاهان ۱۵.۰۰۰
باغچه – مشهد باغچه – مشهد ۵.۰۰۰
فریمان ۲.۵۰۰
بندرعباس – شهید رجایی ایسین ۱.۲۰۰
کاشان – نطنز – اصفهان کاشان – نطنز ۵.۰۰۰
نطنز – اصفهان ۶.۵۰۰
قزوین – زنجان کنارگذر قزوین ۲.۲۰۰
قزوین (سلطان آباد) – زنجان ۳.۸۵۰
تاکستان – زنجان ۲.۷۵۰
قزوین – ابهر – خرم دره ۲.۷۵۰
ابهر – خرم دره – زنجان ۲.۷۵۰
تاکستان – ابهر – خرم دره ۱.۶۵۰
قزوین – تاکستان ۱.۶۵۰
زنجان – تبریز زنجان – سرچم ۷.۰۰۰
سرچم – هشترود ۷.۰۰۰
هشترود – بستان آباد ۷.۰۰۰
زنجان – هشترود ۹.۰۰۰
سرچم – بستان آباد ۹.۰۰۰
زنجان – بستان آباد ۱۲.۰۰۰
بستان آباد – تبریز ۶.۰۰۰
سرچم – میانه – میادندوآب ۴.۵۰۰
هشترود – میانه – میادندوآب ۴.۵۰۰
زنجان – میادندوآب ۷.۰۰۰
بستان آباد – میانه – میادندوآب ۷.۰۰۰

عواقب عدم پرداخت عوارضی آزادراه

در صورتی که یک راننده عمداً یا سهواً پرداخت عوارض را فراموش کند، از طرف پلیس سه پیامک مبنی بر پرداخت عوارض و یادآوری دریافت می‌کند. اولین پیامک پلیس در همان روز برای راننده ارسال می‌شود؛ در صورتی که راننده از پرداخت عوارض امتناع کند، یک پیامک دیگر بعد از ۲۴ ساعت از طرف پلیس برای پرداخت عوارض دریافت می‌کند. پلیس این کار را یک مرتبه دیگر و به فاصله ۴۸ ساعت انجام می‌دهد و منتظر می‌ماند. در صورتی که راننده باز هم عوارض آزادراهی را پرداخت نکند، از طرف پلیس جریمه می‌شود.

در حال حاضر نمی‌توان میزان دقیقی از جریمه را حدس زد، چرا که بنا بر اعلام مسئولین ذی‌ربط جرایم به زودی دستخوش تغییراتی قرار خواهند کرد. البته بهتر است بدانید که از اول مرداد ۱۴۰۲، قانون افزایش پلکانی سود ماهانه ۳ تا ۳.۵ درصد برای جرایم آزادراهی اجرا شده است. بر اساس این قانون اگر ظرف مدت ۱۵ روز، جریمه عوارض آزادراهی را پرداخت نکنید، مبلغ جرایم به صورت پلکانی افزایش می‌یابد.

بیشتر بخوانید: استعلام و پرداخت خلافی خودرو + نرخ جرائم

پرداخت به موقع عوارض آزادراهی برای جلوگیری از جریمه

در صورت استفاده از مسیرهای پرداخت بدون توقف در آزادراه و عدم پرداخت مبلغ آن در زمان مقرر، شامل جریمه دیرکرد می‌شوید. بر اساس قانون افزایش پلکانی عوارض آزادراهی که از اول مرداد ۱۴۰۲ اجرایی شد، اگر عوارض الکترونیکی تا ۱۵ روز پرداخت نشود، شامل جریمه پلکانی می‌شود. بنابراین پرداخت قبض عوارض آزادراه از اهمیت زیادی برخوردار است. پیشنهاد می‌کنیم پس از مسافرت و عبور از عوارضی های بین شهری، حتماً وضعیت عوارض آزادراهی پلاک خود را در سایت بیمه دات کام استعلام بگیرید تا در صورت وجود موارد پرداخت نشده، عوارضی های الکترونیکی را تسویه کنید.

نوشته های مشابه

‫۱۴ دیدگاه ها

    1. بله؛ گاهی پیامک تسویه عوارض کمی دیرتر ارسال می‌شود. در برخی مواقع هم اصلا پیامکی برای مالک ارسال نمی‌شود.

  1. با سلام
    خیلی سیستم ضعیفی داره بانک مسکن و فقط پول رو میگیره و در عوض باید منتظر قبض جریمه عدم پرداخته‌اند باشید چون یه خط درمیون ممکنه پرداخت بکنه یا نکنه .. مثلا برای خود من اس ام اس پرداخت خودکار عوارض پردیس میومد ولی بعد متوجه شدم مال عوارضیهای دیگه نمیاد و پرداختن انجام نمیشه مگر اینکه وقت بذاری برای هر عوارضی بروی داخل سایت و… که خیلی بی معنیه . مثلا ما داریم پول میریزیم و شارژ میکنیم که خیالمون از پرداختها راحت باشه و نخواهیم وقت اضافه صرف کنیم ولی با بانک مسکن وقتتون بیشتر گرفته می‌شود

  2. سلام چند بار باید عوارض پرداخت کنیم؟۶۵ تومن رفت ۶۵ تومن برگشته دیگه درسته؟ الان باز پیام ۱۳۰ تومن بدهی چرا اومده؟؟؟؟؟؟

    1. سلام دوست عزیز
      سریع‌ترین و به‌صرفه‌ترین راه پرداخت عوارض بدون توقف، استفاده از سیستم رایگان پرداخت عوارض آزادراهی بیمه دات کام است.

  3. عوارض تهران شمال شده ۷۰ هزار تومنننن؟؟؟
    عوارض نقدی هم همینقدره یا عوارضی الکترونیکی گرون تره؟
    اینطوری باشه که از همون چالوس بریم راحت تریم -_-

  4. سلام خسته نباشید
    من از قسمت بدون توقف عوارضی رد شدم ولی اس ام اس برام نیومد! یعنی عوارض برام ثبت نشده یا فقط پیامش نیومده؟؟

    1. سلام. بله از اپلیکیشن‌های پرداخت عوارض آزاد راهی، سایت بیمه دات کام و سایر سامانه های در دسترس می توانید عوارض آزاد راهی خود را پرداخت نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا