۰۹ تیر ۱۴۰۳

همه چیز در رابطه با عوارض خودرو + محاسبه/پرداخت انواع عوارض ماشین

یکی از هزینه‌هایی که مالکین وسایل نقلیه اعم از خودرو، موتورسیکلت، کامیون و … موظف به پرداخت آن هستند، عوارض نام دارد. عوارض خودرو در واقع هزینه‌ای است که برای استفاده از جاده‌ها و بزرگراه‌های کشور باید پرداخت کنیم. تمام این هزینه‌ها صرف آبادانی و جاده‌سازی می‌شوند. حال جای این سوال باقی است که این عوارض شامل چه چیزهایی می‌شود؟ و از چه طریقی می‌توان این هزینه‌ها را پرداخت کرد؟ در ادامه این مقاله می‌خواهیم اطلاعاتی را در مورد انواع عوارض خودرو با شما در میان بگذاریم. بنابراین با ما همراه باشید.

انواع عوارض خودرو

یکی از مسائل مهم در بحث خرید و فروش خودرو، موضوع پرداخت عوارض است. در صورتی که قصد فروش خودرویی را دارید یا می‌خواهید آن را از پارکینگ ترخیص کنید، باید نسبت به پرداخت عوارض اقدام کنید و گواهی پرداخت عوارض را ارائه دهید. همان‌طور که می‌دانید، پرداخت هزینه عوارض خودرو به عهده مالکین وسایل نقلیه است.
عوارض وسایل نقلیه به سه دسته کلی تقسیم می‌شوند که به شرح زیر است:

  1. آزادراهی
  2. عوارض طرح ترافیک (کلان‌شهرها)
  3. عوارض سالیانه شهرداری

در ادامه هر یک از این سه دسته و همچنین نحوه پرداخت هر یک را به صورت مفصل توضیح می‌دهیم.

عوارض خودرو

پرداخت عوارض خودرو در جاده‌های بین شهری

۱- عوارض آزادراهی

این عوارض، هزینه‌ای است که شما بابت عبور از آزادراه‌های مختلف کشور پرداخت می‌کنید. مبلغ این عوارض برای خودروهای سبک، سنگین و موتورسیکلت متفاوت است. همچنین هزینه عوارض برای استان‌های مختلف نیز تفاوت دارد.

از چه طریقی عوارض خودرو آزادراهی را پرداخت کنیم؟

پرداخت عوارض آزادراهی به صورت غیرحضوری و از روش‌های مختلفی صورت می‌گیرد که به شرح زیر است:

  • یکی از راه‌های پرداخت عوارض آزادراهی از طریق اپلیکیشن‌های مربوطه معتبر است. شما با نصب این اپلیکیشن‌ها بر روی تلفن همراه خود می‌توانید، قبل از عبور از عوارضی این مبلغ را پرداخت کنید.
  • دومین راه پرداخت عوارض، استفاده از برچسب عوارض خودرو است. با نصب این برچسب‌ها بر روی خودروی خود، در محل پرداخت الکترونیک عوارضی، اطلاعات خودروی شما توسط دوربین و آنتن‌های نصب‌شده در آنجا دریافت شده و مبلغ مورد نظر از حساب متصل به پلاک خودروی شما کسر می‌شود.
  • همچنین شما می‌توانید با استفاده از تیکت یا برچسب مجازی نیز عوارض آزادراهی خود را پرداخت کنید. به این صورت که با گذشتن از گیت پرداخت الکترونیک، دوربین پلاک شما را خوانده و مبلغ عوارضی برای شما پیامک می‌شود. تا ۷۲ ساعت فرصت دارید که این مبلغ را بپردازید. در غیر این صورت مشمول پرداخت جریمه خواهید شد. البته این سیستم فقط برای برخی از آزادراه‌ها فعال شده است.
  • علاوه بر روش‌های بالا از طریق خودپردازها هم می‌توانید عوارض آزادراهی خود را پرداخت کنید.

هزینه عوارض آزادراه‌ها چقدر است؟

برای تعیین میزان عوارض آزادراه، فاکتورهای زیادی مثل امکانات رفاهی جاده، هزینه تعمیرات و نگهداری، نوع جاده و… بررسی می‌شود. این هزینه برای سالم‌سازی مسیر به کار گرفته می‌شود و اگر دریافت نشود، احتمالاً بعد از مدتی امکان استفاده از آن جاده وجود نخواهد داشت. در صورتی که تمایل دارید از نرخ عوارض آزادراهی مطلع شوید، پیشنهاد می‌کنیم به مقاله مربوطه مراجعه کنید.

خرید بیمه شخص ثالث

بررسی عواقب عدم پرداخت عوارض آزادراه‌ها

بهتر است بدانید جریمه عدم پرداخت عوارض آزادراهی برای آزاد راه‌های مشارکتی با توجه به قوانین جدید و قیمت بالای عوارض آزادراه‌ها، بعد از ۷ روز به صورت پلکانی افزایش می‌یابد. جریمه عدم پرداخت عوارض آزادراهی برای سایر آزادراه‌ها به این شکل اعمال می‌شود:

  1. ابتدا به مالک خودرو پیامکی رسال می‌شود.
  2. در صورت عدم پرداخت عوارض و بعد از پیامک دوم، پیامک سوم از طرف پلیس ارسال می‌شود.
  3. در صورت عدم پرداخت عوارض آزادراه، جریمه ای علاوه بر عوارض آزادراه برای مالک ثبت می‌شود.
  4. در صورت عدم پرداخت جریمه عوارض آزادراهی ظرف ۱۵ روز، این جریمه قابلیت افزایش پلکانی سود ماهانه ۳ تا ۳.۵ درصد را دارد.

بنابراین بهتر است عوارض خودرو را در اولین فرصت پرداخت نمایید.

۲- عوارض طرح ترافیک

این عوارض برای شهرهایی با حجم ترافیک بالا مانند تهران، اصفهان و کرج است. شما برای ورود به مکان‌های پر تردد که محدوده طرح ترافیک هستند و توسط شهرداری مشخص شده‌اند باید هزینه‌ای به عنوان مجوز ورود پرداخت نمایید. برای ورود در ساعت‌های پرترافیک و مشخص شده در محدوده‌های طرح ترافیک یا مناطق پرتردد این مبلغ پرداخت می‌شود. این طرح برای کنترل ترافیک و آلودگی هوا تعیین شده است. بهتر است طرح ترافیک را از قبل رزرو کنید تا مشمول جریمه نشوید.

برای آگاهی بیشتر با طرح آلودگی هوا می‌توانید به اینجا مراجعه نمایید.

اجرای طرح ترافیک در شهرهای شلوغ

عوارض طرح ترافیک خودرو در شهرهای شلوغ

از چه طریقی عوارض طرح ترافیک را پرداخت کنیم

پرداخت هزینه عوارض طرح ترافیک هم مانند عوارض آزادراهی، به صورت غیرحضوری است. تهرانی‌های عزیز از طریق سامانه تهران من می‌توانند ثبت نام کرده و علاوه بر پرداخت عوارض شهرداری و خلافی‌های خودروی خود، عوارض طرح ترافیک را نیز استعلام کرده و پرداخت نمایند. بدهی مربوط به این عوارض از طریق پیامک به شهروندان گرامی اطلاع داده می‌شود. برای چگونگی پرداخت به صورت الکترونیکی، این مقاله را مطالعه کنید.

۳- عوارض سالیانه شهرداری

بر اساس قوانین مالکین وسایل نقلیه باید هزینه‌ای را به صورت سالیانه بابت تردد در خیابان‌ها به شهرداری بپردازند تا شهرداری بتواند هزینه مربوط به نوسازی و بهسازی معابر، خیابان‌ها و بهبود سیسستم حمل و نقل شهری و … را از محل این درآمد جبران کند. عوارض سالیانه شهرداری از عوارض خودرو است که حتما باید پرداخت شود. شما به عنوان مالک خودرو یا هر وسیله نقلیه دیگری موظف هستید در ازای استفاده از خدمات شهرداری و تردد در خیابان‌ها، مبلغی را به صورت سالیانه به شهرداری پرداخت کنید و شهرداری با استفاده از این منبع مالی، به نوسازی و آبادانی شهر بپردازد.

بررسی اهمیت پرداخت عوارض شهرداری

احتمالا می‌پرسید چرا باید عوارض سالیانه شهرداری خودرو را پرداخت کنیم؟ احتمالا اهمیت پرداخت این عوارض تا کنون برای شما مشخص شده است. عوارض شهرداری خودرو برای بهسازی راه‌ها و جاده‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد و پرداخت آن اهمیت به سزایی در آبادانی و احیای خیابان‌ها خواهد داشت.

عوارض شهرداری خودرو

پرداخت عوارض شهرداری خودرو برای بهسازی شهر الزامی است.

عواقب عدم پرداخت عوارض سالیانه خودرو

یکی از نکاتی که باید به آن توجه کنید این است که در صورت عدم پرداخت عوارض سالیانه خودرو، به ازای هر ماه دیرکرد، ۲% تحت عنوان جریمه به مبلغ نهایی عوارض اضافه می‌شود. جریمه تاخیر یا دیرکرد پرداخت عوارض سالیانه شهرداری خودرو بر اساس ماده ۴۶ مالیات بر ارزش افزوده تعیین شده است.

همچنین باید بدانید که اگر عوارض شهرداری خودرو به مدت یکسال پرداخت نشود، به مبلغ نهایی ۲۴% به عنوان جریمه تاخیر در پرداخت عوارض شهرداری خودرو اضافه می‌شود. نکته مهم در مورد عوارض سالیانه شهرداری خودرو این است که؛ این عوارض بخشیده نمی‌شوند و باید حتما پرداخت شوند.

نحوه اعتراض به عوارض سالیانه خودرو

در صورتی که به مبلغ عوارض سالیانه شهرداری اعتراض دارید، باید با همراه داشتن مدارکی مانند سند مالکیت یا برگ سبز خودرو، اسناد مربوط به پرداخت عوارض در گذشته و کارت ملی مالک خودرو به شهرداری محل سکونت خود مراجعه کنید.

بیمه بدنه و بیمه شخص ثالث دو بیمه مهم خودرویی

بعد از صحبت در مورد عوارض خودرو و اهمیت پرداخت آن، زمان آن فرارسیده که در مورد دو بیمه خودرویی ضروری هم به شما اطلاعاتی دهیم. همان‌طور که احتمالا می‌دانید بر اساس قانونخرید بیمه شخص ثالث برای همه دارندگان وسایل نقلیه موتوری اجباری است. یعنی همان‌طور که عدم پرداخت عوارض می‌تواند شما را با جریمه رو به رو کند. سرپیچی از خرید این بیمه هم عواقبی مانند جریمه نقدی و انتقال خودرو به پارکینگ را دارد. بنابراین خرید بیمه شخص ثالث را پشت گوش نیندازید.

خرید بیمه بدنه

یکی دیگر از بیمه‌های خودرویی بیمه بدنه است که با توجه به شرایط اقتصادی و بالا رفتن قیمت خودرو خرید آن هم جز واجبات رانندگان است. کارگزاری بیمه دات کام سال‌ها است که در زمینه فروش بیمه آنلاین فعالیت دارد. این کارگزاری بیمه‌های شخص ثالث و بدنه را از طریق سامانه بیمه دات کام در آدرس Bimeh.com به فروش می‌رساند. از مزایای خرید از این کارگزاری می‌توان به امکان مشاوره با کارشناسان بیمه این مجموعه و مقایسه قیمت‌ها اشاره کرد. پس اگر قصد خرید بیمه بدنه و شخص ثالث را دارید، می‌توانید از  مشاوره این کارشناسان بهره ببرید.

اهمیت پرداخت عوارض خودرو

اگر چه گاهی برخی از قوانین موجب صرف هزینه یا اتلاف وقت می‌شود، اما اگر بدانیم اجرای این قوانین در نهایت موجب آسایش و آسودگی خاطر ما می‌شود هرگز از آن‌ها سرپیچی نمی‌کنیم. پرداخت عوارض خودرو هم یکی از همین قوانین است که اگر به آن خوب فکر کنیم، متوجه می‌شویم این هزینه در نهایت باعث راحتی و سلامت تردد ما در جاده می‌شود. در این مقاله در مورد عوارض خودرو صحبت کردیم، روش‌های پرداخت، استعلام عوارض خودرو و عواقب دیرکرد آن را هم به شما گوشزد نمودیم. همچنین در مورد بیمه‌های شخص ثالث و بدنه هم به شما اطلاعاتی دادیم. در صورتی که در مورد خرید بیمه بدنه یا شخص ثالث سوالی داشتید، می‌توانید از طریق نظرات این مقاله با کارشناسان بیمه دات کام در ارتباط باشید.

آخرین مقالات مرتبط با این مطلب مشاهده آرشیو مقالات مشاهده آرشیو
پرداخت خلافی خودرو با شناسه قبض
۲۸ شهریور ۱۴۰۳ / بدهی خودرو / اطلاعات خودرو و موتور / مقالات بیمه شخص ثالث

پرداخت خلافی خودرو با شناسه قبض + ۳ روش دریافت شناسه قبض

رانندگان به کمک روش‌های زیادی می‌توانند از مبلغ و نوع خلافی وسایل نقلیه خود آگاه شوند. سپس برای تسویه آن اقدام نمایند. پرداخت خلافی خودرو با شناسه قبض یکی از روش های آن است که بسیار ساده و آسان می باشد.

استعلام خلافی خودرو در منطقه آزاد
۰۳ شهریور ۱۴۰۳ / بدهی خودرو / اطلاعات خودرو و موتور / مقالات بیمه شخص ثالث

استعلام خلافی خودرو در منطقه آزاد + جدول جریمه مناطق آزاد ۱۴۰۳

ایران دارای 9 منطقه آزاد تجاری بندری و غیر بندری است. که قوانین و مقررات متفاوتی دارند این تفاوت ها در آیین نامه راهنمایی و رانندگی هم وجود دارد. پس در این مقاله در مورد استعلام خلافی خودرو در منطقه آزاد صحبت میکنیم.

فرم ارسال دیدگاه پیرامون این مطلب

دیدگاه کاربران بیمه دات کام
person
مهسا
۲۵ تیر ۱۴۰۳

چگونه بفهمم عوارضی که برام اومده برای کدام آزاد راه است

    person
    کارشناس بیمه
    ۲۹ تیر ۱۴۰۳

    مهسا عزیز؛ با استعلام اینترنتی عوارض آزادراهی، لیست کاملی از عوارض‌های شما به همراه نام آزادراه ارائه می‌شود. برای این کار می‌توانید از سیستم پرداخت عوارض آزادراهی بیمه‌دات‌کام استفاده کنید.

person
غلامرضا از تبریز
۲۸ اسفند ۱۴۰۲

با سلام عوارض شهرداری سال ۱۴۰۲ خودرو بنز مدل ۱۹۸۲ e230چند میشه ؟؟من سال ۱۴۰۱ خریدم که مبلغش ۷۵۰۰۰تومن پرداخت شده بود و امسال رفتم که پرداخت کنم میگن۹۵۰۰۰۰تومن میشه حالا به خاطر خوش حسابی ۳۰۰۰۰۰تومن تخفیف داره ..مگه ممکنه از سال قبل به امسال تقریبآ ۱۳ برابر بشه لطفآ راهنمایی کنین ممنون

    person
    نویسنده بیمه
    ۰۶ فروردین ۱۴۰۳

    سلام دوست عزیز
    از دفاتر پلیس +۱۰ موضوع را پیگیری کنید.

person
علیرضا
۲۱ اسفند ۱۴۰۲

سلام وقت بخیر
عوارض سالیانه شهرداری هر شهر متفاوت هست؟ من از طریق سایت تهران من پرداخت کردم اما محل سکونت خودم اراک می باشد.
لطفا راهنمایی کنید متشکرم

    person
    نویسنده بیمه
    ۲۱ اسفند ۱۴۰۲

    سلام دوست عزیز
    در این خصوص اطلاعی نداریم.

person
احمد
۱۳ اسفند ۱۴۰۲

سلام خسته نباشید.ببخشید من بهمن ۱۳۹۹ خودرو تیبا رو تحویل گرفتم. و تا این لحظه عوارض سالانه شهرداری رو پرداخت نکردم به این دلیل که فکر می‌کردم مثل معاینه فنی تا چند سال خودروی صفر معاف از پرداخت باشد.ولی شنیدم که عوارض مثل معاینه فنی نیست.
با این حساب‌ امسال باید عوارض چند سال پرداخت‌ کنم؟ از سال ٩٩ محاسبه‌ میشه یا ١۴٠٠؟ کلا چقدر باید پرداخت‌ بشه؟
متشکرم از پاسخگوی شما.

    person
    نویسنده بیمه
    ۱۴ اسفند ۱۴۰۲

    سلام دوست عزیز
    عوارض از ابتدای خرید خودرو تا کنون مورد محاسبه قرار می گیرد.

person
محسن
۱۲ اسفند ۱۴۰۲

سلام خودرو تا چند سال عوارض سالیانه نداره؟ الان خودروی من مدل ۱۴۰۱ هست (بهمن) از چه سالی باید پرداخت انجام بدم؟

    person
    نویسنده بیمه
    ۱۳ اسفند ۱۴۰۲

    سلام دوست عزیز
    بعد از ۱۰ سال باید عوارض خودرو را پرداخت نمایید.

person
فرشاد
۲۰ آبان ۱۴۰۲

سلام من پیکان وانت دارم ۵ سال اظهار نامه مالیاتی سالیانه پر نکردم و پرداخت نکردم مدل ۹۲ هستش. پلاک شهرستان ولی در تهران تردد میکنم. حدودا با جریمه دیر کرد چه قدر میشه‌ . اگه راهنمایی کنید ممنون میشم

    person
    نویسنده بیمه
    ۲۱ آبان ۱۴۰۲

    سلام دوست عزیز. می توانید در سامانه https://bimeh.com/thirdparty استعلام بیمه خود را دریافت کنید و میزان جرایم دیرکرد را مشاهده نمایید.

person
حسين
۰۷ آبان ۱۴۰۲

سلام حسین هستم
خودرویی خرید کردم که کل عوارض آن در کرج پرداخت شده ولی تهران قبول نمیکنه میگه باید کل پول و بدی . واقعا بی انصافی
ممنون میشم راهنمایی کنید

    person
    نویسنده بیمه
    ۰۸ آبان ۱۴۰۲

    سلام دوست عزیز
    به پلیس +۱۰ مراجعه نمایید تا موضوع را پیگیری کنند.

person
بهزاد
۰۸ مهر ۱۴۰۲

سلام ایا میشود مبلغ عوارضی ها را یکی یکی پرداخت کرد

    person
    نویسنده بیمه
    ۰۹ مهر ۱۴۰۲

    سلام دوست عزیز
    بله اگر همان موقع که به عوارضی ها می رسید پرداخت نمایید. در غیر این صورت جریمه و مبلغ عوارض را باید یکجا پرداخت نمایید.

person
حمید علی زاد
۱۶ خرداد ۱۴۰۲

سلام
|از چه طریق میتوان عوارض سالانه خودرو را غیر حضوری پرداخت کرد
از سامانه پیشخوان من انجام نشد

    person
    نویسنده بیمه
    ۱۷ خرداد ۱۴۰۲

    سلام دوست عزیز. لطفا از طریق خودپردازها عوارض سالیانه را پرداخت کنید.

person
seysan
۰۹ اسفند ۱۴۰۰

سلام . خودرو ۱۱ سال عوارض شهرداری نداده الان بنابر مبلغ ۰.۰۱۵ اعلام شده بایستی قیمت خودرو ضرب در ۰.۰۱۵ بشه ؟ بعد رقم بدست امده ضرب در ۱۱ سال بشه یانه ؟

    person
    کارشناس بیمه
    ۱۰ اسفند ۱۴۰۰

    سلام دوست عزیز، با توجه به توضیحات مقاله خودتان میتوانید حساب کنید. ما خیلی از اطلاعات مربوط به شما را نداریم.

person
فربد
۱۹ دی ۱۴۰۰

سلام من چند بار به زنجان رفتم، از عوارضی هم گذشتم اما هیچی برام ثبت نشده چه کار کنم؟

    person
    کارشناس بیمه
    ۱۹ دی ۱۴۰۰

    سلام دوست عزیز، شما باید از طریق اپلیکیشن یا سایت پرداختی را انجام دهید. احتمالا در به روزرسانی مشکل وجود دارد. در غیراین صورت با سازمان مربوطه تماس بگیرید.

عضویت در خبرنامه برای اطلاع از تخفیف های ماهانه در خبرنامه بیمه دات کام عضو شوید