بیمه مسافرتی

مبلغ عوارض خروج از کشور ۱۴۰۳ + معرفی کامل روش‌های پرداخت

تمامی افراد در هنگام خروج از کشور باید مبلغی را به عنوان مالیات بپردازند. بر اساس بودجه سال ۱۴۰۳ عوارض خروج از کشور در مقایسه با سال گذشته، ۳۰ تا ۱۰۰ درصد افزایش یافته است. با این وجود از ابتدای سال تا هفته آخر تیر ماه ۱۴۰۳ همچنان نرخ سال قبل دریافت می‌شد. از اوایل مرداد ۱۴۰۳، نرخ جدید عوارض خروج از کشور به مبادی مرزی کشور و درگاه‌های اینترنتی ابلاغ شده است و در حال حاضر مسافران برای خروج باید نرخ جدید را پرداخت کنند. بر این اساس، عوارض خروج از کشور برای بار اول ۵۲۰ هزار تومان، بار دوم ۷۸۰ هزار تومان و بار سوم به بعد یک میلیون و ۴۰ هزار تومان خواهد بود.

مبلغ عوارض خروج از کشور برای زائران حج و کربلا، مرزنشینان، ورزشکاران و… متفاوت است. امکان پرداخت عوارض خروج از کشور از طریق سامانه سداد، شعب مرزی بانک ملی، دستگاه‌های ATM مستقر در فرودگاه امام خمینی و… برای همه مسافران وجود دارد. برای اطلاع از مبلغ عوارض خروج از کشور ۱۴۰۳، روش و مدارک لازم برای پرداخت مالیات خروج از کشور و… تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

مبلغ عوارض خروج از کشور ۱۴۰۳

عوارض خروج از کشور که با نام مالیات سفر هم معرفی می‌شود، مبلغی است که شهروندان باید به هنگام خروج از کشور برای سفرهای تفریحی و زیارتی پرداخت کنند.

مبلغ دقیق عوارض خروج از کشور بر مبنای عوامل زیر تعیین می‌شود:

  • نوع سفر (مسافر عادی، مرزنشین یا زائر)
  • نوبت سفر (اول، دوم یا بیشتر)
  • نوع مرز (زمینی، هوایی یا دریایی)

جدول مبلغ عوارض خروج از کشور ۱۴۰۳ در ادامه قابل مشاهده است.

مبلغ عوارض خروج از کشور در سال ۱۴۰۳
نوع مسافر نوع مرز سفر اول سفر دوم سفر سوم به بعد 
مسافرین عادی تمام مرزها ۵۲۰ هزار تومان ۷۸۰ هزار تومان ۱ میلیون و ۴۰ هزار تومان
زائرین حج تمتع و عمره تمام مرزها ۱۷۲ هزار تومان ۱۷۲ هزار تومان ۱۷۲ هزار تومان
زائرین عتبات و عالیات هوایی ۴۵ هزار تومان ۴۵ هزار تومان ۴۵ هزار تومان
زمینی و دریایی ۱۵ هزار تومان ۱۵ هزار تومان ۱۵ هزار تومان
مرزنشین‌ها هوایی ۷۵ هزار تومان ۶۰۰ هزار تومان ۸۰۰ هزار تومان
زمینی و دریایی ۲۵ هزار تومان ۶۰۰ هزار تومان ۸۰۰ هزار تومان
ورزشکاران تیم ملی تمام مرزها ۲۶۴ هزار تومان ۲۶۴ هزار تومان ۲۶۴ هزار تومان

چند نکته درباره جدول عوارض خروج از کشور ۱۴۰۳

  • تمام کسانی که قصد سفر تفریحی، کاری یا تحصیلی دارند جزء مسافران عادی هستند.
  • همچنین ورزشکاران تیم ملی حتما باید مجوز رسمی وزارت ورزش را داشته باشند.
  • مرزنشین‌ها به افرادی گفته می‌شود که شماره شناسنامه و کدپستی آن‌ها در سامانه بانک اطلاعات مرزنشینان وزارت کشور ثبت شده است. این افراد که در روستاهای مرزی کشور زندگی می‌کنند، تنها یک بار در طول سال عوارض خروج از کشور پرداخت می‌کنند.

مبلغ عوارض خروج از کشور 1403

چه کسانی از پرداخت مالیات خروج از کشور معاف هستند؟

همه افراد هنگام سفر به مقاصد تفریحی، زیارتی یا گردشگری در خارج از کشور، ملزم به پرداخت عوارض خروج از کشور هستند. اما قانون خروج از کشور برای تعدادی از افراد استثنا در نظر گرفته است:

  • خدمه پرواز یا کشتی‌های مسافربری و تجاری
  • دانشجویان محصل در کشورهای دیگر (به‌ شرط وجود فاصله بیشتر از ۳ ماه میان رفت‌ و آمد به کشور).
  • زائرین اربعین حسینی
  • افرادی که مقیم خارج هستند و سابقه کار در وزارت تعاون، کار و امور اجتماعی دارند.
  • جانبازان جنگ تحمیلی و بیمارانی که از شورای پزشکی مجوز درمان در خارج از کشور دارند (به همراهان بیمار نیز بین ۴۰ تا ۶۰ درصد تخفیف برای عوارض خروج از کشور تعلق می‌گیرد)
  • افراد دارای گذرنامه سیاسی

در صورتی که جزء این گروه‌ها باشید، می‌‎توانید بدون نیاز به پرداخت مبلغ عوارض از کشور خارج شوید.

نحوه پرداخت عوارض خروج از کشور

روش‌های متعددی برای پرداخت عوارض پیش روی شما قرار دارد. میان روش‌های پرداخت مالیات خروج از کشور تفاوتی نیست.

معرفی 6 شیوه پرداخت عوارض خروج از کشور

پرداخت آنلاین عوارض خروج از کشور

در گذشته امکان صرفا امکان پرداخت عوارض خروج از کشور به صورت حضوری وجود داشت. اما در حال حاضر پرداخت مبلغ عوارض خروج از کشور به صورت آنلاین نیز امکان‌پذیر است. شما می‌توانید از روش‌های زیر به سادگی و به صورت آنی عوارض خروج از کشور را پرداخت کنید. در ادامه هرکدام از این موارد را برای شما توضیح داده‌ایم: 

۱- سامانه سداد

  • ابتدا وارد سامانه سداد (سامانه پرداخت عوارض خروج از کشور) شوید و روی «پرداخت عوارض خروج» کلیک کنید.

پرداخت عوارض خروج از کشور از سامانه سداد

  • اطلاعات مورد نیاز را وارد کنید و پس از محاسبه عوارض، اقدام به پرداخت عوارض خروج از کشور کنید.

پرداخت عوارض خروج از کشور از سامانه سداد

پس از پرداخت، پیامکی حاوی اطلاعات پرداخت به شماره وارد شده ارسال می‌شود.

۲- اپلیکیشن‌ ایوا

  • ابتدا اپلیکیشن ایوا را نصب کنید. سپس گزینه «عوارض خروج» را انتخاب کنید.
  • پس از انتخاب نوع سفر و وارد کردن کد ملی، کد فعال‌سازی برای شما ارسال می‌شود. پس از وارد کردن کد، امکان پرداخت عوارض خروج از کشور برای شما فراهم است.

۳- سایت‌های واسطه مانند قبضینو

برخی سایت‌های واسطه مانند قبضینو، خدماتی نظیر پرداخت عوارض خروج از کشور ارائه می‌دهند. برای این کار نیازمند داشتن حساب کاربری و وارد کردن کدملی و شماره موبایل هستید.

پرداخت حضوری عوارض خروج از کشور

ممکن است به دلیل عدم آشنایی با فرایند پرداخت آنلاین عوارض یا در دسترس نبودن اینترنت ترجیح دهید که عوارض خروج را به صورت حضوری یا از طریق دستگاه کارت‌خوان بپردازید. روش‌های زیر برای پرداخت حضوری عوارض در نظر گرفته شده‌اند:

۱- مراجعه به شعب مرزی بانک ملی

شما می‌توانید با مراجعه به شعب مرزی بانک ملی، به راحتی و بدون دردسر عوارض خروج از کشور را پرداخت کنید.

۲- استفاده از کارتخوان پرداخت الکترونیک سداد

دستگاه‌های کارت‌خوان متصل به سامانه پلیس گذرنامه، این امکان را به شما می دهند تا هزینه خروج از کشور خود را توسط دستگاه‌های کارتخوان سداد پرداخت کنید.

۳- دستگاه‌های ATM مستقر در فرودگاه

یکی از آسان‌ترین راه‌ها برای پرداخت عوارض خروج از کشور استفاده از دستگاه‌های ATM در فرودگاه‌های کشور از جمله فرودگاه امام خمینی است. برای پرداخت عوارض خروج از کشور با دستگاه ATM کافیست کد ملی خود را وارد و نوع سفر خود را مشخص کنید. سپس بعد از نمایش مبلغ عوارض خروج، با استفاده از کارت بانکی خود آن را پرداخت و رسید دریافت کنید.

با این وجود برای احتیاط بهتر است تا چند روز زودتر پیش از موعد خروجتان از کشور، عوارض خروج از کشور را با استفاده از روش‌های بالا پرداخت کنید.

ATM مستقر در فرودگاه برای پرداخت عوارض خروج از کشور

مهلت، مدت اعتبار و مدارک لازم برای پرداخت عوارض خروج از کشور

برای پرداخت مالیات خروج از کشور باید از مواردی مانند مهلت و مدارک لازم اطلاع داشته باشید. در جدول زیر نکات قابل توجه برای پرداخت عوارض ارائه شده است.

۱ مهلت پرداخت عوارض خروج از کشور حداکثر ۳۰ دقیقه قبل از سفر
۲ مدارک لازم برای پرداخت عوارض خروج از کشور کارت بانکی عضو سامانه شتاب

مشخصات هویتی متقاضی

۳ مدت زمان اعتبار عوارض خروج از کشور تا پایان همان سال

با توجه به این اطلاعات، از سفر سوم به بعد در هر سال دیگر نیازی به پرداخت عوارض خروچ از کشور ندارید. 

عوارض خروج از کشور ترکیه برای سفر زمینی

هیچ تفاوتی میان سفر زمینی یا هوایی برای پرداخت عوارض خروج از کشور وجود ندارد. ارمنستان و ترکیه دو کشوری هستند که بیشترین سفر زمینی از ایران به آن‌ها انجام می‌شود. نرخ عوارض خروج از کشور زمینی در سفر اول، ۵۲۰ هزار تومان، در سفر دوم، ۷۸۰ هزار توامن و از سفر سوم به بعد، ۱ میلیون ۴۰ هزار تومان است.

عوارض خروج از کشور برای سفر به کربلا و حج

عوارض خروج از کشور عراق برای سفر هوایی به کربلا ۴۵ هزار تومان است. مبلغ عوارض خروج از کشور برای عراق به صورت زمینی و دریایی ۱۵ هزار تومان است. زائران حج نیز باید ۱۷۲ هزار تومان برای خروج از ایران بپردازند. 

زائرینی که در ایام اربعین از مرز زمینی به عراق سفر می کنند، در صورتی که سفر خود را در تاریخ مشخص شده در سامانه سماح انجام دهند از پرداخت عوارض خروج از کشور معاف می‌شوند.

عوارض خروج از کشور برای ایرانیان مقیم خارج چگونه است؟

ایرانیان مقیم خارج از کشور تحت شرایطی می‌توانند از پرداخت عوارض خروج از کشور معاف شوند. افراد شاغل در خارج از کشور با داشتن گذرنامه شغلی از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی معاف از پرداخت عوارض خروج از کشور هستند.

عوارض خروج از کشور برای کودکان چقدر است؟

سن افراد هیچ ارتباطی با مبلغ عوارض خروج از کشور ندارد. به طور کلی هیچ تفاوتی میان عوارض خروج از کشور افراد بزرگسال و کم‌سن‌وسال وجود ندارد. مبلغ عوارض خروج از کشور حتی برای نوزادان هم باید پرداخت شود.

عوارض خروج از کشور برای دانشجویان چگونه است؟

دانشجویان مشغول به تحصیل در خارج از کشور از پرداخت مبلغ عوارض خروج از کشور معاف هستند. پرداخت عوارض خروج از کشور برای دانشجویان تفاوتی با سایر افراد ندارد.

 در صورت اشتباه در پرداخت عوارض خروج از کشور چه کنیم؟

در صورتی که به هر دلیل در پرداخت عوارض خروج از کشور مرتکب اشتباه شدید و یا سفر شما لغو شد، نیازی به نگرانی نیست. با مراجعه به به بخش درخواست استرداد وجوه خروج از کشور در سایت سازمان امور مالیاتی امکان استرداد وجه وجود دارد. هرچند باید توجه کنید تنها در صورتی که پرداخت عوارض خروج از کشور به صورت الکترونیکی انجام شده باشد، امکان بازگشت وجه عوارض خروج از کشور برای شما وجود دارد.

استعلام پرداخت عوارض خروج از کشور از سامانه سداد

در صورت پرداخت عوارض خروج از کشور با مراجعه به سامانه سداد امکان استعلام پرداخت عوارض خروج از کشور برای شما وجود دارد. برای این کار مراحل زیر را به ترتیب دنبال کنید.

استعلام عوارض خروج از کشور

  • وارد سامانه سداد شوید. از بخش بالای سایت، مطابق تصویر گزینه خدمات و پرداخت عوارض خروج از کشور را انتخاب کنید.

مرحله دوم استعلام عوارض خروج از کشور از سامانه سداد

  • گزینه پیگیری درخواست را انتخاب کنید. پس از ثبت کد ملی، شماره کارت و شماره مرجع خرید، امکان استعلام پرداخت عوارض خروج از کشور برای شما فراهم است.

امکان استعلام پرداخت عوارض خروج از کشور برای همه افرادی که حقوق عوارض خروجی را پرداخت کرده‌اند، فراهم شده است. برای این کار کافی است به آدرس سامانه سداد مراجعه کنید و با انتخاب گزینه پیگیری درخواست و ثبت جزئیاتی مانند کدملی، شماره کارت و شماره مرجع خرید، استعلام پرداخت عوارض خروج از کشور ۱۴۰۳ را ثبت کنید.

خروج از کشور بدون دردسر و در سریع‌ترین زمان

برای سفر کردن تنها به رزرو بلیط هتل و هواپیما یا کشتی نیاز ندارید، بلکه باید مدارک لازم برای سفرتان را آماده کرده و عوارض خروج را بپردازید. یکی از این موارد لازم، خرید بیمه مسافرتی است. 

اگر برای تفریح، گردش یا زیارت به کشورهای دیگر سفر می‌کنید، سعی کنید یک بیمه مسافرتی با پوشش‌ها و سقف تعهدات مناسب بخرید. در سایت بیمه دات کام می‌توانید شرایط و قیمت بیمه مسافرتی شرکت های مختلف را با هم مقایسه و بهترین بیمه‌نامه را با مناسب‌ترین قیمت بخرید.

نوشته های مشابه

‫۱۹۴ دیدگاه ها

  1. سلام، من یکبار سال ۹۷ و یکبار سال ۹۸ از کشور خارج شدم و عوارض رو پرداخت کردم، الان میخوام برم سفر، وقتی به سامانه سداد مراجعه کردم عوارض رو برای بار اول و ۵۲۰ تومن محاسبه کرد، بدلیل فاصله بین سفرهاست یا اینکه اشکال از سامانه است؟؟ میترسم پرداخت کنم موقع خروج دچار مشکل بشم

    1. هر میزانی که در سامانه برای شما در نظر گرفته شده است را پرداخت کنید. جهت اطمینان می‌توانید با اداره مالیاتی کل کشور تماس بگیرید.

  2. سلام خسته نباشید ، من ۲ فروردین عوارض خروج از کشور رو پرداخت کردم به مبلغ ۴۰۰ هزار تومان ولی بنا به دلایلی نشد که برم ، مبلغ عوارض شده ۵۲۰ هزار تومان ما بقی رو باید پرداخت کنم ؟ ممنون میشم جواب بدید.

    1. اگر داخل سامانه‌های پرداخت عوارض خروج از کشور، مبلغی برای شما در نظر گرفته شده بود، باید این مبلغ را پرداخت کنید.

    1. این مورد را باید از طریق اداره گذرنامه یا سفارت‌خانه کشور مقصد پیگیری کنید. اما احتمالا مشکلی به وجود نمی‌آید.

  3. سلام وقت بخیر من سفرم برای ۲۹ اسفند بود تغییر کرد به دوم فروردین ولی من ۲۸اسفند عوارض خروج از کشورم رو پرداخت کردم٫الان میتونم ازش استفاده کنم با وجود اینکه سال تموم شد؟

  4. سوال داشتم سال ۱۴۰۱سه بار از کشور خارج شدم وعوارض رو پرداخت کردم الان سال۱۴۰۳بخوام خارج بشم چقدر باید عوارض خروج پرداخت کنم

    1. سلام دوست عزیز
      میزان عوارض خروج از کشور در سال ۱۴۰۳ تعیین نشده است. اما با همان ضریب سال قبل محاسبه می شود.

  5. سلام وقتتون بخیر،تاریخ۱اسفند سفر به دوبی داشتم،۴۰۰هزارتومان عوارض خروج از کشور رو اشتباها ب کد ملی همسرم وارد کردم،اقدام کردم برای برگشت وجه ولی چندین روزه میزنه وارد مرحله برگشت وجه قرارگرفته اید،ولی هنوز پولی برگشت نخورده ،چندروز طول میکشه پول برگشت بخوره؟

    1. سلام دوست عزیز
      درخواست استرداد وجه را برای چه موردی ثبت کرده اید؟ باید از ارگان مربوطه سوال بفرمایید.

  6. با سلام
    من میخواهم از طریق مرز زمینی به عراق سفر کنم
    پدرم کارت مرزنشینی دارد و او سرپرست من است (من زیر ۱۸ هستم)
    یکیار به تنهایی خودش از تخفیف استفاده کرده تو همین ماه.
    این بار میخواهم همراه او سفر کنم ،ایا تخفیفات شامل من هم میشود؟
    تحت تکفل هستم .

  7. سلام
    ببخشید من ۲۲ آبان وارد کردستان عراق شدم ک یک بار موندنمو اینجا تمدید کردم میخوام بدونم تا چندبار میتونم این کارو انجام بدم؟

  8. کارت مرزنشینی فعال دارم ولی چند بار رفتم تخفیف نداشتم عوارض واریز کردم به کجا مراجعه کنم

  9. اقامت موقت با کارت اقامت سه ساله دانمارک دارم و کادت دانشجویی دانشگاه کپنهاک رو هم دارم ایا لازمه عوارض پرداخت کنم؟

  10. بادرود.
    خرداد گذشته سفری خانوادگی ، ۶ نفره به ترکیه داشتیم و به اشتباه نفری پانصد تومان پرداخت کردیم.
    آیا امکان بازگشت هر نفر صد تومان اضافی چگونه ممکن است؟
    با سپاس.

    1. سلام دوست عزیزم
      متاسفانه در این مورد اطلاعی نداریم. پیشنهاد می کنیم به مرکزی که هزینه را پرداخت کرده اید مراجعه نمایید و در این مورد سوال بفرمایید.

  11. سلام فکر کنم اطلاعات این وبسایت دقیق نیست من چند روز پیش در فرودگاه تبریز به بروکسل پرواز داشتم اقامت بلژیک دارم ولی بازم بدون پرداخت عوارض اجازه ی خروج ندادن

  12. با سلام
    من از کشور چین وارد ایران خواهم شد و مجددا کمتر از ۲۴ ساعت به کشور دیگر سفر خواهم کرد آیا باید عوارض خروج مجددا پرداخت کنم ممنونم از راهنماییتون

  13. سلام،من باماشین شخصی ۱۰/۱/۱۴۰۲بخوام برای اولین بار ۵نفره به زیارت کربلا ونجف بریم وبرگردیم چقدربایدنفری عوارض خروج پرداخت کنم؟
    بهمون ارز مسافرتی هم تعلق میگیره یانه؟

    1. سلام دوست عزیز. عوارض خروج از کشور را در این مقاله برای شما ذکر کرده ایم. بله ارز مسافرتی به شما تعلق می گیرد.

  14. سلام. عوارض خروج از کشور مرزنشینان چقدره؟ پرداخت عوارض خروج از کشور با کارت مرزنشینی تخفیف هم میگیره؟

    1. سلام. اگر شخصی از کارت مرزنشینی فعال برخوردار باشد، می‌تواند در سفر اول از تخفیفی که دولت برای مرزنشینان در نظر گرفته است، استفاده کند، البته این نکته را نیز باید در نظر گرفت که کد ملی، کد پستی و مشخصات فرد در سامانه ثبت خواهد شد.

    2. سلام. اگر شخصی از کارت مرزنشینی فعال برخوردار باشد، می‌تواند در سفر اول از تخفیفی که دولت برای مرزنشینان در نظر گرفته است، استفاده کند، البته این نکته را نیز باید در نظر گرفت که کد ملی، کد پستی و مشخصات فرد در سامانه ثبت خواهد شد.

    1. سلام دوست عزیز. برای پرداخت عوارض خروج از کشور می‌توانید از طریق بانک ملی، ATM، اپلیکیشن بله، اپلیکیشن تاپ، اپلیکیشن ایوا و همچنین پرداخت در فرودگاه استفاده کنید.

    2. سلام دوست عزیز. برای پرداخت عوارض خروج از کشور می‌توانید از طریق بانک ملی، ATM، اپلیکیشن بله، اپلیکیشن تاپ، اپلیکیشن ایوا و همچنین پرداخت در فرودگاه استفاده کنید.

    1. سلام. مبلغ عوارض خروج از کشور ۱۴۰۱ به تعداد دفعات سفر شما ارتباط دارد؛ در واقع، قیمت عوارض خروج از کشور با افزایش تعداد سفرهای خارجی شما بالا می رود. هزینه عوارض خروج از کشور در سال ۱۴۰۱ برای اولین سفر عادی ۴۰۰ هزار تومان است. در سفرهای عادی دوم و سوم باید به ترتیب مبلغ ۶۰۰ و ۸۰۰ هزار تومان را پرداخت کنید. مبلغ عوارض خروج از کشور برای سفرهای حج به ترتیب ۱۳۲ و ۱۹۸ و ۲۶۴ هزار تومان برای اولین، دومین و سومین سفر در سال است.

    2. سلام. مبلغ عوارض خروج از کشور ۱۴۰۱ به تعداد دفعات سفر شما ارتباط دارد؛ در واقع، قیمت عوارض خروج از کشور با افزایش تعداد سفرهای خارجی شما بالا می رود. هزینه عوارض خروج از کشور در سال ۱۴۰۱ برای اولین سفر عادی ۴۰۰ هزار تومان است. در سفرهای عادی دوم و سوم باید به ترتیب مبلغ ۶۰۰ و ۸۰۰ هزار تومان را پرداخت کنید. مبلغ عوارض خروج از کشور برای سفرهای حج به ترتیب ۱۳۲ و ۱۹۸ و ۲۶۴ هزار تومان برای اولین، دومین و سومین سفر در سال است.

  15. سلام وقت بخیر. ببخشید عوارض خروج از کشور زمینی به عراق چقدره؟ بعد این مبلغش اگر چندبار رفت و آمد داشته باشیم بیشتر میشه؟ یا یه بار پرداخت کنیم کافیه؟

    1. سلام دوست عزیز. اگر قصد دارید به صورت زمینی به کشور عراق سفر کنید یا زائر اربعین هستید، باید بدانید عوارض خروج از کشور برای عراق در اولین سفر زمینی در سال ۱۴۰۱ معادل ۱۲ هزار و پانصد تومان است. این مبلغ در سفرهای بعدی ۱۵ هزار تومان خواهد بود.

    2. سلام دوست عزیز. اگر قصد دارید به صورت زمینی به کشور عراق سفر کنید یا زائر اربعین هستید، باید بدانید عوارض خروج از کشور برای عراق در اولین سفر زمینی در سال ۱۴۰۱ معادل ۱۲ هزار و پانصد تومان است. این مبلغ در سفرهای بعدی ۱۵ هزار تومان خواهد بود.

    1. سلام. در سال ۱۴۰۱ عوارض خروج از کشور برای سفرهای عادی اول ۴۰۰ هزار تومان است. در سفرهای عادی دوم و سوم باید به ترتیب مبلغ ۶۰۰ هزار تومان و ۸۰۰ هزار تومان پرداخت کنید.

    1. عوارض خروج از از کشور برای عراق برابر ۱۲۵۰۰ برای سفر اول و ۱۵ هزار تومان برای سفرهای بعدی است. در سفرهای هوایی نیز برای سفر اول ۳۷۵۰۰ تومان و سفرهای بعدی ۴۵ هزار تومان است.

    1. به این دلیل که دانشجویان ترم اول نمی توانند گواهی اشتغال به تحصیل ارائه دهند، باید عوارض خروج را در سفر اول پرداخت کنند. هزینه عوارض خروج از کشور برای دانشجویان در سال ۱۴۰۱ برای سفر اول، دوم و سوم به ترتیب برابر ۲۲۰، ۳۳۰ و ۴۴۰ هزار تومان است.

    1. سلام. در سال ۱۴۰۱ عوارض خروج از کشور برای سفرهای عادی اول ۴۰۰ هزار تومان است. در سفرهای عادی دوم و سوم باید به ترتیب مبلغ ۶۰۰ هزار تومان و ۸۰۰ هزار تومان پرداخت کنید.
      این مبلغ برای سفرهای حج تمتع و عمره هم به ترتیب ۱۳۲ هزار تومان، ۱۹۸ هزار تومان و ۲۶۴ هزار تومان است.

    1. سلام دوست عزیز.
      هزینه عوارض خروج از کشور برای دانشجویان در سال ۱۴۰۱ برای سفر اول، دوم و سوم به ترتیب برابر ۲۲۰، ۳۳۰ و ۴۴۰ هزار تومان است. البته این در صورتی است که دانشجویان برای دریافت ویزا و انجام مراحل ثبت نام به کشور مقصد می رود.

  16. سلام، من مقیم آمریکا هستم و تا الان هر دفعه اومدم ایران موقع برگشت عوارض دادم. چطور میتونم مطمئن بشم که دفعه بعد لازم نیست عوارض خروج بدم؟ یادمه گفتن چه مقیم باشی چه نباشی باید این هزینه رو برای خروج بدی!

  17. سلام . خسته نباشید من تو یه روز دوبار عوارض خروجو پرداخت کردم اشتباه شد اینو میشه پیگیری کرد یا وجه عودت پیدا میکنه یا راه دیگه ای دارهه ممنون میشم توضیح بدید ؟

  18. سلام من یک سال پیش از ایران خارج شدم حال وارد ایران شدم میخام دوباره برم ترکیه بعد ۲۰روز چقدر باید عوارض خروج پرداخت کنم ۶۰۰یا چهارصد

          1. سلام اصلا چرا باید قیمت عوارض خروج از کشور رو پرداخت کنیم. این قانون برای زمان جنگ بوده و نه الان.

  19. سلام پرداخت عوارض خروج از کشور ۱۴۰۱ چنده؟ من فکر کنم شرکتی که باهاش رفتم مسافرت، خیلی بیشتر از من گرفته

  20. کسی که سال گذشته سفر خارجی داشته و امسال هم میخواد بره بار دوم محسوب میشه یا تعداد سفرها در هر سال محاسبه میشه

  21. سلام
    من مقیم فرانسه هستم آیا باید عوارض خروجی فرودگاه پرداخت کنم؟

    فرانسوی که برای سفر آمده برای برگشت به فرانسه باید خروجی پرداخت کند؟
    با تشکر

  22. سلام
    من بعد از عید مسافر هستم
    ولی شنیدم اگه عوارض رو تو سال ۱۴۰۰ پرداخت کنم ، تو ایام عید تا ۱۴ فروردین ۱۴۰۱ اعتبار داره، درسته ؟

  23. سلام وقت بخیر
    من امروز (۲۴ اسفند) برای دریافت ارز مسافرتی عوارض خروج رو پرداخت کردم، ولی پرواز من فروردین ۱۴۰۱ هست. میخواستم بپرسم این عوارضی که پرداخت شد تا اون موقع اعتبار داره؟
    ممنون از اطلاع رسانی تون

  24. سلام من در این سال دفعه دوم هست میخوام برم عراق تو سامانه سداد نمیتونم پرداخت کنم میزنه قبلا پرداخت شده چیکار کنم ممنون

  25. سلام من نظامی هستم ودارای کارت ایثار ۶۰ماه خدمت عملیاتی زمان جنگ را دارم وهمسرم میخواهد ترکیه برود ایا نیاز هست مبلغ خروجی رو پرداخت کند یا باتخفیف ؟

  26. سلام و خسته نباشید.
    من فروردین میخام برم مسافرت. برای اینکه ارز بگیرم باید عوارض رو پرداخت کنم قبلش.
    متاسفانه الان قیمت ارز ۱۴۰۱ مشخص نیست . نرخ امسالم پرداخت کنم دیگه اون موقع اعتبار نداره
    چکار بایستی کرد؟

  27. با سلام
    بنده به همراه سه نفر اعضای خانواده ام با ماشین پراید مدل ۷۵ دارای گاز مایع ال پی جی می خواهم از بازرگان تا استانبول بروم.
    لطفاً راهنمایی ام بفرمایید:
    آیا خروج گاز مایع در گمرک مشکلی دارد؟
    آیا ال پی جی در ترکیه با بنزین خیلی تفاوت قیمت دارد؟
    ۲۵ اسفند اگر خارج بشیم، عوارض هر فرد ۴۰۰ تومن است؟
    ما که الان ساکن شهری مرزی هستیم چطور ثابت کنیم تا کم عوارض بدهیم؟
    بسیار ممنونم اگر کامل راهنمایی بفرمایید.

  28. من فروردین ۱۴۰۱ مسافرت نوروزی میرم. میخوام ارز مسافرتی بخرم. الان میخوام ارز بخرم میگن عوارض خروج از کشور باید بدم. درحالی که اعتبار عوارض تا پایان امساله. فروردین هم صرافی ها تعطیله. راه حل چیست؟؟؟؟

  29. منظور از سال اول ودوم و…برای یکسال هست یا سالهای دیگه هم شامل میشه؟
    یعنی من سه سال قبل رفته بودم امسال اگه برم هزینه بار دوم میدم ؟

  30. من مقیم انگلیس هستم. کارت اقامت دایم دارم و تو گذرنامه ایرانی ام هم نوشته که کشور محل اقامت انگلیس هست ولی باز موقع خروج از ایران افسر مربوطه مجبورم می کنه که بروم عوارض خروج پرداخت کنم تا اجازه بده از بخش گذرنامه رد بشم و بروم گیت خروجی. شما با استناد به چه قانون یا بخشنامه می گویید افراد مقیم خارج از پرداخت عوارض معاف هستند؟ لطفا شماره بخشنامه و یا اطلاعات تکمیلی رو اینجا بگذارید تا من بتونم در سفر بعدی به افسر بگم که طبق کدام قانون معاف هستم.

  31. سلام
    وقتتون بخیر
    من سال ۸۷ سفر به خارج از کشور داشتم الان دوباره بخوام برم سفر عوارض بار دوم محسوب میشه؟؟
    سپای

  32. سلام خسته نباشین.بنده یک مرز نشین هستم اگه بخوام از یه مرزی غیر از منظقه خودم خارج بشم باز هم ۷۵۰۰۰ تومن باید بدم یا بیشتره؟ یه سوال هم این که به صورت خودکار با زدن کد ملی افرادمرز نشین دستگاه ۷۵ تومن میاره یا باید ثبت نامی چیزی هم باشه ؟ ممنون میشم راهنمایی کنین

      1. با ببخشید من می خوام برای سفر خارج از کشور دلار بخرم .منتها نوشته اند مدارک ویزا و عوارض را داشته باشیم .منظور از ویزا دیگه چیه؟مگر همون خروجی نیست که پرداخت میکنیم؟لطفا راهنمایی کنید

        1. سلام دوست عزیز، ویزا با عوارض خروج از کشور متفاوت است. شما باید نشان بدهید که اجازه خروج از کشور را دارید و آن کشور شما را قبول کرده است تا وارد آنجا شوید. عوارض خروج مبلغی است که شما باید به دولت بدهید.

  33. سلام روز بخیر
    من میخام ی سری لوازم آرایش از تهران بفرستم به عمان، این امکان وجود داره؟ و اینکه هزینه پست و مالیات و … به چه صورت و با چه فرمولیه (با توجه به وزن جدولی داره که بدونم چقدر میشه مبلغ نهایی)؟

  34. سلام
    من تازه دانشجو برای کشور انگلیس شدم،آیا برای اولین بار که میخوام برم باید عوارض خ وج از کشور پرداخت کنم؟

  35. سلام.من مقیم ترکیه هستم.چجوری میتونم معافیت از پرداخت عوارض خروج بگیرم؟یعنی چجوری میتونم ثابت کنم که برای مسافرت نمیرم؟

    1. سلام دوست عزیز، شما مقیم ترکیه هستید و به هر حال به فرد مقیم اصلا تعلق نمی گیرد. مگر اینکه بخواهید به سفر به یک جای دیگر بروید که آن هم ممکن است شرایط خاصی داشته و باز قبول نکنند.

    1. هزینه عوارض خروج از کشور هر سال، توسط هیئت دولت مطرح و بعد از ملجس تصویب می‌شود. در سال ۱۴۰۰، نرخ این عوارض به صورت زیر بوده است:

      برای مسافر عادی و برای بار اول، دوم و سوم و بالاتر به ترتیب برابر با ۴۰۰، ۶۰۰ و ۸۰۰ هزار تومان از تمامی مرزها
      برای زائر حج تمتع و عمره و برای بار اول، دوم و سوم و بالاتر به ترتیب برابر با ۱۳۲، ۱۹۸ و ۲۶۴ هزار تومان از تمامی مرزها
      زائر عتبات عالیات و برای بار اول، دوم و سوم و بالاتر به ترتیب برابر با ۳۷۵۰۰، ۴۵ و ۴۵ هزار تومان از طریق مرز هوایی و و برای بار اول، دوم و سوم و بالاتر به ترتیب برابر با ۱۲۵۰۰، ۱۵ و ۱۵ هزار تومان از طریق مرز زمینی و دریایی
      برای مرزنشینان و برای بار اول، دوم و سوم و بالاتر به ترتیب برابر با ۷۵، ۶۰۰ و ۸۰۰ از طریق مرز هوایی و برای بار اول، دوم، سوم و بالاتر به ترتیب برابر با ۲۵، ۶۰۰ و ۸۰۰ از طریق مرز زمینی و دریایی

      1. با سلام
        من مقیم ایران نیستم ولی هر سال عوارض خروج پرداخت می کنم
        الان پرسیدم گفتند باید مهر معافیت از پرداخت روی پاسم داشته باشم
        اینو چطور میشه گرفت؟

  36. سلام من نمیتونم به نت اعتماد کنم .الان هوایی عازم عتبات هستم بنظرتون بانک برم بهتر نیست؟؟

    1. سلام دوست عزیز همان طور که در متن مقاله گفته ایم : ” آن‌هایی که قصد سفر تفریحی یا زیارتی را دارند. آن‎هایی که دانشجو یا مقیم کشور دیگری هستند یا شرایط خاصی دارند، نیازی به پرداخت این عوارض نخواهند داشت.”

  37. سلام ببخشید چقد زمان میبره تا استرداد وجه عوارض خروج به حساب برگرده؟!
    الان هفت روز هست که هنوز به حسابم برنگشته

      1. سلام من مقیم دانمارک هستم و هر سال عوارض خروج پرداخت کردم ولی الان در سایت شما نوشته افراد مقیم از دادن عوارض معاف هستند چطور وبه کجا باید مراجعه کرد که بتوانم برگه معاف بودن از مالیات را بگیرم

        1. سلام دوست عزیز، اینکه افراد مقیم نباید عوارض خروج از کشور بدهند،در سایت اصلی بیان شده است؛ اما گاهی شنیده شده که افراد مقیم هم داده اند و متاسفانه مرجعی نسبت به این عمل پاسخگو نبوده است.

  38. یعنی تا فهمیدن من میخوام ی ترکیه همین بغل برم، زدن زرتی گرون کردن….بابا قم که نمیشه رفت حداقل بذارید ی ترکیه بریم خوش باشیم

      1. سلام من برای دریافت دلار مسافرتی نیاز به رسید پرداخت عوارض خروج دارم ولی پروازم تاریخ ۱فروردین هستش حالا میتونم پرداخت کنم یا خیر؟

        1. سلام من برای اولین بار میخوام از کشور خارج بشم
          هزینه عادی ۴۰۰هزار تومن هست
          اما من کارت مرز نشینی دارم که این مبلغ عوارض رو کمتر میکنه چطوری از امتیاز کارت مرزنشینی خودم برای پرداخت عوارض استفاده کنم بصورت الکترونیکی و غیرحضوری

          1. سلام. در هنگام خروج از مرز و قبل از پرداخت عوارض کارت مرزنشینی خود را ارائه دهید تا تخفیفات مرزنشینی شامل حال شما شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا